W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 14:24   #2881
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

zaczarowanadlaniego dzięki narobiłas mi smaka
Mam jakoś dziś zły dzień, złapałam doła i chce mi sie płakać nie mam moze przez to bardzo weny do pisania

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-03 o 14:25
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:27   #2882
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego dzięki narobiłas mi smaka
Mam jakoś dziś zły dzień, złapałam doła i chce mi sie płakać nie mam moze przez to bardzo weny do pisania
cos sie stalo ?

czy po prostu taki humor ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:32   #2883
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
cos sie stalo ?

czy po prostu taki humor ?
jakoś mnie zaczęło wszystko dołować, nie wiem czy to ta pogoda
a wczoraj miałam taki dobry dzień, a dzis nawet nie mam ochoty sie ubrać tylko cały dzień chodzić w piżamie w domu bałagan, denerwuje mnie to wszystko
Stary 2014-06-03, 14:34   #2884
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
a wczoraj miałam taki dobry dzień, a dzis nawet nie mam ochoty sie ubrać tylko cały dzień chodzić w piżamie w domu bałagan, denerwuje mnie to wszystko
tez mam czesto takie dni
nic sie na to nie poradzi ( przynajmniej u mnie )

glowka do gory

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 14:37   #2885
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
tez mam czesto takie dni
nic sie na to nie poradzi ( przynajmniej u mnie )

glowka do gory
mam nadzieję ze mi przejdzie, bo musze sie jakos ogarnać i w książkach posiedzieć trochę, a mam tak paskudny nastrój, ze nie wiem czy coś zapamietam
Dzieki
Stary 2014-06-03, 14:43   #2886
malutka100
Zakorzenienie

Ja również nie wyobrażam sobie aby mój Tż czynnie nie uczestniczył w zajmowaniu się naszym synkiem ( od pierwszych dni)
Zresztą mój ma taki charakter i tak został wychowany, że wiem już teraz, że będzie mi dużo pomagał. I nie dlatego że ja mu każę, tylko po prostu poczuwa się do tego.

Obecnie podział obowiązków w naszym związku jest całkowicie partnerski. Nie ma rzeczy w domu, której mój Tż nie potrafi zrobić, a jeśli chodzi o gotowanie- pokusiłabym się o stwierdzenie- że wychodzi mu to lepiej niż mi Wiadomo jedne obowiązki lubi się mniej, drugie bardziej- ale od tego jesteśmy we dwoje żeby się podzielić

Mój brzuch trochę "odpuścił", ale dzisiaj planuje mimo to leniwy dzień. Będę leżeć z gazetą i nie kiwnę palcem
Dzwoniłam też za waszą radą do mojego lekarza, mimo kompletu pacjentek przyjmie mnie jutro pomiędzy, więc jestem trochę spokojniejsza.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze, a ten ból i twardnienie był spowodowany zbyt dużą aktywnością.

Moni- chyba każda z nas ma takie dni...
Mam nadzieję, że u Ciebie podły nastrój szybciutko minie- tego Ci życzę

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-03 o 14:44
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:45   #2887
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dziewczyny ale jestem wsciekla... Brzuch mi nadal twardnieje wiec zadzwonilam do medicovera czy moglabym sie zobaczyc chociaz z polozna (a mieszkam 5 min na nogach-najblizsza apteke mam drzwi obok medicovera)..
Ta powiedziala ze ona jedynie moze zmierzyc moje cisnienie i tetno dziecka, nic wiecej....to kurna ja sie pytam co to za polozna?

Tetno ok,i generalnie umowila mnie do mojej lekarki na jutron bo dzisiaj wizyt juz nie mai troche mnie olala szczerze mowiac...
Myslalam ze zrobi ktg albo zbada szyjke, no chyba to polozna umiec powinna prawda... wrrr kupilam sobie nospe w koncu ale myslalam ze uspokoje sie na 100% po tej wizycie a tgak to mi jeszcze cisnienie skoczylo

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Ja również nie wyobrażam sobie aby mój Tż czynnie nie uczestniczył w zajmowaniu się naszym synkiem ( od pierwszych dni)
Zresztą mój ma taki charakter i tak został wychowany, że wiem już teraz, że będzie mi dużo pomagał. I nie dlatego że ja mu każę, tylko po prostu poczuwa się do tego.

Obecnie podział obowiązków w naszym związku jest całkowicie partnerski. Nie ma rzeczy w domu, której mój Tż nie potrafi zrobić, a jeśli chodzi o gotowanie- pokusiłabym się o stwierdzenie- że wychodzi mu to lepiej niż mi Wiadomo jedne obowiązki lubi się mniej, drugie bardziej- ale od tego jesteśmy we dwoje żeby się podzielić

Mój brzuch trochę "odpuścił", ale dzisiaj planuje mimo to leniwy dzień. Będę leżeć z gazetą i nie kiwnę palcem
Dzwoniłam też za waszą radą do mojego lekarza, mimo kompletu pacjentek przyjmie mnie jutro pomiędzy, więc jestem trochę spokojniejsza.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze, a ten ból i twardnienie był spowodowany zbyt dużą aktywnością.

Moni- chyba każda z nas ma takie dni...
Mam nadzieję, że u Ciebie podły nastrój szybciutko minie- tego Ci życzę
no to jedziemy na tym samym wozku a ile nospy bierzesz? ja mam ta comfort ale w sumie nie zapytalam ile tego wziac...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:45   #2888
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No to super! A dostałaś jakieś inne leki, czy po prostu się uspokoiło? Może stres jednak odgrywał tu dużą rolę.

Ja też po ciąży wdrażam akcję gubienia kg, to co z samej ciąży przybędzie to jakoś dam radę, ale mi jeszcze przed ciążą wskoczyło parę kg w czasie tej stymulacji do in vitro. No ale mam nadzieję, że dieta matki karmiącej i zero czasu dla siebie okażą się być dobrym odchudzaczem

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Z doswiadczenia swojego wiem, ze jak sie karmi, to te kilogramy zaczynaja szybko spadac! Ja jak stracilam pokarm, po 5 miesiacach karmienia coreczki, to zaczelam tyc, ale u mnie wyszla tarczyca!

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
popieram w 100%

U mnie jest identyczna sytuacja, 26 czerwca mam ostatnie badanie prenatalne i bardzo dokładne usg, mam nadzieje, że pani doktor potwierdzi płeć po raz 3
A Ty Zaczarowana bidulo, to chyba bedziesz musiała przytyc po ciąży, bo przez te Twoje "atrakcje" to chyba gubisz kilogramy

Ja też pokładam wielkie nadzieje w karmieniu i że skorzysta z tego nie tylko dzieciątko, ale również ja

Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
Ja metek nie wycina, bo raczej nie zauwzylam u coreczki obtarc, a na metkach jest numeracja i latwiej mi bylo posortowac ubranka dla drugiego dzieciaczka. Fakt, ze "zachodnia" numeracja jest wygodniejsza niz ta uzywana w Polsce, bo podzial jest na 0d 0- 3 , pozniej 6-9, 9-12 miesiecy. Wlasnie sobie uswiadomilam, ze w wiekszosci ubranek oznakowanie numeracji jest nie ma metce, tylko "wygrawerowane" na wewnetrznej stronie ubranka...

A ja juz po wizycie, u mnie wszystko ok i od poprzedniej wizyty mam pol kg mniej!!! Czyli 8, 5 kg na plusie od poczatku ciazy Fakt, ze najgorsze tygodnie przede mna!

Ide Was dalej czytac.....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:48   #2889
niki19
Zadomowienie

Hej nie było mnie ostatnio bo padł mi laptop na szczęście udało się go zreanimować i wracam do świata żywych

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Taaa..na wodę. Ja to mogę zwalić tylko na frytki z Maca, pizze i ciasto
Nie mydlę sobie oczu wodą w organizmie

Mi też ciąża daje w kość. I zawsze mówię mężowi, że lepiej, żeby to dziecko się okazało być fajne, po tym wszystkim, co się namęczyłam

Mam taką nadzieję, że po ciąży zgubię zbędny balast. Chociaż ja planuję zgubić też balast sprzed ciąży
Ja też mam taki plan oby nam się udało osiągnąć zamierzony cel

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ja tez podchodzę do wyprawki na luzie. A tu juz 33 tydz na karku. ;-) A jeszcze trochę rzeczy mi brakuje. Hyyyy.
Wózek najważniejszy musze w tym tyg kupić.

Ja jestem wśród was chyba jakimś ewenementem bo lada moment zacznę 32 tc i nadal oprócz kilku ciuchów nie mam nic i od dwóch miesięcy trąbię , że się biorę za wyprawkę i zabrać się nie mogę a im więcej przeglądam rzeczy na allegro tym bardziej na nic nie mogę się zdecydować.
Jutro mam zaplanowany wypad do Krakowa więc mam nadzieję ,że chociaż część drobiazgów uda mi się zakupić

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:48   #2890
UmiZumi
Rozeznanie

Też mam jutro wizytę. Ciekawe co mi lekarz powie. Mam nadzieję, że zrobi USG, bo już dawno nie miałam, i że wyśle mnie do laboratorium sprawdzić mojej d-dimery oraz poziom magnezu. Mam ogromną nadzieję, że będę miała lepsze wyniki i będę mogła odstawić zastrzyki - mam brzuch w kropki po wkłuciach, a dopiero zrobiłam 14 zastrzyków...
Stary 2014-06-03, 14:59   #2891
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Też mam jutro wizytę. Ciekawe co mi lekarz powie. Mam nadzieję, że zrobi USG, bo już dawno nie miałam, i że wyśle mnie do laboratorium sprawdzić mojej d-dimery oraz poziom magnezu. Mam ogromną nadzieję, że będę miała lepsze wyniki i będę mogła odstawić zastrzyki - mam brzuch w kropki po wkłuciach, a dopiero zrobiłam 14 zastrzyków...

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
A ja juz po wizycie, u mnie wszystko ok i od poprzedniej wizyty mam pol kg mniej!!! Czyli 8, 5 kg na plusie od poczatku ciazy Fakt, ze najgorsze tygodnie przede mna!

Ide Was dalej czytac.....

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem wsciekla... Brzuch mi nadal twardnieje wiec zadzwonilam do medicovera czy moglabym sie zobaczyc chociaz z polozna (a mieszkam 5 min na nogach-najblizsza apteke mam drzwi obok medicovera)..
Ta powiedziala ze ona jedynie moze zmierzyc moje cisnienie i tetno dziecka, nic wiecej....to kurna ja sie pytam co to za polozna?

Tetno ok,i generalnie umowila mnie do mojej lekarki na jutron bo dzisiaj wizyt juz nie mai troche mnie olala szczerze mowiac...
Myslalam ze zrobi ktg albo zbada szyjke, no chyba to polozna umiec powinna prawda... wrrr kupilam sobie nospe w koncu ale myslalam ze uspokoje sie na 100% po tej wizycie a tgak to mi jeszcze cisnienie skoczylo[COLOR="Silver"]
no troche nie zafajnie do Ciebie podeszla powinna zbadac cie dokladniej
ale najwazniejsze ze jutro idziesz do gina

za jutrzejsza wizyte

Cytat:

odpoczywaj

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 15:00   #2892
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
Zostawiam Dane o rozmiarze przydają się Chyba, że wyjątkowo ostra czy drażniąca jest.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
ja nie mam pojecia co to jest ''sapka''.
Moj sie w ogole w te tematyke nie zaglebia. Bede zadowolona, jak mnie czasem wyreczy w sprzataniu, praniu czy gotowaniu. Bo za dziecko to on sie raczej zabieral nie bedzie, sam twierdzi, ze nie wie nawet jak sie trzyma noworodka i balby sie krzywde zrobic.
Jakos sobie nie wyobrazam mojego TZ, nawiasem mowiac, zmieniajacego pieluszke. To byloby po prostu upokarzajace.
Hmmm... Dla Ciebie? TŻ? Czy dziecka?
Mój tż jest raczej z gatunku tych męsko-samczych i potrafi zmienić pieluchę. Ba! nawet zmienia! Nawet, jak ja jestem!!!
Mogę wyjść na kilka godzin i zostawić Go z Synkiem, zajmie się nim. Fakt, ja przygotowuję jedzenie, ja wybieram ubranko na dwór, ale mleko zrobi, kąpiemy razem, przebiera, nakarmi itd. Jakoś nie czuje się upokorzony czy "mniej męski"

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zaintrygowala mnie informacja w opisie:
"działą jako alergen" yyy?
Coś im się pomyliło...

Cytat:
O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki?
Purelan. Łagodził podrażnienia, ale na ból to i tak nic nie pomagało...

Cytat:
Naprawdę? Kurcze to brzmi strasznie smutno... moim zdaniem to będą dla mnie najpiękniejsze i wzruszające chwile, jak mój mąż będzie np kąpał, czy usypiał synka. Przecież to nasze wspólne dziecko, a nie tylko moje.

Cytat:
To musialabys poznac troche blizej mojego TZ zeby zrozumiec pewne rzeczy trudno wytlumaczyc.
Nie wiem, jak bedzie wygladac opieka nad dzieckiem, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic ani przewidzic jak moj maz sie bedzie zachowywal w obecnosci dziecka. To sa moje bardzo subiektywne odczucia... Mysle, ze po prostu oboje mamy bardzo konserwatywne podejscie do pewnych rzeczy. Chyba powinnismy byli zyc ze 100 lat temu.
Życie zweryfikuje pewne rzeczy Czego Wam życzę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:17   #2893
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
ja nie mam pojecia co to jest ''sapka''.
Moj sie w ogole w te tematyke nie zaglebia. Bede zadowolona, jak mnie czasem wyreczy w sprzataniu, praniu czy gotowaniu. Bo za dziecko to on sie raczej zabieral nie bedzie, sam twierdzi, ze nie wie nawet jak sie trzyma noworodka i balby sie krzywde zrobic.
Jakos sobie nie wyobrazam mojego TZ, nawiasem mowiac, zmieniajacego pieluszke. To byloby po prostu upokarzajace.
Dla mnie bylo rozczulajace jak moj maz zajmowal sie coreczka! Wielki facet, ktory sprytnie potrafi wykapac i przebrac dzieciatko!!! A jaki byl z siebie dumny!!!!

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jedziesz do sklepu, parkujesz pod nim. Mowisz sprzedawcy ze chcesz dobrac fotelik - uzgadniacie zakres cenowy, on pyta jaki masz samochod, proponuje kilka modeli, cos wybierasz i siup - idziesz wraz z nim na parking. Trzeba sprawdzicczy fotelik sie miesci w aucie, czy pasy nie sa za krotkie i jeszcze przy okazji masz instruktaz dobrego montazu JAk jest dobry to wybierasz, placisz i gotowe Jak nie idziecie po nastepny. Sprzedawcy od tego sa. Tak samo z wozkiem - trzeba zmierzyc czy sie w bagazniku zmiesci i czy dasz rade go sama zlozyc-rozlozyc.

odpoczywaj a majstry niech dzialaja

Do piersi polecana jest masc z Medeli - PureLan 37g - 35-39zl. Droga ale w skladzie ma tylko 100% lanoliny wiec...idziesz do apteki i zamawiasz czysta lanoline w jakosci farmaceutycznej (a nie kosmetycznej). U mnie w aptece koszt 100g -35zl.
Jakosc kosmetyczna na zrobsobiekrem.pl 200g - 30zl, ale maja tez mniejsze porcje.
Polecany jest tez Linoderm plus - tez ma dobry sklad i dziewczyny chwala. Byl jeszcze z Rossmana ale nie wiem czy sklad dalej ten sam i czy jest w sprzedazy
Ja polecam masc Lansinoh!
Stary 2014-06-03, 15:19   #2894
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Przysiegalismy sobie na dobre i na zle wiec...Wspolne dziecko-wspolna kupa!

Cytat:
Własnie wczoraj z moim mężem o tym rozmawiałam, że jeszcze chwila i będziemy orzygiwani i obszczywani, a zdarzyć się może, że i obsrywani przez dziecko nie biorę tego tylko na siebie

W szpitalu, chyba na drugi dzień po porodzie, Krzyś wystrzelił na mnie smółką podczas pzrewijania Na szczęście miałam koszulę nocną na zmianę

Cytat:
A ja cholerka, zawsze wiem, normalnie, kobiety chyba mają mózg składający się z szuflad
Dokładnie Wyrwana w środku nocy z głębokiego snu wiem, gdzie co jest, nawet TŻ-ta

Cytat:
Mocne !!!

Cytat:
Ojoj, niefajnie... Oby było lepiej!

Cytat:
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:23   #2895
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

gosia dzięki za rady ale póki co zużyję te kremy co mam Jeśli drogie specyfiki i ze specjalnym zastosowaniem nie pomagają to masło shea które kiedyś używałam na codzień raczej cudów nie zdziała, takie jest moje zdanie

Co do kilogramów to cieszę się, że nie jestem sama I w sumie dla mnie ważne jest to, że wszyscy mówią, że nie widać, że tyle przytyłam

malutka ja bym pojechała na IP albo zadzwoniła do gina co on radzi Nie ma co zwlekać kochana!! Lepiej zrobić za dużo niż za mało dla naszych pociech

motylek co do metek to ja większość zostawiłam, wiem jak ciężko jest ogarnąć ciuszki bez metek bo dostałam od kuzynki i każda jedna była wycięta, kilka godzin zajęła mi segregacja rozmiarami No i u mnie w większości rzeczy co kupiłam to metki nie są papierowe tylko materiałowe, takie miękkie, więc myślę, że będzie ok

Optymistka a pytałaś lekarza czy mogłabyś wrócić do mężą? Może jakby po Ciebie przyjechał, ułożył by fotel na półleżąco, jakąś poduchę przywiózł to byś mogła bezpiecznie z nim wrócić? Czy raczej nie ma takiej opcji? W ciąży ważne jest też zdrowie psychiczne, im lepiej będziesz się czuła tym lepiej będziesz znosić ciążę a taka rozłąka jest na pewno mega ciężka dla Was, szkoda mi Ciebie kochana

paulowina dziwne to co piszesz o Tż-cie Jak zmiana pieluszki może być upokarzająca?? Nie obraź się ale według mnie upokarzające może być to, że ojciec nie będzie potrafił tyłka podetrzeć swojemu dziecku

Zaczarowana co do biustu to może Ci trochę zmaleje po karmieniu I jak dla mnie taki rozmiar jest normalny, moja babcia ma duży biust, moja mama też i ja też mam co nosić, co prawda mam mniejszy rozmiar bo 75E/70F ale też jestem niższa i mniej ważę także myślę, że jest to porównywalne
Też miewam bóle kręgosłupa, ciężko mi się siedzi w jednej pozycji kilka godzin ale w normalnym funkcjonowaniu biust nie przeszkadza, jakoś daję radę i nie wyobrażam sobie zmniejszyć sobie biustu w czasach, kiedy co druga kobieta dałaby wszystko, żeby mieć takie piersi jak ja

mamamarta wkładki laktacyjne kupiłam z Canpola, jakieś z aloesem, wydają się być fajne Mam też z Aventa bo dostałam od kuzynki paczkę, której nie zużyła

ButterBear to widzisz mój tata się nami zajmował normalnie od początku, przebierał, karmił(bo my butelkowe jesteśmy) i usypiał tak samo jak mama
Najbardziej śmieszy mnie opowieść jak mój tata przyjechał po mamę i moją starszą siostrę do szpitala no i mama poszła się ubrać na parter a na piętrze położna ubrała moją siostrę i włożyła ją do jak to mówi moja mama BETA(kiedyś nie było becików tylko takie wielkie bety satynowe, wiązane) No i moja mama mówi, że czeka już ubrana na tatę na dole a on kroczy dumny ojciec po schodach z moją siostrą na rękach w becie, micha mu się cieszy od ucha do ucha a moja siostra tak jak on idzie tak zjeżdża do środka tyłkiem w dół Mama oczywiście musiała ratować sytuację i pokazać tacie, że musi chwycić dziecko a nie tylko sam bet

Co do podziału obowiązków to u nas ze sprzątaniem jest tak, że tż myje klatkę, odkurza w mieszkaniu, myje podłogi, zmywa a ja odkurzam kurze, myję szafki w kuchni, ogarniam łazienkę Co do prania to moja broszka, tż muszę podszkolić ale powiesić zawsze mi pomoże
Obiadki robię ja, chyba że jest piątek to tż robi swoją specjalność pyry z gziką
Wszyscy mówią, że jestem dobrą żoną bo wstaję rano o 5 jeszcze przed tż-tem robię mu kawkę i śniadanko do pracy, pakuję mu plecak, daję buziaka na pożegnanie i idę dalej spać
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:32   #2896
damcilapke
Rozeznanie

mam pytanie kiedy mówimy o 'twardnieniu brzucha' dzieje się tak samo czy jak dziecko się wypina?
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:46   #2897
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
przeczytalam utnę co w kontekscie majtek mi sie skojarzylo jednoznacznie

ja uwielbiam jak moj pyta:
gdzie śa mije spodnie..to mu odpowiedam
"w garderobie w zachodnim skrzydle na 2 pietrze"

dla wyjasnienia dodam ze mamy w mieszkaniu 2 szafy- jedna moja i jedną jego, wiec pytanie o gacie jest absurdalne

hahaha GENIALNE!!! Musze sobie to zapamietac i tak odpowiedziec mojemu mezowi!!!!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że już Ci lepiej i udało Ci się dostać do lekarza!

Tfu tfu! No właśnie myśmy byli na początku kwietnia na usg i gin powiedział, że na 90-99% to dziewczynka. I teraz w piątek byliśmy znów, z lekką obawą, czy się potwierdzi Potwierdziło się na 100%, czego i Tobie życzę!

Od rana lata helikopter nad nami, jeżdżą policjanci i inne rządowo-borowe samochody na sygnałach, zwariować można Ale mieszkam koło BORu i blisko Belwederu, więc wiadomo, dlaczego
Na szczęście Krzysiowi nie przeszkadza to spać, a ja mam chwilkę na wizaż
Przyszła dziś pierwsza paka z zamówionych pierdołek - ubranka I dla Ani, i dla Krzysia
Czekam jeszcze na 8 przesyłek W tym łóżeczko, w końcu zamówiłam Z kompletem pościeli (głównie mi chodziło o prześcieradło i ochraniacz na szczebelki, kołdra i podusia poczeka ) i przybornikiem

Co do ćwiczeń - ja nie ćwiczę. Przed 1. ciążą chodziłam na siłownię i na jogę, ale potem wiadomo - niewskazane, potem czasu nie było. Ale przy małym dziecku siłownię ma się non-stop Ruszam się właściwie cały czas, często wręcz czuję, jak mi nogi za przeproszeniem w tyłek wchodzą od łażenia Ból stóp, bo jednak dźwigają coraz więcej (przytyłam niecałe 7 kg od początku), ból lędźwiowy czasem - ale spoko, nie mam czasu tego zauważać

I zapomniałam, co jeszcze miałam napisać... Idę po drugą kawę
Trzeba bylo otworzyc okno i krzyknac do BOR-owca, zeby sie juz uspokoili i przestali sie tak krecic, bo Ty usypiasz male dziecko!
Stary 2014-06-03, 16:15   #2898
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Moja mama i teściowa za to były na mnie obrażone, jak powiedziałam, że nie prasuję mężowi koszul i nie robię kanapek do pracy, bo ma dwie ręce i sam może to zrobić. Sorry, ale czasy się zmieniły i teraz kobieta po pracy też ma ochotę wyciągnąć się z drinkiem na kanapie
Moja tesciowa zawalu prawie dostala na taki tekst hie hie ale sie przyzwyczaila juz do moich pogladow.

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Mam ucisk malej na prawa nerke,bol plecow z tej strony,az czasem noge ciagne,bo tak boli,i nie pracuje jak trzeba podobno,mam antybiotyk typowo na nerki. Jakis Monural w granulkach,zobaczymy.A szyjka byla kiedys 47 mm,a teraz 39mm.
by bylo ok z nerkami
Szyjka dopoki ma wiecej niz 25mm jest ok, takze jeszcze masz duzo zapasu

Cytat:
Taaa... mój mąż też wiecznie pyta gdzie co jest. I zawsze się upiera, że nie ma tego tam, gdzie mówię! A i tak zawsze jest
Już nie wspomnę o sytuacjach w stylu 'Mysza, gdzie moja suwmiarka?', "Kochanie, miałem takie małe śrubokręciki...?wiesz może?"
A ja cholerka, zawsze wiem, normalnie, kobiety chyba mają mózg składający się z szuflad
Mam tak samo ze wiem co gdzie poukladane ale ja rzuce cos na szybko na wierzchu to Tz jest niezastapiony

Cytat:
Ja polecam masc Lansinoh!
Poczytalam i ta masc i Ziaja Mamma Mia Lano-masc i PureLan to 100% czysta lanolina bez dodatkow Ciesze sie ze to dziala. Zakup czy markowej czy farmaceutycznej nie bedzie sie roznil. A duzo tego idzie? Jedna mini tubeczka wystarczy czy kupuje sie potem kolejna?
Raczej zamowie w aptece bo jak mi zostanie to idealnie zadziala na moje suche lokcie wiec sie nie zmarnuje nawet 100g.
Jakosc kosmetyczna jest tania 40g-6,90zl ale mnie nie przekonuje bo jednak dziecko troche tego zje przy okazji ssania piersi

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Zuken pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Wiem ze gin ma racje, dzis mam tzw gorszy dzien i caly dzien leze bo brzuch twardnieje co chwila i pobolewa w dodatku. Mam nadzieje ze mi to minie to jutra do jak nie to IP. I mam biegunke wrrrr

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-03 o 16:21
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:19   #2899
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja na sutki mam różową maść Bepanthen, jest dobra też podobno dla malucha na pupkę także się nie zmarnuje

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Optymistka to strasznie Wam współczuję tej rozłąki Mam nadzieję, że jak się poczujesz lepiej to będziesz mogła jechać albo jak już dotrwasz do 37 tygodnia Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej z Twoją szyjką
Stary 2014-06-03, 16:21   #2900
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 32 tc
No, widzę że dobrze liczysz zaczynamy 8 miesiąc tym samym

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mój TŻ czytał wczoraj tę gazetę i przy słowniku pojęć typu "smółka", "sapka"zrobił taką zdegustowaną minę. I zapytałam:
-Co? Jesteś przerażony?
- Tak
-Sam tego chciałeś
-ale już nie chcę, cofnij to!

i się we mnie wtulił biedny Może on się nie spodziewał, że czeka go tyle obowiązków, a bycie tatą to nie tylko zabawa i zabieranie dziecka na mecze Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp.
Też pierwsze słyszę o 'sapce' myślę, że nasi partnerzy są czasami równie przerażeni jak my, albo nawet bardziej, tylko rzadko to po sobie pokazują

Cytat:
Ja mialabym sie zajmowac np. kupkowym interesem a Tz brac tylko czyste pachnace niemowle zawiniete w kocyk?
Przysiegalismy sobie na dobre i na zle wiec...Wspolne dziecko-wspolna kupa!
Cudownie powiedziane

Cytat:
Zgadzam się z tobą, chociaż myślę o zaangażowaniu tżta nie tyle w kontekście "da mi odpocząć", co "będzie miał okazję nawiązać więź". Ja chcę, żeby mój mąż po powrocie z pracy mógł spędzać czas z synkiem, a nie zajmowal się sprzątaniem, czy praniem. Ja będę z dzieckiem cały dzień do powrotu męża, potem będę ogarniać domowe tematy, żeby oni mogli swoją więź umacniać. Chociaż wiadomo, że najfajniej byłoby robić to we troje ale dom sam się nie ogarnie...
Dokładnie, więź musi się jakoś tworzyć. Dlatego ja zastanawiam się, czy od samego początku nie odciągać mleka i nie dawać na jedno karmienie mężowi, skoro potem i tak szybko mam zamiar zacząć wracać do pracy.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wszyscy mówią, że jestem dobrą żoną bo wstaję rano o 5 jeszcze przed tż-tem robię mu kawkę i śniadanko do pracy, pakuję mu plecak, daję buziaka na pożegnanie i idę dalej spać
Noo, jak ja bym tak wstała, to już bym w życiu spać nie poszła, dlatego powiedziałam mojemu, że kanapki owszem mogę mu robić, ale dzień wcześniej wieczorem i wstawiać do lodówki a że na lodówkowe kręci nosem, to musi sobie jedzenie do pracy ogarniać sam. Od czegoś ręce ma
Stary 2014-06-03, 16:29   #2901
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

gosia ja zazwyczaj też od razu nie zasnę Zrobię sobię herbatę albo kawę, zjem jakieś kanapki, pooglądam czasem tv i później idę spać Czasami jak mi się nie chce to od razu kładę się do łóżka ale wtedy się kręcę długo zanim zasnę

Ja ogólnie i tak bym wstawała razem z tż-tem, żeby go chociaż wyściskać, wycałować i wogóle
Stary 2014-06-03, 16:30   #2902
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
gosia ja zazwyczaj też od razu nie zasnę Zrobię sobię herbatę albo kawę, zjem jakieś kanapki, pooglądam czasem tv i później idę spać Czasami jak mi się nie chce to od razu kładę się do łóżka ale wtedy się kręcę długo zanim zasnę

Ja ogólnie i tak bym wstawała razem z tż-tem, żeby go chociaż wyściskać, wycałować i wogóle
Ja też wstaję z moim, ale tylko, żeby dać mu buziaka i się pożegnać, potem wracam do łóżka. Śniadanie robi sobie sam.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:35   #2903
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dokładnie, więź musi się jakoś tworzyć. Dlatego ja zastanawiam się, czy od samego początku nie odciągać mleka i nie dawać na jedno karmienie mężowi, skoro potem i tak szybko mam zamiar zacząć wracać do pracy.
Tego bym nie robiła
Po co? Skoro sama możesz karmić? Niech więź z tatą tworzy się inaczej np. przez kąpanie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:36   #2904
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny czy jak mam butelki z Aventu i kupuje sterylizator z tej samej firmy to pasuje na wszystkie butelki czy tylko wybrane ?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 16:40   #2905
papryczka160
Wtajemniczenie

Lilka_vanilka twoj tatuś to mistrz ;-) ale się uśmiałam .

Cytat:
no ale niktire kobiety pragną takiego ukladu i nie wyobrazaja sobie inaczej.

znam rodzine w ktorej jesli dziewczyna poszła na studia to była w rodzinie uwazana za "tą biedną" ktorej sie nie poszczesciło , bo u nich było tak przyjete ze uczyć sie trzeba do momentu znalezienia męża, wiec ktorej sie szybciej udało to szczesciara a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka

Kurczę że nadal są takie rodziny i takie poglądy. Strasznie mi smutno bo te dziewczyny muszą być nieszczęśliwe.

Cytat:
Mam nadzieję, że już Ci lepiej i udało Ci się dostać do lekarza!

Tfu tfu! No właśnie myśmy byli na początku kwietnia na usg i gin powiedział, że na 90-99% to dziewczynka. I teraz w piątek byliśmy znów, z lekką obawą, czy się potwierdzi Potwierdziło się na 100%, czego i Tobie życzę!

Od rana lata helikopter nad nami, jeżdżą policjanci i inne rządowo-borowe samochody:
Nie Dziękuję i juz nie mogę się doczekać;-)

Oj to masz za oknem hałas. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Ja jestem wśród was chyba jakimś ewenementem bo lada moment zacznę 32 tc i nadal oprócz kilku ciuchów nie mam nic i od dwóch miesięcy trąbię , że się biorę za wyprawkę i zabrać się nie mogę a im więcej przeglądam rzeczy na allegro tym bardziej na nic nie mogę się zdecydować.
Jutro mam zaplanowany wypad do Krakowa więc mam nadzieję ,że chociaż część drobiazgów uda mi się zakupić

To za wyprawkę się brać . Już już ;-)

Cytat:

To będziemy się jutro badać i podglądać nasze maluszki ;-)

Cytat:
Moja tesciowa zawalu prawie dostala na taki tekst hie hie ale sie przyzwyczaila juz do moich pogladow.

by bylo ok z nerkami
Szyjka dopoki ma wiecej niz 25mm jest ok, takze jeszcze masz duzo zapasu

Mam tak samo ze wiem co gdzie poukladane ale ja rzuce cos na szybko na wierzchu to Tz jest niezastapiony

Poczytalam i ta masc i Ziaja Mamma Mia Lano-masc i PureLan to 100% czysta lanolina bez dodatkow Ciesze sie ze to dziala. Zakup czy markowej czy farmaceutycznej nie bedzie sie roznil. A duzo tego idzie? Jedna mini tubeczka wystarczy czy kupuje sie potem kolejna?
Raczej zamowie w aptece bo jak mi zostanie to idealnie zadziala na moje suche lokcie wiec sie nie zmarnuje nawet 100g.
Jakosc kosmetyczna jest tania 40g-6,90zl ale mnie nie przekonuje bo jednak dziecko troche tego zje przy okazji ssania piersi

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Zuken pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Wiem ze gin ma racje, dzis mam tzw gorszy dzien i caly dzien leze bo brzuch twardnieje co chwila i pobolewa w dodatku. Mam nadzieje ze mi to minie to jutra do jak nie to IP. I mam biegunke wrrrr
Oby ta biegunka nie była oznaką oczyszczania się organizmu przed porodem. Bo strasznie się o Ciebie martwię. Trzymajcie się. .

Bylam w Biedronce i kupiłam kocyk. Rzeczywiście bardzo malutki.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:46   #2906
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Chyba, że macie jakiś inny pomysł
Stary 2014-06-03, 16:55   #2907
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
każda chyba czasem ma taki dzień, tylko to takie frustrujące, że nic sie nie chce...mnie to okropnie irytuje i nie umiem sobie z tym poradzić.

Cytat:

ja też z moim wstaję i nie idę juz potem spać. tylko że mój wychodzi z domu koło 7 no to już taka normalna pora żeby wstać. razem jemy śniadanie między 6 a 7 potem on wychodzi ja sprzątne po śniadaniu, ubiorę się i do roboty na górę tak wyglada praktycznie kazdy poranek. Śniadanie juz od dłuższego czasu robi mężul

fajnie, że napisałyscie o tych maściach na brodawki bo ja w ogóle zapomniałam o tym a musze kupić przecież.

u mnie dziś pogoda barowa, nic tylko sie położyć i leżeć.
zjedlismy obiad, mężul pojechał dalej do pracy a ja muszę wracac do swojej roboty...tak mi się już nie chce, pewnie mi zejdzie do 19-20 dziś a tak bym poleżała..

jutro jadę na pobranie wymazu, bo w poniedziałek wizyta i musze miec wyniki. Mam nadzieję, że wszystko dobrze...

trzymam kciuki za Wasze wizyty, chyba bym nie chciała sie teraz dowiedzieć, że będzie inna płeć...mam za dużo sukienek gdyby tak jednak się stało przyjmę na klatę dla mnie nie ważne, bo to pierwsze dziecko więc płeć dowolna, przy drugim to juz zawsze się ma jakies preferencje...nie ma sie co oszukiwać.

a teraz mi się przypomniało, że kiedys pisałysmy na wątku o takim śmiesznym stwierdzeniu jakiegos lekarza, że rodzice z konfliktem serolog. moga miec dzieci tylko jednej płci z tego co pamiętam to kaasiulad u Ciebie niezgodność jest...no i teraz jeszcze ten trzeci syn wiem, że to bujdy ale poskładało by się to

u mnie w razie czego beda trzy córy

dziewczyny wygońcie mnie do roboty bo będę tam nocowac jak zaraz nie pójdę...

a jeszcze sie wypowiem na temat staników. Ja przez źle dobrany rozmiar (w okresie dojrzewania) mam 2x więcej rozstepów niz mogłabym mieć. I tak by mi sie pojawiły bo mój biust rósł bardzo szybko a potem był czas że drastycznie zmalal (na studiach) ale gdybym miała dobry rozmiar to smiem twierdzić, że wyglądało by to znacznie lepiej niz teraz...przynajmniej teraz nie straszne mi nowe rozstepy na piersiach...ja noszę 65E/F no teraz troche większy obwód. Ale faktycznie przy takich ciężarkach źle dobrany rozmiar to katorga dla pleców. Ja nie chodze do specjalistów i nie kupuje staników za 500zł ale nie mam problemów z plecami odkąd wiem jaki mam rozmiar.

AMEN - idę
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:57   #2908
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie bylo rozczulajace jak moj maz zajmowal sie coreczka! Wielki facet, ktory sprytnie potrafi wykapac i przebrac dzieciatko!!! A jaki byl z siebie dumny!!!!
Pewnie uroczy widok.
U licha, znowu rozpetalam dyskusje mam jakis antytalent ostatnio. Oczywiscie, nie twierdze ze maz nie bedzie mi asystowal i pomagal w pewnych czynnosciach. Nie mam problemow z wyobrazeniem sobie, ze pcha wozek na spacerze, pomaga przy kapieli czy bawi dziecko. I slowo honoru, juz go widze za pare lat, jak zaczyna uczyc synka grac w szachy albo pokazuje mu pierwsze kata z karate. Tylko....mam problem z ta pieluszkowoscia. No po prostu mi to nie pasuje ''oczyma wyobrazni'' jesli rozumiecie co mam na mysli, tak mi sie jakos nie uklada ''Jörgen i pieluszka? Nie ma mowy.'' I on niby jest taki typ twardziela, ma oczywiscie ''miekka'' strone, lubi koty, dzieci, nie jest jakis szorstki czy brutal jesli rozumiecie o co mi chodzi. Nawet nie wiem, czy sam bedzie chcial mi pomagac...
Inna sprawa, ze od czasu gdy zaszlam w ciaze sprzata kocie kuwety wiec niby i z pieluszka by sobie poradzil w kryzysowej sytuacji.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:57   #2909
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam jak moj pyta:
gdzie śa mije spodnie..to mu odpowiedam
"w garderobie w zachodnim skrzydle na 2 pietrze" :brzydal
o mistrzyni! pożyczam! też tak będę mowić do jaśnie pana
Cytat:
u nas to TŻ ma większe doświadczenie z małymi dziećmi Ma brata o 18 lat młodszego i pomagał przy nim, jak był mały. On przewijał pieluszki itp. a ja tego nie robiłam nigdy Raz kąpałam 2 letniego chłopca (synek dalszej kuzynki). Owszem byłam nieraz z dziećmi, ale to tak na krótko albo nie sama i nie musiałam przewijać. Nosiłam do odbicia kilka razy i dawałam jedzonko większym dzieciaczkom. TŻ nie może się doczekać aż będzie się mógł zając dzieckiem. Tylko z jego pracą, to będzie miał bardzo mało czasu na to, ale przynajmniej wiem, że ma chęci do tego żeby mi pomagać. On chce być przy porodzie, a ja się ciągle zastanawiam, czy mu na to pozwolę
Nie pomyliły Ci się cyferki? Ogromna różnica!
Jak TŻ tak bardzo chce, to ja bym odpuściła
Cytat:
jesteśmy wszechwiedzące a mężowie mogą się jedynie poszcczycić wiedzą zdobytą na studiach
Cytat:
A potem sie dziwi, że cieżko mu znaleźć ta jedyna....Mnie to razi i w ogóle mi sie to nie podoba...
No tak, nie ma jak u mamusi a teraz ciężko znaleźć taką kobietę. Chociaż miałam taką koleżankę na studiach, której marzeniem było zostać kurą domową Wszystcy się dziwili po co wobec tego poszła na studia
A kanapki i ja zrobię jak sobie naprawdę zasłuży.
Ostatnio nawet kupiłam mu kilka piw, za powieszenie półek ale się zdziwił... i ucieszył
Cytat:
Przyszła dziś pierwsza paka z zamówionych pierdołek - ubranka I dla Ani, i dla Krzysia
Czekam jeszcze na 8 przesyłek W tym łóżeczko, w końcu zamówiłam Z kompletem pościeli (głównie mi chodziło o prześcieradło i ochraniacz na szczebelki, kołdra i podusia poczeka ) i przybornikiem
Wstaw zdjęcia!
8 przesyłek tak pod rząd? to będziesz miała udany tydzień Mnie już jest głupio jak ciągle do mnie puka ten sam kurier
Cytat:
Mama oczywiście musiała ratować sytuację i pokazać tacie, że musi chwycić dziecko a nie tylko sam bet

Jednak kobieca mądrość jest nieoceniona
Zuken, Ty jesteś żoną idealną! Idź i powiedz to TŻtowi Też chciałam taką być, ale mi się nie chce
Cytat:
pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Wiem ze gin ma racje, dzis mam tzw gorszy dzien i caly dzien leze bo brzuch twardnieje co chwila i pobolewa w dodatku. Mam nadzieje ze mi to minie to jutra do jak nie to IP.
Oby minęło! A kiedy będzie szansa, że będziesz mogła wrócić?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:58   #2910
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Chyba, że macie jakiś inny pomysł
Bardzo dobry pomysł. Ale z tymi nr tel na priv prawda ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości