Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 15:30   #1591
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Kasiu, ale pięknie wyglądają dążę do takiego blasku, mam nadzieję, że kiedyś go osiągnę

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Imp, w codzienniku super
Dziękuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:33   #1592
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja właśnie jestem białaskiem i boję się, że ten pomarańcz byłoby u mnie widać solo, zobaczę

Tak Miałam odżywkę oil spulung tą w czarnej tubce, ale dla mnie za dużo gliceryny miała, ale ma też olej arganowy. Ogólnie fajna, tylko mi końce puszyła, nawet z dodatkiem oleju, choć z olejem było lepiej.
I mam wersję do włosów kręconych, ale nie używałam jeszcze.
I z kofeiną, ale to na skalp używałam.

Tą popularną z jedwabiem i słonecznikiem, ale teraz są nowe wersje i mają alkohol wysoko

Pochwalę się dziś trochę, bardzo mocne fale mi wyszły, po masce eveline argan+keratin 8w1, jeszcze tej ze starym, lepszym składem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...sow-8-w-1.html
Zdjęcie po lekkim deszczyku, o dziwo nic mi się nie spuszyło, a zapomniałam zabezpieczyć włosów, bo musiałam szybko wyjść

to teraz ta eveline tez cos ma nie tak ze skladem? Bo niedawno ja,kupilam pierwszy raz. a o sleek line myslalam o tej volume, podejde moze maja bez denatu jeszcze

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
ja polecam z jedwabiem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html

ostatnio ją wielbilam i mi sie skończyła

Ja zawsze je w rossie miałam

ja sie rozlglądam, może dlatego moje połki w łazience pękają w szwach

Natury mi nie po drodze
Wkasnie najchetniej to bym wziela i ta i ta volume, ale musze sie zdecydowac na jedna

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:35   #1593
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne loczki właśnie przebijają spod spodu, warstwa wierzchnia jest podatna bardziej na zniszczenia i więcej nawilżenia jej trzeba, masz cieniowane włosy?
Tak były cieniowane w sierpniu zeszłego roku co jednak niezbyt mi się podoba, bo bardzo przerzedziło końce :/
a co do nawilżania - ciągle to robię i ciągle jest coś nie tak

Pozdrawiam serdecznie
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 16:10   #1594
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ślicznie

Cytat:
Napisane przez gwiazdkadg Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, już jakiś czas przyglądam się temu wątkowi i wreszcie postanowiłam coś napisać. Mam na imię Marlena. Włosomaniaczę już ok. 1,5 roku. Moja historia jest długa i nudna. Włosy cienkie, objętość kucyka żałosna :/ ale taka już ich natura choć staram się to zmieniać coraz bardziej. Miałam na głowie już każdy kolor włosów i chyba wreszcie w grudniu dojrzałam do decyzji by zapuszczać naturalki jak możecie zobaczyć na zdjęciu niżej. Moje włosy ogólnie od małego były kręcone/falowane jak źle poszło to było siano i puch. Niestety 2/3 lata temu robiłam kilka razy keratynowe prostowanie co w zasadzie dobrze się skończyło bo przestałam nagminnie prostować włosy. Obecnie nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki a ich kondycja znacznie się poprawiła. Teraz w pielęgnacji bardzo dużo kombinuję, używam przeróżnych zestawień i chyba nie trafiłam na ideał :/ włosy określiłabym jako średnio-porowate. Skręt jest czasem gorszy - czasem lepszy. No i tu mam do Was pytanie/prośbę o rady bo jak patrzę na Wasze piękne loki to aż mnie coś ściska :P - też bym takie chciała!!

Obecnie najczęściej mój rytuał wygląda tak:
na noc nakładam olej na włosy - obecnie to macadamia (kiedyś winogronowy, ryżowy, jojoba, khadi, amla - i inne o których już nie pamiętam)
rano myję włosy - skalp szamponami metodą kubeczkową (obecnie używam Garnier Fructis Vitamin Force Hydra na zmianę z Deba BioVital: Volume Shampoo - bo chcę je wreszcie zdenkować) na włosy nakładam jako pierwsze "O" różne odżywki które niekoniecznie mi podchodzą..
Później chwilkę czekam aż odcieknie woda i nakładam różne konfiguracje masek (obecnie Bioetika zmieszana z garnierem AiK czasem jeszcze dodam kilka kropel gliceryny czy miód) i to idzie pod foliowy czepek - podgrzewam przez 15 min. Za chwilę spłukuję i ... no właśnie - nie wiem co robić i jak by uzyskać ładne loczki... Dziś nałożyłam balsam z Nivei - do kręcenia włosów, ale niestety wyszło to co na zdjęciu. Nie rozumiem dlaczego moje włosy kręcą się idealnie pod spodem natomiast warstwa wierzchnia jest rozprostowana i mam puch
Kompletnie nie wiem co robić by włosy lepiej się kręciły :/ no i jak już wspomniałam nie puszyły się. Kolejnym problemem jest to że kiedy ich nie rozczesują jak schną naturalnie to wyglądają jak nierozczesane strąki jakby je wiatr "przeleciał" hehe, no dosłownie. Macie jakieś wskazówki dla mnie.... ?

Tylko się teraz nie śmiejcie z tego zdjęcia poniżej. Jak wspomniała zapuszczam naturalki i może nie wygląda to zbyt efektownie, ale co tam... Przecież modne jest ombre ?

Pozdrawiam serdecznie !

ps: Często nosiłam loki takie jak na drugim zdjęciu - zrobione za pomocą grubych papilotów nakładanych na 1-2h - trzymają się cały dzień i są pięknie ujarzmione jednak chciałabym spróbować natury...
Witaj
Nie jesteśmy tu od śmiania, tylko od pomagania
Wydaje mi się, że masz niewiele włosiąt i chyba cieniutkie. Tutaj nivea do loków może być stanowczo za ciężki. Próbowałaś żelu lnianego i na nim ugniatać fale, a potem wysuszyć suszarką z dyfuzorem? Ja też mam średnią ilość włosów (7cm w kucyku) i cieniutkie i bez dyfuzora nie mam tej objętości, co nim. I nivea fc teraz też lubi mnie obciążyć, zwłaszcza że mam warstwy i cieniowane włosy, przez co jest ich troszkę mniej

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Kasiu, ale pięknie wyglądają dążę do takiego blasku, mam nadzieję, że kiedyś go osiągnę

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
to teraz ta eveline tez cos ma nie tak ze skladem? Bo niedawno ja,kupilam pierwszy raz. a o sleek line myslalam o tej volume, podejde moze maja bez denatu jeszcze
Poczytaj kochana wpis kascysko --> http://kascysko.blogspot.com/2014/04...czyli-jak.html
I zobacz sobie, którą wersję masz, mam nadzieję, że tą 1

Cytat:
Tak były cieniowane w sierpniu zeszłego roku co jednak niezbyt mi się podoba, bo bardzo przerzedziło końce :/
a co do nawilżania - ciągle to robię i ciągle jest coś nie tak
Może nieodpowiednio dobrane oleje powodują, że jest puch? Spróbuj czegoś z omega 6 (orzech włoski, pestki dyni, kiełki pszenicy, słonecznik, sojowy), one częściej ładniej działają, niż te z omega 9 (czyli np. makadamia, awokado czy oliwa). No i omega 9 są cięższe często i gorzej je zmyć, mogą obciążyć. Ile mniej więcej oleju kładziesz na jeden raz?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 16:51   #1595
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj
Nie jesteśmy tu od śmiania, tylko od pomagania
Wydaje mi się, że masz niewiele włosiąt i chyba cieniutkie. Tutaj nivea do loków może być stanowczo za ciężki. Próbowałaś żelu lnianego i na nim ugniatać fale, a potem wysuszyć suszarką z dyfuzorem? Ja też mam średnią ilość włosów (7cm w kucyku) i cieniutkie i bez dyfuzora nie mam tej objętości, co nim. I nivea fc teraz też lubi mnie obciążyć, zwłaszcza że mam warstwy i cieniowane włosy, przez co jest ich troszkę mniej

Poczytaj kochana wpis kascysko --> http://kascysko.blogspot.com/2014/04...czyli-jak.html
I zobacz sobie, którą wersję masz, mam nadzieję, że tą 1

Może nieodpowiednio dobrane oleje powodują, że jest puch? Spróbuj czegoś z omega 6 (orzech włoski, pestki dyni, kiełki pszenicy, słonecznik, sojowy), one częściej ładniej działają, niż te z omega 9 (czyli np. makadamia, awokado czy oliwa). No i omega 9 są cięższe często i gorzej je zmyć, mogą obciążyć. Ile mniej więcej oleju kładziesz na jeden raz?
Mam ta pierwsza, dziekuje

Aa no i kupilam sleek line. W tych nowych jest alkohol denat? Nie zaden ukryty pod inna nazwa? bo ta jest bez denatu i wzielam

Edytowane przez Wizazanka5000
Czas edycji: 2014-05-30 o 17:08
Stary 2014-05-30, 17:09   #1596
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj
Tutaj nivea do loków może być stanowczo za ciężki. Próbowałaś żelu lnianego i na nim ugniatać fale, a potem wysuszyć suszarką z dyfuzorem?
To fakt, mało włosków i też obawiałam się, że Nivea będzie za ciężki (i chyba jest) Żel lniany próbowałam i później były bardzo sztywne a ja tego odgnieść do końca nie umiałam, bo jak "wygniotłam" sztywność to powstał puch
A co do suszarki z dyfuzorem to wstyd się przyznać ale nie potrafię jej stosować bo zawsze puszy mi końce włosów - może coś źle robię ?

Cytat:

Teraz to mi dałaś do myślenia z tymi olejami (obecne muszę wykończyć bo szkoda by się zmarnowały) ale na pewno zakupię jakiś z tych omega 6 koniecznie !! Co do ilości to nakładam - może wyjdzie jedna łyżeczka od herbaty - włosy nie ociekają olejem, a rano przeważnie jest "wypity" i są tylko troszkę tłuste..

Pozdrawiam serdecznie
Stary 2014-05-30, 17:15   #1597
wicherek1989
Zakorzenienie

myszka2020, aleś zarzuciła włosie do codziennika, oślepił mnie ten blask
Stary 2014-05-30, 18:02   #1598
Joanku
Zadomowienie

Myszko Jaki blask w codzienniku, i Imperfekta się pokręciła mocniej.
Włosiu się coś stało i jest wyprost i wodorosty. Co mnie to.
I tak jestem piękna...
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:02   #1599
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie jestem białaskiem i boję się, że ten pomarańcz byłoby u mnie widać solo, zobaczę
- Też jestem dość blada, ale jak na noc dawałam, to rano nic już nie było . Jak nie, to zawsze można dodać do kremu, ocm, żelu hialuronowego albo aloesowego.

myszko, bardzo ładnie! Ten blask i brak puchu! Świetnie!
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:12   #1600
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Mam ta pierwsza, dziekuje

Aa no i kupilam sleek line. W tych nowych jest alkohol denat? Nie zaden ukryty pod inna nazwa? bo ta jest bez denatu i wzielam

Nie widziałam składu tej z alkoholem, ale słyszałam od dziewczyn a blogach, że dodali alkohol właśnie. Pewnie isopropyl alcohol albo alcohol albo alcohol denat Sama mam na szczęście też tą bez alkoholu

Cytat:
To fakt, mało włosków i też obawiałam się, że Nivea będzie za ciężki (i chyba jest) Żel lniany próbowałam i później były bardzo sztywne a ja tego odgnieść do końca nie umiałam, bo jak "wygniotłam" sztywność to powstał puch
A co do suszarki z dyfuzorem to wstyd się przyznać ale nie potrafię jej stosować bo zawsze puszy mi końce włosów - może coś źle robię ?

Teraz to mi dałaś do myślenia z tymi olejami (obecne muszę wykończyć bo szkoda by się zmarnowały) ale na pewno zakupię jakiś z tych omega 6 koniecznie !! Co do ilości to nakładam - może wyjdzie jedna łyżeczka od herbaty - włosy nie ociekają olejem, a rano przeważnie jest "wypity" i są tylko troszkę tłuste..
Niedługo będę robić post pt. jak suszyć włosy suszarką z dyfuzorem, to sobie zobaczysz Ogólnie chodzi o to, żeby z głową w dół przykładać dyfuzor do jednej partii włosów, dopiero włączyć, na ciepły lub zimny nawiew i suszyć tak z minutkę-dwie. Wyłączyć, następna partia włosów w dyfuzor i dopiero włączyć. I nie ruszać go, nie kręcić kółek nim, bo wiem, że fryzjerki czasem tak pokazują.
No ale ogólnie może być tak, że dyfuzor Ci nie pasuje

Nivea mnie też obciążała na początku, ale też za dużo dawałam, u mnie potem starczał dosłownie orzech laskowy nieduży Ale wolę żele.

No i żel, nawet lniany lepiej nakładać na mocno mokre włosy, lekko kapiące jeszcze, odcisnięte tylko lekko rękami, bo inaczej właśnie żel lubi się nie odcisnąć do końca.

Z olejem się nie spiesz, to taka moja luźna myśl, że mogą deczko obciążać albo powodować puch, bo olejom z omega 9 to się zdarza

Cytat:
myszka2020, aleś zarzuciła włosie do codziennika, oślepił mnie ten blask
To przez olejek arganowy z alverde nakładany na odżywkę przed myciem

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Włosiu się coś stało i jest wyprost i wodorosty. Co mnie to.
I tak jestem piękna...

A pewnie, żeś piękna

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Też jestem dość blada, ale jak na noc dawałam, to rano nic już nie było . Jak nie, to zawsze można dodać do kremu, ocm, żelu hialuronowego albo aloesowego.

myszko, bardzo ładnie! Ten blask i brak puchu! Świetnie!
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:28   #1601
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Myszka- śliczności masz na głowie!

Dobiłam się totalnie wam powiem, bo przez tą potworną wilgoć mam jeden puch na głowie :/ mój wniosek jest taki, że olej zamiast odżywki tylko przy w miare niskiej wilgotności (teraz mi pokazuje, że na zewnątrz jest wilgotność prawie 90% ), na taką pogode jak teraz lepszy b/s. Zastanawiam co by wyszło ze zmieszania tak 2 kropli oleju z b/s? próbowała któraś z was może?
Stary 2014-05-30, 19:32   #1602
Klaudenc
Moderator

Myszka - ależ fale, pięknie pokręcone! i kolorek mi się podoba. tylko do czego Ci odżywka supershine jak Ty już masz super shine hehe ;D bardzo jestem ciekawa jakby się u Ciebie sprawdziła, jak kupisz to daj znać.
A to ja mam starą wersję pottersa z aloesem bo obecny nie ma isopropyl alcohol tylko isopropyl myristate - i to ten drugi to jest takie coś tłustawe chyba bo często się pojawia w różnych olejkach czy masłach do ciała. aczkolwiek nie zauważyłam by źle takie alkoholowe rzeczy działały mi na włosy, mam też wcierkę i jest ok
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:33   #1603
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cassie zdjęcie w codzienniku jest normalnie jak z jakiegoś włosowego fanpejdża albo instagrama!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:35   #1604
Immoral
Rozeznanie

Dziewczyny jakie sa oznaki tego, ze sie oleju na wlasy za duzo naklada? (nie chodzi o czestotliwosc, tylko za jednym razem) I w sumie - czemu lepiej mniej?
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:40   #1605
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
I nie ruszać go, nie kręcić kółek nim, bo wiem, że fryzjerki czasem tak pokazują.
A no pokazują, ja u mojej ulubionej ścinałam się 2 czy tam 3 razy póki co i za każdym razem właśnie kółka kręciła zrobił mi się tapir, a potem wgniotła piankę, ćwiczyła moją cierpliwość chyba tak że następnym razem wytłumaczę jej wszystko
Stary 2014-05-30, 19:42   #1606
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie sa oznaki tego, ze sie oleju na wlasy za duzo naklada? (nie chodzi o czestotliwosc, tylko za jednym razem) I w sumie - czemu lepiej mniej?
Odpowiednia ilość oleju to taka, że włosy są jedynie natłuszczone, a nie że olej z nich kapie. Zawsze można dołożyć jak wsiąknie
Jak nałożysz za dużo to może być problem z domyciem i włosy nie potrzebują też by oleju było wiele - ja robiłam ten błąd na początku i włosy nie były fajne. Często zdarza mi sie dołożyć jak już się nieco wchłonie, przykładowo rycynowy to godzina-dwie i na włosach nie ma.
To podobnie jak dałabyś za dużo kremu na twarz - będzie Ci się mazać, buzia będzie się tłuścić czy zapychać albo by spływało - a jak dasz mniej to możesz dokładać aż uzyskacz zadowalający efekt.
Stary 2014-05-30, 19:54   #1607
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam składu tej z alkoholem, ale słyszałam od dziewczyn a blogach, że dodali alkohol właśnie. Pewnie isopropyl alcohol albo alcohol albo alcohol denat Sama mam na szczęście też tą bez alkoholu

Niedługo będę robić post pt. jak suszyć włosy suszarką z dyfuzorem, to sobie zobaczysz Ogólnie chodzi o to, żeby z głową w dół przykładać dyfuzor do jednej partii włosów, dopiero włączyć, na ciepły lub zimny nawiew i suszyć tak z minutkę-dwie. Wyłączyć, następna partia włosów w dyfuzor i dopiero włączyć. I nie ruszać go, nie kręcić kółek nim, bo wiem, że fryzjerki czasem tak pokazują.

Nivea mnie też obciążała na początku, ale też za dużo dawałam, u mnie potem starczał dosłownie orzech laskowy nieduży Ale wolę żele.

No i żel, nawet lniany lepiej nakładać na mocno mokre włosy, lekko kapiące jeszcze, odcisnięte tylko lekko rękami, bo inaczej właśnie żel lubi się nie odcisnąć do końca.

Z olejem się nie spiesz, to taka moja luźna myśl, że mogą deczko obciążać albo powodować puch, bo olejom z omega 9 to się zdarza

To przez olejek arganowy z alverde nakładany na odżywkę przed myciem

A pewnie, żeś piękna

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

To z tych co wymienilas to jest tylko isopropyl, ale nie alkohol tylko myristate

Stary 2014-05-30, 20:40   #1608
201605161428
Konto usunięte

Co sądzicie o pomieszaniu biovaxa do suchych z olejkiem macadamia? Mój pierwszy miks, zaraz testuje
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:48   #1609
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Co sądzicie o pomieszaniu biovaxa do suchych z olejkiem macadamia? Mój pierwszy miks, zaraz testuje
wg mnie b. dobry miks, chociaz czy biowax nie ma juz w sobie makadamii? ja zawsze dodaje sporo oleju do maski swietnie nawilza i dociaza wtedy
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:51   #1610
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ano pokręciła się trochę bardziej
Cytat:
Cassie zdjęcie w codzienniku jest normalnie jak z jakiegoś włosowego fanpejdża albo instagrama!!
Ejjj, też o tym pomyślałam
Stary 2014-05-30, 20:51   #1611
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
wg mnie b. dobry miks, chociaz czy biowax nie ma juz w sobie makadamii? ja zawsze dodaje sporo oleju do maski swietnie nawilza i dociaza wtedy
Biowaxy mają słodkie migdały. Mam ten olej, ale lekki jak na włosy chociaż lubię go ogólnie macadamia nie próbowałam jako oleju bezpośrednio, chociaż ciekawi mnie.
Stary 2014-05-30, 20:57   #1612
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Biowaxy mają słodkie migdały. Mam ten olej, ale lekki jak na włosy chociaż lubię go ogólnie macadamia nie próbowałam jako oleju bezpośrednio, chociaż ciekawi mnie.
ach, ok ja makadamii nie mam w swoich zbiorach (dziwne wrecz) bo chetnie bym wyprobowala. Ale pierw musze wykonczyc arganowy i lniany (zejdzie sie )
Stary 2014-05-30, 21:07   #1613
Seviwren
Raczkowanie

dziewczyny zadam może banalne pytanie, ale jak nakładacie olej na włosy to rozczesujecie je wtedy grzebieniem ?

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:09   #1614
Klaudenc
Moderator

Cytat:
ach, ok ja makadamii nie mam w swoich zbiorach (dziwne wrecz) bo chetnie bym wyprobowala. Ale pierw musze wykonczyc arganowy i lniany (zejdzie sie )
na lniany mam chęć na wakacje. teraz mam sezama śmierdziela na wykończeniu - na włosy działa fenomen przy regularności i zmywaniu go odżywą. z lnianym posiadam odżywkę już drugie opakowanie, z macadamią też mam odżywę jedną i obydwie mnie cieszą
Stary 2014-05-30, 21:15   #1615
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
dziewczyny zadam może banalne pytanie, ale jak nakładacie olej na włosy to rozczesujecie je wtedy grzebieniem ?
ja nie, palcami rozczesuje

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
na lniany mam chęć na wakacje. teraz mam sezama śmierdziela na wykończeniu - na włosy działa fenomen przy regularności i zmywaniu go odżywą. z lnianym posiadam odżywkę już drugie opakowanie, z macadamią też mam odżywę jedną i obydwie mnie cieszą
ja mam chyba pol litra lnianego jeszcze albo 250 ml, nie wiem... Sezam tez kupie jak uszczuple zapasy, mam praktycznie 2 szuflady polproduktow - za duzo tego, wiec czekam, oleje nie uciekna
Stary 2014-05-30, 21:26   #1616
Klaudenc
Moderator

Cytat:

ja mam chyba pol litra lnianego jeszcze albo 250 ml, nie wiem... Sezam tez kupie jak uszczuple zapasy, mam praktycznie 2 szuflady polproduktow - za duzo tego, wiec czekam, oleje nie uciekna
to spore masz zapasy u mnie to taka spora skrzyneczka z odżywkami i maskami, z olei mam tylko sezam, rycynowy i słodkie migdały. lniany myślę że bardzo by mi mógł przypasować, więc dla odmiany jego spróbuję na początek małą butelkę. trzeba sie rozkręcić z olejowaniem na nowo ;D
Stary 2014-05-30, 21:29   #1617
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
to spore masz zapasy u mnie to taka spora skrzyneczka z odżywkami i maskami, z olei mam tylko sezam, rycynowy i słodkie migdały. lniany myślę że bardzo by mi mógł przypasować, więc dla odmiany jego spróbuję na początek małą butelkę. trzeba sie rozkręcić z olejowaniem na nowo ;D
ja mam odwrotnie, mam 2 maski na wykonczeniu i jedna odzywke ktora czasami uzywam jako b/s i nic wiecej nie ma nic cudowniejszego niz takie male buteleczki olejow
Stary 2014-05-30, 21:49   #1618
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Cytat:

Będę czekać z niecierpliwością na post o suszeniu dyfuzorem co do żelu to kupiłam sobie dzisiaj w Lidlu cien dla mężczyzn ten najmocniejszy. Zobaczymy czy mi się uda coś wyczarować, mam nadzieję że tak
Dziękuję że zainteresowałaś się moim postem i mnie tu przyjęłaś

Mam nadzieję, że będę miała kiedyś co tutaj pokazać bo jak na razie to do Was się nie umywam

Pozdrawiam serdecznie
Stary 2014-05-30, 22:34   #1619
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Hahaha tzn. to zdjęcie jest u mnie na instagramie Na blogu mam "avek"? Nie wiem jak to się nazywa, taką łatkę, która odsyła na stronę .boże, ja w ogóle nie mam pojęcia o internetowym slangu

I muszę napisać, że nie mam rudych włosów tylko miodowy blond, a zdjęcie było robione po 22 przy lichej lampce nocnej (ona daje pomarańczowe światło). Chociaż rude mi się podobają

I dziękuję

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:37
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:37   #1620
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Ja tylko palcami przeczesuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości