![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
![]() ![]() ![]() Gdy często tam bywałam - małpiarnia była traumatycznym przeżyciem ![]() ![]()
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Tez dzisiaj byliśmy w zoo. Zosior oszalał, głownie w małym zoo. Karmiła kozy, sama dawała im listki do pyskow i mówiła koza am, jak jadly to piszczala z zachwytu. I wyciągała rączki i glaskala je. Śmiesznie było. Potem już w normalnym zoo zachwyt tym co zna z książeczek - hipopotam, słoń, chrumkala do dzikow i dziki tez to w ogóle był odlot, a wydziczajacym sie małpom biła brawo. I wszystkim zwierzakom robiła papa. A w pracy badali ze chyba zwariowałam, ze tak małe dziecko do zoo biorę, zmarnowana kasa, bo i tak nic z tego nie będzie wiedzieć. Tymczasem od nadmiaru wrażeń padła wsadzona do fotelika, zanim jeszcze uruchomilismy samochód....
#214 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Podpinam się pod życzenia dla maluchow ![]() ![]() ja na Twoim miejscu bym zrobila. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jakie dokładnie? moja też wszystko zjada i własnie nie wiem czy kupić. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-06-01 o 21:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() satysfakcji z małżeństwa Cytat:
![]() ![]() Florek nie lubi truskawek buu Cytat:
![]()
![]() |
#216 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Moja dziś z okazji dnia dziecka bawiła się garnkami - robiła zupę miśkową (z drewnianych miśków), mieszała, a potem łyżką metalową próbowała, czy już dosmakowana. Trwało to z 15 minut, więc sukces ![]() A poza tym wymusza, wymusza, wymusza. Ostatnio jej się spodobało, jak jej robię "samolot" albo "karuzelę", czyt. kręcę nią i podrzucam, aż mi się we łbie kręci. Ręce mi odpadają, a ona włazi na mnie, ustawia się jak do tego samolotu i nie ma przebacz. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-06-01 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Scarlet - u nas z zoo akurat troche tak bylo ze J. byl srednio zadowolony. Mial spacer, kilka zwierzat zwrocilo jego uwage ale te w oddali olal. Moze za jakis czas..
Amelie - moje dziecko tez lubi nie-zabawki a zabawa zabawkami to pojecie wzgledne. My najczesciej bawimy sie z nim i jak leci do innych rzeczy to zagadujemy, wzbudzamy zainteresowanie zabawkami. Sam z siebie wcale tak nie siedzi i nie bawi sie. Wtedy najczesciej lata po calym mieszkaniu, najezdza sobie brudnym wozkiem na nogi, wspina sie na odkurzacz, tv, fruwaja drzwi szafy przesuwnej i jest histeria bo palce przyciete. Ostatnio coraz dalej i szybciej lataja zabawki, nigdy nie wiadomo z ktorej strony spodziewac sie ataku. Przylapalam dzis J. na wsadzaniu chrupka do ucha.. dopiero po chwili zorientowalam sie ze sama uzywam wlasnie patyczkow do uszu. Teraz wiem dlaczego tlucze moim tuszem do rzes w lusterko i robi inne podobne rzeczy. Nic sie przed nim nie ukryje (chociaz mam nadzieje ze jednak nie wszystko widzi...). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
No tak, nikt nie zgasil, nic a nic nie oszczedzacie.Witam z ranca,dijezdzam juz do pracy wiec krotko...
Monika mam takie samo zdanie,jesli chodzi o zabawe, wg mnie dziecko nie bedzie sie bawilo samo dluzrj niz 10 minut samo,no moze wyjatkiem jest Torres,Karol czy obie Zosie. U nas z takich hitow obserwacyjnych,ktore zapodalas- wyciagalam ostatnio malej " koze" patyczkiem, bo sie przykleila i woda morska nie dawala rady, ostatnio po kapieli mala dopadla patyczki i co zrobila? Wepchala matce do nosa, hehehe. Nasze dzieci to wieksi spryciarze niz nam sie wydaje. Milego dnia
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() co tak pusto? śpicie jeszcze?
#221 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki!
Dobrze, że za dużo nie piszecie przynajmniej mogę być w miarę z podczytywaniem ![]() Byliśmy u neurologa kilka dni temu tzn. Tż był bo pomyliły mi się godziny i musiałam iść do pracy. Ogólnie dobrze jest ale stwierdziła, że jest bardzo rozkojarzony ![]() Do tego nie podobało jej się, że F. wystawia często język (nie robił tego wcześniej, dopiero od jakiegoś miesiąca) i w lipcu mamy logopedę. Nie kazała też żeby F. pił z butelki wode/sok, tylko z kubków itp. I tu podziękowanie dla Paniki, bo dzięki Waszemu prezentowi F. całkowicie zrezygnował z butelki na rzecz nowego nabytku ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w galerii, później na stadionie na Dniu Dziecka, chyba za dużo wrażeń bo F. za nic nie chciał spać. Pierwszy raz były takie cyrki, nawet łóżeczko przenieśliśmy z jego pokoju do naszego ale nic to nie pomogło, był cały mokry od szaleństw, więc wykąpałam go jeszcze raz, przebrałam, dałam mleko i w końcu padł po 2,5h Lukrecjas niezła przygoda z dżdżownicą ![]() Tasia ale to zleciało już tak mało czasuzostało do porodu Demeter a Ty na kiedy masz termin? Co do zoo, z chęcią bym się wybrała ale chyba najbliższe w Krakowie, może wybierzemy się na weekend... Krakowianki co polecacie oprócz zoo? Co do zainteresowania zabawkami, F. dłużej posiedzi jedynie przy klockach i książeczkach, nic innego nie jest w stanie go zatrzymań na dłużej. Aaa i jeszcze pytanie odnośnie czereśniowej? Na pewno już było ale którą polecacie najbardziej? Pani Ty chyba masz wszystkie części? |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
wysłałam maila na priv
Cytat:
![]() ![]() ![]() wymuszać też dużo wymusza, jak nie śpi to w ogóle nic nie mogę w domu zrobić, ledwo tego posta napiszę bo już mi ucieka. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- to ten lovi 360? my tez mamy problem z kubkami... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie leje, a niestety musze wyjsc. janek bedzie szczesliwy bo uwielbia siedziec pod folia ![]() Cytat:
![]() J. odkad go odstawilam od cyca, stal sie strasznym zarlokiem, je prawie wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() z zebem wspolczuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlugo zostajecie na wschodzie? Cytat:
![]() u nas tez wymuszanie niestety :/ Janek sie dzis obudzil z opuchnetym okiem. Wczoraj ugryzla go meszka w powieke, myslalam ze to nic takiego, a dzis wyglada jak Rocky Balboa. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |||
Zakorzenienie
|
![]() w ogóle uznałam, że przy kozach powiedział pierwsze zdanie w życiu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
fakt - jak ma fazę bibliofilską to dłuuuugo przegląda książki. ale to książki - jedna za drugą taśmowo. lub ciut dłużej te z "niespodziankami". ![]() ![]() ![]() bardzo się cieszę, że kubek nie próżnuje ![]() i wielkie ![]() dlaczego byliście u neuro? rutynowo? jakieś zalecenie? Cytat:
![]() wiosnę lub lato. lub dwie. dają pojęcie o serii. cudo ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem. zależy jak długo wytrzymam z moją matką ![]() dawaj fotę Rockiego ![]() Torres nie może mnie spuścić z oczu. Klasyczny lęk separacyjny 15 miesiąca. zastanawiam się czy nie wzmożony tym, że też nowe miejsce, nowe twarze. bawi się, cieszy, nie zwraca na mnie uwagi, ale muszę być w zasięgu wzroku... to SE książek poczytałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też język wystawia i czeka aż ja zrobię to samo. z dwojga złego wolę jak go wystawia niż jak zgrzyta zębami ![]() jestem pod wrażeniem jak szybko załapał kubek. mi już powoli brakuje cierpliwości, bo J. wyłącznie z butelek pije, jak już weźmie do buzi lovi 360 to gryzie go, próbuje odgryźć kawałek jak kanapkę; na nic pokazywanie jak się z tego pije, akurat tego nie chce naśladować, niekapek też nie, bidon również. z czereśniowej wiosna była polecana. biedny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
naprawdę nie mogę narzekać.
U nas czereśniowa ma każda stronę osobno. ![]() T też pokazuje język, lat pytamy : pokaż język zawsze wystawi. Idzie do lusterka i dzidzi pokazuje, ogląda go jeszcze najlepsze że próbuje go złapać ! Wystawia język i łapie paluszkami a ten mu ucieka bo zaczyna się śmiać ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-06-02 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pani miłego wypoczynku ![]() ![]() Ewkaa masz cudowne dziecko ![]() ![]() Moje dziecko to jedna wielka histeria i naprawdę nie piszcie mi że dziecko nie wymusza bo wymusza wszystko krzykiem i rykiem i rzucaniem się na podłogę ![]() Pani ten lęk separacyjny to u mnie to już ponownie od 3 miesięcy trwa z dnia na dzień bardziej się nasila zaczyna bać się ludzi nie obcych takich domowników dziadków tylko noga mamy ![]() Nie raz jak widzę że ona siedzi i się bawi to robię podchody jak przejść kołonie by mnie nie zauważyła ![]() W takich sytuacjach zazdraszczam spokojnych dzieci i spokojnego macierzyństwa takim mamom jak Nestelle ![]() Właśnie skorzystałam z przerwy którą dziecko mi zafundowało i ugotwałam obiad dla nas i dla niej i to by było na tyle bo właśnie się budzi .... wizja mojej aplikacji oddala się coraz bardziej godzina nauki co drugi dzień to stanowczo stanowczo za mało ![]() ![]() OTJ ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Dodam jeszcze że moje dziecko wczoraj 4 razy nabiło sobie guza w jednym miejscu wygląda jakby ktoś jej jakimś paskiem czy linką po twarzy przejechał parę razy. To są wyniki jej histerii i rzucania się na podłogę nie zważając że przed nią stół i inne przedmioty. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Tesciowa wczoraj pojechala, jakos przezylam ![]() ![]() Tylko raz mnie lekko wkurzyla widzac, jak M. je makaron, wyrzucajac go z miseczki na stolik i z powrotem, dajac wyraz swego oburzenia Ciekawa jestem, jak jej dzieci jadly - karmila je pewnie lyzeczka do 3 roku zycia ![]() ![]() Cytat:
![]() i tez bede pisac, nie piszcie, ze to wasze wymuszanie to wymuszanie ![]() To wyrazanie emocji, inaczej przeceiz ono jeszcze nie potrafi, nie umie sobie z nimi radzic - ono czegos bardzo pragnie, i w ten sposob sie z nami komunikuje, a jak nie osiagnie tego swojego celu to placze, rzuca sie, bo nie rozumie, dlaczego tego nie otrzyma, w dodatku targaja nim silne emocje, ktore tylko w ten sposob potrafi wyrazic. Pozytywne nastawienie do dzeicka, wejscie w jego role jest o duzo dla nas latwiejsze, niz negatywny wydzwiek wymuszania, przedstawienie naszego dzeicka jako malego wymuszacza-terroryste. My tam sobie na razie super radzimy - M. sobie upatrzy cos, o czym ja nie wiem, najpierw spokojnie wspina sie na paluszkach do stolu, probujac garnac to wzrokiem, a w pewnym momencie, jak go zabiore to zaczyna plakac, biore placzacego na rece i pytam, co chciales, pokaz - i on wtedy wskazuje przez lzy paluszkiem co go zainteresowalo - albo to ogladamy, dostaje do raczki, albo tlumacze, ze tego nie wolno - dotykajac i wskazujac na ta rzecz - dziecko sie uspokaja i przekierowujemy. U mnie sie sprawdza, moje dziecko dosc szybko sie wycisza, uspokaja, wie ze ja jestem i ze ma we mnie oparcie, a ja jestem spokojna, bo mam przed oczami obraz jeszcze malutkiego zagubionego w tym naszym trudnym swiecie dziecka. O taka tam filozofia ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Na szczescie to mija ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- wszystkie ![]() ![]() a u nas sa jeszcze dostepne takie krotkie opowiadania dotyczace kazdego z bohaterow - wlasnie mam zamiar kliknac uzywki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
My mamy tez zamiar wypad po raz drugi do zoo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() dobry jest z tym jezykiem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas jest tak, ze jak daje z kubka pic to baaardzo malutko sie napije, z butli pije bardzo duzo. wczoraj byla na kubku i nie wypila nawet 200 ml ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dziś nawet pościeli przebrać nie mogłam z nią ![]() musiałam ją włożyć do łóżeczka, oczywiście był ryk, krzyk tupanie, no ale posprzątać muszę... Cytat:
pociesza mnie myśl, że może w życiu będzie "charakterna" to będzie jej łatwiej ![]() piszecie o tym kubku lovi, jadę dziś po niego. moja ostatnia deska ratunku ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-06-02 o 13:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny'
napiszę jeszcze tu na głównym dostałam zapytanie/prośbę Amelie04 o przyjęcie do Fotoklubu Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 jednak większość z nas opowiedziała się za odmową |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIELKIE DZIĘKI ! ![]() w sumie to dla mnie żadne zaskoczenie, całe życie jestem przez wszystkich odrzucana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
sami z Michałem. dziadek po nas przyjechał.
cały czas uważam, że dużo zależy od dziecka. i od mamy pewnie też ![]() oczywiście, że wszystkie. choć - jak w życiu - każdy ma preferencje pororokowe ![]() oooo, ciekawe. pokażesz?
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież to tylko Fotoklub też byłoby mi przykro ale fotoklub rządzi się pewnymi zasadami, które wspólnie wszystkie ustaliłyśmy/ustalamy i na dzień dzisiejszy tak zadecydowałyśmy nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma pokazujesz nam swoją córeczkę od czasu do czasu i to jest fajne- a że nie w fotoklubie to dla Ciebie takie zmartwienie? ![]() i! my Ciebie nie odrzucamy tylko dajemy czas żeby lepiej Cię poznać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
pewnie np. o papudze i 3D
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-02 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli tak to ok, w porządku, może za rok, dwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tymi kotletami to już więcej mi nie trzeba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() u nas też ostatnio się pozmieniało, zdarza mu się złościć bez wstępu i z byle powodu ![]() ![]() od dziś T ma swój pierwszy dokument tożsamości - paszport ![]() Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-06-02 o 14:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
PaniAle nie tylko ksiazeczki mam na mysli, pisalas o zabawie Panem Piratem np. To tez jakby nie bylo samodzielne. Dla mnie przynajmniej, chciaz nie, oszukuje sama siebie moja sie sama bawi- przesypujac ryz, grzebiac w moim portfelu, wywalajac wszystko z szafek....
Moderna zgadzam sie z kazdym slowem,ktore napisalas. Moja mala to aparat do potegi, krzyczy caly czas, glosnym aaaaaaaaa manifestuje to ze cos chce. Ale widze,ze jak pokaze to co chce wytlumacze to sie wycisza. I wbrew pozorom przez prace i natlok obowiazkow mam wiecej cierpliwosci... Monicca. Ogrod botaniczny przy ladnej pogodzie w zoo mini zoo, rynek i golebie....
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.