|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
A jak widze reklame szczepien np. na pneumokoki i rotawirus, gdzie przeslanie jest jasne i czytalne "Jesli kochasz swoje dziecko MUSISZ je zaszczepic w/w szepionkami, inaczej bedziesz zla matka, ktora zabiedbuje swoja pocieche", to mi sie noz w kieszeni otwiera! Poza tym pewne powiklania poszczepiennie ujrza swiatlo dzienne dopiero po wielu latach, czy dekadach, albo zostana zmyslnie wyciszone! |
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie przeprosilam z moim depilatorem i uzywam go rowniez w pachwinach.... wlosy deba staja i to nie tylko na glowie Gdy uzywalam maszynki zaraz dostawalam zapalenia mieszka wlosowego i pozniej goilam, to cholerstwo nieustannie... bez skutecznych rezultatow! Moze znacie jakies sposoby domowe na takie zapalenia? Ide zaraz po truskawki, bo dzisiaj widzialam w telewizorni, ze truskawki nie maja duzo cukru i sa zdrowe |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
Co do wyprawki, to ja mam praktycznie wszystkie ubranka na 56 i 62 i kilka na 68, 2 kocyki, 2 ręczniki z kapturkiem, przewijak, butelki i jeszcze jakies drobiazgi, a cala reszta jeszcze przede mną, oprócz wózka i lóżeczka też wszystko kupujemy sami. W przyszłym tygodniu muszę się za tą resztę zabrać
Żaliłam Wam się ostatnio co do mojej wagi, że przez tydzień przybyło mi ponad 1,5 kg, weszłam dziś na wage i już tego nie ma
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam sie nawet nad czym zastanawiac, oboje z TZ doskonale sie tu zgadzamy, zadnych szczepien. Zreszta nie sa obowiazkowe w Danii. |
|
|
|
|
#2378 | ||
|
Zadomowienie
|
W Rossmanie nadal plyn Bobini byl ponizej 9zł za 1 litr - kupilam bo Sroka polecala bardziej niz Bialy Jelen plyn ktory juz mam. Tylko zapach ma dziwny. Moni wspolczuje ze wyjazd na Mazury nie wyszedl. Cytat:
Jesli bede miala mocne bole to tez po taki pojde - to taka uprzaz ktora podtrzymuje brzuch i zmienia punkt obciazenia na kregoslupie. Cytat:
Gosia dobrze ze remont idzie do przodu. Nie mam jeszcze swiadomego zdania dot. szczepien wiec sie nie wypowiem. Wiem tylko, ze moj Tz po szczepionce na grype zachorowal po kilku dniach i straszzzzznie ciezko ja przechodzil, gorzej niz ja nie szczepiona. Nie wiem czy to przypadek czy nie ale nie chcial sie wiecej na grype szczepic mimo ze firma mu fundowala. Halinka super ze masz juz wszystko!! Nasze Malenstwo tez zaczepione oddaje A jak tylko tatus reke przylozy to sie budzi i przytula do niego![]() Chillanes super duza dzidzia Kasia fajny wozek takie nowoczesne retro, zgrabny Barwa za 7m-c.Twin super prezent od Tz ![]() Motylek ile placilas za Palmersa?Tez musze znow kupic |
||
|
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie napiszcie po ile macie ciuszków? Bo ja nie wiem czy nie mam za mało, posegregowałam rozmiarami i zostawiłam narazie tylko te na 56 i 62 i wydaje mi się mało jakoś... Nie wiem ile na przykład pajacyków potrzeba albo body w tych małych rozmiarach?
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pajacyk ma nogawki i rękawki, a śpioszki tylko nogawki, nie maja rękawków, zapinane na ramionach ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
mi tez sie wydaje malo ale zawsze sie bedzie wydawac za malo i ja dlatego czekam az polozna przyjdzie i mi powie co dokupic ja np mam z 30 bodziakow ja zreszta mam od rozmiaru 50 do 68 ciuszki te ktore dostalam |
||
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
W ciagu ostatniego miesiaca bardzo przytyly mi uda
i sa takie w ogole nie jedrne brrr normalnie galareta Bede musiala nad tym popracowac ale teraz chyba nie za bardzo tylko po porodzie. Ech przeszkadza mi to bo mialam zawsze szczuple nogi. Za to mam lepsze samopoczucie, brzuch mi sie tak bardzo nie stawia jak wczesniej Umowilam usg na nastepna sobote 7 czerwca, doczekac sie nie moge zeby sie dowiedziec ile dziecko juz wazy
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szczepień to rozmawiałam bardzo dużo z moją ciocią, która jest lekarzem, jej synowa jest pediatrą i one mówią szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić. Nie będę opisywała Wam przypadków dzieci nieszczepionych, które wylądowały w szpitalu.
Co do autyzmu to nie ma żadnych dowodów, które potwierdziłyby, że szczepienia powodują autyzm. Autyzm może objawić się po zarówno po szczepieniu, jak i u dziecka, które nie jest szczepione. Synek znajomej nie tak dawno wylądował w szpitalu z rotawirusem, przez dłuższy czas leżał na oiomie w ciężkim stanie. Na szczęście wyszedł z tego cało.
|
|
#2384 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to zalezy jak czesto masz zamiar prac , no i czy dziecko bedzie ulewac, moja siostra przebiera dziecko 5-6 razy dziennie...
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne za wizytemoje uda to tez galarety |
|
|
|
|
#2386 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym ja sie tak ciuszkami na razie nie przejmuje
to wyjdzie w praniu jak bede juz w domu z mala jak bedzie za malo to Tz pojdzie i dokupi bo do sklepu tutaj blisko wiec nie ma co robic bez sensu zapasow bo z tego co slysze od ginekolog albo od poloznej to nie oplaca sie robic nie wiadomo jakich zapasow tych ciuszkow bo po 1 dziecko tego wszystkiego nie zdarzy zalozyc po 2 szkoda pieniedzy |
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() jakiś czas temu, któraś z Was pisała, że zamówiła pościel z tej stronki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4257375322 czy pościel już dotarła? jak z jakością? rozważam zakup i chciałabym wiedzieć, jak z jakością? ps. u mnie dzisiaj zdrowy obiad: zupa kalafiorowa, a na drugie makaron razowy ze szpinakiem i kompot rabarbarowy
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja dziś robię roladki z bakłażana z serem kozim ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka urodziła córkę prawie 4 kg i wszystkie ubranka na 56 były za małe
![]() Porównywałam wagę Zosi i małego to jest podobna, więc ubranka na 56 powinny być dobre, o ile urodzę w terminie
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-30 o 13:20 |
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
wydaje mi sie to praktyczniejsze niz skupianiu sie na rozmiarze 56 a potem okaze sie ze bedzie za male wazne zeby miec tyle zeby ze spokojem starczylo na poczatek |
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Butter zrobiłam wczoraj roladki ze szparagami - pychotkaaa
A dzisiaj piekę takie bułeczki, czekam aż ciasto wyrośnie i biorę się robienie
|
|
#2393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj masz kilka przykladow... ja jesli sie zdecyduje nie chce szczepien skojarzonych.. http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/...5#.U4hpDSjedTs http://forum.muratordom.pl/showthrea...ie-dzia%C5%82a Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-30 o 13:26 |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to na 1 dzien by mi nie wystarczylo ubranek
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiła jeszcze żeby nie kupować welurowych, bo za grube, najlepiej właśnie takie cieniutkie.
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że nie szczepienie dzieci to coś w stylu "mody" tak jak eco matki, w dzisiejszych czasach wszystko co jest inne, odległe od schematów jest uznawane za lepsze ale dla mnie niekoniecznie takie musi być ![]() Nie przekonują mnie przykłady, że ktoś umarł bo zachorował bo został na coś zaczepiony, nie wiemy bowiem czy jakby nie był zaczepiony to też by nie zachorował na daną chorobę Tego niestety nie wiemy, tak samo jak nie wiemy czy to dzięki szczepieniom naszym dzieciom udało się uniknąć jakiś chorób, jednak tak jak napisałam wcześniej według mnie lepiej coś zrobić i żałować niż nie robić nic i żałować 100 razy bardziej!Taki może głupi przykład ale dla mnie to jest tak jak ostatnio bardzo mnie wkurza jak ktoś poleca jakiś kosmetyk na rozstępy, że jest taki skuteczny i super się sprawdza bo nic po nim nie wyszło... Skąd ta osoba wie, że jakby nie smarowała się niczym to też byłoby dobrze Ja mogę podać listę kosmetyków na rozstępy, które tak bardzo polecacie i swoim brzuchem udowodnić, że są one nieskuteczne
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Lilka HElP zdradz jak ci sie udalo zmiescic w takiej kwocie? Bo ja tez bym chciala oszczedzic ale jak nie licze to wychodzi mi 3tys plus 1500zl na wozek i 1000zl za fotelik i baze I nie liczylam tam mebelkow, lozeczka ani laktatora
![]() Dziewczyny czy wy tez slyszalyscie ze na roczne dziecko trzeba same nowki kupowac bo w SH nie mozna nic znalezc bo wszystko albo sprane stargane albo poplamione ??
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ma do niej ogromne zaufanie, to jest lekarz, który w szpitalu pracuje ponad 50 lat. A napisałam tylko to co ona mi powiedziała. Wolę zaszczepić niż później żałować. To była moja ostatnia wypowiedź na temat szczepień, a każdy zrobi to co uważa za słuszne.
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze Tz dzisiaj wczesniej skonczy i pojedziemy na zakupy
![]() musze kupic sobie pare rzeczy na upaly bo nic nie mam no i cche juz kupic szlafrok staniki do karmienia i kapcie do szpitala i wstapic do Babywaltz i tam kupic baldachim ochraniacz na lozeczko przescieradlo posciel poszewki i przewijak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

dziewczyny prosiły kiedyś o rozwinięcie tematu szczepień, więc jak trafiam na coś, co jest - jak sama to ujęłaś - w miarę przyjemne w czytaniu to wrzucam. Jeśli kogoś temat zainteresuje, to sam zacznie szukać dalej a jak nie, to przecież nikt czytać nie musi 
Zmniejsza to narazenie na infekcje i krocze szybciej sie regeneruje czy cos w tym stylu

i sa takie w ogole nie jedrne brrr normalnie galareta
mocne za wizyte

to na 1 dzien by mi nie wystarczylo ubranek