|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej,
Właśnie będę się przenosiła do nowego pokoju już nie długo. Mam jeszcze czas na urządzenie go. Nie mam żadnych pomysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
dzis dopiero natrafilam na twoj watek pierwszy raz - powiem krótko - wszystko jest mega boskie
![]()
#1863 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pokój Elfir. Dla odmiany pomoc dla mnie :D
droga elfir!
miałam chwilkę i postanowiłam pomysleś nad rozmieszczeniem mebli w twoim pokoju. pomysł mam tylko, że na rzecz stolika pod komputer dla twojego TZta akwarium zostało pominięte. mam jeszcze pytanie: czy łożko to bedzie takie zwykle łóżko, czy moze kanapa rozkładana na noc? jeśli druga wersja to mozna zamienic miejsce twojego stołu do pracy z regałem. stół byłby lepiej oswietlony. mam nadzieje ze juz niedługo wpadniesz na dobre rozwiązanie i pięknie umeblujesz wasz wspólny pokój. jesli bedziesz miała jakis pomysł to podziel sie z nim, tu na forum. jestesmy ciekawe jak to wszystko poustawiasz. trzymaj sie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Dot.: fatalnie! co zrobić z takim pokojem..?
Bardzo ciekawy pokój ale nie mam pojęcia jak go urządzić. Na pewno któraś z wizazanek ci pomoże.
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
MI się bardzo podowa to drzewo nad łóżkiem. Podziwiam że malowałąś bez szablonu. Obrazek też ładniutki. Chyba interesujesz się rzeczami afrykańskimi
![]()
![]() |
#1866 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przerabiam swój pokój. :)
Hmm... mozesz zrobić małe poprawki
-upiąć zasłonki jakąś fajna spinką do zasłon -zlikwidowac firanki jak masz mozliwośc -z komody usunąć niepotrzebne rzeczy -usunąć z półek niepotzrebne graty i schowac je np. w kolorowe pudełka -usunąć pluszaki chyba ich z aduzo:P -i jesli masz możliwośc to usuń tapetę i pomaluj ściany farbą na jakiś fajny kolorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
muszę ci powiedzieć że pokuj masz świetny ma bardzo nietypowy układ i to mi się podoba ja narazie niedoradzam w dekorowaniu bo dobija mnie własny remoncik ale pokuj cudo
#1868 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pokój. Pomórzcie
A czym można narysować to drzewko na ścianie? I co radzicie farba czy tapeta?
"Bo człowiek to wiatr, wieczny wędrowiec po ziemskim ogrodzie... od lat." "Przyjaciel - człowiek, który mnie zna, a mimo to lubi..." Dziękuję Wam ![]() ![]() "Bądź sobą... i tylko sobą" ![]() "Mam swój świat i swoje kredki!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
świetny pokój
![]() Nietypowy a super wygląda. Trzeba dobrze pomysleć nad jego urządzeniem, łóżko na górze a na dole jakieś szafeczki na ścianie i takie wolnostojące, jakiś nieduży stolik. Generalnie staraj się wykorzystać każde miejsce ale tak aby go nie zagracić ![]()
#1870 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze pomysły, jak odmienić mój pokój. :)
Elfir, dzięki za propozycje, niestety nie mogę postawić łóżka pod skosem, ponieważ jest tam dość nisko, i byłoby niewygodnie przy wstawaniu.
Monitor przed samym oknem też chyba nie jest najlepszym pomysłem. Vanillivi, Tobie również dziękuję. ![]() Myślałam nad jedną czerwoną ścianą {tą z drzwiami, na przeciwko okna dachowego}/ ewentualnie 2 {tą, i tą z 'normalnym' oknem}, a pozostałe ściany na inny, jaśniejszy kolor, tylko jaki? A może zamiast czerwieni zieleń? hmm |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze pomysły, jak odmienić mój pokój. :)
Jeśli postawisz na czerwień, to połączyłabym go z kolorem morelowym czyli taki jasny pomarańcz, albo z rozjaśnionym kolorem koralowym.. (nie wiem czy wiesz o jaki mi chodzi) ewentualnie może ecru??
Jeśli myślisz nad zielenią to zależy od jej odcieniu, co będzie do tego koloru pasowało... może ecru albo jakiś inny odcień zieleni? Może połączenie dwóch odcieni zieleni podobnych do wizażu?? http://dulux.pl/c_oc_green_popular.html <--- tu masz najróżniejsze odcienie zielonych farb firmy dulux, jest tam coś takiego,że jak wybierasz jakiś kolor to możesz zobaczyć dobre zestawienia, ale niestety u mnie występuje jakiś error ![]() ![]()
![]() |
#1872 |
Raczkowanie
|
MASZ BARDZO FAJNY UKłAD POKOJU!hmm, troche nie rozumiem tych zdjęć.... ten fioletowy pokoik co jest na górze, to jego pow. ( czyli miejsce gdzie będzie to łóżko , toaletka, i ubrania) jest tam gdzie te 2 kaloryfery a za balustradką już są schodki czy odwrotnie ?? oświeccie mnie, bo jakoś nie mogę uwierzyć że wejdzie tam łóżko.... moze jestem egoistką
![]() Ale tak pomimo tego, to myślę że ze schodkami nie ma co kombinować... no chyba że... może zmienić je na takie idąc jakby na okrągło?? Wtedy zajęłyby mnie miejsca... przynajmniej tak mi się wydaje... Chociaż miejsce pod schodami, to bardzo fajna wnęka do wykorzystania ![]() Jakbyś odpisała to byłoby pewnie łatwiej wymyślić jakiś układ no i wymiary na pewno by pomogły ![]()
#1873 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy pokoj - urządzenie
świeżość -kojarzy mi się z lekką zielenią- odcienie seledynku i oliwki, a także mięty , z cytrynowym kolorem , z ecru , z morelą...
wolność- z błękitami , turkusami, bielą marzycielskość- a bo ja wiem?? Może napisz dla ułatwienia jakie kolory lubisz, jakich niecierpisz..., czy myślisz o ciekawych , niekonwencjonalnych i odważnych połączeniach kolorystycznych czy raczej subtelnych i spokojnych i w jakim stylu chcesz go urządzić?? eco, nowoczecny, przytulny, romantyczny?? Jak odpiszesz to spróbuję troche doradzić, a możliwości są bardzo duże :P
#1874 |
Raczkowanie
|
Jakby to był mój pokój, to bym się zastanawiała, nad tymi połączeniami (zresztą to moje ulubione, jedno mam w pokoju):Aha, masz duze okno, wiec ciemne kolory chyba nie będą przeszkadzac na jednej czy dwóch ścianach
* ceglasty pomarańcz wpadający w czerwień z morelowym kolorem * czekolada z ecru * ciemno-seledynowo-oliwkowa zieleń z jakimś jasnym odcieniem * ciemniejsza zieleń i kość słoniowa * świeża cytryna a jedna ściana w poziome pasy biało -żółte * koralowa czerwień z bardzo jasnym odcieniem tego koloru * turkus z białym lub kością słoniową *ciemny fiolet z lawendą * ciemny fiolet z trawiastą zielenią ( dosć odważne połączenie) ...... itd... chyba pare pomysłów jeszcze bym miała ![]() ![]() ![]() meble z jasnego drewna, dosć proste, nowoczesne.... ale bijace ciepłem :P mały dywanik na panele, koło łóżka... a reszta zależy od stylu i kolorów ścian :P
#1875 |
Raczkowanie
|
Ja za 3 tygodnie stanę przed takim samym problemem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pokój. Pomórzcie
ja tam wole farbe na scianie zamiast tapety. A drzewko normalnie, pedzlem za pomoca farby narysowac. Kontur mozna naniesc na scianie z szablonu lub lekko olowkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokój Elfir. Dla odmiany pomoc dla mnie :D
Pomysl to ja mam (ponizej). Chodzilo mi raczej o podsuniecie nowych rozwiazan. Zwlaszcza, ze nie zalezy mi na zachowaniu starych mebli, jesli nowy uklad pokoju bedzie tego wymagal.
Bardzo dziekuje za sugestie, przemysle je sobie w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Muszisz podac wymiary. W chwili obecnej pokoik dolny wyglada jakby mial 1,2 - 1,5 m x 2 m. A wiec nijak nie wejdzie sofa. Zrezygnowalabym z regalow, ktore zagraca dodatkowo pokoj. Za to nad drzwiami i dwiema bocznymi scianami, na jednakowej wysokosci, umiescilabym polke na ktorej mozna ustawic ksiazki i pudla na drobiazgi. Czy daje sie otworzyc okno? Na zdjeciu wyglada na to, ze schody przeszkadzaja. Fotel ustawilabym pod schodami i nad nim, na scianie z oknem, umiescilabym lampe - kinkiet. Duzy roboczy blat postawilabym z prawej strony patrzac od wejscia. Pod nim szafki-kontenerki a nad nim polki (np. Lack z IKEA). Na scianie przy oknie z prawej strony, gdzie schodza schody zawiesilabym na scianie wysoką waska szafke zamykana. Chodzi mi o typ szafki, jakie znajduja sie w zestawach mebli lazienkowych. Meble widzialabym w kolorze bialym. Wtedy scianie z oknem mozna byloby potraktowac intensywniejszym kolorem by spłycic optycznie pomieszczenie. To, czy moja propozycja jest ustawna moge przekonac sie dopiero po zaznajomieniu z dokladnymi wymiarami pokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Raczkowanie
|
![]()
To od paru lat był mój pokój - chcę go zmienić na większy, ale rodzice zgodzili sie pod warunkiem, że mój młodszy brat wprowadzi się do niego.
Przechodząc do rzeczy - proszę was drogie wizażystki o pomoc. Muszę niewielkim kosztem zmienić wystrój tego pokoju, tak aby przypadł do gustu mojemu bratu (jego hobby są komputery, piłka nożna). Mój budżet jest ograniczony, lecz w grę wchodzi przemalowanie. Załączam fotki pokoju(przepraszam za złą jakość) oraz plan rozmieszczenia. bez☠tytułu.JPG Edytowane przez Labula Czas edycji: 2007-06-30 o 09:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Przyczajenie
|
Ja myślę, żeby kolorami były biel i ...(i co właśnie? waham sie miedzy niebieskim a zielonym). Lubię wnętrza nowoczesne , z takim pomysłem. Nie cierpię wręcz, jak jest nagracone w pokoju. Może dodam, ze ładnie z okna widać zachody słońca, a w nocy ładnie widać oświetloną ulicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
propozycja rozstawienia mebli:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerabiam swój pokój. :)
Wrazenie ciasnoty daje ulozenie mebli - tylko ze zmiana aranzacji wiazalaby sie ze zmiana mebli, a ma byc tanio.
Masz meble z roznych kompletow - przemaluj je na jednakowy kolor i zmien uchwyty by byly w jednakowym stylu. Czy twoj pokoj ma rozmiary 1,6 x 3,5 m czy jest troche wiekszy? Przy wzorzystych tapetach trzeba za bardzo kombinowac z doborem dodatkow. Tapety mozna przemalowac na bardziej neutralny, jednolity kolor. Jezeli nie chcesz tego robic to plakat oprawiasz w ramke z szerokim bialym lub bezowym passe partou - bedzie stanowilo dystans miedzy kolorami plakatu a kolorem scian. Po co ci dwa monitory? |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić?
A czy mu nie odpowiada ten niebieski kolor?
Jezeli nie, to moze kolory jego ulubionego klubu wraz z rysunkiem logo druzyny nad lózkiem? Telewizor postawilabym na czarnym stoliku Lack z IKEA, bo serwetka raczej nie przypadnie mu do gustu. Najlatwiej byloby gdybys sie zapytala brata co mu w twoim pokoju nie odpowiada. Kolor, meble, uklad? |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
Trudno go zapytać, bo nie mam z nim teraz kontaktu (wiadomo wakacje). Pokój chcę urządzić zanim wróci (ma to być niespodzianka).
Będzie przemalowany, ponieważ ściany są już nieco zabrudzone, więc wymagają odnowy. Bardzo fajny pomysł z tym stolikiem Lack, ale niestety do Ikei mam 100 km i niestety nie wybieram sie tam w najbliższym czasie. Co do układu biurko nie może być przy oknie, ponieważ słońce za bardzo na niego świeci. Macie jakieś ciekawe pomysły, żeby ożywić ten pokój i nadać mu młodzieżowego klimatu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
mam brata komputerowca - niezaleznie gdzie stoi biurko, przez cale dnie w pokoju sa zasloniete rolety w oknie
![]() IMHO male biurko u komputerowcow sie nie sprawdza. Moj brat ma po pokoju rozbebeszone trzy komputery, wszedzie walaja sie podzespoly a pol sciany zajmuja stojaki na cd. Urzadzanie pokoju niespodzianki wymaga bardzo dobrej znajomosci upodoban drugiej osoby. My tu jestesmy dziewczyny i nawet jak wymyslimy rewelacyjne rozwiazania, męskim gustom moga sie nie spodobac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
masz taki sam komputer jak ja :-D :monitor, jednostkę i drukarkę ;-)
a co do pokoju, to jakieś dodatki na ścianach i zmiana koloru ożywią kolor, może jakaś narzuta na łóżko? ;-)
#1887 |
Raczkowanie
|
Wiadomo - nasze upodobania się kłócą, ale może się uda
![]() Jego wielkim zainteresowaniem jest piłka nożna - lubi zespół Chelsea więc myślałam o strzeleniu mu na ścianie herbu tego klubu - co o tym myślicie? A macie jakieś pomysły do pokoju typowego komputerowca? Najlepiej ciekawe dodatki, które można samemu zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
ja na twoim miejscu zajrzałabym do katalogu ikei, tak zeby znalesc jakieś rozwiązanie, czy moze styl w jakim miałby byc urządzony twój pokój. mi osobiście tez podobaja sie jasne wnętrza, delikatne, świeże, można by powiedziec "zwiewne", pełne przestrzeni. czasem w katalogu ikei mona na cos takiego wpaść, ja przeglądam też gazetu typu moje mieszkanie. czasem pomagają. ja aktualnie robie u siebie w pokoju mały remont, meble niestety juz mam, więc czeka mnie dużo pracy zeby stworzyć cos delikatnego, romantycznego. napisz na jaki pomysł wpadłaś i na jaki kolor malujesz ściany ( ja własnie mam z tym największy problem). życze powodzenia
pozdrawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Elfir, kiedy ty znajdujesz czas, żeby pomóc dziewczynom w tylu wątkach z układem mebli, wykonać rysunki i tak dalej?? Normalnie Cię podziwiam.. I mam nadzieję, że nie będę zbyt wścibska jak pozwolę sobie spytać czy dekorowanie wnętrz i tym podobne to twój zawód albo kształcenie właśnie w tym kierunku czy to poprostu hobby?
Biały połączyłabym z zielenią ![]() Pomysłowym rozwiązaniem zawsze wydawało mi się łóżko na platformie ![]() ![]()
#1890 |
Przyczajenie
|
wiesz co? moze telikatny róż na 2 scianach a na pozostałych lawendowy albo niebieski. jak uważasz? zastanawiałam sie tez nad mocnym, takim intensywnym zielonym cos jakby limonkowy na jednej ścianie a na innych coś delikatniejszego. moze taki kolory przypadną ci do gustu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.