|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Może
dzisiaj nie pada ![]() Cytat:
![]() A u nas z piciem jest tak samo... napiję się, potem chce drugi raz, zaciąga się i wszystko wypluwa
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzielna mama to i dziewczyny są silne i dały radę i czekamy na więcej lonely tak sobie pomyślałam, że terminy terminami ale jak przyjedzie twoja rodzina to możecie sobie zrobić spóźnione urodziny na 13 m-cy czy coś..to akurat jest długi weekend, przed ślubem nie wiem czy znajdziecie czas, nie wiem czy planujecie poprawiny (jeśli tak to Wiktorek na poprawinach może mieć swój własny urodzinowy kącik, i jakiś tort), a jeśli nie to możecie usiąść razem i cieszyć się że jest z Wami. w gruncie rzeczy o to chodzi w urodzinach według mnie, żeby cieszyć się że ktoś przyszedł na ten świat i jest z nami a jak Twojej bratowej nie zależy na tym, to może nawet lepiej że jej nie będzie bo przynajmniej nie popsuje Wiktorkowego święta zresztą nie liczy się ilość
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam domowego soku
ale probowalam mu podawac rozne soki, herbatki... i jedyne co jeszcze pije, to herbatka owocowa, taka z torebki parzona, niedosladzana. ale teraz nia tak samo pluje jak woda. chyba go to bawi - nabiera do budzi i skupia sie, patrzy na dol i ciach!
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłabyś mi polecić jakieś eko-olejki do natłuszczania? Coś podpowiedzieć (stosowałam: maść z wit. A- chyba najlepsza z tego, oliwę, bepanthen, emolium balsam, pharmaceris balsam, dermobazę, wazelinę białą).Nie zauważyłam, żeby jakiś konkretny pokarm go uczulił, teraz tyle je (nawet truskawki...), że ciężko by mi było sprawdzić, co to. A może coś wziewnego? :/ W dodatku za parę dni lecimy na wakacje... A co do picia- ja podejrzewam, że mimo wszystko Florkowi po prostu nie smakuje picie... Ale jakoś żyje, więc chyba krzywda mu się nie dzieje ![]() Ja Arusiowi daję wodę z soczkiem malinowym domowym, właściwie od zawsze- pije wtedy dużo i chętnie. Herbatek, wody itp. łyknie 2 łyki i tyle. Edytowane przez klarites Czas edycji: 2014-05-30 o 13:35 |
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dlatego,ze nei smakuje czy coś, bo mój pił wodę,a robi to od neidawna,a jak jest gorąco, czy coś zje, to pije ładnie Ja znowu nie chcę mu dawać nic innego do picia, nei odwodni się napewn,a dawanie mu coś "smaczniejszego" powoduje,ze pije duuużo więcej i po co ma w siebie to pompować ![]() A u Ciebie Flo widzę jeszcze bardziej cycowy niż Kubi, bo my tylko w dzień na drzemki cycujemy i to ja mu daję, ma oczywiście fazy na szarpanie bluzki,a le tak jak się bawi to zapomina, a u Was to moze mlekeim się wystarczająco napisa i nie potrzebuje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Elizabarbara- prawie sie poplakalam czytajac post o twoim porodzie. Takie malenstwa urodzilas! Trzymajcie sie cieplo i zagladaj do nas!
Clo- u nas nie ma juz problemu z piciem. Diabli nafb pisala ostatnio o daeaniu cieplego picia rano. Dalam dzis Heli ciepla herbate po sniafaniu i wypila pol bidonu za jednym razem jak nigdy!. Moze wiec temperatura robi roznice?
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pulpety tak samo wcinała ![]() Dziewczyny mają rację z tym kompotem, spróbuj wypić litr słodkiego soku to też nie będziesz chciała jeść ... Elizabarbara aż się wzruszyłam
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do picia: u nas też z tym kiepsko. i nie ma znaczenia czy daję sok czy herbatkę czy wodę. na jednym łyku się kończy. przy czym u nas picie jedynie z butelki lub zabawa w picie z kubeczka co kończy się przebieraniem..
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Oj sie watunio nam rozkrecil! Ekstra
![]() Lonely impreza bedzie przednia, zobaczysz. Przynajmniej nie beda Cie wkurzac glupie gadki bratowej. Szkoda tylko, ze dziewczynek nie bedzie ![]() Marchewka ![]() Elizabarbara rozumiem,ze ostatecznie rodzilas na lubartowskiej? Wlasnie moje wszystkie znajome i znajome znajomych, ktore tam rodzily cc sa niezadowolone, a te ktore sn wrecz przeciwnie. Ciekawe z czego to wynika. Ale malo kto ma dobre wspomnienia ze szpitala niestety, a szkoda. Oby to sie zmienilo. Czekamy na dalszy ciag opowiesci! Oraz na biezace relacje co u Was slychac ![]() Co do picia to Sofia tez niewiele pije. Ale wyraznie widze,ze jak chce jej sie pic to wypije, a jak nie to ciagnie i wylewa. Pije tylko wode. Picie nie ma byc dla smaku, a z pragnienia. Jesli chce, zeby pila przede wszystkim wode to bez sensu moim zdaniem dawac slodzonw napoje. Malinowe soki domowe robicie bez cukru? Z cukrem bym dziecku nie dala. Z reszta kartonikowych tez nie moze samodzielnie w domu wyciskany sok, ale nie mam wyciskarki to S.pije wode a owoce zjada w calosci nie martwie sie tym, ze malo. Z czasem bedzie pic coraz wiecej. A zdrowie dziecko sie ani nie zaglodzi, ani nie odwodni ![]() A tak w ogole to wreszcie przyszla do nas pogoda mamy piknik w parku, Sofia spi w wozku, tz czyta ksiazke a ja Was nadrabiam i sie chilloutujemy ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie bliźniaczki! Cudnie! <3
Elizabarbara moje szpitalowanie to przy tobie pikus szacun wielki![]() Mi tylko się wydawało że dziewczyny są w sam raz a to inne dzieci są duuuuuże. Po roku stwierdzam że ja jakaś nienormalna chyba wtedy byłam Jak sobie radzisz? Ktoś ci pomaga? Jak dziewczyny? Bardzo dają w kość? Przypomniało mi się jak dziewczyny miały 3 miesiące. Cudny czas ;-) |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Karola jak tam na wizycie bylo???
|
|
#1125 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze ze szyja zamknieta i glowka w dol hehe moglabys urodzic w koje urodziny czyli 12 lipca hihiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to wydaje się nieprawdopodobne, że to już za chwilkę ale czas leci Dobrze,ze wszystko dobrze ![]() Dzisiaj teśció mam na obiedzie, trzymajcie kciuki,zebym zachowała wewnętrzny spokój
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Miały byc foty wozka, wiec na szybko ze spacerku:
A wieczorkiem wpadne na dłużej ImageUploadedByWizaz Forum1401552818.514645.jpgImageUploadedByWizaz Forum1401552879.573948.jpgImageUploadedByWizaz Forum1401552908.861724.jpgImageUploadedByWizaz Forum1401552938.407405.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściówka rulezzzzzzzzz ![]() Ja mam jutro wizytację. A tak jestem na nią cięta że szok :/ Znowu była u brata tzta i nas obgadywała. No po prostu szczyt :/ że jak Barta tak mogliśmy nauczyć spać że moj tz musi filmy wieczorem przez słuchawki oglądać. A ja die pytam co ją to obchodzi?!?!?! Bo akurat to mnie przeszkadza dudnienie głośników i spać nie mogę. Ale czy to są rzeczy takie żeby komuś je opowiadać??? Do nas jeździ, ich obgaduje. Do nich jeździ, na nad gada. Czy to jest qwa normalne zeby swoje własne dzieci obgadywac do nich????? No. Pożaliłam się. Ide se wypić meliskę. Z dwóch torebek a coo ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Fajne BMW A te stopencje <3 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Małemu kupili co chciałam, wiec te git, nie ma niespodzianek ![]() Mogłam też tak jak Ty wypić melisę przed ich wizytą, byłabym spokojniejsza, a mnie najbardziej wkurza, to ze Ona wiecznie przerywa komuś i wywala z jakimiś gupotami ;/ Z teściem się wygadałam normalnie, a z nią ciężko , a na dzień dobry mnie wkurzyła, bo weszła, Kuba nie chciał do niej iść- a w 98% idzie do każdego, a Ona tekst "Co nie znasz mnie Niunio"...ugryzłam się w język A tak to wmiaraśnie Weź se strzel z 5 melis przed jutrem lepiej będzie jak jesteś cięta A to na dzien dziecka z prezentami przywali? No Ona też ..nie widziała nas 4 miesiące a już zaczęła mi tu dyktować co mam kupić, co nie ... ehss, A co do oglądania filmów, to Twój Tż chyba tez ma jakieś zdanie, dlaczego niby TY go nauczyłaś, a On biedny poszkodowany Oj znając Twojego Tż to On nie jest już jakiś potulny baranek,zebyś to Ty mu dyktowała, to wasze życie i ja tego nei kumam, po co to komentować jak bedzie potrzeba będzie te filmy zwieszony z sufitu oglądał, bo Barta rozśmieszy...podłe babsko ![]() Ale tak mają babska które nei mają swoich problemów i zajmują się obcymi U mnie kiedyś znajoma teściowej poszła jej przekazać,ze tak imprezujemy do rana,ze światło się świeciło przy garażu buahaha to akurat temacik Kuba śpi, Tż. nocna śłużba a ja idę robić tort i inne
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ma znać jak babcie widział 3 raz w życiu ![]() A mieszka 5km od Was ![]() A szkoda słów. Po prostu chyba to jej sposób na życie zeby zamęt siać niepotrzebny. I skłócić wszystkich wokolo. Nie ma co do roboty, siedzi w domu na necie i sprawdza ile dziecko powinno pić tylko żeby mi ciuknąć pomiędzy wierszami ze Bart mało pije :/ Miłej roboty ja ide gnić ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1134 |
|
siedzę i myślę
|
Antoś dzisiaj skończył roczek... oglądam jego zdjęcia ze szpitala i płacze
a za chwilę kolejny mały cud pojawi się na świecie <3
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina
za wizytę !!! już niedługo maluszek będzie na świecie, gdzie to minęło ![]() Lonely fajne foty ja jestem bardzo z BJ zadwolonaEliza współczuje przejść okołoporodowych .... najważniejsze że wszystko ok i że Dziewczynki zdrowe ![]() -- miałam dwa dni z życia, tak się paskudnie zatrułam że miałam 39 stopni gorączki i mąż musiał brać urlop żeby Przemkiem się zająć wczoraj praktycznie przespałam cały dzień, a jak nie spałam to leżałam na kanapie .... dziś też jeszcze słabo, łeb bolał, dałam mężowi pospać ale jak on wstał to oddałam mu Przemka i poszłam spać na 2h, a potem jeszcze jak Przemek spał to spałam kolejne 2 h ...w ogóle Przemek śpi coraz dłużej, wczoraj spał od 12 do 16 i go budziliśmy, dziś po 3,5 h bo by nie spał potem |
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieco zazdroszcze ![]() Cytat:
Daro też sobie czasami ręce na głowę kładzie, a przytulać uwielbia się do misia swojego i kocyka i jak widzi to też główką od razu się w to wtula
|
|
|
#1137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbyś bliżej mieszkała, to bym Ciebie zagnała do pomagania a nie gnicia ![]() Cytat:
![]() Ja tez przepłakałam 2 dni ,szybko nam te maleństwa porosły, a Ty za chwilę doświadczysz kolejnego cudu i tego,ze serce matki umie podzielić miłość po równo
|
|
|
#1138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój ostatnio jak zasnął o 17 to wstał o 23 Cytat:
Szału nie było, ale jak na niego to super: 10- kaszka 100ml 14.30 - krem ze szparagów z mięskiem króliczym ok 120 17.30- owocki ze słoiczka, jakieś 60-80g 20- kaszka 120ml nie ![]() Cytat:
![]() ale na świeżo tomiałam nerwa ![]() 2. u nas było, jest to samo z wodą. Więc się zlitowałam i daję kompociki rozcieńczam je wodą jak najbardziej.. ale jak zrobię całkiem słaby to dalej jest plucie
|
||||
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No co Ty, ja już w drodze na te Twoje chebzie szykuj sie i oświecaj światło obok garażu bo impreza trwać bedzie do rana ![]() Dwa tyg urlopu mamy, przecież nas zapraszałaś ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

gorsze dni, troche sentymentalna jest i nie nacieszyla sie jeszcze chlopem. i wszystko sie ulozy jeszcze jak trzeba.

dzielna mama to i dziewczyny są silne i dały radę
i czekamy na więcej
zresztą nie liczy się ilość
i dzisiaj rano poprawil to jeszcze wieksza kupa z ziarnami slonecznika 

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
no ale grunt że Niko będzie miał gdzie spać, weźmiemy nianię elektroniczną i będzie ok 

wczoraj praktycznie przespałam cały dzień, a jak nie spałam to leżałam na kanapie .... dziś też jeszcze słabo, łeb bolał, dałam mężowi pospać ale jak on wstał to oddałam mu Przemka i poszłam spać na 2h, a potem jeszcze jak Przemek spał to spałam kolejne 2 h ...