Janusz Korwin-Mikke - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 11:19   #331
Farisss
Wtajemniczenie

Dot.: korwin-mikke

W zasadzie nikt nie może powiedzieć czy nawrócił się czy nie, nie wiadomo co on księdzu powiedział - przecież obowiązuje tajemnica spowiedzi.
A to, że przyjął komunię... mało to przekupionych księży
Stary 2014-05-30, 11:32   #332
kennedy
Zakorzenienie

nie rozumiem problemu, na czym to polega.

chcial pogrzeb katolicki to o co kaman? to prywatna sprawa rodziny.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 11:36   #333
Bananalama
jestę wieszczę

Bóg Ci wybaczy, jego wyznawcy nie. Gorzka prawda

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 11:45   #334
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Bóg Ci wybaczy, jego wyznawcy nie. Gorzka prawda
Dlatego Bóg jest doskonały, a człowiek nie.

Mieliśmy 25 lat na jego osądzenie i do tej pory nie wiem dlaczego tego nie zrobili. Znaczy się wiem, bo sądownictwo pozostało czerwone. Francuzi też zamknęli Petaina za kolaboracje z Niemcami na dożywocie (złagodzona kara śmierci), chociaż miał jakieś 80-90 lat i zapewne zaoszczędził Francuzom wiele krwi i cierpienia.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 11:51   #335
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Dlatego Bóg jest doskonały, a człowiek nie.

Mieliśmy 25 lat na jego osądzenie i do tej pory nie wiem dlaczego tego nie zrobili. Znaczy się wiem, bo sądownictwo pozostało czerwone. Francuzi też zamknęli Petaina za kolaboracje z Niemcami na dożywocie (złagodzona kara śmierci), chociaż miał jakieś 80-90 lat i zapewne zaoszczędził Francuzom wiele krwi i cierpienia.
mieliśmy 25 lat, ale go nikt nie osądził, więc teraz sąd nad nim nie należy już do żyjących.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-05-30, 12:01   #336
Imperialista
BAN stały

Cytat:
mieliśmy 25 lat, ale go nikt nie osądził, więc teraz sąd nad nim nie należy już do żyjących.
Dlatego należy głośno pytać, dlaczego on i jego koledzy nie zostali ukarani.
Stary 2014-05-30, 12:05   #337
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
siuuuur, zwłaszcza na pogrzebie w sposób bez klasy, jak jest tam cierpiąca rodzina.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 12:33   #338
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
ziomek ma prawo do spokojnego pogrzebu.

jego rodzina ma prawo do rozpaczania .

mozemy sie tylko dziwic ze spocznie na Powozkach- wg mnie nie powinien lezec kolo tych ktorzy gineli za Polske.

trzeba byc strasznie msciwa, wredna, niegodna menda zeby zaklocac czyjs pogrzeb.
z obrazkami z Popieluszko w lapach:P wielcy katolicy.

policja powinna ich rozpedzic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.

Edytowane przez kennedy
Czas edycji: 2014-05-30 o 12:36 Powód: dopisek.
Stary 2014-05-30, 13:02   #339
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
gdy przyjdzie pora to zapytasz Boga dlaczego tak się stało. póki co, nie ma co się zmieniać w sędziego bo on już sąd Boży miał po śmierci.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 14:26   #340
Spaaf
Raczkowanie

Zakłócenie pogrzebu jest niestety dziecinadą. O wiele ważniejsze jest to, by jego wizerunek nie został wybielony i przyszłe pokolenia miały świadomość tego, co ten człowiek uczynił.
Spaaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 16:12   #341
Imperialista
BAN stały

Cytat:
siuuuur, zwłaszcza na pogrzebie w sposób bez klasy, jak jest tam cierpiąca rodzina.
Rodzina organizując tak wystawny pogrzeb sama nakręciła atmosferę.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ziomek ma prawo do spokojnego pogrzebu

jego rodzina ma prawo do rozpaczania .
Nieboszczyk i rodzina mają prawo do rozpaczy i spokojnego pogrzebu, ale oni sami tego nie chcieli, skoro zrobili pogrzeb, który podzielił naród. Gdyby zgodzili się na cichy i normalny pogrzeb, zapewne nie byłoby awantury, tylko awanturka.

Cytat:
mozemy sie tylko dziwic ze spocznie na Powozkach- wg mnie nie powinien lezec kolo tych ktorzy gineli za Polske.
Na Powązkach są gorsi niż Jaruzelski. Jest cała Aleja zwana Zasłużonych, bo leżą tam osoby zasłużone dla Polskiej Republiki Ludowej. Kiedyś chciano się tam ich pozbyć, ale wybuchła wrzawa na lewicy.

Cytat:
trzeba byc strasznie msciwa, wredna, niegodna menda zeby zaklocac czyjs pogrzeb.
z obrazkami z Popieluszko w lapach:P wielcy katolicy.
O ile pamiętaj jak Jaruzelski rozpędzał demonstracje w Gdynii, to rodziny jego ofiar musiały organizować pogrzeby w nocy. Naprawdę zakłócenie pogrzebu jest niczym takim - Jaruzelski widocznie to wolał niż pójść odsiedzieć to co wyprawiał w kraju przez 45 lat.

Cytat:
policja powinna ich rozpedzic.
Czytając dzieło pewnego Włocha Machiavelliego to byłoby nawet całkiem niezłe dla prawicy, a szczególnie dla skrajnej prawicy. Od razu Kaczyński, Korwin i narodowcy mieliby kilka procent więcej. Tylko z tego powodu na Marszu Niepodległości byłoby kilka tysięcy ludzi więcej. Brakowało jeszcze żałoby narodowej.

A tak swoją skąd się urwałaś, że chcesz pokojową manifestację rozpędzać za pomocą policji?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
gdy przyjdzie pora to zapytasz Boga dlaczego tak się stało. póki co, nie ma co się zmieniać w sędziego bo on już sąd Boży miał po śmierci.
Skoro wszyscy mówią, że Bóg i historia go oceni, to dlaczego lewica tak bardzo się oburza jak prawica go ocenia?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 16:21   #342
dominikmeller25
Zakorzenienie

mnie to oburza co robi prawica, bo prawica sobie tylko tyłki religią chrześcijańską wiecznie podciera, a sama takim a nie innym zachowaniem postępuje wbrew przykazaniom i nawet mimo upłynięcia miesiąca od Wielkanocy gdzie przecież czytano ewangelię zapomnieli że i największy zbrodniarz może się nawrócić i zostać zbawionym, to oni mimo to już dzisiaj chcieliby wziąć te prochy i najlepiej gdzieś do morza je wsypać aby nie skalały Polskiej ziemi i to wszystko ku chwale Jezusowi królowi Polski...
Jaruzelski nie był moim idolem, moja rodzina trochę przez niego wycierpiała, ale nawet oni jakoś dzisiaj specjalnie nie krzyczą że to skandal że ma taki pogrzeb itd
bo prawica z chęcią zabawiłaby się w proces rodem z Synodu Trupiego, wykopaliby zwłoki, usadziliby je przed sędzią, tam odczytali wyrok a potem wrzucili gdzieś do rzeki, morza czy zakopaliby w lesie. i to jeszcze cały czas bredząc coś o Bogu.
Stary 2014-05-30, 17:27   #343
kennedy
Zakorzenienie

Imperialista:bardzo latwo przychodzi ci tlumaczenie niegodnego zachowania.
Stary 2014-05-30, 19:48   #344
JanePanzram
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46671507]Nie mam w dupie historii Polski, tylko waszą histerię wokół "czerwonych zbrodniarzy".[/QUOTE]

zwłaszcza połączoną z fascynacja nazizmem
fascynujący się nazizmem nie lubią komuchów. Jak bardzo oni zasługują na poważne traktowanie!

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-05-30 o 19:50
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 20:00   #345
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny atak ad personam. Nigdy nie krzyczałem "Naszym wzorem Rudolf Hess", bo wtedy nie chodziłem na Młyn i nie mieszkałem w Gdańsku.
to w takim razie proste pytanie, co sądzisz o ludziach którzy tak krzyczą?
Stary 2014-05-30, 21:57   #346
michal100
Zadomowienie

Nie wiem czy to "nawrócenie" generała jest prawidłowe. Gdzieś czytałem,że Jaruzelski był agnostykiem i miał ekskomunikę, którą mógł zdjąć kard. Nycz,ale nie zdjął. Ciekawe czy spowiedź jest wtedy ważna?
Stary 2014-05-31, 14:45   #347
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Jaruzelski nie był moim idolem, moja rodzina trochę przez niego wycierpiała, ale nawet oni jakoś dzisiaj specjalnie nie krzyczą że to skandal że ma taki pogrzeb itd
Syndrom sztokholmski?

Cytat:
bo prawica z chęcią zabawiłaby się w proces rodem z Synodu Trupiego, wykopaliby zwłoki, usadziliby je przed sędzią, tam odczytali wyrok a potem wrzucili gdzieś do rzeki, morza czy zakopaliby w lesie. i to jeszcze cały czas bredząc coś o Bogu.
Masz zbyt bujną wyobraźnię.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Imperialista:bardzo latwo przychodzi ci tlumaczenie niegodnego zachowania.
O wiele bardziej niegodnym zachowaniem była niemożność - a co tam - celowe zwolnienie komunistów z odpowiedzialności za 45 lat terroru i biedy. No cóż, ale solidaruchy w Magdalence i przy Okrągłym Stole dogadali się z komuchami i zapewnili im nietykalność.

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
zwłaszcza połączoną z fascynacja nazizmem
fascynujący się nazizmem nie lubią komuchów. Jak bardzo oni zasługują na poważne traktowanie!
Antykomunizm nie łączy się z byciem faszystą czy nazistą. Na tle całej polskiej skrajnej prawicy dosłownie garstka podnieca się Adolfem H. i jego wesołą kompanią.

Cytat:
to w takim razie proste pytanie, co sądzisz o ludziach którzy tak krzyczą?
Większość zapewne nie wiedziała co krzyczy, a Ci którzy wymyślili taką przyśpiewkę mają nie po kolei w głowie.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

JanePanzram, podobno tylko dla komunistów antykomunizm bezpośrednio łączy się z faszyzmem. Patrz - los Żołnierzy Wyklętych.
Stary 2014-06-01, 12:29   #348
pankasztan
Rozeznanie

Kuc trochę starszy ze stajni Korwina.

http://wybory.gazeta.pl/ParlamentEur...l#BoxSlotI3img
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 13:47   #349
Imperialista
BAN stały

Dlaczego Pani Olejnik nie zaprosiła na niedzielne śniadanie nikogo z Kongresu Nowej Prawicy, obecnie czwartej siły politycznej w Polsce? Pojawili się przegrańcy z Twojego Ruchu czy Solidarnej Polski, czy też PSLu który był za partią Korwina?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 14:20   #350
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego Pani Olejnik nie zaprosiła na niedzielne śniadanie nikogo z Kongresu Nowej Prawicy, obecnie czwartej siły politycznej w Polsce? Pojawili się przegrańcy z Twojego Ruchu czy Solidarnej Polski, czy też PSLu który był za partią Korwina?
Bo nie powinno się w telewizji pokazywać potencjalnych gwałcicieli i damskich bokserów http://natemat.pl/104571,europosel-k...ocic-na-ziemie
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 14:25   #351
dominikmeller25
Zakorzenienie

bo akurat ci przegrani są w sejmie więc dlatego tam byli.
a co do czwartej siły w Polsce to nie przesadzajmy, czwarty wynik w kraju nie jest sukcesem, bo elektorat się zmobilizował a w przypadku innych po prostu standardowo olał te wybory i nic więcej, w normalnych wyborach to byłby wynik pod kreską bo wtedy frekwencja jest znacznie wyższa.
Stary 2014-06-01, 14:26   #352
Imperialista
BAN stały

Dziennikarska obiektywność i poziom programu aspirującego do politycznego, żeby zapraszać wszystkie siły polityczne. Swoją drogą czemu nie ma tam reprezentanta partii Gowina, która jest najbliższa KNP? Niestety w Polsce dziennikarz nie jest bezstronną stroną, a sługą "władzy".
Stary 2014-06-01, 14:41   #353
dominikmeller25
Zakorzenienie

mam nadzieję że miałeś na myśli także tych niezależnych dziennikarzy i ich poziom dziennikarstwa.
Stary 2014-06-01, 14:45   #354
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Chyba Wipler jest w Sejmie, prawda?

Cytat:
a co do czwartej siły w Polsce to nie przesadzajmy, czwarty wynik w kraju nie jest sukcesem, bo elektorat się zmobilizował a w przypadku innych po prostu standardowo olał te wybory i nic więcej, w normalnych wyborach to byłby wynik pod kreską bo wtedy frekwencja jest znacznie wyższa.
Co by było gdyby babcia miała wąsy.
Stary 2014-06-01, 15:24   #355
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Korwin podawał na swojej stronie, że w Krakowie, gdzie frekwencja była najwyższa, wynik KNP był też najlepszy. Ale to pewnie przypadek.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 15:46   #356
dominikmeller25
Zakorzenienie

spójrz na wybory do sejmu 2011, ja widzę że po prostu ludzie się zmobilizowali i tyle. doszukiwanie się tutaj jakiegoś sukcesu jest trochę nieporozumieniem, jakby mu poparcie podskoczyło jakoś znacząco od ostatnich wyborów to ok można mówić o większym sukcesem ale tak to nie za bardzo jest się z czego cieszyć.
Stary 2014-06-01, 16:01   #357
Imperialista
BAN stały

Widzieliście okładkę Newsweeka? Moim zdaniem trochę przegięli. Chociaż z drugiej strony to dobrze, bo oznacza, że zaczynają się bać.
Stary 2014-06-01, 16:04   #358
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
spójrz na wybory do sejmu 2011, ja widzę że po prostu ludzie się zmobilizowali i tyle. doszukiwanie się tutaj jakiegoś sukcesu jest trochę nieporozumieniem, jakby mu poparcie podskoczyło jakoś znacząco od ostatnich wyborów to ok można mówić o większym sukcesem ale tak to nie za bardzo jest się z czego cieszyć.
Może i wynik dupy nie urywa, ale ja tam się cieszę, że Korwina popierają młodzi. A zwolenników KNP będzie jeszcze więcej. Widać to po facebooku. Kilka dni temu Korwin świętował 350 000 'lajków", a dziś już jest 382 000. Poparcie rośnie. Możecie sobie mówić, że pewnie "młodzi to się nie znają i buntują, i coś tam jeszcze", ale jakby nie było Korwin porywa coraz to nowe rzesze ludzi. A nie wszyscy to bezmózgi, które zaraz się odwrócą i pójdą do Palikota. Ludzie zaczynają rozumieć, że obecna władza nie jest zbyt dobra.
Stary 2014-06-01, 16:05   #359
dominikmeller25
Zakorzenienie

tak już pod siebie robią i szykują jakiś zamach, rusztowania już zamówili, teraz czekają tylko na dogodny moment.
seryjny samobójca podobno wraca z wakacji.

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
Widać to po facebooku. Kilka dni temu Korwin świętował 350 000 'lajków", a dziś już jest 382 000. Poparcie rośnie. Możecie sobie mówić, że pewnie "młodzi to się nie znają i buntują, i coś tam jeszcze", ale jakby nie było Korwin porywa coraz to nowe rzesze ludzi. A nie wszyscy to bezmózgi, które zaraz się odwrócą i pójdą do Palikota. Ludzie zaczynają rozumieć, że obecna władza nie jest zbyt dobra.
no proszę Ciebie, kobieto to że lajków ma więcej to coś niby ma oznaczać? dzisiaj wśród młodych popieranie Korwina jest trendy więc mnie te lajki nie dziwią.

co do odwrócenia się to nie mów hop, wszystko się może zdarzyć, a młodzi wyborcy szybko mogą zmienić swojego idola.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-06-01 o 16:08
Stary 2014-06-01, 16:11   #360
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Widzieliście okładkę Newsweeka? Moim zdaniem trochę przegięli. Chociaż z drugiej strony to dobrze, bo oznacza, że zaczynają się bać.
Dopiero teraz zobaczyłam. Niezłe jaja. Ciekawe co piszą. Dla mnie to oni się ośmieszają. Im większą "aferę" próbują zrobić tym bardziej widać jak są zdesperowani.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości