Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 13:59   #1651
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Gdzie można kupić odżywki Yes To? Znalazłam tylko parę na amazonie ale wydają się drogie no i są tylko carrotsy
Na Allegro jakąś widziałam.
Stary 2014-06-01, 14:00   #1652
Imperfecta
Zakorzenienie

A ja będę miała możliwość przetestowania kremu do loków Boots'a ciekawe jak u mnie się sprawdzi.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 14:09   #1653
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A ja będę miała możliwość przetestowania kremu do loków Boots'a ciekawe jak u mnie się sprawdzi.
Kurcze ja lubię ten krem jak zależy mi na większym "puszku". Ten krem mniej usztywnia niż żel. Ja dalej szukam czegoś na 2 dzień do reanimacji. NIC się u mnie nie sprawdza Jakieś moczenie rąk i nakładanie żelu, moczenie rąk i Bootsa, sam Boots, Marc Anthony z tego co pamiętam też, nowa wersja Pantene do loków też nie
Stary 2014-06-01, 15:08   #1654
sandra1515
Rozeznanie

Pomocy !
byłam dwa dni temu u fryzjera obciąć włosy i zaproponowano mi ich ułożenie wyglądały cudownie po tym całym zabiegu jak się okazało była to suszarka z dyfuzorem stąd moje pytanie macie? używacie? czy rzeczywiście jest to tak ważny sprzęt w pielęgnacji włosów kręconych? ma bardzo działanie niszczące ? możecie coś polecić tak do 100 zł najlepiej firmy remington bo do niej mam zaufanie znalazłam taką fajną na all za 88 zł ale nadal myślę czy warto

a do loczków polecam krem brocatio dla mnie rewelacja
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:10   #1655
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Kurcze ja lubię ten krem jak zależy mi na większym "puszku". Ten krem mniej usztywnia niż żel. Ja dalej szukam czegoś na 2 dzień do reanimacji. NIC się u mnie nie sprawdza Jakieś moczenie rąk i nakładanie żelu, moczenie rąk i Bootsa, sam Boots, Marc Anthony z tego co pamiętam też, nowa wersja Pantene do loków też nie
U mnie też dość kiepsko wychodzi reanimacja
Stary 2014-06-01, 15:12   #1656
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Pomocy !
byłam dwa dni temu u fryzjera obciąć włosy i zaproponowano mi ich ułożenie wyglądały cudownie po tym całym zabiegu jak się okazało była to suszarka z dyfuzorem stąd moje pytanie macie? używacie? czy rzeczywiście jest to tak ważny sprzęt w pielęgnacji włosów kręconych? ma bardzo działanie niszczące ? możecie coś polecić tak do 100 zł najlepiej firmy remington bo do niej mam zaufanie znalazłam taką fajną na all za 88 zł ale nadal myślę czy warto

a do loczków polecam krem brocatio dla mnie rewelacja
Z suszarką z dyfuzorem, jak ze wszystkim – niektórym pasuje, innym nie. Dla mnie to fajna sprawa, jak muszę szybko wysuszyć włosy, w innych sytuacjach raczej nie używam.
Jak Tobie pasuje fryzura po dyfuzorze, to śmiało kupuj suszarkę z dyfuzorem. Ewentualnie, jak teraz masz swoją suszarkę, która Ci pasuje, to możesz próbować dokupić sam dyfuzor.
Stary 2014-06-01, 15:27   #1657
sandra1515
Rozeznanie

szczerze? dla mnie suszarka to suszarka mam jakiegoś tam łucznika za grosze używałam go może raz w życiu więc nie wiem czy jest jakaś różnica między "całą" suszarką z dyfuzorem (markową) a jakąś tam + dyfuzor pytam czy to rzeczywiście zasługa tego dyfuzora czy jednak u fryzjera to wszystko są w stanie zrobić czyt. cudo nawet z takiego nic jak mam na głowie bo nie wiem czy to kwestia, że to na prawdę jest takie dobre i warto to mieć czy chodzi o dobre i umiejętne ułożenie ich przez osobę znającą się na tym

pewnie niezrozumiale napisałam, przepraszam
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:47   #1658
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
szczerze? dla mnie suszarka to suszarka mam jakiegoś tam łucznika za grosze używałam go może raz w życiu więc nie wiem czy jest jakaś różnica między "całą" suszarką z dyfuzorem (markową) a jakąś tam + dyfuzor pytam czy to rzeczywiście zasługa tego dyfuzora czy jednak u fryzjera to wszystko są w stanie zrobić czyt. cudo nawet z takiego nic jak mam na głowie bo nie wiem czy to kwestia, że to na prawdę jest takie dobre i warto to mieć czy chodzi o dobre i umiejętne ułożenie ich przez osobę znającą się na tym

pewnie niezrozumiale napisałam, przepraszam
Na pewno u wielu osób sam dyfuzor dużo zmienia. Poza tym, istotne dla niektórych są też takie kwestie jak jonizacja i zimny nawiew, które zależą już od samej suszarki, a nie dyfuzora bądź jego braku.
Stary 2014-06-01, 17:52   #1659
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Mam suszarkę z rossmana za jakieś 50-60zł z dyfuzorem i działa tak samo jak ten u fryzjerki, przynajmniej na moich włosach
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 18:44   #1660
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Wrzucam moje drugodniowe- 2ga próba połączenia w reanimacji Joaśka (miód i mleko)+2krople winogronowego+ odrobinka żelu. Mam wrażenie, że włosy sa jakieś bardziej hmm... mięsiste? zdjęcie zrobione zaraz po chwilowym kucyku więc się dziura jakaś z tyłu zrobiła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0835-1-1.jpg (224,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-06-01, 19:57   #1661
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie umiem reanimować nic nie wychodzi nie ma opcji, mam za luźny skręt nie da się go ratować po nocy
Stary 2014-06-01, 20:06   #1662
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Mam głupie pytanie Jeżeli włosy po zamoczeniu są ciężkie (czasami kark boli) i po wysuszeniu (ściągają kucyk do dołu) to znaczy, że są obciążone i to chyba nie zbyt dobrze? Co drugie mycie nakładam olej, maskę z miodem i odżywkę widzę wygładzanie co mnie niesamowicie cieszy, ale czasami głowa boli bo włosy są jak ołowiane Myślicie, że jak uszczuple im troche produktów to będzie lepiej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-01, 21:10   #1663
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
To z tych co wymienilas to jest tylko isopropyl, ale nie alkohol tylko myristate

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Czyli emolient, nie ma się czego bać

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Co sądzicie o pomieszaniu biovaxa do suchych z olejkiem macadamia? Mój pierwszy miks, zaraz testuje
Pewnie, sama lubiłam biovaxa do suchych oraz do blond mieszać z ulubionymi olejami

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
dziewczyny zadam może banalne pytanie, ale jak nakładacie olej na włosy to rozczesujecie je wtedy grzebieniem ?
Przeważnie palcami czeszę

Cytat:
Napisane przez gwiazdkadg Pokaż wiadomość
Będę czekać z niecierpliwością na post o suszeniu dyfuzorem co do żelu to kupiłam sobie dzisiaj w Lidlu cien dla mężczyzn ten najmocniejszy. Zobaczymy czy mi się uda coś wyczarować, mam nadzieję że tak
Dziękuję że zainteresowałaś się moim postem i mnie tu przyjęłaś

Mam nadzieję, że będę miała kiedyś co tutaj pokazać bo jak na razie to do Was się nie umywam
Sama kiedyś zaczynałam i też dziewczyny mnie bardzo ciepło przyjęły, jeszcze stara gwardia
Trzeba czasu, a włoski się odwdzięczą
Żel z lidla jest bardzo przyjemny, lubię go.

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Mam dwa pytanka:

- maske laczona z olejem zmywacie sama woda czy szamponem? Na blogach glownie wersja z szamponem, a ja nieswiadoma sama woda dotychczas plukalam

- czy istnieje mozliwosc nakladania takich mieszanek przed myciem, na suche wlosy?

Do porcji maski daję jakieś 5 kropli oleju i zmywam normalnie wodą
Chyba że jakaś mocno odżywcza maska typu łyżka maski i łyżeczka oleju, wtedy zmywam odżywką bądź lekkim szamponem

Cytat:
Dziewczyny CP dało kopa moim włosom!!! Dziś z nudów na wykładzie zmierzyłam odrost w miejscu, gdzie mi ostatnio farba złapała. Na drugi dzień po farbowaniu miałam już widoczne tzw. ciemne kulki widoczne przy skórze głowy (nowy odrost). Malowałam we wtorek a dziś odrost ma już 7mm. Szok jak na moje włosy. CP biorę tydzień i 3 dni. Dziś kupiłam 2 opakowanie
Kurczę, tak szybko! Super, mam resztkę CP, muszę kupić nowe

Cytat:
Moje dzisiejsze Jestem zadowolona! Włosy zdrowieją w oczach Kolor oczywiście w rzeczywistości ton ciemniejszy, bo robiłam z lampą.
Wspaniałe! klask i:

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Znalazłam resztkę Alterry morelowej. Jeju, jak moje włosy ją lubią. Znacie coś, co mogłoby ją zastąpić?
Miałam Alverde z morelą, ale była zupełnie inna niż morelowa Alterra. Amarantusowe Alverde było lepsze, ale nadal jeszcze nie dawało tego efektu, co Alterra

No alterke morelową ciężko czymś zastąpić, ja chomikuję moje 3/4 opakowania ostatniego A alterka z granatem?

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Wrzucam moje drugodniowe- 2ga próba połączenia w reanimacji Joaśka (miód i mleko)+2krople winogronowego+ odrobinka żelu. Mam wrażenie, że włosy sa jakieś bardziej hmm... mięsiste? zdjęcie zrobione zaraz po chwilowym kucyku więc się dziura jakaś z tyłu zrobiła
Przyjemnie jak na reanimację
Ja reanimuję przeważnie na mokre kapkę żelu i suszę chwilkę z dyfuzorem.

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie Jeżeli włosy po zamoczeniu są ciężkie (czasami kark boli) i po wysuszeniu (ściągają kucyk do dołu) to znaczy, że są obciążone i to chyba nie zbyt dobrze? Co drugie mycie nakładam olej, maskę z miodem i odżywkę widzę wygładzanie co mnie niesamowicie cieszy, ale czasami głowa boli bo włosy są jak ołowiane Myślicie, że jak uszczuple im troche produktów to będzie lepiej?

Kurcze, nie wiem, nie miałam tak nigdy, ale ciekawe zjawisko

Użyłam dziś 1 raz bananowego scandica z dodatkiem oleju z pestek malin, suszyłam na prosto - bardzo nawilżonooo i gładziutko
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:14   #1664
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Fructis testuje na zwierzętach, więc odpada. Dr. Organic wygląda fajnie, popatrzę na składy Da się w ogóle Dr. Organic w Polsce dostać?
Nie sprwdzilam tego i kupilam fructisa ostatni raz

Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:30   #1665
curlier
Raczkowanie

Hej, używałyście kozieradki na skalp? Jeśli tak, to czy wysusza ona skórę głowy? Chciałabym zacząć stosować, ale mam wysuszoną skórę przez antybiotyki i nie chciałabym przesuszać jej jeszcze bardziej. Z góry dziękuję za odpowiedź
curlier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:32   #1666
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
No alterke morelową ciężko czymś zastąpić, ja chomikuję moje 3/4 opakowania ostatniego A alterka z granatem?
Alterra z granatem nie daje nawet połowy tego efektu, co morelowa. Poza tym, zła jestem na Rossmanna

Zastanawiam się, czy coś z Alverde nie dałoby podobnego efektu. Mam parę kolejnych odżywek na oku, może kupię kilka w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Nie sprwdzilam tego i kupilam fructisa ostatni raz

To się czasem zdarza. Fajnie, że coraz więcej osób zwraca uwagę na to, czy produkt był testowany na zwierzętach
Stary 2014-06-01, 21:50   #1667
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Alterra z granatem nie daje nawet połowy tego efektu, co morelowa. Poza tym, zła jestem na Rossmanna

Zastanawiam się, czy coś z Alverde nie dałoby podobnego efektu. Mam parę kolejnych odżywek na oku, może kupię kilka w tym tygodniu

To się czasem zdarza. Fajnie, że coraz więcej osób zwraca uwagę na to, czy produkt był testowany na zwierzętach
No niestety nie zawsze pamietam, zeby to sprawdzac, ale obecnie chyba nie mam zadnego innego kosmetyku testowanego w ten sposob, fructisa pierwszy raz kupilam, ale na przyszlosc bede pamietala, zeby nie kupowac. Jak sobie pomysle, ze ktos mojego psiaka by wzial do testowania to mi sie plakac chce

Stary 2014-06-01, 22:46   #1668
Maliniarka
Zakorzenienie

Imp nie myślałam, że to wykonalne, ale marudzisz więcej ode mnie
ładnie przycięłaś ogonek
ale musisz zrobić odrost i te brwi w końcu, bo będę pałować
szminka nie pasuje do całości, czerwień może być, ale nie ten odcień przy tym odcieniu włosów

wiem, że upierdliwiec ze mnie, ale znowu zobaczyłam to zdjęcie Twoje, ogólnie nadal obstaję przy blondzie

theUnlike przepięknie wygląda ten rudzielec w tym kolorze, co pokazałaś, szał

bijum ładne fale

Klaudenc piękna ta fryzura, którą pokazywałaś
ale Twoje włosy z codziennika też wyglądają świetnie, to nie masz czego żałować

Nagomiko jak jedna strona się nie zakręci można podpiąć za uchem i przełożyć włosy na drugą stronę, uwielbiam takie uczesania
rzeczywiście troszkę wyprost z jednej strony, ale wyglądasz cudownie, masz piękne włosy i ich kolor do mnie przemawia, pięknie dobrana do cery pomadka

Miskaa87 super są, ale chyba najdłuższą warstwę bym trochę podcięła parę cm żeby je wizualnie zagęścić

Wizażanka bardzo ładne, plażowy look taki kolor tez piękny
ciutkę dół bym podcięła same końcóweczki, żeby odświeżyć
grzywka wg mnie wygląda ok, przedziałek na bok tez mi się podoba, ale wg mnie jest nieco za daleko spróbowałabym robić go trochę bliżej środka (na tej wysokości, gdzie brew ma łuk) i trochę bardziej na czoło zaczesała, bo masz dość wysokie
ładna jesteś te zmarszczki od uśmiechu są ładne gorzej jak ktoś ma takie od marszczenia brwi (lwie)

Iwonisiu ja po części zgadzam się z Basią, o też pamiętam z poprzednich części, że płakałaś za silikonem (jakiś krem lub pianka pantene?) i teraz znowu
jeśli uważasz i widzisz, że silikony Ci służą to ich używaj ja nie widzę powodu, żeby tego nie robić
super wyglądają Twoje kręciołki burza blond loków

Wikaa84 jakie Ty masz ruloniska

KikoX ładne włosiska, nie widać tego o czym piszesz na zdjęciach

Myszko masz włosy jak marzenie

Gwiazdka śliczna jesteś w papilotowych super, w naturalnych brakuje im życia, ponoć wierzch może gorzej się kręcić przez czynniki zewnętrzne
pewnie Ci się nie spodoba to co powiem, ale obcięłabym jakieś 5 cm minimum, dałabym im protein więcej i spróbowała stylizować na żel

Seviwren ja rozczesuję po oleju TT, żeby go dobrze rozprowadzić

Chatul mam zachomikowaną jedną butlę Alterry morelowej i aż mi jej szkoda nie ma zastępnika godnego

Cassie miałam raz maskę Yes To Carrots, ale bez większego szału, zwłaszcza za taką cenę, chociaż Ajriszmarta chwaliła

Sandra dyfuzor bardzo zmienia wygląd włosów w moim przypadku, suszarka z jonizacją też, tym bardziej, że ja zawsze suszę włosy

Agnes fajny bałagan te ruloniki, które widzę z boku są przeurocze

nadrobiłam mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za szczerość, jakoś wszystko bym podcinała może dlatego, że sama powinnam to zrobić
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-06-01 o 22:57
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:49   #1669
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ładnie przycięłaś ogonek
szminka nie pasuje do całości, czerwień może być, ale nie ten odcień przy tym odcieniu włosów

wiem, że upierdliwiec ze mnie, ale znowu zobaczyłam to zdjęci Twoje ogólnie nadal obstaję przy blondzie
No już, już!
Zrobię wszystko! no już spokojnie! odrost zrobić muszę, bo irytuje mnie okropnie i pewnie na dniach zrobię brwi przy okazji też
Lubię Twoją upierdliwość

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-06-01 o 22:51
Stary 2014-06-01, 22:57   #1670
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
No już, już!
Zrobię wszystko! no już spokojnie! odrost zrobić muszę, bo irytuje mnie okropnie i pewnie na dniach zrobię brwi przy okazji też
Lubię Twoją upierdliwość
wszystkiego nie zrobisz, ale jak robisz blond to nie rób odrostu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-06-01, 22:59   #1671
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego nie zrobisz, ale jak robisz blond to nie rób odrostu
Będę blondyną! Obiecuję! we wrześniu już będę blondyną
Stary 2014-06-01, 23:07   #1672
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul mam zachomikowaną jedną butlę Alterry morelowej i aż mi jej szkoda nie ma zastępnika godnego
A używałaś jakichś masek albo odżywek Alverde?
Stary 2014-06-01, 23:12   #1673
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
A używałaś jakichś masek albo odżywek Alverde?
no właśnie miałam tą morelową, ale to nie to, i chyba nie chce mi się zamawiać online i sprowadzać więcej :|
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-06-01, 23:15   #1674
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
no właśnie miałam tą morelową, ale to nie to, i chyba nie chce mi się zamawiać online i sprowadzać więcej :|
Też miałam morelową. Fajna była, ale bez szału. Miała zbyt wodnistą konsystencję. Za to z tej samej serii jest też maska do włosów, może ona będzie lepsza. Mnie się akurat chce coś przez neta zamówić, zwłaszcza, że nowości włosowych od dawna u mnie brak, a odżywki prawie wszystkie się już pokończyły. Muszę szybko uzupełnić zapasy.
Stary 2014-06-01, 23:28   #1675
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez curlier Pokaż wiadomość
Hej, używałyście kozieradki na skalp? Jeśli tak, to czy wysusza ona skórę głowy? Chciałabym zacząć stosować, ale mam wysuszoną skórę przez antybiotyki i nie chciałabym przesuszać jej jeszcze bardziej. Z góry dziękuję za odpowiedź
- Ja używam, i U MNIE nie wysusza. Ale co głowa...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 07:16   #1676
myszka2020
Zakorzenienie

Tak na szybko:
Miałam odżywkę yes to carrots, ładnie mi się po niej kręciło i przyjemnie nawilżała. Na maskę się czaję kiedyś

Z alverde mam niemalże wszystkie odlewki, ale na razie używałam tylko tej morelowej z cytryną. U mnie jednak alterra z granatem działa podobnie do alterki z morelą, zatem nie pomogę chyba.
Stary 2014-06-02, 09:29   #1677
paulownia
Zakorzenienie

Myszka2020, dobrze, ze Cie tu widze juz od jakiegos czasu sie przymierzam, zeby cie zdybac i podpytac, jak sobie radzilas z wypadaniem wlosow po ciazy. Bo ja jestem w 7 miesiacu i truchleje na mysl, co sie bedzie dzialo na jesieni.
Pamietam jak jeszcze w ciazy chodzilas i wrzucalas tu gdzies zdjecie wlosow, ktoras z dziewczyn skomentowala ''Jak sie oglada Myszki zdjecia, to nic tylko chce sie pielegnowac wlosy i w ciaze zachodzic''.
Zaolejowalam sie mieszanka oliwy, lnianego i parafinowej oliwki dla niemowlat i zaraz bede sie zmywac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:29   #1678
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie przycięłaś ogonek

wiem, że upierdliwiec ze mnie, ale znowu zobaczyłam to zdjęcie Twoje, ogólnie nadal obstaję przy blondzie

theUnlike przepięknie wygląda ten rudzielec w tym kolorze, co pokazałaś, szał

bijum ładne fale

Klaudenc piękna ta fryzura, którą pokazywałaś
ale Twoje włosy z codziennika też wyglądają świetnie, to nie masz czego żałować

Nagomiko jak jedna strona się nie zakręci można podpiąć za uchem i przełożyć włosy na drugą stronę, uwielbiam takie uczesania
rzeczywiście troszkę wyprost z jednej strony, ale wyglądasz cudownie, masz piękne włosy i ich kolor do mnie przemawia, pięknie dobrana do cery pomadka

Miskaa87 super są, ale chyba najdłuższą warstwę bym trochę podcięła parę cm żeby je wizualnie zagęścić

Wizażanka bardzo ładne, plażowy look taki kolor tez piękny
ciutkę dół bym podcięła same końcóweczki, żeby odświeżyć
grzywka wg mnie wygląda ok, przedziałek na bok tez mi się podoba, ale wg mnie jest nieco za daleko spróbowałabym robić go trochę bliżej środka (na tej wysokości, gdzie brew ma łuk) i trochę bardziej na czoło zaczesała, bo masz dość wysokie
ładna jesteś te zmarszczki od uśmiechu są ładne gorzej jak ktoś ma takie od marszczenia brwi (lwie)

Iwonisiu ja po części zgadzam się z Basią, o też pamiętam z poprzednich części, że płakałaś za silikonem (jakiś krem lub pianka pantene?) i teraz znowu
jeśli uważasz i widzisz, że silikony Ci służą to ich używaj ja nie widzę powodu, żeby tego nie robić
super wyglądają Twoje kręciołki burza blond loków

Wikaa84 jakie Ty masz ruloniska

KikoX ładne włosiska, nie widać tego o czym piszesz na zdjęciach

Myszko masz włosy jak marzenie

Gwiazdka śliczna jesteś w papilotowych super, w naturalnych brakuje im życia, ponoć wierzch może gorzej się kręcić przez czynniki zewnętrzne
pewnie Ci się nie spodoba to co powiem, ale obcięłabym jakieś 5 cm minimum, dałabym im protein więcej i spróbowała stylizować na żel

Seviwren ja rozczesuję po oleju TT, żeby go dobrze rozprowadzić

Cassie miałam raz maskę Yes To Carrots, ale bez większego szału, zwłaszcza za taką cenę, chociaż Ajriszmarta chwaliła

Sandra dyfuzor bardzo zmienia wygląd włosów w moim przypadku, suszarka z jonizacją też, tym bardziej, że ja zawsze suszę włosy

Agnes fajny bałagan te ruloniki, które widzę z boku są przeurocze

nadrobiłam mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za szczerość, jakoś wszystko bym podcinała może dlatego, że sama powinnam to zrobić
Ales sie opisala podciac by pasowalo bo widze, ze takie ogonki, ale niedawno podcinalam a z grzywka sprobuje blizej srodka, ale ona sama tam ucieka i nosze roznie, czasami bardziej na czolo, czasami tak jak na zdj, w zaleznosci jak sie sama ulozy

Stary 2014-06-02, 09:56   #1679
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Myszka2020, dobrze, ze Cie tu widze juz od jakiegos czasu sie przymierzam, zeby cie zdybac i podpytac, jak sobie radzilas z wypadaniem wlosow po ciazy. Bo ja jestem w 7 miesiacu i truchleje na mysl, co sie bedzie dzialo na jesieni.
Pamietam jak jeszcze w ciazy chodzilas i wrzucalas tu gdzies zdjecie wlosow, ktoras z dziewczyn skomentowala ''Jak sie oglada Myszki zdjecia, to nic tylko chce sie pielegnowac wlosy i w ciaze zachodzic''.
Zaolejowalam sie mieszanka oliwy, lnianego i parafinowej oliwki dla niemowlat i zaraz bede sie zmywac.
Jestem jestem
U mnie kochana po ciąży był ten problem, że ja strasznie się stresowałam , bo synek przez rok miał kolki. Włosy wtedy wypadały mi koszmarnie, ale na pocieszenie dodam, że kiedy kolki skończyły się, wypadanie minęło jak ręką odjął

Ale szczerze mówiąc, w trakcie tego roku nic nie robiłam z wypadaniem, ba, ja nawet nie pielęgnowałam włosów, po płaczach synka nie miałam na to fizycznej i psychicznej siły wtedy. Zdarzało mi się je myć żelem pod prysznic i tyle, o niczym innym nie myślałam

Ale u nas to była kwestia glutenu i mam wielki żal do pediatrów, którzy to negowali. Jakbym nie wzięła sprawy w swoje ręce i na własną rękę go nie odstawiła, to nie wiem, co byłoby dalej.

Ale nie stresuj się, włosy po porodzie czasem wypadają, czasem nie, przeważnie nie trwa to tak długo i tak strasznie, jak u mnie
Stary 2014-06-02, 10:26   #1680
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jestem jestem
U mnie kochana po ciąży był ten problem, że ja strasznie się stresowałam , bo synek przez rok miał kolki. Włosy wtedy wypadały mi koszmarnie, ale na pocieszenie dodam, że kiedy kolki skończyły się, wypadanie minęło jak ręką odjął

Ale szczerze mówiąc, w trakcie tego roku nic nie robiłam z wypadaniem, ba, ja nawet nie pielęgnowałam włosów, po płaczach synka nie miałam na to fizycznej i psychicznej siły wtedy. Zdarzało mi się je myć żelem pod prysznic i tyle, o niczym innym nie myślałam

Ale u nas to była kwestia glutenu i mam wielki żal do pediatrów, którzy to negowali. Jakbym nie wzięła sprawy w swoje ręce i na własną rękę go nie odstawiła, to nie wiem, co byłoby dalej.

Ale nie stresuj się, włosy po porodzie czasem wypadają, czasem nie, przeważnie nie trwa to tak długo i tak strasznie, jak u mnie
Dzieki wielkie ano, zobaczymy jak to pojdzie. Ja tez sie nastawiam na pielegnacje minimalna po porodzie, to zalezy jak mi sie moj maly bedzie dawal we znaki. Na razie wlosy mam ladne, rosna szybko i nie wypadaja prawie wcale... ciazowe hormony dzialaja bezblednie. Korzystam z okazji i zapuszczam.
A teraz wlasnie schne i juz widze spiralki.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości