|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Na Allegro jakąś widziałam.
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę miała możliwość przetestowania kremu do loków Boots'a
ciekawe jak u mnie się sprawdzi.
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakieś moczenie rąk i nakładanie żelu, moczenie rąk i Bootsa, sam Boots, Marc Anthony z tego co pamiętam też, nowa wersja Pantene do loków też nie
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Pomocy !
byłam dwa dni temu u fryzjera obciąć włosy i zaproponowano mi ich ułożenie wyglądały cudownie po tym całym zabiegu jak się okazało była to suszarka z dyfuzorem stąd moje pytanie macie? używacie? czy rzeczywiście jest to tak ważny sprzęt w pielęgnacji włosów kręconych? ma bardzo działanie niszczące ? możecie coś polecić tak do 100 zł najlepiej firmy remington bo do niej mam zaufanie znalazłam taką fajną na all za 88 zł ale nadal myślę czy warto ![]() a do loczków polecam krem brocatio dla mnie rewelacja
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak Tobie pasuje fryzura po dyfuzorze, to śmiało kupuj suszarkę z dyfuzorem. Ewentualnie, jak teraz masz swoją suszarkę, która Ci pasuje, to możesz próbować dokupić sam dyfuzor.
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
szczerze? dla mnie suszarka to suszarka mam jakiegoś tam łucznika za grosze używałam go może raz w życiu więc nie wiem czy jest jakaś różnica między "całą" suszarką z dyfuzorem (markową) a jakąś tam + dyfuzor pytam czy to rzeczywiście zasługa tego dyfuzora czy jednak u fryzjera to wszystko są w stanie zrobić czyt. cudo nawet z takiego nic jak mam na głowie bo nie wiem czy to kwestia, że to na prawdę jest takie dobre i warto to mieć czy chodzi o dobre i umiejętne ułożenie ich przez osobę znającą się na tym
![]() pewnie niezrozumiale napisałam, przepraszam
|
|
|
|
#1658 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1659 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam moje drugodniowe- 2ga próba połączenia w reanimacji Joaśka (miód i mleko)+2krople winogronowego+ odrobinka żelu. Mam wrażenie, że włosy sa jakieś bardziej hmm... mięsiste?
zdjęcie zrobione zaraz po chwilowym kucyku więc się dziura jakaś z tyłu zrobiła
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie wychodzi nie ma opcji, mam za luźny skręt nie da się go ratować po nocy
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Mam głupie pytanie
Jeżeli włosy po zamoczeniu są ciężkie (czasami kark boli) i po wysuszeniu (ściągają kucyk do dołu) to znaczy, że są obciążone i to chyba nie zbyt dobrze? Co drugie mycie nakładam olej, maskę z miodem i odżywkę widzę wygładzanie co mnie niesamowicie cieszy, ale czasami głowa boli bo włosy są jak ołowiane Myślicie, że jak uszczuple im troche produktów to będzie lepiej?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1663 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzeba czasu, a włoski się odwdzięczą Żel z lidla jest bardzo przyjemny, lubię go. Cytat:
![]() Chyba że jakaś mocno odżywcza maska typu łyżka maski i łyżeczka oleju, wtedy zmywam odżywką bądź lekkim szamponem Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Ja reanimuję przeważnie na mokre kapkę żelu i suszę chwilkę z dyfuzorem. Cytat:
![]() Użyłam dziś 1 raz bananowego scandica z dodatkiem oleju z pestek malin, suszyłam na prosto - bardzo nawilżonooo i gładziutko
|
||||||||||
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
Hej, używałyście kozieradki na skalp? Jeśli tak, to czy wysusza ona skórę głowy? Chciałabym zacząć stosować, ale mam wysuszoną skórę przez antybiotyki i nie chciałabym przesuszać jej jeszcze bardziej. Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#1666 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy coś z Alverde nie dałoby podobnego efektu. Mam parę kolejnych odżywek na oku, może kupię kilka w tym tygodniu ![]() Cytat:
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Imp nie myślałam, że to wykonalne, ale marudzisz więcej ode mnie
![]() ładnie przycięłaś ogonek ale musisz zrobić odrost i te brwi w końcu, bo będę pałować ![]() szminka nie pasuje do całości, czerwień może być, ale nie ten odcień przy tym odcieniu włosów wiem, że upierdliwiec ze mnie, ale znowu zobaczyłam to zdjęcie Twoje, ogólnie nadal obstaję przy blondzie ![]() theUnlike przepięknie wygląda ten rudzielec w tym kolorze, co pokazałaś, szał ![]() bijum ładne fale ![]() Klaudenc piękna ta fryzura, którą pokazywałaś ![]() ale Twoje włosy z codziennika też wyglądają świetnie, to nie masz czego żałować ![]() Nagomiko jak jedna strona się nie zakręci można podpiąć za uchem i przełożyć włosy na drugą stronę, uwielbiam takie uczesania rzeczywiście troszkę wyprost z jednej strony, ale wyglądasz cudownie, masz piękne włosy i ich kolor do mnie przemawia, pięknie dobrana do cery pomadka Miskaa87 super są, ale chyba najdłuższą warstwę bym trochę podcięła parę cm żeby je wizualnie zagęścić Wizażanka bardzo ładne, plażowy look taki kolor tez pięknyciutkę dół bym podcięła same końcóweczki, żeby odświeżyć grzywka wg mnie wygląda ok, przedziałek na bok tez mi się podoba, ale wg mnie jest nieco za daleko spróbowałabym robić go trochę bliżej środka (na tej wysokości, gdzie brew ma łuk) i trochę bardziej na czoło zaczesała, bo masz dość wysokie ładna jesteś te zmarszczki od uśmiechu są ładne gorzej jak ktoś ma takie od marszczenia brwi (lwie)Iwonisiu ja po części zgadzam się z Basią, o też pamiętam z poprzednich części, że płakałaś za silikonem (jakiś krem lub pianka pantene?) i teraz znowu jeśli uważasz i widzisz, że silikony Ci służą to ich używaj ja nie widzę powodu, żeby tego nie robićsuper wyglądają Twoje kręciołki burza blond lokówWikaa84 jakie Ty masz ruloniska ![]() KikoX ładne włosiska, nie widać tego o czym piszesz na zdjęciach Myszko masz włosy jak marzenie Gwiazdka śliczna jesteś w papilotowych super, w naturalnych brakuje im życia, ponoć wierzch może gorzej się kręcić przez czynniki zewnętrznepewnie Ci się nie spodoba to co powiem, ale obcięłabym jakieś 5 cm minimum, dałabym im protein więcej i spróbowała stylizować na żel ![]() Seviwren ja rozczesuję po oleju TT, żeby go dobrze rozprowadzić Chatul mam zachomikowaną jedną butlę Alterry morelowej i aż mi jej szkoda nie ma zastępnika godnego ![]() Cassie miałam raz maskę Yes To Carrots, ale bez większego szału, zwłaszcza za taką cenę, chociaż Ajriszmarta chwaliła ![]() Sandra dyfuzor bardzo zmienia wygląd włosów w moim przypadku, suszarka z jonizacją też, tym bardziej, że ja zawsze suszę włosy Agnes fajny bałagan te ruloniki, które widzę z boku są przeurocze nadrobiłam mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za szczerość, jakoś wszystko bym podcinała może dlatego, że sama powinnam to zrobić
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-06-01 o 22:57 |
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobię wszystko! no już spokojnie! odrost zrobić muszę, bo irytuje mnie okropnie i pewnie na dniach zrobię brwi przy okazji też Lubię Twoją upierdliwość ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-06-01 o 22:51 |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1672 |
|
ma zielone pojęcie
|
A używałaś jakichś masek albo odżywek Alverde?
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie miałam tą morelową, ale to nie to, i chyba nie chce mi się zamawiać online i sprowadzać więcej :|
|
|
#1674 |
|
ma zielone pojęcie
|
Też miałam morelową. Fajna była, ale bez szału. Miała zbyt wodnistą konsystencję. Za to z tej samej serii jest też maska do włosów, może ona będzie lepsza. Mnie się akurat chce coś przez neta zamówić, zwłaszcza, że nowości włosowych od dawna u mnie brak, a odżywki prawie wszystkie się już pokończyły. Muszę szybko uzupełnić zapasy.
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
- Ja używam, i U MNIE nie wysusza. Ale co głowa...
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko:
![]() Miałam odżywkę yes to carrots, ładnie mi się po niej kręciło i przyjemnie nawilżała. Na maskę się czaję kiedyś Z alverde mam niemalże wszystkie odlewki, ale na razie używałam tylko tej morelowej z cytryną. U mnie jednak alterra z granatem działa podobnie do alterki z morelą, zatem nie pomogę chyba. |
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka2020, dobrze, ze Cie tu widze
juz od jakiegos czasu sie przymierzam, zeby cie zdybac i podpytac, jak sobie radzilas z wypadaniem wlosow po ciazy. Bo ja jestem w 7 miesiacu i truchleje na mysl, co sie bedzie dzialo na jesieni . Pamietam jak jeszcze w ciazy chodzilas i wrzucalas tu gdzies zdjecie wlosow, ktoras z dziewczyn skomentowala ''Jak sie oglada Myszki zdjecia, to nic tylko chce sie pielegnowac wlosy i w ciaze zachodzic'' .Zaolejowalam sie mieszanka oliwy, lnianego i parafinowej oliwki dla niemowlat i zaraz bede sie zmywac.
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podciac by pasowalo bo widze, ze takie ogonki, ale niedawno podcinalam i nosze roznie, czasami bardziej na czolo, czasami tak jak na zdj, w zaleznosci jak sie sama ulozyWysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie kochana po ciąży był ten problem, że ja strasznie się stresowałam , bo synek przez rok miał kolki. Włosy wtedy wypadały mi koszmarnie, ale na pocieszenie dodam, że kiedy kolki skończyły się, wypadanie minęło jak ręką odjął ![]() Ale szczerze mówiąc, w trakcie tego roku nic nie robiłam z wypadaniem, ba, ja nawet nie pielęgnowałam włosów, po płaczach synka nie miałam na to fizycznej i psychicznej siły wtedy. Zdarzało mi się je myć żelem pod prysznic i tyle, o niczym innym nie myślałam ![]() Ale u nas to była kwestia glutenu i mam wielki żal do pediatrów, którzy to negowali. Jakbym nie wzięła sprawy w swoje ręce i na własną rękę go nie odstawiła, to nie wiem, co byłoby dalej. Ale nie stresuj się, włosy po porodzie czasem wypadają, czasem nie, przeważnie nie trwa to tak długo i tak strasznie, jak u mnie
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano, zobaczymy jak to pojdzie. Ja tez sie nastawiam na pielegnacje minimalna po porodzie, to zalezy jak mi sie moj maly bedzie dawal we znaki. Na razie wlosy mam ladne, rosna szybko i nie wypadaja prawie wcale... ciazowe hormony dzialaja bezblednie. Korzystam z okazji i zapuszczam . A teraz wlasnie schne i juz widze spiralki .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

Jakieś moczenie rąk i nakładanie żelu, moczenie rąk i Bootsa, sam Boots, Marc Anthony z tego co pamiętam też, nowa wersja Pantene do loków też nie

Jeżeli włosy po zamoczeniu są ciężkie (czasami kark boli) i po wysuszeniu (ściągają kucyk do dołu) to znaczy, że są obciążone i to chyba nie zbyt dobrze? Co drugie mycie nakładam olej, maskę z miodem i odżywkę widzę wygładzanie co mnie niesamowicie cieszy, ale czasami głowa boli bo włosy są jak ołowiane 

klask i: