|
|
#2371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
To czemu rosna? Wlasnie tez obilo mi sie o uszy ze plynie na bierzaco... Po czesci misz masz ale widze jakis rytm w tym wszystkim Cytat:
Oby pomoglo Cytat:
Nie przejmuj sie. Moja sis juz gada do malego bo ja nie umiem Cytat:
Cudniutka! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem tak naprawde ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2373 | ||
|
Zadomowienie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak jest ostatnio codziennie - jest śpiochem po mamusi, ale mam świadomość, że to się może zmienić... każde dziecko jest inne, może twoje żadnego smoka nie zechce ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- ja będę chodzić z Juleczką na basen, myślę o kursie od września; z Kubą chodziliśmy długo, przez moją ciążę przestaliśmy bardzo polecam, samemu się tego nie zrobi, nawet po szkoleniu na youtube [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- stefan śliczna Haneczka dzisiaj mam urodziny i dostałam najpiękniejszy prezent - Julka się do mnie uśmiechneła. popatrzyła na mnie, uśmiechneła się i zaraz odwróciła głowę. |
||
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
dziekujee za miłe słowa odnośnie hanki
a tak z innej beczki, która mamuśka walczy kilogramami razem ze mną od 1 czerwca? ![]()
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam, żeby od 1 zacząć. a co masz w planie?
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
ja też powinnam, najtrudniej zacząć
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola Wszystkiego najlepszego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
Olakola spóźnione życzonka
![]() Ja zaczęłam w zeszłym tygodniu cos robic ale przez to choróbsko przerwalam. Chętnie sie wiec od 1 dołączę Mam nadzieje że juz zdrowa będę
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Zaintrygowaly mnie rozmowy o alkoholu. Dla tych co jeszcze nie wygooglowały http://www.hafija.pl/2013/08/karmien...i-alkohol.html
|
|
|
|
#2380 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Brrrrrrry
Cytat:
Cytat:
A nawet jeśli nie... Mając taki wzór jak Ty Natalka na pewno wyrośnie na wspaniałego człowieka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Włosy rzeczywiście imponujące! Cytat:
![]() Ja już na upartego mogłabym jej kucyka z tyłu zrobić Cytat:
Cytat:
Prezent rzeczywiście najlepszy na świecie. Wszystkim kobietkom walczącym ze zbędnymi kilogramami życzę powodzenia! Ja na wagę nie mogę narzekać,ale walczę o ujędrnienie brzuszka ![]() Cały dzień biłam się wczoraj z myślami, aż w końcu wieczorem wzięłam tabletkę nasenną. Inne życie... Czuję się jak nowo narodzona. Wciąż mi przykro, że przygoda z KP już za nami, ale wydaje mi się, że podjęłam dobrą decyzję. Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#2381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziękuję Wam za odp. Cytat:
Ja nawet nie wiem ile ma dziurek nasz smok ale zmieniałam nakładki po miesiącu na te 1plus - można je podobno używać do 3m. I butelki i smoczki mam z aventu. Cytat:
![]() Cytat:
A prezent rzeczywiście najpiękniejszy . I choć to marnie przy nim wyjdzie ale STO LAT, kochana! ![]() To może i ja dołączę? Razem raźniej . Choć tak na prawdę nie wiem co jeszcze mogłabym zmienić bo już jem raczej zdrowo, jem 5 razy dziennie itd., no może słodkości mogłabym trochę ograniczyć...Na basen też chodzę regularnie, myślałam, żeby jeszcze znowu na zumbę się zapisać (jak któraś z Was tu wspominała) ale szkoda mi tej godzinki bez Niusi no i kaski też trochę szkoda. A jaki Wy macie plan? To mi przypomina - Limonko, robiłaś dietetykę? Bo swego czasu myślałaś chyba o tym? Ja myślę, żeby zrobić 'instruktora odnowy biologicznej'. Cytat:
a tego bym nie chciała bo to jej tata jednak.Cytat:
Moja Natalka taka gaduła się zrobiła, że ma nową ksywkę 'Gugusia' .Miłego dnia
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym też zrobić kurs instruktora fitness. Chciałabym kiedyś organizować zajęcia i konsultacje dietetyczne, skupiając się głównie właśnie na kobietach w ciąży i młodych mamach, wracających do formy. Fitness z brzuszkiem, zajęcia na których ćwiczy się z maluchami, tego typu tematy. U mnie w okolicy niczego takiego nie ma, a myślę, że mogłoby być zainteresowanie takimi usługami. Zobaczymy czy uda mi się wdrożyć to w życie. Cytat:
Nie dziwię się, że zupełnie mu nie ufasz i nie chcesz mu dawać drugiej szansy, ale mam nadzieję, że mimo to będzie chciał brać aktywny udział w życiu Natusi. Widzę, że jesteście do siebie coraz bardziej podobne
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka
za podjecie decyzji Ja juz wczesniej zaczelam cwiczyc, ale moze od 1go wezme sie za cale treningi silowe, bo do tej pory tylko rozgrzewkowo z samymi gryfami powtarzalam technike Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Co do mleka, to ja zawsze wylewam. Kiedyś jak jechaliśmy na trasie Lublin - Warszawa, to zrobiłam małej mleko przed wyjazdem i w domu, w Warszawie spróbowałam (bo na szczęście nie dopominałą się podczas jazdy o jedzenie) to mleko miało calkiem inny smak
(bo ja zawsze probujeOla wszystkiegooo najlepszego! Cudownych stu lat z uśmięchniętymi dzieciaczkami ;* Dziekujemy mamy za miłe slowa ![]() Co do walki z kilogramami.. ja zapisałąm się na pilates, zajęcia rozciągające (naywająsię "zdrowy kręgosłup") i zubę właśnie, ale co do zmby mam wątpliwości. i tu pojawia się moje pytanie do was czy dwa miesiące po porodzie mogę chodzić na zumbę? bo czytalam gdzieś żey uikac zajęć gdzie się skacze itp. jeżeli tak, to kiedy mogę zacząć? dodam, że rodziłam snna takie ardziej wysiłkowe i areobowe ćwiczenia bałam się jeszcze zapisywać i sobie odpuściłam... co do diety, to nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać Limonko może coś podpowiesz od czego ma zacząć taki laik jak ja, który chce zrzucić 10 kg ?i zachęcam wszytkie mamusie, które chcą się "naprawić" . W kupie raźniej! Virginia czytam twoją historię od dawna (praktycznie od samego początku) i z podziwu nie mogę wyjść ile w tobie sily! takie koiety powinne być nagradzane jakąś nagrodą typu 'bohater' ![]() ja uważam, że każdemu dziecku potrzebny tata, rozumiem, ze nie ufasz, ale daj szanse tej dwójce (natalka i tata) na poznnanie się i cieszeie, że się mają. jak jej nie wykorzysta, będziesz wiedziała, że następną szanse już nie ty ędziesz dawać, a natalka jak zechce i dorosnie. a ja i tak wierze, że spotkacie super faceta, ktory pokoche takie babki jak wy calym sercem! ![]() jeszcze raz szacun za siłe i radość jaką w sobie masz i przekazujesz Natalce ;* Limonko wiem, że ci przykro, że kp nie wypaliło, alee myślę,że twój dzieciaczek woli jeść z butli i mieć wyspaną, szczęśliwą i pełną energii mamę. Ja przez całą ciążę mówilam, że nie chce karmić piersią. Ludzie mi tłumaczyli a ja nie i nie. Jak się hanka urodzila, nie wyobrażałam sobie, że mogłaym ją karmić butlą ( w szpitalu strzykawką miłego dnia mamuśki! ;**
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ma tak delikatne włoski że po czesaniu wyglada dokładnie jak przed ![]() Super, że udało się wyspać Mogę się tylko domyślać jak ciężko było decyzję podjąć. Teraz będzie już tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- U was tez tak zimno? |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny MM jakie podajecie mleko swoim dzieciom?
Jak czesto macie po nich kupy i jak z bakami? Leca caly czas czy sporadycznie? I skad decyzja o taki mleku? Konsultowalyscie to z pediatra? No to zarzucilam Wam kilka pytan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny nadrabiać was bede wieczorem , obie dziewczyny daja mi niezle w kosc teraz znalazłam chwile to ja wykorzystuje dla siebie
nie wiem czy młoda ma jakis skok czy zeby idą kobity karmiace kp ile kupek maja wasze dzieciaki dziennie u nas zimno cieno i deszczowo a w dodatku wczoraj burza i migajace swiatło nie pozwoliło mi do was pisać młoda zaczeła ładnie sie obracać na boki z przewaga na lewy bok , no i juz lepiej trzyma głowe ale codziennie masujemy i cwiczymy (podejrzewam ze przez to ze była obwiązana pępowiną miała mniejsze fory w brzuchu i tak jej zostało teraz trzeba sie rozmasowac ) ogólnie mam mała cwaniare która nie chce lezec tylko sie nosic ( a mówiłam i sie zapierałam ze 2 ms dziecko nie przyzwyczaja sie , a tu prosze mam dowód ) ja jakos nie umiem sie zarejestrowac do gin nocki mamy super no i po spaniu cale 20 min spała (i takie sa tyko 3 w ciagu calego dnia) lece paaaaa
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-05-29 o 11:05 |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, przyłapałam Cię
|
#2389 |
|
Moderator
|
Praktycznie co karmienie wiekszy lub mniejszy kleksik jest
![]() To.ja tez mam pytanie: Jakie macie kremy z filtrem do ciala dla dzieciaczkow? Ziajka z filtrem 50 jest od 6 miesiaca, kupilam wiec jakas nivejke ktora jest od 3 miesiaca ale filtr tylko 30
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia do 3go miesiaca moja byla tylko na moim mleku. 3 kupy dziennie to bylo minimum.
TeQ ja kupilam ten Uriage smaruje nim cale cialko. Ta 30 tez powimna byc ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2391 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam,
ale mam nadrabiania- wczoraj był dzień marudy więc byłam poza światem ![]() Po południu miałam kontrolę u gina. Wszystko sie ładnie pogoiło i jak to powiedział "nie widać, ze rodziłam" ![]() Na kontroli byłam już tylko u tego delikatnego gina na NFZ do tej mojej sadystki w życiu nie pójdę. Pocieszył mnie trochę bo powiedział, że ma dwóch synków i pierwszy po 7 godzin dziennie mu wył- jeździli po lekarzach, ze może kolka, uszko albo coś i wszystko było ok. Po prostu taka jego uroda, musiał popłakać. Po trzecim miesiącu mu przeszło. Nie wiem czemu wszsycy mówią, że najgorsze 3 pierwsze miesiace? Naprawdę tak jest?- mamusie które już mają dzieciaczki starsze odpowiedzcie. Cytat:
2. też słyszałam, że się nie kumuluje Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Dasz radę- mnie wychowywała tylko mama i chociaż się nie przelewało to byłam bardzo szczęśliwym dzieckiem Czułam się kochana a to najważniejsze. Relacje się dopiero pozmieniały w dorosłym życiu a właściwie odkąd jest Antoś bo moja mama się za bardzo wtrąca i myśli, że wszystko o dzieciach wie najlepiejCytat:
Nie miej wyrzutów sumienia, podjęłaś dobrą decyzję a i tak długo walczyłaś![]() Cytat:
|
|
|
#2392 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja filtrow w ogole nie uzywam - wiem ze to nie zdrowo ale opalic sie troche trzeba ![]() Cytat:
Powiem tak na okretke - Kacper za 2 tyg konczy 3 miesiace i robi sie troche inny niz byl na poczatku 2. 3. Ja tez wiele planowalam i prawie nic z tego nie wyszlo
|
||
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Edzia, z kupkami bywa bardzo rożnie. Czasem jest jedna, czasem dwie a czasem przy każdym przewijaniu
|
|
|
|
#2394 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi dotyczące przespanych nocy
Myślałam, że większość przesypia, ale skoro nie to nie jest u nas tak źle Wczoraj mieliśmy szczepienie, ciesze się, że już po. Nie było najgorzej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę że noc przespana |
|||
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
Tygrysku w Warszawie brzydko, zimno i ponuro ;/
Ela ja karmie Bebilonem. Zdecydowaliśmy się na niego przede wszystkim dlatego, że siostra mojego męża ma 7-miesięczną Zosię od pierwszego dnia karmioną Bebilonem i bardzo sobie chwalą obie zresztą z tego co wiem to u mnie w szpitalu też podawali bebilon tylko ha. Hanka go lubi i nie ma żadnych problemów.Raz zrobiliśmy taką akcję, że podaliśmy bebiko, bo tańszy i producent i skład ten sam, ale wieczorem były cyrki, płacz, ból brzucha, więc szybko wróciliśmy do bebilonu Co do kup, to u nas była jedna dziennie, ale od około 2 tyg jest jedna na dwa dni. Pediatra mi mówiła, że jak nie ma do około tyg to wszystko w normie i jak dziecko się nie męczy, pręży i nie widać, że mu to przeszkadza to nie ma się czym martwić. jeżeli po tygodniu nie będzie kupy lub dziecko będzie marudziło wcześniej, to podać pół czopka. w ciągu 15 min powinna pojawić się kupa.Jeżeli nie ma, dać kolejne pół i poczekać jeszcze 30 min. Jak dalej nic się nie będzie działo jechać na ip, no może jakiś zastój się zrobił albo coś tam zalega. My raz wsadziliśmy pół czopka i po 5 minutach była kupa na trzy pieluchy. No i nie nadużywać tego, bo potem dzidzia bez czopka może już nie chcieć robić kupy. Niezapominajka super, że wszytko ok. Mi też przydałoy się zajść do gina w szczególności, że bylam porozrywana i ponaciana we wszytkie możliwe strony ;/
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez z Warszawy Przy takiej pogodzie i moim gardle znów sie na spacer nie ruszę. Moze uda sie TZ wysłać z dzieckiem jak wróci z pracy. Biegaj do gina. Warto wszystko sprawdzić szczególnie przed rozpoczynaniem ćwiczeń
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 3. Teqi a Ty w końcu dokarmiasz Kacpra MM czy nie bo na bieżąco nie jestem?
|
|
|
#2398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy 3 pierwsze miesiace najgorsze moze to dlatego bo przez te 3 miesiace uczyny sie dziecka i po 3 miechach juz sie jakos docieramy i jest lepiej.U mnie lepiej bylo po 2 miesiacach Cytat:
Mariola chyba nie ma 50 a czy maja na wyspie slabsze slonce od nas to nie wiem.Z drugiej strony przeciez caly czasna sloncu tych nozek chyba nie ma ![]() Cytat:
fajnie, ze po szczepieniach spoko Przespane noce? A co to? Cytat:
bo kupy nie ma 3 dni, ale chyba nie prezy sie jeszcze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Antoś chyba będzie najmłodszy w towarzystwie ale też najgłośniejszy ![]() Ela mi kuzyn, który ma 4 dzieci mówił, że do 3 miesiąca jest najgorzej a potem po drugim roku jest jeszcze gorzej niż przez te 3 miesiące bo jest bunt 2 latka:P
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-05-29 o 12:30 |
|
|
|
|
#2400 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z rana zawsze się pręży i stęka ale lekarka powiedziała że to normalne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby tak już zostało Spał do 1:30 a ostatnio zaczął się budzić ok 3.Cytat:
Jutro idę na kontrolę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Poza tym ten lekarz zastanawia się czy dobrze zdiagnozowali mi chorobę i czy to przez przypadek jednak nie wirus. Eh.... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przejdzie...
za tułów Wikinga
.

. I choć to marnie przy nim wyjdzie ale STO LAT, kochana! 

Limonko może coś podpowiesz od czego ma zacząć taki laik jak ja, który chce zrzucić 10 kg
żonka swojego męża
ale teraz chciałabym się do was przyłączyć. Przyjmiecie? Czytam was od dawna i traktuję jak skarbnicę porad