|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
xDziewczyny tak czytam czemu odpisujecie malej mi a patrze ze nie wylogowalam sie z konta siostry. Cholestaza to ja...
Z tego co pytalam lekarza to raczej beda trzymac w szpitalu chociaz wolalabym byc w domu i dojezdzac na jakies bsdania ewentualnie. Przede mna byla tu pani w 35 tygodniunspedzila jedna noc i sru cesarka.
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Vegetka, właśnie tak się zastanawiałam kto to Mała Mi, ale myślę sobie - co się będę wychylać, dziewczyny odpisują to widocznie ja zapomniałam o którejś z dziewczyn
![]() Cholestaza okropna sprawa... Współczuję z całego serca Ja wczoraj wieczorem i przez noc myślałam, że dopadła mnie cholestaza Ale ptfu, ptfu, odpukać w niemalowane, na razie przeszło...
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
vegetka to nam żarcik zrobilaś
Tak się zastanawiałam co to za Mała mi
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Vegetka bedzie dobrze trzymam kciuki
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was ale w ogole nie zczailam zeby sie wylogowac. Przeraza mnie taki dlugk pobyt w szpitalu. Balam sie tych 2 dni po porodzie a co dopiero miesiac.
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
vegetka a tak nagle ci sie to wzielo czy mialas jeszxze jakies symptomy inne. Wspolczuje trzymaj sie kochana
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
vegetka wspolczuje, ale jakos dasz rade, moze jeszcze wypuszcza cie do domu. Ale chyba lepiej byc pod kontrola.
Tez myslalam, ze to jakas mama ktorej nie znam debesciara ja bardzo lubie skretne kola Wozek wybralabym wygodniejszy dla siebie |
|
|
|
#3368 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Ja znów wstałam o 5tej bo dziecko chyba poranną gimnastykę od prostowania nóg zaczęło i nie było opcji ' mama pośpij jeszcze ' ![]() Cytat:
No widzisz i mój lekarz pewnie preferuje ten, o którym piszesz. Też nie notuję ruchów - musiałabym sobie notatnik na łańcuszku na szyję zarzucić Dziś od 5tej rano pewnie zanotowałabym jakieś 30 ruchów Cytat:
i koniecznie informuj nas co u Ciebie.Cytat:
ja chyba jestem tego samego zdania co dziewczyny. Wózki retro coraz bardziej mi się podobają, ale mam jakieś skrzywienie z dzieciństwa i ciągle widzę jak kobiety bujają tymi wózkami w różne strony a dziecko odbija się od bandy do bandy,chociaż ten na zdjęciu wygląda na wiele sztywniejszy. Sama mam wózek ze skrętnymi kołami, które można blokować i w sumie to była jedna z wytycznych przy jego zakupie, mnie się wydaje bardziej funkcjonalny - dobry przykład podany przez Agnes . Co do gondoli, mnie się materiał podoba, chociaż może dlatego, że ja uwielbiam połączenie czarnego z białym ![]() Myślę,że powinnaś się przymierzyć do tych wózków, chwilkę pospacerować i rozważyć wszelkie za i przeciw ( czy się mieści w domu, w samochodzie itp. ) i podjąć decyzję, który sprzedać, a który zostawić. U mnie kolejny problem ... ZUS podważył moją umowę i będą sprawdzać mojego pracodawcę. Muszę czekać na kasę, być może nawet do 2 miesięcy, o ile ich decyzja nie będzie negatywna
|
|||
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się porannie. W nocy 3 albo 4 pobudki do ubikacji. Rachube straciłam. Zaczyna mnie to strasznie męczyć.
Dziś chyba wstawię pralkę ciuszków dla Bejbika No i przydałoby się ogarnąć trochę ten chaos w domu![]() Vegetka trzymaj się dzielnie I nie podszywaj się pod siostrę, bo nam mózgi parują od myślenia kim jesteś![]() TaTekla- ZUS jedna z moich "ulubionych" instytucji Zawsze znajdą sposób żeby człowieka udupić |
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Cytat:
Współczuje bardzo, ale najważniejsze że sytuacja opanowana i jesteś pod opieką TaTekla współczuje sytuacji z pracą .... mam nadzieje że wszystko się wyjaśnie i ZUS da Tobie spokój Debeściara mi się podoba drugi na tablicy zawsze możesz odmówić, a na allegeo wystaw najpierw jeden a później drugi.Myśle że jak na allegro wystawisz NOWY jako NOWY bo ma gwarancje i napiszesz że po prostu go wygrałaś to sprzedasz w podobnej cenie co tam wystawiane |
|
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka
Słonko wyszło i odrazu lepiej człowiekowi, niech już ciepło się robi bo u nas piec odłączony ![]() TaTekla ten Zus to banda kretynów, czasem czepiają się sami nie wiedzą czego! Moja siostr w tamtym roku miała z nimi przejścia i wiem że warto walczyć bo wygrała.. już współczuje..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć czołem!
Witam się jeszcze z łóżka, TŻ pojechał na ryby(a niech ma jeszcze ostatnie podrygi przed porodem ), a ja jak nie patrzył zjadłam wielki kawał placka z truskawkami![]() Dziś zrobiłam w nocy coś niesamowitego. Obudziłam się po 23 (bo poszłam spać zaraz po zmroku ) bo mi się sikać chciało, ale stwierdziłam, że wstawać mi się nie chce i zasnęłam jeszcze do 3, ale byłam z siebie dumnaDEBESCIARA a ja bym się nie spieszyła ze sprzedażą wózka, poczekaj do porodu, przejedź się z dzieckiem i jednym i drugim i wtedy porównaj, który lepiej Ci odpowiada. Zawsze sprzedać zdążysz. Cytat:
Dobrze, że trafiłaś do szpitala, gdzie nie robią wielkiego halo, tylko na spokojnie. A z doświadczenia Ci powiem, że jak już będziesz miała konieczność zostać do tego 35tyg w szpitalu, to po 2-3 dniach tak w niego wrośniesz, że wcale nie będzie Ci się do domu śpieszyło, bo po prostu pod okiem lekarzy będziesz czuła się bezpiecznie. Mnie jak położyli to chciałam zaraz uciekać, ale później myślenie się przestawia, że dziecko najważniejsze i skoro tutaj mamy fachową opiekę, to trzeba wytrzymać. Z resztą szpital nie jest taki zły, michę pod nos przyniosą, TV, laptopa mi mąż przyniósł, gazetki, pogaduchy z innymi mamuśkami, nic nie trzeba robić, a w domu nawet jak każą leżeć to się nie uleży bo zaraz jakiś kurz drażni, albo do kuchni ciągnie albo inne zajęcia się sobie wymyśla z wyrzutów sumienia, że się tak obija ![]() Btw... ja też się drapię po stopach, ale to komary mnie pogryzły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vegetka zdrówka!a ja myślałam,że to jakaś czerwców-ka sobie pomyliła czy coś.... informuj nas na bieżąco jak się miewacie Debeściara ja bym zostawiła nówkę bo mi się wizualnie i funkcjonalnie dużo bardziej podoba Dzień Dobry, dziś dzień sprzątania.... okrutnie mi się nie chcę ale świadomość, że mogę lada moment urodzić i Myszkę do takiego "bałaganu" przywieźć wywołuje u mnie gęsią skórkę. Co prawda tz twierdzi,że wszystko jest już posprzątane itp ale ja tam ciągle widzę smugi na meblach, na podłodze jakieś ciapki po farbie i tym podobne.... To chyba syndrom wicia gniazda albo stres,że już blisko do....? ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
a i wczoraj tak jak mówiłam przyszedł mi fotelik
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-31 o 09:24 |
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
i like it to chyba ten syndrom
Zawsze kochana nam wydaje się że zrobimy wszystko lepiej Chociaż czasem takich szczegółów faceci nie ogarniają ![]() Fotelik śliczny
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-31 o 09:24 |
|
|
|
#3376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ja już sobie wybiłam z głowy rodzenie, bo teraz moją porodówkę zamykają na tydzień MAMAYA i inne rodzące w Warszawie na Starynkiewicza, zaciskamy nogi |
|
|
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Z tą moją umową i z tym ZUSem to jest tak, że mój szef zmienił spółkę, bo rozstał się ze wspólnikiem, a od grudnia założył nową i dostałam nową umowę, nową stawkę, bo przejęłam obowiązki wspólnika. ZUS widzi, że mam nową umowę, ale nie widzi, że ciągiem u tej samej osoby i w tym samym miejscu pracowałam.
Ogólnie w moim przypadku to jest tak, że pracuję łącznie jakieś 10 lat, w tym 8 na umowę o pracę. W ciągu tych 8 lat mam łącznie 7 dni roboczych L4 (5 jak wybiłam dwa łokcie i 2 jak byłam tak chora, że mogłam wstać z łóżka). Straszne draństwo, bo jak potrzebuję L4 na ciążę to robią problem.Potem państwo ma problem, że dzieci mało i nie będzie miał kto zarabiać m.in. na emerytury... Macie rację - trzeba walczyć i się nie poddawać. Mam nadzieję, że w moim przypadku skończy się to na etapie kontroli u pracodawcy ![]() I like It ja dziś też dzień porządków, i też mi się nie chce
|
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To co się stało że zamykają na tydzień? Ale IP działa? Bo mam w środę KTG ehhh
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko że możesz się naczekać na pieniążki, ale ogólnie wydaje mi sie że trzeba wyjaśnić w Zusie co i jak i będzie OK, bo tak naprawdę liczą się składki jakie były na Ciebie odkładane.
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś z małym do lekarza kontrolnie i może od jutra będe mogal zacząć werandowanie
|
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Tak i to liczą się składki z ostatniej umowy, czyli w moim przypadku jakiś 4 miesięcy. No kurcze nie moja wina, że wspólnicy postanowili się rozstać, dla pracownika zmiana spółki zawsze jest krzywdząca. Jestem dobrej myśli, nie ukrywam troszkę się tym stresuję, ale muszę jakoś podejść do tego z dystansem, żeby mały się nie stresował
![]() Dusia, z prawnikiem poczekam jeszcze - zobaczę jaka będzie decyzja po kontroli u pracodawcy ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Daj znać koniecznie jak po wizycie.
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i rady, muszę jeszcze z tż dobrze temat obgadac, a że dzisiaj wyprawiamy małej urodzinki to czasu nie będzie, ale spoko nie pali się
Ines już się przejechalam tyle że z córa i spacerówka rzecz jasna.. i tak jak pisałam wydaje mi się że lepiej jednak jedzie się starym.. ale coś czuję że jednak jako wzrokowiec i gadżeciarz to będę chciała sprzedać ten stary ![]() Ok, zmykam bo mam sporo szykowania, ale robię to z przyjemnością bo moje najlepsze przyjaciółki przyjeżdżają z dzieciakami kope lat się nie widzialysmy a pogoda dziś super jak ba zamówienie. Tylko córa się dziś nie spisala wstając z płaczem o 5:20 :sciana: i teraz do południowej drzemki będzie marudzić... eh no cóż, bywa ![]() Buziaki i miłego dnia ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, współczuję sytuacji
Wczoraj wieczorem przeżyłam horror żołądkowy ![]() Ines, wpadłam wczoraj na Starynkiewicza i myślałam, że ich rozszarpię Utwierdzilam się w przekonaniu, ze pani doktor przyjmująca mnie na IP była bardzo niekompetentna Przyjechałam odebrać wyniki badań i co sie okazało? Ze one w ogóle z IP nie wyszły, wiec fatygowalam sie taki kawał bez sensu No ale całe szczęście, ze badanie, po którego wynik przyjechałam, wykonała mi tez prowadząca na ostatniej wizycie
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bawcie się dobrze i wszystkiego najlepszego dla Malutkiej ![]() Cytat:
.OMG co Ty masz z tym szpitalem, ciągle coś |
||
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, ja absolutnie sie nie czepiam
Bo wiem jak instytucje typu ZUS czy US funkcjonują od wewnątrz ![]() A ze szpitalem to tylko ten problem sie pojawił Może kojarzysz to, co pisałam na temat poprzedniego szpitala, w którym planowałam rodzić
|
|
#3388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamaya oczywiście chodzi mi o system nie o ludzi Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra wracam na plac boju sypialnia, kuchnia i korytarz posprzątane teraz salon i najgorsze.... łazienka. Nienawidzę sprzątać łazienki |
||
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas zapowiada sie ladna pogoda. W planach mam wziac sie za porzadki i przygotowywanie rzeczy dla maluszka. Daje sobie na to 2 tyg. szkoda, ze nie mam turbo pralki z suszarka, ktora od razu prasuje ![]() Milego dnia i weekendu |
|
|
|
#3390 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) czy to prawda, i odpisał mi, że to prawda, ale żebym się nie przejmowała, bo tylko na tydzień, to na pewno jeszcze nie urodzę już nie drążyłam tematu.IP na pewno działa jak i reszta szpitala, więc jak będziesz w środę na KTG to proszę dowiedz się o co chodzi i czy to na pewno w najbliższym tygodniu czy może cholera jeszcze później. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gadałam wczoraj z bratową, ona jak rodziła pod koniec kwietnia, to rozmawiała z położną i podobno takiego roku jak teraz to jeszcze nie było. Podobno zawsze na porodówce były takie "rzuty" tłumu rodzących, raz więcej, raz mniej, a teraz od początku roku jest totalne obłożenie bez chwili wytchnienia. Gdzie ten niż demograficzny ja się pytam?? Kurde, a ja żałuję, że już wszystko mam poprane, poprasowane, torby spakowane i nie mam co robić ![]() Ale jeszcze dziś mi się rano przypomniało, że kupiłam 2 nowe ręczniki z myślą o syniu i będę musiała je przecież wyprać w loveli i wyprasować. Zadanie na dziś
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Ale ptfu, ptfu, odpukać w niemalowane, na razie przeszło...

i koniecznie informuj nas co u Ciebie.
oczywiście idąć prosto chodnikiem, czyli tak jak zwykle chodzę na spacery... No ale kółka można zablokować. Detale mi się o wiele bardziej podobają, kilka rzeczy też jest bardziej funkcjonalnych. Z drugiej strony stary wózek ma duże "retro" koła, dzięki czemu mniej nim trzęsie, wydaje mi się że ma amortyzację z przodu i z tyłu, a nowy wózek tylko z tyłu. Za nowy z pewnością dostałabym więcej kasy, chociaż z drugiej strony kto szuka nowego wózka na tablicy czy allegro.... W ogóle wydaje mi się że chyba nie będzie łatwo sprzedać ani jednego ani drugiego. No generalnie nie miałam problemu, a teraz mam
Zawsze znajdą sposób żeby człowieka udupić

), a ja jak nie patrzył zjadłam wielki kawał placka z truskawkami

popatrzcie jak ten czas leci
Bawcie się dobrze i wszystkiego najlepszego dla Malutkiej