Janusz Korwin-Mikke - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 23:56   #301
michal100
Zadomowienie

Dot.: korwin-mikke

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dlaczego JKM to krul i kim są kuce?

Tak, wiem, nie ogarniam, nie trzeba mi tego powtarzać
Krul, bo jest za powrotem władzy monarszej w Polsce. Albo odczytaj jego inicjał - JKM - Jego Królewska Mość.
Kuce - wyborcy Korwina w wieku 18-25 lat.
Stary 2014-05-29, 00:01   #302
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Ty chyba żartujesz z tym Wiplerem.
Toż to skoczek partyjny, z którym rywalizować mogą tylko Czarnecki i Kamiński. Nawiasem ten ostatni jednak nie wszedł do Europarlamentu - i bardzo dobrze. Poza tym jeszcze ta sprawa z alkoholem i policją - ja nie chcę żeby reprezentował mnie Poseł tak się zachowujący...
O Wiplerze szkoda gadać. Koleś w pełni pasuje do partii Krula swoim zachowaniem.
Dobry jest Migalski. Ten to zalicza partie

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 00:02   #303
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Krul, bo jest za powrotem władzy monarszej w Polsce. Albo odczytaj jego inicjał - JKM - Jego Królewska Mość.
Dodam do tego, że kuce bywają niegroźne w starciu bezpośrednim, chyba że mamy do czynienia z kucem bojowym.
Przykład kuca bojowego Oskar W. vel Axelio:
http://w979.wrzuta.pl/film/0k9v09Oss...ock_02.08.2013
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 00:26   #304
dominikmeller25
Zakorzenienie

w pracy słyszałem ciekawe określenie dla wyborców Korwina: gimboprawica

a co do Wiplera jak dla kogoś jest to autorytet to brak mi słów, facet urządza awantury robiąc z siebie niemal Bożka bo jest posłem więc może rozkazywać policjantom a potem się awanturować co potem tłumaczy spiskiem, choć sporo procentów we krwi miał co pokazuje że wiarygodny nie jest, no i jest zwykłym skoczkiem partyjnym, tego samego typu co Czarnecki, choć Czarnecki to i tak jest najlepszy z najlepszych wśród skoczków, parę kadencji i facet będzie się na kobietę musiał przerobić albo partię znowu zmienić bo wszedzie będzie spalony.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 00:55   #305
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie. To JKM mnie rozbawiło.

A skąd się wzięła nazwa kuce?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 15:07   #306
Spaaf
Raczkowanie

Cytat:
Ty chyba żartujesz z tym Wiplerem.
Toż to skoczek partyjny, z którym rywalizować mogą tylko Czarnecki i Kamiński. Nawiasem ten ostatni jednak nie wszedł do Europarlamentu - i bardzo dobrze. Poza tym jeszcze ta sprawa z alkoholem i policją - ja nie chcę żeby reprezentował mnie Poseł tak się zachowujący...
Super logika - można iść do wyborów z hasłem obniżenia podatków, i potem w trakcie zmienić poglądy, co wg. 7% społeczeństwa, które głosowało na PO jest w porządku. Natomiast zmiana partii, na inną która ma takie same poglądy już jest złem? Wolne żarty. Wipler ma stałe poglądy i ani razu nie głosował za podwyżką podatków - za to go cenię. W dupie mam czy był w partii x, y czy z skoro niezależnie od ugrupowania głosował w moim interesie.

Co do akcji z policją - Wipler zrzekł się immunitetu. Jakoś do tej pory prokuratura nie jest skora, by rozwiązać sprawę. Gdyby narobił chały, tak jak trąbili w telewizji zostałby skazany jak każdy inny człowiek.[COLOR="Silver"]

Cytat:
A skąd się wzięła nazwa kuce?
Stereotyp, że wyborca Korwina wygląda własnie jak Oskar W. - długie włosy spięte w kuc
.

