Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 19:18   #1591
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Z zazdrością podczytywałam te wszystkie wiadomości o pięknie rosnących zarodkach i bijących serduszkach... Miałam mieć wizytę 3.06, ale z racji tego, że niestety nie dostałam urlopu poszłam dzisiaj. Ostatnio zamartwiałam się, że Pani doktor powiedziała, że to bardzo wczesna ciąża, a dziś podsumowała, że maleństwo nadrobiło zaległości. Ma już 2,1 cm., pięknie bije mu serduszko i planowany termin porodu na 4.01. Kolejną wizytę mam w 12 tyg, czyli 20.06. Mam cichutką nadzieję, że ta wizyta zakończy się tak pomyślnie jak dzisiejsza. I nawet te potworne mdłości nie psują mi humoru
Całusy dla Was wszystkich!
P.S. Waga wzrosła zaledwie o 0,5 kg a mój brzuch jest okrąglutki. Czy u Was też już coś widać? Bo ja już pożegnałam się z obcisłymi topami...
Świetnie, gratuluję Bardzo sie cieszę, kiedy mogę poczytać takie pozytywne wiadomości
U mnie, z racji kilku nadprogramowych kilogramów, brzuch pewnie będzie widać w jakimś 5tym miesiącu

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:18   #1592
dusiolka
Zakorzenienie

Ja schudłam 1kg... Glinką nie była zadowolona no ale co mam zrobic jak prawie nic nie mogę jeść..;/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:20   #1593
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja natomiast mogę powiedzieć ze szpital szpitalowi w uk nierówny. Dawniej tez nie miałam dobrego zdania. Ale na szczęście juz znalazłam dobry szpital, co prawda dalej niż inny koło mnie ale jak rodzic to tylko tam.
Na kiedy masz usg?
Cytat:
Z zazdrością podczytywałam te wszystkie wiadomości o pięknie rosnących zarodkach i bijących serduszkach... Miałam mieć wizytę 3.06, ale z racji tego, że niestety nie dostałam urlopu poszłam dzisiaj. Ostatnio zamartwiałam się, że Pani doktor powiedziała, że to bardzo wczesna ciąża, a dziś podsumowała, że maleństwo nadrobiło zaległości. Ma już 2,1 cm., pięknie bije mu serduszko i planowany termin porodu na 4.01. Kolejną wizytę mam w 12 tyg, czyli 20.06. Mam cichutką nadzieję, że ta wizyta zakończy się tak pomyślnie jak dzisiejsza. I nawet te potworne mdłości nie psują mi humoru
P.S. Waga wzrosła zaledwie o 0,5 kg a mój brzuch jest okrąglutki. Czy u Was też już coś widać? Bo ja już pożegnałam się z obcisłymi topami...
Super wiadomosci, ja tez juz mam małe zaokraglenie i coraz mi niewygodniej spać na brzuchu, a tylko tam mi sie najwygodniej spi.
W sumie to w srode skonczylam 9 tydzień
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:29   #1594
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ja schudłam 1kg... Glinką nie była zadowolona no ale co mam zrobic jak prawie nic nie mogę jeść..;/

Na pewno jeszcze to nadrobisz, ja nie wymiotuję za często, ale jak tylko jestem głodna mam mega mdłości i muszę coś zjeść bo inaczej nei funkcjonuję.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Na kiedy masz usg?

Super wiadomosci, ja tez juz mam małe zaokraglenie i coraz mi niewygodniej spać na brzuchu, a tylko tam mi sie najwygodniej spi.
Kiedyś też spałąm tylko na brzuszku, a teraz jedynie na plecach, jak się przekręcam to strasznie mi niedobrze...

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Zmienna kobieta, u mnie już 10 tydzień. Dziecko tak wczoraj poruszyło rączką jakby machalo

Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka
Przywitało się z mamą! Ja już teraz jak jestem strasznie poruszona za każdym razem kiedy widzę fasolkę, ale będąc na Twoim miejscu pewnie nie powstrzymałabym łez! Piękne!
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:31   #1595
bajlaga
Zadomowienie

Zmienna kobieta a Ty będziesz zaczynać 8 tydzień? a kiedy bylaś na USG? ja byłam w 6 tyg 3d i nie widziałam kompletnie nic

akrolowa gratulacje i ja też mam kilka nadprogramowych kg, wlasnie w szczegolnosci na brzuchu...więc nie wiem kiedy jakąś zmianę zobaczę, a jem jak zawsze, choć dzisiaj trochę za dużo

Katerina_00 ja tez uwielbiam spać na brzuchu albo na prawym boku, a wlasnie dziś przeczytałam, że w ciazy najlepiej spać na lewym boku
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:44   #1596
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytałm, że dużo kobiet traci 1-2 kg w początkach ciąży właśnie ze względu na wymioty i mdłości. Także chyba nie masz się czym martwić.

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Zmienna kobieta a Ty będziesz zaczynać 8 tydzień? a kiedy bylaś na USG? ja byłam w 6 tyg 3d i nie widziałam kompletnie nic

akrolowa gratulacje i ja też mam kilka nadprogramowych kg, wlasnie w szczegolnosci na brzuchu...więc nie wiem kiedy jakąś zmianę zobaczę, a jem jak zawsze, choć dzisiaj trochę za dużo

Katerina_00 ja tez uwielbiam spać na brzuchu albo na prawym boku, a wlasnie dziś przeczytałam, że w ciazy najlepiej spać na lewym boku
No w sumie to jestem teraz w 8.tyg, bo chyba tak to się liczy, że np 7t1d, to jest już 8tydz? Poprawcie mnie jeśli się mylę
Byłam we wtorek czyli w 7t3d, na kolejne usg idę 10.06 ale za cholerę nie umiem się doliczyć który to tydzień ciąży będzie

Stary 2014-05-30, 20:11   #1597
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
Czytałm, że dużo kobiet traci 1-2 kg w początkach ciąży właśnie ze względu na wymioty i mdłości. Także chyba nie masz się czym martwić.

No w sumie to jestem teraz w 8.tyg, bo chyba tak to się liczy, że np 7t1d, to jest już 8tydz? Poprawcie mnie jeśli się mylę
Byłam we wtorek czyli w 7t3d, na kolejne usg idę 10.06 ale za cholerę nie umiem się doliczyć który to tydzień ciąży będzie

Nie martwię sie bo wiem czym to spowodowane i ze takie zjawisko występuje;p

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:18   #1598
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

uffff po pracy..... zmęczona, cieszę się, że jest weekend

dziewczyny macie super wieści

zmienna kobieta dobrze liczysz
brawurka już pisałam, z umiarem dlaczego masz nie wypić gorącego kubka
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:19   #1599
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:

A bo napisałaś wcześniej, że wg USG 7t6d... myslalam, ze 7t1d to 7t...no, ale się pomyliłam ha

A ja już sama nie wiem, pogubiłam się chyba haha, chyba jednak masz rację, ja myślałam, że się liczy po prostu np. 7t2d że to 7 tydzień sobie leci... no nie wpadłabym na to, że to się już dobija do 8
Zostają kalendarze ciążowe na stronkach, niech same obliczają!
Jak tak próbuję to liczyć to wychodzi na to, że nasze szkraby mają tyle samo tygodni i dni nawet

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:31
Stary 2014-05-30, 20:22   #1600
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Lol super
U mnie narazie ciaza spozywcza

Zmienna kobieta no ja sie staram siedziec w domu jak widze ze ktos pryska aby tego bardzo nie wdychac

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
A bo napisałaś wcześniej, że wg USG 7t6d... wg mnie 7t1d to 7t...licz według pierwszego dnia ostatniej miesiączki, mój 1. dzień ostatniej miesiączki był 5.04 sobota, więc tygodnie ciąży zawsze będą się zaczynać w sobotę, np. jutro zaczynam 8 poprawcie mnie, jeśli się mylę...

A ja już sama nie wiem, pogubiłam się chyba haha
Jesli jest 7t1d to liczymy jako 8 tak mi sie wydaje
Stary 2014-05-30, 20:28   #1601
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
A ja dalej bez objawów. Jedynie co to odczuwam.meeega.lenia i mamy.wojne.z.miesem

Dziewczyny czy jak sobie strzele goracy kubek to zaszkodze mojemu chrabaszczowi ?

Ja ostatnio miałam straszną ochotę na zupkę chińską - zjadłam, ale chyba nie przypasowało maleństwu (zna się na rzeczy), bo tuż po skonsumowaniu... zobaczyłam ją po raz kolejny, już mi ochota przeszła :P
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:28   #1602
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
Lol super
U mnie narazie ciaza spozywcza

Zmienna kobieta no ja sie staram siedziec w domu jak widze ze ktos pryska aby tego bardzo nie wdychac

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Jesli jest 7t1d to liczymy jako 8 tak mi sie wydaje
Dziękuję Wam za uświadomienie wciąż żyłabym w niewiedzy!!!
Zauważyłam dziwny "objaw" ciaży... strasznie mylę literki haha, zamiast TO pisze DO(a nawet całe wyrazy) i nawet tego nie zauwazam czytając smsa ponownie. Jakas rozkojarzona jestem

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:35
Stary 2014-05-30, 20:40   #1603
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
wydawało mi się wczoraj, że tylko odrobinkę (na papierze toaletowym zostawało coś ciemnobrązowego o konsystencji "kataru"), ale wczoraj podczas badania, wziernik i głowica od usg była cały całe brudne miałam wziąć wczoraj 4 luetiny 50 pod język, dzisiaj już 2 x po 3. Trudno mi powiedzieć, czy dziś jest lepiej, jeszcze na papierze toaletowym są ślady, ale równie dobrze mogą to być pozostałości po wczorajszym, prawda?

a co daje takie zaświadczenie w pracy? pytam, bo ja nie zauważyłam, zeby u mnie w pracy dla przyszłych Mamusiek coś się zmieniło...
Myślę, że to pozostałości po wczoraj
a zaświadczenie na pewno się przyda http://parenting.pl/portal/zaswiadczenie-o-ciazy

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Ciągle wymiotuję i ciągle mi śmierdzi wszystko, jestem taka słaba, że wczoraj i dziś to w pracy tylko siedzę pochylona nad biurkiem, a dokumenty się piętrzą. Ludzie mi się pytają co jest bo tak marnie wyglądam. Straszne są te mdłości, po prostu straszne

Moja wizyta dopiero 11 czerwca, już nie mogę się doczekać a jednocześnie obawy rosną czy wszystko w porządku
strasznie macie z tymi wymiotami
u mnie 12 heh

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Dziś poznałam co to ZGAGA. O jezuniu, niegdy tego nie miałam, a dziś od rana hehe. I nie mogę nigdzie znaleźć herbatki z imbirem :/
oj średnia przyjemność

Cytat:
ha,ja tak samo,jak otwieram lodówke i jak mnie owiewa zapaszek jedzenia to ,ostatnio Tz sie smiał ze mnie,bo zauważył,ze zakrywam nos kawałkiem kaptura z bluzy jak otwieram lodówke
mnie też strasznie drażnią zapachy. Czuję wszystko i wszędzie.
Dzisiaj nie mogłam dojść do domu, bo na klatce śmierdziało mięsem w sosie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Poplakalam sie... obejrzalam filmik na yt z aborcji. Nie wiem jak mozna cos takiego zrobic..
nie oglądaj takich rzeczy.

Cytat:
A ja dalej bez objawów. Jedynie co to odczuwam.meeega.lenia i mamy.wojne.z.miesem

Dziewczyny czy jak sobie strzele goracy kubek to zaszkodze mojemu chrabaszczowi?
u mnie też w sumie bez objawów
mysle, ze jak zjesz raz to nic sie nie stanie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest!!!!! I bije !!!♡♡♡♡
boze ale ryczalam jak wyszłam z gabinetu. A jak zadzwonilam do domu to ryczała jeszcze mama babcia i moja przyjaciółka. Tza wystraszylam bo jak odebrał to zamiast mu powiedzieć to rozplakala m się jeszcze bardziej
super

Cytat:
Widziałam dziś mojego dzidziusia na uda i nawet pomachal do mnie rączką
cudownie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:46   #1604
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Bajlaga teraz przeczytaj to: u mnie jutro będzie 7t7d czyli 8t0d czyli tak naprawdę wejdę w 9 tydz Tak ja to rozumiem Te tygodnie ciąży są bardzo zakręcone

Stary 2014-05-30, 20:54   #1605
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
wszystko jest nawalone chemią i nasze organizmy chcąc nie chcąc są przyzwyczajone do tego - zjedzenie jednego gorącego kubka naprawdę nie wpłynie na płód i z tego co mi wiadomo, żadne jedzenie nie jest teratogenem.
dokładnie

Cytat:
A sos z torebki?
Ja zjadlam chyba ze 4 zupki chińskie na poczatku ciazy
nie nakręcaj się. zjadłaś to zjadłaś. NIc się nie stało. Ja w 3 tyg (nie wiedziałąm jeszscze ze jestem w ciazy bo to bylo jeszce przed terminem @) byłam na imprezie i wpadło trochę % ale nie zabiję się z tego powodu przecież.

Cytat:
Ja mam dziś wolne, wczoraj byłam w pracy i się trochę narobiłam i oczywiście co chwila latałam do łazienki, żeby sprawdzić czy plamię. Teraz też stale zaglądam sobie w majtki Trochę plamię, ale jest to kilka kropel przez cały dzień i koloru ciemno-zółtego lub jasno brązowego, więc chyba nie jest źle. Jutro znów do pracy i znów zaczynam się bać jak będzie...
będzie dobrze. Musi być.
A swoją drogą, to ja też co wizytę w wc sprawdzam czy wszystko ok.

Cytat:
Dziewczyny,
chodzicie prywatnie do ginekologa czy na NFZ?
Ja byłam na NFZ i dr dał mi nr telefonu do jakiegoś gabinetu, gdzie robią jakieś szczegółowe badania, USG (oglądałam, że bez skierowania takie badania kosztują 250 zł) i można się tam zapisywać od 9 tygodnia, wiecie coś więcej o takich badaniach? Szkoda, że dr tak lakonicznie tylko opowiedział o tym....
ja chodzę na nfz, bo mam ginke do ktorej chodze od poczatku mojej przygody z gin. Jak jest wszystko ok, to szkoda mi kasy na prywatnego.

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
zestotliwoscia bije serduszko
Tylko pokazal jak pulsuje
moja też nie powidziała. Tylko pokazała i włączyła głośnik.

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Albo jest za wcześnie, albo pozamaciczna, albo w ogóle nic od wczoraj plamienie nie mija'pomimo luteiny, podbrzusze boli jak na @, bol piersi tez jest...nienawidzę tego czekanaia, jeśli się nie udało to chce wiedzieć od razu,a tak to psychicznie wysiadam
na pewno było za wcześnie

Cytat:
super, cieszę się, że wszystko ok
mój też już duży. Nawet dzisiaj stanęłam bokiem do męża i położyłam rekę pod piersiami, to się śmiał, że jak "baba w ciąży"

Cytat:

Cytat:
mam to samo. CHwile poleze na brzuchu i musze sie przekręcić na bok. I wyciągnęłam większe spodnie z szafy

Cytat:
ja też nie umiem się doliczyć

Jakaś dziś wypluta jestem.
W pracy miałam siłe, w ogóle było wesoło z moimi dziewczynami z księgowości. Zrobiłyśmy sobie dzień dziecka i wpierdzielałyśmy czekoladę z orzechami
a teraz po obiedzie byliśy u teściów, później na zakupach i ledwo doczłapałam do domu. Mąż bał się iść ze mną na spacer, bo mówi, ze wyglądam jakbym miała zaraz zejść

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-05-30, 20:59   #1606
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga teraz przeczytaj to: u mnie jutro będzie 7t7d czyli 8t0d czyli tak naprawdę wejdę w 9 tydz Tak ja to rozumiem Te tygodnie ciąży są bardzo zakręcone
Hahha, właśnie chciałam się doliczyć który w końcu to mi się jutro tydzień zaczyna... haha, bo dokładnie tak samo mam, jutro będzie 7t7d czyli 8t0d, ale 9 tydzień...yyyy, haha
Niby to jest jakoś tak, że: moja ciąża trwa np. 7 t 6 d...czyli 7 tygodni jest skończonych już, a te 6 dni to z 8 tygodnia... czyli 8 tydzień. No, a 7t7d to co, 8 tyg, ale 9 to jeszcze nie... heeh czyli 9 tydzień będzie gdy 8t1d... ja to jakoś tak zrozumiałam, ale już się w tym zaplątałam, hahah

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-05-30 o 21:03
Stary 2014-05-30, 21:07   #1607
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Ja to rozumiem,że jest pełne 7 tygodni skonczonych plus jeden dzien,
To jest troche mylące wiec ja mam dzis 9 skonczonych tygodni plus 2 dni w strone 10 tygodnia
Cytat:
Ja ostatnio miałam straszną ochotę na zupkę chińską - zjadłam, ale chyba nie przypasowało maleństwu (zna się na rzeczy), bo tuż po skonsumowaniu... zobaczyłam ją po raz kolejny, już mi ochota przeszła :P
I matka se może miec smaki, a młode i tak zrobi co zechce

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-05-30 o 21:09
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:11   #1608
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

ja chodzę na nfz, bo mam ginke do ktorej chodze od poczatku mojej przygody z gin. Jak jest wszystko ok, to szkoda mi kasy na prywatnego.

super, cieszę się, że wszystko ok
mój też już duży. Nawet dzisiaj stanęłam bokiem do męża i położyłam rekę pod piersiami, to się śmiał, że jak "baba w ciąży"

ja też nie umiem się doliczyć

Jakaś dziś wypluta jestem.
W pracy miałam siłe, w ogóle było wesoło z moimi dziewczynami z księgowości. Zrobiłyśmy sobie dzień dziecka i wpierdzielałyśmy czekoladę z orzechami
a teraz po obiedzie byliśy u teściów, później na zakupach i ledwo doczłapałam do domu. Mąż bał się iść ze mną na spacer, bo mówi, ze wyglądam jakbym miała zaraz zejść
Fajnie mieć takiego gina na nfz, już takiego swojego zaufanego

Faceci już chyba coś takiego mają, że takimi tekstami operują Mój mówi: w pracy ciężarówka, w domu ciężarówka

Mmmm.... czekolada

Cytat:
Hahha, właśnie chciałam się doliczyć który w końcu to mi się jutro tydzień zaczyna... haha, bo dokładnie tak samo mam, jutro będzie 7t7d czyli 8t0d, ale 9 tydzień...yyyy, haha
Niby to jest jakoś tak, że: moja ciąża trwa np. 7 t 6 d...czyli 7 tygodni jest skończonych już, a te 6 dni to z 8 tygodnia... czyli 8 tydzień. No, a 7t7d to co, 8 tyg, ale 9 to jeszcze nie... heeh czyli 9 tydzień będzie gdy 8t1d... ja to jakoś tak zrozumiałam, ale już się w tym zaplątałam, hahah
Dobra, nie liczmy już Poczekajmy do 8t1d to będziemy wiedziały, że na bank 9tydz i nie będziemy już rozmyślały

Żegnam się powoli z Wami, bo jutro muszę raniutko wstać do pracy. Dobranoc

Stary 2014-05-30, 21:19   #1609
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:

Faceci już chyba coś takiego mają, że takimi tekstami operują Mój mówi: w pracy ciężarówka, w domu ciężarówka

Mmmm.... czekolada

Dobra, nie liczmy już Poczekajmy do 8t1d to będziemy wiedziały, że na bank 9tydz i nie będziemy już rozmyślały

Żegnam się powoli z Wami, bo jutro muszę raniutko wstać do pracy. Dobranoc

Mój mówi na mnie pieszczotliwie Scania
To Ty będziesz to liczyła, a ja po prostu zgapiała za Tobą, skoro wychodzi tak samo, haha
Ja również już znikam,
dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy, dobrego samopoczucia
Stary 2014-05-30, 21:23   #1610
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Na kiedy masz usg?

Mam 9 czerwca, to bedzie 7 i pol tygodnia

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:46   #1611
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Też mam ten sam termin swoją dzidziunię zobaczę kolejny raz 9.06. Najchętniej kupiłbym to usg i robiła je codziennie

Brzuch pewnie się zaokraglił bo jest wzdęty. Wydaje mi się, że to za wcześnie aby bylo coś widać
Ja na poczatkuy schudłam 2-3 kg więc teraz nadrabiam. W miarę normalnie mogę już jeść.

Stary 2014-05-30, 22:06   #1612
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
chodzicie prywatnie do ginekologa czy na NFZ?
Ja byłam na NFZ i dr dał mi nr telefonu do jakiegoś gabinetu, gdzie robią jakieś szczegółowe badania, USG (oglądałam, że bez skierowania takie badania kosztują 250 zł) i można się tam zapisywać od 9 tygodnia, wiecie coś więcej o takich badaniach? Szkoda, że dr tak lakonicznie tylko opowiedział o tym....
wydaje mi się że to będą prenatalne.
Ja chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza jedyny minus to taki że czekam 2h zanim wejdę do gabinetu

Cytat:
maleństwo pięknie rośnie
ja schudłam, brzucha nie widać, chodzę w tych samych spodniach i nie są ciasne no chyba że siedzę to sobie odpinam

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Też mam ten sam termin swoją dzidziunię zobaczę kolejny raz 9.06. Najchętniej kupiłbym to usg i robiła je codziennie

Brzuch pewnie się zaokraglił bo jest wzdęty. Wydaje mi się, że to za wcześnie aby bylo coś widać
Ja na poczatkuy schudłam 2-3 kg więc teraz nadrabiam. W miarę normalnie mogę już jeść.

tez bym chciała widziec maleństwo ale usg mam dopiero 12.06
Nie masz np niestrawności?
Stary 2014-05-30, 22:48   #1613
croppka23
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw się później na pewno nadrobisz

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza jedyny minus to taki że czekam 2h zanim wejdę do gabinetu
Znam to, ja też idę godzinę prędzej żeby być 5 w kolejce, a nie 25 ale czego się nie zrobi dla Maleństwa

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
o bez przesady ja dziś wsunęłam pastellę tuńczykową i jakoś nie czuję, że mord na swoim zarodzie popełniłam.

jak czytam co wolno i nie wolno jeść to teoretycznie powinnyśmy liście drzew z okolic puszczy amazońskiej wcinać- no bo tam czyste, zanieczyszczeń nie ma no i pewnie zdrowe są.

wszystko jest nawalone chemią i nasze organizmy chcąc nie chcąc są przyzwyczajone do tego - zjedzenie jednego gorącego kubka naprawdę nie wpłynie na płód i z tego co mi wiadomo, żadne jedzenie nie jest teratogenem.
Prędzej czy później nasze dzieci będą miały do czynienia z tą chemią, może jeśli nie będziemy sobie wszystkiego ograniczały w czasie ciąży i karmienia piersią to bynajmniej obędzie się u nich bez alergii...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
algoodthings - po prostu kupujesz taki korzeń imbiru i wrzucasz plasterek do herbaty

choć ja na mdłości tego nie próbowałam, bo od 2 tygodni nie piłam herbaty ani nic z kubka/ szklanki - bo mnie cofa na wymioty piję tylko napoje/soki w butelkach, bo woda mineralna też mnie na wymioty ciągnie

o nawet teraz jak piszę o kubku/herbacie to mnie krztusi

w domu nie gotuję, do kuchni mało wchodzę, a najgorzej zaglądnąć do lodówki - murowany rzyg
Nie zazdroszczę hahah śmiesznie to napisałaś "o nawet teraz jak piszę o kubku/herbacie to mnie krztusi "
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 23:07   #1614
uoyretfatsul
Raczkowanie

Hej! Dzieki za powitania
W skrocie o mnie 7 t 6 d (wg moich obliczen 8 tydz, ale lekarka uparcie nazywa to 7 plus). Pierwsza ciaza
Szczesliwa jestem, ale drze o mieszkanca mego brzucha caly czas!
W 6 tyg 3 dniu widzialam juz serduszko i bylo wszystko dobrze i mam nadzieje, ze jest nadal. Czasem boli mnie w dole brzucha jak na okres, stresuje mnie to, a chyba nie powinno. 16 czerwca wizyta u poloznej, 2 lipca usg i badania na zespol Downa. Czekam z niecierpliwoscia.
Mdlosci straszne rano! Naprawde ciezko jest mi zebrac sie rano do pracy, ale poniewaz jeszcze o ciazy nie poinformowalam, dzielnie sie trzymam

Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy i w miare mozliwosci bede sie wlaczac do dyskusji.

Edytowane przez uoyretfatsul
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:52
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 00:58   #1615
Pandorcia84
Raczkowanie

Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem jak wam z 7 tygodnia wychodzi 9

Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 01:48   #1616
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja mam ogolnie w uk 5 scanow ale to ze wzgledu na klopoty ktore wczesniej byly

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 07:17   #1617
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:

Mmmm.... czekolada
Zaufana, niezaufana, ale chodzę do niej już kilka ładnych lat i jest ok. A jak się coś dzieje i chcę mieć pewność to ide prywatnie
W sumie to nie przeszkadza mi to, bo wiem, żę żąrtuje mój wariat kochany
a ja bym zjadła sałatkę z zupek chińskich albo bułke z pasztetem i pomidorem

Cytat:

heheh, to co składamy się ?
qrcze mi tez wydaje sie ze jem tyle co przed ciążą, a brzuch rośnie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
taaa, u nas też dr przyjmuje od 14 do 18 i trzeba sie wstrzelic w mniejsza kolejke. Ostatnio poszłam po 15 to czekałam tylko godzine

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Hej! Dzieki za powitania
W skrocie o mnie 8 t 6 d (wg moich obliczen 9 tydz, ale lekarka uparcie nazywa to 8 plus). Pierwsza ciaza
W 6 tyg 3 dniu widzialam juz serduszko i bylo wszystko dobrze i mam nadzieje, ze jest nadal. Czasem boli mnie w dole brzucha jak na okres, stresuje mnie to, a chyba nie powinno. 16 czerwca wizyta u poloznej, 2 lipca usg i badania na zespol Downa. Czekam z niecierpliwoscia.
Mdlosci straszne rano! Naprawde ciezko jest mi zebrac sie rano do pracy, ale poniewaz jeszcze o ciazy nie poinformowalam, dzielnie sie trzymam

Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy i w miare mozliwosci bede sie wlaczac do dyskusji.
chyba zapomniałam CIę przywitać

Ja w sumie tylko na chwilę. Jedziemy dziś do znajomych i wracamy jutro wieczorem, więc pewnie wpadnę dopiero w poniedziałek. I mamy piękne słońce
MIłego weekendu

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-05-31, 08:18   #1618
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ogolnie w uk 5 scanow ale to ze wzgledu na klopoty ktore wczesniej byly

Brawurka, mam przyjaciółkę w uk która w 5mc poroniła i w kolejnej ciąży tez była pod stała opieką lekarzy do tego miała założoną jakąś (chyba) żółtą kartę obecnie ma zdrowego rocznego syna

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

taaa, u nas też dr przyjmuje od 14 do 18 i trzeba sie wstrzelic w mniejsza kolejke. Ostatnio poszłam po 15 to czekałam tylko godzine
moj przyjmuje od 15 do ... do nocy bo ma tyle kobitek ale 12.06 miedzy 13-14 idę na usg a od 15 do gina, pewnie będę pierwsza
miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Hej! Dzieki za powitania
W skrocie o mnie 8 t 6 d (wg moich obliczen 9 tydz, ale lekarka uparcie nazywa to 8 plus). Pierwsza ciaza

nie martw się mnie tez czsem boli ale to dlatego ze rosciaga sie macica. Ja tez jestem w pierwszej ciazy ale mam w sobie jakis taki wewnetrzy spokoj, widziałam serce i wiem ze wszystko jest ok, stres nie jest wskazany
Ty masz mdlosci a ja wymiotuje po 4 razy dziennie

Cytat:
Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem jak wam z 7 tygodnia wychodzi 9

Pandorcia u mnie według ostatniej miesiaczki tp wychodzi na 14.12 co nie pokrywa sie z prawda i ja o tym wiem a z usg termin 01.01 zobacz jaka duza jest róznica min 2 tyg ale biore pod uwage to co pokazuje usg
Stary 2014-05-31, 09:19   #1619
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się, z rana zaliczone bliskie spotkanie z toaletą..... Na szczęście nie miałam czym..... bo przed śniadaniem.

bajlaga ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona. Trafił mi się dobry lekarz (chociaż ma czasami tajemnicze zagrania)., ufam mu, dzięki niemu mam śliczną 3-latkę i teraz mimo 0% szans na kolejne potomstwo udało się.
ma.ko z tą kolejką to u nas jest tak, że lekarz przyjmuje np. 9-13 i masz podaną przybliżoną godzinę np. 9.30. Wiadomo jednak, że na 9 przyjdzie najwięcej osób. Ja raczej mieszczę się 1h razem z wizytą.

Dzisiaj teściu robił małej jajecznicę, bo chciałam, a ja musiałam wyjść bo aż mnie ciągnie.

Nie no słabo mi jak nie wiem, a tu nie da rady się położyć.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:14   #1620
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy nosicie ze sobą zawsze kartę ciąży?

Leoś 29.12.2014 
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości