![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
od zophie:
"momentami było ciężko, ale warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulujemy Mamusiu ![]() ![]() Cytat:
Mój też ostatnio sam siebie przechodzi. To że śpi w salonie to się już nie odzywam. Nieco lepiej mi się śpi samej ale z sypialni go nie wyganiam. Nie ogolony chodzi już drugi tydzień. Po całym dniu nie chce mu się myć więc powiedziałam- nie ma mycia - nie ma spania w sypialni w czystej pościeli. Ale widać jemu tak wygodniej wygodniej- zasnąć na sofie przed tv, przykryć się kocem i tak do rana spać. Często nawet w ubraniu ![]() ![]() Masakra co się z nim ostatnio dzieje. Wczoraj jak zaczęłam mu mówić że jeszcze trochę i skończy jak taki sąsiad co w stodole śpi, że ma się iść umyć i iść spać jak człowiek to mi odpowiedział żebym przestała mu zrzędzić ![]() ![]() Dziś rano powiedział że ja sama sobie będę z dzieckiem w sypialni spała a jak będzie grzeczny to od czasu do czasu będę mu syna do salonu przynosić. No już, niedoczekanie jego. Jak mnie ma budzić w nocy płacz dziecka to dlaczego on ma sobie spokojnie spać.
![]() |
#2523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Rozeznanie
|
Zophiee GRATULACJE!
![]() ![]() Ja też już o 6 zaglądałam na wizaż czy jest jakieś info ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na razie wpadłam na chwilę, bo o 10 mam wizytę i czas się szykować. Proszę o kciuki ![]() PS- moja "szanowna" też wygląda jak siedem nieszczęść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
No właśnie chyba do tej pory to najdłuższy z porodów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo moje pierwsze doświadczenia - nic nie pomagało na wykurzanie, 10 dni po terminie Dzidzia sama zdecydowała i poszło migiem! Rozmawiałam o tym ostatnio z moją położną i też przyznała, że nie ma co za bardzo ingerować w naturę, że lepiej jak samo ruszy bo idzie sprawniej. I tak się ugadałyśmy - nie pośpieszamy Małej ![]() Sylwia no to Twój już faktycznie przegina ![]() Mój po prostu siedzi po godzinach w pracy, po pracy też wcale nie śpieszy się do domu tylko tysiące załatwień, dziś idzie rodzince po pracy pomagać, jutro cały dzień Go nie będzie bo też będzie pomagał, a przepraszam - mnie kto pomoże???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kakusia uwierz że mój mąż to bardzo trudny przypadek. Mogłabym tu wiele innych rzeczy na jego temat pisać. A już nie wspomnę że ma to samo co Twój że jak kolega mu powie żeby mu coś pomógł zrobić to leci od razu ale jak ja mu powiem że chciałabym żebyśmy to czy tamto zrobili to niedoczekanie moje. Obiadu nie raz nie zje bo on "już" musi jechać. A mi w domu nic nie pomoże.
![]() |
#2532 | |
Wtajemniczenie
|
ZOPHIEE serdeczne gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzis KTG a jutro wizyta o 11:30 zobaczymy co tam u mojej Malutkiej ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sola wstaw zdjęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dla Ciebie mocne ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------------------------- A ja korzystając z tego, że młodego nie musiałam wieźć do przedszkola podjechałam zrobić ostatnie badania i dobrze, bo było puściutko, a w poniedziałek są istne tłumy, więc chociaż to mam z głowy ![]() Zrobiłam na szybko zakupy i słuchajcie zaczynam wierzyć w ludzi ![]() ![]() ![]() Lecę robić obiadek dla mojego choróska. Miłego dnia i czekam na kolejne relacje z porodówki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ZOPHIEE PRZEOGROMNE GRATULACJE!! ![]() ![]() JESTEŚ 100% KOBIETĄ Z NADZWYCZAJNYMI MOCAMI, HEROSKĄ PO PROSTU!! RESPECT!! JESTEM PRZEKONANA, ZE BORYSEK WSZYSTKO CI WYNAGRODZI.. ![]() Cytat:
Ale musisz sprawe stawiać jasno czy mu się to podoba czy nie. A dziecko jest Wasze a nie Twoje. Ma ojca i matkę, którzy tam samo są za nie odpowiedzialni! Na pocieszenie powiem Ci, ze taki był mój brat. Zawsze mama wszystko podstawiała mu pod nos, bo mu sie nie chciało zrobić kanapek itd. Nigdy nic nie ugotował, nie wyprasował, nie zrobił zadnych zakupów, w niczym mamie nie pomagał itd. Był 6 lat w ziwazku z dziewczyną, która kompletnie nic nie potrafiła od niego wyegzekwować, nie zwracała uwagi na to, jak chodzi ubrany itd. Miał 2 pary dzinsów, bo po co wiecej? Jakis sweterek, bluze i koszule. W nosie miał jak wyglada itd, mimo że pracował z ludzmi. Wydawało nam się, ze on taki jest i już. Ale tak jak piszę- wydawało mi się, bo jak zwiazał się z obecną partnerką, to zmoenił się o 180 stopni. Chodzi swietnie ubrany, bo ona pokazala mu co i jak, ze moze dobrze wygladac- to raz, a dwa to ze ona nie ma zamiaru sie wstydzic jego brudnych butow, czy nieogolonej twarzy. Przystojny facet mega. W domu: robi wszystko!! Gotuje, bo stwierdził, ze to wcale nie jest takie złe a nawet miłe i to polubił. wiadomo, zaczynał od podstaw i dzownił do mamy jak zrobić kotlety mielone czy rosoł, dosłownie wszystko z ksiazek czy neta, a teraz jak jest u mamy to jej zwraca uwagę, ze kotlety wrzucila na zbyt słabo rozgrzany olej. Potrafi wyszorować łazienke, nakarmic i ubrac dzieci, wychodzi z nimi na spacer itd. Bo ona tak zarzadziła. Tez pracowała, wiec dlaczego tylko ona miała gotowac? A jak cos mu nie smakowało, to mówiła OK- nie jedz. I nic innego specjalnie nie robiła. Jak sie urodziły dzieci, to zapowiedziała jasno, ze kupuje karnet na fitness i bedzie chodziła wieczorami, bo w domu zwariuje. Wiec on wracał z pracy, jedli obiad i ona zostawiała mu dzieci i wychodziła na godzine czy dwie. Mówi, ze wychodząc już pod blokiem płakała, bo sie bała, ze on sobie nie da rady, ze dzieci będa płakały itd, ale twardo przetrzymała, była cały czas pod tele. Nie było łatwo, ale brat dał radę!! I dzieki temu mają swoje zycie, hobby itd. A on jest zupełnie innym człowiekiem. Duzo zalezy od nas, kobiet, Nie wiem czy długo juz ze sobą jestescie, czy oboje chcielismcie tego dziecka i czy to była swiadoma decyzja itd. Niewazne, nie musze wiedziec, ale jak powiedzialo się A to trzeba powiedzieć B i jestem przekonana, ze się zmieni, wiec nos do góry!Tylko Ty musisz byc silna i ustalić jasne zasady.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Po pierwsze Zophiee ogromnie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj położna nam właśnie mówiła o długości porodów, że szyjka otwiera się średnio 1cm na minutę, więc to musi trwać. I zwróciła uwagę na to, że kobiety jak opowiadają o swoim porodzie to do czasu porodu nigdy nie wliczają tego co było w domu, tylko liczą od momentu pojechania do szpitala... I jakby się zastanowić i doliczyć właśnie czas od samego początku skurczy to u każdej będzie podobny, mimo, że podobno zdarzają się torpedy ![]() ![]() Dzięki za opinie o dekoratorach, jeszcze się chyba wstrzymam i popróbujemy sami, jak nie wyjdzie, zawsze można się poradzić... A właśnie miałam zapytać dziewczyny, gdzie macie pralkę w tych małych łazienkach? Ja wczoraj prawie do 2 w nocy czytałam książkę i nijak nie mogłam zasnąć... Dziś obudzić się była sztuka i też jakaś tak średnio się czuję... A muszę iść w końcu zapisać się do przychodni, miałam jechać autem, ale spacer mi dobrze zrobi ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-05-30 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Zophiee GRATULACJE!
![]() Prowansja dowiadywałaś się jak tam z Zoo w Trzebnicy? NecroKitty coś nowego w sprawie kici? Od wczoraj nie mam krążka ![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj na ćwiczeniach dla ciężarnych, trochę się rozruszałam ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotkę Borysa, bo wcześniej nie chciałam tego robić bez zgody Zophie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Wtajemniczenie
|
pater jeśli chodzi o dobór architekta to trzeba takiego z którym się porozmawia przed i powie co się chce. Wiem bo jestem architektem i mąż też. Nie raz robiliśmy jakieś aranżacje znajomym, tylko zaczynaliśmy od rozmowy o tym co się podoba, jakieś przykłady itd. Często wyjaśnialiśmy "klientom" że np biała podłoga w kuchni się nie sprawdzi mimo że pięknie może to wyglądać ale potem będą kląć bo każda kropla wody na niej zmieni się w czarną plamę...
Także jeśli byś się zdecydowała to po prostu musicie wszystko obgadać , sprzęty, kolorystykę, materiały jakie wam się podobają, styl przede wszystkim. Nikt nie powinien Wam narzucać swojego widzi mi się, tylko zrobić pod Was. ale nie namawiam, bo sama bym się nie zdecydowała na architekta wnętrz ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Ojeeejku jaki cudny Borys!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Wtajemniczenie
|
Zbieram się zaraz na KTG, ale mi się nie chce
![]() Niestety nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odebrałam wynik GBS i jest ujemny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak wg mnie ta położna bujdy opowiada albo raczej wszystkie rodzące wrzuciła do jednego wora ![]() Po 1 to w jakim tempie rozwiera się szyjka to sprawa bardzo indywidualna a nie jakieś tam mega ogólne uśrednianie że 1cm na tyle czasu... Po 2 co z kobietami którym najpierw wody odchodzą a wcześniej nie mają żadnych dosłownie skurczy? ![]() Ja nie miałam żadnego rozwarcia nawet po terminie, jak odeszły wody to w ciągu 3h zrobiło się 10cm! Przykład z ostatnich dni - Troppo nie miała żadnych skurczy, jak odeszły wody to po ok 12h miała Adasia (nie wiemy jeszcze ile trwały parte). A u Zophiee to ekstremalnie długo bo 23h ![]() Także jak dla mnie - czasu porodu nie da się uśrednić ![]() Zophiee Borys jest po prostu prześliczny ![]() Majkela dzięki ![]() Mnie się humor poprawił bo... byłam u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fryzjerka z kosmetyczką mówiły, że już chyba 4 ciężarne takie miały co to w dniu wizyty w salonie wieczorem urodziły ![]() ![]() Kończę pić liście malin i biorę się za ostre porządki - dziś przychodzi psiapsióła mojej córy z mamą ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-30 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co się z moim mężem dzieje. Dawniej taki nie był jak teraz. Moge śmiało powiedzieć że jest cholernym skur..... Nikt praktycznie nie ma na niego wpływu. Jego ojciec jest wzorem faceta. Wstaje o 2 w nocy do pracy, wraca o 13-14 gotuje obiad bo jego mama wraca z pracy o 16. W niedziele też na obiad przygotowywuje wszystko, teściowa jak wstaje to tylko gaz zaświeci. Jego ojciec zawsze czysty, codzinnie się goli, zadbany. Szanuje swoją żonę jak mało kto. Aż na podziw. A synek- z dnia na dzień co raz gorzej. I co widzę że na swojego dobrego kolegę wywiera duży wpływ. I obydwaj się tak zatracają. Tamten też mniej dba o siebie, rzadko sie goli, co raz mniej szanuje swoją dziewczynę. Nie raz tak jej ubliży że mi się aż żal dziewczyny robi. A pochodzi z bardzo dobrego, katlickiego i rodzinnego domu. Dziwi Was decyzja o dziecku- powiem tak- ja się trochę bałam podjąć tą decyzję ale ze względu na sytuację materialna i to że mieszkamy z moimi rodzicami. To mąż mnie przekonywał że damy radę i sam bardzo chciał. Ja też chciałam i bardzo chciałam żeby to było jak najbardziej świadome macieżyństwo. Chciałam ustawić wszystko najpierw- mieć pracę, wyremontować mieszkanie itd. Udało się. W między czasie zaszłam w ciążę. Tylko tż potrzebuje jakiegoś wstrząsu żeby doprowadzić się do ładu. Cytat:
A gdzie mamy pralkę- schowaną ![]() Borysek cudo ![]() Ugotowałam obiad, zjadłam trochę wcześniej jak dieta pozwala i chyba pęknę za chwile.
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak trzeba komuś pomóc - mamie, tacie, bratu - to jest pierwszy ![]() ![]() Ale u Nas niestety często jest problem z powodu braku czasu właśnie. Sylwia narodziny dziecka może będa dla Niego wstrząsem ![]() ![]() Kucyk no to może Ty polecisz następna ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-30 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że wizyta u fryzjera taka udana ![]() Cytat:
![]() super ![]() A właśnie zapomniałam że w co do wagi Boryska jednak sprzęt się nie mylił ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Pradip wieczorem ciągle bolało a później nawet nie wiem kiedy zasnęłam i o dziwo nawet nie słyszałam jak małżwstawał po kołderkę bo spaliśmy pod kocem i jemu było zimno. A ja tam do rana przespałam. Ale to chyba dlatego że naprawdę zmęczona byłam bo wcześniejsze kilka nocy to mało co spałam bo ciągle mnie strasznie kręgosłup bolał.
Dziś ogólnie cisza, jedynie takie kłócie zostało. Schodziłam po schodach, szłam po wynik, wracałam i tak cały czas jak by mi ktoś ig łę chciał tamtędy przecisnąć. No i ![]() ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-30 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak czytam o Waszych facetach to poprostu mi się płakać chce że mój z dnia na dzień co raz bardziej się zmiena na gorsze. I czytając to co pisze powinnyście doceniać swoich tż.
![]() |
#2550 | ||
Zadomowienie
|
Borysek przepiękny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pochwal się fryzurką ![]() ![]() Może jak się odstresowałaś to i Ciebie coś ruszy ![]() Super, że wynik ujemny ![]() A ja załatwiłam przychodnie, kupiłam fartuch jednorazowy i ochraniacze na buty do porodu dla męża i truskawki za 4,50 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.