|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
U mnie nadal nic... w nocy prawie nie spalam.. mialam kilka razy bolesne skurcze, ale co z tego jak nadal nieregularne. .. po nocy mialam znowu rozowa wkladke, pokazywalam pielęgniarce, mowila ze moze to być nadal sluz
I co gorsza mimo, ze biore te leki co kazali i leze moje cisnienie nadal 130/90, nie podobalo sie pielęgniarce. .. Maly mial sprawdzane tetno i jest ok, w ciagu ok 40 minut naliczylam tez 9 ruchow, podobno nie jest zle, bo w ciagu godziny ma byc conajmniej 6... teraz tak leze bez celu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana spokojnie, może coś ruszy
najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- A ja wracam z wc, bo od rana wzięło mnie na Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam że wejdę i przeczytam że malutki już na świecie Zalamana nie leżysz bez celu, widzisz badają Cię, ciśnienie mierzą, jesteś pod kontrolą, są w stanie zareagować w odpowiednim momencie ![]() Mania będzie dobrze, przyniesiesz nam foteczkę ślicznego bobo u Ciebie zubi wróżyła chłopca?![]() Jull a jak dzisiejsza noc minęła, trochę lepiej małemu? ![]() Ja wczoraj zrobiłam sobie frytki, a wieczorem dziewczyny.... tak się umęczyłam, tak wymiotowałam że mnie do dziś gardło i żołądek bolą no po prostu masakra, męczyłam się prawie do 1. w nocy, dawno tak strasznie nie wymiotowałam ![]() A w ogóle ostatnio ogladałam też tak jak Mania mebelki... no bo ten pokój taki pusty, nawet nie będę miała gdzie pochować wyprawkę itd... co myślicie? taka duża szafa narożna mi się podoba, ze 2 regały i komoda ![]() http://www.forte.com.pl/meble/kolekcje/libelle.html
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu tak samo dziewczyny lezały i nikt nie mial zamiaru ich wypuszczac. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
pewnie dlatego. A moze za duzo tez zjadłas? Lepiej unikaj takich potraw Na meblach sie nie znam, ja mam zwykla komode dla dziecka ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem God, malo zjadłam, w sumie tyle co zwykle, w zeszłym tyg jadłam 2 razy i było ok
ja to bym chciała chociaż o połowę zmniejszyć dawkę dupka bo też powoduje wymioty, nikt chyba nie łyka tyle co ja
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się w 38 tc Cytat:
Powodzenia na wizycie, będzie dobrze Cytat:
Ja właśnie, najbardziej mam stracha, że już się zacznie, a ja wpadnę w panikę, jak się wyszukuje, dojadę do szpitala... Szczerze, to wolałabym tak jak Ty teraz, albo ja w poprzedniej ciąży, już w szpitalu zacząć akcję, byłabym spokojniejsza. Mania, jagatka - współczuję Wam tych mdłości i wymiotów, oby szybko przeszło. Carmenko, dziękujemy bardzo za pamięć @):- My też cały czas myślimy i w tych myślach wspieramy. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko chyba teściowa i dwie szwagierki mówią, że dziewczynka ja to bym dziewczynkę chciała, ale wiadomo - najważniejsze, żeby zdrowe było pewno jak się dowiem, że chłopiec to też będę do sufitu skakać tak jak kicia miała ![]() współczuję wymiotów...ja miałam takie akcje tylko parę razy, ale to jest straszne a meble bardzo ładne tylko jak będziesz miała chłopca to czy te wstawki różowe będą pasowały czy są też inne kolory? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- wik gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Zalamana tak jak wik pisze, też jestem zdania, że lepiej poleżeć przed porodem w szpitalu niż nagle na szybkiego jechać w panice, bo się zaczyna
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie był ordynator na wizycie z cala swita lekarzy... obejrzal sobie moja karte i stwierdzil, ze zmniejsza mi ilosc tabletek z 3 na 2 na dobe, albo w ogole sie zastanowia czy nie odstawic i zobaczyc jak to moje cisnienie bedzie wygladalo bez tabletek... tak to jesli nic sie nie będzie dzialo, beda czekac do czwartku i wtedy myslec co dalej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plamię, ale tak co kilka dni no i od jakichś mniej więcej 2 tygodni nie pojawiaja się krwawienia więc jest o niebo lepiej niż m-c temu A jak mówią, ze jak sie w ciaży męczysz z wymiotami to chłopiec czy dziewczynka? Wiem ze to tylko takie gadanie, ale jak to jest? bo np cerę to ja mam na zmianę, raz ładną raz okropną ![]() Wik gratulacje ale się niedlugo zaczną porody jeszcze troszkę i będziesz liczyc ile tygodni ma dzieciatko ![]() Zalamana do czwartku? ja tam nie wiem co powinni robić a czego nie, słuchaj lekarza i dzielnie czekaj
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze coś dopasujesz ![]() skoro plamisz to dupka pewno Ci zostawią, ale może chociaż dawkę zmniejszą. poczekaj do wizyty a co do wymiotów to nie mam pojęcia czy na chłopca czy na dziewczynkę ![]() ja też z cerą różnie mam
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Myślałam, że wejdę i dowiem się, że Alek już na świecie Zalamana ważne, że mają Ciebie i maluszka pod kontrolą Jagatka ja wciąż biorę dupka 3 razy dziennie współczuję wymiotów kurczę ja to ani raz w ciąży nie wymiotowałam a mebelki fajne Mania za wizytę ![]() Wik gratulacje, już bliziutko ![]() A ja byłam rano na badaniach i pielęgniarka pobierająca mi krew mówi: o pani to już do nas na poród niedługo na co ona z taką pewnością: mnie ten brzuch to na czerwiec wygląda
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie patrz na inne osoby bo ruchy kazda czuje w swoim czasie. Przede wszystkim zależy od tego gdzie masz łożysko. Ja np. poczułam pierwsze ruchy ok 18-19 tc. God też jakoś tak a nawet chyba później bo też pewna nie była. Także nie martw się tym bo to nic nie oznacza Trzymam za wizytę Cytat:
i donoszoną córeczkę Cytat:
![]() Dziś mam ładnie rozplanowany dzień pierw idę odebrać wyniki po drodze zajdę do babci od niej na KTG i z KTG do apteki po witaminy i do domu.A jutro wizyta już dawno tak na nią nie czekałam jak teraz...
|
|||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
zubi
ciekawa jestem co tam Ci jutro na wizycie powie
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie
Maniutka nie stresuj się ruchami ja tam jakieś motyle czułam w 17-tym tygodniu, ale to jednorazowo i tyle
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam cierpliwie do wizyty i tyle ale w robocie nic prawie nie zrobiłam, bo nie mam weny i głowy dziś do tego
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dokładnie mi to samo powiedział a nawet kazał nie nastawiać się na tak szybko bo miałam wtedy łożysko na przodzie. |
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizytę w sobotę już ![]() Cytat:
teraz za to tak szaleje, że czasem chodzić nie mogę nie wiem skąd ma tyle siły
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze ![]() ja też mam z przodu łożysko Cytat:
jutro wchodzę w 5 miesiąc
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale leci
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą... tak w czerwcu pod sam koniec byłoby już bezpiecznie Ostatnie wizyty są zawsze pełne emocji już zaczynam trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mebelki śliczne, ale drogie Pytałaś kochana o mojego synusia a więc: noc jak zwykle mało przespana, cały czas stękał, jęczał, marudził. Podałam mu wczoraj te krople ale nic nie zadziałały, pewnie od razu nie zadziałają więc poczekamy jeszcze kilka dni. Poza tym wiedziałam, że męczy go kupka, bo od 3 dni jej nie robił. Biedactwo nawet na rączkach nie dał się uspokoić aż w końcu o 9:00 zdecydowałam się zrobić mu cieplutką herbatkę z kopru włoskiego i delikatnie posłodziłam (inaczej bez cukru jej nie wypije) i wypił 50 ml. Po odbiciu wzięłam go na przewijak i rozebrałam do pieluchy. Pomasoałam dosyć mocniej brzuszek i zrobiłam 'rowerek' oraz przyciągałam jego uda do brzuszka. Minęło 5 minut jak poleciało z niego niemało... - nie wiedziałam jak mam zatamować hihi. Zużył dwie pieluchy od razu, które mu podkładałam pod pupę. I na koniec jeszcze, gdy ładnie go wymyłam zrobił na mamusie siusiu A ja idę obrać ziemniory na obiad i powiesić pranie, bo stoję z robotą ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Tylko się cieszyć głuptasku Ale jestem podekscytowana zbliżającymi się terminami waszych porodów no i cała ta sytuacja z Załamaną... Jagodzia - jak tam po Chrzcinach? |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale strach jest też już spory a za tydzień wypłata i kończę zakupy wyprawkowe
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Jul jak to niewiele dziecku do szczęścia potrzeba
zrobić kupkę i obsiusiać mamusię dobrze, że już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
a tu już kończenie zakupów wyprawkowych
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czekałam długo na pierwszą wizytę a tu już końcówka nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała może następna będzie wolniejsza
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z bicza strzelił
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Załamana, a już myślałam że jednak urodziłaś. Pewnie ciężko będzie wytrzymać do czwartku a jak się już po terminie jest to już w ogóle. No ale może synuś zrobi niespodziankę i nie będzie jednak tyle czekał, choć widać że ewidentnie się jemu nigdzie nie spieszy i u mamusi w brzuszku jemu jest najwygodniej
![]() U nas póki co nic się nie dziele choć od ostatnich 3-4 dni łapie mnie coś na dole jak na @ cholera wie czy to jakieś skurcze czy nie dziś dodatkowo tak z rana mnie łapało. Dodatkowo w nocy mój kręgosłup dał mi ostro popalić.
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

jeszcze tak późno 

23.06.2011
01.06.2013
u Ciebie zubi wróżyła chłopca?

no po prostu masakra, męczyłam się prawie do 1. w nocy, dawno tak strasznie nie wymiotowałam 
no bo ten pokój taki pusty, nawet nie będę miała gdzie pochować wyprawkę itd... co myślicie? taka duża szafa narożna mi się podoba, ze 2 regały i komoda 
j

ja to bym dziewczynkę chciała, ale wiadomo - najważniejsze, żeby zdrowe było 

kurczę ja to ani raz w ciąży nie wymiotowałam
nie patrz na inne osoby bo ruchy kazda czuje w swoim czasie. Przede wszystkim zależy od tego gdzie masz łożysko. Ja np. poczułam pierwsze ruchy ok 18-19 tc. God też jakoś tak a nawet chyba później bo też pewna nie była. Także nie martw się tym bo to nic nie oznacza
i donoszoną córeczkę