Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 17:00   #2611
Ka rolina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja już po wizycie... oczywiście nie obyło się bez przygód...
No ale jest ok, zaraz wszystko opiszę...
Wizyta:
Szyjka prawie zgładzona, rozwarcie na 1 palec. Tętno Małej 140 i uwaga moje ciśnienie mierzone 2 razy 158/80. Gin mówi albo aparat jest do albo coś się dzieje więc lepiej skierowanie do szpitala niech zmierzą ciśnienie i zrobią KTG, jak coś nie tak to na patologię. Ja stres, mąż stres no ale jedziemy.
Na izbie mówią przyjmujemy na patologie... więc P. w samochód po torbę i rzeczy. Papierologia, KTG, badanie no i ciśnienie i tu jak 120/80 no dobra ale ponoć przyjmujemy... w efekcie konsultacja 3 lekarzy jeszcze raz ciśnienie -130/80 więc pytanie czy bardzo chce zostać w szpitalu... ja na to że nie jeśli nic złego się nie dzieje. No i tym sposobem jestem w domu. Zalecenia: liczenie ruchów, kontrola ciśnienia i KTG w poniedziałek.

Masakra jakaś... no ale wiem, że lekarz nie ma podejścia olewczego tylko jednak się martwi i zainterwenijuje jakby co. No i wypytałam się jak z miejscami na porodówce - są tylko zacząć rodzić. Położne na IP bardzo miłe, lekarz też.

Z innych wieści czop śluzowy odchodzi coraz to większymi kawałkami
Jak nie urodzę jutro to jeszcze urlop muszę sobie załatwić ... ehhh

Miłego weekendu
Współczuję nerwów faktycznie dziwna sprawa z tym ciśnieniem...ginek musiał mieć jakiś lewy aparat. Ale fajnie,ze jest jakiś postęp jeśli chodzi o szyjkę,wiec może jeszcze zdążysz urodzić w terminie Trzymam

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Witam się z Wami już jako Mamusia nie wiem kiedy Was nadrobię, ale obiecuję, że się postaram W

ielkie gratulacje dla Bereniki i Zophiee witam na świecie Waszych księciuniów o tym zdążyłam się dowiedzieć

na chwilkę udało mi się w końcu dojść do komputera w przerwie między karmieniem. Trafił mi się prawdziwy miłośnik cycorów więc póki co nie mam na nic innego czasu. Adaś mógłby wisieć cały dzień i noc. Mam nadzieję, że jakoś to się unormuje, bo szczególnie noce bywają ciężkie.

Przede wszystkim pięknie dziękuję za kciuki i dobre słowa chyba poskutkowały, bo poród był idealny jak to mówi tż w skrócie jakieś 4 parcia i Adaśko wyskoczył Dla mnie to trwało parę minut pomijając wcześniejsze przygotowania 1 faza gdyby nie kroplówka trwałaby chyba w nieskończoność, bo miałam słabiutkie nieregularne skurcze przy czym z godziny na godzinę robiło się coraz większe rozwarcie.

Tak jak zapewne dziewczyny pisały miałam problem z karmieniem nawał już w 2 dobie, pogryzione sutki, ryk i wycie jakich mało, ale wczoraj położna oświeciła mój blondynkowy mózg i nauczyła korzystać z kapturków z aventu. One uratowały mnie i moje dziecię przed głodówką mam jeszcze drugie z baby ono, ale nie próbowałam ich jeszcze.

Dzeiwczyny jeszcze raz dziękuję za gratulacje i próbuje was ponadrabiać póki Mały śpi
Witaj z powrotem Super,ze tak dobrze wspominasz poród Jakoś pozytywnie mnie nastraja Twój opis I dobrze,ze poradzilas sobie z pogryzionymi brodawkami.Ja na początku też karmiłam przez kapturki...I moja Iza tez non stop wisiała na cycu.Z tego co pamiętam to pierwszy miesiąc był najgorszy pod tym względem,później się jakoś wszystko uregulowalo.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja dzisiaj przegielam.Rano lazenie po sklepach,później sprzątanie i stanie 2 godz przy garach w kuchni a teraz miednica mi się odwdziecza tak,ze się ruszyć nie moge ale już dzisiaj nie zamierzam nawet palcem kiwnac

Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 17:10   #2612
pater86
Zadomowienie

