![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skromne wypieki Lullu :)
A mi chyba nie wyszło ciasto jogurtowe, było za suche, robiłam z brzoskwiniami z puszki i z jogobellą brzoskwiniową i było suche i wcale nie puszyste, nie wiem dlaczego
![]()
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
"Niebawem" nadeszło
![]() Dziś na deser jogurtowiec, a w zasadzie kefirowiec w wersji czerwone i czarne ![]() ![]() No i ten obłędny zapach w całym domu ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak by to smakowało, gdyby do kruszonki dodać jeszcze po szczypcie imbiru i kardamonu ![]()
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Przeglądnęłam cały twój temat i normalnie ślinka mi pociekła na widok twoich ciast
![]() ![]() ![]() Narobiłaś mi ochoty na ciasto Zaraz chyba polecę do kuchni i wypróbuję, któryś z twoich przepisów.
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 szkl. mąki 1 szkl. słodkiego mleka (ja dałam 0.5%, wcześniej wyciągnęłam z lodówki i tu może być problem?) 2 łyżki kakao 1/2 kostki margaryny 1 łyżka sody 2 jajka 1 szkl. cukru cukier waniliowy
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
mój jogurtowiec, własnie z brzoskwiniami z puszki i brzoskwiniową jogobellą (zaczęli jeść jeszcze ciepłe
![]() ![]() http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4658585 http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4658585
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
MMMMMMMMMMMMMMMMMmm:slina : Super watek.Zacznę chyba działać z pieczeniem ciast. Lullu super, że jestes bede sledzić ten wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cudo! Właśnie to jest świetne w tym cieście, że można sobie tak kombiniować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Ci i zapraszam do komentowania na blogu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Luknijcie na bloga Lullu, zobaczcie te ciacha
![]()
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie mój typ
![]() ![]() Kołysanko, Ty to masz nosa do dobrych przepisów ![]()
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
Ciacha wyglądają bajecznie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam Dziś cały wątek. Boze jakie pyszności. Wszystkie przepisy skrzetnie zanotowalam. Zbieram teraz takie różności, niedługo bede żoną i mam zamiar rozpieszczac mojego mężusia
![]() ![]() Cytat:
P.S. dodalam Twój blog do ulubionych - jutro bede spisywac przepisy stamtad ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Lullu, a ja tak spytam niewinnie
![]() ![]()
![]() |
#435 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję serdeczie za miłe słowa i gratuluję przyszłej żonce ![]() Okna landrynkowe robi się bardzo prosto. W powycinane dziurki w pierniczkach, wsypywałam pokruszone drobno landrynki i podczas pieczenia one się rozpuszczały tworząc takie okienka. Trzeba tylko ze sciąganiem ich z papieru do pieczenia poczekać aż całkiem wystygną ![]() Cytat:
![]() To też zależy pchełko jak dużej używasz szklanki do wycinania kółek. Nie można za bardzo przesadzić z iloscią czekolady, bo ciacha się nie skleją dobrze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Lullu wiesz co...
zaraz wyjmuję Twoją ryżowo-serową zapiekankę z piekarnika ![]() EDIT: Melduję,iż zapiekanka pyszna.Uwielbiam takie ![]() ![]() Edytowane przez witch_18 Czas edycji: 2007-06-29 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Lullu, wątek i blog Twój znam już prawie że na pamięc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle jak weszłam na Twojego bloga to padłam na twarz zachwycona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja tez juz przejżałam i skopiowałam wszystkie przepisy z bloga (mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu). Mam zamiar w sobote zrobic ciasto jogurtowe. jest po prostu cudowne jak i TY Droga Nasza Mistrzyni Pieczenia Pyszności.
![]() ![]() Choć z drugiej strony jak przytyje przez Ciebie i bede wazyc niebotycznie duzo (tzn. wtedy kiedy moj TZ nie bedzie mnie mogl przeniesc przez próg), to nie wiem... ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2007-06-29 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Życzę wszystkiego dobrego, bo to w końcu nowy rozdział życia ![]() A i za ciasto kciuki trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Ale bardzo się cieszę, że przepisy Ci podpasowały. Żadnych przeciwskazań do drukowania nie ma ![]() A po konsumpcji wystarczy się trochę poruszac i śladu po słodkościach nie będzie ![]() Do jutra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Lullaby i co jesteś w stanie mi coś doradzić w sprawie tego zakalca oraz wyrastania ciasta?
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
a ja mam prosbe znowu tego samego typu co ostatnio
![]() lyzek, 40 g kakaa? i 120 cukru? ![]() ![]() jesli, ktos wie prosze o odpowiedz bo chcialabym je zrobic ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na momencik, by podziękować za przepis na ciasto jogurtowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie wiesz, jak przeliczyć gramy na łyżki, szklanki, itp. to polecam ci kalkulator Pascala http://poprostugotuj.onet.pl/ poprostu wchodzisz w dział kalkulator, wpisujesz to co cię interesuje i gotowe. Bardzo przydatna stronka. Polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Chyba po raz pierwszy na tym forum- wiec sie rowniez witam -, ale musialam wpisac - Lullaby pieknie dziekuje za przepis na ciasto jogurtowe, zrobilam wczoraj i wyszlo znakomicie (wybitnie podoba mi sie rowniez szybkosc robienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
i juz ciasto na ciasteczka czekoladowe czeka w lodowce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrobilam z dwoch porcji odrazu ( ![]() ![]() ![]() juz sie nie moge doczekac ciasteczek ![]() p.s to mowie ja osoba, ktora ciagle jest na diecie ![]() fotko ciasta zanim trafilo do lodowki, mam nadzieje, ze tak mialo wygladac? ![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Ten kalkulator to super sprawa,mi również bardzo się przyda
![]() enda tylko czekasz tylko na wyjęcie ciasta z lodówki i upieczenia,a jam uszę czekać do jutra,żeby wogóle się za nie zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to mógł by któryś z tych powodów? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pozdrowienia dla taty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ma by dokladnie tak błyszczące i jednolite ![]() Nie mogę się doczekac Twojej opinii (Endo miło mi będzie jeśli wpiszesz ją także na blogu ![]() ![]() Witch, oby do jutra ![]() Bo i ja jutra się doczeka już nie mogę (wreszcie będę miała znów mój komputerek ![]() ![]() Zmykam do jutra ![]() Edytowane przez lullaby22 Czas edycji: 2007-06-30 o 10:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mialam problem, poniewaz ciasto sie bardzo rwalo i ciezko je bylo rozwalkowac, gdy jakos to zrobilam to znowu nie moglam wycinac kolek szklanka bo sie nadal rwalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciastka sa oblędne zwłaszcza te z czekolada biala z kawalkami morelek ![]() ![]() Lulu juz kieds mialam cos napisac na blogu ale tam chyba trzeba sie najpierw zarejestrowac? ![]() tadam ![]()
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto trzymałam ok 40 min w piekarniku po czymm od razu wyciągnęłam na stół. Ppozostawiłam w formie ok 15 min. Jajka wyciągnęłam wczęsniej z lodówki, masło było wczęsniej rozpuszczone na palniku i zmieniasze z kakao. Później wsadziłam do lodówki aby ostrygło.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.