|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Tak pierwsza.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- To jedziemy na tym samym wozie. Ja wczoraj dokładnie 5 tyg i 4 dni byłam i pecherzyk miał 1.24 cm. A było widoczne cialko żółte albo zarodek? U mnie nie, mówił tylko ze widac zaczatek ciałka/pecherzyka żółtego. |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Olena no właśnie się tak zastanawiałam,że strasznie duże dziecko jak na ten tydzień ![]() Ja jutro idę do gina, jeszcze rano muszę skombinować, jak odebrać wyniki wizyta na 17.30. Co do objawów lub braków weźcie nie straszcie,że może być coś nie tak Bo ich nie mam wcale praktycznie.
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W dniu porodu umowa rozwiazuje sie i przejmuje Cie ZUS wyplacajac macierzynski. Wychowawczy sie nie nalezy bo umowa rozwiaze sie w dniu porodu. No chyba ze pracodawca sam z siebie da Ci umowe o prace na dluzszy okres i wrocisz do pracy a przynajmniej bedzies miala taka mozliwosc ![]() Ja jestem w 6tc dokladnie 6tyg 4dni i bylam dzisiaj u lekarza. Nie moglam pojsc do mojego ginekologa bo jest na urlopie wiec poszlam do innego. Bylo troche.. niemilo.. Prawie mnie zlinczowal za to ze jestem w ogole jestem w ciazy. Atmosfera zrobila sie napieta wiec zazartowalam ze 4 mies temu rzucilam papierosy i przytylam, ledwo mieszcze sie w spodnie a teraz pewnie bedzie tego wiecej a on mi pojechal z tekstem zebym mniej jadla bo po rzuceniu palenia sie nie tyje wiec mu odpowiedzialam ze jem tyle samo ile przed rzuceniem palenia a w ciazy nie mam zamiaru glodzic siebie ani dziecka. Ciekawy lekarz nie powiem. Zbadal mnie trwalo to moze minute gora dwie dal skierowanie na usg i powiedzial zebym przyszla z wynikami za tydzien. Na pewno nie wroce do takiego chama wole wydac te 100zl i isc prywatnie do mojego niz byc tak traktowana na nfz..
Edytowane przez truskaw3czkaa Czas edycji: 2014-06-03 o 14:25 |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
To nic, jest to normalne w 5 tyg. A ktory dokładnie dzien 5 tygodnia?
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Wedlug moich wyliczen wlasnie sie zaczal 5td.. a ona mi tylko powiedziala ze skoro jest 1,5cm to jest 5tydzien
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1959 |
|
Przyczajenie
|
Bo pytal czy planowana ciaza a ja ze nie ale ciesze sie z niej. On wtedy na to czy sie zabezpieczalismy a ja ze prezerwatywami ( probowalam roznych tabletek antykoncepcyjnych i po kazdej szalaly mi hormony i wpadalam w depresje, raz sie cieszylam a zaraz plakalam itd wiec zrezygnowalismy z tabletek) a on do mnie z krzykiem i pretensja ze prezerwatywy to w XIX wieku stosowali a teraz bierze sie tabletki. Zreszta sam tez wygladal jak z XIX wieku bo mlody to on nie byl.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyleczyć np HP lub zapalenie śluzówki żołądka. Wiadomo, w ciąży leczenie antybiotykami nie jest możliwe. Cytat:
niech maleństwo zdrowo rośnieCytat:
![]() nie mam typów, jest jeszcze zbyt wczesnie ![]() U mnie jak tylko zaczeła sie ciąża, w pierwszym tygodniu już czułam się jakoś "nieswojo" potem sie tylko potęgowało
|
|
#1961 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarza to brak mi słów a powiem Wam ze chodzę na NFZ i nic
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee oto co znalazłam:
Siemię lniane pobudzając jelita, działa także na macicę. Regularne spożywanie siemienia lnianego może wywołać akcję skurczową, która przyspieszy poród, dlatego w celu uniknięcia przedwczesnego wywołania porodu zaleca się picie sięmienia lnianego dopiero po 34 tygodniu ciąży. |
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]Antybiotyki nie działają p/zapalenie tylko przeciwbakteryjnie ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarza to ja bym już tam nie poszla i może napisala gdzieś jakąśsskargę. Ja chodzę na nfz ale nigdy mnie nikt źle nie traktowal
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co zapalenie wywołuje bo nieraz wirusy,nieraz bakterie a nieraz co innego zupełnie także antybiotyk to nie panaceum na wszystko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Antybiotyk jest dozwolony w ciazy (nie kazdy) ale w wyjątkowych sytuacjach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko z nią nie przesadź cieszę się, że z Tobą lepiej nawet kilka razy dziś się zastanawiałam czy z Tobą już lepiej
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira a na kiedy masz termin ? Z wyliczen.
Ide sie zdrzemnac na godzinke...strasznie od dwoch dni dopadl len i senność ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
owocowa, albo miętowa albo inka z karmelem czy inna zbożowa.. mmm---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej lepiej.. wiem ze nie moge przesadzic. Nawet na opakowaniu jest napisane ze dwie dzienne
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antybiotyki nie działają p/zapalenie tylko przeciwbakteryjnie ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
![]() hp to bakteria w moim przypadku wywołała zapalenie sluzówki, oczywiscie w leczeniu nie stosuje się samego antybiotyku. Niestety mimo dolegiwości nie dostane antybiotyku i innych leków które mogą pomóc.
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi np tabletki nie pasuja wcale bo mam od nastolatki sklonnosc do ogromnych migren i nawet ostatnio młoda lekarka tutaj mowila, ze biorac tabletki moge szybko udaru i ona mi tabletek nie przepisze, a prosiłam. W dodatku tabletki ktore do tej pory mialam w Pl byly dobrane na chybił trafil. |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie każda chce obciążać dodatkowo swój organizm faszerujac sie hormonami.. Nie wiem co niektórzy lekarze sobie myślą ;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pije wode z cytryna... a raczej z kwaskiem cytrynowym bo okazalo sie ze u mnie w sklepie kolo pracy nie maja cytryn.. wieczorem polece po cytryny
|
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee podejrzewam ze tylko częste picie siemienia tak działa.
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
czekam jak na zbawienie az moje dziecie zasnie w koncu dzisiaj cobym tez mogła sie do poduszki przytulic. Zaraz zasne na siedzaco łłooooo matko ![]() A tak to dzień leniwie. sprzatanie pranie spacery . rutyna. poczytam co u was ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- olena kwasek cytrynowy wyrzuc w ogole z kuchni. to nie ma nic wspólnego z cytryna i jest bardzo ale to bardzo niezdrowe. swoja droga na przyszłosc jak byscie karmiły dzieci słoiczkami to sprawdzajcie czy tego dziadostwa nie ma w składzie |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Chcenie lub nie chcenie to raz, a dwa jest cos takiego jak przeciwwskazania.Kazdy wybiera metode jaka mu pasuje a lekarz nie powinien nikogo oceniać, bo to tylko o jego braku profesjonalizmu świadczy.
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Oni wpychają tabletki bo firmy im za to płaca. Poprostu zysk. A o szkodliwości sie nie mowi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Bo ich nie mam wcale praktycznie.

wiec mu odpowiedzialam ze jem tyle samo ile przed rzuceniem palenia a w ciazy nie mam zamiaru glodzic siebie ani dziecka.