W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 19:33   #2311
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

jakie kupowałyście gabki do wanienki ????chyba z enie kupowałyście...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Justa, ja myślę, że położna chciała ich nastraszyć zresztą mówiła, że to robi salowa, ale jak się zdarzy, że para zostanie w sali sama i coś tam kapnie, to partner może zetrzeć, żeby partnerki nie stresować, że nabałaganiła. Absolutnie nie chodzi o to, że trzeba biegać z mopem.

wy i tak chyba tego samego dnia wyjdziecie

Brawo za 32 tc! I co to za podkłady dla szczeniaków? Ja bym kupiła takie na łóżko, bo mi wczoraj kot zasikał narzutę i niestety przeszło na pościel

Zuken - wszystkiego cudownego!

Wracam z Rossmana - wkładki laktacyjne są po 4,99zł 30szt.

Przyszły mi też pieluszki wielorazowe z Hong Kongu [IMG][/IMG]

Bardzo fajne, ale dla noworodka zdecydowanie za duże Jutro upiorę i zobaczę ile czasu schną.
Te z nietoperzami są z minky mam nadzieję, że się szybko nie spiorą.

W każdym razie polecam Kupiłam je 5 maja, więc długo nie czekałam.
to chyba też wybiorę sie do rossmana, dzięki za info
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:33   #2312
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
zapomniała dodac ze dzisiaj zaczynamy 32 tydz[COLOR="Silver"]
za 32 tc

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:35   #2313
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Justa, ja myślę, że położna chciała ich nastraszyć zresztą mówiła, że to robi salowa, ale jak się zdarzy, że para zostanie w sali sama i coś tam kapnie, to partner może zetrzeć, żeby partnerki nie stresować, że nabałaganiła. Absolutnie nie chodzi o to, że trzeba biegać z mopem.

Brawo za 32 tc! I co to za podkłady dla szczeniaków? Ja bym kupiła takie na łóżko, bo mi wczoraj kot zasikał narzutę i niestety przeszło na pościel

Bardzo fajne, ale dla noworodka zdecydowanie za duże Jutro upiorę i zobaczę ile czasu schną.

Hahah ja to mam bujna wyobraznie, bo sobie w glowie poukladalam jak to przyszly tatus biega po sali z mopem i myje cala podloge , bo partnerka np. zwymiotowala na podloge

Od dwoch dni mam okropny nastoj, jestem zla i bardzo szybko sie denerwuje o byle co.. to chyba ta pogoda.... jak ja nie cierpie deszczu... szczegolnie w takiej ilosci ....
Mlody jakis dzisiaj niemrawy... malo co go czuje...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:39   #2314
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
wow, to ja jestem chyba bardziej rozrzutna ja wydałam do tej pory ze wszystkimi ubrankami ok 700 zł(w tym materac do łóżeczka, pościel sama mnie wyniosła ponad 200zł)reszta pierdółek mi została pewnie ok 1200zł powinnam sie zmieścić(łóżeczko komoda i reszta pierdułek) wózek jedynie kupuje mi tata.
z ubrankami wszystko liczysz tak? Bo ja jeszcze też troszkę ubranek muszę dokupić...bo mam bardzo mało na 62....

a powiedzcie mi dziewczyny, jakie kupujecie laktatory, ręczne czu elektryczne?

jeśli chodzi o wyprawkę to już widzę że nas trochę wyniesie, mimo że wózek sponsoruje teściowa
póki co mam sporo ubranek (same nowe, bo nie mam osoby, która mogłaby mi oddać), tylko na nie wydałam ok.600 zł + kilka "drobiazgów" czyli przewijak, poduszka klin pod materacyk, dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem, jeden rożek, pieluchy tetrowe i flanelowe, dwa smoczki Avent- ok. 300 zł

A jeszcze sporo rzeczy zostało
Ale w czerwcu dostaję ekstra premie, czuję że poszaleję jeśli chodzi o wyprawkę dla synka

Co do laktatora- to ja się cały czas zastanawiam, ale bardziej skłaniam się ku opcji modelu ręcznego, mniej kosztuje, a poza tym ja nie planuje wracać do pracy po 3 miesiącach z tego co czytałam elektryczny jest nieodzowny w przypadku gdy kobieta szybko wraca do pracy i musi odciągać często pokarm.
Pytałam doświadczonej koleżanki i ona też miała ręczny i nie użyła go ani razu. A karmiła naprawdę długo
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:49   #2315
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

My w sumie wydalismy :
za wozek i wszystkie dodatki do niego, laktator elektryczny avent komode lozeczko materac literki nad lozeczko okolo 1900 euro
za 2 reczniki z kapturkiem 3w1 do spania taka ala sukieneczka 2 butelki avent smoczki 2 kocyki 170 euro
na ciuszki to z 200 euuro ale i tak nie mamy wszystkich
mata edukacyjna lezaczek projektor cos okolo 300 euro

Nasze szczescie
Stary 2014-05-29, 20:26   #2316
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

wyjdziemy na drugi dzień jak wszystko będzie ok ale jak np. cesarka to dluzej nawet ze 4 dni może być

te maty to cos takiego http://www.puppytraining.ws/puppy-training-pads/

a pieluszki fajne kolezanka kupila dla malej ale mowi ze musi poczekać bo za duże były dla takiego maleństwa jak ze szpitala wyszla

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-05-29 o 20:29
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:36   #2317
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
z ubrankami wszystko liczysz tak? Bo ja jeszcze też troszkę ubranek muszę dokupić...bo mam bardzo mało na 62....

1200zł to też rozsądnie Liczę z ubrankami. Tyle, że ja wszystkie kupiłam na ciuchach bez śladów użytkowania. Wydałam mniej niż 100zł.

Laktator chcę wylicytować tak do 40zł. Ręczny z aventu. Może się w ogóle nie przydać, ale wolę mieć kupiony.
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Od dwoch dni mam okropny nastoj, jestem zla i bardzo szybko sie denerwuje o byle co.. to chyba ta pogoda.... jak ja nie cierpie deszczu... szczegolnie w takiej ilosci ....
Mlody jakis dzisiaj niemrawy... malo co go czuje...
może jakąś czekoladkę?

Mój też dopiero wieczorem balanguje

Zaczarowana wy to dopiero zaszaleliście z wyprawką warto było szczególnie dla wózka!
Kasi też mi się podoba, bardzo elegancki

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
te maty to cos takiego [URL]http://www.puppytraining.ws/puppy-training-pads/[/URL
Wyglądają identycznie jak te z Seni
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:45   #2318
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczarowana wy to dopiero zaszaleliście z wyprawką warto było szczególnie dla wózka!
[
Może nas trochę za bardzo ponosi ale chyba większość za dużo wydaje na pierwsze dziecko
A my z Tz nie możemy się powstrzymać zwłaszcza ze wszystko sami kupujemy bo dostaliśmy tylko trochę ciuszków

Nasze szczescie
Stary 2014-05-29, 20:52   #2319
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Może nas trochę za bardzo ponosi ale chyba większość za dużo wydaje na pierwsze dziecko
A my z Tz nie możemy się powstrzymać zwłaszcza ze wszystko sami kupujemy bo dostaliśmy tylko trochę ciuszków
tym bardziej, że to są bardzo przyjemne zakupy. No i te największe rzeczy jak wózek, mebelki to wydatek na lata.
Stary 2014-05-29, 20:59   #2320
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja staram się podchodzić dość rozsądnie do zakupów, bo potem będe żałowała że przepłaciłam.... Taka już jestem, mój tż się zawsze na mnie wkurza bo każdy zakup muszę przemyśleć oczywiście on jest bardziej rozrzutny....a wiadomo, że potem to też zawsze bedzie coś , lepiej miec pieniążki na w razie co Tym bardziej z ejak urodz eto po kasie...dobrze że będzie kasa z ubezpieczenia dodatkowego i z becikowego, to akurat na czarna godzinę będzie tylko i wyłącznie dla maluszka....Już umowiłam sie z tz że tego nie ruszamy, niech sobie leży...

jednak rozumiem osoby które szaleją z wyprawka, wiadomo pierwsze dziecko Ja po prostu nie mogła bym spac po nocy jak bym tyle wydała co ty zaczarowana taki głupolek ze mnie zaraz pomyślicie że dziecku żałuję, ale w cale tak nie jest, po prostu są rzeczy na ktrych można oszczedzić, a są takie gdzie lepiej kupić coś porządniejszego

lilka a wszystkie masz już ubranka na 56 i 62, czy większe też???
to nie dużo, ja trochę więcej ok 150 ja mam pół na pół nowe i używane. Tylko że ja jeszcze wszystkiego nie mam...
Stary 2014-05-29, 21:14   #2321
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
tym bardziej, że to są bardzo przyjemne zakupy. No i te największe rzeczy jak wózek, mebelki to wydatek na lata.
Oj bardzo przyjemne.

My też trochę popłynęliśmy z kasą, nie podsumowałam wszystkiego ale nie wiem czy chcę to robić, sam wózek i łóżeczko z materacem to prawie 2 tysiące. Tłumaczę to sobie, że moja siostra też planuje zajść w ciążę za jakiś rok, więc trochę mi się pewnie zwróci.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:41   #2322
agatka553
Rozeznanie

My nie oszczędzamy na maleństwie, ale też nie szalejemy. Troszkę ciuszków dostaniemy. A po drugie wszyscy mówią, że te małe ubranka to tylko przez miesiąc góra dwa służą.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:42   #2323
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
lilka a wszystkie masz już ubranka na 56 i 62, czy większe też???
to nie dużo, ja trochę więcej ok 150 ja mam pół na pół nowe i używane. Tylko że ja jeszcze wszystkiego nie mam...
Moni, ja też dokładnie obmyślam zakupy . No i cieszę się, jak uda mi się kupić coś dobrego taniej Dodam, że długo się wstrzymywałam z wyprawką i kiedy wy szalałyście za śpioszkami, to ja kupowałam sobie sukienki

Ubranka mam na 0-3 mc. Kilka sztuk w roz. 50. Mam też kombinezony na zimę i kilka większych ciuszków. Może dokupię jeszcze 2 kaftaniki, bo mi brakuje, a tak to mam wszystko. Jak dziecko podrośnie, to wtedy będę kupować nowe, bo na ciuchach te większe rozmiary np. 1rok+ to już szmatki...
Stary 2014-05-29, 22:34   #2324
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej Dziewczynki, ale zasuwacie...

Mam ostatnio dosc ciezki czas, remont i planowany wyjazd na wesele na Mazury, pakowanie w tym balaganie to totalna masakra...
Mielismy jechac najpierw do Wa-wy, tam przekimac sie u rodziny TZ-ta i w pt na Mazury na slub, zostac sobie do nd i spowrotem do domu..
Tak wiec wyjechalismy, ujechalismy 70 km i auto zaczelo szwankowac, do tego moj Tomek dostal wysypki (chyba alergia na truskawki) i w koncu zawrocilismy Ja z Tomkiem sami w domu a Maz pojechal do W-wy pociagiem i stamtad z Panem mlodym jutro na slub ma jechac...

Tak mi przykro bylo ze on sam jedzie ze sie poplakalam jak wyszedl, nawet nie to ze zal mi wesela, bo to dosyc meczace, ale zawsze boje sie ze cos mu sie stanie , nie moge spac, boje sie jakos

Przepraszam, nie bede cytowac, 2 godz nadrabialam watek i ide spac zaraz, ja tylko z tego co pamietam:

Gruszka czy aspirator- gruszka jest beznadziejna, albo nie umiem jej uzywac, dla mnie absolutnie aspirator, najpierw ten ustny a potem ten do odkurzacza (super!)

Ja mialam laktator reczny aventa i dalam rade..

Zdjecia brzuszkow sliczne, jak dla mnie wszytskie zgrabne, Wy to same laski jestescie

Ankieta wypelniona

Odnosnie podkladow to ja mam 2 paki belli, 15 sztuk tych podkladow na lozko, ja juz niedlugo pod tylek wsadze bo jak wody poplyna to szkoda mi lozka :/ Mi w szpitalu dali ze 3 sztuki plus podklady poporodowe paczke. Majtki siateczkowe sa spoko i jak dla mnie musza byc..

Ale mi Szymek bryka w brzuchu dzisiaj spie z Tomkeim w lozku bo boje sie byc sama w nocy , jeszcze jakbym miala do niego chodzic to w ogole niech te 2 dni szybko zleca

Jeju zapomnialam co jeszcze mialam napisac..

Milej nocki Mamusie, do jutra!!!!!

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 22:42   #2325
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tasia, a skąd masz tę informację o oddziale wcześniaków? Z tego co ja wiem, to maluchy z całej Polski są albo do czd albo do imidu właśnie transportowane, jak ich szpitale nie ogarniają... ja właśnie dlatego chcę tam rodzić.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Od mojego gina. Pomimo, że sam pracuje w innym szpitalu, to właśnie o Karowej mówił, że gdybym miała jakąś wcześniejszą akcję, to jechać tam.
Czd to naturalnie, ale tam dopiero po porodzie transportuje się dzieciaczki.

No i witam się
Wkurzona, jak diabli...
Skorzystałam z tej firmy rodzyneczki.pl, która jest na 1. stronie. Zamówiłam sporo rzeczy wyprawkowych i dla Krzysia i kuriera. W poniedziałek dostałam info, że mi wysłali. I tak czekałam do dziś do południa, w końcu zadzwoniłam do nich i co? Nie wysłali kurierem, tylko pocztą. Baba nawet "przepraszam" nie powiedziała. A teraz nie wiem, gdzie ta paczka jest, bo na stronie pocztexu jest napisane, że wystawiono dziś awizo, a ja awiza nie mam. Czyli muszę sama się bujać na pocztę i dopytywać o paczkę?!? I może dźwigać jeszcze?? A blisko poczty nie mam... :/ Chyba po to zamawiałam i dopłacałam do kuriera, żeby mieć przesyłkę do domu!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 22:51   #2326
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Od mojego gina. Pomimo, że sam pracuje w innym szpitalu, to właśnie o Karowej mówił, że gdybym miała jakąś wcześniejszą akcję, to jechać tam.

No i witam się
Wkurzona, jak diabli...
Skorzystałam z tej firmy rodzyneczki.pl, która jest na 1. stronie. Zamówiłam sporo rzeczy wyprawkowych i dla Krzysia i kuriera. W poniedziałek dostałam info, że mi wysłali. I tak czekałam do dziś do południa, w końcu zadzwoniłam do nich i co? Nie wysłali kurierem, tylko pocztą. Baba nawet "przepraszam" nie powiedziała. A teraz nie wiem, gdzie ta paczka jest, bo na stronie pocztexu jest napisane, że wystawiono dziś awizo, a ja awiza nie mam. Czyli muszę sama się bujać na pocztę i dopytywać o paczkę?!? I może dźwigać jeszcze?? A blisko poczty nie mam... :/ Chyba po to zamawiałam i dopłacałam do kuriera, żeby mieć przesyłkę do domu!
kurczę ale jak to? skoro zamówiłas kuriera to on powinien ci dostarczyć! Nie dziwie się ze się wkurzyłaś..Ja nie to że dostałam dziś pakę to jeszcze pan kurier był tak miły że mi ja wniósł a dodam ze zamówiłam wanienke i materac z tych większych i cięższych rzeczy Te pudło wyglądało imponujaco jak je zobaczyłam Biedny kurier na 3 piętro musiał sie troszkę nadźwigać
Stary 2014-05-29, 23:19   #2327
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mnie nurtuje tez inna kwestia-jak to jest z informowaniem o szczepieniach dziecka w szpitalu i wyrazaniem zgody na to?
jak poprzednio rodziłam to dopiero z książeczki sie dowedzialam ze dziecko dostało w szpitali 2 szczepionki-i nie to ze nikt mnie sie nie pytał,nawet mnie nie poinformowano

nie wiecie jak to jest teraz?
Przy przyjmowaniu do szpitala podpisywałam zgodę na zaszczepienie dziecka po porodzie.
Ania
Stary 2014-05-29, 23:24   #2328
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziękuję Wam za wszystkie życzenia

Imieniny fajne ale wyczerpujące, idę spać

Wyprawki widzę całą parą się kompletują Ja jutro jadę na zakupy z ostateczną listą, wieczorem chcę zamówić jeszcze parę rzeczy na allegro i mam zamiar dopiąć wszystko na ostatni guzik Zostanie tylko pranie, prasowanie i najlepsze: urządzanie kącika dla małej Już się nie mogę doczekać

Dobranoc wszystkim
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 23:29   #2329
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
wow, to ja jestem chyba bardziej rozrzutna ja wydałam do tej pory ze wszystkimi ubrankami ok 700 zł(w tym materac do łóżeczka, pościel sama mnie wyniosła ponad 200zł)reszta pierdółek mi została pewnie ok 1200zł powinnam sie zmieścić(łóżeczko komoda i reszta pierdułek) wózek jedynie kupuje mi tata.

1200 to malutko:tak:
My niestety rozrzutni jestesmy i na dodatek to nasze pierwsze dziecko wiec czlowiek do konca sam nie wie co musi kupic bo sie przyda a co nie..uwazamy ze no trudno, przy drugim dziecku czlowiek jest madrzejszy;-)
Na dodatek musimy wszystko kupic sami bo nie mamy od kogo co dostac takze troche tego jednak jest..

Ja mam laktator medela elektryczny , kupilismy z polecenia az 4 osob :tak:

Cytat:

Swietne te pieluszki! Mozesz przypomniec ile Cie one wyszly? I skad dokladnie kupilas? ;-)

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Hej Dziewczynki, ale zasuwacie...

Mam ostatnio dosc ciezki czas, remont i planowany wyjazd na wesele na Mazury, pakowanie w tym balaganie to totalna masakra...
Mielismy jechac najpierw do Wa-wy, tam przekimac sie u rodziny TZ-ta i w pt na Mazury na slub, zostac sobie do nd i spowrotem do domu..
Tak wiec wyjechalismy, ujechalismy 70 km i auto zaczelo szwankowac, do tego moj Tomek dostal wysypki (chyba alergia na truskawki) i w koncu zawrocilismy Ja z Tomkiem sami w domu a Maz pojechal do W-wy pociagiem i stamtad z Panem mlodym jutro na slub ma jechac...

Tak mi przykro bylo ze on sam jedzie ze sie poplakalam jak wyszedl, nawet nie to ze zal mi wesela, bo to dosyc meczace, ale zawsze boje sie ze cos mu sie stanie , nie moge spac, boje sie jakos

Przepraszam, nie bede cytowac, 2 godz nadrabialam watek i ide spac zaraz, ja tylko z tego co pamietam:

Gruszka czy aspirator- gruszka jest beznadziejna, albo nie umiem jej uzywac, dla mnie absolutnie aspirator, najpierw ten ustny a potem ten do odkurzacza (super!)

Ja mialam laktator reczny aventa i dalam rade..

Zdjecia brzuszkow sliczne, jak dla mnie wszytskie zgrabne, Wy to same laski jestescie

Ankieta wypelniona

Odnosnie podkladow to ja mam 2 paki belli, 15 sztuk tych podkladow na lozko, ja juz niedlugo pod tylek wsadze bo jak wody poplyna to szkoda mi lozka :/ Mi w szpitalu dali ze 3 sztuki plus podklady poporodowe paczke. Majtki siateczkowe sa spoko i jak dla mnie musza byc..

Ale mi Szymek bryka w brzuchu dzisiaj spie z Tomkeim w lozku bo boje sie byc sama w nocy , jeszcze jakbym miala do niego chodzic to w ogole niech te 2 dni szybko zleca

Jeju zapomnialam co jeszcze mialam napisac..

Milej nocki Mamusie, do jutra!!!!!
Przykro mi ze tak u Was wyszlo..a 2 dni zleca szybciej niz myslisz

I dziekuje za ankiete!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 23:53   #2330
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was orientuje się w termometrach bezdotykowych? W sensie, jakiej firmy kupić najlepiej?

Te bezdotykowe do bani są... My kupiliśmy - mierzy niezbyt dokładnie, co pomiar to inna wartość o kilka kresek :/ Do tego teraz Krzyś jest starszy, wierci się przy mierzeniu i ciężko w skroń wycelować; ciągle w ucho, włosy czy oko trafiam

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy kupić zwykłą gruszkę do nosa czy aspirator, bo opinie są różne.
Wg mnie aspirator

Cytat:
jakie kupowałyście gabki do wanienki ????chyba z enie kupowałyście...
Nie kupowałam, teraz też nie będę; podobno to siedlisko bakterii i generalnie się odradza

Cytat:
kurczę ale jak to? skoro zamówiłas kuriera to on powinien ci dostarczyć! Nie dziwie się ze się wkurzyłaś..Ja nie to że dostałam dziś pakę to jeszcze pan kurier był tak miły że mi ja wniósł a dodam ze zamówiłam wanienke i materac z tych większych i cięższych rzeczy Te pudło wyglądało imponujaco jak je zobaczyłam Biedny kurier na 3 piętro musiał sie troszkę nadźwigać
No tak, kurier z firmy kurierskiej ma obowiązek mi dostarczyć pod drzwi. Ale ten z pocztexu już nie, a właśnie tym mi wysłali (choć zapłaciłam za firmę kurierską...). Już pomijając różnicę tych kilku złotych, to jutrzejsza wycieczka na pocztę (i to bez awiza, które niby jest, a de facto go nie ma) niezbyt mi się uśmiecha. No żesz kurde...

Zuken, jeszcze zdążę - wszystkiego NAJ NAJ NAJ z okazji imieninek!!! Superowej końcówki ciąży i wspaniałego porodu!!!
Ania
Stary 2014-05-30, 00:50   #2331
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

No i witam się
Wkurzona, jak diabli...
Kurczę, niemiła sytuacja. Ale skoro zamawiałaś kuriera a im sie pomyliło, powinni zwrócić Ci na konto różnicę! Sama zamawiałam ciuszki do wyprawki w dwóch internetowych sklepach,w dannym i pinokiu. Kiedy w 1 sklepie nie mieli danego koloru piżamki, jaką zamówiłam dostałam stosownego maila z zapytaniem czy zwrócić mi kasę czy chciałabym wymienić na inny, dostepny kolor? A w 2 jak zapomnieli czegoś wsadzić do paczki i przyszła wybrakowana to bardzo przepraszali, i bez zbędnych komentarzy jedną brakującą sztuke dosłali kurierem i jeszcze bardzo przepraszali. Sądzę, że trafiłaś na nieuprzejmą osobę przy telefonie,na Twoim miejscu zadzwoniłabym drugi raz, żeby wyjaśnić sytuację.

Zuken,wszystkiego najlepszego z okazji imienin

A mnie dziś okropnie rozbolały plecy,w zasadzie tylko lewa część i ból promieniuje do nogi momentami i pośladka. Podnosiłam starsze dziecko rano,i o to efekty. Lekarz kazał rozgrzewać tę okolicę i ćwiczyć( a ćwiczę!)stwierdził, że jak najbardziej mogę i powinnam iśc na pilates dla ciężarnych (choć ledwo się ruszam,czuję ból przy pochylaniu i zmianach pozycji) i mam się udać do fizjoterapeuty na dobranie pasa ciążowego. Miała któraś z Was pas ciazowy albo aktualnie nosi? Daje to jakies efekty?

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-05-30 o 00:51
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 07:43   #2332
malutka100
Zakorzenienie

witam wszystkie mamusie w ten deszczowy poranek

Dzisiaj pierwszy raz śniło mi się, że mam już dziecko
Dziewczyny ale powiem wam że to był piękny sen, obudziłam się w dobrym humorze, fajna odskocznia od moich "koszmarów", bo odkąd jestem w ciąży to śniły mi się tylko mniej lub bardziej dziwne głupoty

Co ciekawe pamiętam naprawdę wyraźnie wiele szczegółów- nawet to że mówiłam Tż, że muszę was poinformować na wątku, że już urodziłam

Wy też macie już takie sny, związane z dzieckiem/porodem?
Stary 2014-05-30, 08:01   #2333
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Wybaczcie, że nie będę cytować, ale czytam na bieżąco na tel. a odp na kompie.

Ku pamięci:

Kasia Ruda i Papryczka - ja kupiłam fotelik Maxi Cosi Pebble. Jest nowszy i lepiej wypada w atestach. Wydaje mi się duży i z tego co pamiętam jest takiej samej wielkości jak cabrio. Bardzo mi się podobał kolor confetti, ale inne kolory były tańsze o 250 PLN, wiec dla koloru nie chciałam wpadać w fanaberię, zwłaszcza, że to tylko fotelik na rok.

Kupiłam go w mega promocji za 399PLN
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451#

teraz trochę ceny się zmieniły.

Co do podkładów to zamówiłam te cieńkie z canpola
http://allegro.pl/canpol-supere-popo...243788493.html

Do tego ceratki na łóżko szpitalne, powinno być na stanie w szpitalu, ale może nie być.

Do tego nakładki na WC, co prawda jak Halinka nie siadam w miejscach publicznych, no ale tu może być nadzwyczajna sytuacja. ;-)

Cytat:
No i witam się
Wkurzona, jak diabli...
Wcale Ci się nie dziwię. Nie ładnie, zwłaszcza, że dzięki nam ta Pani ma mega obroty. Marketing szeptany, można by ją uświadomić, że Twoje nie zadowolenie może skutkować spadkiem obrotów.

A ja zrobiłam duże zamówienie w r_p77 zobaczymy czy będę zadowolona.
Dam znać.

Dzisiaj jadę na drugą turę zakupów i robię sobie przerwę. Zdaje się będę miała już z niezbędnych rzeczy wszystko.
Nie liczę ile wydałam na wyprawkę bo nie jestem w stanie. Bez ubrań co najmniej ze 3000 PLN

Lilka Vanilka - jesteś nasza mistrzynią oszczędnego kupowania, przy Tobie czuje się mega rozrzutna, a nie kupuję bardzo drogich rzeczy, ale dobrych jakościowo.

Na samą pościel 2 komplety wydałam 300 PLN.

Ktoś pytał o leżaczek ja kupiłam w promocji za 100 PLN plus przesyłka gratis taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...269954213.html

Pozatym ciesze się, że nine muszę kupować laktatora. Spędziłam tydzień na czytaniu o nich. Z ręcznych polecam AVENT natural z aksesoriami. Najtnaiej na R_p77 za 95 PLN, w sklepach ok. 150 PLN

Moja bliska kumpela, która mi kedyś pożyczyła elektryczny MADELi nadal go ma i znowu mi pożyczy. Cieszę się, bo wydatek mi odpadnie.

Niestety ja z tych co nic nie dostają od innych, tlyko muszą sobie kupić sami. A że moja starsza ma już 5 lat to dawno się pozbyłam wielu rzeczy.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kurczę, niemiła sytuacja. Ale skoro zamawiałaś kuriera a im sie pomyliło, powinni zwrócić Ci na konto różnicę! Sama zamawiałam ciuszki do wyprawki w dwóch internetowych sklepach,w dannym i pinokiu. Kiedy w 1 sklepie nie mieli danego koloru piżamki, jaką zamówiłam dostałam stosownego maila z zapytaniem czy zwrócić mi kasę czy chciałabym wymienić na inny, dostepny kolor? A w 2 jak zapomnieli czegoś wsadzić do paczki i przyszła wybrakowana to bardzo przepraszali, i bez zbędnych komentarzy jedną brakującą sztuke dosłali kurierem i jeszcze bardzo przepraszali. Sądzę, że trafiłaś na nieuprzejmą osobę przy telefonie,na Twoim miejscu zadzwoniłabym drugi raz, żeby wyjaśnić sytuację.

Zuken,wszystkiego najlepszego z okazji imienin

A mnie dziś okropnie rozbolały plecy,w zasadzie tylko lewa część i ból promieniuje do nogi momentami i pośladka. Podnosiłam starsze dziecko rano,i o to efekty. Lekarz kazał rozgrzewać tę okolicę i ćwiczyć( a ćwiczę!)stwierdził, że jak najbardziej mogę i powinnam iśc na pilates dla ciężarnych (choć ledwo się ruszam,czuję ból przy pochylaniu i zmianach pozycji) i mam się udać do fizjoterapeuty na dobranie pasa ciążowego. Miała któraś z Was pas ciazowy albo aktualnie nosi? Daje to jakies efekty?
Własnie robię zamówienie w PINOKIO - byłam w Swiecie Dziecka i tam ceny tych ubranek są dużo droższe. Na stronie jest taniej, chociaż bije się z myślami czy się nie wstrzymać 2-3 tygodnie bo będą mega wyprzedaże, a te ubranka nie są tanie. Porównałam bawełnę PINOKIO z EWA klucze i ta pierwsza jest lepsza, i stąd cena pewnie też.

Co to za firma DANY? - dobra? Polecasz.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 08:06   #2334
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Gosia ja uzywam kremu BB Garniera i nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze jest szkodliwy!!! Wiem, ze nie mozna stosowac wit. a i retinolu w czasie ciazy, ale to co piszesz pierwsze slysze. Osobiscie do ciala uzywam Lirene BodyBB Fluid, ktory mieszam z balsamem. Zrezygnowalam z samoopalaczy, bo wiadomo, na skorze zachodza procesy utleniania itd., ale tutaj nakladasz i zmywasz, wiec nic nie wnika gleboko w cialo...
Ja sie zastanawialam nad odzywka do rzes z Oceanica Long 4 Lashes, bo podobno daje takie same efekty jak Revitalash, a jest o wiele tanszy.. tylko nie ma nic na temat szkodliwosci Bimatoprostu, a szkoda, bo chce mnie pokrecic
Ja też nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, ale tu masz info: http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html ja przestałam go używać.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

mnie nurtuje tez inna kwestia-jak to jest z informowaniem o szczepieniach dziecka w szpitalu i wyrazaniem zgody na to?
jak poprzednio rodziłam to dopiero z książeczki sie dowedzialam ze dziecko dostało w szpitali 2 szczepionki-i nie to ze nikt mnie sie nie pytał,nawet mnie nie poinformowano

nie wiecie jak to jest teraz?
teoretycznie szczepienia są obowiązkowe i szczepią dziecko bez Twojej wiedzy i zgody, bo to jest jakby w domyśle. Nawet jak powiesz na początku, że sobie nie życzysz, to jedyną gwarancją, że faktycznie nie zaszczepią jest to, że przy dziecku 24godz na dobę przebywa świadomy dorosły...takie są realia. Inaczej jak spuścisz z oczu, to też mogą zaszczepić a potem powiedzieć 'ojej, nie wiedziałam'. To samo dotyczy zastrzyku z wit. K, który jest rutynowo podawany wszystkim dzieciom, a powinien tylko tym, które mają ku temu wskazania (siniaki, wybroczyny na ciele). Taka mała wątroba nie jest w stanie zmetabolizować takiej dawki i to też powoduje różne skutki uboczne.

Cytat:
Przyszły mi też pieluszki wielorazowe z Hong Kongu

A nie da się ich na tyle pozapinać, żeby jednak pasowały? bo oni wszyscy twierdzą, że te napy dają taką regulację rozmiaru, że i dla noworodka...
ja to jak już kiedyś pisałam, chyba się wstrzymam do czasu aż miną rzadkie kupy
A masz już jakieś inne pieluszki do porównania jakości, czy na razie tylko te?

Zaginął mi jeden cytat, musiałam nie kliknąć, teraz już nie odnajdę. Któraś z Was pisała że nieszczepione dziecko jest pasożytem bo jest chronione przez dzieci szczepione, to jest za przeproszeniem g**** prawda! jeśli dba się o odporność nieszczepionego dziecka, to tylko dzięki temu jest chronione, a nie dlatego, że inne dzieci są szczepione. Teoretycznie wyszczepialność społeczeństwa powinna służyć temu, że są chronione te dzieci, które np ze względów zdrowotnych muszą mieć odroczone szczepienia. ALE wtedy rodzice tych dzieci, które zaszczepione być nie mogą powinni się zaszczepić sami na wszystkie 'zalecane' szczepienia dla dorosłych i namówić do tego całe swoje rodziny i wszystkich znajomych - a tak się nie dzieje - i wtedy można by było mówić o takiej ochronie. To po pierwsze. A po drugie, dziecko po szczepieniu jest zainfekowane i przez jakiś tam okres intubacji nie powinno w ogóle wychodzić z domu i mieć kontaktu z innymi ludźmi bo najzwyczajniej w świecie jest nosicielem wirusa! Czyli, to moje nieszczepione dziecko powinno unikać dzieci szczepionych wg takiego toku myślenia, a nie odwrotnie! Ja już tu cytowałam kiedyś różne wypowiedzi, szczepienia najczęściej nie chronią przed tymi najczęściej występującymi odmianami chorób a jak choroby wracają, to jakimś dziwnym trafem u osób szczepionych, a nie nieszczepionych. Co do artykułu z Angory, czy jakiegokolwiek innego, to nikt (myślący) nie poleci - tak, szczepić czy też nie, nie szczepić, bo to musi być świadoma decyzja każdego rodzica. Różne źródła po prostu poruszają temat z różnych stron i tak naprawdę jasno widać, czy są raczej za, czy raczej przeciw, ale nikt nam nie powie co mamy robić. Tylko że u nas jest tak, że jest to obowiązkowe, publicznie uznane za dobre, firmy farmaceutyczne wydają kupę kasy na grające na emocjach reklamy i każdy ma taką pierwszą myśl, że oczywiście zaszczepię, a jak mam kasę, to jeszcze na wszystko dodatkowe, bo inaczej będę złym rodzicem. A tak naprawdę powinniśmy mieć wybór, być informowani RZETELNIE o wszystkich możliwych konsekwencjach i powikłaniach - zarówno w przypadku szczepienia, jak i przechorowania chorób przy braku szczepień. Niestety tak nie jest. Sorry, ale trochę mnie bulwersuje ten temat ogółem, więc trochę się burzę
Swoją drogą nawet jak na szkołę rodzenia przyszła babka od tej krwi pępowinowej, to wymieniała powody, dla których ta pępowinowa jest lepsza. I jednym z nich było to, że nie jest skażona szczepieniami.

Wczoraj na SR zwiedzaliśmy porodówkę wcale mnie nie przeraziła, myślałam, że jest duuużo gorzej.
Poza tym zamówiłam resztę sprzętów do kuchni i chociaż straszyli czasem oczekiwania na lodówkę 14-28 dni to sprowadzili ją sobie na magazyn w jeden dzień i już załatwiłam formalności a jutro wszystko dostarczą cieszę się jak dziecko że idziemy do przodu
Stary 2014-05-30, 08:23   #2335
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

A ja zrobiłam duże zamówienie w r_p77 zobaczymy czy będę zadowolona.
Dam znać.
Pentuerka ja robiłam jakiś czas temu większe zamówienie u tego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona
Przesyłka przyszła wprost ekspresowo, wszystkie rzeczy ładne, ja go polecam
Stary 2014-05-30, 08:52   #2336
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No ja właśnie też nie, tym bardziej znając ich dość nieprzemyślane komentarze... wolę sobie zagwarantować spokój

Uwierz, dźwięk chrapania działa na mnie jak płachta na byka. Coś okropnego. Ale jak go wywalę, to on dalej będzie chrapał, ja dalej będę to słyszeć, ale nie będę go mogła potyrpać, żeby przestał! Eh. Patowa sytuacja!

The Fall,
może wstawiłabyś link do artykułu o szczepieniach na pierwszą stronę?
Ok., wstawiam

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nic Ci nie wypadnie , ja tam normalnie chodziłam z tą podpaską

dla mnie zdecydowanie lepsze są te grube podkłady

Mnie odwiedzał tylko tż, mama, no i teściowa chyba raz była. Nie chciałam żeby ktoś więcej przychodził.

Moni ja mam twardy przewijak, kupiłam pokrowiec i na to położę podkład.

Co do szpitala to u mnie trzeba mieć wszystko swoje, sztućce, kubek, podkłady,papier toaletowy, pieluchy i ubranka.

w tesco wszystkie ubranka - 30%, oczywiście kupiłam kilka rzeczy dla małego
Ja myślę, że do mnie przyjdą tylko rodzice z bratem i może ewentualnie szwagier i szwagierka, bo my do nich pojechaliśmy do szpitala w odwiedziny. Teściowa wyjeżdża i ominie ją cały poród. Nawet jej powiedziałam, że to lepiej bo jak wróci to będę już ogarnięta z dzieckiem i wstydu nie będzie.

Cytat:
przyjechał kurier
jestem bardzo zadowolona rzeczy
jeszcze na drugą czekam czyli na pościel

the fall możesz dopisać tego dostawcę http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27798986
dużo nie ma rzeczy ale jak ktoś by chciał coś dokupić to polecam, ja zostawiłam 300 stówki
Ok.

Jedziemy dzisiaj z Tż'tem oglądać wózki, jeśli coś nam przypadnie do gustu to kupujemy od razu. Myślałam o tym, żeby tylko spisać nazwy i poczytać jeszcze w internecie, ale chyba nie ma sensu bo różne wózki różnym osobom pasują.
A potem do kina ...w końcu jakaś rozrywka.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 08:58   #2337
h4linka
Zadomowienie

Dzień dobry! Melduję, że u mnie niebieskie niebo bez najmniejszej chmurki i słońce od rana!

Wczoraj zamówiłam na allegro wiaderko i łańcuch do smoka. Oficjalnie mogę powiedzieć, że mam WSZYSTKO
Zostało mi tylko wybrać się do szpitala po listę i donosić młodego

Powiem wam, co usłyszałam wczoraj od męża, bo tak się wzruszyłam, że nie mogę przestać o tym myśleć. Otóż, jestem wielką fanką "na wspólnej" i musiałam się chłopu pożalić, że leci ostatni odcinek przed wakacjami. Odpowiedział mi, że to oznacza, że następny raz będę oglądać swój serial już z młodym berbeciem.

Mąż był w delegacji i wrócił wieczorem mega zmęczony, położył mi głowę na kolanach tak, że czołem dotykał brzucha i został skopany Położył też rękę na brzuch i trochę młodego pozaczepiał, chyba z dobrą godzinę tak się bawili. Wasze dzieciaczki też "oddają" jak się je zaczepi?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 09:00   #2338
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Melduję, że u mnie niebieskie niebo bez najmniejszej chmurki i słońce od rana!

Wczoraj zamówiłam na allegro wiaderko i łańcuch do smoka. Oficjalnie mogę powiedzieć, że mam WSZYSTKO

Powiem wam, co usłyszałam wczoraj od męża, bo tak się wzruszyłam, że nie mogę przestać o tym myśleć. Otóż, jestem wielką fanką "na wspólnej" i musiałam się chłopu pożalić, że leci ostatni odcinek przed wakacjami. Odpowiedział mi, że to oznacza, że następny raz będę oglądać swój serial już z młodym berbeciem.

Mąż był w delegacji i wrócił wieczorem mega zmęczony, położył mi głowę na kolanach tak, że czołem dotykał brzucha i został skopany Położył też rękę na brzuch i trochę młodego pozaczepiał, chyba z dobrą godzinę tak się bawili. Wasze dzieciaczki też "oddają" jak się je zaczepi?
Mój się uspokaja jak się go szturcha, grzeczny synek
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 09:09   #2339
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie w ten deszczowy poranek

Dzisiaj pierwszy raz śniło mi się, że mam już dziecko
Dziewczyny ale powiem wam że to był piękny sen, obudziłam się w dobrym humorze, fajna odskocznia od moich "koszmarów", bo odkąd jestem w ciąży to śniły mi się tylko mniej lub bardziej dziwne głupoty

Co ciekawe pamiętam naprawdę wyraźnie wiele szczegółów- nawet to że mówiłam Tż, że muszę was poinformować na wątku, że już urodziłam

Wy też macie już takie sny, związane z dzieckiem/porodem?
he he, nawet we śnie o nas pamiętałaś Wiesz co ja ostatnio nie mam snów dotyczących dziecka...Wczoraj mi sie śniło, ze cały czas płakałam...jak sie obudziłam to aż miałam mokra twarz...
Ale tak na samym poczatku ciaży śniło mi sie ze 2, 3 razy jak urodziłam śliczną dziewczynkę Raz to nawet gadałam sobie do noworodka i opowiadałam jej całe moje życie
A już nie wspominajac jak chciałam zajść w ciaże ile razy mi sie śniło dziecko, ale to były takie fajne sny, własnie jak chodziłam w ciąży, czułam kopniaki, potem urodziłam , a jakie to było cudne uczucie jak karmiłam piersią Wszystko dokładnie pamiętam, no prawie akcja porodowa mi sie nie sniła, no chyba że mój mózg nie chciał tego wydarzenia pamiętać Mówie wam te sny były takie realistyczne, że jak sie budziłam to byłam wściekła że to był tylko sen, ale na szczęście bardzo szybko się spełnił( bardzo czesto mam prorocze sny, czasem niestety nie fajne, mojej kumpeli poronienie mi sie wyśniło niestety, parę dni po moim śnie poroniła, ale do tej pory jej o tym nie powiedziałam szczerze to nawet nie sadziłam ze tak bedzie bardziej myślałam, ze to mnie dotyczy) Staram sie do snów podchodzić z przymrużeniem oka...ale czasem z ciekawości wchodziłam w interpretacje snów i bardzo czesto sie sprawdzało...
Stary 2014-05-30, 09:13   #2340
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Mój synek, jak tylko tż wraca z pracy i kładzie ręce na brzuchu, uaktywnia się momentalnie, szaleje, kopie tam, gdzie tż ręce przyłoży i odpowiada na zaczepki kopami. Ale mi nie zawsze już chłopy mają sztamę, a jeszcze się jeden nawet nie urodził

Dziewczyny W KOŃCU MINĄŁ U NAS SZÓSTY MIESIĄC! Witam się w 28.tygodniu, który oznacza miesiąc siódmy z tej radości dziś chyba wyciągnę tżta na zakupy meblowe, bo potrzebujemy krzesła do kącika jadanianego

Czas oczekiwania na nasz wózek to cztery tygodnie. Uff, dobrze, że o tym wiedzieliśmy i kupiliśmy odpowiednio wcześniej.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Mi się śniło, że byliśmy z synkiem już w domu i po dwóch tygodniach sobie przypomniałam, że trzeba go karmić :/

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości