|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Marlenqa gratuluję wszystkich rozdanych zaproszeń i trzymam kciuki za zabieg ![]() Kamilka myślę że takie ramiączka będą pasowały Misia, Alloffkowa i Dotka - gratki za 100-dniówkę! ![]() Mopslick witaj! edit: śliczna suknia i obrączki Ewaden i jak się wasze sprawy mają?? edit: doczytałam... trzymam kciuki bardzo mocno żeby w końcu wydali pozytywną opinię! ![]() I brokuły dla Was (podobno dzialają cuda ) Enzunio fajne paznokcie ![]() Justynkie jeszcze raz powrórzę: piękne obrączki! Exist trzymam kciuki U nas rozdane wczoraj 2 zaproszenia, więc stan na dziś to 4/87
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Lemon super! Cieszę się, ze księga się spodobała
Ja niecierpliwie czekam aż zrobią moją i zaraz wstawie foteczki ![]() A dziś równiutkie 3 miesiące do ślubu!!
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam swoją listę rzeczy załatwionych i niezałatwionych na 8 tygodni przed ślubem:
ZAŁATWIONE -pierwsze spotkanie u księdza (spisana pierwsza część protokołu) -pierwsza spowiedź przedślubna -nauki przedmałżeńskie -umówiony znajomy ksiądz -wywieszone zapowiedzi w mojej parafii -umówiony organista -suknia -moje buty -umówiona fryzjerka -wybrane paznokcie -makijaż próbny -kupione wszystkie kosmetyki do makijażu -umówione lekcje tańca -wybrana piosenka na pierwszy taniec -wybrany kolor przewodni -zaproszenia zrobione i w większości rozdane (70/128) -zrobione zawieszki na wódkę i pudełko na koperty -kupiona wódka -ustalone kto i ile piecze ciast -zapłacone zaliczki za salę/fotografa/kamerzystę -wybrany samochód do ślubu -wybrany kierunek podróży poślubnej -załatwiony urlop tż -umówiona florystka -wstępnie wybrane menu -wybrany tort -zarezerwowane pokoje dla gości NIEZAŁATWIONE -odebranie zapowiedzi w poniedziałek -poradnia -dzień skupienia -druga rozmowa z księdzem -papiery z USC -garnitur i buty Tż -ubranie na dwa dni imprezy dla mamy -sukienka i buty na poprawiny -bielizna, podwiązka -wybranie biżuterii -prezenty dla rodziców i świadków -koszyczki ratunkowe -usadzenie gości przy stołach -potwierdzenie menu -potwierdzenie ilości gości -dogadanie się z parą, która ślubuje po nas, odnośnie podziału kosztów za dekorację kościoła -zakup perfum dla Tż -zamówienie obrączek -wielkie staranie, żeby nie zwariować
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
śliczny kolor i kształt
ouuu.. są meega piękne! Cytat:
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ewaden, mnie w tej sprawie zastanawia jaki wpływ na zachowanie biskupa ma wyznanie Twojego męża... Bo coś mi pachnie, że duży... Trzymam za Was mocno kciuki! Bezczelność biskupa przekracza wszelkie granice, a mieszanie pojęcia "związek sakramentalny", "nieochrzczeni" i "życie w grzechu" to po prostu wyższy poziom abstrakcji...
Śniło mi sie dzisiaj, że zrobił mi się jakiś megakołtun na głowie, bo się tydzień nie czesałam. Próbowałam to rozczesać, ale bolało, więc wzięłam maszynkę i poleciałam po całości na zero, tylko sobie jakieś dwa długie pasma z przodu zostawiłam. I po miesiącu staję przed lustrem, włosy mają jakieś 2 cm-i z przerażeniem uświadamiam sobie, że ślub za 3 miesiące, co daje maks. 8cm! I koka to ja z tego nie wyczaruję. Zaczęłam ryczeć i przypomniało mi się, że któraś z Was miała dopinki! I wykombinowałam, że dokupię mnóstwo dopinek i się nikt nie zorientuje, że to nie moje włosy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
anka1897
śliczna fryzurka!♥ ile zapłaciłaś? długo Ci robiła tę fryzurę?
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
enzunio
piękne! super kształt !
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
oluska
iliy enzunio Kate Noir Ad rem activelifestyle mojakaren hihihi allffkowa - obrączki kosztowały 2390 zł misia880 rabbitka madziara889 myboyismine Lemon Drop anusia4u Dziękuję za miłe słowa o obrączkach ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na poltrze!!! anka1897 świetna fryzura!!! rabbitka za zmianę kodu
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie jakiś sposób na bolace i opuchnięte nogi? dzisiaj przymiarka, a ja nie mogę butów ślubnych ubrac
a do ślubu tydzień...
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie zawsze robie kąpiel w letniej wodzie (bardziej zimnej) z jakims płynem. pomaga czasami
|
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
Co do perfum - ja się ostatnio zakochałam w tych http://www.iperfumy.pl/salvatore-fer...er-dla-kobiet/ i na 85% to będzie zapach na ten wielki dzień
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie te cuda zamawialiście? I jakie to szerokości?
|
|
|
#674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
enzunio bardzo ladne! jej bedziemy mialy bardzo podobne paznockie :P kształt mam taki sam od wielu, wielu lat. dla mnie po prostu jest bardziej kobiecy i elegancki niz kwadratki TysiaBB1989 bo pani ekspedientka powiedziala, zeby garnitur nie pryzpominal pogrzebowego garnituru to musi byc cos na nim.. co miala na mysli nie wiem Po założeniu rzęs w ciągu 24h nie powinno się: -isc na basen -isc na suane -brac goracej kąpieli -isc na solarium -oraz nie powinno się nadmiernie moczyć rzęsy w celu lepszego utwardzenia Na dobrą sprawe jezeli dzis zakladasz rzęsy to jutro mozesz isc na solarium spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Mi w ciazy bardzo pomagalo, zwlaszcza, ze mialam 2 wesela pod prawie sam koneic ciazy :P
|
|
#675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli Twój "przystojniak" będzie smutnym motorniczym to współczuję
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-05-30 o 09:49 |
|||
|
|
|
#676 | |||
|
Konto usunięte
|
Piękne masz paznokcie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś równe 3 miesiące do ślubu! |
|||
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne, ale nie w moim guście Ja stara jestem, więc dla mnie klasyczne najlepsze enzunio - śliczne pazury
|
|
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kiedy się umawiać na fryzurę próbną? Ślub za 4 miesiące, koleżanka, która jest fryzjerką uczesze mnie w czerwcu jakoś żeby to zobaczyć jak wyjdzie, a w salonie fryzjerskim myśle, że jakoś pare tygodni przed (3-4 tygodnie) chyba wystarczy na próbną... Czy później?
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Justynkie
bardzo oryginalne obrączki! ♥ to naprawdę Wasze odciski palców? jak on to zrobił??!!
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja złośliwość jest nie na miejscu
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, a ja mam do Was pytanko.. skąd zamawiałyście poduszkę pod obrączki?
|
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie Fajny Was parasol, faktycznie ogromny
Jakie masz typy tortów?A obrączki - genialne ![]() Mopslik Piekna suknia, uwielbiam takie modele. Obrączki - piękny, rzadko spotykany wzór ![]() ewaden Tym bardziej trzymam kciuki za Was, nie możecie doczekać się ślubu, macie tyle rzeczy załatwionych, zasługujecie na to, żeby ta ceremonia była piękna. Obłędny komplet kamilka Na pewno uda się znaleźć coś taniej. Niestety w Krk często taka cena jest normą... Godzia Świetny frenczyk, lubię takie delikatne pazurki. Kule bardzo fajnie wyszły ![]() aniuska Koniecznie idź do dobrego lekarza. Jedyne co bym Ci radziła, to wybrać się do specjalisty, który zajmuje się naprotechnologią (np. tutaj lista lekarzy) większość z tych lekarzy bardzo zwraca na wszystkie czynniki w cyklu kobiety, próbuje dociekać przyczyn, jak sa jakiekolwiek nieprawidłowości i przede wszystkim wyleczyć. domar Bardzo podobają mi się te upięcie, są takie delikatne ![]() magdalenka Faktycznie, bardzo napięty grafik ![]() enzunioObłędne pazurki, jakie długie oluska Ale kicha z poradnią, musicie się sprężyć Pazurki fajne, o wiele lepiej wyglądają takie zdobienia na jednym palcu.Kate Noir Skąd ja to znam, spontanicznośc i spanie do późna Znam podobna idealną mamę, która wszystko rozpisuje w grafiku sobie i mężowi, trochę zimna emocjonalnie się wydaje, nie wygląda mi na szczęśliwą z takim stylem zycia.anka Piękna fryzura, świetnie dopasowana do Twojej urody, jestem bardzo na tak ![]() exist Powodzenia z protokołem Mam nadzieję, że jednak strach przed autorytetem zadziała i będzie zachowywał się normalnie.Tysia Garniak obłędny, szkoda, że nie da się przekonać co do koloru. Ale jest dużo ciemniejszych odcieni granatu, mniej jaskrawych, a równie dobrych dla TŻ-tów ![]() Linaewen Strasznie nie lubię podobnych koszmarów frzyjerskich, dobrze, że to tylko sen ![]() Agnessa Warto wcześniej się umówić, przynajmniej na testowanie w której fryzurce jest Ci najlepiej. A taka właściwa próbna to myślę, że może być krótko przed ślubem. Co do garniturów - czarny, granatowy czy inny. Wielu panów wybiera czarny i mimo głosów ekspertów, że ten kolor jest raczej na wyjścia wieczorowe, to jednak nie da się pomylić garniaka ślubnego z pogrzebowym. Pan młody ma inne dodatki - krawat, poszetka, butonierka. Naprawdę trudno pomylić ubiór na dwie tak różne okazje. A ja jestem wytyrana sprzątaniem, dziś mamy domówkę u mnie (kawalerskie mieszkanie TŻ-ta nie ma tyle naczyć, szklanek i krzeseł ![]() Zamówiłam biżuterię (w załączniku). Jeszczze nie wiem, czy bransoletkę wykorzystam na ślub i wesele, ocenię na przymiarce. Ostatnie kolczyki to prezent w podziękowaniu dla świadkowej
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-05-30 o 10:41 |
|
|
|
#686 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Boże ja zaczynam się stresować |
|||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie, nie, nie Ja mam dziś równe 3 m-ce do ślubu tak mi suwak pokazuje
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Ja , którąś z tych http://decorisus.pl/c/3/440/Poduszki...by%20Chic.html idealnie się to nam wpisuje w "motyw" naszego wesela -koronki i juta,
aczkolwiek druga opcję , którą biorę pod uwagę jest poduszka z kwiatów
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-05-30 o 10:58 |
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piękna biżuteria
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

) pokazałam ją tż, pewna, że na bank jej nie będzie chciał (dla niego wszystkie "zbędne" wydatki typu księga gości, koszyczki ratunkowe, winietki itp to głupota ), ale spodobało mu się i mogę zamówić 

i trzymam kciuki za zabieg 

ah ta spoldzielnia

a do ślubu tydzień...

, idziemy dziś pisać protokół, a ksiądz jest wrogo nastawiony do mojej rodziny...
♥ to naprawdę Wasze odciski palców?