|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
I pochwalę się, że ( późno bo późno) ale uczymy Młodego by zasypiał sam także na drzemkach a nie tylko na noc. Idzie nam całkiem nieźle, a do tego, dzięki tym samodzielnym próbom dodatkowo wypija mi w łóżeczku przed drzemką nieco mm, co też mnie uszczęśliwia Więc idzie ku dobremu, mam nadzieje, że zostanie...No i ogólnie nieco pozmienialiśmy plan dnia. Obiad teraz o 14:00 czyli godz. później, może to zmniejszy problemy z pluciem podczas obiadu
|
|
|
#1052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No własne, ja już na skraju nerwicy jestem ![]() Poję się melisą ![]() Dzisiaj chciał jesc tylko bułkę i to sam. Dostał większa od swojej głowy i jadł. Cytat:
12!?!?!??!??!!?? My mamy od marca 4... Ciekawe kiedy następne wyjdą. A Bart marudny jakby mu cała szczeka szła... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my mamy póki co 10- 4 na górze i 6 na dole ( bo tam już czwórki są), ale coś mamy podejrzenia, że idą górne czwórki....bo znów się ślini, nocki takie średnie i nieco zjadliwe kupy robi
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulek
|
|
|
|
#1055 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( nei czytaj tego mam alergie na teściowe) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
te zęby to naprawdę przeginka, wcześniej nie zdawałam sobei sprawy,ze to aż tak długo wychodzi i tyle boli maluszka ![]() Cytat:
no jeseteś swiadkową, czyli masz wazny obowiązek, dziecko. i ogarniecie imprezy, no to powinien być zorganizowany pokój,a nei ekpia z zespołu beirze 3! co kogo obchodzi zespół, dla mnei to i na chodniku mogę spać,a druhna to druhna!Cytat:
świetnie! lepiej niż u nas, ostatnio musi z płaczem isć na drzemkę, bo jemy cyca, i jak jest opór padnięty, to odkłądam, sekunde i śpi, gorzej jak marudzi, daje cyca, odkłądam no i się zaczyna, wstawanie, skakanie, wieć wychodzę z pokoju, to krzyczy i mnie nawołuje, wracam, kładę i tak kilka razy, w końcu juz jest tak zmęczony,ze zaczyna płakać, wracam, kładę, całuję i śpi ![]() dziewczyny w biedrze sa w fajnej cenie słoiczki obiadowe i deserki, jak dajecie! a i kaszki bobowita 2 w cenie 1 , słoiczki 2+1 gratis i super kocyki
|
|
|
#1056 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do wesela to patowa sytuacja, ale może uda się was gdzieś dopchać do jakiegoś pokoju albo skombinować łóżeczko.. Cytat:
i wy też biedni z tym wstawaniem o 4.30Cytat:
![]() Cytat:
za znalezienie rozwiązania
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Czwórki to w ogóle do d...sprawa, bo patrzyłam w zęby młodemu i to jest tak, że najpierw muszą mu wyjść aż 4 kanty tej czwórki i wiadomo każdy kant boli jak się przebija, a później musi ten środek zęba przerwać całe dziąsło do końca....tak więc...no mu nie zazdroszcze....i cieszę się, że tylko górne zostały, a później kły chyba będą nieco lżejsze.
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
hm...no zobaczymy, ale w sumie wydaje mi się, że jednak przebijanie się trójki jest tylko w 1 miejscu a nie jak u czwórki w kilku...ale wolałabym by jednak gorzej nie było
p.s. wrzuciłam w google pytanie i najwięcej piszą, że jednak przy czwórkach bólu, choć to sprawa indywidualna
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-05-29 o 13:28 |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
Wy tu o czwórkach a mojemu dopiero 4 ząbki wyszły to ile jeszcze przed nami
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wieczorem pogadam z bratową co do pokoju, bo musi tam zadzwonić alle raczej nie ma już, tak sie głupio złożyło no ale damy rade, w najgorszym wypadku pojade z młodym o 21 do domu lub połozę go na kołdrze w kąciku sali - ale te spojrzenia wścibskich przy wyciąganie cyca na sali będzie średnio komfortowe |
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Moje dziecko zjadlo wlasnie mlode ziemniaczki z kalafiorem ) duzo moze nie ale nie bede w niego na sile pakowaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woli go prowadzić chodząc za nim ![]() Cytat:
![]() następnym razem koniecznie musimy się spotkać nie mieszkam w Centrum ale autobusem 5 minut, więc blisko Cytat:
mam nadzieję, że Bartuś też polubi wycieczki
|
|||
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to wybrzydzanie w jedzeniu to wina zębów. Bo po prostu jakaś masakra!!!!! Cytat:
Tez sie na taki czaimy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
tez slyszalam, ze 3ki to masakra
![]() a propos zebow, mlodemu wyszla na dobre ostatnia jedynka 26.maja, a dzisiaj - w niemczech swieto katolickie i dzien ojca, wyszla mu dolna dwojka. ma 6 zebow, a gorne dwojki tez w natarciu, bo mlodego boli, slinianki mu znow sikaja jak otwiera buzie, no i w ogole szalowo jest...
|
|
#1068 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko ładnie poszło, żeby Niko był wyrozumiały i dał się pobawić Rodzicom ![]() Cytat:
no chyba, że meliski- buty A co do zębów to też mamy już 4, górne jedynki już prawie całkiem przebite ![]() ja ogólnie uwielbiam owoce i warzywa. Mogę jeść je tonami. A zwłaszcza arbuzy i truskawki ![]() Cytat:
2.my też na boso. Ogólnie Wiktor nie lubi butów i nie wiem co to będzie jak będę zmuszona by mu je zakłądać Cytat:
![]() Pamiętam jak mnie bolała 8 jak wychodziła.. i tak właśnie każdy rożek oddzielnie się przebijał, a później środek i skóra mi dyndała, taki kawałek, bleee.. okropne uczucie. Cytat:
![]() Cytat:
to był nasz pierwszy wybórCytat:
Ogólnie Naszemu strasnzie wolno te zęby rosną.. Ponad Miesiąc temu wyszły mu dolne jedynki i jeszcze są malusie, sąsiadce wyszły jakieś 2 tygodnie temu i ma większe niż W. |
|||||||
|
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek ma trzy czwórki, wyszły w ciągu miesiąca i w sumie tragedii nie było. jednej nocy tylko ciągle się budził, po ibumie zasnął na dobre. teraz miał 3 dni takie że ciągle za mną łaził, nic się sam nie umiał sobą zająć. ale wyszła dolna czwórka, a dziś dziecko-anioł
w sumie 11,5 zęba bo druga dolna czwórka w natarciu
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Imponujący wynik prawie 12 zębów _;
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Usypiam Małego i wpadłam sie pozalic. Ja naprawde zwariuje
juz nie wiem co mam robić, czym karmić to dziecko on mi nic nie chce jeść. Do tej pory kaszki w miarę jadł, cycem nigdy nie pogardzil. A ok 3dni nawet tego nie ![]() Napisze co dzisiaj zjadł: O 8 dwa małe kesy chlebka z masłem O 10 jakieś 100g kaszki O 15 (bo wczesniej wcale nie ruszył) jakieś 80-100g obiadku. O 17 jedna mała łyzeczke deserku.. O 19.30 40g kaszki Cały dzien pił kompocik. Echh.. Przecież to jest jakaś masakra ![]() Nie wyrabiam juz. Błagam niech ten etap juz sie skończy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze !!!! Masakra, tego bym sie nie spodziewała. Właśnie zadzwonił Tz brat, ze nie przyjdą na roczek
bedą tylko teściowie i chrzestna z mężem. Zalamka...Czy ja juz mówiłam, ze nienawidzę tej bratowej Co za dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Serio ? No tak, ale z reguły je pewnie wiecej. A u nas to jest dzien jak codzień. Bywa jeszcze gorzej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely od jakiegoś czasu już tak je. Nie wiem o co chodzi
Mleka też mało pije, ja nie wiem skąd on czerpie siły :/Przykro mi z powodu roczku ale i tak będzie fajnie, zobaczysz!
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia ogolnie..ja sie sklaniam ze to taki etap bo widze ze sporo z nas ma takie problemy. Daro tez je gorzej ( ale ze zawsze jadl sporo to az tak tragicznie nie jest). Z tym ze od dwoch dni zmienilam mu godzine obiadu na pozniejsza i je ciut lepiej- juz nie 3 lyzeczki Chcialabym wierzyc ze tak juz zostanie...ale...no coz...jednak sie obawiam ze jeszcze troche poklne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dawno się tu nie odzywałam ![]() U nas wszystko ok, W. śpi już ponad 3h i mam nadzieję, że przejdzie to już w sen nocny, bo dzisiaj od ok 8.00 było bez drzemek w ciągu dnia :/ A wczoraj wieczorem minął ROK cudowny, wspaniały ![]() ![]() ![]() - Wiko waży 9550g, wzrost ok 76-77cm - mamy 8 zębów, 9 na wylocie (pierwsza czwórka) - pampki dalej 4, chociaż zastanawiałam się nad wielo, ale nie wiem ile i czego kupić ![]() - nocnikowanie wygląda tak, że chwilę posiedzi i nic nie zrobi, a potem ucieka - przybija piątkę, a jak mu się chce to zrobi papa - pokazuje w książeczce i na nas gdzie jest oczko i nosek - śmieje się w najlepsze z "apsik" - czasami wymusza coś płaczem - na majówce nauczył się wchodzić i schodzić ze schodów (dobrze, że w domu nie mamy )- od niecałych 2 m-cy ma wyjęte 3 szczebelki z łóżeczka i jest o niebo lepiej ze spaniem - 3 razy zrobił po 2 kroczki i na tym póki co koniec ![]() - przy meblach/kanapie/łóżku/ze stolikiem śmiga w najlepsze - mówi: mama, mamo, baba, babo, be, bep, bum, brum, papa, dada, mam, giń, ginie, niania i różne inne rzeczy po swojemu - ulubiona zabawa: wyrzucanie wszystkich zabawek z pudła + klamerki - nauczył się wkładać zabawki do sorterów To chyba tyle z nowości ![]() Impreza roczkowa w sobotę będzie motyw z Elmo ![]() Dziś za to mieliśmy termin szczepienia mmr, który jest dla mnie głupotą, bo szczepienie w 13-14 m-cu życia, a tu dopiero 1 dzień 13 m-ca i już piguły zapisują Póki co nie szczepimy... Najpierw wizyta u neurologa i kardiologa czy wszystko ok, a potem zobaczymy co dalej...
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-05-29 o 20:47 |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech u nas też padaka z jedzeniem. Najchętniej by tylko cyca jadł. I ewentualnie kaszkę. No może jeszcze kisiel. I tyle. Z dzisiejszym obiadem był cyrk. Odgrzałam słoiczek. Schab z warzywami. I to mi też wypluwał i prawie heftał. To musiałam zblendować :/ i też słabo szło. Może mu nie smakowało?? Założę się że jakbym słoik z hippa dała to wdmuchałby cały w mgnieniu oka. Bo te hippy są wlasnie takie gładkie. A jak maja grudki to bardzo miękkie. Ja wyszłam z siebie i moja mama przyszła Barta karmić. Nerwy mi siadają ostatnio :/ A co do roczku... Kurczę przykro mi ![]() No ale np Twoja rodzina się nie skusi?? Wiem że 500km to niezły dystans no ale roczek ma się raz w życiu a uważam to za na prawdę ważne święto malucha... A czy to wina bratowej? Co ona taka niedobra? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja dzis dałam bobovita. I było to co było. A hippa uwielbia. Co za wybredne te nasze gadzinki ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

strasznie plakał wczoraj,w nocy sie czesto budził i juz od 4.30 nie spał sierotka
Więc idzie ku dobremu, mam nadzieje, że zostanie...
07.07.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a jogurtów, koktajli nie chce 
No... prawie nic 

choć wcale mnie te dobre wiadomości nie zadziwiają, od początku wiem że Flo jest silniejszy niż niejedno dziecko bez wady 
za znalezienie rozwiązania