Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 23:23   #1621
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Eksperyment się powiódł Włosy nie są obciążone, błyszczą i wyglądają lepiej niż przy olejowaniu przed myciem. Minusik: dłużej schły
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 08:37   #1622
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
dziewczyny zadam może banalne pytanie, ale jak nakładacie olej na włosy to rozczesujecie je wtedy grzebieniem ?
Ja nie.
Psikam psikaczem z wodą i potem nakładam olej,
Psikacz kupiłam w Auchan przy kwiatkach za jakieś 2,5 zł. Takie same na allegro są po 10zł, tylko w nazwie "fryzjerski".

The unlike ja kiedyś co mycie oleju do kallosa dodawałam. Tylko że czasem mi się za dużo wlało i czułam że trochę za dużo tego na włosach zostało( widać nie było). Więc u mnie jak raz na jakiś czas to ok. Chyba że bym naprawdę kropelkę dodawała.
Ale wolę olej przed myciem, bo takie omo mi się robi
Olej jeszcze stosuję na końcówki i czasem na całe włosy bądz na najbadziej się plączące(tylko trochę). Podpatrzyłam to kiedyś na yt i się zastanawiałam czy tym paniom nie widać tego oleju. W większości z moim typem włosow nagrywają mulatki. Ale sprówałam i jest ok. Zwykle ograniczam się do końcówek, bo potrafi mi puszyć włosy.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-05-31 o 08:44
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:32   #1623
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Mam dwa pytanka:

- maske laczona z olejem zmywacie sama woda czy szamponem? Na blogach glownie wersja z szamponem, a ja nieswiadoma sama woda dotychczas plukalam

- czy istnieje mozliwosc nakladania takich mieszanek przed myciem, na suche wlosy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-31, 11:36   #1624
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Mam dwa pytanka:

- maske laczona z olejem zmywacie sama woda czy szamponem? Na blogach glownie wersja z szamponem, a ja nieswiadoma sama woda dotychczas plukalam

- czy istnieje mozliwosc nakladania takich mieszanek przed myciem, na suche wlosy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja sama woda zmywam (maska nakladana po umyciu wlosow)
na suche to raczej bedzie ciezko, lepiej zmoczyc, odcisnac nadmiar wody, nalozyc maske a potem (po jakims czasie) zwyczajnie umyc wlosy

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-05-31 o 11:37
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:09   #1625
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
dziewczyny zadam może banalne pytanie, ale jak nakładacie olej na włosy to rozczesujecie je wtedy grzebieniem ?
Nie, psikam wodą (lub wodą z odżywką), żeby zwilżyć, nakładam olej i nic dalej nie robię z nimi poza związaniem.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 13:00   #1626
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie, psikam wodą (lub wodą z odżywką), żeby zwilżyć, nakładam olej i nic dalej nie robię z nimi poza związaniem.
I ja tak robię, ewentualnie samą odżywkę daje

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-05-31 o 14:52
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:30   #1627
Chatul
ma zielone pojęcie

Mam nadzieję, że nikt mnie tu za to nie zje , ale słyszałyście o czymś takim: http://www.artego.pl/pl/page/l/aktualnosci/nowoczesna-ondulacja-parameter-t-artego.html? Co sądzicie?

W razie czego przeniosę się do innego wątku z tym tematem
Stary 2014-05-31, 15:54   #1628
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nikt mnie tu za to nie zje , ale słyszałyście o czymś takim: http://www.artego.pl/pl/page/l/aktualnosci/nowoczesna-ondulacja-parameter-t-artego.html? Co sądzicie?

W razie czego przeniosę się do innego wątku z tym tematem
Ja słyszałam!!!!! ;D I bardzo nad tym zastanawiałam, uważam że to super opcja kosmetyczna np. dla takich jak ja, dla dziewczyn z nieregularnym skrętem, o który trzeba trochę powalczyć. Mozliwe, że ulepszanie opcji dla kręconowłosych idzie w coraz lepszym kierunku. ;]
Ja znowu słyszałam o tym;

http://keratinpolska.com/organic_curl_systems.html

Podejrzewam, że podobne ale może kiedyś się skusze, jeszcze kilka lat, ;]

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-05-31 o 15:56
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 16:51   #1629
iwonsia01
Zadomowienie

Dziewczyny CP dało kopa moim włosom!!! Dziś z nudów na wykładzie zmierzyłam odrost w miejscu, gdzie mi ostatnio farba złapała. Na drugi dzień po farbowaniu miałam już widoczne tzw. ciemne kulki widoczne przy skórze głowy (nowy odrost). Malowałam we wtorek a dziś odrost ma już 7mm. Szok jak na moje włosy. CP biorę tydzień i 3 dni. Dziś kupiłam 2 opakowanie
Stary 2014-05-31, 17:12   #1630
Immoral
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Odpowiednia ilość oleju to taka, że włosy są jedynie natłuszczone, a nie że olej z nich kapie. Zawsze można dołożyć jak wsiąknie
Jak nałożysz za dużo to może być problem z domyciem i włosy nie potrzebują też by oleju było wiele - ja robiłam ten błąd na początku i włosy nie były fajne. Często zdarza mi sie dołożyć jak już się nieco wchłonie, przykładowo rycynowy to godzina-dwie i na włosach nie ma.
To podobnie jak dałabyś za dużo kremu na twarz - będzie Ci się mazać, buzia będzie się tłuścić czy zapychać albo by spływało - a jak dasz mniej to możesz dokładać aż uzyskacz zadowalający efekt.
Dzieki Ostatnio skret mi sie mocno obnizyl i tak sie zastanwiam, czy to aby nie przez to... spryskuje olejem wlosy, wiec w sumie czasem ciezko stwierdzic czy juz wystarczy, dzis dam mniej i zobaczymy jaki bedzie efekt

TheUnlike, ile dalas olejku?
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 17:16   #1631
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
na suche to raczej bedzie ciezko, lepiej zmoczyc, odcisnac nadmiar wody, nalozyc maske a potem (po jakims czasie) zwyczajnie umyc wlosy
Może wilgotny grzebyk wystarczy? Pytam, bo moja mama ma chory kręgosłup - nie może się schylić etc., żeby samą głowę umyć, a chodzenie pod pełny prysznic co pół godziny jest trochę bez sensu. Nie ma możliwości schylić się i spłukać samą wodą jak ja, a chciałaby też sobie moje maski używać

Cytat:
Mam nadzieję, że nikt mnie tu za to nie zje , ale słyszałyście o czymś takim: http://www.artego.pl/pl/page/l/aktua...t-artego.html? Co sądzicie?
Ooo, brzmi mega ciekawie. Mnie prawdę mówiąc ciekawi wszystko co z tych moich ledwo fali, zrobiłoby kręciołki

Cytat:
TheUnlike, ile dalas olejku?
Ciężko powiedzieć, bo daje tak "na oko". Myślę, że na moje włosy do brody, daje im na maskę jakieś 4-5 kropli olejku

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-05-31 o 17:18
Stary 2014-05-31, 17:22   #1632
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ja słyszałam!!!!! ;D I bardzo nad tym zastanawiałam, uważam że to super opcja kosmetyczna np. dla takich jak ja, dla dziewczyn z nieregularnym skrętem, o który trzeba trochę powalczyć.
Ja się jakiś czas temu na to skusiłam Tyle, że robiłam bez wałków, a jedynie ugniatałam włosy tak, jak przy normalnym układaniu włosów (z głową w dół). Jestem zadowolona

Cytat:
Mozliwe, że ulepszanie opcji dla kręconowłosych idzie w coraz lepszym kierunku. ;]
Całkiem możliwe Chociaż mnie i zwykły preparat do trwałej teraz interesuje

Cytat:
Ja znowu słyszałam o tym;

http://keratinpolska.com/organic_curl_systems.html

Podejrzewam, że podobne ale może kiedyś się skusze, jeszcze kilka lat, ;]
U mnie coś takiego odpada ze względu na keratyny, a w Parameter T nie widziałam żadnych składników, które by mi nie pasowały
Stary 2014-05-31, 18:31   #1633
iwonsia01
Zadomowienie

Moje dzisiejsze Jestem zadowolona! Włosy zdrowieją w oczach Kolor oczywiście w rzeczywistości ton ciemniejszy, bo robiłam z lampą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0901.jpg (171,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0902.jpg (108,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0903.jpg (81,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2014-05-31, 18:35   #1634
Chatul
ma zielone pojęcie

Znalazłam resztkę Alterry morelowej. Jeju, jak moje włosy ją lubią. Znacie coś, co mogłoby ją zastąpić?
Miałam Alverde z morelą, ale była zupełnie inna niż morelowa Alterra. Amarantusowe Alverde było lepsze, ale nadal jeszcze nie dawało tego efektu, co Alterra

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze Jestem zadowolona! Włosy zdrowieją w oczach Kolor oczywiście w rzeczywistości ton ciemniejszy, bo robiłam z lampą.
Stary 2014-05-31, 18:40   #1635
iwonsia01
Zadomowienie

W końcu realnie zaczynam wierzyć, że do ślubu będą śliczne i dłuuuuuugie Dziś na uczelnie wpadła taka laska, mega szczupła, długie kręcone blond włosy do pasa (oszpeciła się tylko wyprostowaną grzywką i w sumie ten blond był kurczakowaty), ale nie było osoby co by się za nią nie oglądnęła. Najlepsze, że w 99% były tam same dziewczyny
Stary 2014-05-31, 18:50   #1636
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Znalazłam resztkę Alterry morelowej. Jeju, jak moje włosy ją lubią. Znacie coś, co mogłoby ją zastąpić?
Miałam Alverde z morelą, ale była zupełnie inna niż morelowa Alterra. Amarantusowe Alverde było lepsze, ale nadal jeszcze nie dawało tego efektu, co Alterra
niem iałam ngidy tej odżywki, ale spojrzałam na skład to może jakiś z garnierów fructisów by ją zastąpił albo - dr. organic tylko te drugie są drogie niestety : /
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:58   #1637
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
niem iałam ngidy tej odżywki, ale spojrzałam na skład to może jakiś z garnierów fructisów by ją zastąpił albo - dr. organic tylko te drugie są drogie niestety : /
Fructis testuje na zwierzętach, więc odpada. Dr. Organic wygląda fajnie, popatrzę na składy Da się w ogóle Dr. Organic w Polsce dostać?
Stary 2014-05-31, 19:20   #1638
Joanku
Zadomowienie

Iwona TAAAAK
Stary 2014-05-31, 19:24   #1639
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Iwona TAAAAK
Joanku moim marzeniem jest Twoja długość , bo o gęstości to mogę tylko pomarzyć Widzę, że wcześniej popełniałam ten błąd, że na siłę hodowałam na długość a podcinanie tyle jednak daje. Teraz nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki i włosy na całej długości jednej struktury po lewej stronie. Muszę jeszcze nad prawą popracować i będzie ok:d Trzymam się dzielnie.
Stary 2014-05-31, 19:32   #1640
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Joanku moim marzeniem jest Twoja długość , bo o gęstości to mogę tylko pomarzyć Widzę, że wcześniej popełniałam ten błąd, że na siłę hodowałam na długość a podcinanie tyle jednak daje. Teraz nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki i włosy na całej długości jednej struktury po lewej stronie. Muszę jeszcze nad prawą popracować i będzie ok:d Trzymam się dzielnie.
Ooo dziękuję! Miło mi bardzo, że tak mówisz, bo moje włosy też mają swoje odchyły dziwne i na prawde idealne nie są. Ja z kolei moge o Twoim skręcie pomarzyć *_*
Czy znów takie gęste to nie wiem bo kuc 10 cm a super grube mi się nie wydają.. Nie narzekam po porównując co było a co jest jestem wdzięczna za to co mam i jedyne co bym chciała to żeby się nie budzić z pół-wyprostem dnia następnego... ;< Teraz niech sobie rosną i niech cieszą
Stary 2014-05-31, 19:39   #1641
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ooo dziękuję! Miło mi bardzo, że tak mówisz, bo moje włosy też mają swoje odchyły dziwne i na prawde idealne nie są. Ja z kolei moge o Twoim skręcie pomarzyć *_*
Czy znów takie gęste to nie wiem bo kuc 10 cm a super grube mi się nie wydają.. Nie narzekam po porównując co było a co jest jestem wdzięczna za to co mam i jedyne co bym chciała to żeby się nie budzić z pół-wyprostem dnia następnego... ;< Teraz niech sobie rosną i niech cieszą
Mój kucyk ma może ze 4 cm w obwodzie. W sumie to nawet dokładnie nie wiem, bo nigdy nie mierzyłam. Tu zwykle dajesz fotki z tyłu, ale ja jak widziałam Twoje fotki w jakiejś akcji chyba zapuszczania włosów na fejsie to szczena mi opadła jak można ich tyle mieć
Stary 2014-05-31, 19:42   #1642
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Fructis testuje na zwierzętach, więc odpada. Dr. Organic wygląda fajnie, popatrzę na składy Da się w ogóle Dr. Organic w Polsce dostać?
Ja posiadam wersje z arganem, ale mi nie pasuje tlyko dlatego że moje włosy nie lubią tego oleju - normalnie te odżywki mają świetne recenzje, słyszałam że kokosowa jest genialna jak Twoje włoski lubią kokos.
Z tego co wiem na allegro lub ebay można kupić bo myszka też patrzyła. Słyszałam też o produktach 'yes to', jak przypomni mi się jeszcze coś ciekawego to dam znać
Stary 2014-05-31, 20:08   #1643
wicherek1989
Zakorzenienie

Iwonka bosko
Stary 2014-05-31, 20:12   #1644
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Iwonka bosko
Dziękuję Tak co jakiś czas się pokazuję, żebyście też Waszym okiem zobaczyły czy moje działania coś przynoszą i czy jest progres. Samemu to jednak inaczej się ocenia.
Stary 2014-05-31, 20:19   #1645
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tak co jakiś czas się pokazuję, żebyście też Waszym okiem zobaczyły czy moje działania coś przynoszą i czy jest progres. Samemu to jednak inaczej się ocenia.
Ja też tu lubię pokazać, bo dziewczyny zawsze zauważą to czego ja nie widzę
Stary 2014-05-31, 20:28   #1646
Imperfecta
Zakorzenienie

Iwonka, racja coraz ładniejsze masz te włoski
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 09:25   #1647
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja posiadam wersje z arganem, ale mi nie pasuje tlyko dlatego że moje włosy nie lubią tego oleju - normalnie te odżywki mają świetne recenzje, słyszałam że kokosowa jest genialna jak Twoje włoski lubią kokos.
Z tego co wiem na allegro lub ebay można kupić bo myszka też patrzyła.
Dzięki Moje włosy chyba wszystkie do tej pory znane im oleje lubią, więc mogłabym wypróbować

Cytat:
Słyszałam też o produktach 'yes to', jak przypomni mi się jeszcze coś ciekawego to dam znać
Faktycznie. Kiedyś miałam odżywkę Yes to Carrots, ale to było tak dawno temu, że nawet nie wiem, jak mogłaby teraz działać na moje włosy.

Bardzo dziękuję za porady Teraz się muszę rozejrzeć za tymi odżywkami
Stary 2014-06-01, 11:50   #1648
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dzięki Moje włosy chyba wszystkie do tej pory znane im oleje lubią, więc mogłabym wypróbować

Faktycznie. Kiedyś miałam odżywkę Yes to Carrots, ale to było tak dawno temu, że nawet nie wiem, jak mogłaby teraz działać na moje włosy.

Bardzo dziękuję za porady Teraz się muszę rozejrzeć za tymi odżywkami
Nie ma za co A wiesz, jakbyś sobie kupiła jakiś produkt z dr. organic albo yesto i sprawdziłby się u Ciebie to możesz mi dać znać bo też jestem ciekawa. Z dr. organic miałam różaną i arganową, teraz denkuję moje zapasy odżywkowe i jadę na polskich kosmetykach.
Dr organic sie trochę przyjrzałam w sklepie i czego nie polecam to na pewno tej różanej - pięknie pachnie, nawilża też ale średnio i jest niewydajna i szamponów też nie bo typowe rypacze, takie extreme.

iwonsia - urocze te loczki masz, świetnie że jest z nimi lepiej
Stary 2014-06-01, 11:58   #1649
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie ma za co A wiesz, jakbyś sobie kupiła jakiś produkt z dr. organic albo yesto i sprawdziłby się u Ciebie to możesz mi dać znać bo też jestem ciekawa. Z dr. organic miałam różaną i arganową, teraz denkuję moje zapasy odżywkowe i jadę na polskich kosmetykach.
Dr organic sie trochę przyjrzałam w sklepie i czego nie polecam to na pewno tej różanej - pięknie pachnie, nawilża też ale średnio i jest niewydajna i szamponów też nie bo typowe rypacze, takie extreme.

iwonsia - urocze te loczki masz, świetnie że jest z nimi lepiej
Akurat różana jako jedna z dwóch, które znalazłam nie ma protein mleka. Druga to ta z olejkiem kokosowym. Gdybym kupowała, to jedną z tych dwóch. Jeszcze popatrzę na składy Yes to i się zastanowię, co kupować. Kiedyś z Yes to Carrots byłam zadowolona. Do tego odżywka wydajna była, jeśli dobrze pamiętam.

Łe, właśnie znalazłam skład odżywki Yes to Carrots. Ma miód pod koniec składu. Za to skład odżywki Yes to Blueberries wygląda fajnie.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2014-06-01 o 12:13 Powód: dopisek
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 13:56   #1650
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Gdzie można kupić odżywki Yes To? Znalazłam tylko parę na amazonie ale wydają się drogie no i są tylko carrotsy

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości