|
|
#2701 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
no właśnie się zastanawiam czy nie zmienić pediatry, sama nie wiem
Cytat:
![]() moja Jula bardzo lubi być w nosidełku - zaraz zasypia ![]() super ta konsultantka z tymi gratisami ![]() Cytat:
agunia4ever współczuję przeżyć, musiałaś się strasznie zdenerwować; moja Jula naciąga pieluchę na twarz, no ale przez tetrę powietrze przechodzi, a przez kocyk słabo Cytat:
virginia fajny pomysł z tym basenem dla malucha - ale weź Niuśę wcześniej sama na basen - żeby ją oswoić z "dużą wodą"; jak Kuba chodził na kurs, byli rodzice z dziećmi, którzy przez kilka zajęć nie uczestniczyli bo dzieci panicznie się bały i wyły w niebogłosy u nas pogoda beznadziejna, w nocy tak lało, że się obudziłam i spać nie mogłam. Teraz wilgotno i chłodno. Julia śpi w wózku przy otwartych drzwiach na taras. Ona lubi spać na świerzym powietrzu dzisiaj testuję zapiekankę z łososia, dzięki za link z przepisem !!! |
|||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
a jak przybiera? i czy to przetrawione mleczko ? od poczatku karmiłas tym samym mlekiem ?
|
#2703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To dajcie znać dziewczyny co ze spotkaniem. Cytat:
Dziewczyny czy po 6 tyg od porodu można dostać miesiączkę??? Krwawienie miałam tylko przez kilka dni po porodzie a potem nigdy a dziś na wkładce zobaczyłam krew I powiem Wam mój sen- śniło mi się, że Antoś miał już 2 miesiące a ja znowu byłam w ciąży Jak się obudziłam to odetchnęłam z ulgą Jakoś mi się nie śpieszy do drugiego małego ryczącego- muszę mieć jakąś przerwę- powiedzmy tak 18 latWrzucam Wam fotkę jaki Antos jest samodzielny- sam sobie butle trzyma
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
2 przejazdy po domu i dziec spi
|
|
#2705 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż boję się myśleć co by było gdybym nie zajrzała. Od tego czasu boki kocyka wkładam mocno między materac a szczebelki łóżeczka, zostawiając sporo luzu, tak żeby nie wykopał się spod koca. Cytat:
![]() [QUOTE=alwa;46726968] czy ja dobrze zrozumiałam, że jak noszę dziecko w pionie to kręgosłup powinien być w łuk wygięty? bo u nas jest raczej prosty. [/QUOTE] Kręgosłup ma być jak literka C. Jak trzymam w pionie to nie podkładam dłoni tylko pod pupę, ale całą ręke kładę trochę dalej - między pupę a uda i nóżki układam na żabę. Cytat:
Cytat:
W Piotrze i Pawle też pewnie jest. A poza tym to mleko kozie, sojowe (to można też kupić w biedronce). Mój odkrył że ma ręce gdzieś w wieku 2,5 miesięcy. My od 2 dni jesteśmy już bezsmoczkowi, żaden smoczek Guciowi nie pasuje, pluje, krzywi się i koniec. ![]() O ile jeszcze tydzień temu pałał do smoczka ogromną miłością to teraz jest wielki nerw jak mu próbuję podać smoczek. No nic, trochę nam się przez to popsuło zasypianie, bo jest płacz i musimy zaczynać naukę od nowa...
|
|
#2706 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nie chce smoczka zadnego próbowałam i nic z tego ale za to namietnie gryzie piąstki ogladałam zawitkowskiego i powiedział ze mamy dzieciakom tego nie zabraniac i nie zakładać niedrapek , bo tym sposobem dzieci ucza sie panować nad tym co w buzi i np jak kiedys zaczna jest wieksze rzeczy i cos im utknie beda wiedziały co zrobić ,ile razy przeciez maja przy tym odruch wymiotny to wlasnie ich uczy jak sie zachować i ze to system naturalny którego zaburzac nie wolno ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#2708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chusty u nas bywa różnie czasem Majka się awanturuje, a czasem wkładam ją pobujam chwilę biodrami i śpi .Więc nie mam pojęcia czy lubi czy nie. Jak wyszłam z nią na dwór parę razy to zwiedzała namiętnie, aż zasneła i spała przytulona z 1,5 godziny Cytat:
|
||
|
|
|
#2709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Majeczki! Rośnie jak na drożdżach!Cytat:
ja też martwię się oczkiem mojej Natalki bo też jej ropieje, może nie jakoś masakrycznie ale jednak i nic nie pomaga .Cytat:
2. Ja też! Cytat:
Cytat:
2. a mi dziś się śniło, że byłam na jakimś koncercie i jakaś koleżanka zostawiła dziecko w wózku i ja je zabrałam. Potem do niej dzwoniłam, że zapomniała o dziecku A ja właśnie chciałabym jeszcze dziecko i to nie jedno. Nawet się zmartwiłam ostatnio u gina jak zalecał, żeby starać się przez 2 lata nie zachodzić w ciążę bo blizna może się rozejść chociaż przecież i tak chwilowo reproduktora brak .3. Wow!!! Jaki zdolniacha! Cytat:
Ja zaraz podwożę Mamę do lekarza a sama lecę na basen bo już dawno (ponad tydzień ) nie byłam i czuję, że muszę się poruszać. Po południu mam kursy ale tak mi się nie chce!! Ponadto nie sprawdziłam testów moich kursowiczów . Wczoraj nie byłam z Natalką na spacerze więc dziś muszę koniecznie. Chcę też zajęć kolejną partię jej zdjęć do wywołania i w końcu je poukładać w albumie bo wczoraj tego nie zrobiłam...A jakie Wy macie na dziś plany?
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
starsza miała szybko zeby wiec jest szansa ze i ta bedzie miała chodz inna jest niz Ami ... Ale mamy ta samą sytuacje a ile razy sie gdzies tam zadrapie i jest płacz cala brode ma obszczypana tu u tz na rekach
|
|
#2711 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie zajada ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Smaritta walcz z PZU. U mnie była dokłądnie taka sama sytuacja. Jestem ubezpieczona jako współmałżonek w zakładzie pracy męża, odciągali mu z wypłaty podwójnie, bo za jego i moje ubezpieczenie, ale mojej polisy nie przekazali PZU, tu akurat ewidentna wina pracownika z firmy TŻ, ale mieliśmy dowód w postaci odciągniętych składek i nie wiem w koncu jak to załatwili, ale dostałam pieniądze, choć po prawie 2 m-cach Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-06-03 o 11:51 |
||
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- https://www.google.pl/search?q=wzmozone+napieci e&newwindow=1&client=fire fox-a&hs=x8R&rls=org.mozilla: pl fficial&channel=sb&so urce=lnms&tbm=isch&sa=X&e i=DJaNU-eELubl4QTVk4HADw&ved=0CAg Q_AUoAQ&biw=1366&bih=609# facrc=_&imgdii=_&imgrc=J4 fIvOVgKiUhfM%253A%3BHxPis Ks2SGof_M%3Bhttp%253A%252 F%252Fimg696.imageshack.u s%252Fimg696%252F7475%252 Fimg4600b.jpg%3Bhttp%253A %252F%252Fwww.nasz-bocian.pl%252Fphpbbforum% 252Fviewtopic.php%253Fp%2 53D4106367%3B800%3B533no tu adekwatnie mocno to widać
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-06-03 o 11:54 |
|
|
|
|
#2715 | ||||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wow - juz zaczynaja sie stale pokarmy. Nim sie obejrzymy znowu w pracy bedziemy siedzialy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To i tak dobrze ze w ogole masz w planach ![]() Cytat:
Stwierdzil ze takiemu duzemu chlopcu nie przystoi ze smoczkiem paradowac ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i popsułaś mi dzień przypomnieniem o pracy Ja do pewnego czasu zabierałam, ale już nie zabieram piąstek, bo stwierdziłam, ze to nie ma sensu, chce to niech sie dławi
|
|
#2717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda Emilka nie daje mi w kość, zawsze powtarzam, że takie dzieci można mieć, ale dla mnie z kolei bardzo męczące jest siedzenie w domu. Kocham córkę i uwielbiam spędzać z nią czas, ale tęskni mi się do ludzi, do pracy... Będę musiała się tym trochę nacieszyć nim z powrotem zdecyduję się na powrót "w pieluchy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sure ![]() Totalnie żadnych. Przez tą pogodę nie chcę wychodzić z Młodą na spacer, tym bardziej, że mam podejrzenia czy jej coś nie rozkłada, więc się kisimy w domu ![]() Słodziak ![]() Wymyśliłam sobie, że latem będę mrozić owoce, żeby móc dawać je Emilce zimą. Wtedy przypadnie przecież okres rozszerzania jej diety, a w sklepach będą tylko jabłka i banany. Chciałabym jej dawać coś więcej poza słoiczkami. Macie jakieś pomysły co można mrozić? Na pewno maliny i morele można podawać po 7 miesiącu. A wiecie jak jest z wiśniami i jagodami?
|
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
I nic się po nim nie dzieje. A po nabiale mały faktycznie dostawał uczulenie - już 2 razy próbowałam wprowadzić nabiał. Jakby Twój lekarz miał inny pomysł to podziel się
|
|
#2719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę sobie jakieś przepisy poszukać bezmleczne.Najgorsze jest to, że z tego co zrozumiałam to jeżeli nie pomoże to nie będę wracać do nabiału tylko kolejne rzeczy odstawiać. No ale może przejdzie I może dzięki temu ten refluks (podejrzenie, że dlatego się krztusi) zniknie.Cytat:
Ale zabawa to co innego niż siedzenie w pracy.
|
||
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
To uważaj. Myślałam że to bezpieczne bo mocno małego zwijałam. A on się rozkopał, zsunął trochę w dół i ten róg co miał pod głową na twarz sobie zarzucił (jakoś zza głowy)
Dobrze że nie spałam.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Frogutka- zapomniała odpisać. U nas na razie była jedna próba chustowania, zakończona takim rykiem, że Młodą słychać było chyba w promieniu 20 km. Nie wiem czy ja coś zrobiłam nie tak czy też ona nie jest fanką.
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za informację, oczywiście podzielę się jak czegoś się dowiem.
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemo jeszcze jest osłuchowo czysty, ale wydzielina tak obficie mu spływa do gardła i dalej, że tylko o krok od zapalenia oskrzeli. antybiotyk ma to powstrzymać. lekarka nas pochwaliła za szybką reakcję. powiedziała, że u tak małego dziecka, jeśli jest kaszel, to na pewno coś się dzieje. dostaliśmy też osłonkę w kroplach i Deflegmin, a na problemy z brzuszkiem Latopic, który mamy podawać przez 3 miesiące. efekty mają być widoczne po około miesiącu. cieszę się, że mnie instynkt nie zawiódł, ale chodze podłamana jednocześnie, ze taki maluszek i już antybiotyk... |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby antybiotyk zadziałał.
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek - widze, ze go te krostki swedza bo sie po nich drapie - haotycznie macha rączkami w ich okolicy - wtedy smaruje mu to oliwką i wtedy chyba czuje ulgę, bo przestaje sie drapac.
Teraz profilaktycznie smaruje mu buzke co jakis czas i nie ma takich napadow. Ja juz zaliczylam dwa okresy, a karmie tylko piersia wiec wszystko jest mozliwe
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie rozmawiałam z TZ o mojej wizycie u lekarza. Mądrala wymyślił, żebym oprócz produktów krowich odstawiła WSZYSTKIE alergeny. Zabawny jest
|
|
|
|
#2728 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() My już po spacerze w deszczu, młody chyba lubi deszcz, bo cały spacer przespał, co w jego przypadku jest niespotykane Możemy przełożyć na przyszły tydzień. Mnie pasuje każdy dzień do południa Mój chyba jeszcze nie wie, że nos ma ![]() Cytat:
Cytat:
dla Mai, jak tak dalej pójdzie to niedługo przegoni mojego Krzysia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Przemek często kaszlał? Emi się zdarza jedno kaszlnięcie na dwie godziny mniej więcej. Mam nadzieję, że to nic poważnego... Cytat:
![]() Ela87- Twój nowy awatar jest MEGA!
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
o ranyyy od soboty mnie nie było a tu tyle czytania ;o
na weekend przyjechała rodzina tż, wczoraj miałam egzamin wiec dopiero dziś oddycham spokojnie i mogę poplotkować trochę z wami ;p co do okresu, to ja karmiąc mm i rodząc sn pierwszy dostałam 6 tyg po porodzie. okres to mało powiedziane... to był okresior! tak jakby przez 10 miesiecy się zbierało... ma sa kra ooo u nas też hanka coś pokasłuje. zdrowia dla Przema! też jetem za mrożeniem! w ogóle jak to jest z tym rozszerzaniem diety? jedni mówią po 4 miesiącu, drudzy po 6.. wiecie może coś na ten temat? Edzia Juleczka przepiękna! ![]() niezapomnijkaa09 z Antosia też cudeńkoo i jaki spryciarz! ![]() kate waga piękna! moja też jest niezłym pasibrzuszkiem ;] spodnie za długie a w brzuszku ciasnoo ![]() jeżeli chodzi o spotkanie, to mi pasuje zawszze Emi zdrowiej, bo ciotki chcą Cię zobaczyć!!!a my nie spacerujemy w deszczu, bo leniwa matka nie kupiła jeszcze tej folii przeciwdeszczowej do wózka wszystkie przepisy zachowałam i zamierzam wypróbować jakby któraś miała jeszcze coś fajnego bezmięsnego, to niech wrzuca, bo mój kochanyy nie je mięsa, a jajka sadzone muszą się kiedyś znudzić! ;D
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

W przyszłym tygodniu jestem w pełni dyspozycyjna 
Jak się obudziłam to odetchnęłam z ulgą
żonka swojego męża
Aż boję się myśleć co by było gdybym nie zajrzała. 

Choć spodziewam się, że po prostu usłyszę, że taki urok mojego dziecka...

dla Majeczki! Rośnie jak na drożdżach!
. Wczoraj nie byłam z Natalką na spacerze więc dziś muszę koniecznie. Chcę też zajęć kolejną partię jej zdjęć do wywołania i w końcu je poukładać w albumie bo wczoraj tego nie zrobiłam...

fficial&channel=sb&so urce=lnms&tbm=isch&sa=X&e i=DJaNU-eELubl4QTVk4HADw&ved=0CAg Q_AUoAQ&biw=1366&bih=609# facrc=_&imgdii=_&imgrc=J4 fIvOVgKiUhfM%253A%3BHxPis Ks2SGof_M%3Bhttp%253A%252 F%252Fimg696.imageshack.u s%252Fimg696%252F7475%252 Fimg4600b.jpg%3Bhttp%253A %252F%252Fwww.nasz-bocian.pl%252Fphpbbforum% 252Fviewtopic.php%253Fp%2 53D4106367%3B800%3B533
Dobrze że nie spałam.