TroppoSensibile super, że jesteś obyś miała co jakiś czas chwilkę wytchnienia i czas nam opisać jak to dokładnie było ale na prawdę zazdroszczę takiego porodu
Cytat:
Wizyta:
Szyjka prawie zgładzona, rozwarcie na 1 palec. Tętno Małej 140 i uwaga moje ciśnienie mierzone 2 razy 158/80. Gin mówi albo aparat jest do albo coś się dzieje więc lepiej skierowanie do szpitala niech zmierzą ciśnienie i zrobią KTG, jak coś nie tak to na patologię. Ja stres, mąż stres no ale jedziemy.
Na izbie mówią przyjmujemy na patologie... więc P. w samochód po torbę i rzeczy. Papierologia, KTG, badanie no i ciśnienie i tu jak 120/80 no dobra ale ponoć przyjmujemy... w efekcie konsultacja 3 lekarzy jeszcze raz ciśnienie -130/80 więc pytanie czy bardzo chce zostać w szpitalu... ja na to że nie jeśli nic złego się nie dzieje. No i tym sposobem jestem w domu. Zalecenia: liczenie ruchów, kontrola ciśnienia i KTG w poniedziałek.
No no, jak czop tak ładnie odchodzi to jeszcze chwilka i w końcu ktoś następny urodzi
Super, że lekarz podchodzi poważnie do wszystkiego, możesz być spokojna, ale jednak fajnie że Cię nie zostawili w szpitalu i to ciśnienie się unormowało, bo to jednak w domu jakoś lepiej czekać na poród, jak się nic nie dzieje oczywiście...

A my dziś wysprzątaliśmy mieszkanie i piekliśmy ciasto takie zwykłe pół z truskawkami a pół z rabarbarem, no i wymyśliłam, że na górę dam kruszonkę, a że ze mnie sierota w pieczeniu to wzięłam jakiś przepis z internetu... No i spoko wszystko wyszło, ale nie przemyślałam na jakąś ilość tej kruszonki jest ten przepis... I tak oto mam dwie porcje kruszonki zamrożone bo jakbym dała wszystko to by chyba była sama kruszonka
Stary 2014-05-31, 17:56   #2613
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
co dobrego kupiłaś?
głównie warzywa (kilka odmian pomidorów), szparagi, ogórki, młode polskie ziemniaki, kalarepkę, cykorię, rzodkiewki itd truskawki wiejskie jaja, sery korycińskie i kozie jutro po raz pierwszy będziemy jedli gęsie jajouwielbiam testować nowe smaki i potrawy
jestem strasznym łakomczuchem i dieta cukrzycowa to dla mnie istna katorga

ostatnio apetyt mam gigantyczny odkąd mam insulinę mogę sobie pozwolić na więcej, ale też nie chce przeginać zwłaszcza, że ostatnio mniej się ruszam...nie chce przytyć, bo już w nic się nie mieszczę
z drugiej strony łudzę się :może to organizm potrzebuje ekstra kalorii przed planowanym wysiłkiem i powinnam jeść więcej?

czy też macie wzmożony apetyt ostatnio?

Cytat:
bolą Cię te skurcze?
nie, nie bolą, ale czuję je i nie jest to przyjemne uczucie. raczej dyskomfort niż ból. to uczucie jakby ukłucia, spięcia. miewałam dużo bardziej bolesne @ dlatego nie utożsamiam tych skurczy ze zbliżającym się porodem

Troppo super, że jesteście już w domu pochwal się Adasiem

Sola ciekawe jakie teraz będziesz miała dzieciątko w mojej rodzinie wszytskie dzieci rodzą się ok 3800-4000g i nie są to cukrzycowe dzieciaki. więc mimo diety, kontroli cukrów, insuliny nastawiam się na duże dziecko no chyba, że urodziłabym już teraz.....co naprawdę nie byłoby całkiem niezłą opcją

Poziomka
u mnie problem puchnących stóp chwilowo zażegnany skończyły się upały, zamieniłam wodę mineralną z wysoką zawartością sodu na mało sodową, przestałam tyle chodzić (nie mam siły ostatnio), dużo odpoczywam z nogami w górze. ponieważ nie jest tak gorąco znacznie mniej piję.
Może spróbuj odstawić sól?

Karolkya może organizm Ci trochę fiksuje, bo poród zbliża się wielkimi krokami? czego Ci życzę z całego serca!

również potrzebuje więcej snu ostatnio

Edytowane przez Bogini Bastet
Czas edycji: 2014-05-31 o 17:57
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:04   #2614
Ramona_85
Zakorzenienie

Hej hej

ja już witam sie z domku

nie mam póki co czasu nadrobić wątku, dziś ogarniałam dom, mam zamiar spędzić ten weekend z mężem, który specjalnie dla mnie wziął urlop

wczoraj wróciłam późno do domu, w łózku czekała na mnie i Zosię (jeszcze w dwupaku) niespodzianka na podusi - konik morski
od razu załączyłam kołysankę

u nas ok, płytki spadły, najniżej jak do tej pory miałam, ale mnie wypuścili ze szpitala, mam się stawić w poniedziałek na oddział do mojej ginki ze świeżym wynikiem morfologii i zobaczymy co dalej

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Zophie gratulacje!!
nie wiem czy ktos jeszcze się rozpakował nadrabiam pomału watek
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:08   #2615
Bogini Bastet
Zadomowienie

Ramona dobrze, że już wypuścili Cię ze szpitala szkoda, że wciąż w dwupaku ale najważniejsze, że jest już ok i możesz być wreszcie w domu

buszuję po necie w poszukiwaniu pościeli dla małego
Stary 2014-05-31, 18:12   #2616
pater86
Zadomowienie

Ramona jaki masz teraz poziom płytek?
Stary 2014-05-31, 18:40   #2617
Ramona_85
Zakorzenienie

Ostatnie wyniki z wczoraj - 125 tys., ze środy 150 tys., dużo spadły w 2 dni

zobaczymy co będzie dalej

podejrzewam, ze gdyby szło rozwarcie, to by mnie zostawili w szpitalu, ale że nie postępuje, to wypuścili
Stary 2014-05-31, 18:42   #2618
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja już pisałam, że ja też rodziłam prawie 4 kg bobaska Dokładnie 3990 od rozkręcenia prawdziwych skurczy w 3:45 minut, także jak na pierwszy poród nieźle. A parte czyli jak już przechodzi dziecko to miałam takie 3 rundy po 3 pchnięcia także może gdzieś z 15 minut - ale tego to dokłdanie nie powiem, bo nie miałam poczucia czasu. Byłam nacinana, ale bez jakiś dramatów jak miały niektóre dziewczyny.
Nie wiem czy to pisałam, ale podczas pobytu w szpitalu jej najniższa waga to była 3600 z czymś i na moje oko nie było żadnej różnicy w wyglądzie. Pewnie jakbym porównała fotki z jedną wagą i drugą to coś tam byłoby widać, ale nie była to szokująca zmiana, wręcz niezauważalna
Może przy większych róznicach wagi, ale tak to nie ma co sobie zawracać tym głowy i tak boli jak diabli i tak Do 4 kg moim zdaniem nie ma sobie co zawracać tym głowy, powyżej już nie wiem, bo brak mi doświadczenia
Pocieszające jest to co napisałaś mój "mały" w 36t1d ważył 3582 i nie mam już na to żadnego wpływu więc co będzie to będzie. Wiem tylko że mój lekarz jest raczej przeciwnikiem cc co mi się podoba ale obawiam się że po kilku godzinach prób i tak mnie potną
Cytat:
Hej dziewczynki

Wizyta:

Masakra jakaś... no ale wiem, że lekarz nie ma podejścia olewczego tylko jednak się martwi i zainterwenijuje jakby co. No i wypytałam się jak z miejscami na porodówce - są tylko zacząć rodzić. Położne na IP bardzo miłe, lekarz też.

Miłego weekendu
Dobrze że lekarz nie zlekceważył ciśnienia no i super że coś się rusza w dolnych rejonach
Cytat:
Witam się z Wami już jako Mamusia nie wiem kiedy Was nadrobię, ale obiecuję, że się postaram W
Tak jak zapewne dziewczyny pisały miałam problem z karmieniem nawał już w 2 dobie, pogryzione sutki, ryk i wycie jakich mało, ale wczoraj położna oświeciła mój blondynkowy mózg i nauczyła korzystać z kapturków z aventu. One uratowały mnie i moje dziecię przed głodówką mam jeszcze drugie z baby ono, ale nie próbowałam ich jeszcze.
witaj mamusiu
zazdroszczę szybkiego porodu i życzę powodzenia z karmieniem
Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj przegielam.Rano lazenie po sklepach,później sprzątanie i stanie 2 godz przy garach w kuchni a teraz miednica mi się odwdziecza tak,ze się ruszyć nie moge ale już dzisiaj nie zamierzam nawet palcem kiwnac
na kanapę i nie ruszać się już dziś
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
głównie warzywa (kilka odmian pomidorów), szparagi, ogórki, młode polskie ziemniaki, kalarepkę, cykorię, rzodkiewki itd truskawki wiejskie jaja, sery korycińskie i kozie jutro po raz pierwszy będziemy jedli gęsie jajouwielbiam testować nowe smaki i potrawy

ostatnio apetyt mam gigantyczny odkąd mam insulinę mogę sobie pozwolić na więcej, ale też nie chce przeginać zwłaszcza, że ostatnio mniej się ruszam...nie chce przytyć, bo już w nic się nie mieszczę
z drugiej strony łudzę się :może to organizm potrzebuje ekstra kalorii przed planowanym wysiłkiem i powinnam jeść więcej?

no to pyszności nakupowałaś i ja ostatnio ciągle bym coś wcinała
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Hej hej

ja już witam sie z domku
fajnie że jesteś ciekawe co w poniedziałek lekarka postanowi
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 19:03   #2619
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
PaterMy mamy tv naprzeciw okna- innego wyjścia nie było i powiem Ci że te nowe tv to nie to co te stare że wszystko odbijały. Nie mamy problemu z obijaniem, a nawet jak mocno słońce świeci w okno to są rolety.
My też mamy naprzeciw okna, ale okna mamy po stronie północnej, więc nie nic się nie odbija

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
szpital ma podobno na to 14 dni na zgłoszenie czy jakos tak z tego co sie dowaidywałam...
a wczoraj ksiegowa mi powiedziała że zaraz jak urodze mąz musi do niej zgłosić sie z aktem urodzenia bo ja prowadze działalność i chodzi chyba o macierzyński... samam nie wiem,nie ogarniam wszystkiego 12 lat temu ostatnio rodziłam i wtedy bylam bez zatrudnienia zadnego
Hmm, a niby czego od razu masz zgłosić akt urodzenia księgowej? Ja też prowadzę działalność i z tego co wiem to jest 14 dni na dostarczenie papierów do zusu i wypełnienie wniosku o macierzyński Może dopytaj księgowej jak to jest z tymi terminami dokładnie

Cytat:
Zophiee z synkiem wracają dzisiaj do domku
Supeer!! Ale szybko

karolkya Oby się rozkręciło!! A w którym szpitalu będziesz rodzić, bo zapomniałam

Troppo Witaj po rozpakowaniu Fajnie, że jesteś z nami, zazdroszczę porodu, mam nadzieję, że każda z nas będzie miała podobny
Zauważyłam, że dotychczasowe porody nie były traumatyczne dla mamuś, co mnie nastawia jeszcze bardziej optymistycznie Mogę stwierdzić, że wcale nie boję się porodu

Cytat:

Poziomka[/B] u mnie problem puchnących stóp chwilowo zażegnany skończyły się upały, zamieniłam wodę mineralną z wysoką zawartością sodu na mało sodową, przestałam tyle chodzić (nie mam siły ostatnio), dużo odpoczywam z nogami w górze. ponieważ nie jest tak gorąco znacznie mniej piję.
Może spróbuj odstawić sól?
Jak tu odstawić sól, jak teraz wszędzie ją pchają? Spróbuję ograniczyć, choć nie uważam, żebym z nią przesadzała. U mnie to jest kwestia długiego siedzenia z nogami w dole (ostatnio siedzę parę godzin w pracy) i stania. Leżę właściwie tylko kiedy śpię
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 19:13   #2620
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

również potrzebuje więcej snu ostatnio
Ze mną ostatnio jak z dzieckiem, jadłabym i spała. Czuje się słaba strasznie, chciałabym więcej jeść. W poniedziałek mam wizytę u diabetologa to zapytam czy przed porodem można sobie na więcej pozwolić żeby mieć siły na poród.
I ciągle jem praktycznie to samo.

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja dzisiaj przegielam.Rano lazenie po sklepach,później sprzątanie i stanie 2 godz przy garach w kuchni a teraz miednica mi się odwdziecza tak,ze się ruszyć nie moge ale już dzisiaj nie zamierzam nawet palcem kiwnac
Leżeć i odpoczywać. żeby mi to było ostatni raz

Cytat:
Pocieszające jest to co napisałaś mój "mały" w 36t1d ważył 3582 i nie mam już na to żadnego wpływu więc co będzie to będzie. Wiem tylko że mój lekarz jest raczej przeciwnikiem cc co mi się podoba ale obawiam się że po kilku godzinach prób i tak mnie potną
Ciekawe ile z tych przypuszczeń nt wagi dziecka się potwierdzi.
Wiem że mój Mały od 25tc jest w środu siatki centylowej , a ja sobie wmówiłam że nie będzie dużo ważył. Bo wszyscy mi mówią że mam mały brzuch. Ja po urodzeniu ważyłam 3300 a tż nie wiem. Tż jest dużym facetem 185 cm 100 kg , ja z tych przeciętnych. Ciekawe jak to będzie.

Wziełam długą kąpiel. Dokonałam prawie niemożliwego, ogoliłam to i tamto. Matko co za wyczyn, myślalam że poddam się w połowie. Nogi ciężko mi było ogolić nawet.
Tż w pracy całą noc, więc czeka mnie wieczór z X-factorem.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 19:15   #2621
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Wiem tylko że mój lekarz jest raczej przeciwnikiem cc co mi się podoba ale obawiam się że po kilku godzinach prób i tak mnie potną
Pradip, nie nastawiaj się tak ! :nonono:
usg się myli i z tego założenia Kochana wychodzimy

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
statnio siedzę parę godzin w pracy) i stania. Leżę właściwie tylko kiedy śpię
to jeszcze pracujesz?

nie wiem na jaką pościel się zdecydować czekam na tżeta - w końcu on płaci chociaż jest zwolennikiem pościeli z motywami dziecięcymi, więc nie wiem czy moje szarości i błękity przejdą szkoda, że ta pościel z zary jest tak cholernie droga
Stary 2014-05-31, 19:19   #2622
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie że jesteś ciekawe co w poniedziałek lekarka postanowi
podejrzewam, ze jak jeszcze spadną, to zostawi mnie na oddziale, biorę już ze sobą torbę do szpitala, bo pewnie wtedy już nie wyjdę do porodu
Stary 2014-05-31, 19:53   #2623
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
to jeszcze pracujesz?
Przez ostatnie kilka dni niestety muszę, bo zajmuję się papierami w firmie, musiałam wszystko doprowadzić do porządku, żeby mieć w każdej chwili gotowe do księgowej w razie niespodziewanego porodu To i tak jest o wiele lżejsza praca niż sprzątanie w domu, czy gotowanie obiadu
Stary 2014-05-31, 20:14   #2624
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe ile z tych przypuszczeń nt wagi dziecka się potwierdzi.
Wiem że mój Mały od 25tc jest w środu siatki centylowej , a ja sobie wmówiłam że nie będzie dużo ważył. Bo wszyscy mi mówią że mam mały brzuch. Ja po urodzeniu ważyłam 3300 a tż nie wiem. Tż jest dużym facetem 185 cm 100 kg , ja z tych przeciętnych. Ciekawe jak to będzie.
Do tej pory tylko Aldi synek miał być wielki a był przeciętny reszta z tego co kojarzę się sprawdzała
Cytat:
Pradip, nie nastawiaj się tak ! :nonono:
usg się myli i z tego założenia Kochana wychodzimy
jednak wolę nastawić się na cc i potem miło rozczarować
Cytat:
podejrzewam, ze jak jeszcze spadną, to zostawi mnie na oddziale, biorę już ze sobą torbę do szpitala, bo pewnie wtedy już nie wyjdę do porodu
to nie wiem za co trzymać kciuki czy żeby płytki nie spadły czy żebyś szybciutko wyszła z maleństwem na ręku
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 20:15   #2625
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Czuje się słaba strasznie, chciałabym więcej jeść. W poniedziałek mam wizytę u diabetologa to zapytam czy przed porodem można sobie na więcej pozwolić żeby mieć siły na poród. I ciągle jem praktycznie to samo.
a jakie masz cukry po posiłku? wiesz, z perspektywy czasu uważam, że insulina jest dobrym rozwiązaniem - przynajmniej w moim przypadku czuję się jak nowonarodzona
Stary 2014-05-31, 21:08   #2626
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
a jakie masz cukry po posiłku? wiesz, z perspektywy czasu uważam, że insulina jest dobrym rozwiązaniem - przynajmniej w moim przypadku czuję się jak nowonarodzona
Wiesz co cukry wahaja mi się tak pomiędzy 100 a 120, sporadycznie się zdarzy koło 90 po posiłku. Rano zawsze kolo 75-80.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:02   #2627
TroppoSensibile
Raczkowanie

Pradip pamiętaj, że mój Synek miał ważyć już ponad 3800 a urodził się równiutkie 3 kg. Ale w szpitalu lekarka na izbie bez usg stwierdziła, że mały waży jakieś 3200 na oko. Także tamten lekarz czy sprzęt nieźle przesadził. Poza tym nie ma tragedii na pewno dasz radę

Dziewczyny co do mojego tż-ta to nie chce go przechwalać za wcześnie, ale zmiana o 180 stopni na porodówce bardzo się przydał, szczególnie jego bicepsy podczas skurczy jak godzinami łaziłam po oddziale w domu bardzo się stara we wszystkim uczestniczyć, budzi się w nocy na każde kwilnięcie małego, masował mi piersi w kryzysie, gotuje zupki osobno... komputer poszedł w odstawkę, korzysta doraźnie.... Oby tak zostało

Oczywiście nie nadrobię was za szybko, ale chociaż raz babcia uspała mi dzisiaj młodego bez cyckowego wspomagacza

Dobrej nocy Mamusie
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:33   #2628
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór!
Mój tż dzisiaj na kawalerskim więc zaciskam nogi i nie rodzę

Rano nieźle mnie Mała wystraszyła - obudziłam się jakoś o 7 i nic się nie ruszała, poleżałam, poprzekręcałam się z boku na bok, odsłoniłam kołdrę żeby trochę światła wpadło do niej, wstałam, zjadłam coś słodkiego, popiłam spritem i dalej nic! I tak do 9, ledwo śniadanie przełknęłam, już mi się ryczeć chciało I tak mieliśmy jechać do miasta więc już byłam uszykowana żeby na IP podjechać, ale na szczęście w samochodzie się rozruszała Matko co za stres

Troppo fajnie, że do nas zajrzałaś No i brawa dla tż za zmianę oby tak dalej
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:51   #2629
karolkya
Wtajemniczenie

Poziomka rodze a przynajmnie mam zamiar na Staszica
Brzuch mnie caly wieczor pobolewa i kluje w dole, po badniu tak jak gin mowil mialam leciutkie plamienie... Czekam na rozwoj akcji... Oby juz nie dlugo

Dobrej nocy

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-31, 23:08   #2630
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Ale chwilunia czy my nie miałyśmy rodzić razem razem w piątek?
Piątek nadal aktualny (byle nie dzisiaj!), muszę tylko pogadać z dzieckiem i zapytać czy zechce wyjść Bo potem od 7-go mój gin idzie na urlop na tydzień:/

Cytat:
Kurcze kolejny lekarz wypisuje skierowanie na cc jak waga jest koło 4 kg a mój nadal twierdzi że damy radę
No pewnie, że dasz radę! A jak!
U mnie chodzi o to, że waga powyżej 4 kg jest już wskazaniem medycznym do cc, bo jedno już miałam wcześniej. Do tego jak założymy, że dziecko przybierze ok. 250 g na tydzień to za 3 tygodnie będzie już miało 4,5 kg więc nie będzie już się nad czym zastanawiać. No, ale jak pisałam jest to jeden ze scenariuszy i wszystko zależy od tego kiedy mój dzidziuś zechce wyjść Na razie nie nastawiam się na nic.
Ale przy pierwszej ciąży na ostatniej wizycie, to było jakoś tydzień przed terminem, zaczęty 40 tydz., zrobił mi usg i wyszło mu 4500 i słowem nie wspomniał o cesarce. Dał mi tylko skierowanie do szpitala, że jak nie urodzę w najbliższym czasie, to tydzień po terminie mam się zgłosić na patologię. I tyle.

Jak będziesz jeszcze miała usg to zapytaj dokładnie o obwód głowy i brzucha. Tu z tą wagą to naprawdę nie ma reguły. Sola urodziła 3990, moja koleżanka w lutym dokładnie tyle samo i żyją Będzie co ma być. A nawet jak naprawdę urośnie bardzo duży to w ostateczności zrobią Ci cc i to też nie jest przecież koniec świata Ostatnio gadałam z moją koleżanką i jej siostra z pierwszym przeciętnym wagowo dzieckiem męczyła się 30 godzin! Przy drugim miała taki uraz, że chciała tylko cesarkę, ale jakoś tak wyszło, że urodziła w 2 godziny syna 4600

Cytat:
Zophiee z synkiem wracają dzisiaj do domku
Super! Pewnie dobrze się czują obydwoje, a do tego ma pediatrę na wyciągnięcie ręki

Cytat:
Ja już pisałam, że ja też rodziłam prawie 4 kg bobaska Dokładnie 3990 od rozkręcenia prawdziwych skurczy w 3:45 minut, także jak na pierwszy poród nieźle. A parte czyli jak już przechodzi dziecko to miałam takie 3 rundy po 3 pchnięcia także może gdzieś z 15 minut - ale tego to dokłdanie nie powiem, bo nie miałam poczucia czasu. Byłam nacinana, ale bez jakiś dramatów jak miały niektóre dziewczyny.
Nie wiem czy to pisałam, ale podczas pobytu w szpitalu jej najniższa waga to była 3600 z czymś i na moje oko nie było żadnej różnicy w wyglądzie. Pewnie jakbym porównała fotki z jedną wagą i drugą to coś tam byłoby widać, ale nie była to szokująca zmiana, wręcz niezauważalna
Może przy większych róznicach wagi, ale tak to nie ma co sobie zawracać tym głowy i tak boli jak diabli i tak Do 4 kg moim zdaniem nie ma sobie co zawracać tym głowy, powyżej już nie wiem, bo brak mi doświadczenia
Brawo

Cytat:
Dobrze, że puścili Cię do domu No i nadal dopinguję za szybki poród

Cytat:
Dziewczyny też Wam się tak ciągle chce spać?
Oj tak. Moja senność rośnie razem z moim apetytem

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
[
A my dziś wysprzątaliśmy mieszkanie i piekliśmy ciasto takie zwykłe pół z truskawkami a pół z rabarbarem, no i wymyśliłam, że na górę dam kruszonkę, a że ze mnie sierota w pieczeniu to wzięłam jakiś przepis z internetu... No i spoko wszystko wyszło, ale nie przemyślałam na jakąś ilość tej kruszonki jest ten przepis... I tak oto mam dwie porcje kruszonki zamrożone bo jakbym dała wszystko to by chyba była sama kruszonka
Możesz mi wysłać trochę, bo ja właśnie kruszonkę najbardziej uwielbiam

Cytat:

:
Tak tak tak

Cytat:
Hej hej

ja już witam sie z domku

kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 08:12   #2631
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

Wizyta:

Miłego weekendu
Bardzo dobrze, że tak zrobił. Czasem są skoki ciśnienia.

Cytat:
na chwilkę udało mi się w końcu dojść do komputera w przerwie między karmieniem. Trafił mi się prawdziwy miłośnik cycorów więc póki co nie mam na nic innego czasu. Adaś mógłby wisieć cały dzień i noc. Mam nadzieję, że jakoś to się unormuje, bo szczególnie noce bywają ciężkie.

Przede wszystkim pięknie dziękuję za kciuki i dobre słowa chyba poskutkowały, bo poród był idealny jak to mówi tż w skrócie jakieś 4 parcia i Adaśko wyskoczył Dla mnie to trwało parę minut pomijając wcześniejsze przygotowania 1 faza gdyby nie kroplówka trwałaby chyba w nieskończoność, bo miałam słabiutkie nieregularne skurcze przy czym z godziny na godzinę robiło się coraz większe rozwarcie.

Dzeiwczyny jeszcze raz dziękuję za gratulacje i próbuje was ponadrabiać póki Mały śpi
To super, że dajesz radę z karmieniem i że wróciliście do domku
No i brawa za poród

Cytat:

Ja też mam, ale ja się nie powstrzymuję, bo mnie mówili, że mam nie chodzić głodna. W ogóle w takim notesie co dostałam do notowania co jem jest napisane, ze ciężarna z cukrzycą nie może być głodna, powinna stopniowo przybierać na wadze. Jeśli pacjentka traci na wadze lub nie zwiększy masy ciała należy zwiększyć kaloryczność diety
Zresztą jak chodzę z jakiegoś powodu dłużej bez jedzenia i czuję głód to mi wtedy skacze cukier. Ja teraz nie przejmuję się za bardzo tyciem, tym bardziej, że przecież nie obżeram się ciastkami i czekoladami. Zresztą pomimo podjadania za dużo nie przybieram.

Cytat:
Sola ciekawe jakie teraz będziesz miała dzieciątko w mojej rodzinie wszytskie dzieci rodzą się ok 3800-4000g i nie są to cukrzycowe dzieciaki. więc mimo diety, kontroli cukrów, insuliny nastawiam się na duże dziecko no chyba, że urodziłabym już teraz.....co naprawdę nie byłoby całkiem niezłą opcją
Ja w sumie też jestem bardzo ciekawa. We wtorek idę na usg to może będę coś więcej wiedzieć, o ile nie będzie pomyłki w obliczeniach . U mnie raczej waga urodzeniowa dzieci to nie dobijała 4 kg, ale to od mojej strony, bo w sumie nie wiem jak to w rodzinie tz wyglądało.

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby się udało rodzić sn Ale jak nie da rady to nie ma co na siłę rodzić sn, bo w sumie najważniejsze jest zdrowie dziecka.

Cytat:
Dziewczyny co do mojego tż-ta to nie chce go przechwalać za wcześnie, ale zmiana o 180 stopni na porodówce bardzo się przydał, szczególnie jego bicepsy podczas skurczy jak godzinami łaziłam po oddziale w domu bardzo się stara we wszystkim uczestniczyć, budzi się w nocy na każde kwilnięcie małego, masował mi piersi w kryzysie, gotuje zupki osobno... komputer poszedł w odstawkę, korzysta doraźnie.... Oby tak zostało
brawa dla tz

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Piątek nadal aktualny (byle nie dzisiaj!), muszę tylko pogadać z dzieckiem i zapytać czy zechce wyjść Bo potem od 7-go mój gin idzie na urlop na tydzień:/

Moja niestety nie chce mi powiedzieć
To musimy się uwinąć do piątku skoro Twój lekarz idzie na urlop U mnie jeszcze środa odpada, bo Barack przyjeżdza i pewnie Wawa będzie sparaliżowana, przynajmniej w ciągu dnia. Także jakby co to czwartek lub piątek.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 08:48   #2632
karolkya
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Zasneelam o 3 bo brzuch bolal, i odchodzil czop ze skrzepami. Obudzilam sie o 5:30 i od niej mam bole brzucha. Niedawno zwymiotowalam a w nocy 2 razy bylam w toalecie takze czekam jeszcze chwile i pojedziemy na IP bo GBS dodatni wiec wole troche wczesniej zeby ewentuaalnie ocenili...
Skurcze nie sa tragicznie bolace owszem jak na silny okres u mnie i tak srednio co 10 minut. Prysznic wziety, glowa umyta
Prosze o kciuki...

Stary 2014-06-01, 09:08   #2633
poziomkka
Zadomowienie

A ja właśnie weszłam z zamiarem zapytania, czy któraś z Was zamierza dziś dziecku zrobic Dzień Dziecka i wypuścić go na świat, a tu proszę
Karolkya mam nadzieję, że to już dzisiaj
Stary 2014-06-01, 09:20   #2634
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Zasneelam o 3 bo brzuch bolal, i odchodzil czop ze skrzepami. Obudzilam sie o 5:30 i od niej mam bole brzucha. Niedawno zwymiotowalam a w nocy 2 razy bylam w toalecie takze czekam jeszcze chwile i pojedziemy na IP bo GBS dodatni wiec wole troche wczesniej zeby ewentuaalnie ocenili...
Skurcze nie sa tragicznie bolace owszem jak na silny okres u mnie i tak srednio co 10 minut. Prysznic wziety, glowa umyta
Prosze o kciuki...
powodzenia
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 09:28   #2635
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry
Prosze o kciuki...

No nareszcie coś się dzieje niesamowite sa te emocje Jakos za kazdym razem czuje jakbym sama to przezywala Trzymam mocne za szybki poród
Super data dzisiaj na rodzenie i w dodatku w tp się wbijesz

Stary 2014-06-01, 09:32   #2636
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry
Prosze o kciuki...

Mi się widzi, że to już szybko pójdzie

Tż wczoraj stwierdził, żebym nie próbowała rodzić w Dzień Dziecka bo mała mi tego potem nie daruje
Stary 2014-06-01, 09:41   #2637
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny poradzcie mi, całą noc bolał mnie brzuch jak na @. Nospa pomagała dosłownie na chwilę i znów zaczynało boleć, dzis też pobolewa, ale tak do zniesienia. Jechać na IP czy czekać na rozwój wydarzeń?

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-01, 09:43   #2638
Ka rolina
Zadomowienie

Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków tych już narodzonych i tych jeszcze w brzuszkach
Rano powiedziałam Tżtowi,ze moje przepowiadacze robią się coraz mocniejsze ( w sensie,że z każdym dniem są silniejsze) a on myślał,że zaczynam rodzić i tak zbladl jakby miał zaraz zemdlec jak zrozumiał o co mi chodziło to powiedział,ze mam go tak nie straszyć...dobrze wiedzieć,że mogę liczyć na jego opanowanie w godzinie zero

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi, całą noc bolał mnie brzuch jak na @. Nospa pomagała dosłownie na chwilę i znów zaczynało boleć, dzis też pobolewa, ale tak do zniesienia. Jechać na IP czy czekać na rozwój wydarzeń?

Ale to jest taki stały ból?czy skurcze? Na IP zawsze możesz pojechać,najwyżej Cię odesla z powrotem do domu...

Stary 2014-06-01, 09:49   #2639
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

zacznij liczyć czy są regularne

---

a teraz doczytałam że to ból jak na @
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 09:52   #2640
bluesky89
Zakorzenienie

Raz silniej boli, raz słabiej. Dzis z przerwami, w nocy to był raczej stały ból. Zobaczymy co się będzie działo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości