|
|
#31 | |
|
wańka wstańka
|
Dot.: złe wychowanie czy parcie na szkło?
Cytat:
Podejrzewam, że w domu słyszała hasła przeciwko Tuskowi. Szkoda, że tylko hasła sobie przyswoiła ![]() Inna sprawa, ze szkołą Marysi nalezy do tych, które kreują się na takie, co popierają samodzielne myślenie ucznia, czasami w atmosferze luzu właśnie.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-06-03 o 15:21 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
jestę wieszczę
|
Nie wiem czemu się dziwisz, Imperialisto. Ze szkół usuwali ciężarne małolaty, albo 18-latki, co się rozebrały w jakimś programie czy gazecie, to i takich zachowań mogą nie tolerować. Dobre imię szkoły i te sprawy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wy z tym "luźnym wychowaniem"? Z tego co czytałam, dziewczyna ma dom z zasadami, ale własnie takimi. Codziennie wpajana wyższość nad innymi. Jej rodzice sa z niej dumni. Tu nie ma błędów wychowawczych, tu jest brak rozsądku, kultury, pokory, wpojona nienawiść do bliźniego. To się wynosi z domu. Tacy są jej rodzice.
Najlepiej wszystko zrzucić na brak zasad i klapsów, zaniedbanie wychowawcze. Zrzucić na "nowoczesny styl", bo przeciez wychowanie bez tresury jest prawicowo "be". I trzeba taki argument podnieść, choćby nie miał w ogóle znaczenia w sytuacji dziewczyny. Ona nie jest zaniedbana wychowawczo, ona właśnie taka jest, świadomie przez rodziców wycho(do)wana.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-06-03 o 16:36 |
|
|
|
|
#34 | |||||
|
BAN stały
|
Moim zdaniem Tusk bardziej się ośmieszył niż ta dziewczyna. Zobaczcie sobie pracowniczki kancelarii premiera, które rzuciły się na dziennikarzy którym dziewczyna udzielała wywiadu. Czy teraz trzeba mieć pozwolenie, żeby mówić o premierze?
http://demotywatory.pl/4344129/Praco...ow-z-uczennica ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marsz Niepodległości, sukces Korwina-Mikke, wypowiedź licealistki o Tusku - coś czuje, że przyszłość będzie ciekawa. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Jeszcze wcześniej usuwano ze szkoły za "element wywrotowy" bądź "reakcyjność". |
|||||
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak ktoś kto uważa siebie za katolika powinien o tym wiedzieć, no ale to pięknie obrazuje takich ludzi co Boga mają w hasłach a nie w sercu. Cytat:
Ty się cieszysz że rośnie niby lepsze pokolenie, a ja jestem przerożony bo to pokolenie ludzi wychowanych w luksusach bo tak to są luksusy nie to co moje pokolenie rocznika z 80 i później które pamięta kolejki w sklepach, braki na półkach, brak zabawek, brak komputerów itd, to pokolenie ma wszystko, nawet wojska obawiać się nie musi i rośnie takie zdegenerowane pokolenie niemające szacunku do nikogo, dobrze to także widać w środkach komunikacji miejskiej, mało który małolat dzisiaj ustąpi miejsca starszej osobie, ludzie ze starego pokolenia to zrobią, młodzi jeszcze zbluzgają starszą osobę czy kobietę w ciąży. więc tu się nie ma co cieszyć, tu trzeba płakać i modlić się aby służba wojskowa wróciła i dużą część tych małolatów zagonić w kamasze, może choć część z nich nabierze szacunku do innych, skoro rodzice nie są w stanie nauczyć ich szacunku. |
||
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym jej tak tym wiekiem nie usprawiedliwiała. Sorry, 17 lat to już nie takie dziecko. W tym wieku moi znajomi ze szkoły prowadzili naprawdę zaawansowane dyskusje polityczne i światopoglądowe. Poza tym, nie ma 12 lat, żeby nie wiedzieć kiedy jak się wypada zachować i co to jest kompromitacja. Dla mnie jej zachowanie to żenada i nie jest mi jej żal, jeśli chodzi o konsekwencje społeczne czy szkolne. W tym wieku powinno się myśleć już naprawdę logicznie.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy jest klub popierających jej zachowanie na fb
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nienawiści mówiąc, miałam na myśli między innymi treści antysemickie, którymi dziewczyna tak się szczyci. Świadome pokolenie? akurat to ma być na to przykład? to chyba pokolenie populistów. Nie zdziwiłabym się, gdyby to przeciwnicy prawicy podpłacali promowanie i nagłaśnianie medialne takiego badziewia a może to tatuś, mając nadzieję, że wystapi w TzG.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-06-03 o 18:28 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Można Tuska nie lubić. proszę bardzo. sama za nim nie przepadam. ale nie znoszę rzucania hasłami typu "zdrajca i złodziej", szczególnie jak się nie ma nic więcej do powiedzenia. a 17 lat to jest już wystarczający wiek na własne poglądy. ale poglądy ale nie..
zresztą tekstem o żydach udowodniła, że jest kretynką nie mającą pojęcia o świecie i o tym co mówi. cos powiedziała w telewizji i zadowolona z szumu chrzani dalej. liczy na rosnącą popularność. tylko obawiam się, że zapomną o niej szybciej i za parę lat będzie się tego wstydzić.
|
|
|
#41 |
|
jestę wieszczę
|
Ja też jestem przerażona tym nowym pokoleniem. W życiu nie widziałam takiego bydła, jak mijając młodzież gimnazjalną i licealną obecnie. Nie wiem, czy kiedykolwiek było tyle przemocy i chamstwa co teraz.
Ja bym np. Marysi u siebie nie zatrudniła. Nie ze względu na jej poglądy. Poglądy sobie każdy może jakieś mieć. Ja bym się bała jej arogancji i że mi narobi syfu swoim brakiem obycia. I jeszcze jej hasła, że wszystko stara się robić na chwałę bożą. Chyba na chałę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Oczywiście, że dziewczyna jest głupia jak but, jednak gdyby elokwentnie nazwała Tuskiem zdrajcą podając argumenty, to chyba bym się zakochał. A tak to powtarza co w domu mówią rodzice.
Osobiście zatrudniłbym ją jako inżyniera nadzoru, bo dziewczyna ma charakter i musiałbym wiedzieć, czy zna słownik wyrazów powszechnie używanych na budowach. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może wsród nich byłby jakiś z żydowskim pochodzeniem, to miałaby do tego misję wyższą.Też bym jej nie zatrudniła wiedząc, jak traktuje (jak może traktować) ludzi. Znam osoby o podobnej "wrażliwości" i raczej ich unikam.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-06-03 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#45 |
|
jestę wieszczę
|
Och nie! Wyrwałeś mnie z kontekstu i przeinaczyłeś!
Zapewne znajdę równie dobrego, który potrafi się zachować i nie będzie swoją arogancją mi odstraszał klientów. Skąd mogę wiedzieć, co takiej osobie strzeli do głowy, skoro zachowuje się jak niestabilny psychicznie makak w zoo przy wycieczce gimbazy.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
wystarczy zachowywać się KULTURALNIE.
Cytat:
po prostu jej podziękuję i tyle, umiejętność obycia to bardzo ważna cecha w przypadku pracy w grupie. |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie zatrudniłabym jej. Nie umie się sensownie i spójnie wypowiadać, ma problem z logicznym myśleniem i argumentacją.
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już będzie sławna to zawsze może iść do PE jako jedynka od Korwina, aha, przecież on go chce rozwalić. No to nici.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2014-06-03 o 21:06 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne jest dla mnie to, że tysiące polaków w necie pisze tak o Tusku itd a gdy 1 osoba mówi to publicznie to jest gimbaza, gówniara itd...
Inna kwestia to taka, że faktycznie dziewczyna niedojrzala i niezbyt ogarnięta, ale zrobiła coś o czym te tysiące dzień w dzień skrobią na klawiaturze ![]() No, ale może dlatego jest w tym kraju tak jak jest.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Kompetencje miękkie są równie ważne jak wyksztalcenie, a co roku wchodzi na rynek wystarczajaca liczba ludzi, żeby wyłuskać osobę, która kolokwialnie ujmując wstydu nie przyniesie.
|
|
|
|
|
#51 |
|
wasza koleżanka
|
Męczą mnie już newsy o tej bezczelnej małolacie i akcje gimboprawicy na fejsbuku (nie, nie głosuję na PO). Jak można podziwiać kogokolwiek za brak ogłady i chamstwo? Ciekawe co by było gdybym podeszła do Kaczyńskiego z jakże mocnym argumentem: "dlaczego udaje pan polityka a jest pan niskim karłem?" albo do tej panienki z konstruktywnym pytaniem: "dlaczego udajesz inteligentną a jesteś głupią pipą?". Gdy się z kimś nie zgadzam zaczynam od argumentów.
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Maryśka chyba celnie trafiła Pana Donalda, skoro biegł do niej z kwiatami.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby tak powiedziała prezesowi czy Pawłowicz że jest wredną i niewychowaną jędzą od razu stałaby się wrogiem numer jeden dla niezależnych mediów które teraz ją lansują jako niepokorną nastolatkę. i smutne że dla nich tak niewiele trzeba aby stać się niemal bohaterem, bo rzucić hasłem to i bezdomny rzucił parę lat temu i wtedy jak pamiętamy prezydent chciał go sądzić, więc jak widać wolność słowa w Polsce obowiązuje bo za Kaczyńskich już by miała sprawę. Imperialisto powtarzasz się z tymi kwiatami, było tu pisane że to wpadka Tuska a Ty dalej o kwiatkach, jak zazdrościsz jej to się zgłoś do Tuska po kwiatki, daleko nie masz. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://interia360.pl/polska/artykul/...mmentsZoneList |
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Czy po tym, jak nasz rząd płaci Żydom za to, że cierpieli w czasie wojny, dziwicie się, że jest antysemityzm?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co zrobiono z tymi emeryturami to absurd, rozumiem jakieś zwroty gruntów bo skoro kościół wyłudzał to dlaczego żydom zabronić oddać to co należało do tych ludzi? my w zasadzie nie mordowaliśmy żydów, tylko ludzie krzyczący Sieg Heil i to ich potomkowie niech płacą za to że dziadkowie czy ojcowie ludzi zaganiali do komór. |
|
|
|
|
|
#59 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.