|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
olena a moze to jakis stres cie dopadł? moze sie martwisz i organizm tak sie broni.
Moze lez jak najwiecej jak masz mozliwosc i postaraj sie relaksowac |
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Lez lez.. a do pracy kto bedzie chodzil?? Za mnie nikt nie pojdzie. Jak leze to mnie czasami bardziej boli.. zjadlam banana.. na razie jest ok
|
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
To masz mały kłopot.. Na pewno jest potrzebna Ci dieta bogata w błonnik, owoce, warzywa, herbatki owocowe i ziołowe no i unikanie ciężkostrawnych potraw ale w Twoim przypadku jest to o tyle trudne, że nie masz apetytu. Nic dziwnego, że przybrałaś 5 kg w tydzień. Pewnie sporo poodkładało się w jelitach i stąd ten ból. Najgorsze jest to, że możesz to zwalczyć tylko naturalnym sposobem bo wszystkie leki na przeczyszczenie odpadają
![]()
|
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Olena najbezpieczniej będzie skonsultować sprawę z lekarzem. Jutro idziesz tak?
A z bliźniakami też trzeba mieć szczęście...u mnie w rodzinie jest mnóstwo bliźniąt od strony mamy i taty i od strony mojego męża ponoć największe prawdopodobieństwo jest w drugiej linii-czyli akurat na mnie wypada. Na dodatek brałam clo, który zwiększa szansę na ciążę mnogą, i w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam dwa dominujące pęcherzyki...a jednak jest jedna fasolka Aż jedna
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-02 o 19:49 |
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Ja od początku ciąży jestem 4 kg na minusie
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może miętowa też Ci pomoże bo działa cuda przy bólach brzucha i niestrawnościach i nie prawda, że może wywalać poród bo konsultowałam to już kiedyś z lekarzem pospaceruj, zjedz sobie jakieś musli z jogurtem czy jak tam lubisz będzie dobrze tylko nie leż za dużo bo kiedy się nie ruszasz to brzuszek też jest leniwy i zamiast pracować odpoczywa, a później nie daje rady nadrobić swojej roboty
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
nie kupuj zadnych owocowych, kup sobie zwykla zielona herbate z herbapolu.
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Kochane najlepsze jest siemie lniane jakby nie było
i suszone sliwki. w ekstrymalnych sytuacjach ogorek kiszony zapity mlekiem
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po usg. Niby wszystko ok ale serduszka jeszcze nie było. Mówił ze moze za wczesnie. Ale i tak mnie troche uspokoił bo pecherzyk normalnej wielkości na ten wiek ciazy czyli 1.20 cm. Za tydzien kolejne usg.
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Czytałam ze siemienia nie wolno w ciazy. Costam zawiera. |
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
zawiera cyjanek. odpowiednio przyzadzony jest nieszkodliwy.
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- nie cyjanek tylko arszenik. juz mam zbudyniały mózg. arszenik zawiera bardzo duzo ziaren. |
|
|
|
#1902 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Nie cierpię zielonej herbaty dlatego nawet nie przyszła mi na myśl, ale czy jest aż tak dobra na trawienie? |
||
|
|
|
#1903 | |
|
Buc
|
Cytat:
nic od niego się ani ciężarnym ani nieciężarnym nie stanie. swego czasu miałam koszmarne problemy z żołądkiem i codziennie raczyłam się toną siemienia - teoretycznie, jeżeli zawiera cyjanek - powinnam dawno być już sztywna. ![]() olena90 - boli Cie tak przy mostku też czy nie? tak czy siak leć jak najszybciej do lekarza bo taki ból w żadnym stanie nie jest normalny.
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
ja ogólnie nienawidzę herbaty, a zieloną pod wpływem mojego muszę pić i piję i pomaga, ale wiadomo na każdego wszystko działa inaczej.
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka miała kiedyś problemy z trawieniem i piła ciepłą wodę z cytryną z rana przed śniadaniem. Ponoć działa cuda, m.in.
wspomaga trawienie - Korzystnie wplywa na nasz uklad pokarmowy działa moczopędnie - oczyszczaniu organizmu z toksyn pomaga w problemach żołądkowych - nudnosci , wzdecia, zgaga , zaparcia oczyszcza jelita - z pokarmów z poprzedniego dnia Chyba sama w końcu spróbuję
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrób ciepłą wodę z cytryną, tak jak pisała Ellyunia. Moja mama też to polecala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
prawdopodobnie nic Ci nie jest, ale lekarzem nie jestem, według mnie po prostu popsuł Ci się żołądek, da się to naprawić antybiotykami (ale w ciąży pewnie nie) i zdrowym jedzeniem. Też coś takiego kiedyś miałam, jakieś 10 lat temu, teraz muszę tylko na siebie uważać tzn odżywiać się mądrze. Ja miałam straszliwą zgagę, ból, ciągły ból, nawet ślinę mi było ciężko przełykać, nic prawie nie jadłam bo bolało, miałam cały brzuch spuchnięty(no tam gdzie żołądek) i nie mogłam go nawet dotknąć. Nie umrzesz od czegoś takiego
|
|
|
|
#1912 | |
|
Buc
|
Cytat:
a możliwe, tego nie wiem. netu nie czytaj, bo zaraz tysiąc innych rzeczy znajdziesz. szczerze wątpie, że to nadżerka bardziej podrażnienie błony śluzowej żołądka ale pamiętaj, że żadna z nas tu nie jest lekarzem i jutro musisz iść.
|
|
#1914 |
|
Buc
|
daj znać jutro po lekarzu i uważaj na siebie.
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Siemię lniane zalane wrzątkiem nie zawiera żadnego cyjanku
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje ze chyba zoladek zaczal pracowac, odbilo mi sie w koncu (czyms) jeszcze troszke pobolewa ale jest o niebo lepiej Czas na bulke. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- No to jedzenie tylko przy miecie. Zjadlam pol bulki i jest w porzadku. Przez chwile zaczelo pobolewac ale za chwile mi sie odbilo i jest w porzadku |
|
|
|
|
#1917 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna, nie nadążam za Wami!!!!
![]() Byłam dzisiaj na wizycie u gin w sprawie poronienia zagrażającego i akcji na IP z soboty/niedzielę. Lekarz zrobił mi badanie, usg i powiedział, że jest już czysto ufffff. Mam brać 3x1 duphaston, 3x2 rutinoscorbin, 2x1 kwas foliowy (przepisał mi ten na receptę, mocniejszy) Oczywiście ZAKAZ seksu na razie do 12 tyg. Powiedział, że musi mi się łożysko ukształtować. Czuję się spokojniejsza, bo powiedział, że mogę być śmiało w domu i tu odpoczywać.plaga nie plaga współczesne czasy Cytat:
przelecę - brzmi ciekawie ![]() Cytat:
Można jak lekarz pozwoli, lepiej spytać. Jest lepszy dla mnie niż przed ciążą. Teraz boje się go jak ognia. Najlepiej słuchać własnego ciała, ono samo powie, kiedy chceszCytat:
ło matkoCytat:
Cytat:
Cytat:
w 2011 roku niby też było kryterium dochodowe...... ale wyglądało to tak: formularz, skrócony odpis aktu urodzenia, zaświadczenie od lekarza o tym, że przyszłaś na wizytę przed 10 tc i tyle..... Są miasta, gdzie daje mops i miasto - dziewczyna ze studiów tak miała. Cytat:
Cytat:
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wolno w ciazy pic Zielonej herbaty ani czerwonej bo rogrZewaja organizm - tak gin mówi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
A co ten antybiotyk miałby zrobic dla żołądka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
O jezuniu ...idę spać. Tak mnie bierze na wymioty - pierwszy raz tak mocno
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

ponoć największe prawdopodobieństwo jest w drugiej linii-czyli akurat na mnie wypada. Na dodatek brałam clo, który zwiększa szansę na ciążę mnogą, i w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam dwa dominujące pęcherzyki...a jednak jest jedna fasolka
będzie dobrze tylko nie leż za dużo bo kiedy się nie ruszasz to brzuszek też jest leniwy i zamiast pracować odpoczywa, a później nie daje rady nadrobić swojej roboty

ufffff. Mam brać 3x1 duphaston, 3x2 rutinoscorbin, 2x1 kwas foliowy (przepisał mi ten na receptę, mocniejszy) Oczywiście ZAKAZ seksu na razie do 12 tyg. Powiedział, że musi mi się łożysko ukształtować. Czuję się spokojniejsza, bo powiedział, że mogę być śmiało w domu i tu odpoczywać.