|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
No już luzuję
![]() Wkurzyłam się, że mamy już jedną osobę w plecy, ale to nie tego chłopaka wina, zostawiła go dziewczyna... Wyprowadziłam się już od Tżta, jesteśmy po spowiedzi (u księdza w gabinecie się spowiadaliśmy, karteczek nawet do podpisu nie daliśmy, bo nie wzięliśmy z auta i ksiądz mówił, żeby już nie lecieć), było miło, wszystko nam opowiedział, co kiedy robić i mówić ![]() Jutro Polter, jak to przeżyję to wesele będzie już pikuś
|
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Fajne pompony, ja tez będę miała dekorację z pomponów ale ja muszę za to płacić bo w piątek na sali jest drugie wesele i z deko można wejść dopiero w sobotę rano. Enzunio świetne paznokcie Ci zrobił ten koleś! Ja już się zapisałam do Jacques Andre, długo czekałas u niego? Obrączki odebrane wczoraj! Są przepiękne
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. poradnia w parafii Tż, prowadzona przez faceta, który jest dostępny tylko raz w miesiącu 2. poradnia prowadzona przez kobietę, która uważa, że "dzieci z wadami genetycznymi to karykatury i ona nie może na nie patrzeć" 3. poradnia, w której byliśmy dzisiaj ![]() 4. poradnia u mnie w parafii, czynna w godzinach, które nie za bardzo nam odpowiadają- koniec końców i tak będziemy musieli właśnie do niej pójść... W ogóle ta poradnia to paranoja jakaś ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- CUDOWNE!!
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
|
#635 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do Roberta zapisałam się na paznokcie w zeszłym miesiącu )
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może jest dla mnie nadzieja Co ja mogę, że lubię spontaniczność i spać do późna?justynke piękne obrączki |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio piękne te pazurki
powodzenia jutro na poltrze!
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest moja lista na 100 dni przed ślubem. Kilka rzeczy załatwiliśmy już, ale nie edytuję Mamy załatwione / kupione: - sala -wódka -obrączki -suknia -garnitur -kursy przedmałżeńskie i poradnię NPR -koszula dla TŻta -spinki, 2 muszki, pasek do spodni, skarpetki -buty dla TŻta -buty dla mnie -moje trampki na sesję -bielizna dla mnie -pończochy -biżuteria -welon -welon do rzucania -fotograf -DJ -auto do ślubu -dekoracja na samochód -fryzjerkę i kosmetyczkę dla mnie i dla mamy -paznokcie dla mnie -etykiety na alkohol - wino różowe (10 butelek) -zaproszenia (w tym 29 /50 już rozdane) -literki na stół - zaklepany termin w kwiaciarni -zaklepany termin w cukierni - wybrany projekt tortu i smak - wybrana piosenka na 1szy taniec -pudełka na ciasta -rezerwacja noclegów -zarezerwowany autobus -kierowca do rozwożenia gości (mamy nawet 2 kandydatów!) W trakcie załatwiania: -ksiądz (jutro idziemy spisywać protokół -playlista dla DJ'a (musimy dopracować szczegóły) - rozdawanie zaproszeń (skończymy pewnie w czerwcu) - kokardki do dekoracji (muszę jeszcze dorobić) Do załatwienia: - papiery z USC - wino czerwone i białe (po 5-6 butelek każdego) -szampan -tuby z płatkami róż -przygotować zestaw do konkursu po oczepinach -przygotować koszyczki ratunkowe -ustalić Menu (to dopiero 3 tyg. przed ślubem) -zdecydować się gdzie chcemy wieczór panieńsko - kawalerski ( w domu czy w lokalu) -ustalić wreszcie co z dekoracją na stołach (to też bliżej ślubu) -kupić parasol -rozsadzić gości i zrobić listy dla każdego stołu -przygotować kącik dla dzieci -księga gości -zwężenie bolerka -podziękowanie dla rodziców o żesz Ty! Ale genialne pazurki!!!!! Zazdroszczę Ci ich!!!
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą dziurą nieciekawie rzeczywiście, ale można zamaskować. Pryszcza też i nie martw się już Wszystko się uda ![]() oluska227887 - bardzo ładne paznokcie wybrałaś ![]() justynkie - super te obrączki Wasze
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Mopslik witaj!
ewaden nie możesz teraz zwątpić! masz tyle pięknych rzeczy kupionych / załatwionych tyle zainwestowanego czas - nie odpuszczaj! trzymam za Ciebie kciuki! ja się ciągle waham ![]() białe Lacosty albo Gucci by Gucci albo Armani Aqua albo Dior Addict ![]() Godzia_13 powodzenia na ostatniej prostej! ![]() Dotka90 poniżej moja lista - skopiowana od którejs PM-ki Do załatwienia dokumenty do ślubu JAKIE? Poradnia przedmałżeńska Omówienie szczegółów z florystką: bukiet, butonierka, ozdoba na auto, kwiaty na stoły, na nasz stół, do domu, kościół? Żywy kwiat do włosów Zasadzenie gipsówki Zaproszenia Coś na koperty (większa kasetka?) Koszyczki awaryjne Zawieszki na wódkę Winietki i plany stołów? Szampan Wino Bimber Piwo i inne Parasol na wypadek deszczu Suknia, halka do odebrania Pas do sukni Welon kupić (butterfly) Stanik zamówić z ebay Pończochy śmietankowe (dopasować do pasa, który mam z esotiq) Baleriny Opaska na włosy Kolczyki i bransoletka Doszyć coś do podwiazki Perfumy Podwiązka Obrączki Coś na obrączki – kasetka albo poduszeczka z juty Paznokcie, zabiegi na ciało – peeling, solarium, farbowanie włosów, próbny makijaż, depilacja woskiem Piosenka na pierwszy taniec Nauczyć się tańczyć – kurs Buty TŻ Bielizna TŻ + skarpetki Zapisać TŻ do fryzjera Biustonosz do sukni Majciochy na przebranie Pończochy Buty na poprawiny Paski crest Talk Coś do strzelania pod kościołem (czy sam ryż?) Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków Podziękowania dla rodziców wino Piwo Śliwowica, whisky, bimber cukierki na bramy + wódka na bramy drewniane literki na stół drewniane okrągłe bieżniki z brzozy świece butelka pana Tadeusza z wodą ciasta + tort (czerwiec) kieliszki do tłuczenia samochód manicure podróż poślubna Spotkać się z: managerem sali – ustalić menu fotografem (ustalić plener) kamerzystą (dogadać szczegóły, ustalić plener) zespołem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd.) lista utworów do kościoła Załatwić: kościół – zapowiedzi, protokół, dokończyć poradnię, próba generalna USC – dokumenty Zrobić: winietki plan stołów menu LIPIEC: przymiarka Tydzień przed weselem: rzęsy paznokcie Ale lista allofkowej wymiata ![]() aniuska18032 też mam problem z nieregularnymi okresami i jakos mi się odwleka w czasie kolejna wizyta u gin ;/ przy tabletkach było wszystko jak w zegarku a bez nich już lipa ![]() enzunio świetne paznokcie oluska227887 ah te poradnie nieszczęsne ![]() my mamy już zaliczone dwa spotkania jeszcze tylko jedno i finisz uffff justynkie gratuluję obrączek! ja troche ruszyłam naprzód załatwiłam sobie wolne na długi łikend w czerwcu, żeby rozwieść zaproszenia u TŻ, zapisałam się na paznokcie i umówiłam się do cukierni
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Jezu dziewczyny ale akcja!
spotkalam sasiadke przed klatka z torbami i sie smieje do niej ze niedawno sie wprowadzila a juz sie wyprowadza, a ona do mnie: -ku*wa! jutro mam wlasny slub o 16 a te cwele tu ku*wa wode zakrecaja od 8 rano.. Ja patzre na drzwi klatki, FAKTOZA!!! jutro nie mamy wody w bloku od 8 do 16 :O Mowi ze jak to przecyztala sie to poplakala i jedzie do rodzicow nocowac tam sie kapac i upiekszac, itp ale mowi ze dobrze ze ma gdzie pojsc! Jezu, na jej miejscu tez bylabym wsciela ah ta spoldzielnia
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dobra kobieto
kupiliśmy dzisiaj Varnę białą. U nas 2 szt. za 2 złotych, ale i tak się opłaciło![]() alloffkowa biżuteria pięknie wygląda say-hello super, że udało namówić się Tż na księgę gości! hihihi ![]() domar123 Godzia_13 za pogodę!Cytat:
Cytat:
taniec brokuła wymiata Calvin Klein - Euphoria Blossom enzunio b. ładne paznokcie! doklejałaś kępki czy zagęszczałaś 1:1 rzęsy? Powodzenia na Poltrze! Byłam na fryzurze próbne. Zdjęcia w załączniku (jutro usunę). Więcej zdjęć w klubie
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-05-30 o 11:17 |
||
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
o mamusiu ale prześliczne paznokcie
są boskie Cytat:
aż się boję co to u nas będzie Cytat:
u nas kolejne 3 zaproszenia rozdane, 42/49
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Znow oddzywa się bezsennosc
jest 2 w nocy a ja skoczylam wlasnie wieszac pranie i ide Was nadrabiac
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#646 |
|
BAN stały
|
Anka 1:1, jestem bardzo zadowolona
oprócz tego ze chciałam iść na solarium a o tym ze nie mogę pani powiedziała mi po założeniu rzęs, teraz juz nie pójdę bo nie mam kiedy, ale trudno ![]() Jadę po ciasta na poltra... Padam na twarz ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się Enzunio
![]() jutro będzie WIELKI DZIEŃ i zapomnisz o całej nerwówce
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio powodzenia dziś na poltrze!!!
A Wy trzymajcie za mnie kciuki , idziemy dziś pisać protokół, a ksiądz jest wrogo nastawiony do mojej rodziny... Nabroił sobie, bo zaczął nabijać się z imienia mojej siostry (a jest w gimnazjum), zwracać się do niej jakimiś wymyślnymi imionami, nie reagował na prośby ani mojej siostry ani rodziców... Tylko nie wiedział że jego przełożony w diecezji to mój wujek I jakoś przy spotkaniu towarzyskim z wujkiem wypłynęła ta sprawa i proboszcz jakiś czas później dostał naganę Więc teraz moja rodzinka to wróg publiczny numer 1.
|
|
#649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PARASOLKA tanio mi się wydaje są różne kolory ![]() znów mnie pewnie z 2 dni nie będzie, bo przyjeżdża nasz znajomy i impreza od rana do nocy będzie ja już chyba za stara jestem na to ![]() dzisiaj w końcu po 1,5 miesiącu przerwy idę na siłownię
|
|
#650 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczynki
![]() Exist ale buc!! Powodzenia! Kamilka przez 24h nie można - tak mi powiedziała ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
ja już nie mam siły do mojego TŻ
![]() w końcu udało mi się go zaciągnąć do po oglądania garniturów ale .....mi się bardzo podoba taki kolor granatowy (http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-65001) a on powiedział, że nie będzie wyglądał jak motorniczy |
|
|
|
#652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() justynkie obrączki piękne ale to już CI mówiłam ![]() zmiana KODU
99 dni ![]() |
||||
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Enzunio pazurki super
baw sie dzis dobrze na poltrze, a jutro wielki dzien! Justynkie obraczki wyszly Wam mega! Az pokazalam TZtowi jakie fajne, a ja mu nic z forum tu nie pokazuje ![]() Anka fryzurka bardzo fajna ![]() Exist ![]() A dzis zmiama kodu!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Enzunio świetne pazurki
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Piękne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
kilka razy już na forum słyszałam to okreslenie ale dopiero dzisiaj wpadłam na genialny pomysł, żeby sprawdzić co to jest
znam to, tylko nie wiedziałam, że taka jest nazwa u mnie nie ma takiego zwyczaju, ale byłam miesiąc temu piewszy raz na tym u kuzynki![]() oryginalne ![]() Cytat:
ojj, też byłabym strasznie wściekła ![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj ostatnia przymiarka! |
|||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Exist Powodzenia u ksiedza swoja droga ale beznadziejny typ :/
Enzunio milego ostatniego dbia przygotowań w przedslubnej prostej! ![]() Wysłane z mojego GT-I8260
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
8 dni
|
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna fryzurka!Gratuluję wszystkich zmian kodu
|
|
#659 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam dziś jechać z mamą na zakupy i tak się już cieszyłam, a tu dupa mama musi iść do pracy, bo ma jakieś szkolenie, które ma obowiązkowo odbyć
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie tez dzis 1 liczba mniej-zostalo 99 dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

. ymmm 4 nazwiska na jedną godzinę... co tu może się nie zgadzać?
Myślałam, że ją uduszę! Była to emerytowana nauczycielka matematyki, taka typowa "babcia kościelna". Na Twoim miejscu bym poczytała o poradniach, bo ja tego nie zrobiłam i moja była katorgą
Mieliśmy wszystkie 3 spotkania odbyć do Wielkanocy, a skończyły się 15maja.
26.07.2014
)

za pogodę!
rozruszasz sie, zawsze w zanadrzu masz taniec brokula

mama musi iść do pracy, bo ma jakieś szkolenie, które ma obowiązkowo odbyć