|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
MISZKA
za przespana noc![]() A właśnie weszły nowe wytyczne, że można dawać całe jajka ROCKY jak dobrze, że masz tych sąsiadów. Jejku napisałam dwa referaty, prace na zaliczenie. Teraz Tż poszedł z Małym aby go uśpić. A ja siadam do mgr. Za tydzień oddaję już pracę i jak dobrze pójdzie bronię się 10. Kolokwium napisałam, ale jak to się okaże, lecz nie wiem kiedy. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Właśnie odebralam Laure od sasiadki. Ogarnelam ją, wypila 180 mm i nokaut
bardzo ladnie sie tam bawila z dziećmiWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Mela dobrze ze poszlas do dyrektora pomagac. Trzymam kciuki zeby sie udalo
![]() Sammi wspolczuje ale nie wiem co z tymi wynikami. Mam nadzieje ze podczas wizyty czegos sie dowiecie. Trzymam kciuki zeby sie okazalo ze wszystko jest dobrze. Kuba nie lapie sie za pampersa, bez pampersa szuka siusiaka ale tak to nie. Perse Kuba wlosy wyrywa i tez nie pozwalam. Staram sie nosic spiete. Myszka ja dalam kawalek zwyklego mojego nalesnika. Kubie smakowalo i na razie ni mu nie wyskoczylo. Mleko krowie jest chyba tez w jogircie nat ktory juz je od jakiegos czasu.
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Laurka ładnie wcina moje naleśniki i nic jej nie wyskakuje.
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Myszkaaa przeciez mozesz zrobic nalesniki na wodzie. Ja takie robie, nie wiem czy kiedykolwiek na mleku robilam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi-oby sie wyjasnilo z tymi wynikami bo toż to masakra
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Olek nie szarpie mnie za włosy..ale włosom mojej bratowej nie odpuścił
![]() Olek już w łóżeczku wykąpany i najedzony ![]() Zrobił dzisiaj 5 kup w tym 3 po obiedzie i sobie myślę czy go ta botwinka tak nie pobudziła. Kupska niby normalne.. choć dwa ostatnie mu pupcie odparzyły. Uciekam teraz na 'Przyjaciółki'..ostatni odcinek tej serii..buuuuuu... |
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE dobrze ze Artek juz coś zjadł
Igi za włosy nie ciągnie,kiedyś próbował ale tłumaczyłam i pokazywałam jak trzeba delikatnie SAMMI masakra z tymi wynikami. Strasznie rozbieżne wyszły. Igor za siusiaka się tylko bez lampka lapie. Nic nie doradzę,bo nie znam się w tym temacie. Daj znać jak po wizycie u nefrologa. Maz juz z wami? MYSZKA możesz robić naleśniki na wodzie. Też tak robię. DZOAN u nas też botwinka,tyle ze juz się nie muszę w papki bawić i Igor zjada w takiej konsystencji jak my. Trochę drobniej dziele mu warzywka ale normalnie zjada! dorosły chłopak.Po wizycie wiem,ze - Igi wazy 9kg ![]() - super rozwinięty ruchowo,ruchy są płynne,super nozke stawia,wiec można kupować buty - może mieć problem z wchłanianiem Wit d3 bo ma odstające zebra, mamy zrobić badania na poziom wapnia,fosforu i witaminy d (zresztą ja też ze względu na problemy z tarczyca, bo to sprzyja problemom z wchłanianiem) - podciąganie nogi przy raczkowaniu krzywi kręgosłup juz w tej chwili,wiec albo wylozymy wszystko dywanem albo spodnie z absem na kolanach aby normalnie raczkowal - mam pilnować aby siadał z nogami do przodu,bo ma tendencje do podkurczania jednej nogi a czasami dwóch co tej prowadzi do skrzywień kręgosłupa - 600ml mleka dziennie to mit,wiec jak będę odstawiać lub rezygnować z jakiś karmien,to nie ma potrzeby wprowadzania innego mleka,bo wapń z niego słabo się przyswaja. Natomiast pamiętać o podawaniu przetworów mlecznych - skoro nie ma reakcji alergicznych to mogę dodawać mleko do naleśników,byle nie uht,a najlepiej takie od krowy i nie szaleć z ilościami. Tak samo do kaszek mleko z woda. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MELA żeby praca wypaliła, tak jak chcesz. Dzięki za info odnośnie fotelików, dużo jeszcze z Was wozi w tym pierwszym. Mnie również podobają się butki. Podeszwa jest miękka, MISZKA sugerowałam się filmikiem który wstawiłaś (to chyba Ty byłaś, prawda?), wyginałam butami na każdą stronę . Są całe ze skórki. FIAZO może powiedz mamie bezpośrednio, wiem, że głupio ale sama do tego niedojdzie. PERS mój Julek to w ogóle jest mega nerwus i złośnik. Jak coś jest nie po jego to rzuca się na mnie, włosy wyrywa, drapie... MISZKA chętnie zobaczyłabym Cię w nowej fryzurce ( w starej też. )---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
dla Igusia za wagę i super rozwój.Odnośnie siadania, to jak ma nie siadać? Zauważyłam że Julek ostatnio siada sobie na nóżkach. Mam nadzieję że dobrze opisałam !? |
||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Wazne zeby dzieci nie siadaly z nozkami do tylu, czyli pupcia na podlodze i nogi zgiete do tylu w tzw. litere W.
Ale glupio sie skonczyly Przyjaciolki! Alicja co chwila mi sie budzi z placzem. Cos jej zdecydowanie przeszkadza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2082 |
|
Konto usunięte
|
Co do aktywności, ja dzisiaj w poczekalni u lekarza przyglądałam się takiej dziewczynce... Trochę starsza od Artka, pięknie się bawiła, spokojnie, grzecznie. Artek to by rozniósł tę poczekalnię
![]() A jak tak na nią patrzyłam, to się stęskniłam za moim dzieckiem :P Więc biegusiem do Biedry (BTW - SPORO FAJNYCH PROMOCJI!!!!) i do domciu, a ten jak na złość jeszcze długo spał :P (był z moim tatą) ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Proszę, NIE PISZCIE jak się skończą Przyjaciółki, albo piszcie na biało, ja chcę obejrzeć ten sezon...
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Finał 'Przyjaciółek' mnie rozwalił.. i jak tu doczekać do jesieni..
Elaine dla Igiego za ładny rozwój i wagę.. Odstające żebra? A jak to sprawdzają? A jak ciemiączko zarasta Igiemu? Olek wciąż ma sporą dziurę i rehabilitantka już dawno kazała dawać podwójną dawkę..bo chyba też coś za mało wapnia się wbudowuje.. Teraz troszkę pilnowania Małego Was czeka..ale jak go będziecie poprawiać, to sam się później będzie pilnował. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Perse spoko..milczę Tylko dodam, że byłam taka ciekawa, że się rzuciłam do laptopa z nadzieją, że ktoś parę puścił i znajdę odpowiedź co będzie dalej .. Kuwa nikt nie sprzedał ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Miszka i co rozmawiałaś z mamą o tych paskudztwach?
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
ELAINE
dla Igiego za wagę i ładny rozwój![]() Mam taką książkę "pierwszy rok życia dziecka" i dzisiaj zapisywałam 10 miesiąc no i z ciekawości weszłam na 8 miesiąc. I zbieram szczękę z podłogi, bo cały czas wydawało mi się, że on nie tyje. 8 miesięc Minia: waga 8060g wzrost 73cm 10 miesiąc Minia: waga 8900g wzrost 77cm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- I numer buta mamy 19 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2085 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa właśnie, miałam pisać
Bo KTOŚ KIEDYŚ WYBACZCIE SKLEROTYCZCE pytał, czy jak Art ma rozmiar 20, tzn. że jego stópka ma 20 cm? No wieeecie, Artek pewnie odziedziczy rozmiar buta po ojcu (46-47
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi co do naleśników
A mnie się średnio podobało zakończenie Przyjaciółek, nie mówiąc już o Końcu świata, ale to tylko serial A tak z ciekawości, bo poprzedniego sezonu nie oglądałam, dlaczego Patrycja uciekła sprzed ołtarza? ![]() ELAINE dla Igorka AGRAFKA wow, ładne wymiary Misia ![]() No i znowu prawie północ, tak jak myślałam Nikos zasnął o 22 :| Dobrej nocki |
|
|
|
#2087 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Też musiałabym zacząć rozglądać się za pracą, ciężko z motywacją. Podziwiam Twój zapał. PERS przypomniało mi się, jak mierzyliśmy Julkowi stopę, Tż wziął buta i mierzy go na tej miarce ![]() ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Cytat:
. dla Niego, oby tak dalej.
|
||
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Elaine brawa za wage Igiego i dzieki za informacje. Kuba tez czasami podkurcza nozke przy raczkowaniu czyli spodnie z abs pomoga?
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..wreszcie tak mogę napisać, bo za oknem słoneczna pogoda
![]() Noc znowu z czterema ciumkaniami..ja już nie mogę..czemu Olek się tak budzi? Potrafił już przecież przespać 4,5,6h ciągiem, zwłaszcza ostatnia drzemka tyle trwała..a teraz 2-3h i płacz.. jeszcze, żebym wiedziała że to od ząbków.. a ja nie widzę nic konkretnego..choć pcha do buzi wszystko......
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Dzis do 7.30 sen
![]() Elaine-dzieki za info.Ladnie Igi wazy Dzoan-u nas to trwalo, myslalam ze te zeby juz nie wyjdą. ...teraz znow sie zaczęło.Slini sie, mało je.... bierze wszystko do buzi oprócz gryzakow Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46672957]Aaaa właśnie, miałam pisać Bo KTOŚ KIEDYŚ WYBACZCIE SKLEROTYCZCE pytał, czy jak Art ma rozmiar 20, tzn. że jego stópka ma 20 cm? No wieeecie, Artek pewnie odziedziczy rozmiar buta po ojcu (46-47 [/QUOTE] Ja mam rozmiar 37/38, mąż ma 39/40, a Olek póki co 19 Ale czy jego stópka tyle ma, to nie wiemy..nie mierzyliśmy Wiesz ja sobie tak myślę, że jeśli dziecko nie pójdzie z czymś w nas, to może dostać w genach po kimś innym.. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Rocky ja jestem w szoku, bo poprzednie ząbki wychodziły w miarę bez problemu.. Olek źle reagował jak już było je widać pod dziąsełkami, częściej się wtedy budził i wieczorami popłakiwał przy cycu.. ale 2 tyg, wyszły i luz..a teraz już jest coś nie tak, a ja nic nie widzę..w dotyku nie czuję.. A ja już chciałam od cyca w nocy schodzić..nie da się.. takie darcie by było, że nie zniosę tego |
||
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan przytulam. Przykre, że tyle razy Oluś w nocy płakał. Zęby długo idą, więc jeśli to ząbki to możesz jeszcze trochę poczekać. A może za dużo drzemek w dzień? chociaż chyba pisałaś, że ostatnio były 3 ale króciutkie to pewnie nie od tego się wybudza w nocy. Chyba nic ci nie poradzę tylko czekać na poprawę.
A tak w ogóle to u nas dzisiaj botwinka na obiad, więc mam nadzieje, że to nie od botwinki Oluś ostatnio tyle kup zrobił, bo co to wtedy u nas będzie ![]() Kuba wstał o 4:45 i teraz odsypia .... Idę zrobic kawę, bo już się wybudziłam i nie zasnę drugi raz.
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Igi dziś się obudził o 7 rano więc jesteśmy wyspani ![]() ELAIN za wagę Igorka.To teraz musicie tylko trzymać się zaleceń i będzie dobrze. Swoją drogą dzięki za napisanie tego bo będę zwracać uwagę na to jak mój Igi chodzi. AGRAFKA za wymiary. I Ty się martwisz, że Miś mało je... a tu proszę jaka niespodzianka.DZOAN biedny Oluś. mam nadzieję, że już niedługo się to skończy. Co to wymiarów, to ja jestem dość wysoka bo 171 cm, a mój M. ma 175 więc zobaczymy po kim wzrost Igi odziedziczy... nie ukrywam, że wolałabym po mnie Odpukać ale wczoraj katar był już mniejszy. Zapodałam mu dziś jeszcze rano inhalację i zobaczymy co dalej. M. musi go poobserowować bo coś mi kaszle. Mam nadzieję, że ten katar nie przeniósł się na oskrzela. |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Brawo dla Igiego za wymiary. Jak sie nie chce dziś pracować .... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Pianka tak mi się przypomniało, że wczoraj Olek zjadł jeszcze surową startą marchewkę na drugie śniadanko..więc teraz nie wiem czy to ta botwinka czy marchewa
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy dzis Laura będzie cos jadła. Z trudem wypila niecałe 150 ml mleka.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki jest niezbędnik takiego szkrabulka na plażę??
-lepszy jest kocyk czy jakąś matę kupić? -krem z fitrem -czapa a'la legia cudzoziemska ![]() -parawan będziemy mieć -parasol też, choć nie wiem jak się zabierzemy -co myślicie o tych mini namiocikach? -jakieś jedzonko? czy lepiej zejść z plaży by nakarmić? ewentualnie jakie przekąski? -do picia woda w kubeczku -co jeszcze? |
|
|
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Rocky a jak tempka Laurki? Ja mam 164, mąż jest ode mnie 20 cm wyższy i wolałabym, żeby Artek przejął wymiary po nim :P Jak Artek gada... Odkrył nowe rejony w buzi i gada już normalnie takie słowa, że leżymy ze śmiechu z TŻem ![]() Kiedyś stwierdziłam, że jest homofobkiem małym, bo powiedział w jednym zdaniu: je-be-ge-je :P A teraz tatuje, ciociuje, no całe arsenał głosek. Kaszkę zjadł tak może 3/4 (więc jest jakiś postęp, cały tydzień zjadał 2/3 Takie tam zabawy :P
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alicja wstała dziś o 4
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
ja bym wzięła chyba koc, bo wydaje mi się bardziej miękki. Po za tym co napisałaś to może jeszcze kilka zabawek, nie tylko takich do piasku i może taki mały basenik. Taki mały basen jest w pepco za 7zł, fajny dla naszych maluchów. Nie wiem, czy morze nie będzie za zimne dla Olusia. Parasol i parawan bym wzięła, a ten namiocik to nie wiem czy jest niezbędny. Oczywiście też wszystko do przewijania i przebierania dziecka, ale to oczywiste. Na plaży możesz dać przekąski typu chrupki, biszkopty lub są takie słoiczki czegoś bardziej pożywnego np. kleik z bananami lub płatki z owocem. Myślę, że sam owoc w słoiczku też zaspokoiłby głód. Są też takie kaszki do picia z nestle w kartoniku. Ostatnio Kuba miał takie na działce, fajne bo przelewasz do butelki i możesz podać, Kubusiowi smakowało. Na posiłek typu obiad zeszłabym z plaży i podała nawet w jakiejś knajpce, jeśli byłaby taka możliwość lub wróciłabym na kwaterę.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

za przespana noc

bardzo ladnie sie tam bawila z dziećmi

w tym 3 po obiedzie i sobie myślę czy go ta botwinka tak nie pobudziła. Kupska niby normalne.. choć dwa ostatnie mu pupcie odparzyły. 

, leukocyty - norma poniżej 20, u niego ponad 700...
o ile bakterie logiczne, no bo dzisiaj Kuba był lepiej umyty, to leukocyty z powietrza się nie biorą...

Tylko dodam, że byłam taka ciekawa, że się rzuciłam do laptopa z nadzieją, że ktoś parę puścił i znajdę odpowiedź co będzie dalej .. Kuwa nikt nie sprzedał 
Takie tam zabawy :P