|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To łóżeczko jakie ma wymiary? Cytat:
W drugą stronę rzadziej, siusiaki tak nie znikają ![]() Powodzenia z rozwiązaniem problemów! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2762 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
http://foteliki-pod-lupa.pl/biomecha...nowe-foteliki/
cos o styropianie w fotelikach - tez tych z gornej polki - ale ponoc styropian styropianowi nie rowny... |
|
|
|
#2764 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo rzeczywiscie podobne;p blaty akurat mamy matowe bo nie wyrobilabym z ich szorowaniem, po szafkach widze ze bylaby to nie zla udreka..no ale jak sie wypoleruje wszystko to widok ekstra8) Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2765 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Dzieki. czyli to jednak prawda a noe glupoty...co wiecej wynika ze kazdy fotelik jest ze styropianu i ze tak ma byc
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Nie spie wiec zaczelam czytac o tym styropianie....Moze was to zainteresuje co znalazlam.
W maxi-cosi tez jest styropian, trafilam na wpis o tym ze ludzie podobno potrafia go polamac sciagajac tapicerke do prania albo opierajac sie o fotelik podczas montazu. Mozna go wymienic u producenta http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434...pianu.html?v=2 Takie same uszkodzenia ludzie opisywali w chicco i wielu innych fotelikach markowych. Bo o marketankach w ogole nie ma co dyskutowac. Ta dyskusja http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,1...legro.html?v=2 dala mi do myslenia - powypadkowy fotelik nie mial widocznych uszkodzen a wiadomo ze juz nie zachowa sie przyzwoicie podczas drugiej kolizji I na koniec.. nie ma co dlugo czekac z kolejnym dzieckiem ...jesli chcemy korzystac z tego samego fotelika - znalazlam info, ze po 5 latach materialy z jakich wykonane sa foteliki 0-13kg traca wlasciwosci i juz nie sa tak bezpieczne jak wskazuja to gwiazdki.
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam miec klopoty ze spaniem
.Wieczorem przewracam sie na wszystkie strony i nie moge znalezc wygodnej pozycji, na plecach nie moge lezec bo zle sie czuje i ciagle mi za goraco. A rano budze sie wczesniej i nie moge usnac. Dzis od piatej sie krece, musialam wstac bo mnie szlag trafial i w dodatku jesc mi sie zachcialo. A zapomnialam sie was zapytac dziewczyny, jak tam u was z treningiem. Cwiczycie cos, dajecie rade? |
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki !
Ja ogólnie nie mam wiekszych problemów, bardzo mi brakuje spania na brzuchu..... Ale jakoś sie musiałam odzwyczaić... ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
ja na razie o tym nie myślę, tak planuję drugie urodzić jak wybije mi 30 stka ale czas pokaże |
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tez pojawily się problemy ze spaniem, ale to dlatego ze strasznie duszno jest na dworze
dzisiaj lecimy do poloznej mamy omowic plan porodu ![]() a potem do fryzjera musze jakos ogarnąć te moje piora
|
|
|
|
#2770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła niespodzianka! Ja też chciałabym mieć trójkę dzieci i mam nadzieję, że jednak będą różnej płci ale najważniejsze, żeby były zdrowe, a przy trzecim chłopcu przynajmniej odejdzie Ci część wydatków, na rzeczy które będzie mieć po starszych braciach.Cytat:
podobno jest najlepsze, tylko nie kupuj stacjonarnie w tych organicznych sklepach bo przepłacisz, zamów na allegro albo na zrobsobiekrem.pl czy biochemiaurody.plI wczoraj chciałam cytować ale mi prąd na chwilę wyłączyło i potem już nie szukałam. Pisałaś o wadze, że nikt Cię nie przebije, no więc kochana przed chwilą się ważyłam i mam +15 co prawda ostatnio się wahają te kilogramy i codziennie rano się ważę i raz trochę mniej jest raz więcej.Cytat:
ALE. Chodzę teraz na szkołę rodzenia i dziewczyna która prowadzi część ćwiczeniową uświadomiła nam, PO CO się ćwiczy w ciąży jeśli ktoś chciałby rodzić w innej pozycji niż leżącej, to musi wzmocnić nogi bo inaczej nie da rady, koniec kropka. Wczoraj omawialiśmy aktywne pozycje porodowe no i faktycznie, wytrzymać tak np w kucki to jednak trzeba trochę siły. A te aktywne są o tyle lepsze że dziecko nie uciska na kość ogonową więc łatwiej mu wyjść. Wiem, że trochę z nas to kociary poczytajcie sobie ja się uśmiałam z rana http://joemonster.org/art/27956/Obow...dziec_powinien
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczny
przyszłam się pożalić pocieszcie mnie proszę, bo strasznie mi ciężko miałam okropną noc, w nocy obudził mnie ból brzucha, w dodatku brzuch był cały twardy wzięłam dwie nospy i na szczęście puściło... ale nie spałam 3 godziny, bo z tego wszystkiego nie mogłam później zasnąćpobudka o 5:30 i teraz jestem w pracy, ledwo żyję ![]() niepokoi mnie nie ten mój brzuch, już wczoraj popołudniu był taki twardszy i go wyraźnie czułam nie wiem co robić, wizyte mam dopiero 16.06, nigdy wcześniej mi się taki ból nie zdarzał, czy myślicie że może być to od tego że za dużo jestem na nogach,?? tzn w ciągu dnia prawie w ogóle nie leże, cały czas albo chodzę albo siedzę, a odpoczywam praktycznie dopiero wówczas jak idę spać
|
|
#2772 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam sie wtorkowo
Cytat:
Pozostałe rzeczy tez superCytat:
Cytat:
[QUOTE=Moni 26;46724231 a własnie dziewczyny wszystkie kupujecie stelaż do wanienki, bo ja wanienkę zakupiłam i właśnie nad stelażem sie zastanawiam... [/QUOTE] Ja kupuje, mam go gdzie schować i wydaje mi się, że bedzie to bardzo praktyczne rozwiązanie, nie chce mi sie co troche mebli przestawiac zeby dziecko wykąpać Cytat:
Dbajcie o siebie ![]() Cytat:
![]() Ja przed ciązą byłam aktywna fizycznie (siłownia, rower, bieganie itd), a teraz całkowicie połozyłam na to lache jeszcze na początku troche cwiczyłam, kupiłam nawet tą dużą piłke, która teraz służy mi tylko za podparcie do nóg, jak leżę kiedy są spuchniete
|
|||||
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z zasypianiem nie mam problemu, ale budzę się w nocy, a potem nad ranem... i tak się kręcę. Mam generalnie wrażenie, że potrzebuję mniej snu ![]() Cytat:
To już ostatnia prosta i chyba warto jednak więcej odpoczywać Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj, co on na to? Dziewczyny, a ja się załamałam, weszłam rano na wagę i utyłam 2,5 kg od ostatniej wizyty!!!! Cholerka jasna! Muszę zmienić to, co jem, bo do porodu będą mnie wózkiem widłowym transportować
|
||
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ci sie powtorzy sytuacja dluzszego bolu to idz do gina bez rezerwacji wizyty albo na IP zeby sprawdzili co sie dzieje. Jedna sytuacja to nie koniec swiata ale dmuchaj na zimne |
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam, że po 5 latach foteliki tracą właściwości, na szczęście zdążyliśmy i tak w takim foteliku dziecko pojeździ pół roku i trzeba kupić nowy. Cytat:
Wczoraj zaczęłam 32 tydzień, więc dotrwałam do bezpiecznego terminu
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także trzeba się oszczędzać i w dzień też znaleźć chociaż chwilę na odpoczynek...
|
|
#2777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oszczedzajmy sie dziewczyny, bardzo fajnie, że wiekszość z nas czuje sie bardzo dobrze i niech tak zostanie |
||
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bezpieczny termin - teraz juz bedziesz spokojniejszaFoteliki te powyzej 13kg maja dluzsza przydatnosc materialow bo ogolnie sa przeznaczone na uzytkowanie grubo powyzej roku. Tylko te pierwsze foteliki sa na 5 lat ale tez sie zdziwilam
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jeszcze jak chodzilam do pracy, to mialam codziennie spacer, a teraz to tyle co po domu sie krzatam. Ale jeszcze sie zmobilizuje do odrobiny treningu chocby przez 8 miesiac dzis udalo mi sie zaliczyc 25 minut na wioslarzu. Lepiej sie czuje po cwiczeniach.
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
a mi to się własnie cały czas wydaje, Że "mogę wszystko". Dobrze się czuję wszystko robie normalnie i chyba 2 razy zdarzyło mi sie w ostatnim czasie, że się położyłam na 10-15minut w ciągu dnia...po prostu szkoda mi dnia myśle sobie że organizm sam daje znac kiedy trzeba odpocząć. Może się mylę, bo jak niektóre z Was (np optymistka) pisały, że fizycznie niby ok ale szyjka się skraca. różnie to bywa. Ja robie to na co mam ochotę, chodzę spać o której chcę, cały czas pracuję (sporadycznie po 14-16h!) i mam się dobrze. Po prostu może mam inna wytrzymałość i inny organizm. No i staram się nie narzekać. Zawsze jak stęknę bo mnie np coś zakłuje to się sama z siebie śmieję. Grunt to się dobrze nastawić.zazdroszczę urządzania mieszkać, domów, ja może , jak sie uda, będę swój dom urządzać za jakieś 3-4lata (przy dobrych wiatrach). Na razie nie narzekam ale już wolałabym byc u siebie a tu jeszcze daleka droga. mam nadzieję, że pogoda sie niedługo zmienia, bo ja wolę jak jest ciepło... a na razie tylko chmury i chmury...ble optymistka trzymam za Ciebie kciuki, żebys jak najdłużej wytrwała. Na pewno Ci cieżko bez Tż-ta tym bardziej, że musi Ci pomagać mama a pewnie wolałabyś ją juz odciążyć...czasem tak bywa i trzeba jakos to przetrwać. Nic nie jest teraz ważniejsze od twojego dzidziola w brzuchu! także trzymaj się bo musisz dać rade. Sara - super, że już 32tc, widzisz, jakoś dałaś radę, teraz już spokojnie...im dłużej wytrzymasz tym lepiej a nawet jeśli juz nie wytrzymasz długo to i tak luz, bo synek da sobie rade. Teraz już jest ok. wracam do pracy, bo mnie znowu noc zastanie ![]() miłego dnia babeczki trzymajcie sie |
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poprosze taka kolejna ciaze... Oby jak najwiecej z nas na forum tak dobrze sie czulo i nie mialo zdrowotnych ciazowych "przygod"
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 32 tc
co do spania to jakas masakra, ciagle jestem niewyspana ciezko mi zasnac a jak zasne to sie budze czesto i mam problem z ponownym zasnieciem zauwazylam ze teraz zrobilam sie strasznie nerwowa wszystko mnie denerwuje a najbardziej to ze nadal jestesmy bez kasy bo mojemu Tz jeszcze liimitu nie wylaczyli i ma konto zablokowane w czwartek mam wizyte jestem ciekawa ile przybylo mi i mojej kruszynie przez te 2 tygodnie ![]() no i w koncu dentyste bo zeby mnie bola pomarudzilam sobie |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
co do L-4 to mam dość specyficzną sytuacje teraz w pracy, długo by to opisywać, planowałam iść na zwolnienie właśnie od 18.06 jak będę na kolejnej wizycie, do tego czasu zdążyłabym wszystko tutaj w pracy pokończyć. Ale jak będę musiała iść wcześniej to też się świat nie skończy. Do tej pory czułam się dobrze, dlatego jeszcze chodziłam do pracy. Brzuch mnie teraz nie boli, ale jest dość twardy. Jeszcze jak na złość nigdzie nie mogę się dodzwonić- mój gin przyjmuje jutro w przychodni w mojej miejscowości więc chciałam się umówić... Czy myślicie że lepiej zadzwonić bezpośrednio do niego i próbować już na dzisiaj ( przyjmuje w innej miejscowości) czy poczekać do jutra- a teraz zwolnić się do domu, wziąć nospe i położyć się? wiem dziewczyny że panikuje ale nie wiem co robić
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Ja ze snem mam coś totalnie przeciwnego.. Dziś spałam od 23 do 9.40 i obudziłam się tylko dlatego, że pod moim blokiem w przedszkolu dzieci ćwiczą piosenki do zakończenia roku... jakbym w jakiejś śpiączce była. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2785 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek!
ButterBear szacun za taka ilosc pierogow! Jak ja bym sie tak naharowala to chyba nikomu bym nie dala i zostawila na obiad na caly tydzien ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ok- czuje sie przy Was jak babcia Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zadzwonila do lekarza, mozer wiecej magnezu kaze Ci brac albo zaprosi na wczesniejsza wizyte.. Cytat:
![]() Cytat:
za 32 tydzien! Mozesz odetchnac, teraz to juz zleci...
|
|
#2786 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wyprawke pod dziewczynke i jakby okazalo sie ze bedzie chlopak to bysmy byli troche w czarnej du*** Dbaj o siebie kochana Cytat:
![]() 3800 looooooooto ja tyle wazylam jak sie urodzilam ![]() odpoczywaj i badz ksiezniczka ![]() grunt to miec wszystko pod kontrola Cytat:
dala mi tak w kosc ja wiem ze moja Olivka mi wszystko wynagrodzi ale myslalam ze bedzie troche lzej i wczoraj mowilam Tz ze nie wiem czy sie zdecyduje na 2 dziecko bo na prawde to co ja czuje i jak mi ciezko tylko ja wiem bo ile mozna wymiotowac codziennie ? ja wymiotuje z 4-5 razy i juz mam dosc. do tego bol nog i zylaki jakies ech jeszcze roztepow mi do tego wszystkiego brakuje ( ALE MAM NADZIEJE ZE ICH NIE BEDZIE ) Cytat:
no tak to spory wydatek ale nie dziwie sie Tz ja jak poronilam bylam w Polsce, Tz przy mnie nie bylo bo byl w Niemczech i nie mogl przyjechac i to byl najgorszy okres w moim zyciu bo nigdy nie czulam sie taka samotna mimo ze byla ze mna mama i ojczym Cytat:
a okna nie moge otworzyc bo pociagi by mi nie daly spac wiec musi byc zamkniete ja nie cwicze ale polozna ma ze mna robic jakas gimnastyke jak przyjdzie taka jak w szkole rodzenia Cytat:
Cytat:
moja ginka uwaza ze z twardnieniem nie ma zartow moze powinnas troche zwolnic i odpoczac ? juz ten czas ze powinnismy o siebie bardziej zadbac i sie oszczedzac Cytat:
![]() po ciazy sie zgubi tu akurat nie ma sie czym martwic Cytat:
wlasnie ja nie wiem czy warto to kupic bo u mnie nikt w rodzinie tego nie uzywal wydaje mi sie ze lepiej kapac na ziemi bo jednak na wysokosci to troche strach zwlaszcza dla mnie i Tz, poczatkujacych rodzicow Cytat:
nogi mnie bola strasznie i skurcze mnie lapia musze pogadac znowu o tym z ginka na razie trzymam nogi w gorze troche pomaga |
||||||||||
|
|
|
#2787 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez moje stare łóżeczko odnawiamy i juz nie mogę doczekać się efektu;-) Tasia34 O rety! No tak czasem bywa, że z dziewczynki chłopak się robi W drugą stronę rzadziej, siusiaki tak nie znikają ![]() Powodzenia z rozwiązaniem problemów! [/QUOTE ] Wypluj to szybko. Ja nie widziałam swojej malej o kwietnia. A jutro mam wizytę i USG. Oby jej tylko nic między nóżkami nie urosło;-) Cytat:
dlatego nie można kupować uzywanych fotelików bo nigdy nie wiesz czy uległ wypadkowi. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które juz kupilyscie foteliki samochodowe. Robilyscie przymiarki przed zakupem w aucie ???;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

pewnie po tatusiu
waga 1300.

W drugą stronę rzadziej, siusiaki tak nie znikają 

Coz, widocznie nic nie moze byc proste w naszym zyciu i juz teraz musimy sie dla Malenstwa poswiecic.

pocieszam sie ze ten aparat usg jest troszke gorszy niż ten na którym wcześniej byla potwierdzona plec no ale ewidentnie cos tam miedzy nogami bylo... Żeby nie bylo kolejny chlopak tez będzie ok(chlopaki są fajne no i ciuszki mam po starszych, no ale jednak nastawiona bylam na dziewczynkę i stad lekkie niedowierzanie. Odtad plec traktuje jako niespodzianke i juz nawet nad imieniem nie będziemy myslec, okaze sie po porodzie

loooooooo