|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Pszczola189 - to faktycznie
![]() Mamaya - Magdix - zycie roznie sie uklada. U nas mozna powiedziec, ze mamy wiecej szczescia ![]() Simka - ja mam tak samo ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mój mąż będzie jeszcze 2tyg a potem przyjedzie dopiero w październiku Więc każda z nas ma problemy a jak ma się remont to każdy grosz ważny byle tylko jakoś urządzić mieszkanie
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Dusia, dokładnie..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() tyle się napisałam o Bebilonie i mi znikło wszystko joanna - Asiu daj znać jak z tymi wynikami -bo coś się zaczynam martwić o ten cukier jak poczytałam :/ i czy Ty teraz przed tym drugim badaniem moczu ograniczyłaś/zrezygnowałaś z cukru ? bo czytałam na forum, ze jakaś dziewczyna tak zrobiła i w nast. badaniu cukier już nie wyszedł i nie wiem co robić .... viki - współczuję bardzo - niby wybór prosty bo dzidzia najważniejsza ale żyć też za coś trzeba Cytat:
Facetom przydaje się takie otrzeźwienie - ile wymaga zajmowanie się domem bo na co dzień często o tym zapominają u mnie w szpitalu też był NAn - ale synuś nawet go przełknąć nie chciał i z mlekiem masz rację u nas na początku większość wylewałam Cytat:
miałam to samo dobrze, ze miałam coś odłożone bo na podstawowe produkty by nam brakło - ale od tej pory wie, że się do tego nie nadaje i daje mi wolną rękę ![]() teraz jeszcze z pozostałymi "czynnościami domowymi" tj. pranie, sprzątanie, zajmowanie się małym i inne muszę tak zrobić bo chyba jemu się wydaje, ze to się samo robi i tylko on zmęczony po pracy jest a ja już nie mam siły normalnie ![]() debesciara - a co mówili o szpitalach w Czewie ? coś bardzo złego, że w "Uwadze " ? ale mam dziś dzień i jeszcze leje od samego rana :/ rano zawiozłam synusia do przedszkola -mają dziś wyjazd do teatru -to jego pierwsza taka wycieczka i jest najmłodszy ze wszystkich dzieci i bardzo to przeżywam ... pytanie chyba do MALWISKI - kiedyś pisałaś, że znalazłaś jakąś fajną stronę z dietą czy jedzeniem w ogóle dla słodkich mam - bo chciałabym poczytać co ile ma cukru -nigdy się tym nie interesowałam i nie mam pojęcia a jak poczytałam o cukrzycy to się troszkę wystraszyłam ...od kilku dni boli mnie brzuch na dole tak okresowo i kręgosłup - taki nagły ostry ból i przechodzi po chwili - chyba już coraz bliżej ... - też tak myślicie ?
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-05-29 o 11:36 |
||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis na wizyte do poloznej, niestety pada a musze isc na pieszo :/ Fame udanych zakupow ![]() kularek synus na pewno da rade na wycieczce i wroci zadowolony Co do twoich boli, mysle ze to moga byc zwiastujace porod, moze urodzisz troszke wczesniej, w koncu zblizamy sie powoli do terminow porodu
|
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się pochwalić, że mam pierwszą część prania za sobą. Ale tak skromniutko- flanelki, ręczniki i prześcieradła. Muszę kupić chusteczki wyłapujące kolor i wypiorę ciuszki. Trochę pochodziłam i nogi mnie bolą, że hoho
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.slodkiemamy.edu.pl/ |
|
|
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
No wszystko pięknie, ale tak jak mówiłam doktor stwierdził ze jak siedzę to uciskam małego i to może mu zaszkodzić, wiec nie wiem..
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
nie bylo mnie pare dni, bo bardzo intensywny czas mialam tak, że tylko podczytywalam troche na tel. sunfire spoznione ale bardzo gorace gratulacje, maly sliczny ![]() Zmeczona jestem bo od paru dni ciagle cos robie malowalismy troche pozniej ogarnac ale najwazniejsze, ze wszystko gotowe poprane dla Malego, torba spakowana na 95%, kacik malego w naszej sypialni urzadzony, nawet ochraniacz uszyłam biały z czarnym coby go maly widział hahah. W sumie zostalo mi niewiele na weekendzie mam zamiar zaczac masaż krocza bo juz 36tydzien leci Przyszly tydz to moj ostatni tydz w pracy bo juz mi naprawde ciezko. Tyle o mnie ide popatrzec dokladniej co naskrobałyscie.
|
|
|
|
#3251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój jest głową w dół już od 30tc. W niepełnym 34tc miałam już lekko skróconą szyjkę (niestety nie wiem jak bardzo), ale bez żadnych innych atrakcji więc lekarz stwierdził, że jest ok. Teraz czekam do 10 czerwca to będzie prawie 37tc i mam nadzieję, że nadal wszystko ok. Czasami czuje takie wywrotki małego, że boję się czy się nie odkręcił jakoś na szczęście to mało prawdpodobne jest.Bardzo bym chciała aby mały był gotowy do wyjścia na świat między 38 a 40 tygodniem. Ps. Ja to Was podziwiam, że macie tyle sil jeszcze U mnie jakoś zapał opadł. Wczoraj pojechaliśmy po wózek i połazić po CH to musiałam odpoczywać po każdym sklepie Na sczęście miałam czas wszystko przygotować wcześniej. Wam powinni jakieś ordery powręczać. Remonty, praca, opieka nad domem, ciąża!!! Baby to jednak silne bestie są
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-05-29 o 12:56 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Magdix, Mamaya, Dusia
aż mi głupio bo mojego tżta nie ma tylko 2 dni w tygodniu a ja narzekam ![]() Co do mleka, to u nas się sprawdziło Hipp, czyli takie samo jakie młody dostawał w szpitalu, raz że nie chciałam zmieniać, dwa że smakowało, nie było kolek, kupki też ok ![]() Trochę się martwię. Obwód brzucha zmalał mi ze 108 do 102cm Mam nadzieję że to dlatego że mały zmienił pozycję, a nie dlatego np że mam mało wód jak w pierwszej ciaży. Do tego wydaje mi się że brzuch mam dość nisko. Na usg idę w poniedziałek o 19 chyba dostanę szajby do tego czasu
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja w sumie pierwsze słyszę żeby ubranka dla niemowląt farbowały widocznie na takie nie trafiłam jeszcze, ani moja siostra, ani koleżanka ![]() dzięki agnes dam radę ![]() ale dziś dzień do du...
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
Chyba przez ta pogode czuje sie taka wypluta... Puscilam ostatnia pralke z rzeczami Mlodego, poprasowalam i dopakowalam rzeczy dla niego do torby
brzuch jakis taki obcy tylko Mlodemu wszystko pasuje ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Slyszalam, ze po porodzie dobrze uzywac tantum rosa na rane - tylko jak? Spryskiwac ja sobie czy okladac nasaczona gaza? Jak czesto? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
dusia - strasznie długa rozłąka Was czeka i nie ma możliwości żeby mąż chociaż na kilka dni w tym czasie Was odwiedził ?
rybka - właśnie odebrałam małego z przedszkola .... i zachwycony wyjazdem o niczym innym nie mówi ![]() właśnie rozmawiałam z mamą i też jej mówiłam o tych bólach .... no i pytała czy mam torbę całkiem spakowaną bo jej się tak właśnie zaczynały porody -dodatkowo zauważyłam, że brzuch mam dużo niżej ... jejku ale się bać zaczęłam ale myślę, że z tydzień lub dwa to na pewno jeszcze mam -oby przeczucie mnie nie myliło ... ![]() zmierzyłam przed chwilą obwód brzuszka i wyszło mi aż 112 cm ![]() malwiska - ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
uważam, że nawet bardzo dobrze jej używać
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar rozrabiac w butelce po wodzie z dziubkiem jak kularek pisze i z tego bede strzelac do krocza hahha
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny help! Na szybko potrzebuję info co trzeba zrobić żeby skorzystać z tego -20% w Rossmanie? Mam kartę Rossnę ale coś jeszcze trzeba? Jakiś kupon czy coś? I najważniejsze - czy to jeszcze aktualne?
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bym sie zryczałaCytat:
kularek No to tak wyglada troche..ale moze to tylko przepowiadacze
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Wazne jest do dzisiaj ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
wisienka - musisz się zalogować na swoim koncie - tam jest kilka sposobów i jest też chyba najlepsza "opcja zintegruj ze swoją kartą" czy coś takiego i wystarczy to wcisnąć - ja tak zrobiłam z zadziałało a do kiedy to nie wiem do dzisiaj ? ale pewna nie jestem
simka - właśnie tak traktuję te wszystkie objawy ... i mam jeszcze z 2 tyg na pewno
|
|
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
auuu ale mam twardy brzuch.. :sciana:
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma możliwości jedynie kartofel ferien ale to też nie pewne teraz ma już gorąca linie bo to co on robi uprawnienia mają tylko 2jeszcze w tym jeden jest w szpitalu więc tylko cudem jeszcze może zostać a potem tylko pomarzyć Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-29 o 16:10 |
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
caramel mozliwe, ze brzuszek ci sie opuscil. Mi sie zdaje, ze moj caly czas jest dosc nisko, bo synus wcale w zebra nie kopie i latwo sie oddycha. Cora to mi dzien i noc dawala popalic
![]() kularek to pierwsze koty za ploty mamy chyba zawsze bardziej sie stresuja niz dzieci A pierwszy porod jak ci sie zaczal? ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Zapomnialam napisac, ze po wizycie ok ![]() A czy w pl mierza macice? agnes myslalam o tobie ostatnio, dobrze ze sie odezwalas widze, ze pochlonelo cie wicie gniazda ![]() Ja mam tyle do zrobienia, ze nie robie nic, bo nie wiem od czego zaczac
|
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() dzieki za wszystkie odpowiedzi, pracodawce powiadomiłam ale powiedziałam że jeśli trzeba to dam rade tydzień dwa jeszcze byc i pracowac żeby mógł na spokojnie kogos znaleźć moje sumienie czyste bo z innego źródła wiem że żona pracodawcy ma anginę z gorączką. Ja z szefem w jednym punkcie pracuje a żona pracodawcy w drugim z drugą pracowniczką. Tak więc jakoś przetrwam z tydzień dwa i mam nadzieje że dzidzia również, bo nie chciałabym zostawic po sobie w pracy złego wrażenia i atmosfery. Co do tej siły rodu kobiecego to kobieta musi być silna nie zawsze jednak chce i jest. Jesteśmy ludzmi nie ma co ukrywać ja to nieraz mam ochote uciec i gdzies sie schowac od problemów codzienności ale wiem że to sprawy nie załatwi moze oddali ale to i tak wróci. Z lekami to prawda kupa kasy na to: Ja mam antybiotyk do konca ciąży niepamietam kosztów ale ostatnio z osłonowym za 10 op wyszło ok 200zł, do tego paski do glukometru, paski na które mam sikac (ale to z 5zł), witaminy 15zł na miesiąc, teraz doszły mi globulki i 2 butelki jakiegos aftanu ( do pędzlowania), dotego dla małego kupiony antybiotyk i syrop (osłonowe naszczęscie dla niego miałam). Refundacje refundacjami ale w aptece to niezła suma zostaje, a gdzie jeszcze pampersy, chusteczki, kosmetyki, wyprawka do szpitala. Kiła i mogiła. Ja chce wygrać w lottka tylko grac czy kupic krem za te pieniadze na pupe niemowlaka, bo czy wygram?
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
rybka no wzielismy sie z tz zeby pozniej nie latac jak oparzone koty bo to czy tamto nie gotowe. Wiekszosc ogarnieta wiec moja glowa moze byc spokojniejsza tzn pod wzgledem organizacji bo spokojna nie jestem, zaczynam myslec o porodzie. Pracuje jeszcze wiec to troche mnie odrywa od tematu ale zaczynam sie stresowac troche.
Ogarniecie sie i wy przeciez dopiero wrocilas z pl. W ie tez mierza macice centymetrem. Kurcze ja ostatnio czekalam u lekarza 3h a moja wizyta trwała 5min, zadnego skanu zadnego badania krwi, nastepne badania krwi mi zrobia w 38t. hahah do tego czasu to ja moge urodzic |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale numer
![]() Usiadlam sobie na fotelu, wyciagnelam nogi na krzeslo, przyszla corcia i polozyla mi sie na nogach, na calej dlugosci i ...zasnela ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie popołudniowo
![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, jak nie widziałam mojego TŻ przez kilka miesięcy i było okrutnie ciężko, a Wy macie trójkę maluchów... Silna babka z Ciebie U nas remontów nie będzie, przystosujemy tylko sypialnię do potrzeb malucha. Czyli małe przemeblowanie i dodatkowa półeczka na rzeczy bobasa Ja dziś po wizycie u gina. Wszystko ok, badania w jak najlepszym porządku, ale szyjka skrócona. Generalnie mam się tym nie stresować, z tym że musze być przygotowana na ewentualny trochę wcześniejszy poród. No i według zaleceń lekarza odstawiamy baraszkowanie z TŻ na dwa tygodnie, bo to może wywołać skurcze, a przydałoby się, żeby te dwa tygodnie jeszcze posiedziała Mam zatem dwa tygodnie na zdanie prawa jazdy, dokończenie sesji na uczelni, dokupienie reszty wyprawki i spakowanie torby do szpitala Jak sobie to uświadomilam, to moja mina była mniej więcej taka:
|
||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- domi jak cie z brzuszkiem takim koncowkowym zobacza to napewno wszystko domkniesz w te 2 tyg. Moja kol zdawala prawko w 38t egzaminator pyta ktory miesiac ona mowi a ten na to ale wie pani ze nie zdazy odebrac dokumentu i ktos musi pania mimo wszystko zawiesc do szpitala |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

poprane dla Malego, torba spakowana na 95%, kacik malego w naszej sypialni urzadzony, nawet ochraniacz uszyłam biały z czarnym coby go maly widział hahah. W sumie zostalo mi niewiele
aż mi głupio bo mojego tżta nie ma tylko 2 dni w tygodniu a ja narzekam 
może w małej temp? Ja praktycznie wszystko piorę w 60, więc wpadki się zdarzają..
widocznie na takie nie trafiłam jeszcze, ani moja siostra, ani koleżanka