Edytowane przez Spaaf
Czas edycji: 2014-05-29 o 15:11
Spaaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 16:08   #307
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Spaaf Pokaż wiadomość
Stereotyp, że wyborca Korwina wygląda własnie jak Oskar W. - długie włosy spięte w kuc
.
Dobre!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-29, 16:09   #308
phony
Wtajemniczenie

Gimboprawica <3
Stary 2014-05-29, 16:10   #309
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Stereotyp, że wyborca Korwina wygląda własnie jak Oskar W. - długie włosy spięte w kuc.
W sieci jest mnóstwo śmiesznych memów z kucami.
Stary 2014-05-29, 16:53   #310
Imperialista
BAN stały

Czy jest tutaj elektorat SLD? Możecie mi wytłumaczyć dlaczego głosujecie na SLD, skoro wasz prezes żąda żałobę narodową i minutę ciszy dla czerwonego zbrodniarza Jaruzelskiego? Tylko szczerze! Tak atakujecie wyborców KNP za poglądy jej prezesa, jednak chce usłyszeć słowa na temat jazd Pana Millera.

PS. Wczoraj Lechia pięknie pozdrowiła ostatniego dyktatora PRL - "Jaruzelski! Co? Dobranoc!".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 17:12   #311
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Czy jest tutaj elektorat SLD? Możecie mi wytłumaczyć dlaczego głosujecie na SLD, skoro wasz prezes żąda żałobę narodową i minutę ciszy dla czerwonego zbrodniarza Jaruzelskiego? Tylko szczerze! Tak atakujecie wyborców KNP za poglądy jej prezesa, jednak chce usłyszeć słowa na temat jazd Pana Millera.

PS. Wczoraj Lechia pięknie pozdrowiła ostatniego dyktatora PRL - "Jaruzelski! Co? Dobranoc!".
głosowałem na człowieka z SLD bo był jedynym który coś dla województwa robił, a to dla mnie jest wystarczający argument za głosowaniem do PE.
jakby wybory miały dopiero być to po tej wypowiedzi Millera raczej nie poszedłbym głosować po prostu.
bo dla mnie to jakiś ponury żart robić żałobę narodową z tej okazji, rozumiem pogrzeb wojskowy z honorami, ale żałoba i minuta ciszy to jednak przegięcie.
Stary 2014-05-29, 17:53   #312
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Tak, jest tu elektorat SLD. Tak jak już gdzieś pisałam, mam w dupie temat "czerwonych zbrodniarzy". A poza tym wybory były przed minutą ciszy, więc w swoim pytaniu zaburzyłeś ciąg przyczynowo-skutkowy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 19:18   #313
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46666654]Tak, jest tu elektorat SLD. Tak jak już gdzieś pisałam, mam w dupie temat "czerwonych zbrodniarzy". A poza tym wybory były przed minutą ciszy, więc w swoim pytaniu zaburzyłeś ciąg przyczynowo-skutkowy.[/QUOTE]

To możemy zmienić pytanie na: czy nadal wykazujecie chęć głosowania na SLD?

Gimboprawica ha ha ha.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Super logika - można iść do wyborów z hasłem obniżenia podatków, i potem w trakcie zmienić poglądy, co wg. 7% społeczeństwa, które głosowało na PO jest w porządku. Natomiast zmiana partii, na inną która ma takie same poglądy już jest złem? Wolne żarty. Wipler ma stałe poglądy i ani razu nie głosował za podwyżką podatków - za to go cenię. W dupie mam czy był w partii x, y czy z skoro niezależnie od ugrupowania głosował w moim interesie.

Co do akcji z policją - Wipler zrzekł się immunitetu. Jakoś do tej pory prokuratura nie jest skora, by rozwiązać sprawę. Gdyby narobił chały, tak jak trąbili w telewizji zostałby skazany jak każdy inny człowiek.[COLOR="Silver"]

.
Ja też lubię Wiplera. Nie zmienia poglądów, umie się wysłowić i podczas wywiadów, które oglądałam miał wyczerpujące odpowiedzi. Kiedyś coś tam powiedział o "ukąszonych korwinizmem", ale chyba wynikało to z tego, że on ma podobne poglądy co Korwin, ale chciałby wprowadzać zmiany powoli, a Korwin chce rozwalić wszystko i zbudować na nowo. Ale wygląda na to, że się dogadali.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 19:34   #314
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
To możemy zmienić pytanie na: czy nadal wykazujecie chęć głosowania na SLD?
Nie, ale z zupełnie innego powodu. Jakaś minuta ciszy z okazji pogrzebu mnie nie rusza. Interpretuję to jako element uroczystości pogrzebowych.
Na człowieka z SLD głosowałam z podobnych powodów co dominikmeller25. W naszych państwowych wyborach zagłosuję na jakąś "świeższą" lewicę.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 20:09   #315
Bananalama
jestę wieszczę

Zagłosuję na każdego, kto ma poglądy podobne do moich (zwłaszcza obyczajowe), potrafi wyrażać się z klasą i nie robi wstydu. Dodatkowym plusem będzie feminizm i lewactwo z dumą noszone na tęczowej wstędze a jak nie poniża innych i nie robi sobie jaj z poważnych przestępstw, to już och i ach

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-29, 21:36   #316
Imperialista
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46666654]Tak, jest tu elektorat SLD. Tak jak już gdzieś pisałam, mam w dupie temat "czerwonych zbrodniarzy". A poza tym wybory były przed minutą ciszy, więc w swoim pytaniu zaburzyłeś ciąg przyczynowo-skutkowy.[/QUOTE]

Mając w dupie czerwonych zbrodniarzy oznacza, że masz w dupie historię Polski. Gdyby była żałoba z powodu Jaruzelskiego, pewnie jeszcze byś się dostosowała.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46668260]Nie, ale z zupełnie innego powodu. Jakaś minuta ciszy z okazji pogrzebu mnie nie rusza. Interpretuję to jako element uroczystości pogrzebowych. [/QUOTE]

Potencjalna żałoba narodowa i minuta ciszy w Sejmie to też elementy uroczystości pogrzebowych? Dla niektórych asysta wojskowa to już przegięcie.

Cytat:
Na człowieka z SLD głosowałam z podobnych powodów co dominikmeller25. W naszych państwowych wyborach zagłosuję na jakąś "świeższą" lewicę.
Dlatego większość ludzi nie głosowała na Korwina, a na jego ludzi. Na Pomorzu jest ten Pan, na którego warto było gotować:
https://www.youtube.com/watch?v=54oDOZF2iyM

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Zagłosuję na każdego, kto ma poglądy podobne do moich (zwłaszcza obyczajowe), potrafi wyrażać się z klasą i nie robi wstydu. Dodatkowym plusem będzie feminizm i lewactwo z dumą noszone na tęczowej wstędze a jak nie poniża innych i nie robi sobie jaj z poważnych przestępstw, to już och i ach
Ja zagłosuję na każdą prawicę głoszącą hasła wolności gospodarczej, zaostrzenia prawa karnego i obojętności wobec "mniejszości i słabszych".
Stary 2014-05-29, 22:10   #317
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Ja zagłosuję na każdą prawicę głoszącą hasła wolności gospodarczej, zaostrzenia prawa karnego i obojętności wobec "mniejszości i słabszych".
Co to znaczy?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Dlatego większość ludzi nie głosowała na Korwina, a na jego ludzi. Na Pomorzu jest ten Pan, na którego warto było gotować:
Pan Dziambor odleciał.
Stary 2014-05-29, 22:11   #318
Bananalama
jestę wieszczę

no i co w związku z tym, Imperialisto?

Stary 2014-05-29, 22:12   #319
Konto usunięte

Cytat:
Mając w dupie czerwonych zbrodniarzy oznacza, że masz w dupie historię Polski. Gdyby była żałoba z powodu Jaruzelskiego, pewnie jeszcze byś się dostosowała.
Nie mam w dupie historii Polski, tylko waszą histerię wokół "czerwonych zbrodniarzy". Nie mam w zwyczaju obchodzenia żałoby jakiejkolwiek, więc tu też nie trafiłeś. Skoro czerwone dziadki mnie nie obchodzą, to pogrzeb jednego z nich też mnie jakoś niespecjalnie interesuje. Przyzwyczaj się, że nie każdy ma obsesję na punkcie rozpamiętywania minionego ustroju.
Cytat:
Potencjalna żałoba narodowa i minuta ciszy w Sejmie to też elementy uroczystości pogrzebowych? Dla niektórych asysta wojskowa to już przegięcie.
Tak, z powodu śmierci i pogrzebu zrobili sobie minutę ciszy. Co z tego? Asysta wojskowa jakoś nie dziwi w przypadku generała.
Cytat:
Nie warto skoro plan działania tej partii mnie nie przekonuje.
Cytat:
Twój ukochany Ruch Narodowy daleki jest od obojętności. Nawet w spotach wyborczych poświęcili sporo czasu mniejszościom.
Stary 2014-05-29, 22:39   #320
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
załóżmy że jestem z Pomorza, więc dlaczego miałbym oddać na niego głos? bo co od Korwina i ciekawie mówi? ja u mnie w województwie głosowałem na sprawdzonego w PE człowieka, który nie jest tylko na liście płac ale coś faktycznie robi, rozumiem że Ty na moim miejscu wolałbyś nieznanego człowieka od Korwina byleby nie głosować na pracowitego lewaka.

jeśli dla Ciebie asysta wojskowa to przegięcie to widać że tak naprawdę nie wiesz co piszesz, on był żołnierzem więc asysta wojskowych mu się należy jak psu buda, nie ważne jakim był człowiekiem był generałem, wojskowym i to wystarcza aby mógł odejść z honorami godnymi żołnierza i ja jako były żołnierz się z tym zgadzam, Ty jako człowiek który w wojsku nigdy nie był, nie powinieneś głosu na ten temat zabierać i mówić czy komuś wolno zostać pochowanym z honorami czy też nie.
Stary 2014-05-29, 23:15   #321
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Co to znaczy?
Na przykład, żeby odebrać Niemcom z Opolszczyzny przywilej braku progu wyborczego czy powstrzymać modę na polityczną poprawność, czyli że o mniejszościach mówi się dobrze albo wcale.

Cytat:
Pan Dziambor odleciał.
Na razie trafił wbrew życzeniom mainstreamu.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46671507]Nie mam w dupie historii Polski, tylko waszą histerię wokół "czerwonych zbrodniarzy".[/QUOTE]

Czyli nie należy karać osoby, które potrafiły zabijać, bo ktoś miał inne poglądy?

Cytat:
Nie mam w zwyczaju obchodzenia żałoby jakiejkolwiek, więc tu też nie trafiłeś. Skoro czerwone dziadki mnie nie obchodzą, to pogrzeb jednego z nich też mnie jakoś niespecjalnie interesuje.
Pogrzeb Jaruzelskiego jest na koszt państwa. Ale skoro to Ciebie nie interesuje ...

Cytat:
Tak, z powodu śmierci i pogrzebu zrobili sobie minutę ciszy. Co z tego?
U siebie mogą robić minutę ciszy, ale chcieli ogłosić ją w Sejmie. Na szczęście się wycofali, bo większość posłów pewnie ostentacyjnie wyszłaby w momencie jej rozpoczęcia.

Cytat:
Twój ukochany Ruch Narodowy daleki jest od obojętności. Nawet w spotach wyborczych poświęcili sporo czasu mniejszościom.
Jak to jest obojętny? Chce bronić polskiej mniejszości na Litwie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
załóżmy że jestem z Pomorza, więc dlaczego miałbym oddać na niego głos? bo co od Korwina i ciekawie mówi? ja u mnie w województwie głosowałem na sprawdzonego w PE człowieka, który nie jest tylko na liście płac ale coś faktycznie robi, rozumiem że Ty na moim miejscu wolałbyś nieznanego człowieka od Korwina byleby nie głosować na pracowitego lewaka.
U mnie lewacy to dno dna, więc nie mam takiego problemu. Z Pomorza zwykle dostaje się jeden poseł SLD i to tylko dlatego, że jest lewacki Słupsk. Ja odróżniam wybory europejskie od samorządowych i jeśli miałbym dobrego wójta z SLD, pewnie głosowałbym na niego, ale jeśli wójt miałby ambicje iść dalej, raczej swoim głosem nie pomógłbym mu/

Cytat:
jeśli dla Ciebie asysta wojskowa to przegięcie to widać że tak naprawdę nie wiesz co piszesz, on był żołnierzem więc asysta wojskowych mu się należy jak psu buda, nie ważne jakim był człowiekiem był generałem, wojskowym i to wystarcza aby mógł odejść z honorami godnymi żołnierza i ja jako były żołnierz się z tym zgadzam, Ty jako człowiek który w wojsku nigdy nie był, nie powinieneś głosu na ten temat zabierać i mówić czy komuś wolno zostać pochowanym z honorami czy też nie.
Dlaczego niemieccy generałowie z Wehrmachtu czy Kriegsmarine mieli zwykłe pogrzeby? Karl Dönitz - ostatni przywódca III Rzeszy, Wielki Admirał marynarki niemieckiej, miał zwykły rodzinny pogrzeb. Dlaczego generałowie Wehrmachtu, którzy swoje odsiedzieli, nie mieli państwowych pogrzebów?

Jaruzelski za swoje dokonania powinien umrzeć w więzieniu, niestety niezlustrowane sądy robiły sobie jaja z jego ofiar. Widać, że rodzina jest jakaś narwana, bo zamiast zrobić cichy pogrzeb bez szumu robią z tego show.

Ofiary Jaruzelskiego i jego kolegów z lat 40. i 50. nie miały nawet szans na pogrzeb, bo władza komunistyczna bała się wydawać ciała rodzinom, żeby nie powstawały miejsca kultu. A rodziny ofiar Jaruzelskiego z Gdynii w 1970 roku musiały odprawiać pogrzeby w nocy. Dlatego obrońcy Jaruzelskiego powinni trochę zamilczeć.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-05-29 o 23:21
Stary 2014-05-29, 23:24   #322
michal100
Zadomowienie

Ech, no i co to da ? W Polsce jest fajny zwyczaj żeby o zmarłych mówić albo dobrze albo wcale. Jaruzelskiego osądzi historia. Też niezbyt go lubiłem, ale wobec majestatu śmierci wolę milczeć.
Stary 2014-05-29, 23:25   #323
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Na przykład, żeby odebrać Niemcom z Opolszczyzny przywilej braku progu wyborczego czy powstrzymać modę na polityczną poprawność, czyli że o mniejszościach mówi się dobrze albo wcale.

Na razie trafił wbrew życzeniom mainstreamu.
Dziambor odleciał, bo partia Korwina otrzymała 7% głosów przy zaledwie 22% frekwencji, co nie jest wcale oszałamiającym wynikiem i o niczym nie świadczy. Jak dostaną się do Sejmu, to pogadamy, a tego im nie wróżę, biorąc pod uwagę, jaką łatwość w wyrażaniu kompromitujących wypowiedzi ma ich lider. Polakom będzie po prostu wstyd za niego i jego postawę. Już zaczyna wygadywać bzdury o Krymie. To będzie tylko preludium. Podejrzewam, że stanie się częstym gościem reżimowej telewizji Russia Today, gdzie będzie mógł wygadywać swoje bzdury.

A co miałeś na myśli pisząc o obojętności wobec słabych? Umyśliłeś sobie żeś społeczny darwinista?
Stary 2014-05-29, 23:31   #324
Konto usunięte

Cytat:
Czyli nie należy karać osoby, które potrafiły zabijać, bo ktoś miał inne poglądy?
Była już o tym dyskusja w innym wątku, gdzie miałeś wymienić tych zbrodniarzy i skończyło się na kilku dziadkach. Jeden z nich właśnie umarł. Nie wyciągaj absurdalnych wniosków o niekaraniu. Ja po prostu twierdzę, że problem komunistycznych zbrodniarzy właściwie w Polsce nie istnieje. Nawet nie uważam tego za temat warty dyskusji.
Cytat:
Jak to jest obojętny? Chce bronić polskiej mniejszości na Litwie
Napisałam, że nie jest.
Stary 2014-05-29, 23:33   #325
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Ech, no i co to da ? W Polsce jest fajny zwyczaj żeby o zmarłych mówić albo dobrze albo wcale. Jaruzelskiego osądzi historia. Też niezbyt go lubiłem, ale wobec majestatu śmierci wolę milczeć.
Na szczęście nie jest sankcjonowany prawnie i można mówić, że Jaruzelski był moskiewskim psem.
Stary 2014-05-29, 23:44   #326
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście nie jest sankcjonowany prawnie i można mówić, że Jaruzelski był moskiewskim psem.
jak to żałośnie wygląda gdy ktoś kto pewnie nie raz krzyczał że jego wzorem jest Rudolf Hess to od psów wyzywa zmarłego niedawno człowieka...
Stary 2014-05-30, 00:24   #327
Imperialista
BAN stały

Cytat:
jak to żałośnie wygląda gdy ktoś kto pewnie nie raz krzyczał że jego wzorem jest Rudolf Hess to od psów wyzywa zmarłego niedawno człowieka...
A nie było tak z towarzyszem generałem? Jaruzelski miał szanse zostać bohaterem narodowym, gdyby oddał władzę w 1981 roku bądź zatrzymał władzę i zliberalizował gospodarkę, ale podobno bał się (i to nie Armii Radzieckiej) o interesy i kolegów z partii, bo część z nich mogła skończyć na pobliskich drzewach. Nie mówię już o tym, że będąc w wojsku donosił na kolegów którzy głosowali na "reakcyjny PSL", walczył z "reakcyjnymi bandami", wszedł do Czechosłowacji i strzelał do robotników w Gdynii.

O Hitlerze jak popełnił samobójstwo też źle mówiono, dlaczego nie można tak o Jaruzelskim?

A jak nie podoba Ci się określenie "moskiewski pies", to proszę iść do sądu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 07:12   #328
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Ech, no i co to da ? W Polsce jest fajny zwyczaj żeby o zmarłych mówić albo dobrze albo wcale.
Jak dla mnie to nie fajny zwyczaj, ale zaklamanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-30, 11:27   #329
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie podoba Ci się określenie "moskiewski pies", to proszę iść do sądu.
do sądu chodzić nie będę, ale jak napisałem słowa takie jak "moskiewski pies" brzmią żałośnie w przypadku osoby która pewnie nie raz krzyczała że jego wzorem jest Rudolf Hess i która nie widzi w tych słowach niczego złego.

załamuje mnie fakt tej całej szopki pod kościołem, Jaruzelski przyjął chrzest, kto wie może się nawrócił a ludzie zamieniają się w Bogów i decydują czy można odprawić za jego duszę mszę czy też nie, widać że ci ludzie pisma świętego w dłoniach nigdy nie mieli, bo napisane tam jest że największy zbrodniarz może się nawrócić i zostać zbawionym, jak oni podobno wielcy katolicy tego nie rozumieją to ciekawe co oni rozumieją z tego pisma świętego i to przecież miesiąc po wielkanocy gdzie również o tym mowa była...
Stary 2014-05-30, 11:40   #330
Imperialista
BAN stały

Cytat:
do sądu chodzić nie będę, ale jak napisałem słowa takie jak "moskiewski pies" brzmią żałośnie w przypadku osoby która pewnie nie raz krzyczała że jego wzorem jest Rudolf Hess i która nie widzi w tych słowach niczego złego.
Kolejny atak ad personam. Nigdy nie krzyczałem "Naszym wzorem Rudolf Hess", bo wtedy nie chodziłem na Młyn i nie mieszkałem w Gdańsku.

Cytat:
załamuje mnie fakt tej całej szopki pod kościołem, Jaruzelski przyjął chrzest, kto wie może się nawrócił a ludzie zamieniają się w Bogów i decydują czy można odprawić za jego duszę mszę czy też nie, widać że ci ludzie pisma świętego w dłoniach nigdy nie mieli, bo napisane tam jest że największy zbrodniarz może się nawrócić i zostać zbawionym, jak oni podobno wielcy katolicy tego nie rozumieją to ciekawe co oni rozumieją z tego pisma świętego i to przecież miesiąc po wielkanocy gdzie również o tym mowa była...
Jaruzelski miał 25 lat na nawrócenie się po upadku systemu, ale zrobił to na łożu śmierci. Jednak można to zrozumieć, bo pogrzeb kościelny czy ślub kościelny są bardziej widowiskowe niż cywilne. Zresztą Jaruzelski podobno potrafił wyrzucić oficera ze służby, bo chrzcił dzieci czy wysyłał je na komunię. Było 25 lat na osądzenie go za życia, ale sitwa sędziowsko-prokuratorska prędzej ukara złodziejaszka niż mordercę. Z rodziną Jaruzela też coś jest nie tak, bo zamiast zrobić cichy pogrzeb, to zażyczyli sobie wszystkich bajerów. Zapewne gdyby był to zwykły szary pogrzeb, to protestujących byłoby 10 razy mniej. Już nie mówiąc o kosztach, bo podobno pół warszawskiej policji jest na nogach.

A tak swoją drogą narodowcy właśnie trafili do rosyjskiej TV, bo zorganizowali "pogrzeb" Jaruzelskiego na cmentarzu radzieckim.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości