|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
Oczywiście zapomniałam się zapytać o kilka rzeczy, m.in. o truskawki i o brodawki, bo mi jakby z samych dosłownie końcówek skóra schodzi i to się formuje w taką jakby twardą kulkę - smaruję to cały czas i niby po jakimś czasie się "odrywa", ale szybko się odnawia - ciężko to opisać ![]() a 13kg przez całą ciążę to ładny przyrost, własnie taki bym chciała Nie dziw się, że Mała śpi - taka pogoda ![]() Kicia, mogę prosić o dopisanie na pierwszą stronę? ![]() Cloud_on_sky (Klaudia, 24 lata), 2cs, TP 12.09.2014
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
ależ oczywiście
|
|
#1263 |
|
Rozeznanie
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, z tymi brodawkami nie pomogę bo nie miałam takich problemów i nie wiem nawet co odpisać
a jakie masz wahania dotyczące truskawek? Czy można jeść?Jak mi się nudzi, to koszmar wysprzątałam dziś cały dom, zrobiłam zakupy na resztę tygodnia, zrobiłam obiad na dwa dni, ciasto dla Tżta, pranie, prasowanie, wykąpałam już Helenkę i brakło mi zajęcia na wieczór
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to choć do mnie u mnie leży góóóóóra prasowania
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście w necie nic na ten temat nie znalazłam, a zdjęć jak wygląda popękana brodawka np. podczas karmienia piersią też nie było ![]() A z truskawkami to tak profilaktycznie chciałam zapytać, bo w zeszłym tygodniu o nich rozmawiałyśmy tu na wątku i byłam ciekawa co mój gin na to powie
|
|
#1267 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się odrobinę nadrobić bo młody zasnął na tarasie. Jak się obudzi to idziemy się kąpać
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się odezwie - dam znać---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
- jak ty jesteś świetnie zorganiozowana. Ciesz się kochana, też tak miałam na poczatku - teraz syn daje mi popalić z 6- 8 godzin dziennie (ma takie czuwanie) i nijak nie mogę sobie ze wszystkim dać rady
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-06-03 o 18:05 |
|||||||
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodziu ale piękna księżniczka
ślicznie ją ubrałaś ![]() Dziewczyny od tych mocnych wymiotów w niedzielę do dzis nie mogę dojsć do siebie; wczoraj mało co jadłam bo miałam tak podrażnione gardło i żołądek, nie wiem skąd ta biegunka w nocy, dzis ugotowałam sobie na obiad leciutka zupkę z 3 ziemniaków, marchewki i kilka rózyczek brokuła, zblenderowałam i nawet mi smakowała, a już godzinę potem strasznie mi niedobrze było, zasnęlam na 2 godzinki, a jak sie obudziłam to sie wyprostować nie mogłam, taki skurcz jelit miałam to sie pożaliłam
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Jagodzia, super, że chrzest się udał
A Lili cudowna Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Jagodzia - my na kolki obecnie dajemy - rano DICLOFOR - to zywe bakterie, ktore wspomagaja prace jelit oraz na kolke przed kazdym karmieniem 8 kropli DELICOL i kilka razy na dobe BOBOTIC - do tej pory dawalismy tylko bobotic wiec zobaczymy czy te nowe krople sa tak dobre jak mowila farmaceutka - na ta chwile widze lekka poprawe tfu, tfu. Tyle, ze 15 ml tego specyfiku kosztuje 49 zl - a Ty jakie leki dajesz Lili na ta kolke? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień temu było juz lepiej, cale 4 dni nie wymiotowałam, raz tylko mnie mdliło, myślałam że to już mija skoro konczy się 3. m-c a tu wszytsko wróciło jeszcze bardziej
nie mam pomysłów co mam cobie robić do jedzenia Cloud nie jem tic taków, nawet guma do żucia jest dla mnie za słodka Cloud a oprocz vasy nic więcej nie jadłaś? Jak Ty funkcjonowałaś ciagle głodna, przecież to sie słabo aż robi?A Ty bierzesz dupka? Ja to chyba wszystko na niego zwalam...
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-06-03 o 18:35 |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka jeśli jest to dla Ciebie mocno uciążliwe to są czopki dla ciężarnych przeciwwymiotne właśnie ale to byś musiała iść do swojego gina
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Jagatka a bierzesz jakieś witaminy?? Ja brałam Falvit Mama, przeszło mi jak je odstawiłam i później doczytałam, że może być po nich niedobrze właśnie... |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka -
Zalamana nic nie odpisuje :-( Zaczynam sie martwic. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1275 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i oczywiście z głodu mdlałam - kiedyś w ostatniej chwili mnie mąż złapał w kuchni jak siedziałam na taborecie, bo siedzę siedzę, nagle słabo mi się zrobiło i poleciałam do tyłu. Świadomość miałam cały czas, ale tak jakby mnie ktoś na wolne obroty włączył i nie mogłam ani mówić, ani się ruszyć tak, to był hardcore No i na widok czy zapach jedzenia od razu miałam nadprogramowe wymioty - niczego nie byłam w stanie przełknąć, tylko tic taki, pieczywo vasa i renie. I kwas foliowy jakoś wciskałam. Dałam radę i Ty też dasz ![]() I właśnie z początkiem wymiotów i mdłości zniknęłam z naszego i staraczkowego wątku ![]() Aha i tak - brałam dupka od dnia zrobienia testu do końca I trymestru, albo jeszcze przez kawałek II 2 razy dziennie jedną tabletkę, i od tego samego czasu do dnia dzisiejszego biorę luteinę 2 razy po 1 tabletce (50mg) - wcześniej dopochwowo, od miesiąca z kawałkiem podjęzykowo. I pewnie ten dupek miał też wpływ na wymioty... ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Poza tym napisała, że pisze do nas dopóki ma internet, więc może już go nie ma - ja w szpitalu też miałam słaby zasięg A telefon... może ma dość odpisywania na ciągłe pytania rodziny/znajomych czy "to już?" i go włożyła do szafki i dlatego nie odpisuje
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-06-03 o 18:45 |
||
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie biorę żadnych witamin, tylko kwas foliowy i dupek. Z tą woda to też różnie, no bo mnie też odrzuca ![]() Cloud to Ty miałaś naprawde hardcore dobrze, że Ci już minęło ale naprawdę już mi ręce opadają ![]() u mnie sa takie dni że jem normalnie, nawet owoce , szczególnie truskawki, obiad (no i te nieszczęsne frytki) ale malo jest tych dni... i codziennie koło 20 (czyli niedługo po połknięciu dupka) zaczynają się mdłości które po 22 doprowadzają mnie do wc i tak do północy...
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest teraz Twoje święte prawo Faktycznie może być ten dupek, bo jak tak sobie pomyślę, to właśnie wszystko skończyło się jakoś tak jak przestałam go brać. Ile tabletek bierzesz? Ciekawe jak długo gin będzie kazał Ci go brać. A luteinę bierzesz? I odnośnie tych czopków - o nich nie słyszałam. Ale nie dałam się wtedy położyć do szpitala, bo podobno dają wtedy jakąś kroplówkę z lekiem, który przynosi ulgę, ale jest szkodliwy dla płodu. Ten lek działał na mózg i układ nerwowy kobiety (i przy okazji dziecka) przez co się przestawało wymiotować, ale nie pamiętam teraz jak to się nazywało. Więc ja się wolałam przemęczyć niż mieć chwilową ulgę i dziecku szkodzić.
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-06-03 o 19:08 |
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już niedługo powinno ci przejść. Ja w I trym. schudłam 7 kg. takie nudności miałam. A Mała zdrowa jak ryba ![]() Cytat:
1. w sobotę zjadłam truskawki niby jadłam tez kilka dni wcześniej i nie miała wysypki ale przed chrztem nie chciałam ryzykować że jednak ją zsypie 2. maż na chrzest dał mi dyspensę na jedzenie wszystkiego i dopiero jutro zacznę ją karmić znowu cycem.I teraz tak wczoraj wieczorem też była marudna ale tak się nie darła jak podczas kolek więc hm..... nie wiem co o tym sądzić. Dzisiaj znowu była marudna od 13 i poszła spać dopiero o 18(chodzi mi tutaj o spanie w łóżeczku a nie na rękach) ale też aż tak się nie darła. Więc może to moje mleko. albo tylko mi się tak wydaje bo w sumie jak płacze w dzień to tak człowiek tego nie odczuwa jak w nocy. Więc nie wiem co sądzić o tym wszystkim. Ehhhhh
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że jak kiedyś pytałam ginkę to mówiła że póki są plamienia to na pewno go nie odstawimy...no i miała nadzieję, że po 12 tygodniu mdłosci miną... a plamienia sporadycznie się zdarzają co kilka dni, mam nadzieję, ze zniknie ten polip i z nim plamienia i chociaż zmniejszy mi dawke ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() o matulu, strasznie dużo najważniejsze ze malutka zdrowa oby i u mnie tak było
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka to może zadzwoń do gina i powiedz, że podejrzewasz, że po dupku masz mdłości i wymiotujesz i czy możesz odstawić czy może na coś zamienić? Bo jeśli to od tego wymiotujesz to też niedobrze, pewnie i tak jak wymiotujesz to zwracasz to co wzięłaś więc może to się mija z celem
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj syn w ogole podczas czuwania nie chce sam nigdzie lezec - a zabawa w bujaku konczy sie po 5 minutach - non stop wisi na raczkach... u ciebie tez tak jest? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
A moj syn spi w dobre na powietrzu - juz dawno powinnismy byc po kapieli
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mnie to denerwuje bo nie mam czasu nic zrobic w domu nie wspomolinajac juz o chwili dla siebie - no chyba ze jak teraz - akurat spi na podworku ale przeciez go nie zostawie tak i nie pojde cos robic. U ciebie chociaz tz jest do pomocy przy chocby noszeniu a moj synek to tylko u mnie na rekach jest spokojny :-( Sprobuj moze warto - ja daje delicol (laktaze) plus bobotic (simotikon) - czekam na efekt gdy calkowicie zaczna dzialac. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- No i troche to jego czuwanie na raczkach mnie blokuje bo boje sie wyjsc z nim gdzies nieco dalej np. do oddalonego o 1 km sklepu. Bo co bedzie jak zacznie plakac i bedzie chcial na rece? :-( Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wizycie z nią o tym pogadam Zadzwoniłam do męża żeby mi po pracy kupił vasę... i się popłakałam z tego wszystkiego
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- UWAGA!!! INFO OD ZALAMANEJ!!!! Nie mialam kiedy wam napisac...ale tak sie wczoraj wszystko szybko dzialo... Mialam ktg ok godziny 12 myslalam, ze jest wszystko dobrze, czulam ruchy itp...ale nagle do pokoju wpadly dwie pielegniarki z pania doktor, cos gadaly miedzy soba i nagle pani doktor kazala mnie zawiesc wozkiem na usg...pielegniarka migiem mnie tam zawiozla...bylo dwoch lekarzy i zaden nie chcial mi powiedziec nic, rozmawiali tylko miedzy soba..mowili tylko cos o pepowinie.... Ostatecznie kazano mnie zabrac na obserwacje ktg na porodowke.. ok godziny 15 przyszedl lekarz i zapytal czy wyrazam zgode na kroplowke z oksytocyna. .zgodzilam sie...zaczely sie skurcze w ciagu godziny mialam 2 cm rozwarcia... skurcze byly paskudne ale rozwarcie sie dalej nie robilo.. po 20 przyszedl lekarz sprawdzil ktg i znow mu sie nie spodobalo.. okazalo sie, ze przy kazdym skurczu zanika akcja serca dziecka... Za chwile przyszedl moj lekarz i zapytal czy wyrazam zgode na cesarskie ciecie, bo najprawdopodobniej dziecko jest owiniete pepowina... oczywiscie sie zgodzilam... o 21:10 na swiat przyszedl Aleksander wazacy 3430 i majacy 56 cm... na szczescie pepowina nic zlego nie spowodowala.. zostalam przewiezona na sale pooperacyjna... i tam sie dopiero zaczelo... wymiotowalam, a bol byl okropny, bo kroplowka przeciwbolowa kompletnie nie dzialala... Ogolnie to bylo straszne 12 godzin... dzisiaj przeniesli nas na normalna sale.. maly jest kochany <3 natomiast ja czuje sie w caly swiat strasznie mnie boli wszystko i ledwo chodze... ale najwazniejsze, za Alek jest juz z nami pozdrawiamy i przepraszam, ze nie pisalam wczesniej przekaz te sms w wiadomosci na forum jak mozesz ;*---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-06-03 o 19:42 |
|
|
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam, że Alek jest już z nami
Zalamana gratuluję mamusiu Najważniejsze, że byłaś pod dobrą opieką i lekarze mieli wszystko pod kontrolą |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Fajnie, że anemia Cię ominęła no i jaka ładna waga Synka, możesz być dumna 
przyrostem się nie przejmuj u mnie też niby nie było widać tych dodatkowych 13 kg, ale maluszek, wody, łożysko itd. ważą swoje... Mnie jak odeszły wody to ważyłam już 3 kg mniej 

a jakie masz wahania dotyczące truskawek? Czy można jeść?
i to samo nic nie pomaga. Tak mi jej szkoda jak tak strasznie płacze
- jak ty jesteś świetnie zorganiozowana. Ciesz się kochana, też tak miałam na poczatku - teraz syn daje mi popalić z 6- 8 godzin dziennie (ma takie czuwanie) i nijak nie mogę sobie ze wszystkim dać rady 

ale już niedługo powinno ci przejść. Ja w I trym. schudłam 7 kg. takie nudności miałam. A Mała zdrowa jak ryba
18.08.2010 - zaręczyny