|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Stres a egzamin ustny.
Mam problem z przezwyciężeniem stresu pierwsza sesja poszła nieźle i nawet się nie stresowałam na tyle ,żeby wszystko zapomnieć to co się nauczyłam. Jednak ostatnio miałam zaliczenie z chorób wewnętrznych. Nie powiem nie umiałam do końca wszystkich tematów, jednak miałam szczęście i trafiałam naprawdę na proste pytanie , na które wiem że znałam odpowiedź bo wcześniej jak powtarzałam nie miałam z nimi żadnego problemu. Niestety doktor nauk medycznych jest no nie wiem po prostu bym powiedziała ,że chamem. Rozumiem że z jego punktu widzenia nic nie umiałam, ale jak siedziałam przed nim w głowie miałam pustkę ,a żołądek niemiłosiernie ściśnięty- był to jednocześnie strach i stres. Ja się po prostu boję tego gościa. odpowiedziałam na jedno pytanie. Zliczył mi ćwiczenia , jednak czeka mnie egzamin już na wstępie powiedział ,że mam się nauczyć bo nie zdam. Wyszłam z sali i po 3 minutach już był płacz .
Przeszukałam internet i filmiki jak radzić sobie ze stresem , a teraz proszę was jakie wy macie metody radzenia sobie z nim . Sesje zdać muszę już teraz idę zakuwać , ale głupio by było zawalić sesje, z takiego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stres a egzamin ustny.
Ale co? Masz egzamin z tą samą osobą co ćwiczenia? A tekst normlany choć mógł ująć go grzeczniej: Proszę bardziej przyłożyć się do materiału, jeżeli chce pani zdać egzamin. U mnie na stres działa świadomość, że zrobiłam wszystko i nauczyłam się wszystkiego co było do nauczenia. A że dawno nie zrobiłam czegoś takiego to stresuję się cały czas XD Najgorzej jest dzień kiedy mało co umiem przed, stres mnie wykańcza zamiast mobilizować do robienie tego co dam radę na maksa
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja mam właśnie tak, że nie wiadomo jak się dobrze przygotuje to przez stres mogę zawalić i nie mówicie więc, że jak ktoś jest przygotowany to zda na 100% właśnie dziś miałam ustne.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Tak bywa, ja po maturze myślałam, że na studiach to już będzie spokojniej, terminy, możliwość poprawek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.