Betterware - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 16:52   #4861
magza
Raczkowanie

Dot.: Betterware

Dziewczyny, czy któraś z was miała może podkład z bottega ROZŚWIETLAJĄCY PODKŁAD KORYGUJĄCY? bo miałabym ochotę zamówić, ale te kolory wydają mi się strasznie ciemne.
magza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 01:01   #4862
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was miała może podkład z bottega ROZŚWIETLAJĄCY PODKŁAD KORYGUJĄCY? bo miałabym ochotę zamówić, ale te kolory wydają mi się strasznie ciemne.
Najjaśniejszy to beż, moja koleżanka jest w nim od lipca ub roku zakochana, dla mnie za ciemny. Ale ja mam poziom jasności Ivory/Light Sand. Dla tej jasnosci moze odpowiadac CC Cream i piaskowy Vita Stem. Wszystkie pozostałe są -dla mnie przynajmniej - za ciemne, Włoszki z natury maja ciemniejsze karnacje, takie oliwkowe niż my. Ale teraz lato idzie, więc moze będzie łatwiej dopasowac jesli któraś sie opala
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 06:33   #4863
magza
Raczkowanie

A znasz może kolory pudru nawilżającego ? Bo na oko na najjaśniejszy wygląda "Blask księżyca".
Stary 2014-05-21, 17:28   #4864
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
A znasz może kolory pudru nawilżającego ? Bo na oko na najjaśniejszy wygląda "Blask księżyca".
Znam i mam, księżycowy jest rzeczywiście księżycowy, blady beżowy, używam dużym pędzlem na wykończenie makijażu, niesamowicie wygładza skórę. Miałam tez naturalny beż, ale był dla mnie za ciemny, innych nie widziałam.
Stary 2014-05-26, 21:41   #4865
babulenka
Rozeznanie

Hej, może nie do wszystkich dotarła informacja, ale do końca maja mamy dodatkowe 20% zniżki na CAŁY KATALOG- znizka liczona jest też od cen już promocyjnych. To tak w ramach rekompensaty za awarie serwera, dzięki czemu przez 3 dni nie można było zamówień wklepac. Jak ja lubię tę Firmę
Stary 2014-05-28, 18:00   #4866
magza
Raczkowanie

Czy któraś z Was już dostała prezent za zamówienie ? bo jestem ciekawa co dają ?
Stary 2014-05-29, 10:33   #4867
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy któraś z Was już dostała prezent za zamówienie ? bo jestem ciekawa co dają ?
Jak dostanę paczkę to dam znać, ale chyba dzisiaj do mnie jeszcze nie dotrze. Nie liczę na cos ekstra , raczej coS co się nie sprzedaje.

Ostrzegam przed dezodorantem do obuwia. Nie stosujcie go do butów z wyściółką skórzaną, zostawia paskudne plamy, nie do usunięcia. Właśnie zniszczyłam sobie buty. Nie ma informacji,że do skóry sie nie nadaje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-29, 14:58   #4868
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Jak dostanę paczkę to dam znać, ale chyba dzisiaj do mnie jeszcze nie dotrze. Nie liczę na cos ekstra , raczej coS co się nie sprzedaje.

Ostrzegam przed dezodorantem do obuwia. Nie stosujcie go do butów z wyściółką skórzaną, zostawia paskudne plamy, nie do usunięcia. Właśnie zniszczyłam sobie buty. Nie ma informacji,że do skóry sie nie nadaje.
Upss, dzieki za info, choc ja nie mam potrzeby używac do butów takich specyfików, ale dobrze wiedziec dla innych.
Spróbuj zrobic zdjęcie i zareklamowac.
Natomiast co do prezentów to są bardzo rózne, i pojemniczki na przyprawy i ręczniki i wagi łazienkowe, w zaleznosci od warosci zamówienia
Stary 2014-05-30, 07:24   #4869
magza
Raczkowanie

Cytat:

Ja i moje koleżanki używamy tego dezodorantu i nigdy nam nie zniszczyły butów a dodam że innych butów jak skórzane nie mam.
Stary 2014-05-30, 11:10   #4870
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja i moje koleżanki używamy tego dezodorantu i nigdy nam nie zniszczyły butów a dodam że innych butów jak skórzane nie mam.
No to nie wiem czemu mnie to spotkało. Widocznie skóra skórze nie równa. Nie mam pojęcia co się stało. Użyłam go zgodnie z instrukcją.Zrobiłam zdjęcia i zareklamowałam.
Buty były nowe i śmierdziały/ pachniały skórą i sklepem obuwniczym.Ponieważ wiedziałam,że będę je okresowo zsuwać z nóg zdecydowałam sie je pokropić dezodorantem, aby usunąć ten zapach. I to był mój błąd, ale skąd mogłam przypuszczać, że coś takiego się stanie.
Stary 2014-05-30, 13:37   #4871
magza
Raczkowanie

Kto mi powie co to jest ? Bo dostałam właśnie taki świetny prezent od firmy za zamówienie na 150 pkt. ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tmp_20140530_141718-506674445.jpg (49,0 KB, 37 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 16:47   #4872
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Kto mi powie co to jest ? Bo dostałam właśnie taki świetny prezent od firmy za zamówienie na 150 pkt. ?
Jeśli dobrze kojarzę, to jest to rękawica do sprzątania?

Ja za zamówienie za 100 punktów dostałam badziewny pumeks do stóp. Ale przynajmniej wiem co to jest.Jego wartośc oceniam na 2 - 3 zł. Bardzo motywują do zakupów, oj bardzo.
Stary 2014-05-30, 17:45   #4873
magza
Raczkowanie

Ja jestem tak oburzona tym prezentem, że napisałam do nich maila mniej więcej w tym klimacie, że gdybym wiedziała jak wspaniałe są te prezenty to poczekałabym do końca tej promocji i oszczędziła sobie złotówkę ! Jak im zbywa jakiś badziew to niech dorzucają do paczek a nie robią jakieś wielkie ogłoszenia o prezentach a potem dają jakieś śmieci.
Nie tak dawno jak zamówiłam zestawy pastę do zębów i szczoteczkę - nie wysłali mi past ale dołączyli list, że doślą, w ramach przeprosin dostałam dodatkową szczoteczkę w prezencie! a teraz coś takiego ?
Stary 2014-05-30, 19:52   #4874
babulenka
Rozeznanie

Fakt, niektóre prezenty mogliby sobie darowac, ludzie popodciągali zamówienia w nadziei na ciekawy dodatek, a tu wygląda na robienie czystki w magazynach, jednak niektórzy podostawali fajne gadżety, byc może za duzo wieksze zakupy. Ciekawe w takim razie co było dla zamówień za 50 pkt ?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Bosze, a co to takiego? Wygląda na jakąs deskę do krojenia, czy to rekawica?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Ja jestem tak oburzona tym prezentem, że napisałam do nich maila mniej więcej w tym klimacie, że gdybym wiedziała jak wspaniałe są te prezenty to poczekałabym do końca tej promocji i oszczędziła sobie złotówkę ! Jak im zbywa jakiś badziew to niech dorzucają do paczek a nie robią jakieś wielkie ogłoszenia o prezentach a potem dają jakieś śmieci.
Nie tak dawno jak zamówiłam zestawy pastę do zębów i szczoteczkę - nie wysłali mi past ale dołączyli list, że doślą, w ramach przeprosin dostałam dodatkową szczoteczkę w prezencie! a teraz coś takiego ?
I co, odpisał Ci ktoś ?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Jeśli dobrze kojarzę, to jest to rękawica do sprzątania?

Ja za zamówienie za 100 punktów dostałam badziewny pumeks do stóp. Ale przynajmniej wiem co to jest.Jego wartośc oceniam na 2 - 3 zł. Bardzo motywują do zakupów, oj bardzo.
Mozna się popłakac ze szczęścia
Stary 2014-05-31, 05:22   #4875
magza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babulenka; [COLOR=Silver
Bosze, a co to takiego? Wygląda na jakąs deskę do krojenia, czy to rekawica?

I co, odpisał Ci ktoś ?

Sama bym chciała wiedzieć co to jest, nie jest to deska, to bardziej jak silikonowy worek, moim zdaniem na rękawice za duże chyba że dla jakiegoś wielkiego chłopa - no i nie posiada miejsca na paluch. Może czepek dla kosmitów ?
Na razie nikt mi nic nie odpisał. Chociaż poprzednio jak pisałam do nich 2 razy to mi odpisali.
Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale w katalogu czerwcowym przy kosmetykach natural lift pojawiła się informacja, że są +40. Akurat mnie w B interesują właśnie kosmetyki a informacji na ich temat w katalogu za wiele nie ma więc wcześniej pogrzebałam co nieco w prezentacjach kosmetycznych znajdujących się w "dokumentach" i znalazłam prezentacje na luty w której te kosmetyki zostały zakwalifikowane do +25. No i napisałam do nich w tej sprawie. Odpisali mi, że faktycznie jest błąd i powinno być +25.

Edytowane przez magza
Czas edycji: 2014-05-31 o 05:26
Stary 2014-05-31, 07:26   #4876
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Sama bym chciała wiedzieć co to jest, nie jest to deska, to bardziej jak silikonowy worek, moim zdaniem na rękawice za duże chyba że dla jakiegoś wielkiego chłopa - no i nie posiada miejsca na paluch. Może czepek dla kosmitów ?
Na razie nikt mi nic nie odpisał. Chociaż poprzednio jak pisałam do nich 2 razy to mi odpisali.
Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale w katalogu czerwcowym przy kosmetykach natural lift pojawiła się informacja, że są +40. Akurat mnie w B interesują właśnie kosmetyki a informacji na ich temat w katalogu za wiele nie ma więc wcześniej pogrzebałam co nieco w prezentacjach kosmetycznych znajdujących się w "dokumentach" i znalazłam prezentacje na luty w której te kosmetyki zostały zakwalifikowane do +25. No i napisałam do nich w tej sprawie. Odpisali mi, że faktycznie jest błąd i powinno być +25.
Kiedys czepki zdaje się były w ofercie, ale ten twój faktycznie raczej na czepek dla kosmity pasuje... może to jednak ma inne przeznaczenie? Warto by pobudzic kreatywne myslenie i znalezc temu czemuś jakies przeznaczenie. Może wyjść nawet zabawnie

Ta seria Natural Lift jest fajna, używałam ją jak tylko sie pokazała, a na co dzień używam toniku NL. Krem ma bardzo milutką konsystencję i przyjemny zapach. Jednak wiedz, że zawiera Argireline - peptyd działający podobnie jak botulina, lecz nieinwazyjnie - zapobiega skurczom drobnych mięśni i powstawaniu zmarszczek mimicznych. W konsekwencji powoduje znaczącą redukcję zarówno grubości jak i szerokości zmarszczek. Dodatkowo zwiększa syntezę kolagenu. Substancja jest hypoalergiczna i nie powoduje skutków ubocznych. Badania kliniczne /dot. samej argireliny/ wykazały, że zmniejsza zmarszczki w okolicy oczu i czoła do 95 procent w 30 dni! Zastanawiam się, czy aby faktycznie dwudziestoparoletnie buzie takiego własnie działania już potrzebują.
Stary 2014-05-31, 13:45   #4877
magza
Raczkowanie

Talking Dot.: Betterware

Dziewczyny odpisali mi z betterwera - pytają czy na opakowaniu był jakiś kod! Widocznie na podstawie zdjęcia sami nie potrafią zidentyfikować co to jest!

Edytowane przez magza
Czas edycji: 2014-05-31 o 13:46
Stary 2014-05-31, 16:11   #4878
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny odpisali mi z betterwera - pytają czy na opakowaniu był jakiś kod! Widocznie na podstawie zdjęcia sami nie potrafią zidentyfikować co to jest!
No ta informacją,że sami nie wiedzą jest genialna.
Ja na Twoim miejscu i tak bym sie cieszyła,że Ci cokolwiek odpowiedzieli, bo mnie z reguły nie odpowiadają ( zwłaszcza jak pytam o instrukcję lub właściwości danego przedmiotu).

Sprzedałam kilka zestawów sztućców dla dzieci. Wszystkie idą do zwrotu. Są tragicznej jakości, nie wiem czy to tylko moja partia czy tak wszystkie. Mają bardzo ostre zakończenia brzegów. Nie można dać tego dziecku do ręki, bo się pokaleczy, a co dopiero jak by to wzięło do buzi. Końcówka widelczyka jest tak ostra,że drze papier.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez babulenka Pokaż wiadomość
Fakt, niektóre prezenty mogliby sobie darowac, ludzie popodciągali zamówienia w nadziei na ciekawy dodatek, a tu wygląda na robienie czystki w magazynach, jednak niektórzy podostawali fajne gadżety, byc może za duzo wieksze zakupy. Ciekawe w takim razie co było dla zamówień za 50 pkt?
Ja stawiam,że za zamówienie na 50 pkt rozdawali albo zdjęcie dyrektora lub katalog kwietniowy.

Jedno trzeba im przyznać były to prezenty niespodzianki i to dosłownie.
Stary 2014-05-31, 16:30   #4879
magza
Raczkowanie

Ja im odpisałam jeszcze, że żadnego kodu nie było a opakowaniem był zwykły woreczek z napisem "PREZENT". Cytuję odpowiedź którą otrzymałam:
"W takim razie może się Pani spodziewać w kolejnej paczce dodatkowego
prezentu. Dołożymy Pani do kolejnego złożonego zamówienia inny prezent. Ten prosimy zatrzymać. Prosimy także o poinformowanie nas, gdy będzie Pani składać kolejne zamówienie."

Czyż nie jest super, że TEN mogę zatrzymać ? Swoją drogą poinformowanie ich o kolejnym zamówieniu i kolejnym prezencie budzi we mnie mieszane uczucia wszak nie chodzi mi o PREZENT tylko o brak szacunku dla ludzi i obawiam się, że kolejny PREZENT byłby kolejnym wyrazem braku szacunku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 09:22   #4880
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Ja im odpisałam jeszcze, że żadnego kodu nie było a opakowaniem był zwykły woreczek z napisem "PREZENT". Cytuję odpowiedź którą otrzymałam:
"W takim razie może się Pani spodziewać w kolejnej paczce dodatkowego
prezentu. Dołożymy Pani do kolejnego złożonego zamówienia inny prezent. Ten prosimy zatrzymać. Prosimy także o poinformowanie nas, gdy będzie Pani składać kolejne zamówienie."

Czyż nie jest super, że TEN mogę zatrzymać ? Swoją drogą poinformowanie ich o kolejnym zamówieniu i kolejnym prezencie budzi we mnie mieszane uczucia wszak nie chodzi mi o PREZENT tylko o brak szacunku dla ludzi i obawiam się, że kolejny PREZENT byłby kolejnym wyrazem braku szacunku.
Ten prezent kolejny to chyba dlatego, że sami nie wiedza do czego ten pierwszy miałby sie nadac a powaznie, to jest niepowaznie....

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
No ta informacją,że sami nie wiedzą jest genialna.
Ja na Twoim miejscu i tak bym sie cieszyła,że Ci cokolwiek odpowiedzieli, bo mnie z reguły nie odpowiadają ( zwłaszcza jak pytam o instrukcję lub właściwości danego przedmiotu).

Sprzedałam kilka zestawów sztućców dla dzieci. Wszystkie idą do zwrotu. Są tragicznej jakości, nie wiem czy to tylko moja partia czy tak wszystkie. Mają bardzo ostre zakończenia brzegów. Nie można dać tego dziecku do ręki, bo się pokaleczy, a co dopiero jak by to wzięło do buzi. Końcówka widelczyka jest tak ostra,że drze papier.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Ja stawiam,że za zamówienie na 50 pkt rozdawali albo zdjęcie dyrektora lub katalog kwietniowy.

Jedno trzeba im przyznać były to prezenty niespodzianki i to dosłownie.
Nie pomogę bo nie kupowałam, ale w katalogu wyglądają zachęcająco , z tym że wg mnie dla maluchów nadaja sie sztucce z kolorowej melaminy.
Stary 2014-06-05, 12:13   #4881
dj_wisienka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, zapisałam się do Betterware w tamtym miesiącu i teraz będę składała moje pierwsze "poważne" zamówienie. I co stwierdzam- 100 pkt tak naprawdę ciężko jest zdobyć, nie wiem może trafiłam na biedniejszych klientów, nikt nie zamawia kosmetyków, każdy artykuły dla domu, do sprzątania, które góra mają ok 8 pkt.
Nie podoba mi się strasznie to, że 3.06.2014 już była lista braków na kilka pozycji, co to ma być? Albo coś jest w katalogu albo nie ma.
I podsumowywując chyba się poddam, chociaż miałam chęci. Zapisałam jedną osobę pod siebie, nie mam pojęcia jak wciągnąć inne. Sama nie wierzę w cudowność powodzenia tego biznesu to jak namówić kogoś innego. Przede mną wieczorek spa, organizowany przez sponsorkę, zobaczymy.
Może macie jakieś rady?
dj_wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:18   #4882
magza
Raczkowanie

Hej, ja ci raczej nie pomogę, bo weszłam do B żeby mieć tanej kosmetyki dla siebie. Powiem Ci tylko, że jeśli chodzi o kosmetyki to sama podchodziłam do nich z dużym dystnsem bo są dość drogie a ich marka nic mi nie mówiła. Pozatym jak na tak drogą markę mają mało ekskluzywne opakowania...Raz w dużej obniżce kupiłam krem migdałowy i okazał się super. Dopiero to zachęciło mnie do dalszych zakupów a w rezultacie do zapisania się. Może spróbuj zrobić miesiac promocji na kosmetyki obniż ich cenę o swoją prowizje lub o 15-20% jak się kobiety przekonają to zaczną kupować. Ja swoim koleżankom i kuzynkom zaproponowałam zakupy bez prowizji i poleciłam kosmetyki i teraz mam co miesiąc zamówienie na min. 100 pkt. Też nie mam bogatych znajomych ale wolę sama mieć taniej niż płacić za przesyłkę
Stary 2014-06-05, 13:28   #4883
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dj_wisienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, zapisałam się do Betterware w tamtym miesiącu i teraz będę składała moje pierwsze "poważne" zamówienie. I co stwierdzam- 100 pkt tak naprawdę ciężko jest zdobyć, nie wiem może trafiłam na biedniejszych klientów, nikt nie zamawia kosmetyków, każdy artykuły dla domu, do sprzątania, które góra mają ok 8 pkt.
Nie podoba mi się strasznie to, że 3.06.2014 już była lista braków na kilka pozycji, co to ma być? Albo coś jest w katalogu albo nie ma.
I podsumowywując chyba się poddam, chociaż miałam chęci. Zapisałam jedną osobę pod siebie, nie mam pojęcia jak wciągnąć inne. Sama nie wierzę w cudowność powodzenia tego biznesu to jak namówić kogoś innego. Przede mną wieczorek spa, organizowany przez sponsorkę, zobaczymy.
Może macie jakieś rady?
Wisienko, a jak masz zachęcic innych do tego Klubu, jesli sama nie wierzysz w powodzenie? Zmien swoje nastawienie, zacznij wierzyc, a przede wszystkim moze nie trzeba było zaczynac od razu od sponsorowania. Najpierw wybierz sobie to co ci z tego katalogu leży, tzn kuchnia czy kosmetyki, czy kawa, kup sobie jakies pare rzeczy, wypróbuj, i jak będziesz zadowolona to dopiero polecaj. W taki sposób bedziesz miała pewnosc, że oferujesz coś fajnego i nic ci tej wiary nie zachwieje. Albo ci się nie spodobaja , więc dasz sobie wtedy spokój Ale najpierw trzeba samemu potestowac. Na tym ten marketing polecajacy polega. Polecasz, co ci sie spodobało i co sprawdziłas. To w kwestii sponsorowania przez samą ciebie. NAtomiast jesli wieczorek poprowadzi sponsorka, to wykorzystasz jej dośwadczenie, ona powie o swoich typach, przedstawi mozliwosci i prawdopodobne, że inne panie równiez zechcą spróbowac z jej propozycji. Głowa do góry.

Dodam jeszcze tylko, że nie masz zadnego ryzyka w kupieniu sobie nowych rzeczy, jesli zamówisz na początku i okaze sie że nie jestes zadowolona to masz 30 dni od daty odbioru na zwrot.

Edytowane przez babulenka
Czas edycji: 2014-06-05 o 13:37
Stary 2014-06-06, 11:57   #4884
dj_wisienka
Raczkowanie

Dziękuję babulenka i mazga za rady.Racja babulenko najpierw sama muszę się przekonać. Sprytnie magza.
dj_wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:26   #4885
babulenka
Rozeznanie

Dziewczyny, krem z miodem i lipą który jest w 50% promocji jest fantastyczny, skóra robi sie niesamowicie gładziutka i mięciutka, jest lekki. Wiecie co, prawdziwy efekt jedwabiu i to za takie małe pieniądze w tym katalogu. Warto nabyc.
Stary 2014-06-12, 14:30   #4886
geigerka
Raczkowanie

GG do geigerka

Hej Dziewczyny
Kupiłam sobie nóż do sera- ten cały metalowy- i nie umiałam nim kroić
Okazuje się, że nóż ten ma ząbki wyprofilowane dla osób leworęcznych
A ja nie umiem kroić lewą ręką
geigerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 23:17   #4887
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez geigerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Kupiłam sobie nóż do sera- ten cały metalowy- i nie umiałam nim kroić
Okazuje się, że nóż ten ma ząbki wyprofilowane dla osób leworęcznych
A ja nie umiem kroić lewą ręką
Geiger, ty sobie żartujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 01:47   #4888
geigerka
Raczkowanie

GG do geigerka

Niestety, nie żartuję
Sprawdziłam też drugi nóż i jest tak samo " oząbkowany". W poniedziałek dam więc ten nóż przyjaciółce, której mąż jest leworęczny. Niech on spróbuje się nim pobawić i niech mi powie jak z jego perspektywy nóż się sprawuje
geigerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 20:24   #4889
magza
Raczkowanie

Czy ktoś mi może powiedzieć, jak jest w przypadku zwrotów ? Ja im odsyłam przedmioty pocztą polską i co dalej ? Otrzymuję zwrot na konto w betterwarze ? jako bonusy ? Ja ponoszę koszty wysyłki - czy również są zwracane? Co jeśli zamówiłam za 100P i miałam darmową wysyłkę - czy teraz po "pomniejszeniu" zamówienia odliczą od kwoty zwrotu koszty przesyłki ? Nie mogę nigdzie znaleźć takich informacji. Felernym zakupem okazały się podkłady wypełniające - nikomu nie polecam.
Stary 2014-06-21, 11:40   #4890
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Czy ktoś mi może powiedzieć, jak jest w przypadku zwrotów ? Ja im odsyłam przedmioty pocztą polską i co dalej ? Otrzymuję zwrot na konto w betterwarze ? jako bonusy ? Ja ponoszę koszty wysyłki - czy również są zwracane? Co jeśli zamówiłam za 100P i miałam darmową wysyłkę - czy teraz po "pomniejszeniu" zamówienia odliczą od kwoty zwrotu koszty przesyłki ? Nie mogę nigdzie znaleźć takich informacji. Felernym zakupem okazały się podkłady wypełniające - nikomu nie polecam.
Ze zwrotami jest nastepująco:

1/ jesli towar jest uszkodzony, inny niz w katalogu, wadliwy, reklamacja uwzględnia koszt wysyłki;

2/ jeśli zwrot obejmuje towary które się tylko nie spodobały, to kosztu wysyłki nie zwracają;

3/ pieniądze dodają do bonusów, punkty odliczają na bieżąco, w momencie uznania reklamacji/zwrotu; można zaznaczyć, ze chce się pełnowartościowy towar - co oczywiście ma miejsce, jeśli chcesz ten sam produkt, bo reklamowany miał jakieś wady, a cena jego była atrakcyjna np w momencie zakupu a aktualnie nie;
4/ brak kosztów wysyłki z faktury nie może być i nie jest korygowany w przypadku zwrotu/reklamacji.

A co z tymi podkładami, możesz bliżej opisać? Ja nie używałam, bo dla mnie wszystkie, poza Vita Stem sa za ciemne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości