|
|
#2611 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Jakoś pozytywnie mnie nastraja Twój opis I dobrze,ze poradzilas sobie z pogryzionymi brodawkami.Ja na początku też karmiłam przez kapturki...I moja Iza tez non stop wisiała na cycu.Z tego co pamiętam to pierwszy miesiąc był najgorszy pod tym względem,później się jakoś wszystko uregulowalo.Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Ja dzisiaj przegielam.Rano lazenie po sklepach,później sprzątanie i stanie 2 godz przy garach w kuchni a teraz miednica mi się odwdziecza tak,ze się ruszyć nie moge![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
TroppoSensibile super, że jesteś
obyś miała co jakiś czas chwilkę wytchnienia i czas nam opisać jak to dokładnie było ale na prawdę zazdroszczę takiego porodu ![]() Cytat:
![]() Super, że lekarz podchodzi poważnie do wszystkiego, możesz być spokojna, ale jednak fajnie że Cię nie zostawili w szpitalu i to ciśnienie się unormowało, bo to jednak w domu jakoś lepiej czekać na poród, jak się nic nie dzieje oczywiście... A my dziś wysprzątaliśmy mieszkanie i piekliśmy ciasto takie zwykłe pół z truskawkami a pół z rabarbarem, no i wymyśliłam, że na górę dam kruszonkę, a że ze mnie sierota w pieczeniu to wzięłam jakiś przepis z internetu... No i spoko wszystko wyszło, ale nie przemyślałam na jakąś ilość tej kruszonki jest ten przepis... I tak oto mam dwie porcje kruszonki zamrożone bo jakbym dała wszystko to by chyba była sama kruszonka
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
głównie warzywa (kilka odmian pomidorów
truskawki uwielbiam testować nowe smaki i potrawyjestem strasznym łakomczuchem i dieta cukrzycowa to dla mnie istna katorga ![]() ostatnio apetyt mam gigantyczny odkąd mam insulinę mogę sobie pozwolić na więcej, ale też nie chce przeginać zwłaszcza, że ostatnio mniej się ruszam...nie chce przytyć, bo już w nic się nie mieszczę z drugiej strony łudzę się :może to organizm potrzebuje ekstra kalorii przed planowanym wysiłkiem i powinnam jeść więcej?czy też macie wzmożony apetyt ostatnio? nie, nie bolą, ale czuję je i nie jest to przyjemne uczucie. raczej dyskomfort niż ból. to uczucie jakby ukłucia, spięcia. miewałam dużo bardziej bolesne @ dlatego nie utożsamiam tych skurczy ze zbliżającym się porodem ![]() Troppo super, że jesteście już w domu Sola ciekawe jakie teraz będziesz miała dzieciątko w mojej rodzinie wszytskie dzieci rodzą się ok 3800-4000g i nie są to cukrzycowe dzieciaki. więc mimo diety, kontroli cukrów, insuliny nastawiam się na duże dziecko no chyba, że urodziłabym już teraz.....co naprawdę nie byłoby całkiem niezłą opcją![]() Poziomka u mnie problem puchnących stóp chwilowo zażegnany ), dużo odpoczywam z nogami w górze. ponieważ nie jest tak gorąco znacznie mniej piję.Może spróbuj odstawić sól? ![]() Karolkya może organizm Ci trochę fiksuje, bo poród zbliża się wielkimi krokami? czego Ci życzę z całego serca!również potrzebuje więcej snu ostatnio
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-05-31 o 17:57 |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ja już witam sie z domku ![]() nie mam póki co czasu nadrobić wątku, dziś ogarniałam dom, mam zamiar spędzić ten weekend z mężem, który specjalnie dla mnie wziął urlop wczoraj wróciłam późno do domu, w łózku czekała na mnie i Zosię (jeszcze w dwupaku) niespodzianka na podusi - konik morski od razu załączyłam kołysankę ![]() u nas ok, płytki spadły, najniżej jak do tej pory miałam, ale mnie wypuścili ze szpitala, mam się stawić w poniedziałek na oddział do mojej ginki ze świeżym wynikiem morfologii i zobaczymy co dalej ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Zophie gratulacje!! ![]() nie wiem czy ktos jeszcze się rozpakował nadrabiam pomału watek
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
Ramona dobrze, że już wypuścili Cię ze szpitala
ale najważniejsze, że jest już ok i możesz być wreszcie w domubuszuję po necie w poszukiwaniu pościeli dla małego
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Ramona jaki masz teraz poziom płytek?
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie wyniki z wczoraj - 125 tys., ze środy 150 tys., dużo spadły w 2 dni
![]() zobaczymy co będzie dalej ![]() podejrzewam, ze gdyby szło rozwarcie, to by mnie zostawili w szpitalu, ale że nie postępuje, to wypuścili
|
|
|
|
#2618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zazdroszczę szybkiego porodu i życzę powodzenia z karmieniem Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że jesteś ciekawe co w poniedziałek lekarka postanowi
|
|||||
|
|
|
#2619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może dopytaj księgowej jak to jest z tymi terminami dokładnie Supeer!! ![]() karolkya ![]() Troppo Witaj po rozpakowaniu Zauważyłam, że dotychczasowe porody nie były traumatyczne dla mamuś, co mnie nastawia jeszcze bardziej optymistycznie Mogę stwierdzić, że wcale nie boję się porodu ![]() Cytat:
Spróbuję ograniczyć, choć nie uważam, żebym z nią przesadzała. U mnie to jest kwestia długiego siedzenia z nogami w dole (ostatnio siedzę parę godzin w pracy) i stania. Leżę właściwie tylko kiedy śpię
|
|||
|
|
|
#2620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ciągle jem praktycznie to samo. Cytat:
![]() Cytat:
Wiem że mój Mały od 25tc jest w środu siatki centylowej , a ja sobie wmówiłam że nie będzie dużo ważył. Bo wszyscy mi mówią że mam mały brzuch. Ja po urodzeniu ważyłam 3300 a tż nie wiem. Tż jest dużym facetem 185 cm 100 kg , ja z tych przeciętnych. Ciekawe jak to będzie. Wziełam długą kąpiel. Dokonałam prawie niemożliwego, ogoliłam to i tamto. Matko co za wyczyn, myślalam że poddam się w połowie. Nogi ciężko mi było ogolić nawet. Tż w pracy całą noc, więc czeka mnie wieczór z X-factorem.
|
|
#2621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usg się myli i z tego założenia Kochana wychodzimy Cytat:
![]() nie wiem na jaką pościel się zdecydować chociaż jest zwolennikiem pościeli z motywami dziecięcymi, więc nie wiem czy moje szarości i błękity przejdą szkoda, że ta pościel z zary jest tak cholernie droga
|
||
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Przez ostatnie kilka dni niestety muszę, bo zajmuję się papierami w firmie, musiałam wszystko doprowadzić do porządku, żeby mieć w każdej chwili gotowe do księgowej w razie niespodziewanego porodu
To i tak jest o wiele lżejsza praca niż sprzątanie w domu, czy gotowanie obiadu
|
|
|
|
#2624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, z perspektywy czasu uważam, że insulina jest dobrym rozwiązaniem - przynajmniej w moim przypadku
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co cukry wahaja mi się tak pomiędzy 100 a 120, sporadycznie się zdarzy koło 90 po posiłku. Rano zawsze kolo 75-80.
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Pradip pamiętaj, że mój Synek miał ważyć już ponad 3800 a urodził się równiutkie 3 kg. Ale w szpitalu lekarka na izbie bez usg stwierdziła, że mały waży jakieś 3200 na oko. Także tamten lekarz czy sprzęt nieźle przesadził. Poza tym nie ma tragedii na pewno dasz radę
Dziewczyny co do mojego tż-ta to nie chce go przechwalać za wcześnie, ale zmiana o 180 stopni w domu bardzo się stara we wszystkim uczestniczyć, budzi się w nocy na każde kwilnięcie małego, masował mi piersi w kryzysie, gotuje zupki osobno... komputer poszedł w odstawkę, korzysta doraźnie.... Oby tak zostało ![]() Oczywiście nie nadrobię was za szybko, ale chociaż raz babcia uspała mi dzisiaj młodego bez cyckowego wspomagacza ![]() Dobrej nocy Mamusie |
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Mój tż dzisiaj na kawalerskim więc zaciskam nogi i nie rodzę ![]() Rano nieźle mnie Mała wystraszyła - obudziłam się jakoś o 7 i nic się nie ruszała, poleżałam, poprzekręcałam się z boku na bok, odsłoniłam kołdrę żeby trochę światła wpadło do niej, wstałam, zjadłam coś słodkiego, popiłam spritem i dalej nic! I tak do 9, ledwo śniadanie przełknęłam, już mi się ryczeć chciało Matko co za stresTroppo fajnie, że do nas zajrzałaś oby tak dalej
|
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
Poziomka rodze a przynajmnie mam zamiar na Staszica
![]() Brzuch mnie caly wieczor pobolewa i kluje w dole, po badniu tak jak gin mowil mialam leciutkie plamienie... Czekam na rozwoj akcji... Oby juz nie dlugo ![]() Dobrej nocy Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2630 | ||||
|
Rozeznanie
|
Piątek nadal aktualny (byle nie dzisiaj!), muszę tylko pogadać z dzieckiem i zapytać czy zechce wyjść
Bo potem od 7-go mój gin idzie na urlop na tydzień:/Cytat:
U mnie chodzi o to, że waga powyżej 4 kg jest już wskazaniem medycznym do cc, bo jedno już miałam wcześniej. Do tego jak założymy, że dziecko przybierze ok. 250 g na tydzień to za 3 tygodnie będzie już miało 4,5 kg więc nie będzie już się nad czym zastanawiać. No, ale jak pisałam jest to jeden ze scenariuszy i wszystko zależy od tego kiedy mój dzidziuś zechce wyjść Na razie nie nastawiam się na nic.Ale przy pierwszej ciąży na ostatniej wizycie, to było jakoś tydzień przed terminem, zaczęty 40 tydz., zrobił mi usg i wyszło mu 4500 i słowem nie wspomniał o cesarce. Dał mi tylko skierowanie do szpitala, że jak nie urodzę w najbliższym czasie, to tydzień po terminie mam się zgłosić na patologię. I tyle. Jak będziesz jeszcze miała usg to zapytaj dokładnie o obwód głowy i brzucha. Tu z tą wagą to naprawdę nie ma reguły. Sola urodziła 3990, moja koleżanka w lutym dokładnie tyle samo i żyją Będzie co ma być. A nawet jak naprawdę urośnie bardzo duży to w ostateczności zrobią Ci cc i to też nie jest przecież koniec świata Ostatnio gadałam z moją koleżanką i jej siostra z pierwszym przeciętnym wagowo dzieckiem męczyła się 30 godzin! Przy drugim miała taki uraz, że chciała tylko cesarkę, ale jakoś tak wyszło, że urodziła w 2 godziny syna 4600![]() Super! Cytat:
Cytat:
Oj tak. Moja senność rośnie razem z moim apetytem ![]() Cytat:
![]() Tak tak tak |
||||
|
|
|
#2631 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i brawa za poród ![]() ![]() Cytat:
Zresztą jak chodzę z jakiegoś powodu dłużej bez jedzenia i czuję głód to mi wtedy skacze cukier. Ja teraz nie przejmuję się za bardzo tyciem, tym bardziej, że przecież nie obżeram się ciastkami i czekoladami. Zresztą pomimo podjadania za dużo nie przybieram. Cytat:
. U mnie raczej waga urodzeniowa dzieci to nie dobijała 4 kg, ale to od mojej strony, bo w sumie nie wiem jak to w rodzinie tz wyglądało.Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się udało rodzić sn Ale jak nie da rady to nie ma co na siłę rodzić sn, bo w sumie najważniejsze jest zdrowie dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
Moja niestety nie chce mi powiedzieć ![]() To musimy się uwinąć do piątku skoro Twój lekarz idzie na urlop U mnie jeszcze środa odpada, bo Barack przyjeżdza i pewnie Wawa będzie sparaliżowana, przynajmniej w ciągu dnia. Także jakby co to czwartek lub piątek.
|
|||||||
|
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Zasneelam o 3 bo brzuch bolal, i odchodzil czop ze skrzepami. Obudzilam sie o 5:30 i od niej mam bole brzucha. Niedawno zwymiotowalam a w nocy 2 razy bylam w toalecie takze czekam jeszcze chwile i pojedziemy na IP bo GBS dodatni wiec wole troche wczesniej zeby ewentuaalnie ocenili... Skurcze nie sa tragicznie bolace owszem jak na silny okres u mnie i tak srednio co 10 minut. Prysznic wziety, glowa umyta ![]() Prosze o kciuki... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie weszłam z zamiarem zapytania, czy któraś z Was zamierza dziś dziecku zrobic Dzień Dziecka i wypuścić go na świat, a tu proszę
![]() Karolkya mam nadzieję, że to już dzisiaj
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niesamowite sa te emocje Jakos za kazdym razem czuje jakbym sama to przezywala Trzymam mocne za szybki poród Super data dzisiaj na rodzenie i w dodatku w tp się wbijesz ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tż wczoraj stwierdził, żebym nie próbowała rodzić w Dzień Dziecka bo mała mi tego potem nie daruje ![]()
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie mi, całą noc bolał mnie brzuch jak na @. Nospa pomagała dosłownie na chwilę i znów zaczynało boleć, dzis też pobolewa, ale tak do zniesienia. Jechać na IP czy czekać na rozwój wydarzeń?
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków tych już narodzonych i tych jeszcze w brzuszkach
![]() Rano powiedziałam Tżtowi,ze moje przepowiadacze robią się coraz mocniejsze ( w sensie,że z każdym dniem są silniejsze) a on myślał,że zaczynam rodzić i tak zbladl jakby miał zaraz zemdlec jak zrozumiał o co mi chodziło to powiedział,ze mam go tak nie straszyć...dobrze wiedzieć,że mogę liczyć na jego opanowanie w godzinie zero Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- a teraz doczytałam że to ból jak na @ |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Raz silniej boli, raz słabiej. Dzis z przerwami, w nocy to był raczej stały ból. Zobaczymy co się będzie działo.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

Trzymam 
1 faza gdyby nie kroplówka trwałaby chyba w nieskończoność, bo miałam słabiutkie nieregularne skurcze przy czym z godziny na godzinę robiło się coraz większe rozwarcie.
a teraz miednica mi się odwdziecza tak,ze się ruszyć nie moge

odkąd mam insulinę mogę sobie pozwolić na więcej, ale też nie chce przeginać
no chyba, że urodziłabym już teraz.....co naprawdę nie byłoby całkiem niezłą opcją
nadrabiam pomału watek 

13.07.2013