Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 17:06   #1621
fusiacola
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez marteczkowo Pokaż wiadomość
Wiesz co, bardziej zastanawiam się nad stężeniem w takim kawałku chleba czy ciasta czy jest tego na tyle, żeby coś zadziałało. A dwa, że podczas pieczenia jednak jest zdecydowanie dłuższa obróbka termiczna, której witamina B dobrze nie znosi klik

A zabić trzeba, inaczej rewolucja w żołądku murowana, a dwa, że zjadając żywe można się narazić na to, że przetrwają w przewodzie pokarmowym i raczej nam zaszkodzą niż pomogą Można zalewać wrzątkiem ew. gorącym mlekiem jeśli wolisz
gorącym mlekiem brzmi jeszcze straszniej

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 17:36   #1622
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
gorącym mlekiem brzmi jeszcze straszniej
ee tam, co nas nie zabije... ja jednak wolałam z wodą, w sumie po jakimś czasie polubiłam ten smak
można też po procesie mordunku dodać miodu dla osłody, ale ja się tam nie cackałam
marteczkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:18   #1623
Ervisha
Zakorzenienie

Dawno coś wrzucałam, więc dzisiaj wrzucę

I domowa chrupiąca bagietka, jajecznica na maśle z pomidorem i szczypiorem

II Koktajl: jogurt naturalny zmiksowany z brzoskwiniami, kawałek czekoladowo-twarogowego tortu z wiśniami

III kasza gryczana, kotleciki z groszku i buraczki

IV czereśnie a potem ponownie kawałek ciastka

V w piekarniku siedzą bagietki warzywne (domowa bagietka przekrojona na pół obie zapiekane z duszoną papryką oraz cukinią w pomidorach i mozzarellą)

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:33   #1624
ania_1703
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Dawno coś wrzucałam, więc dzisiaj wrzucę

I domowa chrupiąca bagietka, jajecznica na maśle z pomidorem i szczypiorem

II Koktajl: jogurt naturalny zmiksowany z brzoskwiniami, kawałek czekoladowo-twarogowego tortu z wiśniami

III kasza gryczana, kotleciki z groszku i buraczki

IV czereśnie a potem ponownie kawałek ciastka

V w piekarniku siedzą bagietki warzywne (domowa bagietka przekrojona na pół obie zapiekane z duszoną papryką oraz cukinią w pomidorach i mozzarellą)
Pyszne menu Jak robisz kotleciki z groszku?
ania_1703 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:35   #1625
mpati86
Zadomowienie

Ś:
Bułka duża grahamka:
pół z łyżeczką oleju lnianego, serem żółtym i połową awokado;
pół z łyżeczka oleju z pistacji z serkiem waniliowym turek i borówkami amerykańskimi; 1 banan; kilka migdałów, kawa anatol z mlekiem
IIŚ: 2 kawałki chleba razowego owalnego z masłem orzechowym sante i dżemem truskawkowym; reszta borówek amerykańskich; jogurt jogobella jagodowy; kawa anatol z mlekiem
O: makaron pełnoziarnisty ślimaczki; łosoś wędzony na gorąco opalany drewnem bukowym pieczony w folii, brokuły posypane słonecznikiem; sok z kiszonej kapusty
P: Jabłko, marchew
K: kawałek chleba żytniego grubego i owalnego moczonego w jajku i smażonego na oliwce; 1 pomidor, rzodkiewki, ogórek świeży,marchewka, twarożek domowy cały, herbata miętowa

witaminy, kwas foliowy, gimnastyka i jak?????
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:38   #1626
PlusSizeLifestyleMagzine
Przyczajenie

Śniadanie: 3 plastry sera białego, jogurt naturalny ok 4 łyżek kiwi i 3 winogrona ciemne
Przekąska : banan
Obiad : 3 pulpeciki drobiowe z pieczarkami, 2 małe ziemniaki, kapusta pekińska z odrobiną oliwy
Przekąska : pasta z makreli, kilka plasterków ogórka świeżego
Kolacja : fasolka szparagowa z sezamem

Miłego dnia

xxx

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-05-29 o 11:00
PlusSizeLifestyleMagzine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:41   #1627
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_1703 Pokaż wiadomość
Pyszne menu Jak robisz kotleciki z groszku?
Dziękuję

A kotleciki z groszku robi się bardzo łatwo. Bierzesz ugotowany groszek (odradzam ten z puszki bo nie jest smaczny) i go bledrujesz. Dodajesz drobno posiekaną i przesmażoną cebulkę, przyprawy i ew. wode/otreby dla właściwej konsystencji, mieszasz i lepisz kotleciki. Ja jednak nie musiałam dodawać ani wody ani otrąb i ładnie mi się zlepiały. Potem panierujesz (można w płatkach owsianych, posiekanych orzechach, sezamie, siemieniu lnianym) lub smazysz bez panierki

Stary 2014-05-28, 10:07   #1628
agaczini
Zadomowienie

cześć kucharzęta )) dzisiejszy jadłospis R, dzień bez treningu

I - 2 kromki chleba żytniego, pierś kurczaka smażona, avocado

II - 2 naleśniki z kurczakiem i szpinakiem, surówka

III - 2 jajka sadzone, ziemniaki, chłodnik + truskawki na deser

IV - pomidor, mozarella, avocado, kolendra - w formie sałatki

jak to wygląda?

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:33
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:50   #1629
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

A kotleciki z groszku robi się bardzo łatwo. Bierzesz ugotowany groszek (odradzam ten z puszki bo nie jest smaczny) i go bledrujesz. Dodajesz drobno posiekaną i przesmażoną cebulkę, przyprawy i ew. wode/otreby dla właściwej konsystencji, mieszasz i lepisz kotleciki. Ja jednak nie musiałam dodawać ani wody ani otrąb i ładnie mi się zlepiały. Potem panierujesz (można w płatkach owsianych, posiekanych orzechach, sezamie, siemieniu lnianym) lub smazysz bez panierki
brzmi super, a takie proste! na pewno też wypróbuje Ervisha a robisz to z groszku zielonego mrożonego czy suchy namaczasz i gotujesz?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczini Pokaż wiadomość

III - 2 jajka sadzone, ziemniaki, chłodnik

IV - pomidor, mozarella, avocado, kolendra - w formie sałatki

jak to wygląda?
bez owocu/soku? a truskawki ostatnio aż się proszą poza tym to chyba nie ma się do czego przyczepić

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

wczorajsze U:

1) mix płatków owsianych, orkiszowych i otrąb gryczanych na mleku, z pianą z 2 białek, truskawki, banan i garść różnych orzechów i pestek + kawa z mlekiem

2) gęsty koktajl z domowego twarogu, serwatki i truskawek

3) lekka zupa jarzynowa (kalafior, seler, kalarepa, cebula) z kaszą jaglaną i kawałkiem kurczaka

4) placki cukiniowo-ziemniaczane z mąką żytnią, jajkiem i 2 żółtkami smażone na rzepakowym, na to krem z jogurtu greckiego, ziół i spora porcja kiełków rzodkiewki

5) pstrąg pieczony w złotku, do niego masło bazyliowe, grzanka z chleba żytniego na słodzie, sałatka z pomidorów, papryki, czerwonej cebuli, sałaty lodowej, czarnych oliwek, kostek serka śródziemnomorskiego, pestek dyni i ciut oliwy z oliwek

Stary 2014-05-28, 11:33   #1630
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
brzmi super, a takie proste! na pewno też wypróbuje Ervisha a robisz to z groszku zielonego mrożonego czy suchy namaczasz i gotujesz?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

bez owocu/soku? a truskawki ostatnio aż się proszą poza tym to chyba nie ma się do czego przyczepić

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

wczorajsze U:

1) mix płatków owsianych, orkiszowych i otrąb gryczanych na mleku, z pianą z 2 białek, truskawki, banan i garść różnych orzechów i pestek + kawa z mlekiem

3) lekka zupa jarzynowa (kalafior, seler, kalarepa, cebula) z kaszą jaglaną i kawałkiem kurczaka

4) placki cukiniowo-ziemniaczane z mąką żytnią, jajkiem i 2 żółtkami smażone na rzepakowym, na to krem z jogurtu greckiego, ziół i spora porcja kiełków rzodkiewki

5) pstrąg pieczony w złotku, do niego masło bazyliowe, grzanka z chleba żytniego na słodzie, sałatka z pomidorów, papryki, czerwonej cebuli, sałaty lodowej, czarnych oliwek, kostek serka śródziemnomorskiego, pestek dyni i ciut oliwy z oliwek
masz rację, dorzucę truskaweczki na deser po III hehe
Stary 2014-05-28, 12:12   #1631
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

wczorajsze U:

Raz zrobiłam z puszki i były okropne a ostatnio to taki mrożony zielony, tylko go ugotowałam w małej ilosci wody by się rozmroził. Ze zwykłego grochu to nie robiłam bo on się dosć długo gotuje

A jadłospis jak zwykle mega smaczny Brakuje mi tylko Twoich zdjęć

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:13
Stary 2014-05-28, 12:24   #1632
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz zrobiłam z puszki i były okropne a ostatnio to taki mrożony zielony, tylko go ugotowałam w małej ilosci wody by się rozmroził. Ze zwykłego grochu to nie robiłam bo on się dosć długo gotuje

A jadłospis jak zwykle mega smaczny Brakuje mi tylko Twoich zdjęć
dziękuję
akurat mam sporo takiego mrożonego jeszcze z ogródka, więc fajnie za konserwowym też nie przepadam

Stary 2014-05-28, 13:23   #1633
agaczini
Zadomowienie

a jednak mały update.. będzie trening aktualizuję jadłospis R wraz z treningiem

III - 2 jajka sadzone, ziemniaki, chłodnik + truskawki na deser

trening górnych partii: sciąganie wyciągu do klatki piersiowej, wiosłowanie sztangą, unoszenie sztangielki jednorącz, podciąganie sztangi wzdłuż tułowia, szrugsy, rozpiętki na ławce, przenoszenie sztangielki za głowę w leżeniu na ławce, wyciskanie sztangielek na ławce pochyłej, izolowane 1 ćwiczenie na triceps i jedno na biceps dziś zumby niestety nie ma heheh ale może to i dobrze ;p

IV - pomidor, mozarella, avocado, kurczak, kolendra, ziemniaki - w formie sałatki

jak to wygląda?

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-05-28 o 13:26
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:39   #1634
agnieszka16
Zadomowienie

hej Wam wrzucam wczorajsze utrzymanie do oceny:

Śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków górskich z borówkami,łyżką domowego masła orzechowego i połową opakowania serka wiejskiego.

II śniadanie: bułka żytnia pełnoziarnista z pastą z soczewicy, oliwy, czosnku i natki, z pomidorem i sałatą. Kawałek arbuza.

Przekąska: gałka lodów cytrynowych

Godzina pływania

Obiad: jajko sadzone, pieczone młode ziemniaki i pieczona kalarepka z masłem i koperkiem+ Porcja sałatki greckiej (sałata, rukola, feta,pomidory,czerwona papryka,cebulka,papryka,o rzechy włoskie)

45 min zajęć fitness z obciążeniem 2x5kg

Podwieczorek: naleśnik gryczany na słodko z twarogiem, truskawkami i migdałami + kawa z mlekiem

Kolacja: kanapka z chleba razowego ze słonecznikiem, z wędzonym halibutem, szpinakiem, żółtą papryką i pomidorem
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 15:00   #1635
ania_1703
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

Dziękuje Mam akurat w domu groszek,więc zrobie jutro lub pojutrze
Stary 2014-05-28, 15:02   #1636
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
hej Wam wrzucam wczorajsze utrzymanie do oceny:

Śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków górskich z borówkami,łyżką domowego masła orzechowego i połową opakowania serka wiejskiego.

II śniadanie: bułka żytnia pełnoziarnista z pastą z soczewicy, oliwy, czosnku i natki, z pomidorem i sałatą. Kawałek arbuza.

Przekąska: gałka lodów cytrynowych

Godzina pływania

Obiad: jajko sadzone, pieczone młode ziemniaki i pieczona kalarepka z masłem i koperkiem+ Porcja sałatki greckiej (sałata, rukola, feta,pomidory,czerwona papryka,cebulka,papryka,o rzechy włoskie)

45 min zajęć fitness z obciążeniem 2x5kg

Podwieczorek: naleśnik gryczany na słodko z twarogiem, truskawkami i migdałami + kawa z mlekiem

Kolacja: kanapka z chleba razowego ze słonecznikiem, z wędzonym halibutem, szpinakiem, żółtą papryką i pomidorem
mega smacznie I te cytrynowe lody

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Dziękuje Mam akurat w domu groszek,więc zrobie jutro lub pojutrze
Do usług Tylko te kotleciki są delikatne i lubią się rozlatywać.. dobrze też podawać je z jakimś sosem bo suce troche wychodzą (jak to groch) Jakby się nie chciały lepić to można dodać jajko (wtedy trzeba dodać mąki lub otrab/płatków owsianych), ale mi wyszły bez jajka, tylko musiałam uważać podczas przewracania bo się troche sypały

Stary 2014-05-28, 19:09   #1637
ania_1703
Raczkowanie

Cytat:
mega smacznie I te cytrynowe lody

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Do usług Tylko te kotleciki są delikatne i lubią się rozlatywać.. dobrze też podawać je z jakimś sosem bo suce troche wychodzą (jak to groch) Jakby się nie chciały lepić to można dodać jajko (wtedy trzeba dodać mąki lub otrab/płatków owsianych), ale mi wyszły bez jajka, tylko musiałam uważać podczas przewracania bo się troche sypały
Przywykłam już, że roślinne "kotlety" się rozlatują:P Ostatnio chciałam zrobić z kaszy jaglanej to wyszła mi jaglana jajecznica:P
Stary 2014-05-28, 19:29   #1638
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Przywykłam już, że roślinne "kotlety" się rozlatują:P Ostatnio chciałam zrobić z kaszy jaglanej to wyszła mi jaglana jajecznica:P
Pewnie ugotowałaś kaszę w zbyt dużej ilosci wody.. lepiej wlać mniej i dolewać a jak wychodzi za rzadka to potem czymś zagęścić

Stary 2014-05-28, 22:36   #1639
eevvaa
Zakorzenienie

I śniadanie- wafel ryżowy z masełkiem i serkiem topionym hochland ze szczypiorkiem
II śnadanie- serek wiejski lekki i mała brzoskwinia
obiad- gołąbek, na deser koktajl z truskawek z jogurtem (bez cukru)
kolacja- wafel ryżowy z pasztetem i pomidorkiem, znów koktajl truskawki+jogurt

aaa i tuż przed obiadkiem było jabłko

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:28   #1640
SugarFreexD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
I śniadanie- wafel ryżowy z masełkiem i serkiem topionym hochland ze szczypiorkiem

A co to R, U, P? Chociaż co by to nie było, moim zdaniem do poprawki jednak. Mało tego wszystkiego.
SugarFreexD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 13:45   #1641
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Wracam do żywych po poniedziałkowym zatruciu trwającym do wczoraj

Redukcja

1) Nocny pudding ryżowy - płatki ryżowe ugotowane na mleku z łychą niełodzonego proszku budyniowego, łyżeczką miodu, łyżką tahini i małym bananem. Plus jajko na twardo przed
2) koktajl: mleko z orzechów laskowych, pół mrożonego banana, mrożony ananas, mrożone truskawki, wiórki kokosowe.
3) ryż brązowy, filet z kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej podsmażony na oleju kokosowym, grillowane warzywa (cukinia, papryka, pieczarki).
4) sałatka z różnych warzyw świeżych i grillowanych z wędzonym łososiem i sosem vinegret.
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:18   #1642
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiadomo czy to R,U czy P, więc ciężko się odnieść. jednak odnośnie samych składników to wafle ryżowe nie są zbyt wartościowe. Serki topione też nie należą do najlepszych. No i lepiej wybrać jednak serek wiejski normalny, no chyba że ten Twój nie miał jakiś dodatkowych substancji.

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość

Redukcja

1) Nocny pudding ryżowy - płatki ryżowe ugotowane na mleku z łychą niełodzonego proszku budyniowego, łyżeczką miodu, łyżką tahini i małym bananem. Plus jajko na twardo przed
2) koktajl: mleko z orzechów laskowych, pół mrożonego banana, mrożony ananas, mrożone truskawki, wiórki kokosowe.
3) ryż brązowy, filet z kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej podsmażony na oleju kokosowym, grillowane warzywa (cukinia, papryka, pieczarki).
4) sałatka z różnych warzyw świeżych i grillowanych z wędzonym łososiem i sosem vinegret.
Twój jadłospis jak zwykle smaczny. od razu człowiek robi się głodny

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 15:19   #1643
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość

Redukcja

4) sałatka z różnych warzyw świeżych i grillowanych z wędzonym łososiem i sosem vinegret
.
pycha!!! Wpraszam się!
Stary 2014-05-29, 18:43   #1644
201606210914
Konto usunięte

czy taka redukcja przejdzie?

śn- budyniowa owsianka z 4 łyżek, szklanki mleka, łyżka rodzynek, jabłko, pasek gorzkiej czekolady/ kawa z mlekiem

o- miska zupy z mrożonek- marchew, brukselka, groszek
2 młode ziemniaczki, filet z piersi, wszystko podsmażone z dużym pomidorem na rzepakowym +łyżka śmietany 12 do polania

p- kromka grahamka z twarogiem z rzodkiewkami i szczypiorem, miska zupy jw. kilka orzechów ziemnych
później jabłko

k- kromka grahamka z szynką z indyka+ ok 100g fileta, pomidor

ćwiczenia o 21
1/2 szklanki ug makaronu, ok 40g fileta z piersi - po treningu 45minut

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2014-05-29 o 19:20
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 18:55   #1645
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Nie wiadomo czy to R,U czy P, więc ciężko się odnieść. jednak odnośnie samych składników to wafle ryżowe nie są zbyt wartościowe. Serki topione też nie należą do najlepszych. No i lepiej wybrać jednak serek wiejski normalny, no chyba że ten Twój nie miał jakiś dodatkowych substancji.
R to znaczy redukcja tak? Jeśli tak to jest to R
na pierwsze śniadanko zazwyczaj jem jajeczko, tylko wtedy tak ten serek topiony mi wpadł w ręce, nie miałam niczego innego. Serek wiejski z obniżoną zawartością tłuszczu nie jest zbyt zdrowy jak się domyślam?

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:06   #1646
fusiacola
Wtajemniczenie

U:

1) pół grejpfruta, płatki owsiane gotowane na mleku z daktylami, bananem i anyżem, podane z serkiem kozim + kawa z mlekiem'

2) sałatka z roszponki, truskawek, mozarelli, orzechów włoskich z dresingiem z octu balsamicznego i oliwy z oliwek, kromka chleba żytniego ze sałatą, plastrem polędwicy z indyka i pomidorem

3) pstrąg pieczony w foli z masłem bazyliowym i ziołami, kasza gryczana przesmażona na rzepakowym z cukinią, cebulką i papryką

4) 2 kanapki z chleba żytniego na zakwasie, jedna z masłem orzechowym sante i posypana siemieniem, druga ze sałatą, plastrem dobrej szynki, kiełkami i ogórkiem małosolnym

5) sałatka z czerwonej fasoli, pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i żółtej papryki z oliwą, do tego krewetki panierowane w jajku i płatkach gryczanych i smażone na winogronowym, dip z jogurtu greckiego i pieczonego czosnku + lampka wina

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2014-05-29 o 19:57
Stary 2014-05-29, 19:59   #1647
mircia14
Zakorzenienie

R
Śniadanie - omlet na łyżeczce masła (2 jajka, mąka żytnia, trochę mleka bez laktozy, cynamon, aromat waniliowy) z jabłkiem + łyżka dżemu truskawkowego
ćwiczenia
II śniadanie - owsianka (4 łyżki płatków, mleko bez laktozy, łyżeczka naturalnego kakao, łyżka nerkowców, pomarańcza)
2 garście orzechów ziemnych
Obiad - mielone z indyka z brokułami na łyżce oliwy + 1/2 woreczka kaszy, parę korniszonów
Podwieczorek - 3 gałki lodów - truskawka, jagoda, gorzka czekolada (no co )
skakanka
Kolacja - placek tuńczykowy na łyżeczce masła (pół puszki tuńczyka, jajko, łyżka mąki) z serem żółtym light (3/4 takiego duużego plastra, koło 70 kcal, nie szkodzi mi) i paroma plastrami wędliny

Dzisiaj bardzo ubogo w warzywa, bo nie zrobiłam zapasów, a w Niemczech dzisiaj dzień wolny. Jutro rano lecę do sklepu
Po odstawieniu nabiału czuję się bosko, waga leci aż miło. Jeśli nie chudniecie, spróbujcie odstawić nabiał - może to przyczyna?

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2014-05-29 o 20:06
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:13   #1648
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
R to znaczy redukcja tak? Jeśli tak to jest to R
na pierwsze śniadanko zazwyczaj jem jajeczko, tylko wtedy tak ten serek topiony mi wpadł w ręce, nie miałam niczego innego. Serek wiejski z obniżoną zawartością tłuszczu nie jest zbyt zdrowy jak się domyślam?
Tak, R to redukcja.
Produkty lekkie często mają niepotrzebne dodatki. Do wiejskich lekkich dodają m.in. gumę guar. Ale są też takie, które są "czyste". Czasami jednak nie warto poświęcać tych kilku zbędnych kalorii dla tej chemii

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:17   #1649
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość

Twój jadłospis jak zwykle smaczny. od razu człowiek robi się głodny

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
pycha!!! Wpraszam się!
Dzieki dziewczyny

Pisze z telefonu, przepraszam za bledy
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:40   #1650
ania_1703
Raczkowanie

Dzisiejsze U

Śniadanie:
gruszka, owsianka na mleku (4 łyżki płatków owsianych, 230ml mleka, łyżeczka otrębów gryczanych, łyżka domowej granoli, łyżeczka rodzynek, 2 suszone śliwki, garść orzechów (włoskie, migdały), łyżeczka słonecznika)
2 śniadanie:
jabłko, kilka truskawek, marchewka
Obiad:
kasza jaglana z duszonymi warzywami (burak "botwinkowy" + liście, pół korzenia pietruszki, 1/3 cukinii, 1/4 papryki, garść żółtej fasolki szparagowej mrożonej, trochę brokuła, czerwona soczewica) + łyżka oleju rzepakowego
Podwieczorek:
duża miska truskawek (ok 400g), jogurt naturalny (180g), garść orzechów włoskich, kawałek czekolady z orzechami
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty (50g) ze szparagami, jajkiem i olejem z orzechów włoskich, pół pomidora, pół kalarepy, pół awokado, szczypiorek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości