|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 573
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
Ale jak mam tam nie i¶æ jak patrzê na takie co¶?:1469869_552389931508981_1088357135_n.jpg Jest to blond po baleja¿u wyrównany aby by³ jeden kolor Zreszt± Goldika jak ja mogê i¶æ znowu do swojej i patrzeæ jak mi katuje w³osy? Tu chocia¿ bêdzie rozjasniacz bez amoniaku i wyrozumia³a laska i kawa z ekspresu ci¶nieniowego
http://zwyczajnienic.blogspot.com o w³osach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2014-06-02 o 12:38 |
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
Dziewczyny jak my¶licie który kolor jest najbardziej podobny do tego ze zdjêæ?
Wella Color Touch: - 6/75 - 6/77 - 6/71 |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
6.75 bêdzie bordowy (czerwony) a to zupe³nie inny kolor. Znowu 6.77 wydaje mi siê ciemniejszy i nieco odbiega od tego koloru Megan. 6.71 bêdzie idealny (w mojej opinii) Do tego utleniacz 4% (polecane s± ich utleniacze 1.9% i 4%)
http://zwyczajnienic.blogspot.com o w³osach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2014-06-02 o 14:14 |
|
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Cytat:
6/71 jest minimalnie ch³odniejszy od 6/77 , wiêc pasuje najbardziej. Ja robi³am i 6/75 i 6/71 na oxy 1,8% i pokrywa idealnie. Kachula trzymam kciuki za udane farbowanie |
|
|
|
|
|
#695 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba co¶ przegapi³amCytat:
![]() Czyli Ty zawsze robisz farbowanie po ca³ej d³ugo¶ci? Chocia¿ na s³abej wodzie to chyba nie ma ¿adnego wp³ywu na w³osy. W sumie to rozumiem Twoje dylematy z przedzia³kiem, jak mia³am czarne to mnie te¿ ten pasek jasny wkurza³ (a teraz mnie ciemny wkurza ). Cytat:
ale musia³am je jako¶ zwi±zaæ ¿eby mi tam nie lata³y.Ty masz racjê z t± letni± platyn±. W³a¶nie mam wra¿enie ¿e mi od s³oñca w³osy zja¶nia³y ![]() Mariona polecam, ja nakupowa³am w miêdzyczasie jakie¶ inne silikonowe badziewia i zawsze wracam do Mariona. Cytat:
Wreszcie co¶ siê dzieje ![]() Cytat:
![]() Moja droga mama mi dzi¶ zakomunikowa³a ¿e jej siê moje w³osy nie podobaj± bo s± "zielone" no musia³am to ¿ó³tko zabiæ ca³kowicie
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|||||
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Kachula, trzymam kciuki. Musisz zaryzykowaæ, ¿eby uwolniæ siê od tej fryzjerki, z której us³ug nie jeste¶ do koñca zadowolona.
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 284
|
Cytat:
shit.jpg Powinna mi tylko przód lekko podci±æ, a machnê³a mi te¿ ty³ bez potrzeby zupe³nie.
|
|
|
|
#698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jutro od 11 trzymaj mocno.
Cytat:
)Co do Mariona to dzi¶ by³am w sklepie i patrzy³am i nie wiem czy ty u¿ywasz serum czy mgie³kê? Do fryzjera idê jutro w moje urodzinki A co tam! Nale¿y mi siê! A co do w³osów ze zdjêcia to niestety by³y w³osy katowane u innego fryzjera baleja¿em (jak moje ) i dziewczyna przysz³a prosiæ o jednolity blond. Potem tylko na odrosty bêdzie przychodziæ to i w³osy od¿yj±. Ja te¿ tak chce zrobiæ ale najpierw spróbujê jeszcze raz baleja¿ aby wyrównaæ to g..o co mam na g³owie. Cytat:
![]() Cytat:
by³o: by³o.jpg jest: jest.jpg
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcia³am, ¿eby powoli odrasta³y, ale nadaj±c im kszta³t. Moja fryzjerka chyba zrozumia³a, ¿e chcê poprzedni± d³ugo¶æ znowu mieæ...
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Morgan ¿ó³tka u ciebie nie widzia³am. Podejrzewam, ¿e zachorowalas na ¿ó³taczke
A ja nie farbuje zawsze w³osów zawsze po ca³o¶ci. Teraz tylko musia³am tak zrobiæ, bo kolor mi za szybko rudzieje. Wiêc na sam koniec przeci±gam jeszcze po ca³o¶ci i trzymam 5-10 minut. Chcia³am robiæ samym mixtonem, czyli wypróbowaæ och³adzanie samym mixtonem. Ale skoro i tak trzeba u¿yæ oxy, to co za ró¿nica. Je¶li mam wzi±æ oxy 6% i zmieszaæ go z szamponem i od¿ywka i mixem i trzymaæ 15 minut, to jak zrobiê CT z mixtonem i oxy1,8% , które trzymam 20 minut, to chyba nawet lepiej dla w³osów. A przynajmniej wiem, ¿e nie wyjdzie mi za niebiesko A jak kolor mi siê ustabilizuje i nie bêdzie rudzial, to wystarczy jak bêdê robiæ same odrosty. Na razie takiej opcji nie ma. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
A jak znów wychodzi Wella Color Touch 6/7?
Gorzej ni¿ 6/71? |
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam stracha przed fryzjerem! Kurde a jak wyjdzie co¶ nie tak?? Mam siê k³óciæ o poprawki czy co? My¶lê te¿ czy co¶ podci±æ... Kurcze g³upiejê i mam motylki w brzuchu. Nie wiem czego siê spodziewaæ. To chyba by³ zawsze powód (nerwy) aby nie zmieniaæ fryzjera jak ju¿ jednego mam
![]() No i jeszcze jedno. Ostatnio gadamy ju¿ praktycznie o blondach Wstawiam wiêc fotki jakie znalaz³am na profilu FB mojego nowego salonu. Zdjêcia pewnie nale¿± do Alfaparf i kurde a¿ mnie ciekawi jakich kolorków u¿yli. Szczególnie na tym bobiehko.jpg kol.jpg
http://zwyczajnienic.blogspot.com o w³osach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2014-06-03 o 09:46 |
|
|
|
|
#703 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kachula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Zdrówka, szczê¶cia i zadowolenia z fryzjerki
![]() Cytat:
A¿ dziwne ¿e masz problemy z uk³adaniem, ewidentnie fryzjerka spartoli³a to cieniowanie, bo przy takiej d³ugo¶ci to w³osy same siê powinny u³o¿yæ. Pomy¶l jednak nad zmian± fryzjerki ![]() Cytat:
mi siê to kojarzy z "dzidzi± piernik" ale jako¶ musia³am te kud³y wi±zaæ jak wia³ wiatr.Z mariona zdecydowanie serum. Mam te¿ spray termoochronny ale nie jestem z niego zadowolona za bardzo, jedynie jak mia³am krótsze w³osy to siê sprawdza³ przy uk³adaniu, lekko unosi³ w³osy. Ale ¿eby mieæ ladnie wyg³adzone w³oski to zdecydowanie to czerwone serum Je¶li ta babka mia³a wcze¶niej ju¿ rozja¶niane to faktycznie nie jest ¼le. Kolor ma bardzo ³adny, choæ dla mnie trochê za jasny, ale nie wygl±da sztucznie ani ¿ó³to. Jak przeczyta³am ¿e piszesz ¿e za d³ugo ¿a³owa³a¶ kasy to sobie pomy¶la³am ile wyda³a¶ w tzw miêdzyczasie na domowe eksperymenty które siê nie uda³y. Pewnie by by³o na trzy wizyty u fryza co? ![]() Cytat:
My¶lê ¿e masz racjê - rudzica przerodzi³a siê w ¿ó³taczkê ![]() Cytat:
oby tym razem wszystko siê uda³o.A jakby wysz³o co¶ nie tak to pewnie ¿e siê k³óæ o poprawki, jak siê czego¶ podejmuje to ma wyj¶æ tak jak Ty chcesz
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO Edytowane przez MorganLeFay Czas edycji: 2014-06-03 o 10:43 |
||||
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Kachula wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Kachula WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
http://babblingintheclouds.files.wor...cc19.gif?w=560 Bêdê trzymaæ kciuki za fryzjerkê ![]() Ja mam WCT 6/7 na naturalnych ciemny mysi blond (6/1) i poprzednio farbowanych 5/0 z Inebryi, która odrobinê siê wyp³uka³a. Obecne ciêcie jest do niczego, ale kolor widaæ: shit.jpg A to poprzednie ciêcie i ten sam kolor 6/7 tylko przy lekko innym o¶wietleniu: IMG_2998 v2.jpg Cytat:
Mo¿e to dlatego, ¿e by³am razem z moj± matul± i z ni± sobie gada³a? Bo poprzednio by³am sama, a ja jak siedzê na fotelu to za du¿o nie mówiê, bo od razu zaczynam ziewaæ. A fryzjerki na razie nie zmieniê, bo funduszy mi brak na ceny nawet najmniejszych wypierdków w centrum miasta.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-06-03 o 11:48 |
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
mcromance linki nie dzia³aj±, które da³a¶
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurde.. Ju¿ poprawi³am.
Wiza¿ ogarnij siê !!!
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-06-03 o 11:49 |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
dobra moje drogie
dozgonny szacun dla tej, która dobierze mi farbê. To co widaæ to mój obecny kolor, raczej nieprzek³amany przynajmniej na moim monitorze. A¿ mi ciê¿ko uwierzyæ, ¿e Kerapro tak ¶ci±gnê³o mi kolor! ¿ó³te pasemko jest jedno i traci na mocy. Z ka¿dym myciem robi siê bardziej z³ote, a nie ¿ó³te. Ps. Kerapro to jaka¶ pieruñska sunbstancja.. zadzia³a³o jak rozja¶niacz! druga fota kolor przed zastosowaniem. |
|
|
|
|
#709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na twoim miejscu zrobi³abym CT 7/71, a jak chcesz jednak du¿o ciemniej, to 6/71, ewentualnie bez tej jedynki, bo pisa³a¶, ¿e nawet ci odpowiada cieplejszy odcieñ. |
|||
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia zapomnialam dopisac z chce dobtac kolor do tego co mam teraz. nie chce przyciemniac poki co. tez mi sie podoba to co teraz wyszlo przypadkiem
![]() i mysle czy 8/3 lub 8/73 z CT by wyszlo mniej wiecej tak jak mam teraz? |
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziêkujê bardzo!!!!!!! Cytat:
O tak WRÓCI£AM i... DZIÊKI WAM ZA ¯YCZENIA!
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kachula twoja rado¶æ po fryzjerze.... bezcenna Super, ¿e wreszcie ci siê podoba. Udanej imprezki |
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Kachula, 100 lat i super, ¿e jeste¶ zadowolona!
A kolor boba, którego wklei³a¶ jest booooooski! Morgan, Twoje kucyki s± s³odkie I na wietrznej wyspie (teraz chyba jest tam akurat pogoda dla surferów) taka fryzura jest niezast±piona. Mcromance, Twoja fryzjerka powinna dostaæ kopa w dxxxxx. Zesz³ym razem ciêcie by³o super, a teraz chyba "wzrok jej siê popsu³" i ola³a obrazek, który jej pokaza³a¶.
Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2014-06-03 o 21:32 |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tu czekam i czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Zaspa³a¶? Czy za du¿o wypi³a¶?
![]() No trudno, bêdzie mnie terasz skrêcaæ ciekawo¶æ ca³± dobê chyba, bo wcze¶niej nie dam rady tu zajrzeæ. Niech ¿yje praca
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kolejne wyrównanie jak odrosn± jadê sama i zabiorê stare zdjêcie z poprzednim bobem, albo znajdê d³u¿sz± jego wersjê. Albo mo¿e dostanê jak±¶ kasê w prezencie na imieniny w lipcu i pójdê gdzie¶ indziej, ale to ju¿ opcja mocno optymistyczna. Tak, Kachula najpewniej teraz z mê¿em "¶wiêtuje"
|
|
|
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Skoro ju¿ otrze¼wia³am mogê pisaæ![]() OTO MOJE CUDA¦NE W£OSY: P1090345.jpg P1090348.jpg P1090346.jpg P1090333.jpg A ta fota robiona przez moj± od tej pory ulubion± fryzjerkê zaraz po wysuszeniu: CAM01676[1].jpg Dziewczyny ja jestem mega zadowolona. U fryzjera siedzia³am 3,5h! Non stop co¶ z w³osami mia³am robione. A to rozja¶niacz bez amoniaku, potem sp³ukanie ju¿ rozja¶nionych kosmyków i na³o¿enie od¿ywki i czekanie a¿ reszta siê rozja¶ni. Nastêpnie tonowanie, od¿ywianie, gratisowa sauna dla w³osów z mask± regeneruj±c± przez 20min, potem strzy¿enie, suszenie, sprawdzenie czy równo, bo jakby co by³a by poprawka. Normalnie czu³am siê jak gwiazda. Laska mnie wycmoka³a odzywkami, olejkami i innymi cudami. Wszystko Alfaparf (no przy saunie co¶ innego). We wrze¶niu mam pojawiæ siê na ca³kowite wyrównanie i ona juz nawet wszystko sobie zaplanowa³a co i jak. Aha i kosztowa³o mnie to 190z³ za wszystko. Nie wiem jak mog³am ¿a³owaæ kasy na fryzjera. W³osy mam teraz nieco cieplejsze. Niestety jak ona zobaczy³a moje odrosty ju¿ z bliska, to za³amywa³a siê co chwila jak mam nierówno i na odwal siê zrobiony poprzedni baleja¿ i robi³a tak aby nie by³o ró¿nicy. Dziewczyny ja w ¿yciu z tak± ilo¶ci± folii nie siedzia³am na g³owie. Mam gê¶ciutko zrobione jak zawsze powinnam mieæ robione. Nie mogê siê na wrzesieñ doczekaæ, bo naprawdê mam ju¿ mieæ zrobione wszystko cycus glancu¶. ![]() Do tego podciê³a mi troszeczkê, bo mia³am tragediê na g³owie (warstwê krótsz± na wierchu i d³u¿sz± pod spodem). Kiedy jej powiedzia³am, ¿e na co dzieñ nie modelujê to tak mi poprawi³a cieniowanie aby to nie wygl±da³o strasznie. Zreszt± same widzicie po fotach. Teraz czekam na opinie po fotach
http://zwyczajnienic.blogspot.com o w³osach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2014-06-03 o 23:06 |
|||
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula cofnê³am siê jeszcze do kompa, ¿eby sprawdziæ, czy ju¿ mo¿e co¶ wklei³a¶ i warto by³o.
W³osy rewelacja! Niebo a ziemia, w porównaniu z poprzednim farbowaniem. Nie widac du¿ego ocieplenia, ale nie widaæ szaro¶ci, ani glona. Kolorek jest prze¶liczny i widaæ cieniuteñkie pasemeczka, a nie szachownicê. Jest super! Warto by³o wydaæ t± kasê. |
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle w temacie ode mnie, ale myslê, ¿e wystarczy
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-06-03 o 23:36 |
|
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo ja te¿ siê doczekalam na foty
![]() Kachula bardzo ³adnie Wstaw kiedy¶ fotkê z twarz± bo jestem ciekawa jak z Twoj± cer± ten kolor komponuje.Mam pytanko z innej beczki - czy ktora¶ z Was ma jaki¶ sprawdzony puder taki zwyk³y prasowany, w miarê niedrogi? Opalilam siê trochê i szukam czegos w "srednim" kolorze. Mam max factora kolor medium beige, poziom odcienia jest ok natomiast szukam czego¶ co nie wpada tak w pomarancz i nie zolknie na twarzy.
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

mi w salonie Loreala te¿ piêknie opowiada³a (pasemka jak robi³am), zostawi³am 200z³ i ¿a³owa³am bo wysz³o kiepsko. A te¿ wszystko na Lorealu robione.

Ale có¿, sta³o siê to siê nie odstanie, a ja nie mog³am w po³owie wstaæ, jak ju¿ mi jedn± stronê obciacha³a...
ja chyba co¶ przegapi³am
a przy jasnym blondzie niestety bardzo mi to przeszkadza. Ale tym razem ró¿nica w kolorach by³a zno¶na, mog³am wytrzymaæ d³u¿ej. Ale farbowalam nie z powodu odrostu, a z powodu rudzicy, która wy³azi po ok. 2 tygodniach. Gdyby nie ta rudo¶æ, to jeszcze bym nie farbowala. 
ja ci dam!

oby tym razem wszystko siê uda³o.