|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? część X!
Cytat:
![]() ----------- Przeczytałam "Siostrę" Małgorzaty Saramonowicz. No i tutaj otrzymałam niezłą książkę psychologiczną, gdzie przedstawiony jest brud, zło i ogólnie niełatwo czytać, aktywują się nasze lęki, ale jest to niezła książka dla mnie. O trudnym dzieciństwie i pewnej traumie. Nie jest to może dla mnie aż tak rewelacyjna pozycja, jak niektórzy się zachwycali w komentarzach. Mnie aż tak nie zachwyciła, ale jest dla mnie dość dobra, a teraz jeszcze bardziej boję się karaluchów, tam one są też i trochę chyba byłam masochistką, że to czytałam No, ale jest nieźle,fabuła ciekawa i dobrze moim zdaniem zrealizowana, język książki ciekawy, intryguje co jest dużym plusem, dam 6/10. No i dzisiaj skończyłam też w końcu "Poniedziałkową żałobę" Kathy Reichs. Dla mnie to książka nierówna, chwilami nudna, a chwilami dość ciekawa. Tak po ponad połowie dość ciekawie się robi moim zdaniem. Ciekawe nawiązanie do syndromu sztokholmskiego. Niezła pozycja, daję jej też 6/10. No i będę czytać dalej, by skończyć "Nikt się nie dowie" Barbary Delinsky, no i "Jesienną sonatę" Kallentofta, bo już dawno zaczęłam, ale czytając inne ta poszła trochę w kąt, więc faktycznie czytanie paru naraz to średni pomysł, bo potem ciężko kończyć inne no i zaczęłam też ""Patrz jak Jane ucieka" Fielding. Znowu czytam parę naraz, w tym wypadku 3, a le jak je skończę, to postaram się po 1-2, tak będzie lepiej raczej Wpisałam w google tę "Drugą szansę" co teraz czytasz, zainteresowała mnie fabułą, myślę, że jest klimatyczna pewnie i bardzo dobre opinie ma także. Dodałam do chcę przeczytać i na pewno kiedyś sięgnę Kiedyś dlatego, że dużo książek do przeczytania, więc nie wiadomo dokładnie kiedy. No, ale bardzo mnie zainteresowała
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-05-30 o 03:26 |
|
|
|
|
#842 |
|
Konto usunięte
|
Skończyłam Ostatni ślad C.Link. Trochę mi się dłużyła. No i zauważyłam już pewny schemat jeżeli chodzi o książki tej pami.
Teraz zacznę Inferno Dana Browna. Nie spodziewam się wiele po tej książce ale mam nadzieje na wartką akcje. |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Skonczylam Szczescie rodzinne Tolstoja i czytam Klejnot Medyny.
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Roma Ligocka-Czułość i obojętność
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
James Thompson "Jezioro krwi i łez". Czytam ostatnio same thrillery, kryminały i horrory.
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46673519]Skończyłam Ostatni ślad C.Link. Trochę mi się dłużyła. No i zauważyłam już pewny schemat jeżeli chodzi o książki tej pami.
Teraz zacznę Inferno Dana Browna. Nie spodziewam się wiele po tej książce ale mam nadzieje na wartką akcje.[/QUOTE] Inferno furory nie robi. Ja jakoś nie mogłam zmęczyć i w połowie odstawiłam. Rzadko mi się to zdarza. |
|
|
|
#847 |
|
hakuna matata
|
To, co ukryte- L.Lippman
|
|
#848 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Uff skończyłam trylogie Tajemnic Emmy
![]() a teraz biorę się za " Przystań posłuszeństwa " M.Anderson )
|
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
Isabel Allende Suma naszych dni
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46673519]
Teraz zacznę Inferno Dana Browna. Nie spodziewam się wiele po tej książce ale mam nadzieje na wartką akcje.[/QUOTE] Długo się za tę pozycję nie mogłam zabrać, jakoś wydawało mi się że będzie niezbyt dobra. Ale jak już się zabrałam to czytało mi się bardzo dobrze. Akcja toczy się szybko. |
|
|
|
#851 |
|
Klientka w krawacie
|
Zabieram się za Kwietniową czarownicę M. Axelsson, mój prezent na Dzień Dziecka
![]()
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie wypożyczyłam wczoraj kilka książek i zaczęłam od razu "Zapach Twojego oddechu" Melissy P.
Czytała to któraś?
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
' Anioły i demony' Dan Brown
|
|
#854 |
|
Zaczytanie
|
Hitlerland A. Nagorski
Skończyłam wczoraj Inferno i nie było aż tak źle, ale R. Langdon wychodzi mi już bokiem (a i tak miałam dobre 2-3 lata przerwy od niego)
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby Edytowane przez Lukardis Czas edycji: 2014-05-31 o 12:44 |
|
|
|
#855 |
|
Z deszczem w butach
|
Skonczylam "Chmurdalie" J.Bator
Bardzo mi sie podobala, w zasadzie szkoda, ze tak malo w ksiazce jest o dwoch glownych bohaterkach, a historie wszystkich lub prawie wszystkich drugo- i trzecioplanowych postaci sa dokladnie opowiedziane. Podobalo mi sie takze, w jak nienachalny sposob lacza sie historie bohaterow. Teraz zaczelam poradnik "Kazde dziecko moze nauczuc sie spac" Nie wiem jeszcze, jaka powiesc zaczne, z checia wezme sie teraz za cos lzejszego i krotszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#856 |
|
plum plum
|
polecam Takeshi cień smierci kossakowskiej. tu kawałek recenzji:
"Sztuka walki – najważniejsza ze sztuk? W najnowszej powieści Mai Lidii Kossakowskiej, której patronuje http://xiegarnia.pl, bez wątpienia tak jest. Nie ma ucieczki przed przeznaczeniem. Mroczny cień śmierci wyłania się z każdą chwilą, niespodziewanie. Samotna wędrówka gościńcem i krótki wypad do karczmy w sekundę może odwrócić porządek świata. I tylko jeden człowiek potrafi zachować spokój. Nawet w trakcie ostatecznej próby. Walki o życie ze wściekłą jak wulkan psychopatyczną Mariko. Porywające, pełne intryg starcie klanów podkreślone szkarłatnym cięciem katany. Kadr wycięty z Kill Bill’a." |
|
|
|
#857 |
|
Konto usunięte
|
Książę Mgły - Carlos Ruiz Zafón.
Edytowane przez 8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 Czas edycji: 2014-05-31 o 19:42 |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Królestwo czarnego łabędzia - Lee Carroll
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam już wczoraj przed snem "Patrz jak Jane ucieka" Joy Fielding. Jak zwykle bardzo mnie wciągnęła książka tej autorki,nie mogłam się oderwać, jak wiecie dużo jej książek już przeczytałam i każda mi się bardzo podoba. W tej jest motyw amnezji, wrażenie, że inni spiskują przeciw Jane. Jaka jest prawda? Dochodzenie do tego okazało się dla mnie bardzo fascynujące i wiedziałam już, że nie zasnę, póki nie dowiem się jak się zakończy. Autorka świetnie pokazała kobietę w amnezji i odmalowała genialnie poczucie zagrożenia jakie jej towarzyszy. Tropów jest wiele, akcja zakręcona i do końca nie wiedziałam co się wydarzy. Nie spodziewałam się, że tak akcja się potoczy, więc otrzymałam duże zaskoczenie. Bardzo mi się podoba jak misternie Fielding to wymyśliła. Wspaniała książka, dla mnie genialna, studium kobiety w amnezji, a przy okazji świetna intryga. Polecam gorąco, ode mnie 9/10, rewelacyjna książka. Bardzo mi się podobała
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Marek Krajewski - w otchłani mroku
Ciężko się czyta mimo to wciągająca |
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie aktualnie Karin Slaughter "Płytkie nacięcie", zapowiada się ciekawie. |
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#863 |
|
Marszałkini II RP
|
"Pocałunki na Manhattanie" David Schickler.
3 dni temu skończyłam czytać przejmującą i świetną powieść Włodzimierza Odojewskiego pt: "Zasypie wszystko, zawieje". |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
"Prawie siostry" Ulatowska
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
"Milczenie owiec"
|
#866 |
|
Konto usunięte
|
Nareszcie zmęczyłam 'Lolitę' Nabokova. Teraz będę czytać 'Kryształowy Anioł' K. Grocholi
|
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam już dość dawno ale do dzisiaj jest jedną z moich ulubionych książek!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#868 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#869 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#870 |
|
ale szał :P
|
uwielbiam książki Karin Slaughter
widzę, że mamy podobny gust książkowy u mnie też na tapecie same thillery i horrory, żeby nie było OT to skończyłam czytać Sofie Sarenbrant-odpoczywaj w pokoju (uwielbiam jej wszystkie 3 książki)---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- nie zacytowało mi posta :/
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

おはよう!