|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Nasza historia nie jest ani długa ani zbyt intersująca. Jest to przyjaciel chłopaka mojej siostry
Poznaliśmy się jak odwiedzałam siostrę, i tak jakoś od razu sie dogadywaliśmy. Od wakacji będziemy mieszkać razem, ponieważ przeprowadzam się do jego kraju. Jeśli chodzi o pracę, to ja mam gorącą nadzieje na znalezienie czegoś po przeprowadzce. Rodzice zostają w Polsce więc utrzymanie mnie w Norwegii byłoby mega wyzwaniem. niu dla osób trzecich ta niespodzianka jest śmieszna, ale ja pewnie tez bym się wkurzyła
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
A więc Norwegia, fajnie
Jakbym się tak nie bała tych wydatków tam i miałabym kogoś żeby zostać na jakiś czas to chętnie bym pojechała pozwiedzać i popracować ;DMam nadzieję, że fajnie Wam się poukłada. Twój tż jest Norwegiem?
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
ale naprodukowałyście! nie próbuję nawet nadrabiać...
tym bardziej że mój wielce ukochany zamiast zrobić obiad poszedł sobie z dziećmi na wycieczkę / choć miał na to calutki dzień! bo w końcu w domu cały dzień siedzi i jeszcze swoją siostrę zaprosił.. więc dość że muszę ogarnąć burdel, który zostawili to jeszcze muszę obiad gotować it o dla w sumie 6 osób .. Dodam, że nie powiedział wcześniej, że ona będzie więc mamy mięsa na styk dla 2 dorosłych i 3 dzieci. I zapewne to nie on będzie swoją porcję okrajał wrrr I tyle z mojej diety ! tak się wkurzyłam, że już teraz wtrąbiłam muffinkę, batona czekoladowego i rożka lodowego! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, to ładny masz bilans słodyczowy jak się wkurzysz
Ale czasem najlepszym się zdarza, jeden dzien grzeszków nie wyklucza całej diety Ja np. wczoraj nie ćwiczyłam wczoraj bo pogoda mnie tak przygnębiła że okryłam się kołdrą i mnie nie było.. dzisiaj też nie zanosi się na ćwiczenia, ale może się przemogę, bo wsunęłam 2 kostki czekolady i nadprogramowe kanapki
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Niu, przepraszam, ale ja też się trochę uśmiechnęłam pod nosem na tę twoją historię
śmiesznie to opisałaś wyobrażam sobie ich zdziwienie, a twoje.. wkurzenie :p mi by się też ciśnienie pewnie podniosło, chociaż ja w takich wypadkach po prostu idę do sypialni i udaję, że mnie nie ma, mam to w d***, niech mi dają spokój To mój czas!thruxton, ooo Norwegia fajnie dogadasz się z naszą mukaą i Bling ![]() Cytat:
A ja wczoraj ćwiczyłam stwierdziłam, że bez ciśnienia, odpuściłam sobie treningi z Chodakowską czy Mel B, bo szybko się zniechęcam. Tak jak już pisałam, będę się odchudzać starymi sposobami, zatem ćwiczę też po staremu - ubieram coś seksi, ale na sportowo, włączam muzyczkę i sobie tańczę. Moje tańce trochę przypominają zumbę, więc szybko się rozgrzewam. Całkiem fajne cardio. A potem tylko brzuszki i przysiady, bo robię aktualnie 30 days Squat Challenge Mówię wam, ten głupkowaty taniec to dopiero endorfiny!! Po całym dniu najlepsza rzecz na świecie
Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-06-03 o 17:56 |
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w☠☠☠☠iają Ci faceci Was ostatnio
Mój mi dzisiaj obcinał włosy, jutro wstawię na bloga
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma wcale Chodakowskiej, bo nie trawie jej jako osoby, jej glosu, wygladu, no niczego Ale robie sobie playlisty, gdzie mieszam różne ćwiczenia i na każdy dzień mam coś innego. na youtubie jest mnóstwo pomocnych filmików, gdzie można poznać całkiem niezłe i przede wszystkim działające ćwiczenia. Korzystam z filmików Mel B, Tiffany, Fitappy, ZuzkaLight, Jillian Michaels, XHIT Daily (Kocham akcent Rebecci), FitnessBlender, BeFiT, Cassie z blogilates i Natalia Gacka ;D Jak się przemiesza te wszystkie treningi to daje ci to naprawdę dużo opcji i bardzo szybko mija wtedy czas, przynajmniej mnie Możesz też spróbować 4minutowy trening Tabata albo Insanity lub F25 jak masz bardzo dobrą kondychę i chcesz się wypocić za wsze czasy Ale rozumiem też Twoje indywidualne podejście. Ja jedyne co bym umiała tak robić to booty shake (twerk), tanczyc to ja za bardzo nie umiem, no i przysiady i stretching, a jednak o wiele lepiej cwiczy mi sie 'z kimś' ![]() Moja przykładowa playlista: https://www.youtube.com/watch?v=TuPG...UUWtwgn1GMe1dW I trening na dziś: https://www.youtube.com/watch?v=rkdq...MP0uRwlNEm9y26 ![]() Naprawde się w to wkręciłam
Edytowane przez gorzala Czas edycji: 2014-06-03 o 18:10 |
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
gorzala, ja praktycznie wszystkie treningi wymienione przez ciebie znam i robiłam
Niestety z powodu wady kręgosłupa nie mogę ani skakać ani biegać, więc odpadają mi wszystkie treningi, które zawierają marsze, truchty, biegi, skoki, pajacyki, stepy itd. Po prostu po takim treningu bym już nie wstała, 2 tygodnie z życia wyjęte, leki przeciwzapalne itd. Ostatnio zainwestowałam w zabiegi u kręgarza i póki co, jest ok, więc wolałabym tego nie zaprzepaścić. Także jak sama widzisz nie jest łatwo i u mnie to nie kwestia wymówek, a zdrowia Nie każdy ma tyle szczęścia, żeby ćwiczyć wszystko... dlatego wymieniłam Chodakowską, bo jej skalpel I jest idealny dla osób z moją chorobą, a 10 minutówki Mel B pomagają mi wzmocnić i wyrzeźbić ciało. Wciąż jednak brakuje mi porządnego cardio, dlatego muszę koniecznie zainwestować w jakieś dobre rolki..
Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-06-03 o 18:43 |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Harika ja tez mam wade kregoslupa od malego. Do tego kolana rozwalone. Do cwiczen zapalu zero. Przydaloby sie ale jednak kiepsko z tym u mnie
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
U mni jest zapal do cwiczen miesni rak podczas podnoszenia jedzenia do buzi.
Jeszcze tydzien i wracam do normy, do zdrowego odzywiania (z okazjalnymi napadami zarcia slodyczy) i do regularnych cwiczen. |
|
|
|
|
#1391 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny które mają chłopców z Francji
macie może jakiś słownik na komputerze, do którego nie jest potrzebny internet? W ogóle jak wam idzie nauka języka. Według mnie to wymowa jest bardzo trudna.
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Ciezko mi idzie nauka dlatego ze od 5 lat rozmawiamy po ang a dopiero od 2 tyg mieszkam we Francji . Mam cos do czego nie trzeba internetu ale to sa mp3 albo plyty np z kursem tell me more . Wlasnie wlasnie musze odgrzebac gdzies w tych naszych kartonach wszystkie plyty I ksiazki do nauki
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Omg dziewuchy, ale zescie naprodukowaly, nawet nie bede probowala tego czytac xD My jestesmy po wizycie mojej kolezanki i po prostu porazka... Nie dosc ze musielismy jechac po nia na lotnisko przez cala wyspa (odebrac i potem zawiezc - 200 € za paliwo) to ona kompletnie za NIC nie placila! Miala u nas darmowy nocleg, ale nie przyszlo jej do glowy zeby dolozyc sie do zakupow w supermarkecie, my nawet za nia placilismy rachunki typu za lody, drinki, za bilety do muzeum, w restauracji... Traktowala nas jak przewodnikow, kucharzy, sprzataczy a nasze mieszkanie jak hotel. Wrocilismy jedego dnia z wycieczki, zabralam sie z tz za robienie kolacji (osobno dla nas i osobno dla niej, bo jest wegetarianka), bylismy mega wymeczeni a on sobie siedziala z telefonem w salonie, sprawdzala fb, nie zapytala nawet czy nam pomoc, w czasie kolacji nadal siedziala z telefonem, nie zjadla prawie nic i po kolacji zwyczajnie wrocila do siebie do pokoju a my jak woly sprzatlismy stol i mylismy naczynia. Ktoregos dnia po kolacji zostaly w zlewie naczynia, nastepnego dnia rano musialam z tz jechac na poczte i po powrocie mielismy jesc sniadanie, wobec tego liczylam, ze wpadnie jej do glowy by te naczynia pomyc, ale nie... Serio jestem tak mega zla ;/ Wczoraj jak wracalismy z polnocy (Trapani, a my jestesmy w Cava D'aliga, mozecie sobie obczaic na mapie odleglosc) po odstawieniu jej na lotnisko, na autostradzie przy 120 km/h pekla nam opona - po przejechaniu 800 km i byciu w trasie 7 godzin!!! Mega nami zarzucilo na prawa strone, ale mielismy ogromne szczescie ze to sie stalo przy zjezdzie na stacje benzynowa wiec wpadlismy w ten zjazd a nie na barierki. Samochod obity, nam procz siniakow nic wiecej sie nie stalo, ale kolejne pieniadze do wydania na odholowanie auta, wymiane opony, wyklepanie (maska i prawy bok), generalnie na tych jej odwiedzinach stracilismy okolo 500€......
Edytowane przez zuziazla Czas edycji: 2014-06-03 o 21:13 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
mirella87, ja mam wszystko w wersji papierowej, nic z wersji offline. Także nie pomogę. Jeśli robię ćwiczenia to albo właśnie z książek albo ze stron internetowych, mam takie swoje 2 ulubione, naprawdę świetne strony prowadzone przez Francuzów do nauki języka
Ale i tak nic mi nie dało tyle co kurs w szkole językowej, jeśli masz możliwość to koniecznie idź, choćby raz w tygodniu ![]() zuziazla, o matko co za pecha ta koleżanka przywiozła ze sobą!! Ale mnie tacy ludzie wkurzają, nie dość, że nieroby to jeszcze żerują na innych :/ Ja już poćwiczone
Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-06-03 o 21:16 |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
zuziala szkoda slow na ta kolezanke
matko to mnie tu ganiaja jak ledwo garnek zmyje a zeby komus nie przyszlo do glowy zeby wam cos pomoc czy sie dolozyc Harika a z jakich stron korzystalas? |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my jesteśmy dość bezpośrednie i wolimy sprawę jasno postawić. Cóż, przykro mi z powodu doświadczeń, ale to uczy "pokory" na przyszłość..
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Problemw w tym, ze stamtad nie bylo zadnego bezposredniego busa do nas, musialaby jechac z Trapani do Palermo, z Palermo do Agrigento i stamad do Ragusy i tam moglibysmy ja wziac autem. Tz postanowil, ze po nia pojedziemy, ale to 400 km w jedna strone :/
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczenia żuchwy i mięśni twarzy też są bardzo ważne!
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia - bez komentarza. Ja nie rozumiem takichudzi.
Kolezanka poznala kiedys jednego goscia. Zaprosila go do nas jak mieszkalysmy razem i tez za niego wszedzie placila! Ani razu nie dolozyl sie do zakupow a byl tydzien. Najwazniejsze ze wam nic sie nie stalo. Roux - jak idzie szukanie pracy? Ja man tak straszna migrene ze nie jestem w stanie sie uczyc. Normalnie ledwo na oczy widze. |
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym może i chciała pływać, ale nie umiem i jakoś za woda nie przepadam... zwłaszcza jak jest jej za dużo ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy inaczej jakby jechala busem czy pociagiem to by ja wiecej wynioslo niz sie do paliwa dorzucic naprawde szkoda slow gorzala a dlugo plastrow uzywasz? na mnie najlepiej dzialaja ( a probowalam juz roznych tabletek i dwa razy do plastro wracalam i sie przepraszalam wiadomo na kazdego inaczej dzialaja niestety nie mialam jakis czas dostepu a byly tabletki pare mies i odczuwalam to strasznie watroba, nogi,obrzeki ,zle samopoczucie ,glowa itd a wrocilam do plastrow i jak reka odjal Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-06-03 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorzala - stres. Do tego klima w pracy. No i jeszcze wiecej stresu bo powinnam sie uczyc a nie moge bo mnie glowa boli. I taki zaklety krag.
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień plastra wypada mi w sobotę, więc zawsze mogę wykupić receptę w piątek jeśli wszystko będzie okej.
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Irenka nie, na Sycyli sa trzy lotniska, jedno pol godziny od nas z tym zeby tutaj doleciec z PL to trzeba sie przesiadac w Rzymie i ona stwierdzila, ze to zbyt skomplikowane :/
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
chlodny oklad i chocby 15 minut w ciemnym cichym miejscu,rozluznic miesnie wszystkie, zamknac oczy i powinno być lepiej. Widzę, że ten egzamin jakiś mega mega poważny?
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuzia - laska przegiela. Normalnie w glowie mi sie nie miesci takie zachowanie. Uswiadomilas ja jak nieladnie sie zachowala? |
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niefajnie wyszło z tą koleżanką :/ mam nadzieję, że ją uświadomiłaś! |
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
zuzia
dobrze, ze Wam nic sie nie stalo... a z kolezanka....pffff my mielismy juz wielu gosci u siebie i jeszcze nikt tak paskudnie sie nie zachowal. wspolczuje:/ w sumie masz nauczke na przyszlosc, zbytnia goscinnosc nie sprzyja... ja tu mam jedna kolezanke, ktora zeruje na mnie non stop. idziemy do pubu, a ona mi mowi, zebym przyniosla drinki, czy piwo. ide. wracam. a ona nawet nie pyta ile to kosztowalo. juz kilka razy na jej rachunki sie nacielam i musialam placic:/ teraz jak prosi mnie zebym cos zamowila, albo poszla do baru ( bo ona ani po ang ani po francusku nie mowi) to mowie, ze ma powiedziec to i to i niech sama sobie kupi:p od teraz juz nie pija tyle alkoholu w pubie. haha m.arty nie idzie. ostatnie dni nie mialam nawet jak siasc do kompa. stanelam na zachowaniu kilku interesujacych ogloszen. i tyle:/ jutro sie wezme za wysylanie CV bo mam wolne .
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólczuję tych opłat, sama mam opłaty za szkolę tutaj, 420zł miesiecznie czesne, jakieś 500zł za archiwizacje pracy dyplomowej (a niby obrona za darmo, what a bullshit.) i wszystkie oplaty zwiazane ze zdjeciami, drukowaniem, programem antyplagiatowym, jeszcze trzeba się w coś ubrać, no masakra... Także nie zazdroszczę, bo mimo,że w złotych to rozumiem jak to jest tyle kasy mieć, a nie mieć. Ale zdasz na pewno!
|
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz chodzi w tym tygodniu do pracy na 6. Wstaje przed 5. Budzik oczywiscie 3 razy musi zadzwonic zanim dupe z wyra zbierze. Ale dostal taka zje...ke ze dzis wstal po pierwszym budziku. I doskonale wie ze jeszcze przez tydzien ma chodzic po domu na paluszkach. Ale zapomina i znowu musialam go ustawic. Czasem mam wrazenie ze do kota szybciej dociera co do niego mowie. A kot tez irlandczyk. Roux - to powodzenia w szukanie. Mowilas tztowi ze bedziesz do jego firmy aplikowac? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Poznaliśmy się jak odwiedzałam siostrę, i tak jakoś od razu sie dogadywaliśmy. Od wakacji będziemy mieszkać razem, ponieważ przeprowadzam się do jego kraju.

Ja np. wczoraj nie ćwiczyłam wczoraj bo pogoda mnie tak przygnębiła że okryłam się kołdrą i mnie nie było.. dzisiaj też nie zanosi się na ćwiczenia, ale może się przemogę, bo wsunęłam 2 kostki czekolady i nadprogramowe kanapki 

Dzień plastra wypada mi w sobotę, więc zawsze mogę wykupić receptę w piątek jeśli wszystko będzie okej.