![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II
Svinecko dobrze że u Ciebie jest dobrze
![]() ![]() takie odgrzebanie uczuc i namietności może niesamowicie odświeżyć związek ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, że jakis orginalny pierscionek czeka na ciebie spokojnie w gablotce sklepowej ![]() ![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
No dziewczyny, dzisiaj mój wielki dzień, wybór pierścienia tuż, tuż
![]() Mam dzisiaj dobry nastrój, oby do 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie beznadziejnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale mi się to nie podoba. A nie mógł Ciebie zabrac na to spotkanie? Wiesz myslę że branie slubu na szybcika to nie jest dobre rozwiązanie, a juz na pewno nie udowodni że mu na Tobie zalezy. Powinien facet chyba rozumiec że kłamstwo ma krótkie nog, że zawsze lepsza jest prawda od kłamstwa i że nie na kłamstwie związek polega. To ze jestes zazdrosna po tym kłamstwie z jego strony to zupełnie normalne i on powinien to rozumiec. I on durny zamias budowac zaufanie, znowu je zniszczył ![]() Ja Ci tylko radze slubu jeszcze nie brać, wytłumaczyc, że kłamstwo to najgorsze co moze byc i nie bedziesz tego tolerowała , nie płakac -a ostra babka byc ![]()
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ty musisz sama podjąc decyzje, nie możmey tego za Ciebie zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Melodio nie wiem co ja bym zrobila. jestem strasznie zazdrosna wiec gdyby TZ wycial mi taki numer to powaznie bym sie zastanowila. bo jeszcze gdyby to naprawde bylo tylko piwko z kolega to ok, ot meska slabosc.
moze daj mu jeszcze jedna szanse. tylko postaw sprawe jasno,jeszcze jedno klamstwo i koniec z wami. chociaz ja widze po swoim TZ ze to nie zawsze dziala. bo jak mu kilka razy wybaczylam to potem np szedl z kumplami nic mi o tym nie mowiac bo i tak wiedzial ze mu daruje. ale w koncu miarka sie przebrala. poszlam do niego po kolejnej takiej wpadce zdjelam pierscionek, dalam go mu i zapytalam czy naprawde tego chce. podzialalo jak na razie. a mi sie wczoraj taka niemila rzeczy przytrafila. TZ teraz przenosi sie do innego pokoju. i wyjal z szafki zeszyt z wojska w ktorym ma stare zdjecia i listy od bylej. jakos tak zazartowalam ze ma listy od niej na wierzchu a gdzie jest moj( pisalam kiedys). i wiecie co...nie wiedzial i nie mogl go znalezc ![]() ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
Może jeszcze raz mu wybaczyć?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#160 |
Zakorzenienie
|
Melodio przykro mi że spotkałą Cie taka niemiła sytuacja
![]() Nie wiem co bym zrobiła, Tz normalnie Cię okłamał, przecież mógł wziąść Ciebie na to spotkanie, albo powiedziec Ci o nim skoro to nic złego. Chociaż to ze spotkał sie ze swoją byłą byłoby dla mnie podejrzane. I ja właśnie o to miała\bym duże pretensje. Moje zdanie jest takie skoro okłamał Cię pierwszy raz to mógł Cie nie okłamac już nigdy, ale jesli okłamaL Cię juz drugi raz to możliwe że okłamie Cie i kolejny raz. Może postapiłas zbyt pochopnie zrywając zaręczyny, przemyśl sobie całą sytuacje, porozmawiaj otwarcie z Tz i wtedy podejmij jakąś decyzje. Co do slubu to zgadzam się z hanią811- co nagle to po diable.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#162 |
Zakorzenienie
|
Melodio myślę że takie zakazy nic nie dadzą. Zakazany owoc korci. Trzymaj się dzielnie kochana
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
z zabraniania jeszcze nic dobrego nie wyniklo. porozmawiajcie spokojnie i niech nastepnym razem powie Ci gdzie i po co idzie. a jak bedzie mial sie spotkac z byla to niech Cie wezmie ze soba. chyba to nie problem.
qrcze nie wiem, nigdy nie mialam takiej sytuacji zeby TZ umawial sie z kolezankami ![]()
#164 |
Zakorzenienie
|
Cos mi się przypomniało
![]() OGlądałam ostatnio film odmożdżający w postaci amerykańskiej komedii romantycznej i było tam znamiennie zdanie:: " Wole się z Tobą kłocic, niż kochac kogoś innego" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Melodio bardzo głupia i przykra ta wczorajsza sytuacja
![]() Zachował się jak gnojek, ale niestety faceci tak czasem mają.......Nie usprawiedliwiam go, ale staram się myślec obiektywnie ![]() Mój kilka razy też mnie oszukał wprawdzie to było przeinaczanie faktów a nie typowe kłamstwo, ale było ![]() U nas jak u Ciebie powodem była ZAZDROŚĆ. Tyle, że u nas obopólna, były już takie sytuacje że popadaliśmy w paranoję, włącznie z wzajemnym przeglądaniem komórek.........Kiedyś tak było, teraz od jakiegoś pół roku, od kiedy zaczęliśmy planować nasz ślub zaczęliśmy być siebie bardziej pewni. Ufam mu a On mi, nie ma innej możliwości aby związek miał szansę bytu. Wiadomo, że zazdrość pozostała ale już taka zdrowa i nie powodująca z naszej strony jakichś dziwnych zachowań typu kłamstwa, kręcenia itp. Ja lubię zazdość w związku, bo jest to dla mnie barometrem wzajemnych uczuć, ale wszystko w normie. Przemyśl czy nie przesadzałaś z tym w stosunku do Tża???? Czy mogło być tak, że mówiąc Ci prawdę doprowadziłoby to do kolejnej awantury ......... Spytaj dlaczego Cię okłamał i brnął w to kłamstwo dalej, ta ściema z kolegą po co to ??????!! Niestety nie zamkniesz go w złotej klatce i nie odizolujesz od innych kobiet, musicie znaleźć jakiś kompromis........ Nie umiem Ci podać gotowej recepty na tę sytuację ![]() Czy próbował sie z Tobą kontaktowac od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabranianie czasem działa zupełnie na odwrót. Powiedz mu po prostu, żeby Ci o wszystkim mówił, że nie musi nic ukrywac przed Toba , bo najnardziej krzywdzi Cie kłamstwo. jak chce się spotykac z kolezankami, to prosze bardzo, ale Ty tez idziesz- proste. Powinien zrozumiec, ze bola Cię jego spotkania z kobietami. Ja myslę, że wybaczyłabym, ale musisz jasno i spokojnie wyrazic swoje uczucia i zasady.
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co mam robic.. Jka wam juz pisałam mój TZ jedzie w nastepnym tygodniu do Holandii na całe 3 miesiące do pracy. wczoraj mój TZ powiedział, że jeśli sie nie dostanie na studia (wyniki 12 wrzesnia...) to nie wie kiedy wróci.. bo sie boi iśc do wojska.... czego kompletnie nie rozumiem... bo przeciez jak nie teraz , to w takim razie jak tylko wróci to go wezma do tego wojska.. narazie mu sie udawało.. bo studiował. w tym roku juz skończył i sklada na kolejny kierunek...
I tak mnie to zdołowało.. że wczoraj cała noc nie mogłam spać... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy ja dobrze rozumiem, że On już skończył jeden kierunek studiów 5-letnich? Chyba wojsko mu wtedy nie grozi... Nie podoba mi się takie traktowanie, ma swoje plany, w głowie sobie wszystko poukładał a teraz na przeddzień wyjazdu zdradza Ci to ![]() A Ty, a Wasz związek, spytaj go co o tym sądzi i jak sobie wyobraża, i GDZIE w tym związku jest miejsce dla CIEBIE???!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Madzialenko przyznam że nie rozumiem Twojego Tz. Jedzie na 3 miesiace do pracy, w porządku, ale jesli skłąda papiery na inny kierunek, to wojska nie powinien się obawiać. I to jest żadne wytłumaczenie, kiepski argument.
Brat mojego Tz tez ucieka przed wojskiem, najpierw wyjechał do Anglii na 6 miesięcy (właśnie przed wojskiem) a teraz jest w Polsce, jezdzi po całym kraju, i jakos udaje mu sie wymigac od wojska juz blisko rok. Poprostu rodzice nie przyjmuja wezwania. Ale może o cos innego tu chodzi? Może Twój Tz z góry zakłada że spodoba sie mu tam, i szkoda bedzie mu odjezdżać (jesli będzie miał dobrze płatną prace). Nie wiem. Musisz z nim wyjasnic ta sytuację. Bo widze że nie bierze w swoich planach Was pod uwage.
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
z jego tokiem nauki to długa historiia. ale w skrócie: rozpoczął jeden kierunek, zrezygnował, po pierwszym semestrze bo to nie było to, rozpoczął kolejny i nie poszedł na 2 rok, bo to tez nie było to.. w końcu poszedł na to co chciał (architektura krajobrazu) ale na pomaturalne... skończył
![]() spytałam sie oczywiście a co w takim razie z naszymi planami, a on że wszytsko pozostaje tak, jak miało byc.. nie wiem jak on to sobie wszytsko wyobraża... ja jestem załamana.. powiedział,żebym o tym nie myslała i wieżyła , ze sie dostanie i wróci w październiku... łatwo mu powiedziec... kurcze... nagle poczułam jakby mi sie świat zawalił... |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi tu nie pasuje... Spytaj czy Wasz związek zależy od tego czy On się dostanie na studia czy nie??? A załóżmy wersję pesymistyczną i co wtedy??? Czy chociaż bierze pod uwagę, że wówczas przyjedziesz do niego i tam będziecie organizowac swoje życie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
![]() Automatycznie wasze plany mieszkaniowe idą na dalszy plan.
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
wiem i dlatego własnie o tym non stop mysle.. nie wyobrazam sobie, że on tak poprostu nie przyjedzie w październiku...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
a w ogole to ciagle zapominam napisac jednej rzeczy
![]() czyli tego ze ciesze sie Dorinko ze idziecie dzis po pierscionek. mam nadzieje ze znajdziesz ten wymarzony. i jak najszybciej zdasz nam relacje z zakupow a moz tez i z zareczyn...kto wie co Twoj TZ przygotowal ![]()
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż nie powiem, że nie czuję pewnego dreszczyka emocji i przypływu adrenaliny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
jaka 'bułka z masłem", to wielka cudowna chwila, i bardzo wazne że nareszcie sie doczekałaś
![]() Nie zapomnij nam zdac relacjii ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
A mi mama powiedziała, że trochę przesadzam i TŻ się mnie boi i czuje się jak w więzieniu bo ja jestem zbyt zaborcza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2007-06-29 o 13:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się nie odezwała tylko czekała na jego krok, w końcu On zawinił nie Ty...i przeprosić On powinien za kłamstwo . Ale zrobisz jak uważasz.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
a dzis wogóle miałam sen... że był juz paxdziernik, a on do mnie zadzwonił, że juz nie wraca.. że jest mu tam dobrze.. że zrozumiał, że juz nie kocha i wogóle... ach..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.