Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 00:14   #1651
coffee
and cigarettes

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
W sumie to nie wiem, dlaczego dla piwa jest wyjątek. Może nie chodzi o sam trunek, ale o to, ile procent alkoholu ma? Ale wtedy pewnie pojawiałyby się reklamy słabszych likierów czy nalewek, a takich nie kojarzę
Cydr i wina też reklamują.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 05:42   #1652
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
W sumie to nie wiem, dlaczego dla piwa jest wyjątek. Może nie chodzi o sam trunek, ale o to, ile procent alkoholu ma? Ale wtedy pewnie pojawiałyby się reklamy słabszych likierów czy nalewek, a takich nie kojarzę
Znalazłam taki artykuł ale nadal to nie tłumaczy czemu piwo można reklamować.
http://prakreacja.pl/zakaz-reklamy-alkoholu/
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 07:34   #1653
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Rozumiem że dziecko NIE WIDZI alkoholu na półkach w sklepie...? Ogródków piwnych w centrum miasta?
Nie widzi, podobnie jak nie widzi pijących rodziców i starszych kolegów.

Cytat:
Aż dziw, że rodzice mogą w domu wypić alkohol, jeśli w tym domu aktualnie przebywa też dziecko.
No nie do końca, wg prawa powinna byc w domu co najmniej jedna trzeźwa osoba. Czyli rodzice nie mogą wypic lampki wina jak dzieci zasną.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 07:37   #1654
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
dziwią mnie moi sąsiedzi..

co 3 dni regularnie o godzinie 7-9 rano tłuką schabowe.

Ja mam sąsiadów, którzy przynajmniej 2 razy w tygodniu robią pranie po 22... Nieraz leżałam już w łóżku i w całym mieszkaniu słychać wirowanie :P nie wiem niestety którzy to, ale też mnie to dziwi, bo nie wierzę że nikt nie ma czasu chociaż raz w tygodniu wstawic pranie w ludzkich godzinach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 08:20   #1655
201604200942
Konto usunięte

weszłam sobie na stronę poświęconą tatuażom i było tam zdjęcie małego dziecka z tatuażem na rękach. Zdjęcie bardzo łatwe do podrobienia, ale oczywiście pod zdjęciem komentarze, że to nienormalne. Jakby rodzice rzeczywiście zrobili mu ten tatuaż.

Serio, ludzie są tak głupi, że łykają wszystko co zobaczą w internecie?

Albo pod zdjeciami wytatuowanych dziewczyn, dyskusja jaką to ma ch****ą figurę i po raz milionowy - czy wielki tatuaż to oszpecenie czy sztuka.
WHY???
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 08:59   #1656
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Albo pod zdjeciami wytatuowanych dziewczyn, dyskusja jaką to ma ch****ą figurę i po raz milionowy - czy wielki tatuaż to oszpecenie czy sztuka.
WHY???
No ludzie muszą mieć się do czego przyczepić...
Na fejsie mam zalajkowaną Beatę Pawlikowską (ta pani blondynka od podróży, podświadomości i aforyzmów), raz pani ta dodała swoje zdjęcie tam w jakimś kraju i zaraz posypały się komentarze odnośnie jej figury - pani jest chuda, bo kiedyś była anorektyczką.. Rozumiem komentarz "wszystko w porządku z pani zdrowiem?" ale teksty typu "boże, koszmar..", "tragiczna figura" itd... mnie po prostu... zadziwiały? Było ich baaardzo, bardzo dużo... zakładam więc, że nie od przypadkowych osób, które akurat teraz przez przypadek weszły w jej foto,a nawet nie wiedzą kto to, tylko od osób, które miały zalajkowany jej fanpage. A więc ją lubią, podobają im się jej książki lub jej aforyzmy, w takim razie dlaczego odnoszą się do niej w takim stylu? :/ W stylu..byle tylko komuś dokopać, byle udowodnić, że wcale nie jest taka za☠☠☠ista za jaką się podaje? Zamiast cieszyć się, że ich ulubiona (lub jedna z ulubionych) autorka pojechała sobie na jakieś wyspy, ma za sobą piękny widok, ma uśmiech na twarzy, więc jest pewnie szcześliwa - to pisanie przykrych komentarzy (które ona przeczyta, bo sama prowadzi fanpage)... I po co? Co to komu daje?

albo pod zdjęciem jedzenia też z jakiegoś obcego (chyba indyjskiego czy afrykańskiego) kraju... komentarze "by pani pomogła biednym a nie ;/", "sama się nażre a tam dzieci głodują"...

Nie rozumiem, co kieruje takimi ludźmi.. chyba tylko zazdrość. Tylko oni muszą być wewnętrznie pełni jadu.. Zwłaszcza że ich komentarze nic nie zmieniają, a tylko wbijają szpilę...
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 09:49   #1657
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość
Na fejsie mam zalajkowaną Beatę Pawlikowską (ta pani blondynka od podróży, podświadomości i aforyzmów), raz pani ta dodała swoje zdjęcie tam w jakimś kraju i zaraz posypały się komentarze odnośnie jej figury - pani jest chuda, bo kiedyś była anorektyczką.. Rozumiem komentarz "wszystko w porządku z pani zdrowiem?" ale teksty typu "boże, koszmar..", "tragiczna figura" itd... mnie po prostu... zadziwiały? Było ich baaardzo, bardzo dużo... zakładam więc, że nie od przypadkowych osób, które akurat teraz przez przypadek weszły w jej foto,a nawet nie wiedzą kto to, tylko od osób, które miały zalajkowany jej fanpage. A więc ją lubią, podobają im się jej książki lub jej aforyzmy, w takim razie dlaczego odnoszą się do niej w takim stylu? :/ W stylu..byle tylko komuś dokopać, byle udowodnić, że wcale nie jest taka za☠☠☠ista za jaką się podaje? Zamiast cieszyć się, że ich ulubiona (lub jedna z ulubionych) autorka pojechała sobie na jakieś wyspy, ma za sobą piękny widok, ma uśmiech na twarzy, więc jest pewnie szcześliwa - to pisanie przykrych komentarzy (które ona przeczyta, bo sama prowadzi fanpage)... I po co? Co to komu daje?

albo pod zdjęciem jedzenia też z jakiegoś obcego (chyba indyjskiego czy afrykańskiego) kraju... komentarze "by pani pomogła biednym a nie ;/", "sama się nażre a tam dzieci głodują"...

Nie rozumiem, co kieruje takimi ludźmi.. chyba tylko zazdrość. Tylko oni muszą być wewnętrznie pełni jadu.. Zwłaszcza że ich komentarze nic nie zmieniają, a tylko wbijają szpilę...
Włąsnie taki komentarz jak pogrubiony to również jeszcze rozumiem, bo to oznaka, że ktoś się przejmuje zdrowiem a takie dowalenie aby dowalić jest niezrozumiałe dla mnie.
I rozumiem, że Pawlikowska nie powinna w tym samym czasie nic jeść w geście solidarności z głodującymi? Aha. Wtedy to by się posypały komentarze dot. jej figury.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 10:40   #1658
invisible_01
Zakorzeniona

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46666961]A mnie dziwi, że nie można puszczać reklam alkoholi z wyjątkiem piwa. Skąd ten wyjątek? Przecież piwem też się można schlać jak ktoś ma słabą głowę[/QUOTE]
Nawet nie trzeba mieć słabej głowy, ale wystarczy wypić więcej i można się upić tak samo jak winem, wódką czy czymkolwiek innym. Też mnie to dziwi.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 10:56   #1659
anlejka
Zakorzenienie

Zdziwiło mnie, że o godzinie w pół do pierwszej w nocy jeszcze słyszałam bawiące się dzieci. I to nie, że sobie śpiewały czy coś. Ale darły te swoje mordki jakby im się coś działo. Przez chwilę nawet się wystraszyłam, że coś się dzieje i byłam gotowa iść i szukać ich gdzieś na osiedlu. Wyszłam na balkon i okazało się, że w bloku na przeciwko ktoś ma uchylone okno i ma gości (czy coś) i dwójka dzieci tak darła te swoje mordki, że było je słychać aż u mnie Dopiero po pierwszej rodzice stwierdzili, że wystarczy. Raz ryknęła matka, że ma być cicho, raz ojciec i nagle cisza.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 11:01   #1660
201604181004
Konto usunięte

Co te prezenterka tvn ma z szyja wtf nie ma nikogo zeby ja zastapil? Xddd
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 11:15   #1661
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
weszłam sobie na stronę poświęconą tatuażom i było tam zdjęcie małego dziecka z tatuażem na rękach. Zdjęcie bardzo łatwe do podrobienia, ale oczywiście pod zdjęciem komentarze, że to nienormalne. Jakby rodzice rzeczywiście zrobili mu ten tatuaż.

Serio, ludzie są tak głupi, że łykają wszystko co zobaczą w internecie?

WHY???
Tak ludzie sa tak głupi, btw pamiętam protesty przeciwko bonsai-kitten

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość

Po prostu uwielbiam ten argument :/
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:08   #1662
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dobra, musiałam to napisać. DZIWI mnie dyskusja na jednym wątku, jak to dobre liceum, świetnie zdana matura na rozszerzeniu, a potem całe studia z palcem w tyłku, bez nauki, bez żadnego wysiłku, a na koniec wyszło, że te osoby które piszą szczerze że musiały się uczyć do dostały po łbie... że może po prostu nie są zdolne i się nie nadają na studia
Mit wizażowej zosi-samowi i bohaterki wiecznie żywy jak Lenin.

No powiedzcie, JAK ktoś nauczył się matmy, fizykii czy chemii przerobienia setek zadań, całych zbiorów, bo mnie to naprawdę zafascynowało
Posiedzisz na dwóch lekcjach czy posłuchasz wykładu i ☠☠☠! rozkminiasz całki z zamkniętymi oczami
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:08   #1663
201604181004
Konto usunięte

pokaż;d
Stary 2014-05-30, 14:11   #1664
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=762088

Stary 2014-05-30, 14:51   #1665
linka_12
Zadomowienie

Ja już nie mogę I sie muszę podzielić moim zdziwieniem - dziwi mnie "największy wizażowy test odżywki". Info o tym że dostanę odżywkę dostałam kolo pierwszej w nocy, więc kiedy je rano przeczytałam to było za późno żeby zorganizować kogoś do odbioru więc się przez pół dnia goniłam z kurierem. Kiedy otworzyła opakowanie to wybuchłam histerycznym śmiechem na widok pojemności (100ml - wow!). A teraz jeszcze dostaję info na PW że mamy zrecenzowac produkt do 4.06 a warunkiem jest użycie go dwa razy! Te recenzję będą tak miarodajne...

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:05   #1666
201604181004
Konto usunięte

to się tam nie wypowiem bo się kompletnie z tobą nie zgadzam w kwestii pracy nastolatków :P
Stary 2014-05-30, 15:06   #1667
Cattivo
Wtajemniczenie

Dla mnie temat się skończył na tej wypowiedzi:
Cytat:
Fajnie że porównujesz Bangladesz, gdzie warunki pracy są tragiczne, z tego co zarobią ledwo starcza im na życie, nadgodziny i wypadki są na porządku dziennym, do Polski gdzie 16-latek może iść sobie dorobić w weekend na ulotkach albo jako kelner, opiekunka etc
dalej nie czytam bo znowu rozwinie się dyskusja typu "jak nie pracujesz od dziesiątego roku życia to jesteś frajerem żerującym na rodzicach i państwie, patologia i zmarnowane szanse na karierę!!!!!!!1111oneone" .

Mnie dziwią tematy na forum modowym gdzie wiadomość o letnich wyprzedażach wywołuje emocje co najmniej jak na porodówce. Koniecznie trzeba iść pierwszego dnia, nawet jeśli miałoby to oznaczać konieczność przełożenia wyjazdu. No i ta wiedza które sklepy zwykle zaczynają wyprzedaże w tym samym dniu, a które w inne niż reszta. Nie ogarniam.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:07   #1668
201604181004
Konto usunięte

mnie dziwi że ktoś w ciemno mi zarzuca że na bank ściemniam ze szkołą i wykształceniem skoro pogodziłam wczesną prace z nauką

tyle że ja poszłam do pracy w liceum bo chciało się autko, które na wodę nie jeździło, albo papieroski czy inne kaprysy jak piętnasta para butów
Stary 2014-05-30, 15:11   #1669
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
to się tam nie wypowiem bo się kompletnie z tobą nie zgadzam w kwestii pracy nastolatków :P
To było do mnie? to tym bardziej przychodź.
Stary 2014-05-30, 15:11   #1670
201604181004
Konto usunięte

no, to było do ciebie. nie, nie chce mi się tracić czasu na bzdurne dyskusje :P i nie mam ochoty na wywlekanie moich szkół bo bardzo łatwo dojść o które liceum w gda chodzi :P
Stary 2014-05-30, 15:13   #1671
kawa_zmlekiem
damn good coffee

drabi, pjona, też jestem patolą, pracuję bez przerwy od początku liceum i teraz na dziennych studiach też jestem się w stanie sama utrzymać
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:14   #1672
201604181004
Konto usunięte

[*]

zapalmy świeczkę dla kłamców
Stary 2014-05-30, 15:15   #1673
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Wiedziałam że ten wątek się tak potoczy. To już sto razy było wałkowane na wizażu i zawsze jest tak samo.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:15   #1674
201604181004
Konto usunięte

dodam, że jedyne moje szczęście takie że urodziłam się w dużym mieście i to było największe ułatwienie. praca dla 16 latka? od ręki. dorobienie sobie w tygodniu? proszę bardzo. blisko do szkoły? no dawaj...
Stary 2014-05-30, 15:17   #1675
kawa_zmlekiem
damn good coffee

weź przestaań, jesteś pewnie chronicznie zmęczona, sfrustrowana, nieszczęśliwa - rodzice Cię nie kochali, pozwalając pracować
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:24   #1676
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
dodam, że jedyne moje szczęście takie że urodziłam się w dużym mieście i to było największe ułatwienie. praca dla 16 latka? od ręki. dorobienie sobie w tygodniu? proszę bardzo. blisko do szkoły? no dawaj...
No, ja się nie będę krygować, uważam że przeprowadzka z miasta na wioskę tak mnie uwaliła że szkoda gadać. Serio, wyglądało to tak samo jak jedna dziewczyna pisała na tamtym wątku, szkoła plus dojazd zajmowała mi calutki dzień. A jakbym pracowała do np. 21 to nie miałabym jak wrócić...
Poszłam na studia do miasta i jaka to była ulga...

Praca tylko w sezonie, na dodatek "u siebie" więc bez żadnej kasy dostanej do ręki, więc ja jestem patologiczny leń.
Stary 2014-05-30, 15:27   #1677
201604181004
Konto usunięte

no ja jak miałam na 8 do szkoły to jadąc busem wstawałam o 7 jadąc samochodem czase nawet o 7:30 :P jak kończyłam o 11:30 to zależnie czym wracałam, czy pieszo czy busem czy samochodem mogłam wrócić w 10 a mogłam w 30 minut. no to akurat dużo daje, jak mieszka się w mieście w kwestii pracy - z palcem w nosie znalazłam niejedną która mi odpowiadała. jakby to było byle co to bym się nie pchała, bo nie miałam dzieci do wykramienia :P
Stary 2014-05-30, 15:41   #1678
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
tyle że ja poszłam do pracy w liceum bo chciało się autko, które na wodę nie jeździło, albo papieroski czy inne kaprysy jak piętnasta para butów
Jak mogłaś, przecież powinnaś dokładać się do rachunków, a nie na pierdoły wydawać (~~ immortal words by moja znajoma) :P

Ja się z kolei nie wypowiadam, bo jestem leserem, co nie pracował w liceum i teraz też utrzymuje się tylko częściowo
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:50   #1679
Varga
Wtajemniczenie

Dziwi mnie podejście wielu ludzi, że jak wakacje to tylko latem i koniecznie nad morze. Dla mnie wakacje są albo od odpoczęcia (nawet w domu) albo od obejrzenia nowych miejsc, a nie od siedzenia w hotelu lub na plaży.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:55   #1680
201604181004
Konto usunięte

"turcja ol inkluziv? jesteś na nie? phe, nie wiesz co tracisz" ehe, zjechałam pół europy jak nie więcej, w turcji i egipcie mnie nie było, ale to ja nie wiem co trace, taa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości