|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Debeściara dla córeczki
![]() fajnie tak powspominać, ja swojemu dziecku też planuje sesję noworodkową, już nawet się orientowałam co i jak i w jakiej cenie. Sesję brzuszkową też chciałam ale hmmm chyba damy sobie spokój zaczeliśmy się też zastanawiać nad krwią pępowinową - ale nie możemy się zdecydować |
|
|
|
#3423 |
|
Rozeznanie
|
Sesje noworodkowa sama zrobie małej, ciazowa u fotografa odpuscilam (z mezem cos pokombinuje jak tylko pogoda sie poprawi) ale za to planujemy sesje rodzinna, moze przy okazji chrztu, chciałabym takie duże zdjęcie rodzinne.
Czeresnie, uwielbiam
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od dzisiaj delikatnie boli brzuch - tak jak przed okresem
![]() coraz czesciej mysle, ze moge zaczac rodzic w kazdej chwili |
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
TaTekla - zus ... katastrofa jakaś - ale uważam, tak ja dziewczyny nie odpuszczaj i walcz do końca bo naprawdę warto
Vegetka - Ines - ta Twoja wypowiedź o szpitalu ... w pierwszej ciąży bardzo się bałam długiego pobytu, który się spełnił a teraz .... wychodzę z takiego samego założenia i jak Ty a tż niech sobie głowę urywa ze wszystkim - przyda mu się to ![]() debesciara - najlepsze życzenia dla Matyldy irsin - mnie już od ok tyg tak okresowo boli brzuch -ale tylko rano potem przechodzi -ja bym jeszcze chciała z 2 tyg wytrzymać bo mam trochę zajęć ![]() witajcie ![]() od wczoraj piję liście malin już ![]() na najbliższy tydzień mam bardzo ambitne plany więc będę rzadko bardzo - jutro na noc jedziemy z małym do siostry, we wtorek badania i jakieś zakupy, w środę chcemy jechać do ikei kupić oświetlenie bo do tej pory w całym domu żarówki same wiszą - mam nadzieję, że dam radę bo to ponad 100 km a jeśli dam radę to w niedzielę chcemy do Krakowa jechać a to jeszcze trochę dalej, potem tylko 15 czerwca festyn w przedszkolu - i moje słoneczko pierwszy raz na scenie i mogę już rodzić tylko z chodzeniem coraz gorzej i jak mnie ból złapie to masakra jakaś |
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
kularek też od przyszłego tyg mam zamiar pić te maline
U mnie od środy 36 tydz i 1 dz ![]() Zrobiłam dziś mojemu dziecku prezent na Dzień Dziecka I w związku z tym że mam niskie cukry To strzeliłam sobie bułeczke maślaną z serkiem waniliowym i micha truskawek swoich ![]() irsin mnie od paru tyg wieczorem czasem pobolewa też tak brzuszek, chyba się już też wszystko szykuje do porodu debeściara dla cureczki
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już rownież regularnie od około dwóch tygodni odczuwam bóle podbrzusza, takie miesiączkowe
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Co do boli tez je odczuwam slabe ale je czuje no coz swiadczy to tylko o tym ze godzina zero zbliza sie wielkimi krokami. Ach dzis sobie uswiadomilam ze ja mam termin w tym miesiacu :-D coprawda malo prawdopodobne ze urodze w dacie ale na psychike wplywa
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
A na którego masz dokładnie?
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
O to prawie jak ja bo na 02.07 mam termin ale jak nie urodzę wcześniej a bedzie wszystko dobrze to na wywołanie pod koniec czerwca..
Więc może będziemy w tym samym czasie rodzić Zostaniesz moja parą?
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mozemy sie sparowac z przyjemnoscia haha a ja to bym chciala zeby synus zrobil tacie prezent na dzien ojca i wyklul sie wczesniej
|
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
dusia kawał chłopa już z Areczka
pochwal się jakimiś zdjęciem przystojniaka Debeściara sto latek dla Matyldki ![]() kochane pochwalcie się gdzie kupić i najlepiej jakiej marki te liście, też niebawem będe chciała je popijać ![]() wczoraj skończyłam sprzątać prać i prasować o 17 i padłam , trochę przegięłam bo myślałam,że mi kręgosłup pęknie jak już w końcu sobie siadłam na 4 literach .Tż tez się wykazał bo jak pojechał na zakupy to kupił małej sam od siebie komplecik ubranek - czym mnie wczoraj totalnie zaskoczył. Potem wpadła kumpela na ploty i już mi dnia brakło aby do was zajrzeć.Dziś za to totalne lenistwo i przyjemności . Z okazji dnia dziecka zakupiłam małej parę ciuszków i sobie sukienkę . Jak któraś aktualnie jest na kupnie to polecam bo są super kiecki w tk maxie. Miłego popołudnia |
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to czasami mam wrazenie, ze wszyscy pomylili sie z wyliczeniami i tak naprawde to ja zaraz urodze
|
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać jak bedziesz miała zamar wykurzać młodego![]() To i swojego pogonie ![]() irsin mi dla odmiany wydaje się że przecież dopiero o ciąży się dowiedziałam A tu poród puka do szyjki
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, albo dobry wieczór
kolejny dzień w szpitalu dobiega końca. faktycznie już po drugim dniu jest lepiej, tzn człowiek się bardziej przyzwyczaja. Rotacja w moim pokoju jest duża. Jedna dziewczyna urodziła wczoraj, na jej miejsce przyszła pani w ciąży z bliźniakami w 26 tygodniu, bo coś się źle poczuła, podają jej lek przez 48 godzin. Kobitka prawie 40 tka na karku, a marudna księżniczka jak nie wiem natomiast druga Pani z przodującym łożyskiem w 30 tygodniu już po raz drugi wypisała się na własne żądanie, ale Pani niestety pochodzi z patologicznej rodziny... 8 dziecko w drodze, co chwilę biegała na papierosa... i na jej miesce w nocy przywieźli Babeczkę ze skurczami, po 3 godzinach ją wzięli na porodówkę także nie jest nudno :P Na razie czas jakoś leci, do południa trochę się dzieje, badania, obchód, śniadanie, kroplówki kąpiel, po południu przyjeżdża TŻ, najtrudniej mi się z nim rozstać. nie dlatego, że ja zostaję sama tylko jest mi smutno, że on jest sam w domu powiem, Wam, że bez komputera, komórki to bym tu umarła z nudów. Jeżeli chodzi o wyniki, to nic za bardzo nie wiem, bo dziś nie pobierali mi krwi, więc nie ma porównania czy od wczoraj coś urosły te próby, dopiero jutro rano będą pobierać. Lekarz dziś powiedział tylko, że spokojnie trzeba się teraz płukać i obserwować czy będzie spadać czy nie. oby tak.
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, mogłybyście mi doradzić jaki materac kupić najlepiej, bo przespałam tą część gdzie o tym pisałyście a muszę TŻ-towi powiedzieć jaki ma kupić.
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
dusia jaki on już duży
vegetka oby dobrze wyniki wyszły ![]() A co do materaca to my lateksowy zakupiliśmy, z tego chyba co pamiętam to svelta linka wrzucała..
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
pulchny raczej ale to ubranka na 44 jeszcze ubieram bo 52 są ciut za duże za drobne ma nóżki i rączki hehe ale na apetyt nie narzeka
|
|
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
Dusia co za slodycz!
![]() Vegetka ja i kilka wizazowych mam zdecydowałłyśmy się na lateksowy materac hevea baby, sprawdź opinie moze akurat ci spasuje |
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny irlandzkie ciezarowki zamiast lisci malin wcinaja ananasa swiezego zwlaszcza ten glab ze srodka taki maja sposob na przyspieszenie. Chyba tez zastosuje bo tu liscie bedzie mi ciezko dostac.
Dusia ale masz malego mezczyzne Vegetka ja mam lateksowy z mata kokosowa. |
|
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Rozeznanie
|
Piękności
Cytat:
To ostatni miesiąc, kiedy możemy powiedzieć, że mam w nosie i mi się nie chce!Co do tk maxxa, to tam zawsze można coś fajnego upolować, tylko mi się nigdy w szmatach grzebać nie chce. A poza tym to już nie dla mnie te wypady , dziś pojechaliśmy do tesco na chwilę, szybkie ale spore zakupy bo głownie chemia do domu, z 15 minut chodzenia po sklepie a ja już ledwo do auta się dotoczyłamW kościele to większość mszy przesiedziałam, bo nie daję rady stać, dobrze, że nie jestem u mamy na wsi bo by to nie przeszło, zaraz by lincz poszedł ![]() Debesciara, 100 lat dla córci ![]() Vegetka, trzymaj się w tym szpitalu, wypoczywaj, śpij ile możesz. A materac kupiliśmy dziś właśnie dokładnie ten sam co svelta linka wstawiła. |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak wszystkie czujecie ze urodzicie szybciej, a ja też bym chciala ale wydaje mi się ze dotrwam do samego końca.... i wiem ze bardzo będę się tym stresowac... a najbardziej się boję ze nie będę wiedziała kiedy brzuch mi się stawia... chyba jeszcze ani razu nie miałam tak jak opisujecie. Czasami mała się cala wypchnie w jednym miejscu i widać twardą kulke ale reszta brzucha miękkA, no i potrafi już tak sie wypchnąć ze muszę zmienić pozycję...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
debesciara - wszystkiego naj dla córci ----------------------- Cześć ![]() My dziś od rana w Kościele, potem na pikniku od męża z pracy, a potem na chwilę Obi i Jysk (w promocji są koszyczki i kupiłam do drobiazgów Małej), a pod wieczór jeszcze spacer na plac zabaw. Dziecko mi usnęło w 2 minuty, bo szalał na tym festynie chyba najwięcej ze wszystkich dzieci, a był prawie najmłodszy
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana...
Cytat:
moja ginka raczej nie zrobi mi masażu szyjki więc nie mam co się nad tym zastanawiać. |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeoczysz tego, możesz być pewna I faktycznie jeśli brzuch nie twardnieje, ciąża przebiega bezproblemowo to pewnie donosisz/przenosisz, ale ja osobiście nie widzę w tym nic złego. Sama core przynosiłam 6 dni i większość moich przyjaciółek to samo. Jedna przenosila kolo 2 tyg. i to druga ciążę... ważne żeby być pod okiem lekarza, mój po tygodniu przeterminowania kazał położyć się do szpitala, ale na szczęście zdążyłam urodzić przed tym ![]() Generalnie w 1 ciąży miałam zgoła odmienne od Was nastawienie, nie mogłam się rozstać z ciąża, tak mi było dobrze w tym stanie i nie miałam nic przeciw żeby trwała jak najdłużej Dopiero kiedy musiałam się położyć w szpitalu i była groźba wywoływania porodu to się zmobilizowalam i sobie poród wywołałam sama ![]() Teraz w sumie też chcę się przeterminowac, ze względu na datę no ale zobaczymy jaki scenariusz życie napisze ![]() Dzięki wszystkim za życzenia dla córy urodzinki się udaly, bardzo fajnie było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-02 o 08:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Mam nadzieję że tym razem pójdzie szybciej 
w tym roku sobie odbijemy

cureczki

To ostatni miesiąc, kiedy możemy powiedzieć, że mam w nosie i mi się nie chce!
, dziś pojechaliśmy do tesco na chwilę, szybkie ale spore zakupy bo głownie chemia do domu, z 15 minut chodzenia po sklepie a ja już ledwo do auta się dotoczyłam
chyba to z radości na przyjazd taty