Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 22:32   #961
cude
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Godzia, Szczeperka,
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:36   #962
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Sobota - 24 maja

No i nadszedł TEN dzień
Kochana! Wszystkiego, co najlepsze. Serdecznie gratuluję i zazdroszczę. Ślicznie wyglądaliście. Pięknie to opisałaś, a filmik mnie rozwalił Ciotka rozwaliła system

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny już jako Żona
jestem zmęczona, ale mega szczęśliwa pogoda nam dopisała, przez cały dzień było słonecznie i cieplutko

rozpiera mnie radość w końcu jestem żoną mojego męża

jutro jedziemy do Karpacza, jak dam radę to napiszę dziś relację z naszego ślubu,

w załączniku zdjęcie mojego bukietu i fotka z przygotowań
Gratuluję. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Piękny bukiet. Ślicznie wyglądałaś.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:41   #963
activelifestyle
Rozeznanie

Na wstępie przede wszystkim jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego dla Naszych Świeżo Upieczonych Żonek Samych radosnych i szczęśliwych chwil u boku ukochanych mężów

Nie wiem czy dzisiaj nadrobię, bo padam z nóg Całą sobotę walczyliśmy z TŻ z tapetami, bo robimy remont w naszym przyszłym gniazdku Oficjalnie mogę się pochwalić, że dopóki nie staniemy na "własnych nogach" będziemy mieszkali na moich starych śmieciach A dokładniej to u mojej babci, która ma 2 domy u siebie na podwórku i my zajmujemy jeden (ja tam mieszkałam, jak byłam mała). Sporo pracy przed nami, bo dom nie był remontowany przez ponad 15 lat, poza wymianą ogrzewania Trzymajcie za nas kciuki, żebyśmy się do sierpnia wyrobili

W weekend rozdaliśmy też 3 zaproszenia. Jedno u mojej cioci w piątek, a dzisiaj 2 u znajomych TŻ. Jedni nie przyjdą, bo jadą na wakacje , ale drudzy za to tak i mówili, że się szykowali nawet jakbyśmy im zaproszenia nie dali
Nadal nie wiemy co z księgą gości, bo teraz ten remont, ja niedługo się bronię i nie wiem czy któreś z nas znajdzie czas, aby ją wykonać Pożyjemy zobaczymy Może zamówimy gotową po prostu.
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:42   #964
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziękuję za przywitanie!

W telegraficznym skrócie - znamy się ponad 5 lat i tyle też ze sobą jesteśmy. Poznaliśmy się dzięki wynalazkowi, bez którego współczesny człowiek już nie potrafi się obejść - przez Internet (Tak, da się tak ) Myślę, że gdyby nie to, nasze drogi nigdy by się nie zeszły - mamy do siebie ponad 700 km, więc zadanie byłoby utrudnione. Zaręczyny były super! Nad brzegiem morza, przy zachodzie słońca we dwoje... A teraz już ponad dwa miesiące do ślubu... Czy Wam czas też tak szybko leci...?
mi sie ciągnie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam sobie dziś próbny makijaż
Zdjęcie w załączniku, później usunę

edit: usunęłam
a ja nie widze

świeże żonki pięknie wyglądałyście, super relacje, wszystkiego dobrego !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-01, 22:54   #965
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a ja nie widze
Na pewno będę jeszcze kombinować z makijażem ślubnym i jakieś zdjęcia tu wtedy wrzucę, więc nic straconego
Stary 2014-06-01, 23:03   #966
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziewczyny w tej sukience co zdjęcie wstawiałam dosłownie było mi widać d**ę! ale wesele za☠☠☠iste

aaa i czesała mnie fryzjerka do której pójdę na ślub i pierwszy raz w życiu trzymały mi się włosy całą noc

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-06-01 o 23:04
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:27   #967
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
dostalam zdjecia z naszej sesji narzeczenskiej, wkleje kilka, potem usune wiecej zdjec w klubie.
Nie załapałam się a musiały być piękne

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ok, na chwilę pokażę Wam suknię
Nie widziałam Podeślesz mi na priv? Bardzo mnie ciekawi

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Pokazywalyscie swoim przyszłym mezom jak wyglądacie w sukni?
Mój koniecznie chciał zobaczyć, mówił, że wierzę w jakies głupie zabobony, ale jestem nieugięta i zobaczy dopiero w dniu ślubu

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Dzięki za trzymanie kciuków dziewczyny, ale wygląda na to że się nie udało. Tzn, nie udało się.
Współczuję Kochana Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dzwonili do mnie w sprawie pracy

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jestem po poltrze, wszystko idealnie, ludzi masa, pogoda super, idę spać
Super Najważniejsze, że zabawa była przednia

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Dziewczyny posprzeczałam się z TŻ...
Może nie powinnam się tak zachować jednak z drugiej strony mam wrażenie, że organizuję ten ślub i wesele SAMA i DLA SIEBIE
Też mam często takie wrażenie... Teraz jednak już wiem, że dla TŻ najważniejsze są obrączki, sama ceremonia... Kwiatki, zaproszenia i inne "drobiazgi" wg niego mogłyby być zwyczajne, a niektórych rzeczy mogłoby w ogóle nie być. Zostawia mi wolą rękę, bo wie, że dla mnie to ważne aby coś dopracować. Nie złoszczę się już na niego, a jestem szczęśliwa, że mam takiego faceta Pewnie jakby się do wszystkiego mieszał to byśmy się kłócili o kolory i inne duperele, a po co nam to

enzunio - dekoracja przepiękna

kiss12550 - piękna sukienusia

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Świadek Tż tak mu urządzał kawalerski, że wymyślił, żeby spotkać się w piątek, Tż nie mógł i koledzy też nie, bo pracują jeszcze w sobotę, więc dzisiaj Tż idzie z kolegami, bo świadek nie może, bo musi z żoną jechać do marketu w innym mieście Bez komentarza

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Wróciłam

Cytat:
Drogie PM-ki! Czy ja mogę nieśmiało dołączyć do wątku?
Witaj
Twoja suknia jest przepiękna

Cytat:
Dziewczyny zaczynam swoją relację

filmik wymiata Wyglądałaś pięknie

Godzia_13 - piękny bukiet, pięknie wyglądałaś Jeszcze raz Wszystkiego dobrego
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:37   #968
Opiumalfa
Zakorzenienie

Boje sie spowiedzi!!!!!

Oto co nam nasz ksiadz napisal w mejlu :
"Spowiedz przedslubna jest zazwyczaj spowiedzia generelna ("spowiedz z calego zycia"). Najpierw wyznaje sie grzechy popelnione od ostatniej spowiedzi swietej. Nastepnie mozna poruszyc grzechy, czy problemy, ktore czesto powracaja, lub ktore sprawiaja penitentowi najwiecej problemow- chodzi tu o grzechy, ktore juz byly wyznane na innych spowiedziach (odpuszczone), ale jakos nadal ciezko sie ich pozbyc. Spowiedz generalna ma na celu zamkniecie pewnego etapu w zyciu, zeby rozpoczac nowy etap - z czystym sumieniem i laska sakramentalna, jaka daje nam spowiedz. Rachunek sumienia warto przeprowadzic w oparciu o 10 przykazan, powoli je analizujac i zastanawiajac sie, jak byly one przez nas aplikowane w danym okresie zycia, ktory spowiedz bedzie obejmowac."

Blagam jak wyscie to przezyly???

Dziekuje za prpozycje piosenek!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:50   #969
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Sobota - 24 maja

Wszyscy już weszli, my czekaliśmy przed wejściem (nadal zero stresu i żarty), ale jak przyszedł po nas ksiądz, jak szłam nawą i uśmiechałam się do wszystkich to dopiero wtedy zrozumiałam że to jest TEN moment, TA chwila na którą tak długo czekałam Gdy usiadłam na swoim miejscu tuż przed ołtarzem zamiast odetchnąć po raz pierwszy tego dnia złapał mnie stres i wzruszenie. Myślałam że się rozpłaczę z tych wszystkich emocji! Ale powiedziałam sobie: NIE, to jest spełnienie Twoich marzeń i uroczystość na którą tak bardzo czekałaś. To jest szczęśliwy moment, a nie chwila na łzy. To jest dokładnie to czego chcesz! Podziałało Uspokoiłam nerwy i od tamtej chwili przez cały czas (nawet teraz) uśmiech nie schodził i nie schodzi mi z twarzy
świetna relacja a przy tym fragmencie mega się wzruszyłam! pięknie napisane
wyglądałaś bosko cudowna fryzura! a impreza w aucie niesamowita haha, muzyka idealna
a ciotka i ta dziewczyna w bieli to masakra ale dobrze, że Ci humoru nie popsuły!
Cytat:

jestem zmęczona, ale mega szczęśliwa pogoda nam dopisała, przez cały dzień było słonecznie i cieplutko

jutro jedziemy do Karpacza, jak dam radę to napiszę dziś relację z naszego ślubu,

piękny bukiet! i ślicznie wyglądałaś!
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj już zaczynam żyć, po tonach środków przeciwbólowych w końcu przestała mnie boleć głowa, w piątek mają mi już zdejmować szwy.
Ale powiem Wam że ten zabieg wspominam najgorzej ze wszystkiego co miałam, i mam wrażenie że mi dali za małe znieczulenie bo jednak czułam jak mi wycinają ten guzek a nie powinnam chyba..

Tak w ogóle dzisiaj dzwoniła do mnie teściowa! jaka milutka, pytała jak się czuję, że słyszała od Tż że źle ze mną i życzyła zdrowia.. zaskoczyła mnie.

jutro zaczynam nową pracę, trzymajcie kciuki
zdrówka kochana, żeby się szybko zagoiło i w pracy!
Cytat:

Dokładnych zdjęć mojej fryzury nie mam bo po prostu cały czas była przykryta welonem - poglądowo wysyłam tylko zdjęcia z fotobudki (ale one są robione już po 22.00 i na nich fryzura już siadła).
Usunę zaraz :P
nie no jeszcze raz powiem, bosko wyglądałaś a makijaż super, delikatny!
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Boje sie spowiedzi!!!!!

"Spowiedz przedslubna jest zazwyczaj spowiedzia generelna ("spowiedz z calego zycia"). Najpierw wyznaje sie grzechy popelnione od ostatniej spowiedzi swietej. Nastepnie mozna poruszyc grzechy, czy problemy, ktore czesto powracaja, lub ktore sprawiaja penitentowi najwiecej problemow- chodzi tu o grzechy, ktore juz byly wyznane na innych spowiedziach (odpuszczone), ale jakos nadal ciezko sie ich pozbyc. Spowiedz generalna ma na celu zamkniecie pewnego etapu w zyciu, zeby rozpoczac nowy etap - z czystym sumieniem i laska sakramentalna, jaka daje nam spowiedz. Rachunek sumienia warto przeprowadzic w oparciu o 10 przykazan, powoli je analizujac i zastanawiajac sie, jak byly one przez nas aplikowane w danym okresie zycia, ktory spowiedz bedzie obejmowac."

ja też się tego boję nam też kazał się wyspowiadać z całego życia

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 00:02   #970
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Umarłam z zachwytu Jest przepiękna!
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop
Konkardia piękna suknia! Takie zakończenie gorsetu wyciąga sylwetkę sama mam w podobnym stylu (trójkąt)
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Witaj
Twoja suknia jest przepiękna
O mamuniu... Nie spodziewałam się takiej reakcji! Cieszę się, że tak piszecie bo miałam ostatnio chwilkę załamania

mala_czarna_21 genialny podpis pod Twoimi postami - powalił mnie na łopatki

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Konkardia witaj u nas
Witaj!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 00:04   #971
monidot
Zadomowienie

Uff nadrobiłam

myboyismine też pierwszy raz słyszę o czymś takim jak Polter . Też przegapiłam zdjęcia Twojej sukni

cornflower_girl śliczna biżuteria, gdzie zamówiłaś ?

marlenqa22 obrączki bardzo ładne , szybkiego powrotu do zdrowia i gratuluje nowej pracy

bachara gratuluje pracy

ewaden strasznie mi przykro, nie wierzę w to co czytam. I To wszystko przez ch…. biurokrację.

Agnessssa trzymam kciuki za pracę

Enzunio, szklaneczka25, positive rebel, Polcia1410, Godzia_13
Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

Szczeperka cudowna relacja, Wasz ślub musiał być wspaniały

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-06-02 o 00:06
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 00:36   #972
wenedka
Zakorzenienie

Elo, elo!

Opium, ja jutro ide do spowiedzi przedslubnej, ale nie boje sie. Ja bardzo lubie spowiedz- to taka forma terapii dla mnie
Mysle, ze taka z calego zycia moze naprawde sprawic roznice.
Dam znac, jak bylo
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 01:05   #973
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

pięknie!
gratuluję i życzę wspaniałego wypoczynku!

Cytat:
mala_czarna_21 genialny podpis pod Twoimi postami - powalił mnie na łopatki

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 05:42   #974
Linaewen
Zakorzenienie

Dziewczyny, nadrabiam po weekendzie ;-)
Byłam na cudownym wieczorze panienskim przyjaciółki (tej co nie zna nazwiska TŻta mojego). Było świetnie, oprócz trzech pijanych panów, których welon przyciągnął jak magnes. Ale że u nas była jedna ostra babka to gości w końcu spacyfikowała jak zaczęli być zbyt nachalni :-D a najpierw byłyśmy na kursie seksi-tańca, kazda z nas zdychała po godzinie...
Mój wieczór organizuje ta sama osoba, wiec jestem bardzo pozytywnie nastawiona :-D
A ile wieczorów po drodze minęłyśmy... jakby pół miasta się hajtało...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:13   #975
ane3kaa
Zakorzenienie

enzunio
szklaneczka25
positive rebel
Polcia1410
Godzia_13

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:30   #976
Sunrise28
Rozeznanie

enzunio
szklaneczka25
positive rebel
Polcia1410
Godzia_13

Wszystkiego naj naj najlepszego na nowej drodze życia
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:31   #977
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Szczeperka, wyglądaliście super! Relacja świetna! Bardzo miło się czytało
Godzia, miałaś obłędny bukiet, śliczny

Ja dziś odsyłam buty do Akces, mam nadzieję, że przyjdą już dobre...
Jutro zaczynamy załatwiać wszystkie formalności, najpierw do staraj parafii tż po akt chrztu i bierzmowania, później USC, i na końcu do mojej parafii na protokół i zajmie nam to 3 dni bo wszędzie krótko czynne i nie zdążymy wszystkiego załatwić
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:42   #978
201605100
Konto usunięte

Ja też się boję spowiedzi i nie zamierzam się spowiadać z całego życia tylko od tej ostatniej(zresztą ksiądz nic takiego nam nie mówił).
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:44   #979
ysia
Zadomowienie

Szczeperka gratuluje! Wyglądałaś ślicznie i widać że byłaś szczęśliwa

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:52   #980
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

alucior, kurde ja też mam nadzieję, że nie będzie potrzeby spowiedzi z całego życia. Trochę to bez sensu :/

Ysia, zaczepiłam Cię na fb

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-06-02 o 08:58
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:54   #981
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mopslik Pokaż wiadomość
Kurczę, nie za bardzo jeszcze ogarniam Wizaż od strony informatycznej, więc nie krzyczcie jak coś schrznię
Mamy już fotografa (nasz dobry przyjaciel), salę, wszystkie sprawy kościelne już pozałatwiane (oprócz opłaty, tego dowiemy się około tygodnia przed ślubem, mam nadzieję, że nie zemdleję po usłyszeniu kwoty ). Jeszcze ten nieszczęsny fryzjer mi został do znalezienia, zamówienie tortu i wybór dekoracji kwiatowych, bo tego sala nie załatwia niestety.
Wiatj suknia jest piekna!! juz duzo ogarniete, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
hahah moj tez bedzie mial niespodzianke az mu szczeka opadnie a wiadomo co stanie..
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Dzięki za trzymanie kciuków dziewczyny, ale wygląda na to że się nie udało. Tzn, nie udało się.
Bardzo przykro mi sie zrobilo jak to czytalam jak tak mozna?! ludzie chca sie pobrac, zaczac wszystko od nowa, szanuja wzajemnie swoja religie i tu takie rzeczy... ja bym nie odpuscila, tylko skarge pisala. Wiadomo, ze teraz wiele nie zdzialacie... ale jednak bym nie odpuscila. Rozumiem, ze "jedyna" przeszkoda byl fakt, ze wczesniej Twoj TZ byl juz w zwiazku, ale dostal uniewaznienie od rabina? Czyli normalnie nie robiliby problemow?

enzunio wszystkiego najlepszego dekoracje cudowne!!! kwiaty bardzo mi sie podobaja!!!

Konkardia
witaj!

Cytat:
Boje sie spowiedzi!!!!!

ja tez sie troche boje ale spokojnie, to "tylko" spowiedz. Zaczynamy nowy etap w zyciu, dlatego jest to tak wazne. Ale sadze, ze nie bedzie sie ona diametralnie roznic od "zwyklej" spowiedzi.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:58   #982
Ad rem
Zadomowienie

Szczeperka, Godzia
Wyglądałyście pięknie!!! Serdeczne gratulacje!!

Cytat:
Ad rem, Tobie powinni za darmo zrobić tą księgę, bo już chyba z 3 PMki kupiły ją dzięki Tobie ja dziś też swoją zamówiłam
Ale faktycznie chyba cenę podnieśli.... kojarzyło mi się, że coś koło 90zł kosztowała, a dziś już zapłaciłam 114zł.
No ja myślę!! A jak mi ją skopią, to się tam chyba przejadę i sobie policzę za nieświadomą reklame na wizażu...

Cytat:
Boje sie spowiedzi!!!!!
Nam też ksiądz zasugerował spowiedź generalną, ale dodał, że MOŻEMY zrobić generalną, a nie, że powinna to być generalna. W rozmowie powiedział jeszcze, że generalna jest wtedy, kiedy na przykład bardzo nas męczy jakaś sprawa z przeszłości, że przez taką spowiedź zaczynamy tak jakby nowy rozdział w naszym życiu...

Razem z TŻtem nie zdecydujemy się na nią, zawsze podchodziłam poważnie do spowiedzi, nie czuję potrzeby powtarzania poprzednich, uważam że sa ważne, dlatego będzie zwykła spowiedź

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:07   #983
Robusta
Wtajemniczenie

Jak przebiega spowiedź to zależy dużo od spowiednika, niektórzy zdają dziwne pytania (ile razy, jak często) a z niektórymi można fajnie i rzeczowo porozmawiać

gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mężatkom

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-06-02 o 09:08
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:11   #984
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Boje sie spowiedzi!!!!!

Odpowiedź na Twoje pytanie to normalnie Nie musisz mieć ciśnienia że jest to spowiedź z całego Twojego życia - przecież wszystko Ci się nie przypomni... Ja dostałam rozgrzeszenie bez problemu i nie miałam pytań w stylu: a jakie grzechy popełniłaś 10 lat temu?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Dziewczyny dziękuję za takie pozytywne opinie co do relacji i zdjęć

Chciałam wyglądać dziewczęco i świeżo i po komentarzach widzę że mi się to udało. Cieszę się bardziej biorąc pod uwagę mój wiek (28 lat )

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:26   #985
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
alucior, kurde ja też mam nadzieję, że nie będzie potrzeby spowiedzi z całego życia. Trochę to bez sensu :/
bez sensu, bez sensu, ja dostałam już rozgrzeszenie kiedyś tam to po co mam się z tego drugi raz spowiadac?

Dziewczyny, kiedy byłyście do pierwszej spowiedzi przedślubnej?

Szczeperka wyglądałaś cudownie!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:34   #986
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
to prawda, uczucie było niesamowite czułam się jak na ślubie bliskiej przyjaciółki przeżywałam dziś cały dzień to wydarzenie i na życzeniach się wzruszyłam

aha, i pogoda była idealna! a jeszcze dwa dni wcześniej w Trójmieście było bardzo zimno i mocno wiało.
Zazdroszczę Ci że byłaś na ślubie Enzunio! Ja musiałam wyjechać... Ale cały dzień myslałam o niej i o Positive, że już się czesza, już się malują, o a teraz pewnie pierwszy taniec... Pogoda rzeczywiści ebyła cudowna, mega ciepło i słonecznie, udało im się

Szczeperka super relacja... pomijając akcję z tą dziewczyną i niespodziewanymi gośćmi to super! Wasza radość w aucie meeeega

Godzia piękne zdjęcia, cudowny bukiet miałaś! A Wy wyglądaliście prześlicznie!

My wybralismy tort, będzie okrągły choinka 1 na 2, 3 piętra. Chcieliśmy 3 smaki ale pani nam powiedziała że to się nie opłaca bo tego najwyższego piętra spróbuje może z 10 osób więc ostatecznie wzięliśmy dolne piętro inne i te dwa inne.
Dolne będzie owoce leśne: biszkopt z musem jagodowo-porzeczkowo-jeżynowym lekko kwaskowy.
Dwa górne piętra o smaku biscotto: połączenie musu waniliowego i czekoladowego oraz herbatników i wiśni w żelu na spodzie.

Tort będzie pikowany w kolorze ecru coś jak tu:

Z tą różnicą, że pikowany będzie poziom 1 i 3 a perełki kremowe, na każdym poziomie będzie pomarańczowa wstążka, na drugim poziomie (gładkim) będzie wypisane czekoladą J&A, cały tort będzie obsypany brokatem perłowym, a na górze będą kremowe kwiaty żywe. I tort wjedzie z dwoma racami.
Wybór tortu i degustacja trwały 10 min

Wódka zwieziona, kokardy naklejone, kościół załatwiony.
Dostalismy zaproszenie na ślub kuzynki TŻ 30 sierpnia, dziewucha będzie miała identyczną sukienke jak ja! Nie uważam tego za przypadek, pewnie teściowa nakłapała jęzorem na wszystkie strony, tamta obejrzała kieckę i kupiła identyczną

I pokątnie dowiedzieliśmy się że na wesele wybiera się wujek TŻ z trójką dzieci, którzy nie potwierdzili obecności. Było z nimi rozmawiane dzień przed potwierdzeniem i powiedzieli że dadzą znać, nie dali więc uznaliśmy że nie będziemy sie prosić. Później doszły nas słuchy że oni chwalą się w rodzinie że będą u nas. Więc postanowiliśmy ich spytać wprost, i usłyszeliśmy że jeszcze nie wiedzą a ślub za 2 tyg! Ostatecznie umówiliśmy się że mają czas do piątku bo musze zrobić winietki i plan stołów. Ale rozwaliło mnie to, zaproszenie dostali w marcu i od 3 miesięcy zastanawiają się czy przyjść...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:41   #987
Lg_ago
Zadomowienie

Szczeperka wyglądałaś pięknie ! Suknia, włosy, uśmiech na twarzy - idealne !

Opium
a ja się pytałam księdza trzy razy o te spowiedz, czy to zwykła czy jakaś inna, bo tu się naczytałam, że to generalna. A on do mnie to samo - normalna spowiedz, tylko trzeba dodać, że jest to pierwsza lub druga ślubna spowiedz. Więc ja nie wiem, czy to ma być generalna czy nie. Nie sugerował tez jakiegoś dokładniejszego analizowania przykazań

alucior
u mnie jeste pierwsza na miesiąc przed ślubem. Więc w najbliższych dniach

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:45   #988
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Sobota - 24 maja

No i nadszedł TEN dzień Grafik był napięty, po śniadaniu od razu poszłam do fryzjera gdzie czekała już na mnie świadkowa. Fryzurę miałam jeszcze piękniejszą niż na próbnej i byłam bardzo zadowolona (na weselu okazało się jednak że luźne upięcia szybko się rozwalają kiedy jesteś PMką i kiedy wszyscy Cię ściskają i ciągną za welon - dziewczyny przemyślcie jeszcze raz koncepcje fryzury jeśli chcecie luźne upięcie!!!).
Po fryzurze przyszła kolej na makijaż Był idealnie delikatny i podkreślający mają urodę. Dokładnie taki jak chciałam!
Zrobione i zadowolone wróciłyśmy do domu, zjadłyśmy kanapki i trzeba było się ubierać. W tym czasie Tż bardzo się spisał bo ogarnął auto, spakował wszystkie ostatnie rzeczy (zostawiłam mu długą listę) i zajął się dekoratorem który przyjechał stroić samochód i kościół.
Dekoracje przeszły moje wyobrażenia! Firmę wzięłam zupełnie w ciemno i to był strzał w dziesiątkę Bukiet z konwalii, frezji i białych róż, butonierki z konwalii, dekoracja kościoła skromna ale robiąca wrażenie z dywanem posypanym płatkami róż Dekoracja samochodu przepiękna! Trzymała się potem 3 dni
Ale po kolei
Wracamy do ubierania się Świadkowa zaczyna mnie ubierać i oczywiście moja mama nie wytrzymała i musiała nas podglądać. Chciała w końcu zobaczyć suknie ślubną nie na wieszaku Bardzo jej się podobała Problem pojawił się gdy przyszło do ubierania biżuterii...
2 tygodnie przed ślubem przekułam sobie na nowo ucho bo zarosło... I okazało się że kolczyka nie da się zdjąć! Końcówka się zespoliła z metalem i nie można było nic zrobić. Próbowałyśmy wszystkiego - mina mojego taty gdy świadkowa mi przy uchu machała kombinerkami - bezcenna
Efekt był taki że zrezygnowałyśmy z prób i poszłam w dwóch różnych kolczykach do ślubu (przypominam przekute było tylko jedno ucho więc miałam tylko jeden kolczyk a nie parę...). Nikt tego nie zauważył, bo różnice między kolczykami były minimalne
Potem przyjechali fotografowie i zabrali się do pracy. Robili mnóstwo zdjęć i nie mogę się doczekać efektów. W końcu zadzwonił wyczekiwany przeze mnie domofon i przyjechał Tż
Schowałam się żeby nie widział sukni od progu (tutaj ważny jest kontekst: przez cały czas mówiłam mu że mam suknię księżniczkę, bogato zdobioną, na kole więc będzie musiał non stop uważać. On nienawidzi takich sukien! Mnie było w nich brzydko, więc wybrana przez mnie suknia była bardzo delikatna i zwiewna, pasująca do mojego stylu i urody - on jeszcze o tym nie wiedział).
Wszedł do mieszkania i wywiązał sie taki dialog między nim, a moją mamą:
- Tż: Słyszałem że jest tu jakaś panna na wydaniu?
- mama: Nawet nie jedna, bo są trzy. A o którą Ci chodzi?
- Tż: A podobno ma białą sukienkę

Jak mnie zobaczył to powiedział mi na ucho że mam śliczną sukienkę, dokładnie taką jak mu się podobają i że wyglądam jak milion dolarów Dodał też śmiechem że jestem straszna że go oszukałam Dostałam swój bukiecik i zaczęło się błogosławieństwo. Moja mama miała wszystko napisane na kartce bo bała się że czegoś zapomni. Z kartką chodziła kilka godzin, a mimo to jak tylko zaczęła czytać głos jej się załamał... Czytała i płakała a ja modliłam się żeby trwało to jak najkrócej bo też się poryczę... Na szczęście wytrzymałam - najbardziej pomogło mi to, że Tż ściskał mocno moją rękę i dodawał mi sił. Jak popłakała się moja mama to reszta rodziców przy mówieniu swoich kwestii też... Było bardzo wzruszająco i tego momentu nie zapomnę do końca życia!
Ruszyliśmy do kościoła i najfajniejsze były reakcje ludzi na nasz samochód. Wszyscy pokazywali nas palcami, machali nam, oglądali się żeby tylko dobrze nas zobaczyć I tak całą drogę! Cudowne uczucie!
Zajechaliśmy pod kościół i poszliśmy do księdza złożyć wszelkie podpisy. Poprosiliśmy żeby na mszy była też modlitwa o zdrowie mojego chrzestnego Ksiądz zgodził się bez problemu. Potem staliśmy ze świadkami pod kościołem i witaliśmy gości
Co do ubioru gości No nie było idealnie. Dziewczyna mojego kuzyna przyszła w białej eleganckiej kiecce i na głowie miała biały ŚLUBNY fascynator!!! Gdy zobaczyły ją moje koleżanki powiedziały: patrz, jakiś ślub był przed Waszym! Laska wyglądała źle - złamanie wszelkich zasad ślubnego ubioru... Chyba jeszcze zbyt młoda jest żeby to zrozumieć... Pewnie nie ma też świadomości że wszyscy goście po niej jechali i została obgadana jak na wiejskim jarmarku... Wiele razy tego wieczora podchodzili do mnie mężczyźni i kobiety pytając czy oblać ją winem... Ona nawet nie wie ile razy jej tyłek uratowałam tej nocy... No ale cóż...
Wybaczcie dygresję - musiałam się poskarżyć Wracając do kościoła... Wszyscy już weszli, my czekaliśmy przed wejściem (nadal zero stresu i żarty), ale jak przyszedł po nas ksiądz, jak szłam nawą i uśmiechałam się do wszystkich to dopiero wtedy zrozumiałam że to jest TEN moment, TA chwila na którą tak długo czekałam Gdy usiadłam na swoim miejscu tuż przed ołtarzem zamiast odetchnąć po raz pierwszy tego dnia złapał mnie stres i wzruszenie. Myślałam że się rozpłaczę z tych wszystkich emocji! Ale powiedziałam sobie: NIE, to jest spełnienie Twoich marzeń i uroczystość na którą tak bardzo czekałaś. To jest szczęśliwy moment, a nie chwila na łzy. To jest dokładnie to czego chcesz! Podziałało Uspokoiłam nerwy i od tamtej chwili przez cały czas (nawet teraz) uśmiech nie schodził i nie schodzi mi z twarzy

Wielką niespodzianką podczas ceremonii była flecistka grająca nam Ave Maria. Oboje z Tżtem nie wiedzieliśmy że coś takiego nastąpi. Siedzimy sobie przed ołtarzem, a tu nagle słyszymy flet... Nie mieliśmy pojęcia kto to, a wykonanie było takie że zbieraliśmy szczęki z podłogi. Teściowie też się popisali i załatwili nam cudownych dwóch organistów. Pięknie śpiewali razem w duecie! Podczas składania sobie przysięgi patrzyliśmy sobie z mężem w oczy i cały czas się uśmiechaliśmy. Gdy ksiądz lekko owinął nasze ręce stułą spodobało mi się że Tż zacieśnił węzeł. Przy nakładaniu sobie obrączek mieliśmy mały problem - było upalnie i spuchły nam palce więc obrączki wchodziły z trudem . No a Tż standardowo mimo moich wielu przestróg i upomnień na tekst: Mężu weź obrączkę żony i ucałuj ją - wziął swoją obrączkę. Sam zrozumiał pomyłkę, zaczął się śmiać do mikrofonu (a ja z nim) i potem wziął już moją obrączkę. Goście opowiadali nam potem że jeszcze nigdy nie byli na ślubie gdzie para młoda nie była zestresowana. Podobno wyglądaliśmy jakbyś ten ślub 15 raz brali

Podczas wychodzenia z kościoła dostaliśmy szpaler z róż (kolejna niespodzianka). Niestety pogoda się popsuła i zaczął padać deszcz... Pod kościołem przyjęliśmy tylko życzenia od osób, które nie mogły być na weselu, zostaliśmy symbolicznie obsypani ryżem (ktoś idealnie wycelował w mój biust i wszystko wpadło mi do sukni - jeszcze dziś się z niej ryż sypie) i monetami (wszystkie wylądowały na mojej głowie - widać tego dnia wszystko przyciągałam ) Szybko polecieliśmy do samochodu żeby nie zmoknąć (zaczynała się burza). Mieliśmy jedną bramę, tuż za kościołem kiedy przeleciał nad nami bocian (pisałam Wam już o tym
Mimo kiepskiej pogody byliśmy w świetnych nastrojach - na dowód filmik z podróży na salę weselną

PS. Proszę nie pobierać tylko oglądać

Gdy dojechaliśmy na salę wyszła po nas właścicielka z parasolem i przetransportowała nas suchych na salę. Tam czekał już Wodzirej, który poprowadził imprezę. Było super! Tańce do rana, wielki szał zrobiła fotobudka i fajerwerki. Tort wjechał o 22.00 po podziękowaniu rodzicom (tutaj na szczęście nie płakali) i był to najlepszy tort od Sowy jaki istnieje . Mój kuzyn, który nie jada tortów na weselach jak dowiedział się że to jego ulubiony smak to poszedł od razu po 2 kawałki.
Goście zadowoleni, my też . Pierwszy taniec w dymie i z moją zwiewną sukienką powiewającą przy każdym kroku wycisnął ludziom łzy z oczu. A wcześniej ani razu go nie przetańczyliśmy - poszliśmy na żywioł.
Sukienka zdobywała pochwały od każdego partnera z którym tańczyłam . Była idealna do tańca i dopiero w tańcu było widać jak bardzo jest piękna. Właścicielka sali też była pod wrażeniem sukienki, ale pod innym aspektem - powiedziała że nie miała jeszcze takiego wesela żeby nie przycinać lub nie zszywać sukienki PM. A z moją się nic nie stało.
Buty taneczne z AKces2 sprawiły się na medal - po oczepinach musiałam je zmienić na baletki bo byłam zmęczona ale to i tak najwygodniejsze moje buty. To chyba na tyle - tak dużo się działo i tak szybko minęło mi wesele że za dużo z niego nie pamiętam! Ani się obejrzałam a była już północ i welon mi ściągali!
Jeszcze uwaga co do welonu: miałam długi - 160 cm i myślałam że po pierwszym tańcu go zdejmę, ale zupełnie mi nie przeszkadzał w tańcu więc byłam w nim do oczepin
Menu goście bardzo chwalili, stoły uginały się od jedzenia. Wino szukane przeze mnie w bólach smakowało każdemu - białe i różowe poszło całe! 10 butelek białego i 4 czerwonego na 80 osób!

Nie uniknęliśmy też wpadki na samym początku wesela... Opisałam to wa wątku o faux pas gości...
Część rodziny Tżta zaprosiliśmy całą (5 osób). Miesiąc przed ślubem dzwoniliśmy żeby łaskawie dali nam odpowiedź czy będą czy nie (zignorowali termin potwierdzenia podany na zaproszeniu o 3 tygodnie)... Dostaliśmy odpowiedź że będą 2 osoby. No ok - liczyliśmy 2 osoby, ilość potwierdzeń podaliśmy właścicielce sali.

dzień ślubu - wychodzimy z kościoła, goście składają nam życzenia. Wsiadamy do swojego ślubnego auta... I w tym momencie widzę że mój mąż zaczyna się nad czymś zastanawiać... Pytam o co chodzi - tak, z tej rodziny przyjechały 4 osoby - o dwie za dużo... Nie wiemy czy będzie dla nich miejsce na sali (bo nie wiemy jeszcze czy wszyscy przyjechali - okazało się że akurat 2 osoby nie przyjechały więc miejsce było)....

Ale...
Na sali przyjmowaliśmy dalszą część życzeń, a w tym czasie goście zajmowali miejsca (wszyscy byli rozsadzeni, przy krzesłach stały winietki).
Podchodzi do mnie siostra męża i mówi że ona te dwie osoby które przyjechały "na krzywy ryj" (nazwijmy rzeczy po imieniu) już siedzą i nie musimy interweniować.

I uwaga wisienka na torcie - jedną z tych :dodatkowych" osób była ciocia męża która widząc że nie ma dla niej miejsca usiadła na jedynym wolnym krześle - przy NASZYM stole, na miejscu przeznaczonym dla księdza który odprawiał naszą ślubną mszę. Tak więc osoba która wprosiła się na wesele została jeszcze na sam koniec uhonorowana jednym z najlepszych możliwych miejsc i za nic nie chciała się przesiąść! Zmusiła rodziców męża do przesunięcia się żeby ona miała dobre miejsce!!!

Wkurzyłam się bardzo, ale rodzice męża nie chcieli robić awantury na weselu więc ona sobie do końca tam siedziała.... Jedynie tyle dobrego że usiadła obok osób których zupełnie nie zna i nie miała z kim słowa zamienić

Bez komentarza... Poza tym była o najlepsza noc mojego życia!
Piękna relacja, bardzo wzruszająca
Pięknie wyglądaliście i impreza w aucie też świetna
a Ciotka
Cytat:

Gratulacje!! Pięknie wyglądałaś !!
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się Ja też tu wpadłam na chwilę W tygodniu nigdy nie miałam czasu i zazwyczaj zaglądałam tutaj w weekendy, ale od kiedy zapraszamy gości to nie ma szans
Dużo zdrowia!

Szczeperka dziękuję Ślicznie wyglądałaś!

Mi właśnie kuzynka próbuje wbić 2 dzieci. Bo na zaproszeniu ich nie ma wypisanych i ona nie wie o co chodzi. Miałam napisać: Zapraszamy X i Y bez dzieci, żeby zrozumiała? Nie miałabym nic przeciwko nim o ile miałabym wolne miejsca
I co jej powiedziałas ??
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci że byłaś na ślubie Enzunio! Ja musiałam wyjechać... Ale cały dzień myslałam o niej i o Positive, że już się czesza, już się malują, o a teraz pewnie pierwszy taniec... Pogoda rzeczywiści ebyła cudowna, mega ciepło i słonecznie, udało im się

Szczeperka super relacja... pomijając akcję z tą dziewczyną i niespodziewanymi gośćmi to super! Wasza radość w aucie meeeega

Godzia piękne zdjęcia, cudowny bukiet miałaś! A Wy wyglądaliście prześlicznie!

My wybralismy tort, będzie okrągły choinka 1 na 2, 3 piętra. Chcieliśmy 3 smaki ale pani nam powiedziała że to się nie opłaca bo tego najwyższego piętra spróbuje może z 10 osób więc ostatecznie wzięliśmy dolne piętro inne i te dwa inne.
Dolne będzie owoce leśne: biszkopt z musem jagodowo-porzeczkowo-jeżynowym lekko kwaskowy.
Dwa górne piętra o smaku biscotto: połączenie musu waniliowego i czekoladowego oraz herbatników i wiśni w żelu na spodzie.

Tort będzie pikowany w kolorze ecru coś jak tu:

Z tą różnicą, że pikowany będzie poziom 1 i 3 a perełki kremowe, na każdym poziomie będzie pomarańczowa wstążka, na drugim poziomie (gładkim) będzie wypisane czekoladą J&A, cały tort będzie obsypany brokatem perłowym, a na górze będą kremowe kwiaty żywe. I tort wjedzie z dwoma racami.
Wybór tortu i degustacja trwały 10 min

Wódka zwieziona, kokardy naklejone, kościół załatwiony.
Dostalismy zaproszenie na ślub kuzynki TŻ 30 sierpnia, dziewucha będzie miała identyczną sukienke jak ja! Nie uważam tego za przypadek, pewnie teściowa nakłapała jęzorem na wszystkie strony, tamta obejrzała kieckę i kupiła identyczną

I pokątnie dowiedzieliśmy się że na wesele wybiera się wujek TŻ z trójką dzieci, którzy nie potwierdzili obecności. Było z nimi rozmawiane dzień przed potwierdzeniem i powiedzieli że dadzą znać, nie dali więc uznaliśmy że nie będziemy sie prosić. Później doszły nas słuchy że oni chwalą się w rodzinie że będą u nas. Więc postanowiliśmy ich spytać wprost, i usłyszeliśmy że jeszcze nie wiedzą a ślub za 2 tyg! Ostatecznie umówiliśmy się że mają czas do piątku bo musze zrobić winietki i plan stołów. Ale rozwaliło mnie to, zaproszenie dostali w marcu i od 3 miesięcy zastanawiają się czy przyjść...
Piękny tort !!!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:45   #989
Buczorek
Raczkowanie

justynkie

ja nie rozumiem, czemu ludziom tak ciężko ogarnąć to, że czasy się zmieniły i nie jest tak jak kiedyś. teraz przeważnie wszędzie jest tak, że płacimy z góry za podaną ilość osób i dla mnie to już jest świństwo, potwierdzić a nie być..

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:00
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:47   #990
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

u mnie spowiedź też jest na miesiąc przed ślubem czyli około 9 lipca.. ciekawe po co mówić że I lub II spowiedź?

Wszystkiego dobrego z okazji ślubów

piękne relacje
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości