|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Meneq, tak
ten od strupka i sutków.
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq- mogę mieć do Ciebie prośbę? wczoraj Tz oglądał gazetkę z Lidla, mają mieć teraz kuchnie azjatycką i TZ zastanawiał się czy te japońskie piwka są dobre- znasz te marki? rzucisz okiem?
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-31910...rta.htm?id=303 |
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie Karp w ogole nie sprawdzil ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659138]Meneq, tak ten od strupka i sutków.[/QUOTE]Tego drugiego wygooglalam i tez widzialam w ksiegarni albo u t. Moja t. od dawna kolekcjonuje ksiazki dla dzieci z calego swiata - ma pokazna kolekcje a teraz Yae korzysta ze zbiorow |
|
|
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
Nasza poranna zabawa
Pudełko po butach, nożyczkami dziury przebite, kilka słomek (ale lepsze jakieś kredki czy coś, bo słomki się gną). I ćwiczymy koncentrację i sprawność manualną:
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, fajna teściowa! a polskie jakieś ma? Ja jako dziecko uwielbiałam baśnie narodów ZSRR, cudo!
http://allegro.pl/basnie-narodow-zsr...tml?source=mlt |
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
ewulkaaa
trzymam! neti1 tez pierwsze co to o trzydniowce pomyslalam ![]() misiaeel, hope wspolczuje chorych Tzow. Dla mnie nie ma nic gorszego ![]() misiu i jakie wrazenia Ci pozostaly? Ja uwazam, ze Birmingham to niestety bardzo brzydkie miasto jest. Tylko parki nadrabiaja bo jest sporo i sa ok. Jedyne co nas tu trzyma to praca tza ![]() Ultra zdrowia dla Mychy Tutaj ktos widzac placzace dziecko robi tylko zawsze "ooohhh poor little baby " a jakbym taki komentarz jak Ty uslyszala to chyba bym zemdlala.Deli za Mame.meneq czego uzywasz do smazenia? Ja sie ostatnio na olej kokosowy przerzucilam (jak juz musze dac, tak do bez tluszczu raczej smaze). Ponoc najzdrowszy ![]() szaja skad Ty bierzesz takie genialne pomysly??? Fryzurka Dorotki -
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-29 o 10:49 |
|
|
|
#787 |
|
Konto usunięte
|
Aniu, tu świetnie napisane o smażeniu:
http://naszezyciebezchemii.blogspot....a-tuszczu.html i o tym, czy i jak na kokosowym smażyć: http://naszezyciebezchemii.blogspot....-kokosowy.html |
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa z lewej sa chinskie i chinskiego alkoholu nie ruszam po przygodzie z chinska wodka. Reszta japonskie: asahi super dry jest ulubionym piwem mojego tz; polecam pod warunkiem, ze nie jest w Czechach przelewane. Sapporo w butelce chyba jest prosto z Japonii - jest ok. Nie znam sapporo imported. Ogolnie jesli jest niepasteryzowane i butelkowane w Japonii to brac. Co prawda jest lzejsze, glownie ze zboz, ale moze posmakowac, zwlaszcza przy upale. Wczoraj ania wstawila zupy w proszku. No i jak kazda zupa z torebki przy zrobionej samodzielnie sie chowa, ale z ciekawosci sprobowac mozna. Kikkomana pare bubli na swoim koncie - miedzy innymi sos sojowy, ktory jest w polskich sushiarniach - raz ze nie do sushi, ale to akurat nie wina Kikkomana, za to z dodatkiem alkoholu a tego byc nie powinno |
|
|
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
A do smażenia np. naleśników używam... odrobiny (tylko przetrzeć patelnię kawalątkiem!) słoniny. mam w lodówce zamrożoną zawsze, odkrawam kawałek wielkości dosłownie 2x2cm, nabijam na widelec i przed każdym naleśnikiem przejadę po patelni.
|
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko obudziło się o 7 poczytałyśmy książeczki i poszła dalej spać i nadal śpiiiiii U nas jeśli chodzi o Blankę to mamy dobry pełen harmonii czas. Młoda się rozgadała, wszystko powtarza, ładnie je, zainteresowała się w końcu klockami układankami,rysowaniem. I jest taka czuła i wrażliwa. Wczoraj czytałyśmy bajeczki jedna o trzech świnkach i tam było, że wilk się poparzył jak przez komin szedł to Blanka się rozpłakała, później jak czytałyśmy tą samą kwestię to w tym samym momencie się popłakała. A jak była bajka , o kogucie co go bolało gardło to też się tak przejęła , że do wieczora chodziła i trzymała się za gardło i wspominała kogucika Ale mamizm u nas jest na 200% i nie ma czynności przy której nie muszę uczestniczyć . Poruszałyście kwestię jedzenia. Ja też trochę poluzowałam jeśli chodzi o słodycze. Nawet kupuje Blance jej własne słodycze- ciasteczka owsiane , ciastka belvita,a nawet biszkopty czasem dam ;/ No ale wolę to niż jakieś batony czy inne słodkości z niewiadomym składem. Ciasto domowe też daje o ile nie jest to makowiec. Niestety przy Blance nie da się wszystkiego schować, ona kocha podjadać od kogoś, uwielbia wszelkie nowe rzeczy , więc jak ja jem coś zakazanego to ona dostaje "swój" słodycz. Ale do obiadów naszych nie umiem się przekonać, nadal gotuje oddzielnie, mięsko też zawsze osobno. Aczkolwiek często jak jemy drugie danie to podjada . Ale boje się dawać duże ilości wieprzowiny a u nas się to praktycznie cały czas je. Także u nas jest tak w miarę zdrowo aczkolwiek od czasu do czasu "grzeszymy " Dziewczyny widziałyście ksiązki w Biedronce? Ja bardzo polecam te takie za 19 bodajże zł. My mamy "opowiadania dla małych dziewczynek" i "365 opowiadań na dobranoc". Bardzo fajne! Nie ma tam opowieści o babach jagach, smokach, czy złych wilkach, ani o macochach co zabijają księżniczki, wszystkie opowiadania są optymistyczne,krótkie z dużą ilością obrazków. Blanka, która średnio mogła się skupić na bajce te opowiadania pokochała ![]() Ewulka_ Trzymam kciuki !!! bedzie dobrze ![]() Ultra- Zdrówka dla Mychy ![]() Lady- czekamy na fotoooooo ![]() Delicjanko- cieszę się razem z Tobą ! Super, teraz już będziesz słyszała non stop słodkie "mama" Pstryczkowy Kuba i jego narzeczona rozwalają moje serce <3 |
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659264]Meneq, fajna teściowa! a polskie jakieś ma? Ja jako dziecko uwielbiałam baśnie narodów ZSRR, cudo!
http://allegro.pl/basnie-narodow-zsr...tml?source=mlt[/QUOTE] Znam, tez uwielbialam. Polskich nie ma ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Uzywam rzepakowy, sezamowy lub ryzowy |
|
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659294]Aniu, tu świetnie napisane o smażeniu:
http://naszezyciebezchemii.blogspot....a-tuszczu.html i o tym, czy i jak na kokosowym smażyć: http://naszezyciebezchemii.blogspot....-kokosowy.html[/QUOTE] juz zerknelam i mam oczywiscie rafinowany Zuzyje do wlosow (moje kochaja ) a do smazenia zamowie lepszy Cytat:
|
|
#793 |
|
Konto usunięte
|
Aniu, to nie mój pomysł
http://www.inteligentnezabawy.pl/?ta...wki-montessori W ogóle polecam szukanie pod hasłem "zabawy montessorii w domu" - ogrom pomysłów dla dzieci 1-3. |
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659537]Aniu, to nie mój pomysł http://www.inteligentnezabawy.pl/?ta...wki-montessori W ogóle polecam szukanie pod hasłem "zabawy montessorii w domu" - ogrom pomysłów dla dzieci 1-3.[/QUOTE] Baardzo ciekawe Mama bedzie musiala popracowac nad swoja kreatywnoscia ![]() Jutro na tapecie durszlak http://danaspinkribbon.blogspot.co.u...onth-olds.html Tylko te rureczki dzisiaj zakupic musze
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-29 o 11:19 |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam że coś ciekawszego dadzą. Hej U nas noc tragiczna od godziny 1ej. Mały budził się dosłownie co 20 minut z mega płaczem. Później zostawiłam go u nas w łóżku i o 4 przeniosłam do łożeczka. O 6;30 mleko na śpiocha i pospaliśmy do 9;20. Nie mam pojęcia jaka była przyczyna. Być może brzuch a być może jakieś lęki. Ja właśnie zjadłam śniadanie a Mały urzęduje w swoim namiocie Jakie macie plany na dziś? ![]() Ja myślę o wypadzie na miasto ale muszę to logistycznie podejść
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova akurat ciasteczka belvita mają bardzo nieciekawy skład i było wielkie halo,że promują to jako zdrową przekąske a tu guzik, tłuszcz utwardzany,spulchniacze i duuuzo cukru
ale ciasteczka owsiane są git ostatnio chyba w tesco był przepis |
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova-ostatnio oglądałam te książki w biedronce. Były nawet o smerfach i o kubusiu puchatku
Nie kupiłam bo jakoś tydzień wcześniej kupiłam Oskarowi dwie książki w carrefourze. Wiersze dla dzieci i ilustrowane bajki o zwierzętach -ale moje dziecko narazie tylko wertuje strony. Nie da mi nic przeczytać A ja nie umiem czytać tak szybko jak on przewraca strony Która zaczęła już testowanie odżywki? Jak pierwsze wrażenia?
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Mała. też mamy namiot w pokoju
Oli się w Ikei strasznie spodobał i mój brat kupił dla Oli. Laski,interes mam, szczególnie do mam po cc. czy którejś z Was została może maść na blizny i nie jest jej potrzebna, więc jak jeszcze trochę poleży, to się zmarnuje? chętnie odkupię,bo contratubex chyba na receptę jest? Nie mam czasu ani cierpliwości chodzić i sępić receptę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#799 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ło matko:/ to łączymy się w bólu ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659241]Nasza poranna zabawa Pudełko po butach, nożyczkami dziury przebite, kilka słomek (ale lepsze jakieś kredki czy coś, bo słomki się gną). I ćwiczymy koncentrację i sprawność manualną:[/QUOTE]oja ale genialne! a Dorkowa czupryna Cytat:
miałam wtedy 18 lat, więc młoda, głupia w wielkim mieście. rano się do roboty jeździło, odbębniało i potem hulaj duszo![]() Cytat:
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podoba mi się konsystencja,że jest gęsta, na razie ok, nie przetłuszcza a to ważne bo ja mam cieniutkie włosy a Twoje wrażenia jak? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659317]A do smażenia np. naleśników używam... odrobiny (tylko przetrzeć patelnię kawalątkiem!) słoniny. mam w lodówce zamrożoną zawsze, odkrawam kawałek wielkości dosłownie 2x2cm, nabijam na widelec i przed każdym naleśnikiem przejadę po patelni.[/QUOTE] Szajuś robię tak samo, tak robił tez moj tato, dziadek i pradziadek Meneq- dzięki słonko Charliz- Leos też ma namiot tylko jeszcze nie umie głowy schylać jak z niego wychodzi
|
|
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
charlizz, ja miałam contratubex ale chyba juz dawno jest po terminie
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Coś nie umiem się wbić ostatnio Pisałam niedawno z Sarą i przesyła wam pozdrowienia ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków! Szaja ja mam trzy książeczki z tej serii i też Ewa bardzo lubi w ogóle kocham to wydawnictwo miłością ogromną, jakie oni mają cuda u siebie Meneq ooo, dzięki za informacje o piwach! Mój brat to taki smakosz piwny jest, ale nie tknie zwykłego piwa, ma specjalną knajpę gdzie kupuje takie wypasione butelki, to może takim się też zainteresuje Bokeh przykro mi z powodu mieszkania Debrah mam nadzieję, że nocki się polepszą! Deli brawa za "mamę"! ![]() Pstryniu jaka słodka para Ewulka kciuki i kopniak na szczęście! Sylwia biedny Bartuś ile w tych małych główkach musi się dziać...Ja też nie daję słodyczy, jedynie domowe ciasto, w którym wiem co jest i czasem biszkopta. Także Debrah też nie dałabym tego loda mam taką zasadę, że Ewa kosztuje tylko to co w razie czego może zjeść w całości, bo jeśli jej zasmakuje po jednym kęsie to co? Będzie awantura bo niby mama pozwala, ale jednak nie
|
|
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas masakra, zalało nam auto. smutno, smutno i jeszcze raz smutno...
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja zaczęłam
Dawid też namiot ma i wchodzenie i wychodzenie stało się dla niego nudne albo się rzuca na niego, albo wchodzi i w środku na oślep również rzuca się na lewo i prawo i wielki zaciesz
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Charliz właśnie sprawdziłam, ja mam w domu Contractubex, ale termin ważności 06.2014 to chyba raczej nie bardzo :/ nie wiem czy to chodzi o datę rozpoczęcia miesiąca czy zakończenia? Jeśli zakończenie i chcesz to mogę Ci wysłać za darmo bo mojej blizny tym smarować nie mogę
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko a co u Sary, wróci do nas? ciągle myślę o niej, taka smutna była ostatnio.....
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebne beda glony kombu w arkuszach i katsuobushi na wywar, ktory jest podstawa oraz pasta miso. Pozniej moge Ci powiedziec, jak zrobic |
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Marsi Sara była teraz na komunii w Polsce i zostali trochę u jej Mamy, ale generalnie niezbyt się zmieniło. Sara głównie z netu korzysta przez tel. a wizaż jej tam muli, Natusia mocno absorbująca to i czasu brakuje na inne rzeczy.
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi,Hope- i ja również zaczęłam testowanie. Wrażenia bardzo przyjemne, (Marsi mi też ona bardzo pasuje do dove,mam identyczny zapach w domu właśnie z dove). Piękny długo utrzymujący się zapach. Po nałożeniu włosy idealnie gładkie,miękkie,przyjemne w dotyku. Póki co odżywka ich nie obciąża-no zobaczymy jakie będą końcowe efekty.
Hope-Oskar wczoraj z godzinę dobra wchodził przez okno w namiocie. Potem właśnie doszła zabawa w rzucanie się na niego od zewnętrznej i wewnętrznej strony
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

ten od strupka i sutków.

Pudełko po butach, nożyczkami dziury przebite, kilka słomek (ale lepsze jakieś kredki czy coś, bo słomki się gną). I ćwiczymy koncentrację i sprawność manualną:
trzymam! 

Tutaj ktos widzac placzace dziecko robi tylko zawsze "ooohhh poor little baby
" a jakbym taki komentarz jak Ty uslyszala to chyba bym zemdlala.
za Mame.

juz zerknelam i mam oczywiscie rafinowany

Pisałam niedawno z Sarą i przesyła wam pozdrowienia
albo się rzuca na niego, albo wchodzi i w środku na oślep również rzuca się na lewo i prawo i wielki zaciesz