pocenie sie:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-27, 12:11   #1
bububuczymorda_
Rozeznanie

Unhappy

pocenie sie:(

no mam tego dosc!
przejde 100 metrow i juz akzdy ciuch jest w plamach
do tej pory stosowalam spirial (caly zestaw... :/ ), ale moze znacie jakies inne srodki?
moze jakies tabletki?
sama juz nie wiem.
cale szczescie, ze to jest a' la woda- bezzapachowe
jakie to jest krepujace i niekomfortowe, o matko((

az mi sie wychodzic nigdzie nie chce
poradzicie cus?

pzdr!
a
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 12:37   #2
Kakolukia
Przyczajenie

Dot.: pocenie sie:(

Też mam taki problem i trochę pomaga mi dezodorant Rexona Aloe Vera.
Kakolukia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 12:39   #3
bububuczymorda_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kakolukia
Też mam taki problem i trochę pomaga mi dezodorant Rexona Aloe Vera.

kako!
to ciesz sie, bo te rexony i inne to sa w moim przypadku w ogole nieskuteczne. rpwnie dobrze moge sie niczym nie smarowac
kiedys chodzilam na akupunkture i to mif aktycznie na dlugi czas pomoglo, a teraz znowu to samo no

dzieki za odpowiedz
a
Stary 2005-06-27, 13:54   #4
martaa65
Rozeznanie

Wink Dot.: pocenie sie:(

w aptece dostepnych jest wiele leczniczych antyprespirantow, chociaz niektore zawodza gorąco NIEpolecam dezodorantu w kulce Sebamed DEobalsam =/ (ok 25 zl) uzywalam go i jest beee
ale za to slyszalam pozytyne opinie na temat Super DEo, jest to jakis antyprespirant (chyba w sztyffcie) ze skaly krystalicznej na pewno slyszalas o nim i kosztuje tylko 17 zl moze warto sprobowac http://www.pfm.pl/u235/navi/199848 ---> zobacz jak chcesz
pozdrawiam
O o O o O o O o O o O o O o O o
martaa65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 15:02   #5
Pyra1990
Zakorzenienie

hej ... ja uzywam antidral dosteony w aptekach... jak chcesz cos wiedziec najlepije poszukaj w archiwach sosujesz go raz na 3 dni potem rzadziej i zero pocenia zero plam... a tez mialam ten problemm tlyko ze ja przeszlam 50 metrów i mokrutka bylam a teraz jest juz wsyztsko ok.. aż się przyzwyczaić nie moge
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 20:55   #6
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

hej Ja rowniez jestem za antidralem. Nic na mnie nie dzialalo dopoki go nie odkrylam
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 23:10   #7
karoola
Raczkowanie

nie wiem czy uzywalas etiaxil? jezeli nie to sprobuj jest drogi ok 50zl ale mi bardzo pomogl a chodzilam mokra antidral tez jest dobry ale jezeli naprawde bardzo sie pocisz to jednak lepiej odrazu kupic etiaxil
karoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 23:26   #8
Mariti
Wtajemniczenie

Bububuczymordo ( mam nadzieję, że styknie tych bu poczytaj o działaniu SZAŁWI , dostępna w zielarskich i aptekach , ponoc pita ogranicza pocenie się.
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 08:34   #9
Apiska
Zakorzenienie

Hihi wiecie co ja również stouje Antidral i zaczął mi pomagac. ale jest jedna śmieszna rzecz... Prawa pacha poci mi się dalej a lewa nie Co może być tego powodem?
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 09:18   #10
sorceress
Rozeznanie

Ja też polecam etiaxil. Niestety podrażnia mi skórę, ale mogę to przeżyć dla efektów. Z tego, co wiem są dwie wersje-dla skóry delikatnej i normalna. Jeśli się zdecydujesz, to koniecznie na tą dla skóry delikatnej
sorceress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 15:41   #11
Maayke
Przyczajenie

GG do Maayke

ale to rzeczywiscie jest dziwne u mnie poci sie bardziej prawa pacha od lewej, hmm...strange sama mam troche z tym problemow bo niestety u mnie to jest zwiazane poniekad ze stresem & ewentualnym przyplywem adrenaliny ale musze wyprobowac te wasze asy moze akurat mi pomoga...
Stary 2005-06-29, 00:19   #12
bassienkaw
Zakorzenienie

ja gorąco polecam antidral... ja zaplacilam u nas w aptece za niego jakies 13,50zl... jestem zachwycona... mialam podobny problem,ale juz jest z glowy,z czego ogromnie sie ciesze... nawet ostatnio idac na spacer z Ukochanym co 5min kazalam mu by sprawdzal jaka jestem suchutenka... i on chyba rowniez tego sprobuje
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 11:01   #13
Judysia
Zadomowienie

Ja też miałam taki problem, aż zaczęłam używać Antidralu. Jest naprawdę dla mnie niezawodny, choć ma mały minusik. Po zastosowaniu preparatu skóra strasznie swędzi, nie wiem z czego to wynika. Czy wy też macie podobny problem??? Wczoraj byłam u dermatologa i prosiłam o doradzenie czegoś, co nie będzie miało takich efektów po zastosowaniu. Pani dermatolog poleciła mi produkty z firmy SVR, nie próbowałam jeszcze, ale jeżeli któraś z was coś wie na temat tej firmy to proszę o opinie.
Judysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 17:24   #14
edytka2
Raczkowanie

ja mam mieszane uczucia co do antidralu,niby mi troche pom.ógł,ale szczypie okropnie,a raz to mi sie nawet zaczerwienienia szczypiace jak ch....a zrobiły a uzywam go rzadko,pozatym wiecie co mi sie dzis stało??posmarowalam sie nim ,założyłam pomaranczowa bluzke,a na niej od niego zrobily sie zielone plamy ,zalałam vanishem ciekawe czy zejda,miała ktoras z was taka przygode?
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 17:42   #15
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

Goraco polecam Etiaxil!!! Duzo juz watkow o tym preparacie bylo, wiec juz nie bede nudzic, ale to jest cudenko i juz!

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 17:56   #16
edytka2
Raczkowanie

guni na jak długo on ci starcza?bo ponoc mały jest?codziennie go uzywasz?
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 06:56   #17
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

edytko "w poczatkowej fazie nalezy stosowac Etiaksil kazdego wieczoru do osiagniecia pozadanego efektu (zwykle przez 2-3 dni). Nastepnie stosowac 1-2 razy w tygodniu aby utrzymac intensywnosc wydzielania sie potu pod kontrola. Gdy masz wrazliwa skore stosuj Etiaksil co drugi wieczor (przez 6 dni) a nastepnie 1-2 razy w tygodniu". Jest on bardzo wydajny, starcza na pare miesiecy (nawet do pol roku) Pozdrawiam cieplutko!

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 20:03   #18
Pyra1990
Zakorzenienie

ja jak 1 raz zastosowałam to mnie troszke szczypało... ale potem to już wcale
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-02, 10:49   #19
Aneciak
Zadomowienie

GG do Aneciak

etiaxil etiaxil i jeszcze raz etiaxil
Jeden warunek: skóra przed zastosowaniem nie może być mokra, źle wysuszona, podrażniona (np zaraz po goleniu). Producent zaleca nawet po umyciu się pod pachami wysuszyć/ dosuszyć się suszarką - inaczej... będzie szczypało ( ja wytrzymałam 10 min i potem bieeeegiem do łazienki). Stosuje się to na noc a rano zmywasz i nie używasz żadnego antyperspirantu. Tak co 2-3 dni. Mi po 5 aplikacjach pomogło... wiesz, nie jest jakoś rewelacyjnie, ale nie mam kałuż pod pachami jak kiedyś
Stary 2005-07-06, 11:23   #20
iskralight
Zadomowienie

DZIĘI TEMU FORUM KUPIŁAM ETIAXIL, DZIĘKI DZIEWCZYNY ! ! ! TERAZ JUZ NIE MSUZE SIE ZASTANAIWAC PODCZAS KUPNA BLUZEK CYZ BEDZIE NA NICH WIDAC POT ! ! ETIAXIL JEST REWELACYJNY ! MOJE ZYCIE STALO SIE.... NORMALNE!
iskralight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 12:58   #21
bububuczymorda_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Judysia
Ja też miałam taki problem, aż zaczęłam używać Antidralu. Jest naprawdę dla mnie niezawodny, choć ma mały minusik. Po zastosowaniu preparatu skóra strasznie swędzi, nie wiem z czego to wynika. Czy wy też macie podobny problem??? Wczoraj byłam u dermatologa i prosiłam o doradzenie czegoś, co nie będzie miało takich efektów po zastosowaniu. Pani dermatolog poleciła mi produkty z firmy SVR, nie próbowałam jeszcze, ale jeżeli któraś z was coś wie na temat tej firmy to proszę o opinie.

to co teraz stosuje, czyli spirial to wlasnie seria svru.
kiedys mi pomogla, teraz nie

miala: mydlo+ krem+ kulke.
krem ma chyba najsilniejsze dzialanie, ale co z tego

dzieki dziewcyzny za odpowiedzi!!!! chyba sprobuje tego etiaxilu, ale jestem potwornym wrazliwcem qrcze
Stary 2005-07-06, 13:57   #22
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ja mam Antidral i jest bardzo skuteczny Mój mąż też go używa (poci się sporo,jak to sportowiec).Etiaxil niestety mu nie pomógł

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 13:58   #23
estee7
Rozeznanie

a ja polecam etiaxil spawdzone przeze mnie, bardzo dobre
miałam taki sam problem jak ty, więc spróbuj!
pozdrawiam
estee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 14:33   #24
bububuczymorda_
Rozeznanie

chyba kupie to e, bo potrzebuje faktycznie szybkiego efektu, bez pdoraznienia. ale powiedzcie mi ile to kosztuje, bo znalazlam w aptece internetowej za 38+ 8, 50, a w normalnych jak to wyglada? kolo 50? 60?

dzieki za odp
milego (suchego dnia
a
Stary 2005-07-06, 15:45   #25
chocolate_brown
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iskralight
DZIĘI TEMU FORUM KUPIŁAM ETIAXIL, DZIĘKI DZIEWCZYNY ! ! ! TERAZ JUZ NIE MSUZE SIE ZASTANAIWAC PODCZAS KUPNA BLUZEK CYZ BEDZIE NA NICH WIDAC POT ! ! ETIAXIL JEST REWELACYJNY ! MOJE ZYCIE STALO SIE.... NORMALNE!
dokladnie pod tym samym katem kupowalam bluzki, a po Antidralu nareszcie moge kupic sobie cos kolorowego a nie czarnego
Stary 2005-07-06, 15:49   #26
bububuczymorda_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chocolate_brown
dokladnie pod tym samym katem kupowalam bluzki, a po Antidralu nareszcie moge kupic sobie cos kolorowego a nie czarnego
...i nie z poliestru...
Stary 2005-07-06, 15:49   #27
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bububuczymorda_
chyba kupie to e, bo potrzebuje faktycznie szybkiego efektu, bez pdoraznienia. ale powiedzcie mi ile to kosztuje, bo znalazlam w aptece internetowej za 38+ 8, 50, a w normalnych jak to wyglada? kolo 50? 60?

dzieki za odp
milego (suchego dnia
a
Bubu etiaxil niestety podraznia..szczypie niemiłosiernie (ale nie zawsze) Lepsza jest ta wersja zielona do wrazliwej skory, ale tez z jakies 15 zeta drozsza.
Acha nie wolno sie opalac uzywajac etiaxilu
Jest 100% skuteczny - kiedys w 40stopniowym upale chodziłam cały dzien po Wenecji i miałam wszystko mokre, wszystko procz pach - zero wilgoci, zero zapachu!
Teraz uzywam antidralu..jest duzo tanszy, ale tez mniej skuteczny..tzn nie pocisz sie, ale to nie jest ta idelana suchosc i brak zapachu jak przy etiaxilu.
38+8 to dobra cena zwłaszcza jesli chodzi o zielona wersje 38 u mnie kosztował ten zwykły czerwony..zielony jakies 55
acha..troche kopotliwa jest depilacja pach..trzeba odczekac 48 h albo i wiecej po goleniu...Ja depilowałm pachy depilatorem i mogłam uzywac go kiedy chciałam, ale jest to dosc uciazliwe

Edytowane przez Marilyn
Czas edycji: 2005-07-06 o 16:14
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 15:54   #28
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytka2
ja mam mieszane uczucia co do antidralu,niby mi troche pom.ógł,ale szczypie okropnie,a raz to mi sie nawet zaczerwienienia szczypiace jak ch....a zrobiły a uzywam go rzadko,pozatym wiecie co mi sie dzis stało??posmarowalam sie nim ,założyłam pomaranczowa bluzke,a na niej od niego zrobily sie zielone plamy ,zalałam vanishem ciekawe czy zejda,miała ktoras z was taka przygode?
Przeciez napisali na antidralu, ze moze niszczyc ubrania! tkanina zareagowała i obawiam sie, ze juz nie zejdzie
Stary 2005-07-06, 16:00   #29
bububuczymorda_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Bubu etiaxil niestety podraznia..szczypie niemiłosiernie (ale nie zawsze) Lepsza jest ta wersja zielona do wrazliwej skory, ale tez z jakies 15 zeta drozsza.
Acha nie wolno sie opalac uzywajac etiaxilu
Jest 100% skuteczny - kiedys w 40stopniowym upale chodziłam cały dzien po Wenecji i miałam wszystko mokre, wszystko procz pach - zero wilgoci, zero zapachu!
Teraz uzywam antidralu..jest duzo tanszy, ale tez mniej skuteczny..tzn nie pocisz sie, ale to nie jest ta idelana suchosc i brak zapachu jak przy etiaxilu.
38+8 to dobra cena zwłaszcza jesli chodzi o zielona wersje 38 u mnie kosztował ten zwykły czerwony..zielony jakies 55
acha..troche kopotliwa jest depilacja zapch..trzeba odczekac 48 h albo i wiecej po goleniu...Ja depilowałm pachy depilatorem i mogłam uzywac go kiedy chciałam, ale jest to dosc uciazliwe

ja musze tez stosowac to na plecy...
qrde:/
Stary 2005-07-06, 16:20   #30
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bububuczymorda_
ja musze tez stosowac to na plecy...
qrde:/
A probowałas takich specjalnych mydeł przeciwpotnych? one sa co prawda do stop, ale ja sobie takie kupiłam, myje nim plecy wlasnie i jakby mniej sie poce..Moja kumpela mi poleciła Teraz nie pamietam nazwy, bo wywaliłam opakowanie, ale kupiłam w geancie, pamietam, ze były dwie wersje przeciwpotna własnie i profilkatyka grzybicy czy cos..Firma A..cos tam..
Acha..a moze jakis krem na plecki? albo kulka dermedica?
Albo kapiel w ziołach?
Mowie Ci mało mi patrzałki nie wyszły po tym etiaxilu, bo zawsze sie pociłam jak mysz...teraz przynajmniej tu mam spokoj
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości