Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-28, 14:01   #151
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II

Svinecko dobrze że u Ciebie jest dobrze

takie odgrzebanie uczuc i namietności może niesamowicie odświeżyć związek

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-28, 15:17   #152
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Noo......, nie mogę się z Wami nie zgodzić , ale wezmę co będzie aby miec już to za sobą

Wymysliłam sobie, że fajnie by było aby mój pierścionek miał kwadratowe oczko , bo ja w ogóle lubię proste, geometryczne kształty a kwadrat jest moim faworytem (zegarek mam też kwadratowy )
Własnie ciekawa była Dorinko jak tam sprawy u Ciebie, bo na innym watku wspominałas, że się martwisz o zareczyny. HA mówiłam ze trzeba cierpliwie czekać.
Myslę, że jakis orginalny pierscionek czeka na ciebie spokojnie w gablotce sklepowej. Ja tez nie chciałam żadnego standartu i moje marzenie się spełniło- Twoje tez się spełni
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 08:08   #153
dorinka30
Zakorzenienie

No dziewczyny, dzisiaj mój wielki dzień, wybór pierścienia tuż, tuż

Mam dzisiaj dobry nastrój, oby do 17
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 10:29   #154
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

A u mnie beznadziejnie Zerwałam zaręczyny Ale zastanawiam się czy mu wybaczć Pomocy!!!Przyłapałam go na kłamstwie. Powiedział mi , że idzie spać , bo się źle czuje i boli go głowa. Mówie ok!Odpocznij, wyśpij się. No i się położył. Ja po 1,5 godziny wpadłam na pomysł, że zrobię mu niespodziankę. Stęskniłam się, bo tego dnia się nie widzieliśmy. No i pojechałam do Niego. Kupiłam mu coś dobrego na poprawę nastroju po drodze i do Niego. A tam pocałowałam klamkę. Dobijałam się jak idiotkaZdarłam aż skórę na palcuNo to dzwonię do Niego wkur*****. Nie mogłam się dodzwonić, ale jak już odebrał to mi powiedzaiał, że jest u kolegi na piwie. Mówie ok!To jadę do Was i pobawię się z Wami. Wysłał mnie kawał w Warszawę niby do tego kolegi. Po drodze go opieprzyłam, że mi skłamał. To ten mówi, że on mnie widzieć nie chce Ja mówię, że jadę tam gdzie powiedział i pójdziemy do kolegi i wyjaśnimy czy tam był. Pojechałam, a Jego tam nie było Z grypą stałam tam po 22 z godzinę i czekałam. Wreszcie się zjawił i powiedział, że łaził po Polach Mokkotowskich i zastanawiał się czy powiedzieć mi prawdę. A prawda była taka, że poszedł ze swoją eks dziewczyną na kawę i piwo do Sphinxa (a my byliśmy wczoraj w tym samym miejscu na obiedzie). No to się wkurzyłam , że hej!Powiedziałam dawaj telefon i zadzwoniłam do niej. Zpytałam czy wie z jakim kłamcą się zadaje. Dziewczyna ogólnie jestm ok i nie mam nic do niej. Raczej wątpię, że coś kręcą. Byli ze sobą coś około 4 miesięcy tylko. Ale TŻ strasznie mnie zawiódł. Nienawidzę kłamstwa Poza tym kiedyś też mnie okłamywał, że nie utrzymuje kontaktu z taką laską, która go ewidentnie podrywała, a utrzymywał mimo, że się zarzekał, że już nie utrzymuje. I tak mnie z rok okłamywał Chyba nic nie oszło między nimi, ale kłamstwo boli. Po tym pierwszym przyrzekł na zdrowie swojej matki, że mnie nie okłamieA tu taki zong Chciałam mu oddać pierścionek Kurcze. Sama nie wiem czy mu wybaczyć czy zerwać całkowicie???POMOCY!!!!!! !!!!!!!!Płakałam całą noc:On powiedział, że skłamał, bo byłoby mi przykro i byłabym zła, gdyby mi powiedział. Im, że bym mu nie pozwoliła. A omn chciał z Nią po prostu pogadać o swoim przyjacielu, kt.óry jest w Irlandii (jest jej bratem). Dadam , że faktycznie jestem bardzo zazdrosna po tym kłamstwie z Jego strony On mówi, że się mnei bał i dlatego skłamał. I, że żałuje. Poza tym układa Nam się wspaniale Jeśli z Nim zostanę to na moich warunkach tj. Zadnych kłamstw, mieszkanie razem, nieukrywanie niczego i myślałam o śubie cywilnym w tym lipcu, żeby pokazał czy mu na mnie zależy. To głupie??RATUNKU

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 10:51   #155
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
A u mnie beznadziejnie Zerwałam zaręczyny Ale zastanawiam się czy mu wybaczć Pomocy!!!Przyłapałam go na kłamstwie. Powiedział mi , że idzie spać , bo się źle czuje i boli go głowa. Mówie ok!Odpocznij, wyśpij się. No i się położył. Ja po 1,5 godziny wpadłam na pomysł, że zrobię mu niespodziankę. Stęskniłam się, bo tego dnia się nie widzieliśmy. No i pojechałam do Niego. Kupiłam mu coś dobrego na poprawę nastroju po drodze i do Niego. A tam pocałowałam klamkę. Dobijałam się jak idiotkaZdarłam aż skórę na palcuNo to dzwonię do Niego wkur*****. Nie mogłam się dodzwonić, ale jak już odebrał to mi powiedzaiał, że jest u kolegi na piwie. Mówie ok!To jadę do Was i pobawię się z Wami. Wysłał mnie kawał w Warszawę niby do tego kolegi. Po drodze go opieprzyłam, że mi skłamał. To ten mówi, że on mnie widzieć nie chce Ja mówię, że jadę tam gdzie powiedział i pójdziemy do kolegi i wyjaśnimy czy tam był. Pojechałam, a Jego tam nie było Z grypą stałam tam po 22 z godzinę i czekałam. Wreszcie się zjawił i powiedział, że łaził po Polach Mokkotowskich i zastanawiał się czy powiedzieć mi prawdę. A prawda była taka, że poszedł ze swoją eks dziewczyną na kawę i piwo do Sphinxa (a my byliśmy wczoraj w tym samym miejscu na obiedzie). No to się wkurzyłam , że hej!Powiedziałam dawaj telefon i zadzwoniłam do niej. Zpytałam czy wie z jakim kłamcą się zadaje. Dziewczyna ogólnie jestm ok i nie mam nic do niej. Raczej wątpię, że coś kręcą. Byli ze sobą coś około 4 miesięcy tylko. Ale TŻ strasznie mnie zawiódł. Nienawidzę kłamstwa Poza tym kiedyś też mnie okłamywał, że nie utrzymuje kontaktu z taką laską, która go ewidentnie podrywała, a utrzymywał mimo, że się zarzekał, że już nie utrzymuje. I tak mnie z rok okłamywał Chyba nic nie oszło między nimi, ale kłamstwo boli. Po tym pierwszym przyrzekł na zdrowie swojej matki, że mnie nie okłamieA tu taki zong Chciałam mu oddać pierścionek Kurcze. Sama nie wiem czy mu wybaczyć czy zerwać całkowicie???POMOCY!!!!!! !!!!!!!!Płakałam całą noc:On powiedział, że skłamał, bo byłoby mi przykro i byłabym zła, gdyby mi powiedział. Im, że bym mu nie pozwoliła. A omn chciał z Nią po prostu pogadać o swoim przyjacielu, kt.óry jest w Irlandii (jest jej bratem). Dadam , że faktycznie jestem bardzo zazdrosna po tym kłamstwie z Jego strony On mówi, że się mnei bał i dlatego skłamał. I, że żałuje. Poza tym układa Nam się wspaniale Jeśli z Nim zostanę to na moich warunkach tj. Zadnych kłamstw, mieszkanie razem, nieukrywanie niczego i myślałam o śubie cywilnym w tym lipcu, żeby pokazał czy mu na mnie zależy. To głupie??RATUNKU
Faceci to na prawde sa głupkami!!!!!!!
Wcale mi się to nie podoba. A nie mógł Ciebie zabrac na to spotkanie?

Wiesz myslę że branie slubu na szybcika to nie jest dobre rozwiązanie, a juz na pewno nie udowodni że mu na Tobie zalezy.
Powinien facet chyba rozumiec że kłamstwo ma krótkie nog, że zawsze lepsza jest prawda od kłamstwa i że nie na kłamstwie związek polega.
To ze jestes zazdrosna po tym kłamstwie z jego strony to zupełnie normalne i on powinien to rozumiec. I on durny zamias budowac zaufanie, znowu je zniszczył.

Ja Ci tylko radze slubu jeszcze nie brać, wytłumaczyc, że kłamstwo to najgorsze co moze byc i nie bedziesz tego tolerowała , nie płakac -a ostra babka byc
Stary 2007-06-29, 11:23   #156
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Ale wybaczyć?

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2007-06-29, 11:29   #157
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wybaczyć?
Witam

Ty musisz sama podjąc decyzje, nie możmey tego za Ciebie zrobić Lepiej przemyśl wszystko na spokojnie, emocje nie sa dobrym doradcą.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 11:30   #158
sanetka
Zakorzenienie

Melodio nie wiem co ja bym zrobila. jestem strasznie zazdrosna wiec gdyby TZ wycial mi taki numer to powaznie bym sie zastanowila. bo jeszcze gdyby to naprawde bylo tylko piwko z kolega to ok, ot meska slabosc.

moze daj mu jeszcze jedna szanse. tylko postaw sprawe jasno,jeszcze jedno klamstwo i koniec z wami.

chociaz ja widze po swoim TZ ze to nie zawsze dziala. bo jak mu kilka razy wybaczylam to potem np szedl z kumplami nic mi o tym nie mowiac bo i tak wiedzial ze mu daruje. ale w koncu miarka sie przebrala. poszlam do niego po kolejnej takiej wpadce zdjelam pierscionek, dalam go mu i zapytalam czy naprawde tego chce. podzialalo jak na razie.

a mi sie wczoraj taka niemila rzeczy przytrafila. TZ teraz przenosi sie do innego pokoju. i wyjal z szafki zeszyt z wojska w ktorym ma stare zdjecia i listy od bylej. jakos tak zazartowalam ze ma listy od niej na wierzchu a gdzie jest moj( pisalam kiedys). i wiecie co...nie wiedzial i nie mogl go znalezc tak mi sie przykro zrobilo, az mi sie lezka w oku zakrecila

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 11:33   #159
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Może jeszcze raz mu wybaczyć? Kurcze nie wyobrażam sobie życia z innym facetem JA mu NIGDY nie wyciełam żadnego numeruTo takie niesprawiedliwe W dodatku on wcale nie jest zazdrosny i mówi, że chce żebym była wolna i nie ma prawa mi niczego zabraniać. A może ja czasem chce żeby mi zabronił

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2007-06-29, 11:33   #160
natali86
Zakorzenienie

Melodio przykro mi że spotkałą Cie taka niemiła sytuacja
Nie wiem co bym zrobiła, Tz normalnie Cię okłamał, przecież mógł wziąść Ciebie na to spotkanie, albo powiedziec Ci o nim skoro to nic złego. Chociaż to ze spotkał sie ze swoją byłą byłoby dla mnie podejrzane. I ja właśnie o to miała\bym duże pretensje. Moje zdanie jest takie skoro okłamał Cię pierwszy raz to mógł Cie nie okłamac już nigdy, ale jesli okłamaL Cię juz drugi raz to możliwe że okłamie Cie i kolejny raz.

Może postapiłas zbyt pochopnie zrywając zaręczyny, przemyśl sobie całą sytuacje, porozmawiaj otwarcie z Tz i wtedy podejmij jakąś decyzje.

Co do slubu to zgadzam się z hanią811- co nagle to po diable.

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Stary 2007-06-29, 11:40   #161
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynyJestem załamanaNie chce mi się żyć Miało być tak pięknieNie wiem co robić Zabronię mu chyba spotykania się z jakimikolwiek dziewczynami może?Sama nie wiem

Pani Magister

OPENER 2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-29, 11:54   #162
natali86
Zakorzenienie

Melodio myślę że takie zakazy nic nie dadzą. Zakazany owoc korci. Trzymaj się dzielnie kochana Musisz otwarcie porozmawiac z Tz, i wytłumaczyc mu że lepsza jest gorzka prawda niż słdokie kłamstwo, które i tak wyjdzie na jaw.

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-06-29, 11:57   #163
sanetka
Zakorzenienie

z zabraniania jeszcze nic dobrego nie wyniklo. porozmawiajcie spokojnie i niech nastepnym razem powie Ci gdzie i po co idzie. a jak bedzie mial sie spotkac z byla to niech Cie wezmie ze soba. chyba to nie problem.
qrcze nie wiem, nigdy nie mialam takiej sytuacji zeby TZ umawial sie z kolezankami

Stary 2007-06-29, 12:01   #164
lemoorka
Zakorzenienie

Cos mi się przypomniało

OGlądałam ostatnio film odmożdżający w postaci amerykańskiej komedii romantycznej i było tam znamiennie zdanie::

" Wole się z Tobą kłocic, niż kochac kogoś innego"
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 12:03   #165
dorinka30
Zakorzenienie

Melodio bardzo głupia i przykra ta wczorajsza sytuacja

Zachował się jak gnojek, ale niestety faceci tak czasem mają.......Nie usprawiedliwiam go, ale staram się myślec obiektywnie
Mój kilka razy też mnie oszukał wprawdzie to było przeinaczanie faktów a nie typowe kłamstwo, ale było Ja nie odpuszczam i gadam długo i namolnie aż do niego dotrze.

U nas jak u Ciebie powodem była ZAZDROŚĆ. Tyle, że u nas obopólna, były już takie sytuacje że popadaliśmy w paranoję, włącznie z wzajemnym przeglądaniem komórek.........Kiedyś tak było, teraz od jakiegoś pół roku, od kiedy zaczęliśmy planować nasz ślub zaczęliśmy być siebie bardziej pewni. Ufam mu a On mi, nie ma innej możliwości aby związek miał szansę bytu. Wiadomo, że zazdrość pozostała ale już taka zdrowa i nie powodująca z naszej strony jakichś dziwnych zachowań typu kłamstwa, kręcenia itp.
Ja lubię zazdość w związku, bo jest to dla mnie barometrem wzajemnych uczuć, ale wszystko w normie. Przemyśl czy nie przesadzałaś z tym w stosunku do Tża????

Czy mogło być tak, że mówiąc Ci prawdę doprowadziłoby to do kolejnej awantury .........
Spytaj dlaczego Cię okłamał i brnął w to kłamstwo dalej, ta ściema z kolegą po co to ??????!!

Niestety nie zamkniesz go w złotej klatce i nie odizolujesz od innych kobiet, musicie znaleźć jakiś kompromis........

Nie umiem Ci podać gotowej recepty na tę sytuację, musisz sama zdecydować .....Ja bym Go na pewno przetrzymała i nie odzywała się, aby sprawdzić co On zrobi, czy mu zależy, czy będzie przepraszał, dzwonił....

Czy próbował sie z Tobą kontaktowac od wczoraj
Stary 2007-06-29, 12:03   #166
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynyJestem załamanaNie chce mi się żyć Miało być tak pięknieNie wiem co robić Zabronię mu chyba spotykania się z jakimikolwiek dziewczynami może?Sama nie wiem

Zabranianie czasem działa zupełnie na odwrót. Powiedz mu po prostu, żeby Ci o wszystkim mówił, że nie musi nic ukrywac przed Toba , bo najnardziej krzywdzi Cie kłamstwo. jak chce się spotykac z kolezankami, to prosze bardzo, ale Ty tez idziesz- proste. Powinien zrozumiec, ze bola Cię jego spotkania z kobietami.
Ja myslę, że wybaczyłabym, ale musisz jasno i spokojnie wyrazic swoje uczucia i zasady.
Stary 2007-06-29, 12:06   #167
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiem co mam robic.. Jka wam juz pisałam mój TZ jedzie w nastepnym tygodniu do Holandii na całe 3 miesiące do pracy. wczoraj mój TZ powiedział, że jeśli sie nie dostanie na studia (wyniki 12 wrzesnia...) to nie wie kiedy wróci.. bo sie boi iśc do wojska.... czego kompletnie nie rozumiem... bo przeciez jak nie teraz , to w takim razie jak tylko wróci to go wezma do tego wojska.. narazie mu sie udawało.. bo studiował. w tym roku juz skończył i sklada na kolejny kierunek...
I tak mnie to zdołowało.. że wczoraj cała noc nie mogłam spać... on mówi, że to napewno przetrzymamy.. a ja... mam tak wielkie wątpliwości, że jeszcze nigdy takich nie miałam.... nie wiem co mam teraz z tym robić co w takim razie z naszymi planami?? zaręczyny, slub , mieszkanie razem.. wszytsko wydawało sie takie piekne.. a tu.. nie wiem czy mam z nim o tym dzis powaznie porozmawiac... czy raczej to przemilczeć i dusić wszystko w sobie.. czasu jest mało... bo lada dzień jedzie... a ja jestem taka zdołowana.. nagle wszytsko straciło dla mnie sens... nie chce byc w związku na odległośc i nie widzieć sowjego faceta przez np. pół roku.. to juz nie będzie wtedy ta sama osoba... zmieni się i ja pewnie też... nie wiem co robic, co o tym myslec... pomóźcie mi... co wy byście na moim miejscu zrobiły, bo ja mam juz metlik w gowie..

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-29, 12:18   #168
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem co mam robic.. Jka wam juz pisałam mój TZ jedzie w nastepnym tygodniu do Holandii na całe 3 miesiące do pracy. wczoraj mój TZ powiedział, że jeśli sie nie dostanie na studia (wyniki 12 wrzesnia...) to nie wie kiedy wróci.. bo sie boi iśc do wojska.... czego kompletnie nie rozumiem... bo przeciez jak nie teraz , to w takim razie jak tylko wróci to go wezma do tego wojska.. narazie mu sie udawało.. bo studiował. w tym roku juz skończył i sklada na kolejny kierunek...
I tak mnie to zdołowało.. że wczoraj cała noc nie mogłam spać... on mówi, że to napewno przetrzymamy.. a ja... mam tak wielkie wątpliwości, że jeszcze nigdy takich nie miałam.... nie wiem co mam teraz z tym robić co w takim razie z naszymi planami?? zaręczyny, slub , mieszkanie razem.. wszytsko wydawało sie takie piekne.. a tu.. nie wiem czy mam z nim o tym dzis powaznie porozmawiac... czy raczej to przemilczeć i dusić wszystko w sobie.. czasu jest mało... bo lada dzień jedzie... a ja jestem taka zdołowana.. nagle wszytsko straciło dla mnie sens... nie chce byc w związku na odległośc i nie widzieć sowjego faceta przez np. pół roku.. to juz nie będzie wtedy ta sama osoba... zmieni się i ja pewnie też... nie wiem co robic, co o tym myslec... pomóźcie mi... co wy byście na moim miejscu zrobiły, bo ja mam juz metlik w gowie..
Przede wszystkim to bym go opiep***a, że teraz dopiero zdradza Ci swoje tajne plany, to raczej przegięcie
Czy ja dobrze rozumiem, że On już skończył jeden kierunek studiów 5-letnich? Chyba wojsko mu wtedy nie grozi...

Nie podoba mi się takie traktowanie, ma swoje plany, w głowie sobie wszystko poukładał a teraz na przeddzień wyjazdu zdradza Ci to, a skąd masz pewność czy on nie powziął tego założenia na 100% że zostanie...
A Ty, a Wasz związek, spytaj go co o tym sądzi i jak sobie wyobraża, i GDZIE w tym związku jest miejsce dla CIEBIE???!!!
Stary 2007-06-29, 12:23   #169
natali86
Zakorzenienie

Madzialenko przyznam że nie rozumiem Twojego Tz. Jedzie na 3 miesiace do pracy, w porządku, ale jesli skłąda papiery na inny kierunek, to wojska nie powinien się obawiać. I to jest żadne wytłumaczenie, kiepski argument.

Brat mojego Tz tez ucieka przed wojskiem, najpierw wyjechał do Anglii na 6 miesięcy (właśnie przed wojskiem) a teraz jest w Polsce, jezdzi po całym kraju, i jakos udaje mu sie wymigac od wojska juz blisko rok. Poprostu rodzice nie przyjmuja wezwania.

Ale może o cos innego tu chodzi? Może Twój Tz z góry zakłada że spodoba sie mu tam, i szkoda bedzie mu odjezdżać (jesli będzie miał dobrze płatną prace). Nie wiem. Musisz z nim wyjasnic ta sytuację. Bo widze że nie bierze w swoich planach Was pod uwage.

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-29, 12:27   #170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

z jego tokiem nauki to długa historiia. ale w skrócie: rozpoczął jeden kierunek, zrezygnował, po pierwszym semestrze bo to nie było to, rozpoczął kolejny i nie poszedł na 2 rok, bo to tez nie było to.. w końcu poszedł na to co chciał (architektura krajobrazu) ale na pomaturalne... skończył i teraz chce iśc na to samo, ale na politechnike białostocką... na inżynierskie , które trwają 4 lata (zaoczne oczywiście bo pracuje tutaj) hmm.. no wiec to tak wygląda...

spytałam sie oczywiście a co w takim razie z naszymi planami, a on że wszytsko pozostaje tak, jak miało byc.. nie wiem jak on to sobie wszytsko wyobraża... ja jestem załamana.. powiedział,żebym o tym nie myslała i wieżyła , ze sie dostanie i wróci w październiku... łatwo mu powiedziec... kurcze... nagle poczułam jakby mi sie świat zawalił...

Stary 2007-06-29, 12:30   #171
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

spytałam sie oczywiście a co w takim razie z naszymi planami, a on że wszytsko pozostaje tak, jak miało byc.. nie wiem jak on to sobie wszytsko wyobraża... ja jestem załamana.. powiedział,żebym o tym nie myslała i wieżyła , ze sie dostanie i wróci w październiku... łatwo mu powiedziec... kurcze... nagle poczułam jakby mi sie świat zawalił...

Coś mi tu nie pasuje... Spytaj czy Wasz związek zależy od tego czy On się dostanie na studia czy nie???
A załóżmy wersję pesymistyczną i co wtedy???
Czy chociaż bierze pod uwagę, że wówczas przyjedziesz do niego i tam będziecie organizowac swoje życie?
Stary 2007-06-29, 12:32   #172
natali86
Zakorzenienie

Razi mnie tutaj że nie pyta Cie o to co o tym myslisz, tylko informuję Cię o swojeJ decyzji jakby w ogóle Ciebie to nie dotyczyło. I to w ostatniej chwili. Jestescie razem tyle lat, on nawet nie raczył z Tobą o tym wcześniej porozmawiac, jakby nie liczył się z Twoim zdaniem i odczuciami.
Automatycznie wasze plany mieszkaniowe idą na dalszy plan.

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-06-29, 12:36   #173
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne to jego zachowanie a Wy, Wasze plany, marzenia to co? ot tak sobie po prostu tam zostanie bo mu wygodniej. i nie liczy sie z Twoimi uczuciami. no nie wiem co o tym myslec.

Stary 2007-06-29, 12:38   #174
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiem i dlatego własnie o tym non stop mysle.. nie wyobrazam sobie, że on tak poprostu nie przyjedzie w październiku... musze z nim dzis powaznie porozmawiać... zaskoczył mnie, kiedy ja juz zaplanowałam sobie te 3 miesiące całe, aby tylko nie myslec, ze go tu nie ma.. to on mi takie cos robi... ja sie zastanawiałam, jak przetrwam te 3 miesiące... a teraz, co mam myslec jak przetrwam... no własnie ile?? nawet na to nie potrafił mi wczoraj odpowiedzieć... a wiecie boje sie tez, że on końcu mnie tak zakręci ta rozmowa.. że ja tylko sie rozpłaczę i dalej niczego sie nie dowiem...

Stary 2007-06-29, 12:41   #175
sanetka
Zakorzenienie

a w ogole to ciagle zapominam napisac jednej rzeczy

czyli tego ze ciesze sie Dorinko ze idziecie dzis po pierscionek. mam nadzieje ze znajdziesz ten wymarzony. i jak najszybciej zdasz nam relacje z zakupow a moz tez i z zareczyn...kto wie co Twoj TZ przygotowal

Stary 2007-06-29, 12:51   #176
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a w ogole to ciagle zapominam napisac jednej rzeczy

czyli tego ze ciesze sie Dorinko ze idziecie dzis po pierscionek. mam nadzieje ze znajdziesz ten wymarzony. i jak najszybciej zdasz nam relacje z zakupow a moz tez i z zareczyn...kto wie co Twoj TZ przygotowal
Dziękuję Sanetko , ale przy tych naszych dzisiejszych aferach wątkowych to "bułka z masłem"
Chociaż nie powiem, że nie czuję pewnego dreszczyka emocji i przypływu adrenaliny
Stary 2007-06-29, 12:55   #177
natali86
Zakorzenienie

jaka 'bułka z masłem", to wielka cudowna chwila, i bardzo wazne że nareszcie sie doczekałaś
Nie zapomnij nam zdac relacjii

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-06-29, 12:58   #178
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

A mi mama powiedziała, że trochę przesadzam i TŻ się mnie boi i czuje się jak w więzieniu bo ja jestem zbyt zaborcza Może rzeczywiście MAma mówi, że jak będę zaborcza no to on będzie coraz więcej kłamał, bo będzie się bał że się wkurzę Kurcze, a już mieliśmy razem zamieszkać od powniedziałkuKurcze ja mam gigantyczne kompleksy i wydaje mi się, że każda jest lepsza ode mnie;( Dlatego jestem cholernie zaborcza i boję się, że go stracęZastanawiam się czy go przetrzymać czy dzis pogadać i dojść do porozumienia Bardzo chcę z Nim być i z Nim mieszkać

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2007-06-29 o 13:01 Powód: dopisek
Stary 2007-06-29, 13:05   #179
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
A mi mama powiedziała, że trochę przesadzam i TŻ się mnie boi i czuje się jak w więzieniu bo ja jestem zbyt zaborcza Może rzeczywiście MAma mówi, że jak będę zaborcza no to on będzie coraz więcej kłamał, bo będzie się bał że się wkurzę Kurcze, a już mieliśmy razem zamieszkać od powniedziałkuKurcze ja mam gigantyczne kompleksy i wydaje mi się, że każda jest lepsza ode mnie;( Dlatego jestem cholernie zaborcza i boję się, że go stracęZastanawiam się czy go przetrzymać czy dzis pogadać i dojść do porozumienia Bardzo chcę z Nim być i z Nim mieszkać
Melodio może tak i jest ale nic nie usprawiedliwia takiego perfidnego kłamstwa

Ja bym się nie odezwała tylko czekała na jego krok, w końcu On zawinił nie Ty...i przeprosić On powinien za kłamstwo .
Ale zrobisz jak uważasz....
Stary 2007-06-29, 13:07   #180
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a dzis wogóle miałam sen... że był juz paxdziernik, a on do mnie zadzwonił, że juz nie wraca.. że jest mu tam dobrze.. że zrozumiał, że juz nie kocha i wogóle... ach..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości