|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Ale naskrobałyście
Z tego co pamiętam : Berbie ale skarpety Hihihi. Ja mam takiee różowe ![]() Torba mam taką samą plus drugą sportową (taką jak na siłownię )... Ledwo dopięte obie ![]() Edytko super brzuszek. Lepiej że słyszysz że brzysio duży, niż tak jak ja że bardzo mały... Wcześniej fryzjerka, a ostatnio kosmetyczka spytała który to miesiąc i była w szoku bo myślała że jestem w 6 miesiącu... Dzisiaj koleżanka po miesiącu od ostatniego spotkania stwierdziła że nic mi nie urósł.. Agatka - tyłeczek ładny I brzuszek zgrabniutki, w sam raz na 17 tydzień Torby spakowane (jeszcze o górze bikini zapomniałam- w razie jakbym chciała w wannie rodzić- jutro dopakuje). Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
agatko piekny brzuszek - też taki chce
---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Paniczka aż popatrzyłam na fotkę o co chodziło
![]() ![]() Brzuchy cudowne Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wczoraj koleżanki ciągle mówią, że z każdym dniem jestem coraz większa ![]() miałam dziś piękny sen... urodziłam Krzysia, pięknego i zdrowego chłopca, który od razu dopadł do piersi. ja się czułam wspaniale... jaka szkoda, że to był tylko sen. tak mi się smutno po przebudzeniu zrobiło i obleciał mnie strach... niby już tak blisko a strach coraz większy... dobrze, że dziś ktg i mini wizyta. mały od rana robi dyskotekę więc pewnie przy ktg będzie spał... ciekawe co u anitax ![]() zeberko mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu z Kasią zdrowiutkie.
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Tak,wszystko ok ![]() Cytat:
Biedne Dużo zdrówka dla Kasi.Oby szybko wróciły do domku.Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Domiś dziś kończy 5 miesiecy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
Heloł.
Agatka piękny domek ![]() Zeberko kciuki i zdrówka dla Kasi! A mnie też ciekawi, co u Hosenki... Też już pewnie myślą o rozszerzaniu diety. U nas nocka OK, kaszkę zjadł tak może 3/4 (więc jest jakiś postęp, cały tydzień zjadał 2/3 |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46673570]Paniczka aż popatrzyłam na fotkę o co chodziło
![]() [/QUOTE]![]() o nic ![]() hehe, kobieto! bo to coraz bliżej święta. sen za moment będzie jawą ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46674221]a ja (...) się pytam: gdzie mój dzidziuś...[/QUOTE]noooooo, to ważne pytanie. T. wczoraj poszedł spać a my sobie z konkubentem albumy oglądaliśmy. najlepsze są z takich momentów, w których (jak dziś pamietam) myślałam: dużego mam syna. tja. ale był tyci
|
|
#309 |
|
Konto usunięte
|
Pani mam to samo
Wczoraj w poczekalni u lekarza obserwowałam taką dziewczynkę, ciut starszą od Artka... Jak ona się ładnie bawiła... Artek to by rozniósł tę poczekalnię :P A potem się stęskniłam za Małym i szybko leciałam do Biedry i do domu :P Kupiłam w Biedrze jeszcze talerzyki+talerzyk zamykany z łyżeczką, na wojaże ewentualne. Artek wydaje z siebie takie głoski, że leżymy z TŻem ze śmiechu czasami Odkrył nowe rejony w buzi i już tatuje, ciociuje, ogólnie duużo pracuje językiem.
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Wracajcie do nas szybko z Kasią
![]() My dziś zaczynamy oficjalnie 3 trymestr Przeraża mnie wizja poniedziałkowego szpitalu |
|
|
|
#311 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko zdrówka dla Kasi
![]() Fiol to żeby Cię wypuścili... I super, że już trzeci trymestr Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ależ dziękuję matko jedyna .... dziękuję a z tą zgrabnością to bez przesady ale wiecie co?? jak nigdy siebie akceptuję i podobam się sobie, chyba to taki jedyny czas kiedy się samej sobie podobam i akceptuję ![]() Cytat:
dziękuję, sama jestem tego ciekawa, mówiłam wczoraj do Tż aby wymyślił imię a on mi pow że jeszcze jest na to czas, więc mu pow że nie będę do brzucha mówić Kropek....![]() dla Olka i spóźnione 100 lat i wszytskiego najlepszego a przede wszystkim duuuużo zdrówka!! tez je wyłapałam ale nie skomentowałam ![]() Zeberka matko jedyna zdrówka dla Was i szybko wracajcie !! własnie o Tobie myślałam że coś Cie długo nie ma Cytat:
![]() dziękuję u Ciebei już niebawem ja cały czas trzymam a kiedy jakieś testowanie czy coś??
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sen cudowny Kciuki za wizytę i ktg ![]() ![]() Cytat:
No i gratuluję 3 trymestru... Leci ten czas Ja właśnie wróciłam z fitnessu dla ciężarnych ![]() Tak się porozciągałam że nawet kaczy chód mi zniknął ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
i dużo zdrówka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46674221] Agatka piękny domek ![]() A mnie też ciekawi, co u Hosenki...[/QUOTE] dziękuję Też jestem ciekawa bo przepadła Cytat:
Cieszę się że wszystko OK na wizycie! ![]() a dlaczego idziesz do szpitala? dostaniesz te zastrzyki na płucka?? I trzymam mocno aby szybko Cie wypuścili i domagam się i zdjęcia S i brzucha!! ![]() Berbie sen miałas piekny!!
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46674221]a ja, słowami Pani się pytam: gdzie mój dzidziuś...[/QUOTE]
Moj tez gdzies zniknął ![]() Ale zaraz bede nowe dzidziusie wątkowe. Juz sie nie moge doczekać dzidziusia kucyka i Berbie Cytat:
![]() A na jaka bransoletkę sie czaisz? Sorry za kuszenie ![]() Berbie i Agata, super brzucholki! Az mi sie za moim zatęskniło ![]() Iza, nowy produkt od 3-7 dni, rożnie "piszą". Reakcja alergiczna moze nawet po tygodniu wystąpić. Ja daje co 5-7dni (zależy od warzywa) bo Tymek alergiczny taki... A Tobie tez w sumie nie powinno sie spieszyć, także lepiej dluzej robic "ekspozycje" na jednen produkt zeby w razie czego łatwiej znaleść winowajce ewentualnego 'zamieszania'. Dobrze zwiększasz, ja ciut mniej odważnie ale to z wiadomych powodów. Chętnie Dominik te marchewke jadł? Dawałas ze słoiczka? Dziewczyny, co dawalysice jako drugi wprowadzamy posiłek? Podwieczorek czy śniadanie? I co podawalyscie? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-30 o 09:51 |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#317 |
|
Konto usunięte
|
Ja Kubku dawałam warzywo i owoc, jako obiadek i deserek (oczywiście najpierw w mniejszych ilościach, popijane kp).
Potem dopiero dołączyłam kaszki śniadaniowo-kolacjowe, a z tym to błądziłam jak nie wiem, bo Artek raz nie chciał kaszki rano, raz wieczorem. Teraz je tak: rano kaszka (no powiedzmy:P) II śniadanie jogurcik obiadek duży słoik lub 1,5 małych deserek - dotychczas kasza jaglana z owocem, ale mu się odwidziało, wczoraj same owoce lub jakaś inna kaszka czasami je jeszcze trochę jakiejś słodkiej kaszki na podwieczorek i kp wieczorem i w nocy do tego herbatka Nie wiem, czy dobry jadłospis, czy nie... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Boże, jak on się cudnie bawi tymi kubeczkami z FP... To jedna ze zdecydowanie najlepszych zabawek, najlepszych. |
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny, wczoraj Tosia przeszla sama sobie, druga drzemke miala o 18 wiec myslelismy z Tz ze na noc idzie spac, ale nie, wstala o 19.30 i padla dopiero o 23.15
ale mielismy galy z Tz...Perse Ty teraz jestes na urlopie rodzicielskim? wracasz do pracy?
|
|
#319 |
|
Konto usunięte
|
Nie, Kundzia. Mam jeszcze 3 tygodnie macierzyńskiego i koniec.
Chcę się zapisać do UP, żeby dostawać zasiłek (tak, wiem, okradam państwo polskie, ale ja będę dostawać mniej tego zasiłku, niż mojemu TŻowi pobierają podatków z wypłaty ), a potem nie wiem Chciałabym jak najdłużej w domu... Ale zobaczymy, jak będziemy stali z $.
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46675936]Nie, Kundzia. Mam jeszcze 3 tygodnie macierzyńskiego i koniec.
Chcę się zapisać do UP, żeby dostawać zasiłek (tak, wiem, okradam państwo polskie, ale ja będę dostawać mniej tego zasiłku, niż mojemu TŻowi pobierają podatków z wypłaty ), a potem nie wiem Chciałabym jak najdłużej w domu... Ale zobaczymy, jak będziemy stali z $.[/QUOTE]To zwalniasz się z pracy jak idziesz do UP?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-05-30 o 10:53 |
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46675936]Nie, Kundzia. Mam jeszcze 3 tygodnie macierzyńskiego i koniec.
Chcę się zapisać do UP, żeby dostawać zasiłek (tak, wiem, okradam państwo polskie, ale ja będę dostawać mniej tego zasiłku, niż mojemu TŻowi pobierają podatków z wypłaty ), a potem nie wiem Chciałabym jak najdłużej w domu... Ale zobaczymy, jak będziemy stali z $.[/QUOTE]Perse ten roczny to rodzicielski po nowemu . Ja tez chcialam jak najdluzej ale niestety kalkulacje nasze sa brutalne no chyba ze jakis spadek na glowe by spadl to wtedy pewnie bym zostala z Tosia. A przez jaki czas mozna ten zasilek brac? Czyli zwalniasz sie z pracy!?---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Dziewczyny poszukuje farby ekologicznej do malowania mebli - znacie/polecacie jakas? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Monika ile czasu jechaliscie nad morze? ja juz z lekka jestem przerazona jazda 7-8 godzinna a jeszcze dzien wczesniej mamy weselicho...
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
Nie zwalniam się, tylko wygasa mi umowa (w zasadzie miała wygasnąć już z TP, ale nastąpiło pewnie niedopatrzenie). Ale ja i tak bym nie wróciła. Ten zasiłek jest chyba na pół roku, mam nadzieję, że go dostanę.
A najlepsze jest to, że mój TŻ zarabia całkiem przyzwoicie. A idzie nam to wiązanie końca z końcem jakoś kiepsko. Ja już nie pamiętam, kiedy sobie cokolwiek kupiłam, zawsze tylko Lidl i Biedronka, a kasy ciągle nie ma. No jakieś cuda... |
|
|
|
#323 | |||
|
Zakorzenienie
|
miałam tak samo
Cytat:
nie wiem jaka będzie pasować do moich kolorowych zegarków... jakoś mi się chodzi wokół tous najprostszej koralikowej... coś podpowiesz? Cytat:
mniej wiecej w wieku Tymka T. zaczął jeść owoce osobno. unormowalo się właśnie jak skończylismy ekspozycję i wieczorem weszła kasza (z owocami). dotąd są te pory - obiadek ok. 12ej, kasza 18-19sta. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46675435] Boże, jak on się cudnie bawi tymi kubeczkami z FP... To jedna ze zdecydowanie najlepszych zabawek, najlepszych.[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46675936] Mam jeszcze 3 tygodnie macierzyńskiego i koniec. [/QUOTE]nie ma możliwości wychowawczego? jak to????
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
no i mogę ubrać najgorszego łacha w domu jakiego mam a i tak się sobie podobam
![]() Perse a kasy jest zawsze mało ....
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46676190]
A najlepsze jest to, że mój TŻ zarabia całkiem przyzwoicie. A idzie nam to wiązanie końca z końcem jakoś kiepsko. Ja już nie pamiętam, kiedy sobie cokolwiek kupiłam, zawsze tylko Lidl i Biedronka, a kasy ciągle nie ma. No jakieś cuda...[/QUOTE] Perse u nas tak samo, ale jeszcze wisza nad nami 2 kredyty (w tym jeden hipoteczny), tez nie pamietam kiedy sobie cos ostatnio kupilam, a przepraszam ☠☠☠☠zame ale tak poza tym jak zajrzalam w swoje szuflady to same szmaty kilkuletnie i to jeszcze za male bo mi niestety od chwili porzucenia przez Tosie moich cycuchow, niezle sie przytylo
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Berbie śliczne skarpetki, piękny kolor ![]() Pani czy u Gryzeldy chodziło Ci o zakaz fotografowania? Dziś już drugi dzień biorę tabletkę i na razie żadnej poprawy ![]() Dobra idę się czymś zająć. Zrobię zdjęcie bebona, tylko żeby mało szczególików było
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46676190]Nie zwalniam się, tylko wygasa mi umowa (w zasadzie miała wygasnąć już z TP, ale nastąpiło pewnie niedopatrzenie). Ale ja i tak bym nie wróciła. Ten zasiłek jest chyba na pół roku, mam nadzieję, że go dostanę.
A najlepsze jest to, że mój TŻ zarabia całkiem przyzwoicie. A idzie nam to wiązanie końca z końcem jakoś kiepsko. Ja już nie pamiętam, kiedy sobie cokolwiek kupiłam, zawsze tylko Lidl i Biedronka, a kasy ciągle nie ma. No jakieś cuda...[/QUOTE] Tak,zasiłku jest pół roku.
|
|
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
Kundzia identycznie. Jutro idziemy na jakąś imprezę do pracy TŻa, a mi spędza sen z powiek, co tu ubrać, bo wszystko stare, sprane. Może przyjedzie mama, to skoczę do Reserved, widziałam tam bluzki za 30 zł, to się szarpnę na jedną
A jak nie, to nie wiem, co założę :P Będę się zakrywać Artkiem, bo on ma lepsze ciuchy niż my oboje razem wzięci.
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z kasą jest tragicznie..Ale tak mi zle że bede musiała iść do pracy i zostawić Domisia.Mam małą nadzieje że dostanie się do tego złobka wtedy mogłabym iść do pracy od września.Choć tż już narzeka że złobek kosztuje 320 zł.Ja nie wiem,ony by chciał żeby ktoś się za darmo małym zajął
Nie wiem na jakim świecie on żyje
|
|
|
#330 |
|
Konto usunięte
|
Waderka prędzej o ten wiszący w przymierzalni stanik
a zakaz fotografowania dotyczy tylko sytuacji, kiedy PMka chodzi dopiero przymierzać suknie i nie ma z nimi podpisanej umowy. No jeszcze tego by brakowało, żeby mi się w mojej, kupionej sukni nie pozwolili obfotografować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

I brzuszek zgrabniutki, w sam raz na 17 tydzień 

Dużo zdrówka dla Kasi.Oby szybko wróciły do domku.

żeby Cię wypuścili... I super, że już trzeci trymestr

Nie wiem na jakim świecie on żyje