|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Godzia, Szczeperka,
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Kochana! Wszystkiego, co najlepsze. Serdecznie gratuluję i zazdroszczę. Ślicznie wyglądaliście. Pięknie to opisałaś, a filmik mnie rozwalił
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Na wstępie przede wszystkim jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego dla Naszych Świeżo Upieczonych Żonek Samych radosnych i szczęśliwych chwil u boku ukochanych mężów ![]() Nie wiem czy dzisiaj nadrobię, bo padam z nóg Całą sobotę walczyliśmy z TŻ z tapetami, bo robimy remont w naszym przyszłym gniazdku Oficjalnie mogę się pochwalić, że dopóki nie staniemy na "własnych nogach" będziemy mieszkali na moich starych śmieciach A dokładniej to u mojej babci, która ma 2 domy u siebie na podwórku i my zajmujemy jeden (ja tam mieszkałam, jak byłam mała). Sporo pracy przed nami, bo dom nie był remontowany przez ponad 15 lat, poza wymianą ogrzewania Trzymajcie za nas kciuki, żebyśmy się do sierpnia wyrobili ![]() W weekend rozdaliśmy też 3 zaproszenia. Jedno u mojej cioci w piątek, a dzisiaj 2 u znajomych TŻ. Jedni nie przyjdą, bo jadą na wakacje , ale drudzy za to tak i mówili, że się szykowali nawet jakbyśmy im zaproszenia nie dali ![]() Nadal nie wiemy co z księgą gości, bo teraz ten remont, ja niedługo się bronię i nie wiem czy któreś z nas znajdzie czas, aby ją wykonać Pożyjemy zobaczymy Może zamówimy gotową po prostu.
|
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świeże żonki pięknie wyglądałyście, super relacje, wszystkiego dobrego !
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno będę jeszcze kombinować z makijażem ślubnym i jakieś zdjęcia tu wtedy wrzucę, więc nic straconego
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w tej sukience co zdjęcie wstawiałam dosłownie było mi widać d**ę!
ale wesele za☠☠☠iste ![]() aaa i czesała mnie fryzjerka do której pójdę na ślub i pierwszy raz w życiu trzymały mi się włosy całą noc
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-06-01 o 23:04 |
|
|
|
#967 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a musiały być piękne ![]() Nie widziałam Bardzo mnie ciekawi ![]() Mój koniecznie chciał zobaczyć, mówił, że wierzę w jakies głupie zabobony, ale jestem nieugięta i zobaczy dopiero w dniu ślubu ![]() Cytat:
Trzymaj się ![]() ![]() Cytat:
Najważniejsze, że zabawa była przednia ![]() Cytat:
Pewnie jakby się do wszystkiego mieszał to byśmy się kłócili o kolory i inne duperele, a po co nam to ![]() enzunio - dekoracja przepiękna ![]() kiss12550 - piękna sukienusia Cytat:
![]() Witaj Twoja suknia jest przepiękna Wyglądałaś pięknie ![]() Godzia_13 - piękny bukiet, pięknie wyglądałaś Jeszcze raz Wszystkiego dobrego
|
|||||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie spowiedzi!!!!!
Oto co nam nasz ksiadz napisal w mejlu : "Spowiedz przedslubna jest zazwyczaj spowiedzia generelna ("spowiedz z calego zycia"). Najpierw wyznaje sie grzechy popelnione od ostatniej spowiedzi swietej. Nastepnie mozna poruszyc grzechy, czy problemy, ktore czesto powracaja, lub ktore sprawiaja penitentowi najwiecej problemow- chodzi tu o grzechy, ktore juz byly wyznane na innych spowiedziach (odpuszczone), ale jakos nadal ciezko sie ich pozbyc. Spowiedz generalna ma na celu zamkniecie pewnego etapu w zyciu, zeby rozpoczac nowy etap - z czystym sumieniem i laska sakramentalna, jaka daje nam spowiedz. Rachunek sumienia warto przeprowadzic w oparciu o 10 przykazan, powoli je analizujac i zastanawiajac sie, jak byly one przez nas aplikowane w danym okresie zycia, ktory spowiedz bedzie obejmowac." Blagam jak wyscie to przezyly??? Dziekuje za prpozycje piosenek! |
|
|
|
#969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy tym fragmencie mega się wzruszyłam! pięknie napisane ![]() wyglądałaś bosko a ciotka i ta dziewczyna w bieli to masakra ale dobrze, że Ci humoru nie popsuły!Cytat:
Cytat:
w pracy!Cytat:
Cytat:
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że tak piszecie bo miałam ostatnio chwilkę załamania ![]() mala_czarna_21 genialny podpis pod Twoimi postami - powalił mnie na łopatki ![]() Witaj!
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam
myboyismine też pierwszy raz słyszę o czymś takim jak Polter . Też przegapiłam zdjęcia Twojej sukni cornflower_girl śliczna biżuteria, gdzie zamówiłaś ?marlenqa22 obrączki bardzo ładne , szybkiego powrotu do zdrowia i gratuluje nowej pracy ![]() bachara gratuluje pracy ![]() ewaden strasznie mi przykro, nie wierzę w to co czytam. I To wszystko przez ch…. biurokrację. Agnessssa trzymam kciuki za pracę ![]() Enzunio, szklaneczka25, positive rebel, Polcia1410, Godzia_13 Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia ![]() Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-02 o 00:06 |
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Elo, elo!
Opium, ja jutro ide do spowiedzi przedslubnej, ale nie boje sie. Ja bardzo lubie spowiedz- to taka forma terapii dla mnie ![]() Mysle, ze taka z calego zycia moze naprawde sprawic roznice. Dam znac, jak bylo
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję i życzę wspaniałego wypoczynku! Cytat:
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nadrabiam po weekendzie ;-)
Byłam na cudownym wieczorze panienskim przyjaciółki (tej co nie zna nazwiska TŻta mojego). Było świetnie, oprócz trzech pijanych panów, których welon przyciągnął jak magnes. Ale że u nas była jedna ostra babka to gości w końcu spacyfikowała jak zaczęli być zbyt nachalni :-D a najpierw byłyśmy na kursie seksi-tańca, kazda z nas zdychała po godzinie... Mój wieczór organizuje ta sama osoba, wiec jestem bardzo pozytywnie nastawiona :-D A ile wieczorów po drodze minęłyśmy... jakby pół miasta się hajtało... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio
szklaneczka25 positive rebel Polcia1410 Godzia_13 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]()
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
enzunio
szklaneczka25 positive rebel Polcia1410 Godzia_13 Wszystkiego naj naj najlepszego na nowej drodze życia
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka, wyglądaliście super! Relacja świetna! Bardzo miło się czytało
![]() Godzia, miałaś obłędny bukiet, śliczny Ja dziś odsyłam buty do Akces, mam nadzieję, że przyjdą już dobre... Jutro zaczynamy załatwiać wszystkie formalności, najpierw do staraj parafii tż po akt chrztu i bierzmowania, później USC, i na końcu do mojej parafii na protokół i zajmie nam to 3 dni bo wszędzie krótko czynne i nie zdążymy wszystkiego załatwić
|
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
Ja też się boję spowiedzi
i nie zamierzam się spowiadać z całego życia tylko od tej ostatniej(zresztą ksiądz nic takiego nam nie mówił).
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka gratuluje! Wyglądałaś ślicznie i widać że byłaś szczęśliwa
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
alucior, kurde ja też mam nadzieję, że nie będzie potrzeby spowiedzi z całego życia. Trochę to bez sensu :/
Ysia, zaczepiłam Cię na fb
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-06-02 o 08:58 |
|
|
|
#981 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak tak mozna?! ludzie chca sie pobrac, zaczac wszystko od nowa, szanuja wzajemnie swoja religie i tu takie rzeczy... ja bym nie odpuscila, tylko skarge pisala. Wiadomo, ze teraz wiele nie zdzialacie... ale jednak bym nie odpuscila. Rozumiem, ze "jedyna" przeszkoda byl fakt, ze wczesniej Twoj TZ byl juz w zwiazku, ale dostal uniewaznienie od rabina? Czyli normalnie nie robiliby problemow?enzunio wszystkiego najlepszego dekoracje cudowne!!! kwiaty bardzo mi sie podobaja!!!Konkardia witaj! Cytat:
ale spokojnie, to "tylko" spowiedz. Zaczynamy nowy etap w zyciu, dlatego jest to tak wazne. Ale sadze, ze nie bedzie sie ona diametralnie roznic od "zwyklej" spowiedzi.
|
||||
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka, Godzia
Wyglądałyście pięknie!!! Serdeczne gratulacje!!Cytat:
![]() Nam też ksiądz zasugerował spowiedź generalną, ale dodał, że MOŻEMY zrobić generalną, a nie, że powinna to być generalna. W rozmowie powiedział jeszcze, że generalna jest wtedy, kiedy na przykład bardzo nas męczy jakaś sprawa z przeszłości, że przez taką spowiedź zaczynamy tak jakby nowy rozdział w naszym życiu... Razem z TŻtem nie zdecydujemy się na nią, zawsze podchodziłam poważnie do spowiedzi, nie czuję potrzeby powtarzania poprzednich, uważam że sa ważne, dlatego będzie zwykła spowiedź
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przebiega spowiedź to zależy dużo od spowiednika, niektórzy zdają dziwne pytania (ile razy, jak często) a z niektórymi można fajnie i rzeczowo porozmawiać
![]() gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mężatkom
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-06-02 o 09:08 |
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpowiedź na Twoje pytanie to normalnie
Nie musisz mieć ciśnienia że jest to spowiedź z całego Twojego życia - przecież wszystko Ci się nie przypomni... Ja dostałam rozgrzeszenie bez problemu i nie miałam pytań w stylu: a jakie grzechy popełniłaś 10 lat temu? ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Dziewczyny dziękuję za takie pozytywne opinie co do relacji i zdjęć Chciałam wyglądać dziewczęco i świeżo i po komentarzach widzę że mi się to udało. Cieszę się bardziej biorąc pod uwagę mój wiek (28 lat )
|
|
#985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, kiedy byłyście do pierwszej spowiedzi przedślubnej? Szczeperka wyglądałaś cudownie! |
|
|
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczeperka super relacja... pomijając akcję z tą dziewczyną i niespodziewanymi gośćmi to super! Wasza radość w aucie meeeega ![]() Godzia piękne zdjęcia, cudowny bukiet miałaś! A Wy wyglądaliście prześlicznie! My wybralismy tort, będzie okrągły choinka 1 na 2, 3 piętra. Chcieliśmy 3 smaki ale pani nam powiedziała że to się nie opłaca bo tego najwyższego piętra spróbuje może z 10 osób więc ostatecznie wzięliśmy dolne piętro inne i te dwa inne. Dolne będzie owoce leśne: biszkopt z musem jagodowo-porzeczkowo-jeżynowym lekko kwaskowy.Dwa górne piętra o smaku biscotto: połączenie musu waniliowego i czekoladowego oraz herbatników i wiśni w żelu na spodzie. Tort będzie pikowany w kolorze ecru coś jak tu: ![]() Z tą różnicą, że pikowany będzie poziom 1 i 3 a perełki kremowe, na każdym poziomie będzie pomarańczowa wstążka, na drugim poziomie (gładkim) będzie wypisane czekoladą J&A, cały tort będzie obsypany brokatem perłowym, a na górze będą kremowe kwiaty żywe. I tort wjedzie z dwoma racami. Wybór tortu i degustacja trwały 10 min ![]() Wódka zwieziona, kokardy naklejone, kościół załatwiony. Dostalismy zaproszenie na ślub kuzynki TŻ 30 sierpnia, dziewucha będzie miała identyczną sukienke jak ja! Nie uważam tego za przypadek, pewnie teściowa nakłapała jęzorem na wszystkie strony, tamta obejrzała kieckę i kupiła identyczną ![]() I pokątnie dowiedzieliśmy się że na wesele wybiera się wujek TŻ z trójką dzieci, którzy nie potwierdzili obecności. Było z nimi rozmawiane dzień przed potwierdzeniem i powiedzieli że dadzą znać, nie dali więc uznaliśmy że nie będziemy sie prosić. Później doszły nas słuchy że oni chwalą się w rodzinie że będą u nas. Więc postanowiliśmy ich spytać wprost, i usłyszeliśmy że jeszcze nie wiedzą a ślub za 2 tyg! Ostatecznie umówiliśmy się że mają czas do piątku bo musze zrobić winietki i plan stołów. Ale rozwaliło mnie to, zaproszenie dostali w marcu i od 3 miesięcy zastanawiają się czy przyjść...
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka wyglądałaś pięknie ! Suknia, włosy, uśmiech na twarzy - idealne !
Opium a ja się pytałam księdza trzy razy o te spowiedz, czy to zwykła czy jakaś inna, bo tu się naczytałam, że to generalna. A on do mnie to samo - normalna spowiedz, tylko trzeba dodać, że jest to pierwsza lub druga ślubna spowiedz. Więc ja nie wiem, czy to ma być generalna czy nie. Nie sugerował tez jakiegoś dokładniejszego analizowania przykazań ![]() alucior u mnie jeste pierwsza na miesiąc przed ślubem. Więc w najbliższych dniach
|
|
#988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie wyglądaliście i impreza w aucie też świetna ![]() a Ciotka Cytat:
Cytat:
??Cytat:
|
||||
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
justynkie
ja nie rozumiem, czemu ludziom tak ciężko ogarnąć to, że czasy się zmieniły i nie jest tak jak kiedyś. teraz przeważnie wszędzie jest tak, że płacimy z góry za podaną ilość osób i dla mnie to już jest świństwo, potwierdzić a nie być..
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-17 o 11:00 |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u mnie spowiedź też jest na miesiąc przed ślubem czyli około 9 lipca.. ciekawe po co mówić że I lub II spowiedź?Wszystkiego dobrego z okazji ślubów piękne relacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Samych radosnych i szczęśliwych chwil u boku ukochanych mężów 
A dokładniej to u mojej babci, która ma 2 domy u siebie na podwórku i my zajmujemy jeden (ja tam mieszkałam, jak byłam mała). Sporo pracy przed nami, bo dom nie był remontowany przez ponad 15 lat, poza wymianą ogrzewania 
, ale drudzy za to tak i mówili, że się szykowali nawet jakbyśmy im zaproszenia nie dali
Pożyjemy zobaczymy 

a musiały być piękne
Bardzo mnie ciekawi 

ale dobrze, że Ci humoru nie popsuły!
Cieszę się, że tak piszecie bo miałam ostatnio chwilkę załamania 
i nie zamierzam się spowiadać z całego życia tylko od tej ostatniej(zresztą ksiądz nic takiego nam nie mówił).