|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Oczywiscie jak sobota to trzeba sie obudzic 6:30 i oczywiscie juz sie spac nie chce. A jak w tyg trzeba wstac o 7 kanapkibmezowi zrobic to nie moge sie zwlec z lozka...
Wczoraj bylam u lekarza i poniewaz rano sie poklocilam z mezem i wpadlam w histerie i nawet rzesy somie nie maznelam to oczywiscie mozna sie spodziewac ze wygladalam nader kiepsko. Jak weszlam do lekarza uslyszalam: "ojej pani I co sie stalo, gorszy poranek?" wiec co ja na to? W ryk ze nikt mnie i tak nie rozumie i ze wszyscy przeciwko mnie. To Pan doktor pocieszyl ze on rozumie, ze hormony i ze tak bedzie ale to bardzo dobrze to oznaka ze ciaza dobrze przebiega i teraz kazdy problem nawet taki ktorym bym sie wczesniej nie przejela to teraz problem rangi swiatowej. Och jakiego ja mam wspanialego lekarza. Maz mnie potem zabral na obiad do fajnej knajpki i reszta dnia uplynela milo.... Od kilku dni mialam juz nerwa i sie tu tez nie odzywalam bo jak zobaczylam po raz setny to samo pytanie na ktore juz wiekszosc wyczerpala swoje odpowiedzi to myslalam ze swira dostane wiec pomyalalam nie bede sie odzywac bo wyjdzie ze zolza jestem. Dzis w Bobolandzie i Bebe clubie ceny hurtowe. Jade! Nie teraz oczywiscie ;-) Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#2492 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Nie śpię od 3:30 córa mnie obudziła, bo ma katar i nie mogła spać. Masakra. Wczoraj wziełam 2 nospy tak mi się brzuch stawiał. Okropne uczucie i ten strach o baby. Skąd ja to znam, ale moj lekarz tak się nie rozczula - szkoda ;-). Znowu mi cukry szaleją, ale wg niego jest ok wcale nie ma zbyt wiele przekroczeń. A co to za sklepy? Właśnie obserwuję aukcje z mega pięknymi ubrankami głownie 0-3 sukieneczki, spodenki itd. Są śliczne, ale czy zdążę to wszystko założyć. Z doświadczenia wiem, ze pierwsze 3 m-ce to głównie body pajace, a sukienki max 1-2 wystarczą. |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy może mieć gorszy dzień Kto to bardziej zrozumie od lekarza ? ![]() I jak wizyta? Najważniejsze że potem między wami było dobrze i ze spędziłas miło czas z mezem ja nie śpię od 7 |
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Zaczarowana - pytałaś ile mam śpiochów i pajaców, tak więc: na 56 mam : spiochy - 5 pajace- 4 półspiochy - 5 kaftaniki - 6 body z krótkim i długim rękawem - 15 oprócz tego dresik, 2 komplety bluzeczka+spodenki, skarpetki, czapeczki itd.Może nie jest tego dużo, ale można robić różne kombinacje, np.body+półspiochy, czy śpiochy+kaftanik itd. na 62: śpiochy - 4 pajace - 3 body zdecydowana większość z dłg rękawem, bo podejrzewam, że może byc już chłodno (mam termin na 23 sierpnia) - 8 półspiochy - 6 kaftaniki - 6 sukieneczka - 1 tuniczka - 1 Poza tym mam jeszcze ubranka na 68, ale już troszkę mniej. Z pewnością będę jeszcze dokupować jakies ubranka, bo przeciez nie ma szans żebym się oparła , prezentów od rodziny i znajomych nie biore pod uwage, bo z tym to nigdy nic nie wiadomo ![]() Zastanawiam się właśnie czy nie wybrać się do tesco, bardzo dużo ubranek tam kupowałam i naprawde materiał wydaje mi się bardzo fajny. Współczuję dziewczynom z remontem, czeka mnie to samo, całe szczęście tylko pokoik dziecka, bo z kuchnią, czy łazienka byłoby więcej problemów i tego całego zamieszania ![]() U mnie dziś zapowiada się super pogoda wczoraj lało prawie cały dzien, a dziś przed 6 obudziło mnie słoneczko
|
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj to widzę też niezafajnie dasz linka do takiej aukcji"? Chętnie zobaczę bo w sumie nie miałam jeszcze okazji ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
widzę ze ciuszki masz w rozsądnej ilości tez tak planuje ![]() u mnie też świeci słońce ma być 20 stopni remont pokoiku to chyba sama przyjemność
|
||
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak, juz nie moge sie doczekac
a z ubrankami nie chce przesadzac, choc moja mama twierdzi, ze oszalalam wczoraj TZ zabral mnie na pizze, a pozniej na lody, wieczorem musialam pic miete, ale co tam...warto bylo
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-31 o 08:44 |
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziendobry!! (mam nadzieje ze dzisiaj bedzie dobry), u nas sloneczko za oknem wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej niz wczoraj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uuuuu....wczoraj biometr byl niuekorzystny chyba do tego, bo ja tez ryczalam w sumie to ja zawsze jestem taka autodestrukcyjna ale ciaza robi swoje dodatowo, fajnego masz lekarza ![]() W sumie moja lekarka tez mie pozytywnie zaskoczyla, bo jak poszlam do niej na poczatku ciazy ze mam mega problemy w domu i chcialabym cos na uspokojenie to pytala co sie dzieje i pozniej kilka razy pytala jak sytuacja czy lepiej sie czuje itd wiec fajnie fajnie... Tak dodajac do dyskusji o tesciowych, to wlasnie przez nia tak mialam i krwiaki mi sie porobily, wioec postarajcie sie nimi nie stresowac.. Ja swojej nie widzialam i nie slyszalam od stycznia i narazie mi z tym dobrze, gorzej boje sie co bedzie jak maly sie urodzi to bedzie go chciala zobaczyc a beze mniue nie ma jak bo przy cycu taki maluch przeciez ![]() Cytat:
![]() O Boze..od 3?? rany boskie wspolczuje, jeju i nic nie pomagalo? zadne kropelki do noska, odciaganie, masci pod nos? Naprawde wspolczuje! a teraz lepiej?? Zdrowka! Katar czesto jest gorszy niz powazniejsza choroba... Cytat:
![]() Zjadlabym je nawet na sniadanie! wygladaja pyyycha Cytat:
![]() Moj tez lezal na macie duzo, ale w lazience np strach troche.. Jej mam nadzieje ze braciszek tez bedzie siedzial chetnie w tym foteliku zawsze to chwila oddechu i wiesz ze dziecko bezpiecznie poczeka, nawet do kibelka mozna isc ale masz racje, jedni chwala drudzy nie i tak to juz jest..A przypomnialo mi sie ze mialam bluzy dla Tomka z kapturem i tez mi to nie pasowalo, oczywiscie warto miec ze 2 sztuki ale ja mialam chyba wszystkie i strasznie mnie wkurzalo ze musze ten kaptur ukladac pod glowa zeby go nie gniotl na pleckach... Kurde mam ochote na lody teraz ide po kawe w takim razie
|
|
#2500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lodziki pycha, a teraz tez popijam kawkę, więc zdrówko ![]() Ja tez mam półspiochy nierozpinane i nie widziałam innych. Co do teściowych-współczuje, musiała Ci naprawde nieźle dopiec, moja na szczęście jest super, póki co oczywiście ![]() Kupując ubranka kieruję sie tym, żeby własnie Maleństwu było wygodnie, widziałam na przykład przesliczną sukienusie na 56 cm, piękna była, ale co z tego, skoro zapinana na pleckach na 3 wielkie, odstajace guziki, można niby przyszyc inne, ale mimo wszystko to 3 duże guziki na pleckach, kto to projektuje?
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także naprawdę Wam zazdroszczę. |
|
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, ze masz takiego lekarza, ktory stara sie zrozumiec kobiete w ciazy!!! Ja jak juz wczesniej pisalam mam mega nerwy od kilku dni, wszystko mnie bardzo szybko irytuje i mam ochote kazdego z osobna udusic! Dzisiaj w nocy okropnie bolala mnie glowa, ze wzialam Apap i rano mialam nadzieje wstac bez bolu, a tu klops... glowa mnie boli w dziwnym miejscu, bo bardziej na czubku glowy.. nie wiem czy to cisnienie, czy zaczelam odczuwac skutki zmiany pogody... nie wiem czy ryzykowac kolejny Apap?? |
|
|
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle według kalendarza to zaczynam dziś 8 miesiąc
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą miałam ciśnienie 90/60 max.więc kawy ratowały mi życie. Teraz na lekach na nadciśnienie mam 120/80, ale logiczne, że nie po to biorę leki obniżające ciśnienie, żeby je kawą podnosić. Ale brak mi bardzo. Ja akurat pokochałam w ciąży inkę, polecam spróbować. Jak piłaś kawę z mlekiem, to niewielka różnica w smaku. Ja piłam zawsze czarną, a i tak daje radę.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My po zakupach nie mielismy na nic sily wiec Tz zamowil hamburgery z frytkami ale ja zjadlam wieksze pol i troche frytek a Tz zjadl 3 hamburgery i moje frytki nie wiem gdzie mu sie tyle miesci ![]() oczywiscie nie musze mowic ze po tym mialam wizyte w wc ![]() ![]() moja tez uznaje tylko paracetamol |
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To tak, jak mój. |
||
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Justa przypadkiem zacytowałam Agatkę, a nie ciebie. Mnie głowa od góry boli przy wyższym ciśnieniu. Masz sobie jak zmierzyć?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spokojnie,kazda z nas ma takie nerwy i zmaine nastroju.. W I trymestrze wymioty,a w III burzaaa hormonów.Nikt by nie pomyślał,ze jestem zolza,jedziemy na tym samym wozie,kto cię nie zrozumie jak nie my Ja też kiedyś się chwile nie udzielalam,bo musiałabym napisać coś co później bym żałowała heh brawa za 8 miesiąc,ale ten czas leci.
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Moich przyjaciol dwojka dzieci jest nieszczepiona. Zadnych problemow, oprocz tych, ktore urzadzilo im Panstwo Polskie - interwencje sanepidu, grozby grzywny, policja, sad rodzinny, grozenie odebraniem praw rodzicielskich. Cudem udalo im sie z tym uporac. Dziewczynki rozna zdrowo, jedna ma szesc lat, druga poltora roku, i jak na ''nieszczepione pasozyty'' maja sie zaskakujaco dobrze .Btw, pytasz o zdanie w sprawie szczepien lekarzy i pielegniarki... a jakie oni na ten temat moga miec inne zdanie? Wpojono im to w glowy w czasie studiow i praktyki, mysla schematami, szczepiena to przeciez dla sluzby zdrowia swiety obowiazek. To tak, jakbys zasiegala opinii rzeznika, czy nie przejsc na wegetarianizm .
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś mi się snilo ze mialam juz dziecko w domu,malutki chłopczyk z mega ciemnymi włosami. Karmiłam go piersią i w tym snie było tak że jak on pil to ja też czułam smak tego mleka,ze niby tak ma być czy nie zepsute
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
wypowiem sie tylko o tych wyprawkach, bo widze że dyskusja wczoraj wrzała...ja uważam, jak niektóre z Was, że każdy kupuje tyle na ile go stać. Jak ktoś żyje w wyższym standardzie i nie zarabia najniższej czy średniej krajowej to dla niego 9tysi na dziecko na początek to niedużo. Dla dziewczyn które zarabiają mniej i maja na utrzymaniu jeszcze rodzinę, np starsze dziecko to to już jest kosmiczna kwota. Więc nieważne ile wyprawka kosztowala czy 9tys czy 900zł ważne że JEST! ja np nie liczyłam ile wydałam do tej pory, pamiętam mniej więcej te większe wydatki typu łóżeczko czy wózek, na ciuszki tez trochę poszło ale wielu rzeczy jeszcze nie mam więc nawet nie policzę ile mnie to kosztowało. Myślę, że o tej pory nie więcej jak 1500 wydalam...no tylko, że nie mam np pieluch, laktatora, kosmetyków, wanienki/wiadra, fotelika (mam tylko ten co był przy wózku), przewijaka...kurde dużo strasznie nie mam co do szczepień to ja sie nie wypowiadam, bo nie mam jeszcze zdania na ten temat. jak czytam czasem co Wy gotujecie na obiad to jestem przerażona moim jadłospisem...ja przy Was wypadam bardzo blado...jem duzo pieczonych/smażonych rzeczy, sporo mięsa, ziemniaki itp...tak normalnie, nie uważam za bardzo na to co jem. Pewnie, że nie chodze do Maca bo nigdy nie chodziłam ale gotuje tak jak przed ciążą...chyba muszę zacząć bardziej sie przyglądać temu co gotuję... fajny brzuch któras wkleiła moja Mała aż tak sie nie rozpycha, czasem tylko lekkie wzgórza widze ale nic więcej i to przez doslownie sekunde więc nawet bym zdjęcia nie zdążyła zrobić. a tu takie cuda może dlatego że ja mam łożysko z przodu to zasłania trochę..dobra, idę coś posprzątać, bo dziś spałam - UWAGA - do 8.40! i jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam. Pracę na dzis odpuszczam ufff i tylko dom mi zostaje do ogarnięcia, jedyne 200m2 phi ![]() milego dzionka liczę ruchy ale juz sie pomyliłam i nie wiem czy były 4 czy 5....hmm |
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnego masz lekarza Cytat:
U nas nadal pochmurno i zimno.. TŻ będzie dziś malował łóżeczko na biało i przykręcał półki. My mieliśmy szczęście i remont sypialni i łazienki zrobiliśmy zanim się dowiedziała o ciąży, więc mogłam pomagać. A teraz się tak wszystko ciągnie.. łóżeczko już bym dawno pomalowała Patrycja dobry sen Miłego dnia!
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Byliśmy wczoraj oglądać wózki. Wybraliśmy kilka typów ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca. Tutaj jest filmik z instrukcją, ale nie wszystko w nim pokazują. Jestem trochę mądrzejsza po tych wizytach w sklepie ale i tak dochodzę do wniosku, że większość wózków ma te same zastosowania i różni się jakimiś szczegółami czy dodatkami. Ten mi pasuje bo ma chyba wszystko co potrzebne, po prostu nie przychodzi mi do głowy co jeszcze wózek mógłby mieć. W sklepie jest w zestawie i moskitiera i pokrowcem przeciwdeszczowy, w gondoli można oparcie zrobić na półleżące dla starszego malucha który już chce coś widzieć, jest materacy który można wyprać, spód z plastiku, żeby się nie pobrudził, koła mogą być skrętne, ale można je też zablokować. W spacerówce regulowane pasy, 4 pozycje siedzenia, wszystko regulowane. Kierunek jazdy przodem lub tyłem. No co jeszcze można wymyśleć? Aaa i najlepsza rzecz, jak się go składa to w stelażu koła są z jednej strony więc jak ktoś ma malutki bagażnik (albo wiecznie zapchany jak nasz ) to spokojnie może go położyć na ziemi na tylnym siedzeniu i mu koła siedzenia nie pobrudzą.Może zrobimy na pierwszej stronie taki spis wózków, kto jaki kupił, wtedy reszta dziewczyn mogłaby się zapytać o dany wózek te dziewczyny co już je mają. Wiem, że dopiero jak się z dzieckiem pojeździ danym wózkiem to połowa rzeczy wyjdzie ale może ktoś coś doradzi.
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój serniczek właśnie wylądował w piecu. Teraz ogarniamy i wizażujemy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

, prezentów od rodziny i znajomych nie biore pod uwage, bo z tym to nigdy nic nie wiadomo 
wczoraj lało prawie cały dzien, a dziś przed 6 obudziło mnie słoneczko 

ide po kawe w takim razie

przed ciążą miałam ciśnienie 90/60 max.więc kawy ratowały mi życie. Teraz na lekach na nadciśnienie mam 120/80, ale logiczne, że nie po to biorę leki obniżające ciśnienie, żeby je kawą podnosić. Ale brak mi bardzo. Ja akurat pokochałam w ciąży inkę, polecam spróbować. Jak piłaś kawę z mlekiem, to niewielka różnica w smaku. Ja piłam zawsze czarną, a i tak daje radę.