Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 14:47   #1741
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Ja po prostu nie lubię jak ktoś plecie takie głupoty z księżyca wzięte o kotach. Jestem kociara, mam kota i nigdy nie chorowalam na toxo. Co za normalny człowiek też wymyśla że lepiej być zarazonym toxo przed ciąża. Głupoty niepoparte żadnymi badaniami a wy to głupio powatarzacie. Kot który nie jest zarazony toxo nie może i nigdy nie będzie zarazal. Poza tym koty to bardzo czyste zwierzęta. No i naprawdę nie warto przesadzać, wpadać w panikę. Ja 5 lat się starałam o dziecko i uważam że do wszystkiego należy podchodzić z dystansem

Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka

Oczywiście że lepiej przechorować niż zarazić się w ciąży. To chyba logiczne. Do tego w ciąży jeśli nie przechorowałaś trzeba bardzo uważać na mięso, na umyte warzywa (w tym okresie trzeba baczniej zwrócić na to uwagę). Lekarz jeśli nie przechorowałaś toxo kieruje cię co rusz na badania w kierunku p/ciał czy przypadkiem nie zaraziłaś się w ciąży.To bardzo niebezpieczna choroba.

I to akurat nie są rzeczy wymyślone z kosmosu. Tylko taka prawda, wyczytana z książek. To choroba podstępna, nie dająca żadnych objawów.

Zgadzam się z tobą w jednym- do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem i z głową.

Edytowane przez anairda1986
Czas edycji: 2014-06-01 o 14:51
anairda1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:00   #1742
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Naważyłam piwa
W nocy po przytulankach (nie mieliśmy zakazu) poszłam do toalety, a tam skrzep z krwią. Odczekałam godzinę, ale krwawienie nie ustało i pojechaliśmy na IP. Lekarz stwierdził poronienie zagrażające, z dzidzią jest na razie ok. Ma 12mm, wg usg jest to 7t 6d, pytał mnie o mięśniaki i na jakiej podstawie stwierdzono u mnie pcos. Chciał mnie zostawić w szpitalu. Nie zostałam, bo równie dobrze mogę leżeć w domu. Mam zwiększoną dawkę duphastonu i kwasu foliowego. Jutro idę do mojego lekarza.
Dzisiaj czuję się lepiej, mam małe plamienie, ale to może być po wczorajszym badaniu. Objawy mam w standardzie. Leże grzecznie w domy, no i przyznaliśmy się teściom o sytuacji.
Fajny dzień dziecka zafundowałam swojemu dziecku
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:05   #1743
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anairda1986 Pokaż wiadomość
Oczywiście że lepiej przechorować niż zarazić się w ciąży. To chyba logiczne. Do tego w ciąży jeśli nie przechorowałaś trzeba bardzo uważać na mięso, na umyte warzywa (w tym okresie trzeba baczniej zwrócić na to uwagę). Lekarz jeśli nie przechorowałaś toxo kieruje cię co rusz na badania w kierunku p/ciał czy przypadkiem nie zaraziłaś się w ciąży.To bardzo niebezpieczna choroba.

I to akurat nie są rzeczy wymyślone z kosmosu. Tylko taka prawda, wyczytana z książek. To choroba podstępna, nie dająca żadnych objawów.

Zgadzam się z tobą w jednym- do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem i z głową.
Tak lepiej przejść ta chorobę wczesniej bo nabiera sie przeciwciał i juz sie nie zachoruje potem wiec jest sie bezpiecznym. Ja ogolnie jakoś sie nie boje ze zachoruje od mojej kotki czy kotow w pracy. Ale wiadomo ze zawsze jest jakaś minimalna szansa niestety. Dodam ze w uk w ogóle nie robi sie badan na taxo, moze mało kiedy sie zdarza, nie wiem.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Naważyłam piwa
W nocy po przytulankach (nie mieliśmy zakazu) poszłam do toalety, a tam skrzep z krwią. Odczekałam godzinę, ale krwawienie nie ustało i pojechaliśmy na IP. Lekarz stwierdził poronienie zagrażające, z dzidzią jest na razie ok. Ma 12mm, wg usg jest to 7t 6d, pytał mnie o mięśniaki i na jakiej podstawie stwierdzono u mnie pcos. Chciał mnie zostawić w szpitalu. Nie zostałam, bo równie dobrze mogę leżeć w domu. Mam zwiększoną dawkę duphastonu i kwasu foliowego. Jutro idę do mojego lekarza.
Dzisiaj czuję się lepiej, mam małe plamienie, ale to może być po wczorajszym badaniu. Objawy mam w standardzie. Leże grzecznie w domy, no i przyznaliśmy się teściom o sytuacji.
Dbaj o siebie! Jak juz jestes pod kontrola lekarza to bedzie dobrze.

Ja wlasnie jakoś boje sie przytulanek teraz, czuje sie tak dziwnie "tam". Ale to chyba tylko w mojej głowie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png

Edytowane przez elvira44
Czas edycji: 2014-06-01 o 15:07
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:05   #1744
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986

Cytat:
Naważyłam piwa

Przecież tego świadomie dziecku nie zrobiłaś, tylko się nie obwiniaj. Takie sytuacje się zdarzają.

Leż, odpoczywaj i obowiazkowo daj znać jak po wizycie.

Ja będąc w ciąży na 1 wizycie miałam pobieraną cytologię i po niej lekko zaplamiłam więc bardzo możliwe że plamisz po badaniu.
Stary 2014-06-01, 15:12   #1745
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Nie jestem specjalistą ale wydaje mi się ze w taki sposób dziecko już nabywa pewnych nie wiem przeciwciał czy czegoś. Coś w tym jest. Może nawet się uniknie alergii...nie znam się ale podejrzewam ze jest w tym jakieś "drugie dno"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mama jest polozna. I przeszla dwie ciaze. Jak bedziy jadly normalnie to dziecko rowniez bedzie przyzwyczajone do tych rzeczy i nie bedzie alergikiem na nie...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:17   #1746
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Przecież tego świadomie dziecku nie zrobiłaś, tylko się nie obwiniaj. Takie sytuacje się zdarzają..
mam córkę 3-letnią, która teraz siedzi w domu, zamiast ze mną spacerować, o to mi chodziło

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

dzisiaj nie jest to już żywa krew, a brązowe plamienia, więc pewnie ustaje wszystko

też jakoś niepewnie podchodziłam do tematu wczoraj, jednak organizm sam sygnalizuje co tak, a co nie

najgorsze jest to, że wiedząc o torbielach lekarz zaniepokoił mnie tymi mięśniakami
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:21   #1747
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Tak lepiej przejść ta chorobę wczesniej bo nabiera sie przeciwciał i juz sie nie zachoruje potem wiec jest sie bezpiecznym. Ja ogolnie jakoś sie nie boje ze zachoruje od mojej kotki czy kotow w pracy. Ale wiadomo ze zawsze jest jakaś minimalna szansa niestety. Dodam ze w uk w ogóle nie robi sie badan na taxo, moze mało kiedy sie zdarza, nie wiem.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Dbaj o siebie! Jak juz jestes pod kontrola lekarza to bedzie dobrze.

Ja wlasnie jakoś boje sie przytulanek teraz, czuje sie tak dziwnie "tam". Ale to chyba tylko w mojej głowie.

Ja myślę że w UK występowanie toxo jest takie samo jak w PL. Tyle że my idziemy do lekarza już w 6-7 tygodniu, od razu robimy badania i wiemy na czym stoimy zanim jeszcze 1 trymestr się nie kończy.Wdrażamy leczenie Rovamycyną przed zakończeniem 1 trymestru, dziecko ma duże szanse na prawidłowy rozwój. W UK dochodzi do poronienia w tym czasie bo nie mamy badania na toxo.
A w UK dopiero po 12 tygodniu jest scan i tak na prawdę ciąża dla nich rozpoczyna się dopiero po tym tygodniu, nie ma podtrzymań, tu w PL są lekarze którzy mają zasadę aplikować duphaston od pierwszej wizyty.

Chodzi mi o to, ze w PL inaczej wygląda opieka perinatalna niż w UK. Moim zdaniem jest lepsza w PL niż w UK. Ale to moje zdanie.

Edytowane przez anairda1986
Czas edycji: 2014-06-01 o 15:24
Stary 2014-06-01, 15:51   #1748
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę że w UK występowanie toxo jest takie samo jak w PL. Tyle że my idziemy do lekarza już w 6-7 tygodniu, od razu robimy badania i wiemy na czym stoimy zanim jeszcze 1 trymestr się nie kończy.Wdrażamy leczenie Rovamycyną przed zakończeniem 1 trymestru, dziecko ma duże szanse na prawidłowy rozwój. W UK dochodzi do poronienia w tym czasie bo nie mamy badania na toxo.
A w UK dopiero po 12 tygodniu jest scan i tak na prawdę ciąża dla nich rozpoczyna się dopiero po tym tygodniu, nie ma podtrzymań, tu w PL są lekarze którzy mają zasadę aplikować duphaston od pierwszej wizyty.

Chodzi mi o to, ze w PL inaczej wygląda opieka perinatalna niż w UK. Moim zdaniem jest lepsza w PL niż w UK. Ale to moje zdanie.
Moim zdaniem w uk powinni wczesniej robic usg niż w 12 tydzien. Ale oni nie podtrzymują zagrożonych ciąż przed 12 tyg. Ale jesli ktoś ma poronienia nawracające to nawet przed 12 tyg juz podtrzymują i nawet niektórzy leżą w szpitalu. Ale moim zdaniem zawsze mozna isc prywatnie i ja tak bede robiła. Wtedy tez jest opieka jak w pl, z reszta wiele z was chodzi do prywatnego gina wiec wychodzi na to samo. Ja na NFZ mam usg w 7, 12 i 20 tyg, ale zamierzam chodzic prywatnie do polskiego dodatkowo.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A co do taxo to trzebaby poszukać, bo np wścieklizna nie występowała od chyba 50 czy 100 lat na wyspach. I o ile nikt nie przewiezie nielegalnie chorego zwierzęcia to raczej z niczego ta wścieklizna sie nie weźmie. Nawet nie podają tu szczepionek na wściekliznę co roku jak w pl dla kotow i psów. Kto wie moze taxo tez wyeliminowane. Chociaż tak szczerze nie wydaje mi sie.

Stary 2014-06-01, 15:53   #1749
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986

Cytat:
Moim zdaniem w uk powinni wczesniej robic usg niż w 12 tydzien. Ale oni nie podtrzymują zagrożonych ciąż przed 12 tyg. Ale jesli ktoś ma poronienia nawracające to nawet przed 12 tyg juz podtrzymują i nawet niektórzy leżą w szpitalu. Ale moim zdaniem zawsze mozna isc prywatnie i ja tak bede robiła. Wtedy tez jest opieka jak w pl, z reszta wiele z was chodzi do prywatnego gina wiec wychodzi na to samo. Ja na NFZ mam usg w 7, 12 i 20 tyg, ale zamierzam chodzic prywatnie do polskiego dodatkowo.

Ja w PL chodzę prywatnie, standardowo co 4 tygodnie, ale czuje się u mojej ginekolożki bezpieczna. Jestem zadowolona. Wizyty zawsze są długie i treściwe. Badanie długości szyjki ręcznie na fotelu, w razie co poprzez usg. Plus zawsze badanie usg dziecka. Nie żałuje wydanego 1000zł przez te 9 miesięcy.
Stary 2014-06-01, 15:54   #1750
elvira44
Wtajemniczenie

Although toxoplasmosis is common worldwide, it's not reported that often in the UK.

Takie cos znalazłam.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Ja w PL chodzę prywatnie, standardowo co 4 tygodnie, ale czuje się u mojej ginekolożki bezpieczna. Jestem zadowolona. Wizyty zawsze są długie i treściwe. Badanie długości szyjki ręcznie na fotelu, w razie co poprzez usg. Plus zawsze badanie usg dziecka. Nie żałuje wydanego 1000zł przez te 9 miesięcy.
Ja w pl tez bym chodziła prywatnie. Nie ma co na kase patrzeć, ważniejsze dziecko.

Stary 2014-06-01, 15:59   #1751
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
bede trzymac kciuki za serduszko jak zobaczysz serduszko sadzisz ze bedziesz spokojniejsza? i juz nie bedzie takiego stresu?
powiem ci ze ja tez jestem w pierwszej ciazy ktora jest takim naszym cudem i jak zobaczylam zarodek i pierwsze pulsujace komórki to od tamtej chwili jestem spokojna, wiem ze wszystko bedzie ok, balam sie ze bede panikowac, stresowac sie ale mam w sobie ten dziwny i cudowny spokoj

po to jest forum abysmy mogly dyskutowac, kazda z nas jest inna i dobrze jest dzielic sie swoim zdaniem, doswiadczeniami itd

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

oj ja to bardzo...
Ja to samo... Co rano jak robię śniadanie, a wczoraj się popłakałam oglądając przez chwilę "Dzwoneczka"
Stary 2014-06-01, 16:02   #1752
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu nie lubię jak ktoś plecie takie głupoty z księżyca wzięte o kotach. Jestem kociara, mam kota i nigdy nie chorowalam na toxo. Co za normalny człowiek też wymyśla że lepiej być zarazonym toxo przed ciąża. Głupoty niepoparte żadnymi badaniami a wy to głupio powatarzacie. Kot który nie jest zarazony toxo nie może i nigdy nie będzie zarazal. Poza tym koty to bardzo czyste zwierzęta. No i naprawdę nie warto przesadzać, wpadać w panikę. Ja 5 lat się starałam o dziecko i uważam że do wszystkiego należy podchodzić z dystansem

Nie rozumiem dlaczego "z księżyca wzięte" przeciez zakażenia sie zdarzają.. No szok

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:29   #1753
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie mogę sie uspokoić i jakies glupie mysli mi do glowy przychodza.mimo ze tez widziałam serduszko i zaczatek pepowiny chyba ( potem Wam zdjecie pokaże ) to martwie sie zeby serduszko nie przestalo bic

Tez niestety mam takie obawy
Cytat:
Naważyłam piwa
Odpoczywaj a bedzie ok
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego "z księżyca wzięte" przeciez zakażenia sie zdarzają.. No szok

Mysle ze najlepiej zakonczyc temat bo konca nie dojdziecie dziewczynki
Stary 2014-06-01, 19:33   #1754
Pandorcia84
Raczkowanie

Cytat:

Tak, według mnie jest to z księżyca wzięte bo to jest takie chore zakładanie niczym nie poparte że akurat w ciąży, w ciągu tych 9 miesięcy zachoruje na toxo mimo iż wcześniej przez całe moje 30 letnie życie jakoś nie zachorowałam i mało tego ja jakoś wcześniej się tak bardzo nie pilnowałam z tym żeby nie zachorować, a teraz jak właśnie jestem w ciąży i bardziej na siebie uważam to na pewno na ta choroba zachoruje. Gdzie tu logika? Jakie masz dowody na to że akurat teraz zachoruje na ta chorobę skoro wcześniej przez tyle lat jakoś udało mi się jej uniknąć. Nie popadaj w paranoję

Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:59   #1755
Brawurka_29
Zakorzenienie

Kurde stan zapalny dziasla mi sie zrobil.znajoma mi mowila zeby szalwia przeplukac dzisiaj ze 2 razy i jutro tez 2-3 razy plus uzycie cordosylu

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:00   #1756
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986

Cytat:
Tak, według mnie jest to z księżyca wzięte bo to jest takie chore zakładanie niczym nie poparte że akurat w ciąży, w ciągu tych 9 miesięcy zachoruje na toxo mimo iż wcześniej przez całe moje 30 letnie życie jakoś nie zachorowałam i mało tego ja jakoś wcześniej się tak bardzo nie pilnowałam z tym żeby nie zachorować, a teraz jak właśnie jestem w ciąży i bardziej na siebie uważam to na pewno na ta choroba zachoruje. Gdzie tu logika? Jakie masz dowody na to że akurat teraz zachoruje na ta chorobę skoro wcześniej przez tyle lat jakoś udało mi się jej uniknąć. Nie popadaj w paranoję

Tu chodzi o to, że będąc w ciąży trzeba zwrócić baczniejszą uwagę na to co się je i w jakiej formie. To, że nie zachorowałaś w ciągu 30 lat swojego życia nie oznacza i nie daje ci żadnej gwarancji że nie zachorujesz będąc w ciąży. Ja też nie chorowałam a zachorowałam chwilę przed ciążą, ciąża od początku była "słabsza" i w końcu obumarła. Nie ma co się rozpisywać...

Tu chodzi o to że warto zwrócić baczniejszą uwagę na owoce, warzywa kupowane na rynku, nie spożywanie mięsa mielonego jak robimy kotlety, po takich warzywach, mięsie warto porządnie deskę do mycia umyć (ja odkąd zachorowałam zawsze wkładam deskę, noże do zmywarki na najdłuższy program). Chodzi tylko o środki ostrożności...
Stary 2014-06-01, 20:05   #1757
anairda1986
Raczkowanie

GG do anairda1986

Cytat:
Kurde stan zapalny dziasla mi sie zrobil.znajoma mi mowila zeby szalwia przeplukac dzisiaj ze 2 razy i jutro tez 2-3 razy plus uzycie cordosylu

Ja w czasie ciąży nie miałam żadnych problemów z zębami, dziąsłami, włosy piękne i lśniące...
A po ciąży KATASTROFA! Na szczęście minęło...teraz pewnie od początku jak tylko wrócę będę musiała się suplementować witaminami dla kobiet w ciąży a nie samym kwasem foliowym...w końcu od poprzedniego porodu minęło zaledwie 11 miesięcy.

Moja ginekolożka nie jest za przepisywaniem witamin od samego początku, dopiero po 20 tygodniu...

Pamiętam że podczas jednego porodu młoda dziewczyna, delikatnej budowy, miała problem z urodzeniem malucha, aż w końcu lekarz się pytał czy brała od początku witaminy? Odpowiedziała że tak...lekarz powiedział, że od witamin dzieci rodzą się duże. I rzeczywiście urodziła się 4 kg dziewczynka
Stary 2014-06-01, 20:05   #1758
Szczeperka
Wtajemniczenie

Witajcie jestem niedoświadczoną żonką (tydzień stażu) i jutro zaczynam 8tc Można do Was dołączyć?
Ciągle boli mnie brzuch - z powodu mdłości i jest mi ciężko... Myślałam że bycie w ciąży powoduje lepsze samopoczucie

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:15   #1759
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie masz dowody na to ze przechodząc ulica nie spadnie ceglowka na głowę?przeciez przez 30lat nie spadła a człowiek bardzo uważa. To tego typu wątpliwości;d

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Raczej tego typu rozumowanie niz wątpliwości ,zły dobro słów. Sorry ale musiałam to napisac.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Można tego typu przykładów podawać w nieskończoność

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Nikt nie mówił ze posiadając kota "na 100%" sie zachoruje, istnieje MOŻLIWOŚĆ. Niektórym z nas o to chodzi zeby nawet ja wyeliminować. Pewność niepewna ,czy czegoś w ogole można byc pewnym?;p juz bardziej filozoficznie brzmi;d

Stary 2014-06-01, 20:16   #1760
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

Tak a propos surowego mięsa, ostatnio przywiezlismy z Makro kilka kilo kuraka i trzeba bylo poporcjowac i mąż to robil,
Druga rzecz, ze na zapach surowego miesa normalnie mi niedobrze a co dopiero teraz.
Cytat:
Moim zdaniem w uk powinni wczesniej robic usg niż w 12 tydzien. Ale oni nie podtrzymują zagrożonych ciąż przed 12 tyg. Ale jesli ktoś ma poronienia nawracające to nawet przed 12 tyg juz podtrzymują i nawet niektórzy leżą w szpitalu. Ale moim zdaniem zawsze mozna isc prywatnie i ja tak bede robiła. Wtedy tez jest opieka jak w pl, z reszta wiele z was chodzi do prywatnego gina wiec wychodzi na to samo. Ja na NFZ mam usg w 7, 12 i 20 tyg, ale zamierzam chodzic .
Mam lepszy news,koleżanka ktora ma 7 letniego syna mowila, ze ona miala jeden scan w 12tyg i tyle.Podobno ten w 20tyg wprowadzili niedawno.
Ale coz sie spodziewac, skoro aborcje tu sa legalne i bardzo popularne
Cytat:
Ja w czasie ciąży nie miałam żadnych problemów z zębami, dziąsłami, włosy piękne i lśniące...
A po ciąży KATASTROFA! Na szczęście minęło...teraz pewnie od początku jak tylko wrócę będę musiała się suplementować witaminami dla kobiet w ciąży a nie samym kwasem foliowym...w końcu od poprzedniego porodu minęło zaledwie 11 miesięcy.

Moja ginekolożka nie jest za przepisywaniem witamin od samego początku, dopiero po 20 tygodniu...
Mi po pierwszej ciazy, jakos pol roku po wlosy polecialy ze hej.
Kupilam specjalny zestaw szampon, odzywka i pianka i doszly do siebie, ale bylam zalamana.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Witajcie jestem niedoświadczoną żonką (tydzień stażu) i jutro zaczynam 8tc Można do Was dołączyć?
Ciągle boli mnie brzuch - z powodu mdłości i jest mi ciężko... Myślałam że bycie w ciąży powoduje lepsze samopoczucie
Cześć. Lepsze sampoczucie przyjdzie moze w II trymestrze, ja na to bardzo licze
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:18   #1761
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Witaj
3m-ce i dolegliwości miną
ja od miesiąca mam mdłości i wymioty do tego dochodzą bóle głowy
Stary 2014-06-01, 20:21   #1762
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dziewczyny myslicie ze moge przeplukac dziaslo szalwia ?

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-06-01, 20:24   #1763
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

A krwawią czy stan zapalny?

Stary 2014-06-01, 20:27   #1764
Brawurka_29
Zakorzenienie

Nie krwawia.stan zapalny

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-06-01, 20:29   #1765
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

Myślę, ze mozesz.
Stary 2014-06-01, 21:01   #1766
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Nie krwawia.stan zapalny

możesz też rozgryźć kilka główek goździków i potrzymać jakiś czas przy bolącym miejscu - dla mnie obleśne w smaku, ale działają antyseptycznie i przeciwbólowo. I na pewno nie zaszkodzą

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2014-06-01 o 21:01 Powód: literówka
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:06   #1767
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Tomorrow widze cie, co u ciebie
Stary 2014-06-01, 21:17   #1768
ellyunia
Wtajemniczenie

Szczeperka witaj
Powiem Ci że ja z utęsknieniem czekam na lepsze samopoczucie-mam nadzieję że wraz z drugim trymestrem ono nadejdzie i będę w pełni cieszyć się ciążą

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:36   #1769
Pandorcia84
Raczkowanie

Cytat:
A jakie masz dowody na to ze przechodząc ulica nie spadnie ceglowka na głowę?przeciez przez 30lat nie spadła a człowiek bardzo uważa. To tego typu wątpliwości;d

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Raczej tego typu rozumowanie niz wątpliwości ,zły dobro słów. Sorry ale musiałam to napisac.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Można tego typu przykładów podawać w nieskończoność

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Nikt nie mówił ze posiadając kota "na 100%" sie zachoruje, istnieje MOŻLIWOŚĆ. Niektórym z nas o to chodzi zeby nawet ja wyeliminować. Pewność niepewna ,czy czegoś w ogole można byc pewnym?;p juz bardziej filozoficznie brzmi;d

No tak, nagle jak teraz jestem w ciąży to przyjdzie do mnie zarazony kot i mnie podstępnie zarazi toxo bo czekał na te chwilę całe swoje kocie życie aż znajdę w ciążę a on będzie mógł mnie zarazić. Rzeczywiście, bardzo mądrze

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Tu chodzi o to, że będąc w ciąży trzeba zwrócić baczniejszą uwagę na to co się je i w jakiej formie. To, że nie zachorowałaś w ciągu 30 lat swojego życia nie oznacza i nie daje ci żadnej gwarancji że nie zachorujesz będąc w ciąży. Ja też nie chorowałam a zachorowałam chwilę przed ciążą, ciąża od początku była "słabsza" i w końcu obumarła. Nie ma co się rozpisywać...

Tu chodzi o to że warto zwrócić baczniejszą uwagę na owoce, warzywa kupowane na rynku, nie spożywanie mięsa mielonego jak robimy kotlety, po takich warzywach, mięsie warto porządnie deskę do mycia umyć (ja odkąd zachorowałam zawsze wkładam deskę, noże do zmywarki na najdłuższy program). Chodzi tylko o środki ostrożności...
Ale to jest oczywiste że na takie kwestie jak mięso czy warzywa trzeba uważać bo faktycznie w ten sposób można zarazić się toxo, ale mnie chodziło o to że nie rozumiem wcześniejszego zarażenia ludzi toxo, przed ciąża bo a nóż w ciąży nagle zachoruje i co to będzie. Dla mnie jest to nielogiczna głupota nie poparte żadnymi dowodami że tak jest lepiej

Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:40   #1770
TOMORROW
Zakorzenienie

Katerina -nadrabiam 9 stron...od czwartku nie zaglądałam

Cytat:
Kiedy następna wizyta?
w ten czwartek

Cytat:
Tomorrow odpoczywaj

Za 2 tyg ide na zwolnienie juhuuuu
ja lada moment zaczynam urlop

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Potwierdzone!!! Usg zrobione dopochwowo - znaleziony pecherzyk i niestety prawdopodobnie torbiel jajnika.
te torbiele to jakaś plaga, oby się nam wchłonęły

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
choć ja na mdłości tego nie próbowałam, bo od 2 tygodni nie piłam herbaty ani nic z kubka/ szklanki - bo mnie cofa na wymioty piję tylko napoje/soki w butelkach, bo woda mineralna też mnie na wymioty ciągnie
mi podchodzi kawa zbożowe, reszta średnio

Cytat:
Ja schudłam 1kg... Glinką nie była zadowolona no ale co mam zrobic jak prawie nic nie mogę jeść..;/
ja pewnie też schudnę,
wstaję rano-od razu mi się beka nie wiadomo czym, zaczynam jeść -jeszcze bardziej bekam i już nie mogę, zjadam takie mikro porcje, żeby tylko nudności uciszyć, bo jak zjem normalnie, to potęgują się

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
moja też nie powidziała. Tylko pokazała i włączyła głośnik.
a nie masz na wydruczku USG napisane? pod skrótem FHR

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
POwiedzcie - czy Wy macie już taką pełną świadomość, że jesteście w ciąży?
ja się staram do tej myśli nie przyzwyczajać, więc staram się nie myśleć wcale
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Frytki, na samą myśl szuję ich zapach i smak!!!
a fee, idźcie z tymi frytkami, ja jestem w stanie zjeść tylko kanapki proste jak budowa cepa

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
ptaszek zestra się na owoc który nie będzie dokładnie umyty i witaj toxo...
bardzo obrazowo

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

ja mam za sobą już badanie na hiv, toxo i hcv, a jutro idę na ogólne
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości