|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Hej.
Kluska, przykro cholera to wszystko słuchać Ale wiesz co, może nie powinnam tu pisać ale to mi pachnie jakąś mega niestabilnością. Może on potrzebuje rozmowy z psychologiem? Ziajka, cudownego masz tz No i Kubulę oczywiście ![]() Ja to tak dzisiaj do d. się czuje. Im bliżej końca cyklu tym mi gorzej..
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Hej!
Agabi za koleżankę, żeby udało się ![]() Yss super, że będziesz chrzestną, kocyk będzie wspaniała pamiątką Iza , Agabi okropne te pierwsze @ , pozostaje tylko myśleć, że następne już będą lżejsze i że zabrałyście @ Mysi Iza cały dzień jesteś sama? ![]() Kluska rozszerzam powoli. Poza kleikiem dostaje już kaszkę na kolację co kilka dni. Zakupiłam słoiczki i będzie startował z marchewką. Czekam tylko aż katarek przejdzie, żeby nie za dużo rewolucji. Tylko te warzywa na razie na poznanie smaków, ponoć im wcześniej tym łatwiej dziecko przywyczaić do nowych smaków, ale to pewnie nie ma reguły. Jeśli czujesz, że chcesz startować to możesz na próbę zacząć i zobacz reakcję Hani, czy ją to ciekawi, cieszy itp. Jeśli nie to przecież można poczekać jeszcze. Lekarze mówią , ze na wprowadzanie nowych smaków i konsystencji najlepiej wybrać 4-6 miesiąc, nie ma sztywnych ram kiedy i to zależy od mamy i rozwoju dziecka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś startujemy z dynią.Ciekawe czy posmakuje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej,
wczoraj to nie była randka,no chciałam ładnie wygladac,choc humor miałam do bani. chciałam zeby mnie ktos przytulił,powiedział miłe słowo,nie no tz powiedział ze sexi wygladam i bardzo go podniecam,ale nie o to mi chodziło. kami nie mam zaproszenia od ciebie na fejsie ![]() aga tez od dawna mardudziłam tz o filtrcie do wody ale jakos kupic nie moge. klusiu dzielna jestes ze tak to wszystko znosisz,a aj uwazam w 100% tak jak napisała Kami,nie podoba sie-droga wolna. bylismy wczoraj u tatymtz troche wypił,wrócilismy to kuźwa MUSIAŁ pójsc do nowego ciagniczka bo cos tam coś tam,w☠☠☠☠iłam sie bo wiecznie sama siedze,a ten zamiast posiedziec z nami polazł. mała tak mi się rozpłakała ze uspokoic nie mogłam, nie wiemczemu,ale prawie płakałam razem z nią.uspokoiła isę to była kąpiel-uwielbia sie kąpac wczoraj tato do mnie zebym e majtki zakładała tylko na noc, bo ja kiedys tez miałam a ze sie darłam w niebogłosy to miałam tylko pare dni i mam nogi jak laska i ze Lenka tez w tym cierpi. no ja wiem ze cierpi ale musi w tym byc i juz. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
czemu u mnie jest tak zle?? ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki ale się pogoda zpaprała
Ziajka piękne słowa,mój TŻ też często mówi takie rzeczy a ja wtedy ryczę jak bóbr Izka aż tak źle się czujesz? ![]() Kluska podzielam zdanie Mysi-kurde no on sobie nie zdaje sprawy jaką Ci przykrość sprawia Arletka no ja też mam tak czasem jak Ty że chciałabym usłyszeć jaką jestem dobrą mamą itd. a ten odpala tekst że ma na mnie chęć czy coś i wku*wienie jak nic gotowe Aga to jedź na trochę do mamy jeszcze Yss mojemu TŻtowi też wskazówka od paliwa szaleje ale on to olał bo wie że ma bak zawsze do pełna zalany a jak przyjeżdża na 2dni to m żal tracić czas na siedzenie w serwisie W ogóle od rana chodzę nabuzowana
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Domisiowi chyba dynia nie podeszła.Na początek były 3 łyżeczki bardzo się krzywił.Może jutro wejdzie lepiej.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka no właśnie mam mieszane uczucia co do rozszerzania diety. Chyba jednak jeszcze z tydzień i zaczniemy.
Ewciu uuuuu to powodzenia u dentysty ![]() Atletko, Ewciu, zgadzam się, że zainteresowanie erotyczne potrafi być okazane w tak złym momencie że zamiast radości daje przykrość. Mój często teraz niespodziewanie chce dotykać mleczarni co mnie do szału doprowadza. aktualna rola cycków jest inna i i tak wiele minut dziennie są dotykabe (ale przez Hanię) Mysiu, Yss, Co do mojego tż obie macie rację- niedorosły i niestabilny egzemplarz. Temat psychologa przewija się od dawna raz nawet był ale babka była okropna i sama zachowywała się jakby pomocy potrzebowała. Teściowa wczoraj przywiozła dla Hani komllet wyjściowy- elegancka sukieneczka, płaszczyk i beret tyle razy mówiłam, że ubieram małą tylko w to co wygodne, że nie kupuję rzeczy niepraktycxnych i na raz. To kuwa wydała kasę a ja ch*j wie co z tym zrobię. Pewnie założę Hani do zdjęcia i tyle. Może na 5min jak będziemy do esciowej jechać. Bez sensu. A przydałby się dresik, jeansowe rampersy (z tego miękkiego jeansu) czy coś ładnego co będę jej zakładać. A nie jakiś odpustowy komplet "na niedzielę" w którym będzie wyglądała jak stara malutka. przecież HaniA nie patrzy jaki dzień tygodnia i np obraca się w wózku na brzuch i w chińskie osiem. super strój do takich ewolucji- plaszczyk w haftowane różyczki, na 1 guzik i z rękawem 3/4 a zamiast śliniaka haftowany kolnierzyk na pewno Pyza będzie szczęśliwa. poza tym gdyby wózek był jakiś retro to mooooże ale mamy sportowy to gdzie w takim wdzianku. no przypomniało mi się jak dała haftowaną pościel do wózka i nie rozumiała że nie będę używać bo przykrywam kocykami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-06-02 o 10:48 |
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby jej sie udalo Nie czytuje ale czytam Was Klusia brak slów na tz moze Aga u nas tez nie jest za dobrze kobietki moj Tz zaczol doceniac to ze jest Vanessa ale narazie mi nie pomaga tylko na kompie siedzi , Czasem pomyje naczynia i tyle a i zrobi pranie raz na tydzien . Dzisiaj juz jestem zdecydowana na pewny krok . Zmywarki jak nie bylo tak nie ma ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ewciu za dentyste
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde siedzimy z Kostiem jak te pipy w trawie,Młody się już wkurza bo na dwór wyjść nie możemy.Rano przyniósł mi śliniak i woła "mama kaka" czyt.mamo kaszki
Basiu jak to dopiero zaczął doceniać że jest Wania ale nie pomaga? Nie wyobrażam sobie sytuacji w której TŻ nie zwraca uwag na Kostka i nic przy nim nie robi,jakbyś miała mało na głowie Izka Kostek wcale dyni nie jadł bo raz mi się przy niej prawie i zrezygnowałam Kluska Teściowa chciała być trendy i wyczytała że teraz jest modne retro więc" Ty na pewno Hani coś kupiła " Właśnie się tak w kolano je*błam że aż mi się z bólu zachciało
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro znowu spróbuje dam ze 2-3 łyżeczki więcej i zobaczymy jak pójdzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:46 |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie też pogoda dalej do dupy, aż się z domu wychodzić nie chce Kluska widać, że teściowa "wie co najlepsze". Mogła się Ciebie chociaż zapytać w co Hanię ubierasz albo niech dałaby kasę i sama na pewno zrobiłabyś lepsze zakupy. Iza jak mu nie smakuje to na siłę nie dawaj
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego bedzie dzis rozmowa albo w ta albo w tamta jak nie to odchodzimy
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
kuźwa znowu mnie brzuch boli jak na@.
kluska no cóż,teściowa chciała dobrze;-) założ raz na jej przyjscie i juz.nic nie poradzisz,a co fakt na pewno za ta cene co kupiła miałabyś co innego wygodnego w czym Hanula by na pewno wiele razy pochodziła. ruda nic nie mow o tej pogodzie!!koszmar!
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozszezamy diete o nowe kaszki (zaczynalam od kleiku dalam ze 3 razy a teraz daje jej smakowe ) w ruch poszla kaszka malinowa (bananowa czeka w kolejce - najsmaczniejsza jest bananowa) ale z nia czekamy bo te uczulenie moje i mojej mamy jejku ja mam tyle prasowania ze az mnie cos zaraz wezmie a mi sie nie chce (musze prasowac ze wzgledu na AZS) ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam na siłe.Ale spróbuje podać.Dziecko żeby się przekonać do jakiegoś smaku musi go spróbować minimum 5 razy.
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
my w piatek mamy kolejne usg bioder i az sie boje co powiedza bo mala juz chodzi przy meblach i trzymana za rece a nawet czasem za jedna reke tylko sie czasem jeszcze boi za ta jedna reke
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jutro mamy 2 kontrole bioderek i idziemy do pediatry po zaświadczenie do żłobka.
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
migotko udalo Ci sie dodzwonic do dr J?
iza no dynia mdła, ja tez nie lubie ![]() ewciu o mamo, uderzenie w kolano i w łokieć to masakra my na spacerze, mialysmy jechac na joge ale kimpela zadzw ze jest w pli lece sie z nia zobsczyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ,Basia - kciuk za wizyty! Na pewno wszystko będzie super!
Migotka, właśnie, robiłaś już jakieś podejścia do dzwonienia ?? Ja pożeram czekoladę Może mi się poprawi humor..
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
A jak to jest z tą ekspozycją na gluten?
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale lecicie matko wczoraj odczarowalam dziecko i juz jest moja kochana coreczka taka jak zawsze, wiec wykorzystuje dzien ide sobie robic obiad Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem jak z tym glutenem ale mowia zeby dodawac kasze manna jak sie gotuje zupke i wtedy obserwowac ale ja tylko raz to zrobiam bo Vanessie nie smakowalo
a dynia mdla jak klusia napisala i dlatego nie dawalam ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- spadam po Wiktorie bo obiecalam byc po lekcjach a ona 12 ;10 skaczyla
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze jutro pediatre popytać.
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza jak się czujesz? Ja też nie lubie dyni, więc sie nie dziwię, że nie smakowało
ale jutro może mu posmakuje. Kubuś za pierwszym razem nie lubił kleiku a na drugi dzień wcinałbz uśmiechem.Gluten najlepiej od jednej łyżeczki manny zacząć do np. zupki Basiu te kaszki dajesz mleczne czy bezmleczne na wodzie ? Kluska no właśnie tak to jest z prezentami założyłam raz w odwiedziny i już jest małe .Gianka super, że Natka wróciła Ewcia za dentystę. Gdyby to był Kluski to chodziłabyś chętniej ;-)Arlerka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten piękny dzionek!
Arletka Cytat:
Kolejny słoneczny dzień, szkoda tylko że muszę iść do pracy. |
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu byle do soboty jakoś wytrzymać, dobrze że masz absorbującą pracę, akurat teraz przyda się nie myśleć
Migotko i jak z wizytą? Paskudztwo wyleczone, można działać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Iza kasza manna zwykła, dla dzieci też są , ale to są to jest sama z dodatkiem mm lub smaku. Jak będę u dr to spytam dokładniej, ekspozycję na gluten po warzywkach dopiero, bo to zwykle jak maluszek już je zupkę jarzynową Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie to 13 dzień po ovitrelle, chyba nie zafałszuje już testu, co?
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu myślę, że można zrobić, nie znam się na tym leku, niby piszą że może fałszować po podaniu do 14dni ale nie u każdego
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadostwo!!Zobaczymy jak się sytuacja rozkręci.. Na razie to w 22dc czuje jakby lekkie @bóle brzucha
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Ale wiesz co, może nie powinnam tu pisać ale to mi pachnie jakąś mega niestabilnością. Może on potrzebuje rozmowy z psychologiem?
No i Kubulę oczywiście 

za koleżankę, żeby udało się 

Natka szybko rośnie ,.że już leżaczek mały, no i co z prezentem od szwagra?

tyle razy mówiłam, że ubieram małą tylko w to co wygodne, że nie kupuję rzeczy niepraktycxnych i na raz. To kuwa wydała kasę a ja ch*j wie co z tym zrobię. Pewnie założę Hani do zdjęcia i tyle. Może na 5min jak będziemy do esciowej jechać. Bez sensu. A przydałby się dresik, jeansowe rampersy (z tego miękkiego jeansu) czy coś ładnego co będę jej zakładać. A nie jakiś odpustowy komplet "na niedzielę" w którym będzie wyglądała jak stara malutka. przecież HaniA nie patrzy jaki dzień tygodnia i np obraca się w wózku na brzuch i w chińskie osiem. super strój do takich ewolucji- plaszczyk w haftowane różyczki, na 1 guzik i z rękawem 3/4 a zamiast śliniaka haftowany kolnierzyk
na pewno Pyza będzie szczęśliwa. 

i zrezygnowałam