Panny Młode 2015 cz. 20 :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 14:10   #1381
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 20 :)

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ostatnie dwa wesela na których byłam to śluby w październiku, oba bardzo gorące, w urzędzie modliłam się, żeby zrzucić już marynarkę. W zeszłym roku siostra mojej bratowej miała ślub 1 września i lało jak z cebra Siostra koleżanki ze studiów miała w lipcu, to była jakiś czwartek i dobrze, że kupili sobie białe parasolki na ślub.... także bywa różnie z tymi datami.
kolega brał ślub w październiku ubr. cały tydzień deszcz lał, było zimno (ogólnie rzecz biorąc wy☠☠☠☠). a w sobotę: słoneczko, cieplutko, bezchmurne niebo.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Czołem

No my planujemy się budować, ale póki co to dopiero TŻ jechał na gminę zobaczyć plan zagospodarowania przestrzennego. Więc wstępnie będziemy u moich rodziców mieszkać. TŻ uważa, że nie ma sensu za bardzo inwestować w przeróbkę domu rodziców jeżeli i tak bedzie to na krótko, ale ja nie wyobrażam sobie mieć wspólną kuchnię z moją matką! Już teraz mordujemy się! Łazienki mamy dwie- jedną na dole (moich rodziców) i do góry- naszą.

A z teściową to bym w życiu nie chciała mieszkać! Ona jest całkowicie inny typ niż moja matka, ale stopień irytowania mnie mają na tym samym poziomie. Po prostu każda robi to w inny sposób
my mamy o tyle szczęścia, że będziemy mieli dom. do remontu, no ale zawsze. dom po rodzicach TŻ. część już jest zrobiona (dach, okna, kuchnia..). i pewnie będzie tak: ślub, TŻ wraca do Holandii na max 2 lata (chyba, że zajdę wcześniej w ciążę) i powrót do domu. w między czasie robimy remont własnymi siłami, a mieszkamy u mojej mamy. albo będziemy wynajmować i po jego powrocie zrobimy remont. się zobaczy

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:15   #1382
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość

my mamy o tyle szczęścia, że będziemy mieli dom. do remontu, no ale zawsze. dom po rodzicach TŻ. część już jest zrobiona (dach, okna, kuchnia..). i pewnie będzie tak: ślub, TŻ wraca do Holandii na max 2 lata (chyba, że zajdę wcześniej w ciążę) i powrót do domu. w między czasie robimy remont własnymi siłami, a mieszkamy u mojej mamy. albo będziemy wynajmować i po jego powrocie zrobimy remont. się zobaczy
A w tym domu nie da się zamieszkać od razu? Jak już macie kuchnię, to może wyrobicie się z resztą przed ślubem. A wiadomo, na początek nie potrzebujecie mieć całego domu odremontowanego.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:22   #1383
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
A w tym domu nie da się zamieszkać od razu? Jak już macie kuchnię, to może wyrobicie się z resztą przed ślubem. A wiadomo, na początek nie potrzebujecie mieć całego domu odremontowanego.
moglibyśmy. w tej chwili jest wynajmowany. ale ja jestem zwierzę stadne i bałabym się mieszkać sama. ludzie wiedzą, że on pracuje w Holandii, a amatorów cudzej własności nie brakuje. przed ślubem nie damy rady, bo on przyjeżdża na 3 tygodnie i wraca tam na 3 miesiące. a chcemy samochód kupić przed ślubem. niedawno skończył spłacać kredyty na wymianę dachu, okien, drzwi i pieca (zaciągnięte jeszcze przez jego rodziców na prawie 80 tys. ). w tej chwili ma odłożone jakieś 25 tysięcy.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:24   #1384
Kinia_m
Rozeznanie

No dziewczyny macie racje... Sala jest urocza więc chyba się zdecydujemy Musze jeszcze pogadać z TŻ czy mu by pasowało i to muszę się z tym streszczać, bo widzę, że sala ma powodzenie i za tydzień miejsc może nie być wcale
Kinia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:28   #1385
joasia-a
Zakorzenienie

Squaraja wiem ze panie w salonie tego nie szyją ale zdarzają się różne "kwiotki" :P że komuś się ta wizja nie spodoba i będzie narzekał! :P znam takie!! :PP

Na biurku Oli i jak TŻ na ten 2016 reaguje?

Wróciłam z wyprawy z ex po SH ;p ide gotowac obiadek..
Wiecie co.. jadłam rano jajecznice ze szpinakiem i była przepuszna!! a teraz placki z cukinii i fasolka i ziemniaczki nowe mniam

A październik faktycznie był w ubiegłym roku bardzo ładny! więc warto próbować
Stary 2014-06-02, 14:36   #1386
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No my planujemy się budować, ale póki co to dopiero TŻ jechał na gminę zobaczyć plan zagospodarowania przestrzennego. Więc wstępnie będziemy u moich rodziców mieszkać. TŻ uważa, że nie ma sensu za bardzo inwestować w przeróbkę domu rodziców jeżeli i tak bedzie to na krótko, ale ja nie wyobrażam sobie mieć wspólną kuchnię z moją matką! Już teraz mordujemy się! Łazienki mamy dwie- jedną na dole (moich rodziców) i do góry- naszą.

A z teściową to bym w życiu nie chciała mieszkać! Ona jest całkowicie inny typ niż moja matka, ale stopień irytowania mnie mają na tym samym poziomie. Po prostu każda robi to w inny sposób
z całym szacunkiem ale jakbym była Twoja mama i uslyszala cos takiego albo uslyszala ze masz o mnie takie zdanie to bym Cie wywalila z domu w dniu slubu i kazała za swoje mieszkac na swoim.
Wdziecznosci w Tobie w ogole ze Wam pozwola u siebie mieszkac...

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Squaraja wiem ze panie w salonie tego nie szyją ale zdarzają się różne "kwiotki" :P że komuś się ta wizja nie spodoba i będzie narzekał! :P znam takie!! :PP

Wróciłam z wyprawy z ex po SH ;p ide gotowac obiadek..
Wiecie co.. jadłam rano jajecznice ze szpinakiem i była przepuszna!! a teraz placki z cukinii i fasolka i ziemniaczki nowe mniam

A październik faktycznie był w ubiegłym roku bardzo ładny! więc warto próbować
a) no wiem.. mi tez w pracy czasem sie chce i jestem korposzczurkiem a czasami nie i jestem taka mimoza ze kazde pytanie ksiegowej doprowadza mne do szalenstwa(dzis tak mam)
b)upolowała cos ktoras z Was?
c)polecam jajecznice z boczkiem i suszonymi pomidorami (znow powiesz ze mam burzujskie jedzenie;D) ale ja takie rzeczy robie raz na tydzien Karolkowi jak sie z utesknieniem spotykamy a kochamy gotowac wiec byle jajko nas nie kreci

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinia_m Pokaż wiadomość
No dziewczyny macie racje... Sala jest urocza więc chyba się zdecydujemy Musze jeszcze pogadać z TŻ czy mu by pasowało i to muszę się z tym streszczać, bo widzę, że sala ma powodzenie i za tydzień miejsc może nie być wcale
a wstepnie zarezerwowac nie mozesz? ja rezerwowałam na 2 tygodnie bez zaliczki bez niczego termin był mój
Stary 2014-06-02, 14:38   #1387
Maalini
Rozeznanie

Witam po weekendzie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Jak Wam sie widzi pierścionek zaręczynowy z białego złota, a obrączka z żółtego złota?
Mi się nie widzi, także będę miała obrączkę z białego złota.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 14:40   #1388
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
moglibyśmy. w tej chwili jest wynajmowany. ale ja jestem zwierzę stadne i bałabym się mieszkać sama. ludzie wiedzą, że on pracuje w Holandii, a amatorów cudzej własności nie brakuje. przed ślubem nie damy rady, bo on przyjeżdża na 3 tygodnie i wraca tam na 3 miesiące. a chcemy samochód kupić przed ślubem. niedawno skończył spłacać kredyty na wymianę dachu, okien, drzwi i pieca (zaciągnięte jeszcze przez jego rodziców na prawie 80 tys. ). w tej chwili ma odłożone jakieś 25 tysięcy.
A Ty? placisz za mieszkanie gdzies w PL i tu oszczedzasz?
Stary 2014-06-02, 14:41   #1389
Kinia_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

a wstepnie zarezerwowac nie mozesz? ja rezerwowałam na 2 tygodnie bez zaliczki bez niczego termin był mój
No właśnie o tym nie pomyślałam, a może byłaby taka możliwość... Muszę zadzwonić

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

Mi się nie widzi, także będę miała obrączkę z białego złota.
Ja również obrączkę chcę mieć z żółtego złota, Zaręczynowy też z niego mam
Kinia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:45   #1390
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ide kupic pudelko do pepco i szykowac pudelko dla swiadkowej

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:45   #1391
pati0090
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki chcecie prezent dac rodzicom w ramach podziękowania?

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:48   #1392
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam i będę mieszkać tyle, że będę mieć osobne wejście do domu i całą górę dla nas
No to tak jak ja
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:49   #1393
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
My wycieczki i oczywiście kwiaty na weselu.
Stary 2014-06-02, 14:49   #1394
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
a) no wiem.. mi tez w pracy czasem sie chce i jestem korposzczurkiem a czasami nie i jestem taka mimoza ze kazde pytanie ksiegowej doprowadza mne do szalenstwa(dzis tak mam)
b)upolowała cos ktoras z Was?
c)polecam jajecznice z boczkiem i suszonymi pomidorami (znow powiesz ze mam burzujskie jedzenie;D) ale ja takie rzeczy robie raz na tydzien Karolkowi jak sie z utesknieniem spotykamy a kochamy gotowac wiec byle jajko nas nie kreci
a) :P nooo to współczuje księgowej haha
b) Ex tak ja w sumie poszłam pokazać instrukcje obsługi SH hahaha xD :P ja w sobote strasznie się obkupiłam więc muszę przystopować :P
c) hm.. boczek w sumie jesteś okropna! bo kupiłam sobie kiełbaske żeby sobie kiłbaske z cebulką na patelni zrobić a Ty mi z boczkiem wyjeżdżasz a zjadłabym taki meeeeeeeega wysmażony mniam!
A inne pomysły na suszone pomidory ;> i na takie szybkie danie bo jak jestem teraz sama to mi się nie chce gotować;> bo mam cukinie, mam suszone pomidory, mam papryke i w sumie tę kiełbaskę.. coś a la leczo z suszonymi pomidorami?:P
p.s. to nie jest burżazja już haha to nie szynka parmeńska (na która ostatnio coraz częściej mam ochote.. bo jestem ciekawa fileta faszerowanego właśnie suszonymi pomidorami (tzn takiego juz robilam nie raz :P) ale owinietego tą szynką parmeńską.. ciągle widzę to w programach kulinarnych i może kiedyś wreszcie się skuszę :P jak na razie zadowolę się pysznym daniem jarskim :P
Stary 2014-06-02, 14:56   #1395
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My będziemy mieszkać nad moimi rodzicami.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:01   #1396
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
My wycieczki i oczywiście kwiaty na weselu.
moi by sie ucieszyli ale K. by nie jechali.. a to takie na 3 dni? czy tygodniowe fest jakies?
my drzewka do sadzenia zeby nasze dzieci pod nimi biegały i nasze zdjecia bo nie maja bo jeszcze ani ja u Jego rodzicow ani On u Moich nie jest trakotowany jak rodzina wiec tak symbolicznie choc jego mama juz mi zapowiedziała "bede miała 2 córeczki"

Cytat:
a) :P nooo to współczuje księgowej haha
b) Ex tak ja w sumie poszłam pokazać instrukcje obsługi SH hahaha xD :P ja w sobote strasznie się obkupiłam więc muszę przystopować :P
c) hm.. boczek w sumie jesteś okropna! bo kupiłam sobie kiełbaske żeby sobie kiłbaske z cebulką na patelni zrobić a Ty mi z boczkiem wyjeżdżasz a zjadłabym taki meeeeeeeega wysmażony mniam!
A inne pomysły na suszone pomidory ;> i na takie szybkie danie bo jak jestem teraz sama to mi się nie chce gotować;> bo mam cukinie, mam suszone pomidory, mam papryke i w sumie tę kiełbaskę.. coś a la leczo z suszonymi pomidorami?:P
p.s. to nie jest burżazja już haha to nie szynka parmeńska (na która ostatnio coraz częściej mam ochote.. bo jestem ciekawa fileta faszerowanego właśnie suszonymi pomidorami (tzn takiego juz robilam nie raz :P) ale owinietego tą szynką parmeńską.. ciągle widzę to w programach kulinarnych i może kiedyś wreszcie się skuszę :P jak na razie zadowolę się pysznym daniem jarskim :P
suszone pomidory to do makaronów, salatek.. do soso/leczów mi nie pasuja
suszone to do makaronu z pesto (ze słoiczka biore.. moze z 2-3razy sama robilam), do makaronów ze wszystim innym: kurczak, pietruszka i do jajecznicy używam karol jeszcze do kiedys wspomnianych ciabatek ale dla mnie taki cały suszony to za duzo .. drobne pokrojone w daniu to oczywiscie ;-) mniam!

a co do tej piersi z kurczaka to polecam!! robilam raz i niebo w gebie!

karol pozniej robil wystawny obiad dla mnie i kolezanki jak opijalysmy jej mieszkanie i moje egzaminy (i kupil nam winko i donosił na taras.. wtedy uslyszalam ze jest taki dobry a ja taka zołza ze powinnam do kaloryfera go przypiac zeby mi nie uciekł )
to były kieszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarella w srodku, owiniete szynka szwardzwaldzka + na jeden stronie pieczone na szałwi <3 mega!
do tego pure ziemniaczano buraczkowe w warstwach tak ze no... kladzie sie góre pure ziemniakowego robi ją super okrągłą od szklanki na to pure buraczane (ziemniaczane z 1burakiem-polecam takie buraki parzone z biedry bo to wystarczy je podrzac a zwyly sie 2h gotuje:d) i znow zwykle pure <3
a jak juz takie danie to salatka prosta: sałata w duzych lisciach cukinia w plastrach podsmarzona i koktajlowe pomidorki + na to Kinga wzieła sobie sos balsamiczny ja nie lubie wiec posypałam sola i skropiłam cytryna i tez okejka;]

moje ulubione danie ktore K. wymyslil

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2014-06-02 o 15:09
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:05   #1397
magda_mjt
Zakorzenienie

Maalini no ale ja wlasnie mam białe złoto na pierscionku zareczynowym, a obraczke chce z ŻÓŁTEGO ... i no jak to tak hahah i co ludzie powiedzO?

Zrobiłabym cos, ale tak mi sie nie chce...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-02, 15:05   #1398
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
moi by sie ucieszyli ale K. by nie jechali.. a to takie na 3 dni? czy tygodniowe fest jakies?
my drzewka do sadzenia zeby nasze dzieci pod nimi biegały i nasze zdjecia bo nie maja bo jeszcze ani ja u Jego rodzicow ani On u Moich nie jest trakotowany jak rodzina wiec tak symbolicznie choc jego mama juz mi zapowiedziała "bede miała 2 córeczki"
Wiesz co, myślimy nad jakimiś weekendowymi wypadami dla nich, tak 3-4 dni np w Paryżu czy Rzymie Nie wiem jeszcze dokładnie.
Stary 2014-06-02, 15:07   #1399
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
z całym szacunkiem ale jakbym była Twoja mama i uslyszala cos takiego albo uslyszala ze masz o mnie takie zdanie to bym Cie wywalila z domu w dniu slubu i kazała za swoje mieszkac na swoim.
Wdziecznosci w Tobie w ogole ze Wam pozwola u siebie mieszkac...

Może źle mnie zrozumiałaś! To nie jest tak, że nie szanuję matki. Po prostu źle nam się mieszka, kiedy dzielimy 1 kuchnię czy też łazienkę. Ja jestem tego świadoma i ona również. Jedna wspólna kuchnia, kiedy to my dwie jesteśmy takie różne powoduje, że dochodzi do zgrzytów ("morderstw" ). Już teraz mamy problem, kiedy wspólnie jesteśmy w kuchni- a co dopiero, kiedy TŻ wprowadzi się do nas i będziemy miały całkowicie oddzielne "gospodarstwa". Mamy po prostu dwa różne podejścia do wielu rzeczy i trudno znaleźć nam kompromis. Ona jest za tym, żebyśmy zrobili sobie aneks kuchenny, ja zresztą też, ale TŻ i mój ojciec uważają, że nie ma sensu, jeżeli będziemy tam wspólnie po ślubie mieszkać max. 6-12 m-cy. No więc pozostało nam z moją matką zacisnąć pasa i unikać siebie w kuchni

A poza tym to nie jest tak, że mieszkam na garnuszku rodziców. Płacę rachunki, płacę za jedzenie, dopłacam do ewentualnych remontów. Więc mieszkam za swoje.

Uczę się cierpliwości

Edytowane przez kropka_nad_i
Czas edycji: 2014-06-02 o 15:10
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:10   #1400
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Czołem

No u TŻ jest o tyle dobrze, że to nie jest przeróbka starego domu, tylko kontynuacja budowy nowego Dom ma niecałe 5 lat,a teściowa już 3 remont robi ostatnio jak się dowiedziała o ślubie to stwierdziła, że płytki w łazience ma już niemodne i całą łazienkę robi od podstaw a jak już zaczęła z łazienką, to poszło dalej do paneli a i że TŻ górę wykańcza i się już tam z materacem przeprowadził, to sobie salon powiększa kosztem jego byłego pokoju Tak że ja już wiem po kim mój TŻ "bob budowniczy" jestCiekawe ile razy jeszcze do ślubu przeróbki będą

No mi się z teściową tez za bardzo nie uśmiecha mieszkać, ale z dwojga złego wolę z nią niż u mnie w domu U mnie jeszcze 1 osoba więcej, to już wojna domowa wisi w powietrzu Pocieszam się tym, że TŻ nie daje się nikomu wtrącać w życie i w razie W teściowa dostanie zakaz zbliżania się i będzie spokój

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Jeśli sala i cena Wam odpowiada, a jedynym 'ale' do terminu październikowego jest pogoda to ja bym brała październik. Bo z pogodą nie trafi. Np mówi się, że maj taki piękny miesiąc, a w tym roku każdy weekend pogoda skutecznie obrzydzała, równie dobrze może być upał we wrześniu, ulewa w czerwcu czy śnieg w kwietniu, a jego brak w grudniu. Z pogodą nie trafi
Dokładnie!

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość

Oglądałam wczoraj w Pepco to pudełko co misia kupiła dla świadkowej i jakoś na żywo mnie mniej urzekło Może dlatego, że było białe, a to co misia kupowała to jakieś takie ciemniejsze było

Cytat:
Ja nie mam koncepcji na prezent dla naszych matek Moja to by się najbardziej ucieszyła jakby ślubu nie było Ale to już wiecieJednak tej przyjemności jej nie zrobię A co dostanie, to bladego pojęcia nie mam Coś z TŻ będziemy musieli wymyśleć Wycieczki raczej odpadają, bo głupio tak żeby razem pojechały. Poza tym moja matka to anty-wycieczkowa jest Ona ogólnie jest anty To ciężko będzie coś odpowiedniego dla niej znaleźć

Jestem z TŻ umówiona na kupno tych bucików o których wczoraj pisałam Mam nadzieję, że jeszcze będą Bo będę biadolić jak mi je ktoś podkupi
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:14   #1401
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja bym chciała coś MEGA dla moich Rodziców, bo wtedy będzie też ich Rocznica. Ale w sumie chyba chamsko by wyszło, jakby moi Rodzice dostali prezent na wypasie, a Rodzice M coś zwyklejszego, nie? :P
Stary 2014-06-02, 15:15   #1402
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość

Wycieczki raczej odpadają, bo głupio tak żeby razem pojechały.
Nasi rodzice oczywiście pojadą osobno, bo nie sprecyzowałam
Stary 2014-06-02, 15:17   #1403
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce o tym słyszeć
Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość

Ja ostro trzymam się swoich kartonowych Ostatnio już zrobiłam pudełka i teraz muszę znaleźć natchnienie na wydrukowanie środka Tak jak ex, kupiłam lakier do paznokci w kolorze przewodnim i też tam mam zamiar dorzucić.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:19   #1404
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja tam nie mam problemu ze świadkową . Nawet nie pytałam, tylko z góry założyłam, że będzie to moja Siostra. Ona też tak założyła . Tylko czasami, jak mam za dużo delematów np. z zaproszeniami i lecę do niej po poradę i mi nie chce pomóc to ją "straszę", że jak tak się będzie zachowywać to z niej zrezygnuję
Stary 2014-06-02, 15:28   #1405
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
suszone pomidory to do makaronów, salatek.. do soso/leczów mi nie pasuja
suszone to do makaronu z pesto (ze słoiczka biore.. moze z 2-3razy sama robilam), do makaronów ze wszystim innym: kurczak, pietruszka i do jajecznicy używam karol jeszcze do kiedys wspomnianych ciabatek ale dla mnie taki cały suszony to za duzo .. drobne pokrojone w daniu to oczywiscie ;-) mniam!

a co do tej piersi z kurczaka to polecam!! robilam raz i niebo w gebie! (...)
moje ulubione danie ktore K. wymyslil
No to nic.. to zrobie sobie w ktorys dzien cos ala spagetti napoli z pomidorami z puszki i tymi suszonymi :P cholera.. mam za duzo jedzenie :P
A Z tym daniem Twojego K to wow! moj by tak nie wymyslil bo nie lubi takich "wymysnych" rzeczy ale z mila checia bym takie zjadla!!!
A tego kurczaka no muusze kiedyś spróbować:P
Tyle ze ja teraz jak robie kieszonki z kurczaka to zapiekam je w rekawie w pikarniku i sa takie soczyste

A ja z suszonych pomidorowych polecam dip! z 3-4 takie pomidorki, troche tego oleju ze słoiczka, 1/3 papryki, 2-3 lyzeczki majonezu i wszystko zblendowac, dodac duuzo bazylii suszonej albo drobno posiekanej świeżej.. przepyszny!! :P do frytek, frytek, przekąsek a kiedyś nawet wlasnie do kurczaka tą mase napchalam
Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Jestem z TŻ umówiona na kupno tych bucików o których wczoraj pisałam Mam nadzieję, że jeszcze będą Bo będę biadolić jak mi je ktoś podkupi
Nie marudz!! będzie dobrze!! :P
Cytat:
Nie chce o tym słyszeć
No to ciężkie zadanie naprawdę!!

A co do prezentu dla rodzicw to tez nie mam pojecia.. dl amoich rodzicow tez bym z mila checia wycieczke do rzymu podarowala - mieszkaja 10 lat we Wloszech a do Rzymu nigdy im sie nie chce bo za daleko.. co za ciołki :P ale rodzicom TZta musimy na pewno osobne prezenty podarowac ;p
Stary 2014-06-02, 15:29   #1406
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi rodzice oczywiście pojadą osobno, bo nie sprecyzowałam
Hehe, w myślach mówiłam "same" a napisałam "razem"

Cytat:
Ja tam nie mam problemu ze świadkową . Nawet nie pytałam, tylko z góry założyłam, że będzie to moja Siostra. Ona też tak założyła . Tylko czasami, jak mam za dużo delematów np. z zaproszeniami i lecę do niej po poradę i mi nie chce pomóc to ją "straszę", że jak tak się będzie zachowywać to z niej zrezygnuję
Ja się o mojej świadkowej wypowiadać nie będę może lepiej
Sytuacja między nami bez zmian
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:29   #1407
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym chciała coś MEGA dla moich Rodziców, bo wtedy będzie też ich Rocznica. Ale w sumie chyba chamsko by wyszło, jakby moi Rodzice dostali prezent na wypasie, a Rodzice M coś zwyklejszego, nie? :P
Ja bym na pewno nie zrobiła czegoś takiego. Albo mniej więcej równo, albo wcale

Ja wyszłam z założenia, że za tak duże wsparcie i wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy, kwiatki i ramka to za mało - to tylko moja opinia.
Stary 2014-06-02, 15:31   #1408
Kiciakowa
Zakorzenienie

Hej
Obrączki będziemy mieć z żółtego złota (z niego też mam pierścionek ) albo te
albo te

i ogólnie planuje nosić na jednym palcu, ale zobaczymy jak wyjdzie
Cytat:
Napisane przez Kinia_m Pokaż wiadomość
Dzisiaj normalnie się załamie ... żałuje że wcześniej nie zabrałam się za wasze forum może miałabym swoją wymarzoną salę, a tak otrzymałam odpowiedz że są wolne terminy ale w październiku ... I tak się boję tej daty .. jesienią ? co o tym myślicie ?
Październik jest też ładny, zwłaszcza początek, no i ma R
Pamiętam mój 1 rok studiów, w październiku było tak gorrrrąco
Cytat:

Pewnie bym przy tym zbankrutowała namawiam TŻ na 2016...
JESZCZE nie macie daty ani nic?
Stary 2014-06-02, 15:32   #1409
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyszłam z założenia, że za tak duże wsparcie i wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy, kwiatki i ramka to za mało - to tylko moja opinia.
w sumie to fakt.. ;P

My płacimy sami ale.. najgorsze jest to że w funduszach ślubnych nie uwzględniliśmy żadnego wydatku na podziękowania dla rodziców! aż nie chce zaczynać tego tematu z TŻtem bo jesteśmy bliscy ścieżki wojennej :P a dziś dopiero poniedziałek
Stary 2014-06-02, 15:33   #1410
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
kolega brał ślub w październiku ubr. cały tydzień deszcz lał, było zimno (ogólnie rzecz biorąc wy☠☠☠☠). a w sobotę: słoneczko, cieplutko, bezchmurne niebo.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

A tescie na tej samej dzialce? Bo my wlasnie taka opcje mamy i dylemat.

Witajcie

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-06-02 o 15:37
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości