Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-06-01, 19:09   #991
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
Owsianka gotowanej nie lubie ale 3-4 ³y¿ki p³atków owsianych + serek homo + jab³ko/gruszka/banan i do tego ziarna(migda³y, dynia, slonecznik) pycha

Omlet na s³odko z 3 jaj znowu z owocami czasem jak nie mam to z d¿emem ale staram sie unikaæ

Czasem pancaksy tez na s³odko lubie s³odkie ¶niadania bo wtedy przez resztê dnia nie ci±gnie mnie do slodkiego
Owsianki nie prze³knê w ¿adnej wersji, a próbowa³am ju¿ wszystkiego .
Za omletami nie przepadam, ale ostatecznie ujd± w t³umie. Czasem robiê te nale¶niki bananowe od blogilates (2 jajka + 1 banan).
A tak to nie mam pomys³ów. Nie chcê ju¿ je¶æ pieczywa. Jajecznicê wolê zostawiæ na kolacjê. No i jestem w kropce

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:22   #992
ewela93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Za omletami nie przepadam, ale ostatecznie ujd± w t³umie. Czasem robiê te nale¶niki bananowe od blogilates (2 jajka + 1 banan).
A tak to nie mam pomys³ów. Nie chcê ju¿ je¶æ pieczywa. Jajecznicê wolê zostawiæ na kolacjê. No i jestem w kropce
je¶li chodzi o zdrowe ¶niadania to mogê poleciæ Ci np:

Pasta drobiowa

chuda szynka z gotowanego kurczaka
Natka pietruszki
£y¿eczka soku z cytryny
Z±bek czosnku
chudy twaro¿ek
Jogurt naturalny
Sól i pieprz
li¶cie sa³aty
Chleb wasa

albo

Kasza jaglana z musem owocowym:
kasza jaglana 3 ³y¿ki
kiwi, banan, ma¶lanka
cynamon.
Kaszê ugotowaæ na wodzie. Kiwi i banana zmiksowaæ z ma¶lank± i cynamonem. Ta kasza bardzo smaczna jest.

Mam nadziejê, ¿e pomog³am ja tak jem i d³ugo po ¶niadaniu nie jestem g³odna
ewela93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:41   #993
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

cze¶c dziewczyny Ja dzis na krótko, stawiam siê na bacznosc i spisujê wszystkie grzechy
jestem padnieta
wczoraj
na obiado kolacje 17:00 mia³am grila zrobi³am sobie kurczaka z warzywami w paz³otku pycha ale jedn± kie³bache dla tradycji musia³am wci±gnac za to juz kolacji nie jad³am bo mia³am wyrzuty....
doprawi³am po³ow± szklanki piwka
jak zwykle wekend u mnie bez æwiczeñ
dzi¶ wspania³y dzieñ dziecka z rodzink±

dzi¶:
rano 2 kromki razowca i sa³atka warzywna z kurczakiem

w trasie do ino - rogalik francuski z pieczarkami 14:30

ma³y lód krêcony smietankowy 16:30

na kolacje tylko dopiero o 20;00 kurczak z kalafiorem i marchewk±

troche to za pózna pora dla mnie na jedzenie zazwyczaj jadam do max 19:00 ale by³am g³odna po ca³ym dniu latania za dzieciakami ,mielismy kilka kilometrów do pokonania po lpkiw i mam do¶c ,na to wszystko ubra³am nowe balerinki i mam ³adne b±belki na paluszkach ,jestem ciekawa jak jutro wbije siê w adasie na trening na 8rano i czy wogóle wstane

Jestem troche z³a na siebie ,ale wg. kalkulatora nie przekroczy³am kalorii, lecz czu³am sie fatalnie po wczorajszej kie³basie

uciekam dziewczynki ,Ja teraz bedê rzadziej zagl±da³a bo mój najdro¿szy w tym tyg wróci³ do PL i musimy narobic zaleg³o¶ci

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

³adnie cisniecie z tymi stronami juz 34

aha i chyba nie przywita³am siê z nowymi dziewczynami

mam tez ma³± sugestiê MELONADE aby zachowac porz±dek w tabelce osoby które siê pojawiaj± i chc± byæ dopisywane do tabelki powinny braæ czynny udzia³ w dyskusji conajmniej przez tydzieñ ,
,duzo mamy podgadaczy nieaktywnych a widzê ze kilka osób pojawi³o sie ,napisa³o i OT TYLE to taka moja sugestia mam nadziejê ¿e nie urazi³am nikogo ale wiecie o co mi chodzi

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2014-06-01 o 19:29
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:25   #994
donkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 410

Dziewczyny, idê 28czerwca na wesele i muszê jak±¶ sukienkê kupiæ. Co powiecie o tej? http://sukienkowo.com/nowosci/gorset...rno-rozowa/480

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:08   #995
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
niby nie powoduj± ale w 90%b powoduj± tycie ;( ja zamierzam siê do spirali koszt niewielki a i ³ykac nic nie trza (Ja to pewnie bym zapomnia³a nie raz ) starcza na ok 5 lat spokój ducha i komfort
Polecam mam j± od sierpnia.
Jest super nie trzeba o niczym pamiêtaæ, moja lekarka wybra³a tê za 600 z³, ale i tak warto by³o jak policzy siê. ¿e jest to koszt raz na 5 lat, wychodzi du¿o taniej ni¿ jakiekolwiek tabletki.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
no ja juz jestem zdecydowana tylko chyba najbardziej siê boje tego g³upiego dyskomfortu przy zak³adaniu
teraz uciekam dalej sprz±taæ ,i gubiæ t³uszczyk papapapa do wieczorka dziewuszki
Dyskomfort trwa 3 minuty, a spokój masz na 5 lat !!!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, czy moje 24 kilogramy (oko³o) do zrzucenia mo¿e siê przy³±czyæ?
Zapraszam do wspólnej zabawy mój cel 25

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:45   #996
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewela93 Poka¿ wiadomo¶æ
je¶li chodzi o zdrowe ¶niadania to mogê poleciæ Ci np:

Pasta drobiowa

chuda szynka z gotowanego kurczaka
Natka pietruszki
£y¿eczka soku z cytryny
Z±bek czosnku
chudy twaro¿ek
Jogurt naturalny
Sól i pieprz
li¶cie sa³aty
Chleb wasa

albo

Kasza jaglana z musem owocowym:
kasza jaglana 3 ³y¿ki
kiwi, banan, ma¶lanka
cynamon.
Kaszê ugotowaæ na wodzie. Kiwi i banana zmiksowaæ z ma¶lank± i cynamonem. Ta kasza bardzo smaczna jest.

Mam nadziejê, ¿e pomog³am ja tak jem i d³ugo po ¶niadaniu nie jestem g³odna
Pierwsza opcja brzmi ciekawie, rozumiem, ¿e trzeba jako¶ zblendowaæ, skoro ma byæ pasta?

Kaszê te¿ chêtnie wypróbujê, tylko bez ma¶lanki .
A powiedz mi, jak gotujesz kaszê jaglan±? Ja ostatnio próbowa³am jej na obiad i taka sobie wysz³a .

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
cze¶c dziewczyny Ja dzis na krótko, stawiam siê na bacznosc i spisujê wszystkie grzechy
jestem padnieta
wczoraj
na obiado kolacje 17:00 mia³am grila zrobi³am sobie kurczaka z warzywami w paz³otku pycha ale jedn± kie³bache dla tradycji musia³am wci±gnac za to juz kolacji nie jad³am bo mia³am wyrzuty....

dzi¶:

troche to za pózna pora dla mnie na jedzenie zazwyczaj jadam do max 19:00 ale by³am g³odna po ca³ym dniu latania za dzieciakami ,mielismy kilka kilometrów do pokonania po lpkiw i mam do¶c ,na to wszystko ubra³am nowe balerinki i mam ³adne b±belki na paluszkach ,jestem ciekawa jak jutro wbije siê w adasie na trening na 8rano i czy wogóle wstane

Jestem troche z³a na siebie ,ale wg. kalkulatora nie przekroczy³am kalorii, lecz czu³am sie fatalnie po wczorajszej kie³basie

uciekam dziewczynki ,Ja teraz bedê rzadziej zagl±da³a bo mój najdro¿szy w tym tyg wróci³ do PL i musimy narobic zaleg³o¶ci

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

³adnie cisniecie z tymi stronami juz 34

aha i chyba nie przywita³am siê z nowymi dziewczynami

mam tez ma³± sugestiê MELONADE aby zachowac porz±dek w tabelce osoby które siê pojawiaj± i chc± byæ dopisywane do tabelki powinny braæ czynny udzia³ w dyskusji conajmniej przez tydzieñ ,
,duzo mamy podgadaczy nieaktywnych a widzê ze kilka osób pojawi³o sie ,napisa³o i OT TYLE to taka moja sugestia mam nadziejê ¿e nie urazi³am nikogo ale wiecie o co mi chodzi
Wspó³czujê b±bli, bo w po³±czeniu z adidasami na trening mo¿e byæ nieciekawie :/.
Jeden cheat day mo¿na sobie zrobiæ . Szczególnie na dzieñ dziecka .

Sama siê zastanawia³am co z t± nasz± tabelk± zrobiæ. Te¿ nie chcê z niej nikogo wyrzucaæ, ale trochê mnie denerwuje, jak kto¶ nie podaje wagi nawet tydzieñ po wa¿eniu i wstawiam tak± pustaw± .
Mo¿e wspólnie ustalimy jakie¶ zasady...

W ogóle ja to mam zabawê z tymi tabelkami. Tworzê tam ró¿ne wersje np. wg wzrostu, wg wagi, wg ilo¶ci kilogramów do zrzucenia, wg tego kto najwiêcej zrzuci³ w danym tygodniu ... Normalnie jak cz³owiek sobie w³±czy prokrastynacjê to zabawa w ró¿ne aran¿acje tabelek jest strasznie fajna .
Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, idê 28czerwca na wesele i muszê jak±¶ sukienkê kupiæ. Co powiecie o tej? http://sukienkowo.com/nowosci/gorset...rno-rozowa/480
Ciekawa, my¶lê, ¿e do Twojej urody bêdzie pasowa³a .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-06-01 o 21:48
Stary 2014-06-01, 22:28   #997
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
to zapraszam bo mam zapas jajek i truskawek

a na jutro chyba przygotuje makaron ze szpinakiem
Skoro zapraszasz to na kolejnego omleta wpadam mam nadzieje ze blisko Trójmiasta mieszkasz

Cytat:
hej dziewczyny

miesi±c temu zaczê³am odchudzanie ale ostatnio jako¶ brakuje mi motywacji i szukam w³a¶nie jakiego¶ w±tku o te tematyce do którego mog³abym siê pod³±czyæ i czerpaæ, przyjmniecie mnie?

mia³am do zrzucenia 30 kg, prawie 6 uda³o mi siê przez ten miesi±c ju¿ zrzuciæ chocia¿ mia³am kilka wpadek ( niektóre spore niestety;p), przy wzro¶cie 163 wa¿y³am 85,2kg. Moja waga wymarzona to magiczne 55kg

liczê na pomoc i wsparcie oferuj±c swoje w zamian

odno¶nie chodakowskiej to te¿ nie lubiê z ni± æwiczyæ, mam wra¿enie ¿e jest jaka¶ taka sztuczna i monotonna w tych swoich filmikach; sto razy lepiej mi idzie z mel b
Jasne ¿e przyjmiemy
Jak udalo Ci siê zgubiæ 6 kg w miesi±c? Co mniej wiêcej jesz w ci±gu dnia lub jak± dietê stosujesz?

Cytat:

Rano dwie kanapki z serkiem, pó¼niej kurczaka z mizeri±, m³ode ziemniaki i fasolkê i trochê ogórka znowu, a teraz jeszcze banana i kilka moreli. W miêdzyczasie te¿ wypi³am sobie ¶wie¿o wyci¶niêty sok z pomarañczy.
Zosta³o mi ok. 500kcal na kolacjê .
A jeszcze dzisiaj taki wêglowodanowy dzieñ mi wyszed³, masakra .
.
Mo¿e w³a¶nie trzeba by³o co¶ z jajkami na kolacjê wymy¶liæ, omlet lub jajecznica ¿eby wêgli ju¿ nie by³o, bo w ci±gu dnia jak piszesz sporo wpad³o

Cytat:
jestem padnieta
wczoraj

dzi¶:

uciekam dziewczynki ,Ja teraz bedê rzadziej zagl±da³a bo mój najdro¿szy w tym tyg wróci³ do PL i musimy narobic zaleg³o¶ci [COLOR="Silver"]

Jeden lu¼niejszy dzieñ nie zaszkodzi zreszt± dajesz ostry wycisk na si³owni wiêc nale¿a³ siê dzieñ odpoczynku!
Ciesz siê T¯tem, czekamy

Cytat:
Mi siê podoba, ale ba³abym siê ¿e mnie pogrubi :P ale ogólnie ciekawa i urocza sukienka, napewno na wesele siê nadaje

Cytat:
Sama siê zastanawia³am co z t± nasz± tabelk± zrobiæ. Te¿ nie chcê z niej nikogo wyrzucaæ, ale trochê mnie denerwuje, jak kto¶ nie podaje wagi nawet tydzieñ po wa¿eniu i wstawiam tak± pustaw± .

W ogóle ja to mam zabawê z tymi tabelkami. Tworzê tam ró¿ne wersje np. wg wzrostu, wg wagi, wg ilo¶ci kilogramów do zrzucenia, wg tego kto najwiêcej zrzuci³ w danym tygodniu ... Normalnie jak cz³owiek sobie w³±czy prokrastynacjê to zabawa w ró¿ne aran¿acje tabelek jest strasznie fajna .
Mo¿e po prostu wpisywaæ now± osobê po tygodniu, jak poda wagê po tygodniu odchudzania, a nie tylko pocz±tkow± i koniec

Ja dzi¶ standardowo æwiczonka z hantelkami na ramiona, do tego przebieg³am siê jakie¶ 20 min, d³u¿szy spacer i zabieram siê do spania powoli
Wiêc do jutra Dziewczyny! Jutro siê wa¿ymy oficjalnie do tabelki?
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 22:41   #998
donkje
Raczkowanie

Cytat:
A muffiny? Jak jeszcze nie kupi³a¶ bia³ka w prochu to zast±p porcje od¿ywki jednym bananem ( przepis podawa³am parê stron wcze¶niej, mogê zawsze napisaæ jeszcze raz ). Tez wychodz± mega.
Albo placuszki owsiane na s³odko?

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê podoba, ale ba³abym siê ¿e mnie pogrubi :P ale ogólnie ciekawa i urocza sukienka, napewno na wesele siê nadaje
Pogrubi to pogrubi, jak to mówi± : z gówna bata nie ukrêcisz

Stary 2014-06-01, 22:46   #999
donkje
Raczkowanie

dzisiaj z diet± u mnie caa³kiem caaa³kiem. Wêgle poni¿ej 60g, bia³ka sporo, jestem w miarê zadowolona
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2014-06-01.jpg (69,4 KB, 14 za³adowañ)

Stary 2014-06-01, 23:19   #1000
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
S

Mo¿e w³a¶nie trzeba by³o co¶ z jajkami na kolacjê wymy¶liæ, omlet lub jajecznica ¿eby wêgli ju¿ nie by³o, bo w ci±gu dnia jak piszesz sporo wpad³o
Trzeba by³o, ale nawet jajecznica z 2 jajek (wiêcej nie jestem w stanie zje¶æ) ma ok. 200kcal, tak¿e to i tak trochê ma³o.
Jutro bardziej przemy¶lê swój jad³ospis (mam nadziejê!) i zrobiê jakie¶ zakupy po drodze.

Cytat:
Mo¿e po prostu wpisywaæ now± osobê po tygodniu, jak poda wagê po tygodniu odchudzania, a nie tylko pocz±tkow± i koniec
Niby tak, ale przyznam siê bez bicia, mam kiepsk± pamiêæ do imion, a co dopiero do nicków. Ciê¿ko jest ¶ledziæ kto siê wypowiada³ przez tydzieñ, a kto nie ...

Cytat:
Ja dzi¶ standardowo æwiczonka z hantelkami na ramiona, do tego przebieg³am siê jakie¶ 20 min, d³u¿szy spacer i zabieram siê do spania powoli
Wiêc do jutra Dziewczyny! Jutro siê wa¿ymy oficjalnie do tabelki?

Wa¿ymy siê w pi±tki moja droga! Chocia¿ i tak nie wszyscy tego przestrzegaj±

Cytat:
A muffiny? Jak jeszcze nie kupi³a¶ bia³ka w prochu to zast±p porcje od¿ywki jednym bananem ( przepis podawa³am parê stron wcze¶niej, mogê zawsze napisaæ jeszcze raz ). Tez wychodz± mega.
Albo placuszki owsiane na s³odko?
Zapisa³am sobie Twoje przepisy . Nie wiem czemu, nie pomy¶la³am o nich .
Jak s³owo dajê, jutro w wolnej chwili przejrzê te bia³ka i sobie jakie¶ zamówiê, bo to ju¿ jest dramat.

Zapomnia³am siê pochwaliæ, skoñczy³a siê laba, zaczê³am æwiczyæ . Pierwszy dzieñ 30 day shred za mn±. By³o ciê¿ko i bojê siê, ¿e jutro nie wstanê . Ale warto by³o! Trzymajcie kciuki, ¿ebym nie rzuci³a tego po 2 dniach.

BlankaSz mam nadziejê, ¿e obiad dzisiaj zjedzony?

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
dzisiaj z diet± u mnie caa³kiem caaa³kiem. Wêgle poni¿ej 60g, bia³ka sporo, jestem w miarê zadowolona
A nie za ma³o kalorii? Ale rozk³ad niez³y. Mo¿esz czê¶ciej wrzucaæ takie tabelki? Masz podobne podej¶cie do mnie to ³atwo mi siê bêdzie inspirowaæ Twoimi jad³ospisami .

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
hej dziewczyny

miesi±c temu zaczê³am odchudzanie ale ostatnio jako¶ brakuje mi motywacji i szukam w³a¶nie jakiego¶ w±tku o te tematyce do którego mog³abym siê pod³±czyæ i czerpaæ, przyjmniecie mnie?

mia³am do zrzucenia 30 kg, prawie 6 uda³o mi siê przez ten miesi±c ju¿ zrzuciæ chocia¿ mia³am kilka wpadek ( niektóre spore niestety;p), przy wzro¶cie 163 wa¿y³am 85,2kg. Moja waga wymarzona to magiczne 55kg

liczê na pomoc i wsparcie oferuj±c swoje w zamian

odno¶nie chodakowskiej to te¿ nie lubiê z ni± æwiczyæ, mam wra¿enie ¿e jest jaka¶ taka sztuczna i monotonna w tych swoich filmikach; sto razy lepiej mi idzie z mel b
Chyba przegapi³am wcze¶niej Twój post, tak¿e przepraszam i witam u nas . Mam nadziejê, ¿e siê☠bêdziesz wypowiadaæ .
No i koniecznie opowiedz o tym, jak schud³a¶ te 6kg i co to za wpadki by³y .

Stary 2014-06-02, 00:44   #1001
ewela93
Przyczajenie

[QUOTE=Melonade;46707848]Pierwsza opcja brzmi ciekawie, rozumiem, ¿e trzeba jako¶ zblendowaæ, skoro ma byæ pasta?

Kaszê te¿ chêtnie wypróbujê, tylko bez ma¶lanki .
A powiedz mi, jak gotujesz kaszê jaglan±? Ja ostatnio próbowa³am jej na obiad i taka sobie wysz³a .[COLOR="Silver"]

je¶li chodzi o pastê to ja krojê kurczaka w drobniutk± kostkê mieszam z twaro¿kiem czosnkiem przeci¶niêtym przez praskê i zio³ami i robie takie kanapki na pieczyko k³adê sa³atê i na to pastê

kaszê kupujê w woreczkach i gotuje wg przepisu na opakowanie;p zgodzê siê ¿e sama nie jest zbyt dobra ale z owocowym musem jest OK i czêsto jem.

je¶li chodzi o mój sposób na odchudzanie to oczywi¶cie wiele razy ju¿ próbowa³am z ró¿nym skutkiem; gdzie¶ tak na pocz±tku marca stwierdzi³am ¿e podejmujê ostatni± próbê i jak mi siê nie uda to akceptuje siebie koniec kropka;p zaczê³am je¶æ bardziej regularnie (jak mi siê wtedy wydawa³o) i du¿o siê ruszaæ (bieganie+melb codziennie); niestety efekt by³ marny bo w dwa miesi±ce zrzuci³am dwa kilo tylko i wtedy stwierdzi³±m ¿e moj± jedyn± desk± ratunku jest dietetyk. Posz³am i absolutnie nie ¿a³ujê, dowiedzia³±m siê naprawdê wielu rzeczy i zobaczy³±m jakie b³êdy pope³nia³am i co mnie chamowa³o (np uwa¿a³am ¿e jad³am regularnie bo +/- pó³ godziny a okaza³o siê ¿e regularnie tzn +/- 5 minut i w dodatku codziennie o tej samej porze taka sama dawka kaloryczna czylo teraz obiad jem zawsze o 1); my¶lê ¿e mój wynik za ostatni miesi±c by³by lepszy ale moja siostra wyjecha³± za granicê i nie mia³ ze mn± kto chodziæ biegaæ wiêc niesety odpu¶ci³±m ale wczoraj ju¿ posz³±m i zrobi³am 8km co dzisiaj przep³acam zakwasami;p

moj obecny sposób to przestrzeganie pór posi³ków, zero cukru w diecie i du¿o ruchu (od wczoraj), kupi³±m te¿ rower i tylko nim siê poruszam...

a je¶li chodzi o grzeszki to wstyd mi siê nawet przyznaæ ale jak wróci³am z ostatniej kontroli to ucieszona wynikiem ze¿ar³am ca³± tabliczkê czekolady na raz, poprostu pora¿ka;p zdarzy³o mi siê te¿ zje¶æ raz loda w³oskiego lub podje¶æ jaki¶ ciastko...

dziêkujê za przyjêcie do grupy jestem pozytywnie nastawiona do pomys³u dzielenia siê wzlotami i upadkami z Wami w grupie zawsze ra¼niej
ewela93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 04:06   #1002
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witajcie dziewczyny, jak widzicie wczoraj nie uda³o mi siê napisaæ - wrócili¶my gdzie¶ po 20.00 i ju¿ nie mia³am na nic si³.

Z jedzeniem chyba nie przesadzi³am, chod¼ jedyny grzeszek jaki pope³ni³am to zjedzenie po³owy ciasta owocowego za moje dziecko - nie chcia³am robiæ znajomej przykro¶ci! A ogólnie zjad³am; 2,5 wafla ry¿owego, jedn± ma³± kie³baskê, ma³± porcjê zupy kurkowej i dwa ziemniaki z kawa³kiem schabu duszonego i surówk± z sa³aty i pomidora.

Dzi¶ ¶niadanko to pó³ bu³ki z twarogiem chudym i szczypiorkiem.

Dobra, lecê do pracy papa

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 07:04   #1003
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Skoro zapraszasz to na kolejnego omleta wpadam mam nadzieje ze blisko Trójmiasta mieszkasz
no prawie w Warszawie
a mo¿e z t± tabelk± ³atwiej by by³o gdyby¶my same siê wpisywa³y? mozna zrobiæ taki plik na google dysku i po problemie
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 07:05   #1004
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cze¶æ dziewczyny.
Ja dzi¶ bêdê mieæ dzieñ przerwy od æwiczenñ bo od rana mam @ i p³aczê z bólu. Szlag mnie trafi, bêdê musia³ato nadrobiæ w tygodniu ale bóle mam tak straszne ¿e pocê siê i bez æwiczeñ

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 07:08   #1005
krisuuu
Przyczajenie

Najwa¿niejsza przy odchudzaniu jest systematyczno¶æ diety oraz æwiczeñ. Trzymaj±c siê ustalonego grafiku mo¿esz w ci±gu miesi±ca zrzuciæ nawet 6 kilo. Dodatkowo równie¿ dochodz± czynniki genetyczne oraz Twój organizm, jaka jest szybko¶æ przemiany itd.
Stary 2014-06-02, 07:23   #1006
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krisuuu Poka¿ wiadomo¶æ
Najwa¿niejsza przy odchudzaniu jest systematyczno¶æ diety oraz æwiczeñ. Trzymaj±c siê ustalonego grafiku mo¿esz w ci±gu miesi±ca zrzuciæ nawet 6 kilo. Dodatkowo równie¿ dochodz± czynniki genetyczne oraz Twój organizm, jaka jest szybko¶æ przemiany itd.
powiedzia³abym, ¿e nawet wiêcej ni¿ 6 kilo. Jak dziewczyny wielokrotnie pisa³y, liczy siê deficyt czyli [to co zjadasz<to co spalasz]. Systematyczno¶æ te¿ jest bardzo wa¿na.

27.02.2012
Stary 2014-06-02, 07:32   #1007
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Ja po tym grzesznym weekendzie wlaz³am (by³o du¿o ciasta, szejk i czekolada bia³a) dzisiaj na wagê, ba³am siê ¿e pójdzie do góry ale nie, pewnie zas³uga mê¿a i wzajemnych æwiczeñ.

Przemog³am siê - dzisiaj na ¶niadanie by³y p³atki owsiane na wodzie. Wsypa³am do nich mieszankê studenck± i ananasa kandyzowanego - nawet da³o siê zje¶æ.

Teraz kawa z mlekiem i muszê wlaæ w siebie trochê wody.
Stosunkowo za ma³o pijê.

Stary 2014-06-02, 07:37   #1008
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczynki
Ja po tym grzesznym weekendzie wlaz³am (by³o du¿o ciasta, szejk i czekolada bia³a) dzisiaj na wagê, ba³am siê ¿e pójdzie do góry ale nie, pewnie zas³uga mê¿a i wzajemnych æwiczeñ.

Przemog³am siê - dzisiaj na ¶niadanie by³y p³atki owsiane na wodzie. Wsypa³am do nich mieszankê studenck± i ananasa kandyzowanego - nawet da³o siê zje¶æ.

Teraz kawa z mlekiem i muszê wlaæ w siebie trochê wody.
Stosunkowo za ma³o pijê.
A co lubisz piæ? Lepiej zimne czy ciep³e?

No to najwa¿niejsze, ¿e nie posz³a do góry Ha, zazdroszczê Ci - ja owsianki na s³odko nie prze³knê a mo¿na tam tyle dobrych rzeczy przemyciæ

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-06-02 o 07:38
Stary 2014-06-02, 07:38   #1009
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny proszê o pomys³y na temat:
zestaw æwiczeñ dla leniwych i opornych, nie lubi±cych ¿adnej aktywno¶ci fizycznej.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
A co lubisz piæ? Lepiej zimne czy ciep³e?
Ciep³e
Odk±d jestem na diecie nauczy³am siê nawet piæ gorzk± kawê ale z mlekiem.

Stary 2014-06-02, 08:06   #1010
aamidale
Rozeznanie

Co do æwiczeñ, ja swego czasu serwowa³am sobie mnóstwo rozci±gaj±cych - jestem zdania ¿e lepszy ka¿dy ruch ni¿ ¿aden, a rozci±gaæ siê uwielbiam. Musisz sama stwierdziæ, co lubisz robiæ z aktywno¶ci i tego poszukaæ

Ja kawê s³odziæ muszê, bo nies³odzona strasznie mi szkodzi na ¿o³±dek. Zainwestuj sobie w smaczne herbaty - najlepiej w sklepie z herbatami, tylko ¿e nie s± tanie Niektóre mieszanki zawieraj± cynamon i wtedy s± naprawdê s³odziutkie. Ja np. za s³odkim nie przepadam, ale za to kwa¶ny musi byæ ka¿dy napój. Do czerwonej herbaty zawsze dodaje ok. pó³tora ³y¿eczki soku z cytryny. ¶wietna rzecz.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny, jak widzicie wczoraj nie uda³o mi siê napisaæ - wrócili¶my gdzie¶ po 20.00 i ju¿ nie mia³am na nic si³.

Z jedzeniem chyba nie przesadzi³am, chod¼ jedyny grzeszek jaki pope³ni³am to zjedzenie po³owy ciasta owocowego za moje dziecko - nie chcia³am robiæ znajomej przykro¶ci! A ogólnie zjad³am; 2,5 wafla ry¿owego, jedn± ma³± kie³baskê, ma³± porcjê zupy kurkowej i dwa ziemniaki z kawa³kiem schabu duszonego i surówk± z sa³aty i pomidora.

Dzi¶ ¶niadanko to pó³ bu³ki z twarogiem chudym i szczypiorkiem.

Dobra, lecê do pracy papa

Zazdroszczê Ci takiej weso³ej, mêcz±cej gromadki

Ogólnie, dziewczyny, które macie dzieci, ¶wietnie ¿e o siebie dbacie. Nie ma dla dziecka drugiego takiego nieszczê¶cia, jak odej¶cie czy choroba rodzica. Nic nie mo¿e siê z tym równaæ i nic bardziej nie zniszczy psychiki m³odego cz³owieka. Musicie byæ dla nich zdrowe, to chyba najwa¿niejsza motywacja

27.02.2012
Stary 2014-06-02, 08:11   #1011
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

mam pytanie do tych które korzystaj± z aplikacji MyFitnessPal bo wczoraj wszystko pieknie wpialam itd widze ile kcal zjadalam ale chce zosbaczyc jak to siê rozk³ada na bia³ko, eglowodany? jest taka mo¿liwo¶æ?
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:54   #1012
201709081028
Konto usuniête

[QUOTE=Melonade;46707848]

[/COLOR]

Wspó³czujê b±bli, bo w po³±czeniu z adidasami na trening mo¿e byæ nieciekawie :/.
Jeden cheat day mo¿na sobie zrobiæ . Szczególnie na dzieñ dziecka .

Da³am rade godzinkê a co tam bola³o ale trza cierpieæ dla piêknej sylwetki

sniadanko 2 kromki razowca sa³atka warzywna

Co do zasad powino byc ustalone kilka podpunktów ,bo jak w Takim têpie bedzie nam przybywaæ jednopostowców to i zadrukujesz siê z t± tabelk± która zostanie z prz¶witami na koñcu ,myslê tu g³ównie o Tobie

PRZED PRZYST¡PIENIEM DO NASZEGO GRONA POWINNO SIE W KOLEJNOSCI:

1.przeczytac ca³y post
2.chc±c schudn±æ zdrowo
3.NIE byc jednopostowcem i miec cel a Nie s³omiany zapa³
4.aktywnie uczestniczyæ w w±tku conajmniej 7 dni
5. podac swoje dane wzrost,waga poczatkowa, waga obecna,cel

No uwa¿am ze jakis regulamin byc juz powinien a resztê dopracuj mo¿e po swojemu

uwa¿am te¿ ze osoby które wy³ama³y sie na samym pocz±tku tego postu powinny juz byc usuniete z racji i¿ nie udzielaj± siê od 3tygodni
GrubaskaLaska 168cm || 108kg || 108kg || 60kg
domciaa115
Mangdzia23 ___ cm || 126kg || 116kg || 80kg
lindziorr || 166cm || 85 kg || 85kg || __kg
addda 160cm || 83kg || 83kg || __kg

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
jest sliczna kolor bedzie napewno pasowa³ do twojej urody i karnacji a fason podkresli sylwetkê

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny.
Ja dzi¶ bêdê mieæ dzieñ przerwy od æwiczenñ bo od rana mam @ i p³aczê z bólu. Szlag mnie trafi, bêdê musia³ato nadrobiæ w tygodniu ale bóle mam tak straszne ¿e pocê siê i bez æwiczeñ
spróbuj tabletek rozpuszczalnych SOLPADEINE(rozpuszczalnew e wodzie)co¶ jak plusz , ja jestem bardzo oporna na srodki przeciwbólowe ale te mi pomagaj± po 10minutach przestaje bolec wszystko .
Stary 2014-06-02, 10:05   #1013
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

spróbuj tabletek rozpuszczalnych SOLPADEINE(rozpuszczalnew e wodzie)co¶ jak plusz , ja jestem bardzo oporna na srodki przeciwbólowe ale te mi pomagaj± po 10minutach przestaje bolec wszystko .
Dziêki wielkie Ja te¿ jestem odporna, najlepiej pomaga³ mi tramadol - nie za m±dre ale nie czu³am nic plus haj i trzy dni wyjête z ¿yciorysu :/

Póki co najadlam siê apapu i jako¶ ci±gnê, ale czujê siê tak s³aba, ¿e jakbym siê nie opiera³a na biurku to chyba bym siê po³ama³a od 19 maja nie mia³am ¿adnej przerwy w æwiczeniach i diecie a i tak wyrzuty sumienia - kosmiczne.

Grzeszê dzi¶ czterema kabanosami póki co

27.02.2012
Stary 2014-06-02, 10:14   #1014
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Dziêki wielkie Ja te¿ jestem odporna, najlepiej pomaga³ mi tramadol - nie za m±dre ale nie czu³am nic plus haj i trzy dni wyjête z ¿yciorysu :/

Póki co najadlam siê apapu i jako¶ ci±gnê, ale czujê siê tak s³aba, ¿e jakbym siê nie opiera³a na biurku to chyba bym siê po³ama³a od 19 maja nie mia³am ¿adnej przerwy w æwiczeniach i diecie a i tak wyrzuty sumienia - kosmiczne.

Grzeszê dzi¶ czterema kabanosami póki co
Osobi¶cie uwa¿am ¿e przerwy trzeba robiæ aby nie zmêczyæ materia³u jak chce siê schudn±t tyle kilo ... Ja mam do zrzucenia 17 kilo a wyznaczy³am sobie kolejny CEL 65 kg
robiê wekendowe przerwy i zbieram si³y na ca³y tydzieñ treningu, chc±c dotrwaæ do koñca trzeba te¿ zadbac o odpoczynek
Stary 2014-06-02, 10:22   #1015
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny proszê o pomys³y na temat:
zestaw æwiczeñ dla leniwych i opornych, nie lubi±cych ¿adnej aktywno¶ci fizycznej.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ciep³e
Odk±d jestem na diecie nauczy³am siê nawet piæ gorzk± kawê ale z mlekiem.
po co gorzk±? wystarczy stewia

aktywno¶ci fizycznej dla leniwców nie ma. najwazniejsze to siê rozruszaæ. dla kogo¶ kto siedzi ca³y dzieñ, albo wraca po pracy i siada do komputera albo telewizji nag³a aktywno¶æ fizyczna mo¿e przeraziæ i zniechêciæ. na pocz±tek pomy¶l co lubisz? spacer? rower? codzienny godzinny energiczny spacer, czy jazda na rowerze s± ¶wietnym wstêpem. masz mo¿liwo¶æ to mo¿e kurs tañca? aerobik w jakim¶ klubie? ja ogólnie polecam wykupienie karnetu w klubie fitness. jak zakupisz to bêdzie szkoda nie i¶æ a tam nie ma , ¿e nie æwiczysz. po miesi±cu wejdzie Ci w krew.

aby schudn±æ trzeba siê spociæ i wiêkszo¶æ z nas (je¶li nie wszystkie) mia³y problem z ruszeniem ty³ka z fotela. kluczem do sukcesu jest znalezienie aktywno¶ci fizycznej, która nas zakrêci. ja z chêci± chodzi³abym na dancehall albo kick boxing niestety w okolicach takich rzeczy nie ma. ale chcê kupiæ rower (niestety dobry rower nie jest tani, a chcê taki na lata). do gimamnazjum je¼dzi³am ca³ymi dniami. bez celu. kocha³am rower. potem siê popsu³, kasy nie by³o, zaczê³o siê liceum, matura, praca, szko³y i jako¶ tak w niepamiêæ posz³o. gdybym by³a m±dra to bym uzbiera³a na ten rower i doje¿d¿a³a do miasta. to tylko 15 km

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:35   #1016
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Osobi¶cie uwa¿am ¿e przerwy trzeba robiæ aby nie zmêczyæ materia³u jak chce siê schudn±t tyle kilo ... Ja mam do zrzucenia 17 kilo a wyznaczy³am sobie kolejny CEL 65 kg
robiê wekendowe przerwy i zbieram si³y na ca³y tydzieñ treningu, chc±c dotrwaæ do koñca trzeba te¿ zadbac o odpoczynek
Mi jako¶ tak przerwy nie pasuj± - po prostu jak ju¿ siê wkrêci³am z powrotem w aktywno¶æ to daje mi to tyle rado¶ci, ¿e nie chcê przestawaæ Masz racjê, cia³o potrzebuje odpoczynku, ale ja od zawsze mam syndrom robota - mia³am si³ê wczoraj to znajdê i dzisiaj i nic mnie nie powstrzyma. Ano jak widaæ - powstrzyma³o Ja w dodatku siê kiedy¶ naczyta³am, ¿e po rozrzedzeniu krwi nie wolno uprawiaæ mocnego wysi³ku, a paracetamol krew rozrzedza. Nie wiem na ile to jest prawda, ale mojej bujnej wyobra¼ni wystarczy³o

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
po co gorzk±? wystarczy stewia

aktywno¶ci fizycznej dla leniwców nie ma. najwazniejsze to siê rozruszaæ. dla kogo¶ kto siedzi ca³y dzieñ, albo wraca po pracy i siada do komputera albo telewizji nag³a aktywno¶æ fizyczna mo¿e przeraziæ i zniechêciæ. na pocz±tek pomy¶l co lubisz? spacer? rower? codzienny godzinny energiczny spacer, czy jazda na rowerze s± ¶wietnym wstêpem. masz mo¿liwo¶æ to mo¿e kurs tañca? aerobik w jakim¶ klubie? ja ogólnie polecam wykupienie karnetu w klubie fitness. jak zakupisz to bêdzie szkoda nie i¶æ a tam nie ma , ¿e nie æwiczysz. po miesi±cu wejdzie Ci w krew.

aby schudn±æ trzeba siê spociæ i wiêkszo¶æ z nas (je¶li nie wszystkie) mia³y problem z ruszeniem ty³ka z fotela. kluczem do sukcesu jest znalezienie aktywno¶ci fizycznej, która nas zakrêci. ja z chêci± chodzi³abym na dancehall albo kick boxing niestety w okolicach takich rzeczy nie ma. ale chcê kupiæ rower (niestety dobry rower nie jest tani, a chcê taki na lata). do gimamnazjum je¼dzi³am ca³ymi dniami. bez celu. kocha³am rower. potem siê popsu³, kasy nie by³o, zaczê³o siê liceum, matura, praca, szko³y i jako¶ tak w niepamiêæ posz³o. gdybym by³a m±dra to bym uzbiera³a na ten rower i doje¿d¿a³a do miasta. to tylko 15 km
A nie mog³aby¶ kupiæ u¿ywanego? zdarza siê, ¿e ludzie sprzedaj± bardzo dobry sprzêt bo np. nabawili siê kontuzji.

Co do kursów te¿ bym chcia³a, ale zwyciê¿a mój lêk przed byciem obc± osob± w grupie, szczególnie kobiet bo to od nich siê najwiêcej w ¿yciu nas³ucha³am. Nie mam z kim uczêszczaæ na takie zajêcia, wiêc wybra³am inn±, fajn± dla mnie aktywno¶æ i komfort psychiczny.

27.02.2012
Stary 2014-06-02, 10:46   #1017
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

@up: chodzi mi o serwisowanie tego roweru. nie znam siê na nich i obawiam siê, ¿e bardziej zaszkodzê rowerowi gdy co¶ siê stanie. obawiam siê te¿ ukrytych wad, jakich nie poznam. w moim starym rowerze po latach po próbie zmiany na któr±¶ z przerzutek zdarza³o siê, ¿e spada³ ³añcuch. ale mo¿e pomy¶lê. niedaleko mnie jest sklep z uzywanymi rowerami. g³ównie z zagranicy. no mo¿e nie tak nie daleko ale jest. lookne

a jaka to aktywno¶æ, która Ciê wci±gnê³a?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:52   #1018
aamidale
Rozeznanie

S³uchaj sk±d jeste¶? bo to prawdopobnie nic powa¿nego, albo kó³ko Ci siê przestawi³o albo masz problem z tym kó³kiem od przerzutek.
Mnie wci±ga rower w³a¶nie i stacjonarny i ten normalny. Poza tym jeszcze rozci±ganie siê i w ogóle wszelkie æwiczenia, w których wyra¼nie siê "czuje" swoje cia³o i p³ywanie - ale przy moim obecnym wygl±dzie obawiam siê, ¿e jakbym wesz³a do basenu to przyjecha³aby PETA uratowaæ walenia

27.02.2012
Stary 2014-06-02, 10:52   #1019
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Mam chwilkê wolnego w pracy wiêc jestem. Widzê, ¿e piszecie o æwiczeniach dla leniwych, kiedy¶ siê do takich zalicza³am, ale jak siê co¶ robi kilka dni i widzi efekty to motywacja sama przychodzi
Ja w³a¶nie lecê na wio¶larza, mo¿e uda mi siê z 100 powtórzeñ trzasn±æ.

Aaaa dzi¶ na drugie ¶niadanie sklapowy krokiecik z kapust± (taki z bu³ki) Muszê z nimi w koñcu skoñczyæ bo mi rzyæ nie daj±!

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:53   #1020
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny a mo¿e lepiej by³oby prze³o¿yæ wa¿enie na poniedzia³ek ???
Mia³yby¶my darmowe i solidne hamulce na weekend, przed ró¿nymi jedzeniowymi zachciewajkami g³ownie tymi co nie potrzeba.
Przyznajê, ¿e osobi¶cie mi to by pomog³o.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.