|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
I już trzęsę portkami
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dziś dowiedziałam się ze moja ręka będzie sprawna w 80procentach
|
|
|
|
#3483 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to piateczka, bo ja właśnie miałam podobne odczucia No i z ciałkiem po porodzie.. nie bylo najgorzej, choć też w przeszłości byłam grubiutka. Ale niestety po ok pół roku, kiedy było coraz mniej karmienia piersią i wróciłam do pracy przytyłam 5kg.. teraz mam nadzieję uczyć się na własnych błędach Z herbatka na laktacje pierwsze słyszę żeby pic przed porodem, ale z racji ze w poprzedniej ciąży miałam z tym problemy to myślę ze kilka dni przed tp zacznę popijać Cytat:
szkoda trochę że cc nie 7.07 no ale najważniejsze że będziesz miała swoją ginke Piękna pościel Cytat:
południu na szczęście nie poszliśmy na żużel a na festyn, mała trochę poszalala Bardzo fajny dzień generalnie ![]() Cytat:
napewno będzie wszystko dobrze Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-02 o 13:29 |
|||||
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
czytałam na bieżąco, ale nie miałam czasu/siły pisać ![]() dziś ogólnie mam dzień zalegania na kanapie, strasznie słabo się czuję- po obiedzie jedynie muszę zwlec się do apteki i po chleb żytni. Już mnie tak męczy ta cukrzyca, mam dość diety i myślenia, czy będzie dobry cukier czy zły i dość odmawiania sobie wszystkiego, co dobre... ehh, mam nadzieję, że już niedługo w sobotę zrobiliśmy duże zakupy, prawie wszystkie rzeczy z wyprawki mamy kupione z drobiazgów i higienicznych. Zostały meble i wózek i fotelik do auta, ale to za jakieś dwa tygodnie będziemy zamawiać
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
debesciara dzięki
dusia_tv nie wiem czy cie to pocieszy, lekarze często sie myła w takich szacunkach. Ludzkie ciało w połączeniu z umysłem nie raz zaskakiwalo. Trzymam kciuki zeby diagnoza okazała sie nietrafiona ! |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya to tez juz lada dzien poznasz te wazna date
choc czekanie w tej "niewiedzy" tez jest ekscytujace ![]() joanna spokoooojnie to jeszcze caly dlugi miesiac ![]() Dziewczyny macie juz wszystko poprane i poprasowane? Bo sie zastanawiam czy nie za wczesnie |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
7.07. fajna data jednak chyba wolę wcześniej bo już czasami mam dosyć i ciężko mi Ale wiem , że teraz tak gadam a później będzie mi brakowało kopniaków i będę się czuła taka pusta wcześniej też tak miałam To se pomarudziłam ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
i kiedy to zleciało Ja mam już poprane i wyprasowane wszystko i łóżeczko też przygotowane tylko zakryte żeby się nie zakurzyło
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to bardziej w ramach szukania sobie zajęcia. Torby do szpitala też mam spakowane i stoją w szafie, ale to mnie mąż zmobilizował, jak wróciłam z ostatniego pobytu w szpitalu, bo jak musiał mi sam torbę spakować to był chaos Poradził sobie doskonale, ale np. całą szufladkę majtek mi spakował, bo nie wiedział które wziąć. Później w szpitalu musiałam zrobić odsiew.Ale słuchajcie będę największą wieśniarą na oddziale Oj tam, w nosie mam, nie będę specjalnie walizek kupować na poród. |
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
powiem Wam, że dalej nic nie wiem jak moje wyniki, dopiero wieczorem na obchodzie się dowiem. Dziś miałam koszmarną noc, całą się drapałam. a już było lepiej jeżeli chodzi o to drapanie. jak dziś też tak będzie to oszaleję...---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- TŻ wczoraj zabrał się do składania łóżeczka - sprawdziło się to, co ludzie pisali w internecie, że łóżeczko piękne, ale instrukcję nie wiadomo kto pisał Mama wzięła ubranka do wyprania bo ja nic nie zdążyłam zrobić. Jak wyciągnęła to z szafy to śmiała się , że mały ma ciuszki do 5 roku życia i dobrze, że mnie zamknęli w szpitalu bo już nic więcej nie kupię
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
byłam dziś u ortopedy bardzo miła pani dr. mogę rodzić sn I bez kolejki mnie przyjeła Noc miałam dziś straszną Fame po dzisiejszej nocy spędzonej na toalecie nie boję sie już lewatywy heheheh Chyba mi coś zaszkodziło bo niedobrze mi strasznie i generalnie źle się czuje.. Po wizycie zaległam na kanapie i tak leżakuje a mały bryka ![]() Chyba rano kiepsko wygladałam bo mnie tż samej samochodem nie puścił Ja już mam wszystko praktycznie naszykowane, tż ma tylko łóżeczko polakierować i ubrać je trzeba będzie ale to na spokojnie bo kołyska jest w pogotowiu ![]() Kurde Barak wpada do stolicy --ciekawe jak ja w środę na to KTG dojadę, ehhh mam nadzieję że połowy stolicy nie zablokują bo padne ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt Vegetka współczuje tego drapania, ja kota dostaje jak mnie czasem brzuch swedzi oby dobrze te wyniki wyszły
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3495 | |||
|
Rozeznanie
|
piękna, ale zdolniacha jesteś
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeju co się dzieje? Cytat:
![]() joanna cieszę się , że wyniki dobre a picie wody nie takie straszne ależ Ci zazdroszczę, że już wiesz ![]() Vegetka trzymaj się, zdrówka! Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-02 o 15:46 |
|||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, ja mam Cabriofix
Ale oba foteliki mają tyle samo gwiazdek w testach ADAC, także to już myśle, ze wybór należy do Ciebie
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ja mam poprane i poprasowane,torba spakowana na 95% musze dla tz cos dopakowac w razie w. Lozeczko skrecone tylko materaca narazie z folii nie wyciagam niech nie lapie kurzu. Pierz poki masz sile i niektore poradniki zalecaja aby wyprac wczesniej zeby ubranka domowa flora nasiakly.
Simka to dobre wiesci od ortopedy. Ja dzis tez slabiej sie czuje hakby mi ktos na klatce siadal. Moze taki dzien. |
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzień dziś tragiczny ![]() i mały dziś taką joge odstawia że mi zgagę wzmaga i siedzi na żołądku na szczęście mój kochany tż rosołek mi gotuje
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Bo kość strzałkowa uległa zniekształceniu i miałam teraz rehabilitacje dostałam jeszcze 2tyg ale ani dobrze złapać nie mogę odkręcić słoika nawet jak małego trzymam za długo to ręka mi cierpnie jedyne co mnie pociesza to fakt że ten gnojek teraz cierpi bardziej ode mnie
|
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cymbał jeden powinien dostać porządna nauczkę
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
No niestety tak. Do sprawy sadowej jeszcze trochę czasu takie nasze polskie prawo
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-02 o 16:41 |
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie uwagi co do fotelikow.
Wymieniamy na cabriofix. W testach na bazie cabriofix ma 5 gwiazdek a pebble ma 4 na pasach a na bazie chyba w ogóle nie był testowany. No i cabrio jest pare gram lżejszy.... Z reszta juz dawno sie nastawiłam na cabrio to po co mam sie stresowac pewnie i tak co nie zrobię to potem bede pewnie myślec ze mogłam zrobic odwrotnie. Jeszcze jeden argument za wymiana to to ze na paragonie mam cabriofix i bym sie stresowala w razie reklamacji ze mi nie uznają...chociaż mam nadzieje, ze nic sie z nim złego nie bedzie działo. Swoją droga to ci producenci wózków i fotelikow przesadzają z oferta momentami. |
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam dziś umowę
do 23 czerwca muszę wytrzymać, potem 5 dni urlopu, 30 czerwca wizyta i chorobowe od 1 lipca. No i macierzyński mogę wziąć dwa tygodnie przed planowaną datą porodu ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
no wcześniej miałam złamaną nawet się goiła ale jak mnie zaczął szarpać i popchnął to ja zaparłam rekoma no i złamanie na nowo się otworzyło i już tylko powikłania
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-02 o 17:57 |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
dusia, to nic nie mówiłaś, że miałaś jeszcze w ciąży operację ze względu na tę rękę
O rany, biedna, ile się namęczyłaś
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Wszystkim gratuluję udanych wizyt Vegetka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Trzymaj się w tym szpitalu! Simka gratuluję dobrych wieści od lekarza Robaczek bardzo gustowna pościel Dusia współczuję problemów z ręką Jeśli chodzi o pranie wszystkiego dla bobasa to ja nadal jestem w lesie Dziś dopiero piorę torby do szpitala. No i poczyniłam ogromny progres: zamówiłam koszule do karmienia na bonprix ![]() W tym tygodniu zamawiamy też materac lateksowy hevea i prześcieradła do niego. Dziewczyny jak robicie, będziecie używać pełnej pościeli (płaskiej poduszki i kołdry) od początku czy stawiacie najpierw na sam kocyk i dzieciaczek na płasko? Ja kupiłam pościel, ale raczej z myślą o późniejszym etapie. Najpierw Mała będzie na płaskim leżała plus kocyk chyba wystarczy. Tym bardziej, że to będzie lato - kocyk grubszy lub cieńszy w zależności od pogody. Wczoraj zrobiliśmy małe przemeblowanie w sypialni
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, ja również kupiłam pościel dla J., ale na pewno w pierwszych miesiącach nie będę z niej korzystać. Synek będzie spał na płasko przykryty tetrówką/flanelką/kocykiem.
Gdyby trzymać się wytycznych od ortopedów dziecko do 3 roku życia nie powinno spać w ogóle na żadnej poduszce, nawet tej najbardziej płaskiej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

super ze juz wiesz kiedy bedzie ten wielki dzien

), nie mam takich wyrzutów sumienia jak mam zachcianki kulinarne.
Boję się życia bez brzucha można powiedzieć

napewno będzie wszystko dobrze 

O rany, biedna, ile się namęczyłaś