Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-06-02, 12:36   #691
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
Kachula jutro ju¿ bêdziesz farbowana?

¿yczê Ci z ca³ego serca ¿eby¶ wysz³a zadowolona ale osobi¶cie nie wierzê w cudowne gadanie fryzjerek mi w salonie Loreala te¿ piêknie opowiada³a (pasemka jak robi³am), zostawi³am 200z³ i ¿a³owa³am bo wysz³o kiepsko. A te¿ wszystko na Lorealu robione.
Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Kachula, bêdê kciuki trzymaæ ¿eby wysz³o bosko
Dziêki laski. Ja te¿ zostawiê 200z³ - chyba Ale jak mam tam nie i¶æ jak patrzê na takie co¶?:

1469869_552389931508981_1088357135_n.jpg

Jest to blond po baleja¿u wyrównany aby by³ jeden kolor Oczywi¶cie robi³a go ta laska (chyba w³a¶cicielka salonu) co ja chcia³am ale bêdê mieæ inn± lasencjê... Ale w±tpiê, ¿e zatrudniliby kiepskie fryzjerki. Salon jest od nieca³ego roku a profil na FB lubi ju¿ 6700 osób!

Zreszt± Goldika jak ja mogê i¶æ znowu do swojej i patrzeæ jak mi katuje w³osy? Tu chocia¿ bêdzie rozjasniacz bez amoniaku i wyrozumia³a laska i kawa z ekspresu ci¶nieniowego

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Edytowane przez Kachula82
Czas edycji: 2014-06-02 o 12:38
Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-02, 13:03   #692
Mina1991
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 180
Question Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Dziewczyny jak my¶licie który kolor jest najbardziej podobny do tego ze zdjêæ?

Wella Color Touch:

- 6/75
- 6/77
- 6/71
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,4 KB, 11 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (49,3 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,3 KB, 8 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (65,4 KB, 14 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (66,7 KB, 7 za³adowañ)
Mina1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-02, 14:13   #693
Kachula82
Zakorzenienie

Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez Mina1991 Poka¿ wiadomo¶æ

Wella Color Touch:

- 6/75
- 6/77
- 6/71
Dla mnie 6.71
6.75 bêdzie bordowy (czerwony) a to zupe³nie inny kolor. Znowu 6.77 wydaje mi siê ciemniejszy i nieco odbiega od tego koloru Megan. 6.71 bêdzie idealny (w mojej opinii)
Do tego utleniacz 4% (polecane s± ich utleniacze 1.9% i 4%)

Czas edycji: 2014-06-02 o 14:14
Stary 2014-06-02, 16:30   #694
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714

Cytat:

Wella Color Touch:

- 6/75
- 6/77
- 6/71
6/75 to mahoniowy br±z, a wiêc zupe³nie nie ten kolor.
6/71 jest minimalnie ch³odniejszy od 6/77 , wiêc pasuje najbardziej.
Ja robi³am i 6/75 i 6/71 na oxy 1,8% i pokrywa idealnie.

Kachula trzymam kciuki za udane farbowanie
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-02, 18:56   #695
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay

Cytat:
Pokaza³am jej t± fotkê:
Za³±cznik 5698267

Nie wiem jak ona to mog³a opacznie zrozumieæ Ale có¿, sta³o siê to siê nie odstanie, a ja nie mog³am w po³owie wstaæ, jak ju¿ mi jedn± stronê obciacha³a...
Super ta fryzurka hmmm to Ty masz teraz krótsze w³osy ni¿ na tej fotce? ja chyba co¶ przegapi³am
Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
Morgan ja po 2 tygodniach mam odrost prawie niewidoczny, ale nawet je¶li to jest ze 3mm, to na przedzia³ku razem jest ju¿ 6 mm a przy jasnym blondzie niestety bardzo mi to przeszkadza. Ale tym razem ró¿nica w kolorach by³a zno¶na, mog³am wytrzymaæ d³u¿ej. Ale farbowalam nie z powodu odrostu, a z powodu rudzicy, która wy³azi po ok. 2 tygodniach. Gdyby nie ta rudo¶æ, to jeszcze bym nie farbowala.

Morgan fotki piêkne A w³osy blond. Nie widzê ¿ó³tego Ale ogl±dam z telefonu. Pó¼niej popatrzê na kompie
I co Weronisiu- zobaczy³a¶ ¿ó³tko na kompie?
Czyli Ty zawsze robisz farbowanie po ca³ej d³ugo¶ci? Chocia¿ na s³abej wodzie to chyba nie ma ¿adnego wp³ywu na w³osy.
W sumie to rozumiem Twoje dylematy z przedzia³kiem, jak mia³am czarne to mnie te¿ ten pasek jasny wkurza³ (a teraz mnie ciemny wkurza ).
Cytat:
Napisane przez Kachula82 Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê ten Marion kupiæ

Najgorzej to kombinowaæ bo kurde potem siê koñczy z niewiadomo czym na g³owie. Ja tam lubiê s³oñce przy blondzie. Normalnie platyna siê robi, tylko kurde ¿ó³ta

Ja te¿ wesz³am poczytaæ ró¿ne dywagacje a tu prosto, szybko i na temat

ja ci dam!

Gdzie ty z³oto widzisz? Piêkny blond. Lepszy od mojego... I te dwa kucyki

Ja te¿ nie mogê siê doczekaæ aby wyrównaæ. Ale musz± jeszcze sporo urosn±æ.
Kucyki ... ekhm... no wiem, pora¿ka ale musia³am je jako¶ zwi±zaæ ¿eby mi tam nie lata³y.
Ty masz racjê z t± letni± platyn±. W³a¶nie mam wra¿enie ¿e mi od s³oñca w³osy zja¶nia³y
Mariona polecam, ja nakupowa³am w miêdzyczasie jakie¶ inne silikonowe badziewia i zawsze wracam do Mariona.
Cytat:
Dobra laski. Oficjalnie mam ju¿ tzw sra...nie z nerwów Zapisa³am siê do fryzjera. Tego nowego. Laska kumata i przede wszystkim wyrozumia³a do tego co ja tam prawi³am i kiedy siê krzywi³am. Spyta³a co i jak by³o robione z w³osami i na wie¶æ o profesjonalnym rozja¶niaczu Joanny przewróci³a oczami i patrzy³a na te moje biedne kude³y. Spyta³a czy chce farb±, czy baleja¿em i uspokoi³a moje nerwy, bo rozja¶niacz maj± z tych super hiper nowych, czyli bezamoniakowy i mo¿na go waliæ z bardzo niskim stê¿eniem utleniacza
Tu mi odrosty, tu wyrównanie i tralalala bêdzie git. Trochê mam nerwa, bo ona chce ciut ociepliæ mi koñce (te zielonawe) i co¶ ju¿ o ciêciu mówi³a ale ja jej g³ow± na nie. No zobaczymy. Ogólnie ta laska, do której chcia³am i¶æ, ma wype³niony grafik a¿ do koñca miesi±ca prawie! Ta mia³a wolne i tu moje gdybania dlaczego, albo jest z³a albo baby wal± tylko do tej polecanej i znanej Ogólnie obluka³am salon i towar jaki maj± i w³osy nawet myj± szamponami jak za 50z³ a nie sklepow± Barw± No salon ca³y w Alfaparf a nie w Joannie czy innym czym¶. Powiedzia³a, ¿e chyba bêdzie baleja¿ (narzeka³am na wra¿liw± skórê g³owy) i bardzo drobniutki. Jak popatrzy³a na mój poprzedni, to zrozumia³a czemu wysz³am po nim niezadowolona. Sama przyzna³a, ¿e pasma by³y za grube i nierówno. No chyba zna siê na rzeczy.
Zobaczymy jutro. To mój prezent urodzinowy (kurcze m±¿ jeszcze nie wie...) i lasce te¿ tak powiedzia³am, wiêc chyba musi zrobiæ dobrze
Ale siê nabazgra³am Mam nadziejê, ¿e co¶ zrozumia³y¶cie bo piszê na szybko
Kiedy idziesz?
Wreszcie co¶ siê dzieje
Cytat:
Dziêki laski. Ja te¿ zostawiê 200z³ - chyba Ale jak mam tam nie i¶æ jak patrzê na takie co¶?:

Za³±cznik 5699552

Jest to blond po baleja¿u wyrównany aby by³ jeden kolor Oczywi¶cie robi³a go ta laska (chyba w³a¶cicielka salonu) co ja chcia³am ale bêdê mieæ inn± lasencjê... Ale w±tpiê, ¿e zatrudniliby kiepskie fryzjerki. Salon jest od nieca³ego roku a profil na FB lubi ju¿ 6700 osób!

Zreszt± Goldika jak ja mogê i¶æ znowu do swojej i patrzeæ jak mi katuje w³osy? Tu chocia¿ bêdzie rozjasniacz bez amoniaku i wyrozumia³a laska i kawa z ekspresu ci¶nieniowego
Kolor ³adny, ale w³osy matowe sianko, widaæ ¿e mega przesuszone

Moja droga mama mi dzi¶ zakomunikowa³a ¿e jej siê moje w³osy nie podobaj± bo s± "zielone" co ja na to poradzê ¿e lubiê du¿o p³ukanki sobie waln±æ no musia³am to ¿ó³tko zabiæ ca³kowicie
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-02, 19:00   #696
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Kachula, trzymam kciuki. Musisz zaryzykowaæ, ¿eby uwolniæ siê od tej fryzjerki, z której us³ug nie jeste¶ do koñca zadowolona.
Stary 2014-06-02, 19:05   #697
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Super ta fryzurka hmmm to Ty masz teraz krótsze w³osy ni¿ na tej fotce? ja chyba co¶ przegapi³am
Tak, mam krótsze:
shit.jpg

Powinna mi tylko przód lekko podci±æ, a machnê³a mi te¿ ty³ bez potrzeby zupe³nie.

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-02, 19:51   #698
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:

Kachula trzymam kciuki za udane farbowanie
Jutro od 11 trzymaj mocno.

Cytat:

Kucyki ... ekhm... no wiem, pora¿ka ale musia³am je jako¶ zwi±zaæ ¿eby mi tam nie lata³y.
Ty masz racjê z t± letni± platyn±. W³a¶nie mam wra¿enie ¿e mi od s³oñca w³osy zja¶nia³y
Mariona polecam, ja nakupowa³am w miêdzyczasie jakie¶ inne silikonowe badziewia i zawsze wracam do Mariona.

Kiedy idziesz?
Wreszcie co¶ siê dzieje

Kolor ³adny, ale w³osy matowe sianko, widaæ ¿e mega przesuszone

Moja droga mama mi dzi¶ zakomunikowa³a ¿e jej siê moje w³osy nie podobaj± bo s± "zielone" co ja na to poradzê ¿e lubiê du¿o p³ukanki sobie waln±æ no musia³am to ¿ó³tko zabiæ ca³kowicie
Ja tam ¿ó³tka na fotkach nie widzia³am, ale byæ mo¿e na ¿ywo by³o. Co do kucyków to fajnie to wygl±da. Z tym, ¿e ja lubiê wi±zaæ wy¿ej (ale jako¶ na dwór tak uczesana nie mam odwagi wyj¶æ)
Co do Mariona to dzi¶ by³am w sklepie i patrzy³am i nie wiem czy ty u¿ywasz serum czy mgie³kê?

Do fryzjera idê jutro w moje urodzinki A co tam! Nale¿y mi siê! A co do w³osów ze zdjêcia to niestety by³y w³osy katowane u innego fryzjera baleja¿em (jak moje) i dziewczyna przysz³a prosiæ o jednolity blond. Potem tylko na odrosty bêdzie przychodziæ to i w³osy od¿yj±. Ja te¿ tak chce zrobiæ ale najpierw spróbujê jeszcze raz baleja¿ aby wyrównaæ to g..o co mam na g³owie.

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
Kachula, trzymam kciuki. Musisz zaryzykowaæ, ¿eby uwolniæ siê od tej fryzjerki, z której us³ug nie jeste¶ do koñca zadowolona.
Za d³ugo ¿a³owa³am kasy. A przecie¿ i tak chodzê na baleja¿ raz na 2-3miesi±ce. Ró¿nica w cenie to 100z³ wiêcej ale jak ma wyj¶æ dobrze to do³o¿ê. Aby tylko wysz³o dobrze

Cytat:
Tak, mam krótsze:

Powinna mi tylko przód lekko podci±æ, a machnê³a mi te¿ ty³ bez potrzeby zupe³nie.
A ja my¶lê, ¿e Ci podoba³ by siê bob z mojego salonu co teraz idê

by³o:
by³o.jpg

jest:
jest.jpg

Stary 2014-06-02, 20:00   #699
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
A ja my¶lê, ¿e Ci podoba³ by siê bob z mojego salonu co teraz idê

by³o:
Za³±cznik 5700523

jest:
Za³±cznik 5700524
Podciête, wyprostowane na szczotce, ewentualnie z prostownic± i ³adnie wygl±da, ale za krótkie jak dla mnie.
Ja chcia³am, ¿eby powoli odrasta³y, ale nadaj±c im kszta³t. Moja fryzjerka chyba zrozumia³a, ¿e chcê poprzedni± d³ugo¶æ znowu mieæ...

Stary 2014-06-02, 20:23   #700
Weronisia
Zakorzenienie

Morgan ¿ó³tka u ciebie nie widzia³am. Podejrzewam, ¿e zachorowalas na ¿ó³taczke
A ja nie farbuje zawsze w³osów zawsze po ca³o¶ci. Teraz tylko musia³am tak zrobiæ, bo kolor mi za szybko rudzieje. Wiêc na sam koniec przeci±gam jeszcze po ca³o¶ci i trzymam 5-10 minut.

Chcia³am robiæ samym mixtonem, czyli wypróbowaæ och³adzanie samym mixtonem. Ale skoro i tak trzeba u¿yæ oxy, to co za ró¿nica. Je¶li mam wzi±æ oxy 6% i zmieszaæ go z szamponem i od¿ywka i mixem i trzymaæ 15 minut, to jak zrobiê CT z mixtonem i oxy1,8% , które trzymam 20 minut, to chyba nawet lepiej dla w³osów. A przynajmniej wiem, ¿e nie wyjdzie mi za niebiesko

A jak kolor mi siê ustabilizuje i nie bêdzie rudzial, to wystarczy jak bêdê robiæ same odrosty. Na razie takiej opcji nie ma.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-03, 09:42   #701
Mina1991
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 180
Question Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

A jak znów wychodzi Wella Color Touch 6/7?
Gorzej ni¿ 6/71?
Mina1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-03, 09:45   #702
Kachula82
Zakorzenienie

Dziewczyny mam stracha przed fryzjerem! Kurde a jak wyjdzie co¶ nie tak?? Mam siê k³óciæ o poprawki czy co? My¶lê te¿ czy co¶ podci±æ... Kurcze g³upiejê i mam motylki w brzuchu. Nie wiem czego siê spodziewaæ. To chyba by³ zawsze powód (nerwy) aby nie zmieniaæ fryzjera jak ju¿ jednego mam

No i jeszcze jedno. Ostatnio gadamy ju¿ praktycznie o blondach Wstawiam wiêc fotki jakie znalaz³am na profilu FB mojego nowego salonu. Zdjêcia pewnie nale¿± do Alfaparf i kurde a¿ mnie ciekawi jakich kolorków u¿yli. Szczególnie na tym bobie

hko.jpg

kol.jpg

Czas edycji: 2014-06-03 o 09:46
Stary 2014-06-03, 10:42   #703
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Kachula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Zdrówka, szczê¶cia i zadowolenia z fryzjerki

Cytat:
Tak, mam krótsze:
Za³±cznik 5700449

Sama d³ugo¶æ mo¿e jako¶ znacznie nie ró¿ni siê od tego co jej pokaza³a¶ natomiast mam wra¿enie ¿e za bardzo Ci pocieniowa³a po wierzchu, t± wierzchni± wartswê chyba masz bardzo krótk± A¿ dziwne ¿e masz problemy z uk³adaniem, ewidentnie fryzjerka spartoli³a to cieniowanie, bo przy takiej d³ugo¶ci to w³osy same siê powinny u³o¿yæ. Pomy¶l jednak nad zmian± fryzjerki
Cytat:
Ja tam ¿ó³tka na fotkach nie widzia³am, ale byæ mo¿e na ¿ywo by³o. Co do kucyków to fajnie to wygl±da. Z tym, ¿e ja lubiê wi±zaæ wy¿ej (ale jako¶ na dwór tak uczesana nie mam odwagi wyj¶æ)
Co do Mariona to dzi¶ by³am w sklepie i patrzy³am i nie wiem czy ty u¿ywasz serum czy mgie³kê?
Do fryzjera idê jutro w moje urodzinki A co tam! Nale¿y mi siê! A co do w³osów ze zdjêcia to niestety by³y w³osy katowane u innego fryzjera baleja¿em (jak moje) i dziewczyna przysz³a prosiæ o jednolity blond. Potem tylko na odrosty bêdzie przychodziæ to i w³osy od¿yj±. Ja te¿ tak chce zrobiæ ale najpierw spróbujê jeszcze raz baleja¿ aby wyrównaæ to g..o co mam na g³owie.
Za d³ugo ¿a³owa³am kasy. A przecie¿ i tak chodzê na baleja¿ raz na 2-3miesi±ce. Ró¿nica w cenie to 100z³ wiêcej ale jak ma wyj¶æ dobrze to do³o¿ê. Aby tylko wysz³o dobrze
W³a¶nie w tych kucykach to tylko na wakacjach z daleka od domu mi siê to kojarzy z "dzidzi± piernik" ale jako¶ musia³am te kud³y wi±zaæ jak wia³ wiatr.
Z mariona zdecydowanie serum. Mam te¿ spray termoochronny ale nie jestem z niego zadowolona za bardzo, jedynie jak mia³am krótsze w³osy to siê sprawdza³ przy uk³adaniu, lekko unosi³ w³osy. Ale ¿eby mieæ ladnie wyg³adzone w³oski to zdecydowanie to czerwone serum
Je¶li ta babka mia³a wcze¶niej ju¿ rozja¶niane to faktycznie nie jest ¼le. Kolor ma bardzo ³adny, choæ dla mnie trochê za jasny, ale nie wygl±da sztucznie ani ¿ó³to.
Jak przeczyta³am ¿e piszesz ¿e za d³ugo ¿a³owa³a¶ kasy to sobie pomy¶la³am ile wyda³a¶ w tzw miêdzyczasie na domowe eksperymenty które siê nie uda³y. Pewnie by by³o na trzy wizyty u fryza co?
Cytat:
Morgan ¿ó³tka u ciebie nie widzia³am. Podejrzewam, ¿e zachorowalas na ¿ó³taczke
A ja nie farbuje zawsze w³osów zawsze po ca³o¶ci. Teraz tylko musia³am tak zrobiæ, bo kolor mi za szybko rudzieje. Wiêc na sam koniec przeci±gam jeszcze po ca³o¶ci i trzymam 5-10 minut.

Chcia³am robiæ samym mixtonem, czyli wypróbowaæ och³adzanie samym mixtonem. Ale skoro i tak trzeba u¿yæ oxy, to co za ró¿nica. Je¶li mam wzi±æ oxy 6% i zmieszaæ go z szamponem i od¿ywka i mixem i trzymaæ 15 minut, to jak zrobiê CT z mixtonem i oxy1,8% , które trzymam 20 minut, to chyba nawet lepiej dla w³osów. A przynajmniej wiem, ¿e nie wyjdzie mi za niebiesko

A jak kolor mi siê ustabilizuje i nie bêdzie rudzial, to wystarczy jak bêdê robiæ same odrosty. Na razie takiej opcji nie ma.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A mixton bez oksydantu by nic nie da³? Bo przecie¿ taka np p³ukanka jest bez oksy a do trzech- czterech myæ spokojnie siê utrzymuje efekt.

My¶lê ¿e masz racjê - rudzica przerodzi³a siê w ¿ó³taczkê
Cytat:
Dziewczyny mam stracha przed fryzjerem! Kurde a jak wyjdzie co¶ nie tak?? Mam siê k³óciæ o poprawki czy co? My¶lê te¿ czy co¶ podci±æ... Kurcze g³upiejê i mam motylki w brzuchu. Nie wiem czego siê spodziewaæ. To chyba by³ zawsze powód (nerwy) aby nie zmieniaæ fryzjera jak ju¿ jednego mam
Trzymam kciuki oby tym razem wszystko siê uda³o.
A jakby wysz³o co¶ nie tak to pewnie ¿e siê k³óæ o poprawki, jak siê czego¶ podejmuje to ma wyj¶æ tak jak Ty chcesz

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-06-03 o 10:43
Stary 2014-06-03, 10:44   #704
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974

Kachula wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-03, 11:04   #705
mcromance
Zakorzenienie

Kachula WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
http://babblingintheclouds.files.wor...cc19.gif?w=560

Bêdê trzymaæ kciuki za fryzjerkê

Cytat:
A jak znów wychodzi Wella Color Touch 6/7?
Gorzej ni¿ 6/71?
Ja mam WCT 6/7 na naturalnych ciemny mysi blond (6/1) i poprzednio farbowanych 5/0 z Inebryi, która odrobinê siê wyp³uka³a.
Obecne ciêcie jest do niczego, ale kolor widaæ:
shit.jpg

A to poprzednie ciêcie i ten sam kolor 6/7 tylko przy lekko innym o¶wietleniu:
IMG_2998 v2.jpg

Cytat:
Sama d³ugo¶æ mo¿e jako¶ znacznie nie ró¿ni siê od tego co jej pokaza³a¶ natomiast mam wra¿enie ¿e za bardzo Ci pocieniowa³a po wierzchu, t± wierzchni± wartswê chyba masz bardzo krótk± A¿ dziwne ¿e masz problemy z uk³adaniem, ewidentnie fryzjerka spartoli³a to cieniowanie, bo przy takiej d³ugo¶ci to w³osy same siê powinny u³o¿yæ. Pomy¶l jednak nad zmian± fryzjerki
Pocieniowaæ lekko chcia³am, ale nie t± stronê, któr± mi postrzêpi³a tak mocno, tylko ta drug±, która zosta³a prawie nie ruszona...
Mo¿e to dlatego, ¿e by³am razem z moj± matul± i z ni± sobie gada³a? Bo poprzednio by³am sama, a ja jak siedzê na fotelu to za du¿o nie mówiê, bo od razu zaczynam ziewaæ.
A fryzjerki na razie nie zmieniê, bo funduszy mi brak na ceny nawet najmniejszych wypierdków w centrum miasta.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:48
Stary 2014-06-03, 11:07   #706
goldika
Zakorzenienie

mcromance linki nie dzia³aj±, które da³a¶
Stary 2014-06-03, 11:48   #707
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
mcromance linki nie dzia³aj±, które da³a¶
Nosz kurde.. Ju¿ poprawi³am.

Wiza¿ ogarnij siê !!!

Czas edycji: 2014-06-03 o 11:49
Stary 2014-06-03, 12:44   #708
goldika
Zakorzenienie

dobra moje drogie dozgonny szacun dla tej, która dobierze mi farbê. To co widaæ to mój obecny kolor, raczej nieprzek³amany przynajmniej na moim monitorze. A¿ mi ciê¿ko uwierzyæ, ¿e Kerapro tak ¶ci±gnê³o mi kolor!
¿ó³te pasemko jest jedno i traci na mocy. Z ka¿dym myciem robi siê bardziej z³ote, a nie ¿ó³te.

Ps. Kerapro to jaka¶ pieruñska sunbstancja.. zadzia³a³o jak rozja¶niacz!

druga fota kolor przed zastosowaniem.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2528.jpg (63,4 KB, 40 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2266.jpg (35,9 KB, 33 za³adowañ)
Stary 2014-06-03, 13:56   #709
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjêcia pewnie nale¿± do Alfaparf i kurde a¿ mnie ciekawi jakich kolorków u¿yli. Szczególnie na tym bobie

Za³±cznik 5701201

Za³±cznik 5701202
Ten pierwszy

Cytat:
A mixton bez oksydantu by nic nie da³? Bo przecie¿ taka np p³ukanka jest bez oksy a do trzech- czterech myæ spokojnie siê utrzymuje efekt.
Nie wiem czy sam mixton da cokolwiek. To sam barwnik. A ¿eby go wt³oczyæ we w³osa, to musi byæ co¶, co rozchyli ³uski. Ka¿dy przepis na och³adzanie mixtonami zawiera oxy. Podejrzewam, ¿e mixton bez oxy sp³ynie natychmiast, a jak dla mnie to szkoda pieniêdzy, ¿eby co 2-3 mycia nak³aaæ mixton. Dobrze by by³o, ¿eby chocia¿ te 2 tygodnie siedzia³ na w³osach. A w p³ukankach do w³osów jest pewnie jaki¶ inny ¶rodek, który zastêpuje oxy. Zreszt± nic ³agodniejszy, bo równie¿ wysusza mocno w³osy.

Cytat:
dobra moje drogie dozgonny szacun dla tej, która dobierze mi farbê. To co widaæ to mój obecny kolor, raczej nieprzek³amany przynajmniej na moim monitorze. A¿ mi ciê¿ko uwierzyæ, ¿e Kerapro tak ¶ci±gnê³o mi kolor!
¿ó³te pasemko jest jedno i traci na mocy. Z ka¿dym myciem robi siê bardziej z³ote, a nie ¿ó³te.

Ps. Kerapro to jaka¶ pieruñska sunbstancja.. zadzia³a³o jak rozja¶niacz!

druga fota kolor przed zastosowaniem.
Rzeczywi¶cie ró¿nica spora, ale powiem ci, ¿e ten kolor co masz teraz jest prze¶liczny Jeste¶ pewna, ¿e chcesz znowu przyciemniæ?
Ja na twoim miejscu zrobi³abym CT 7/71, a jak chcesz jednak du¿o ciemniej, to 6/71, ewentualnie bez tej jedynki, bo pisa³a¶, ¿e nawet ci odpowiada cieplejszy odcieñ.
Stary 2014-06-03, 15:59   #710
goldika
Zakorzenienie

Weronisia zapomnialam dopisac z chce dobtac kolor do tego co mam teraz. nie chce przyciemniac poki co. tez mi sie podoba to co teraz wyszlo przypadkiem

i mysle czy 8/3 lub 8/73 z CT by wyszlo mniej wiecej tak jak mam teraz?
Stary 2014-06-03, 16:01   #711
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Zdrówka, szczê¶cia i zadowolenia z fryzjerki

Jak przeczyta³am ¿e piszesz ¿e za d³ugo ¿a³owa³a¶ kasy to sobie pomy¶la³am ile wyda³a¶ w tzw miêdzyczasie na domowe eksperymenty które siê nie uda³y. Pewnie by by³o na trzy wizyty u fryza co?
Dziêkujê za ¿yczenia. Co do wydatków to wiem

Cytat:
Kachula wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Dziêkujê bardzo!!!!!!!

Cytat:
Kachula WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
http://babblingintheclouds.files.wor...cc19.gif?w=560

Bêdê trzymaæ kciuki za fryzjerkê

Dziêkujê bardzo!!!

Cytat:
Ten pierwszy
O tak

WRÓCI£AM i...

i jest bosko!!!!!!! Opisze wszystko ze zdjêciami wieczorem teraz u mnie siê dzieje

DZIÊKI WAM ZA ¯YCZENIA! Te 25 lat do¶æ czêsto ostatnio mam

Stary 2014-06-03, 17:22   #712
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia zapomnialam dopisac z chce dobtac kolor do tego co mam teraz. nie chce przyciemniac poki co. tez mi sie podoba to co teraz wyszlo przypadkiem

i mysle czy 8/3 lub 8/73 z CT by wyszlo mniej wiecej tak jak mam teraz?
A no to zupe³nie co innego. To my¶lê, ¿e lepiej by wysz³o 8/73 , bo samo z³oto bêdzie dla ciebie za nudne. Musisz daæ odrobinkê br±zowego odcienia. Przynajmniej takie jest moje zdanie

Kachula twoja rado¶æ po fryzjerze.... bezcenna Super, ¿e wreszcie ci siê podoba. Udanej imprezki i oczywi¶cie czekamy na fotki
Stary 2014-06-03, 21:25   #713
rumpleteazer
Zadomowienie

Kachula, 100 lat i super, ¿e jeste¶ zadowolona!
A kolor boba, którego wklei³a¶ jest booooooski!

Morgan, Twoje kucyki s± s³odkie I na wietrznej wyspie (teraz chyba jest tam akurat pogoda dla surferów) taka fryzura jest niezast±piona.

Mcromance, Twoja fryzjerka powinna dostaæ kopa w dxxxxx. Zesz³ym razem ciêcie by³o super, a teraz chyba "wzrok jej siê popsu³" i ola³a obrazek, który jej pokaza³a¶.

Edytowane przez rumpleteazer
Czas edycji: 2014-06-03 o 21:32
rumpleteazer jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-03, 21:53   #714
Weronisia
Zakorzenienie

Kachula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tu czekam i czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Zaspa³a¶? Czy za du¿o wypi³a¶?
No trudno, bêdzie mnie terasz skrêcaæ ciekawo¶æ ca³± dobê chyba, bo wcze¶niej nie dam rady tu zajrzeæ. Niech ¿yje praca
Stary 2014-06-03, 22:03   #715
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Kachula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tu czekam i czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Zaspa³a¶? Czy za du¿o wypi³a¶?
No trudno, bêdzie mnie terasz skrêcaæ ciekawo¶æ ca³± dobê chyba, bo wcze¶niej nie dam rady tu zajrzeæ. Niech ¿yje praca
Pewnie mê¿owi nowe w³osy te¿ przypad³y do gustu
Stary 2014-06-03, 22:28   #716
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Mcromance, Twoja fryzjerka powinna dostaæ kopa w dxxxxx. Zesz³ym razem ciêcie by³o super, a teraz chyba "wzrok jej siê popsu³" i ola³a obrazek, który jej pokaza³a¶.
Ja ca³y czas siedzê i siê zastanawiam czemu. Czy to przez ogólne gor±co tamtego dnia, przez to, ze moja mama obok siedzia³a i ca³y czas trajkota³a z fryzjerk±, czy choroba wie co.
Na kolejne wyrównanie jak odrosn± jadê sama i zabiorê stare zdjêcie z poprzednim bobem, albo znajdê d³u¿sz± jego wersjê.

Albo mo¿e dostanê jak±¶ kasê w prezencie na imieniny w lipcu i pójdê gdzie¶ indziej, ale to ju¿ opcja mocno optymistyczna.

Tak, Kachula najpewniej teraz z mê¿em "¶wiêtuje"

Stary 2014-06-03, 22:50   #717
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula twoja rado¶æ po fryzjerze.... bezcenna Super, ¿e wreszcie ci siê podoba. Udanej imprezki i oczywi¶cie czekamy na fotki
Sie spi³am

Cytat:
Kachula, 100 lat i super, ¿e jeste¶ zadowolona!
A kolor boba, którego wklei³a¶ jest booooooski!
Dziêkujê za ¿yczonka!

Cytat:
Cytat:
Pewnie mê¿owi nowe w³osy te¿ przypad³y do gustu
Cytat:

Tak, Kachula najpewniej teraz z mê¿em "¶wiêtuje"
Wy mnie chyba za dobrze znacie M±¿ wymêczony Skoro ju¿ otrze¼wia³am mogê pisaæ

OTO MOJE CUDA¦NE W£OSY:

P1090345.jpg

P1090348.jpg

P1090346.jpg

P1090333.jpg

A ta fota robiona przez moj± od tej pory ulubion± fryzjerkê zaraz po wysuszeniu:

CAM01676[1].jpg

Dziewczyny ja jestem mega zadowolona. U fryzjera siedzia³am 3,5h! Non stop co¶ z w³osami mia³am robione. A to rozja¶niacz bez amoniaku, potem sp³ukanie ju¿ rozja¶nionych kosmyków i na³o¿enie od¿ywki i czekanie a¿ reszta siê rozja¶ni. Nastêpnie tonowanie, od¿ywianie, gratisowa sauna dla w³osów z mask± regeneruj±c± przez 20min, potem strzy¿enie, suszenie, sprawdzenie czy równo, bo jakby co by³a by poprawka. Normalnie czu³am siê jak gwiazda. Laska mnie wycmoka³a odzywkami, olejkami i innymi cudami. Wszystko Alfaparf (no przy saunie co¶ innego). We wrze¶niu mam pojawiæ siê na ca³kowite wyrównanie i ona juz nawet wszystko sobie zaplanowa³a co i jak. Aha i kosztowa³o mnie to 190z³ za wszystko. Nie wiem jak mog³am ¿a³owaæ kasy na fryzjera.
W³osy mam teraz nieco cieplejsze. Niestety jak ona zobaczy³a moje odrosty ju¿ z bliska, to za³amywa³a siê co chwila jak mam nierówno i na odwal siê zrobiony poprzedni baleja¿ i robi³a tak aby nie by³o ró¿nicy. Dziewczyny ja w ¿yciu z tak± ilo¶ci± folii nie siedzia³am na g³owie. Mam gê¶ciutko zrobione jak zawsze powinnam mieæ robione. Nie mogê siê na wrzesieñ doczekaæ, bo naprawdê mam ju¿ mieæ zrobione wszystko cycus glancu¶.
Do tego podciê³a mi troszeczkê, bo mia³am tragediê na g³owie (warstwê krótsz± na wierchu i d³u¿sz± pod spodem). Kiedy jej powiedzia³am, ¿e na co dzieñ nie modelujê to tak mi poprawi³a cieniowanie aby to nie wygl±da³o strasznie. Zreszt± same widzicie po fotach. Teraz czekam na opinie po fotach

Czas edycji: 2014-06-03 o 23:06
Stary 2014-06-03, 23:15   #718
Weronisia
Zakorzenienie

Kachula cofnê³am siê jeszcze do kompa, ¿eby sprawdziæ, czy ju¿ mo¿e co¶ wklei³a¶ i warto by³o.
W³osy rewelacja! Niebo a ziemia, w porównaniu z poprzednim farbowaniem.
Nie widac du¿ego ocieplenia, ale nie widaæ szaro¶ci, ani glona. Kolorek jest prze¶liczny i widaæ cieniuteñkie pasemeczka, a nie szachownicê. Jest super! Warto by³o wydaæ t± kasê.
Stary 2014-06-03, 23:34   #719
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
OTO MOJE CUDA¦NE W£OSY:

Za³±cznik 5702213

Za³±cznik 5702214

Za³±cznik 5702215

Za³±cznik 5702256

A ta fota robiona przez moj± od tej pory ulubion± fryzjerkê zaraz po wysuszeniu:

Za³±cznik 5702216
Suuuper jest Je¶li kiedykolwiek machnê sobie blond to taki jak ty masz.
Tyle w temacie ode mnie, ale myslê, ¿e wystarczy

Czas edycji: 2014-06-03 o 23:36
Stary 2014-06-03, 23:37   #720
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Ooo ja te¿ siê doczekalam na foty
Kachula bardzo ³adnie bez porównania z tym co by³o poprzednio. Widac ¿e w³osy id± powoli w kierunku jednolitego jasnego blondu Wstaw kiedy¶ fotkê z twarz± bo jestem ciekawa jak z Twoj± cer± ten kolor komponuje.

Mam pytanko z innej beczki - czy ktora¶ z Was ma jaki¶ sprawdzony puder taki zwyk³y prasowany, w miarê niedrogi? Opalilam siê trochê i szukam czegos w "srednim" kolorze. Mam max factora kolor medium beige, poziom odcienia jest ok natomiast szukam czego¶ co nie wpada tak w pomarancz i nie zolknie na twarzy.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.