|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Spoko, zgadzam się
Też poproszę ![]() Zaczarowana- no nie gadaj, że TŻ sam Ci takie ładne rzeczy wybrał ![]() Aisog- luz, większość z nas jeszcze nie gotowa ![]() Zazdroszczę siły na wystawianie na allegro. Ja wciąż nie mogę się zebrać..
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ale chęci były, a to najważniejsze
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
Kasiuulad historia z butelka the best!
za dentyste
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu sobie wyobraziłam, że mój pewnie by podobnie postąpił, he he Ach ci faceci, jak by nie było sa kochani |
|
|
|
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
I znowu zgaga... ciekawe czy dzisiejsza noc tez bede lazic po domu...???? Nawet deszczowa pogoda mnie nie nastraja do snu... czuje sie tak, jakby moj organizm przestal potrzebowac snu... to jakis obled! Nie czuje zmeczenia.... niby zmiewam, ale jak poloze glowe na poduszce, to koniec ze spaniem...
|
|
|
|
#2977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze to ja nawet chciałabym mieć biegunkę bo mam straszne problemy ze zrobieniem tego Cytat:
To kochana tylko uważaj bo widzę ze strasznie zapracowana jestes a trzeba znaleźć też czas na odpoczynek na pewno zdążysz z wyprawką ![]() A co do kuchni to już mi się odwiedziło bo i tak za rok się wyprowadzamy wiec szkoda czasu i kasy na malowanie Cytat:
![]() Haha historia z butelka mega a podobno liczą się chęci ![]() Mocne Bardzo mu przykro z powodu choroby w rodzinie, mam nadzieje ze wyniki będą obiecujące i wszystko skończy się dobrze
|
|||
|
|
|
#2978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie dwa staniki do karmienia mam nadzieje ze będą dobre i tak to już wszystko mam do szpitala
![]() Z wyprawki zamówiliśmy termometr z Brauna do ucha miał dobre opinie ,kosz na pampersy ,wypełnienie do kołderki i poduszki, poszewki dwie na poduszkę i kołdrę , baldachim ochraniacz, i inne drobiazgi . To ostatnie takie większe zakupy. Resztę ciuszków których brakuje i przybory do mycia i pampersy kupimy na początku lipca i będzie juz wszystko Fajnie ze sami sobie daliśmy radę z wyprawką ale powiem wam że z jednej wypłaty jest ciężko |
|
|
|
#2980 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda mi było dnia.Teraz nie ma mowy, żebym tyle snu miała tracić! Kanapki Mu robię, ale wieczorem, rano śpię, dopóki Krzyś mnie nie obudzi (g. 8-9 na szczęście ).Mama kupiła Ani kocyk z Biedronki - milusi, choć strasznie śmierdzi Krzyś już go wyściskał i wyprzytulał
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana Rozumiem ze to wszystko uciazliwe jest dla ciebie ale wierz mi ze takiej bieguny bys nie chciala...tak bolalo ze sie balam ze 3ci raz mam w ciazy jelitowke albo zaczne rodzic ale przeszlo uff.
Ogolnie to od stycznia/lutego mam na zmiane biegunki i zatwardzenia niezaleznie od tego co jem Wciaz sie odwadniam. Zgage mam od dawna ale juz mam dosc narzekania. W ostatnim czasie zycie dalo mi ostro w kosc wiec zgaga nie jest tematem no.1.Ciekawe czy usne dzis przed porankiem
|
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dopiero po pracy Słuchajcie, ja nie wiem czy wszystko jest ze mną ok, ale strasznie mi leci z cyców... Co rano mam mokrą koszulkę, cały czas dwie okrągłe plamy Dzięki za kontakt lilka vanilka
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Drugi dzien ogladam pokoiki dzieciece - mam nadzieje ze jutro/pojutrze cos wybierzemy i hurtowo zamowie tekstylia wyprawkowe
![]() Wahamy sie jeszcze nad wozkiem czy kupic lepszej firmy uzywke ale wytrzymalszy i ciezszy czy tanszy nowy ale lzejszy, natomiast po roku uzytkowania co z nim bedzie to trudno przewidziec. Musza byc na pompowanych kolach wiec i tak beda mialy min 13kg ![]() I kolorek niebieski-turkusowy lub czerwony hmmm szary mi sie tez podobal ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
Aaaa wlasnie Uzywalyscie takiego cuda jak muszla laktacyjna i czy mozecie to polecic? Widzialam roznych firm i nie wiem czy sie oplaca je kupowac, czy warto i czy to wygodne taki silikon ze zbiorniczkiem miec na sobie zamiast wkladki jednorazowej. ![]() Czy kupujecie oslonki na sutki? Nie do konca wiem po co sie je stosuje i jak dobrac rozmiar hmm chodzi mi o cos takiego:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-04 o 00:14 |
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczęście ze przeszło i oby nie wróciło Ja wymiotuje od listopada i od tego momentu mam problem z wyproznianiem może dlatego że mało jem? Sama nie wiem. wiem tyle ze mam już dosyć bycia w ciąży i chciałbym juz urodzić ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
zawsze to jakaś pewność mi osobiście podoba się szary kolor jakoś kolorowe wózki to nie dla mnie muszla ? pierwsze słyszę ![]() Ja mam wkładki z Aventu jak się będą kiepsko sprawdzać to z chęcią sprawdzę to ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
A czym się zajmujesz ? Mi leci tylko jak naciskam juz bardzo długo |
|||
|
|
|
#2985 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie dlatego, że jestem na liście "mamuś zaginionych"... The Fall, dopiszesz mnie do normalnej listy? Już się odnalazłam! No i córeczka Ania będzie, też można dopisać ![]() Fajne! ![]() I przyda się tyle na wypadki kupkowo-ulewaniowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
Jakoś przemęczyłam te 2 cholernie bolesne miesiące, potem było duuuużo lepiej
|
|
#2986 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym dniu.
Pisałyście o problemach ze spaniem, cóż po raz kolejny obudziłam się o 3 rano. Tym razem bez powodu, bo dziecko spi smacznie. Katar córci przerodził się w przeziębienie. W poniedziałek wezwałam do domu lekarza. Na szczęście okazało się, że to tylko kaszel, katar, gorączka - 38. Sytuacja jest już opanowana. Dziękuję za troskę - Twin Maide, Zaczarowana i Mamamarta i przepraszam jeśli kogoś ominęłam Optymistka współczuję rozłąki z mężem i dolegliwości. Masz prawo w tej sytuacji pożalić się. Justa i Papryczka i inne mamy dotknięte zgagą. Współczuję. Mnie dopada kiedy się za dużo schylam lub przemęczę pracą. Baaardzo nieprzyjemne uczucie. Mając dziecko w domu nie da się tak zupełnie nic nie robić. CO do wagi mi stoi w miejscu, ale teraz bardziej przejmuję się cukrami niż wagą +6 kg. Po mimo małej wagi, zrobiły mi się boczki i mam buzię jak księżyc w pełni. Wczoraj cały dzień odbierałam paczki z wyprawką dla córeczki. Kurier za kurierem ;-) Przyszło też zamówienie od R_p77 - wszystko super i miły kontakt. Mam pól pokoju zawalonego kartonami. Muszę to ogarnąć. Do tego stos ciuszków. Wszystkie nowe. Te ciuszki są obłędnie słodkie. Szczególnie tych marek z wyższej półki (kupionych po -70% w TK MAX). Poza tym niechcący wynegocjowałam pakę ubranek (całkiem niezłe używane ciuszki) za 13 PLN. Nie liczyłam jeszcze tego, ale wiem, ze brakuje mi tylko samych śpiochów. Hihih dobre Justa. Swoją droga Tasia miałaś ciekawie w związku z tą delegacją ;-) Cytat:
Miałam bardzo obolałe piersi i pamiętam, że pierwsze dni to był mega ból. Teraz mam maść bepanten i zastanawiam się na ta maścią z Ziaji. Tego bólu nie zapomnę. Później było super. Sama przyjemność. O muszlach nawet nie słyszałam. Co do podkładów pod materac to mam z canpola zakupione u R-P77 za ok. 9 PLN. I wygląda tak samo jak na zdjęciu Kasi Rudej. Ma do tego jedno nie przemakalne prześcieradło frotte i mam zamiar jeszcze kupić 2 bawełniane (bez tej warstwy nieprzemekalnej) dlatego zakupiłam tą ceratkę. Podkłady poporodowe i majteczki jednorazowe kupiłam canapola i wyglądają zgrabnie. Mają super opinie na bangla.babyonline.pl Zaczarowana - mąż ma dobry gust. Gratuluję RudaKasia wydaje mi się, że mieszkasz gdzieś na Gocławiu, bo własnie taki obłędny widok na Warszawę - jak opisujesz - widziałam z mieszkania na 10 p. mojej koleżanki. Nocą widok bajka. Pisałyście o stanikach. Jak fajnie, że nie jestem osamotniona, zawsze byłam jedna w gronie z dużym biustem. Obecnie 75G, wczesniej 75 F. Grunt to dobrze dobrany. Nauczyłam się nie przepłacać. Bo mam takie po 250 i też takie po 60 PLN. Polecam hurtownie i ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ Chciaż ja wolę jednak hurtownię bo mogę przymierzyć większą ilość. Biust mam dosyć trudy, muszę mieć miękkie i na fiszbinach. Swoją drogą polecacie jakieś dobre biustonosze do karmienia?. Te bez fiszbinów odpadają, bo nie utrzymają mojego biustu. |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani kropli. Moze powinnam sie zaczac martwic czy bede mleko miala?![]() Dzis za to pospalam dluzej, ale i tak wstalam przed siodma, bo sie szykuje powoli do okulisty. Mam badanie dna oka dzis o 12:45. Cala jestem zestresowana. |
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
Czuje sie lepiej Jesli dam rade pojde dzis moze do sklepu dziecego na 15minut obejrzec posciel - sklep jest na przeciwko bloku jak nie to trudno. Grunt by juz tak nie bolalo
|
|
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ostatnio mam niewiele czasu dla Was, jak wpadam to tylko nadrobię i już nie daję rady pocytować. Pomysł z wymianą numerów świetny! Gdybym tu zawitała wczoraj to też bym się zgłosiła na ochotnika, tym bardziej, że ja mam odległy termin, ale widzę, że już mamy dwie chętne Dzisiaj jedziemy na zakupy. Liczę na to, że wybierzemy wózek. Póki co waham się pomiędzy Bebetto Luca, Bebetto Flavio i Tako Laret, ale chciałabym je wypróbować na żywo. Musimy też kupić prezent dla 4 miesięcznej dziewczynki, bo znajomi do nas wpadają w piątek i poznamy ich córeczkę Nie wiem tylko jaki rozmiar kupić, ale chyba 74 wezmę. Będzie ok?
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie używałam ani osłonek ani muszli laktacyjnych. Cytat:
Pentuerka, dobrze, że córce nic poważnego nie dolega ![]() Mojemu synkowi katar po 2 dniach prawie minął za to dziś ma kaszel :/ ja obudziłam się z katarem:/ nie śpię od 5, bo synek wtedy postanowił zacząć dzień i mam już wszystkiego serdecznie dość.
|
|
#2991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dalej tak skacza ? Mi to ostatnio chyba w pupe poszlo ![]() No to czekamy z niecierpliwoscia az sie pochwalisz swoimi zdobyczami ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
naszło mnie wczoraj na naukę wieczorem i jestem strasznie wyczerpana.... i zła, bo wczoraj miałam pobrać mocz, ale jak wiecie usnęłam i dopiero po 10 sie obudziłam, wiec poszłam dziś, myślałam że już będzie na jutro do wizyty....wiec zapytałam pielęgniarki czy jutro już będzie wynik, powiedziała ze ok 14 a ja mam kuźwa wizytę o 10:45.... ja to jak zawsze musze sie zamotać (ale na wszelki wypadek sie jutro zapytam może bedzie wcześniej ) teraz jeszczę bardziej stresuje się wizytą, ... |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny !
u mnie kolejna malo przespana noc nie wiem jak dlugo jeszcze tak pociagne bo strasznie mnie to meczy ze mimo tego zmeczenia nie moge zasnac jutro o 8.30 mam wizyte u dentysty ![]() a potem wizyte u ginekologa nie robie sobie nadziei ze zobacze mala bo mialam robione usg 2 tygodnie temu ale moze zrobi jak jej powiem ze ostatnio brzuch mi twardnieje i pobolewa |
|
|
|
#2994 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj w koncu zamawiam wózek, i też chyba zdecyduje się na szary;-) Kupiłam te oslonki w roz S ti zależy jak duże i wystające masz sutki. To koszt około 9 zl. Wiec jak nie użyje to szkoda nie będzie. Te S ki i tak są za duże. A mi jeszcze nic nie leci. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Cytat:
Powodzenia na badaniu. Mi też jeszcze siara nie leci. Ja dzisiaj mam wizytę na 18 jupiiii juz nie mogę się doczekać ;-). Cytat:
Dobrze że czujesz się już lepiej. Obys mogła iść na zakupki. Trochę się odstresujesz.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-04 o 10:15 |
||||
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Mi siara leciała od ok. 24 tc, a teraz od 2 tygodni nic.
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj sie , nie ma czym, glowka do gory
|
|
|
|
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dzień długi, jeszcze się poprawi! wracaj do zdrowia!Pentuerka - zdrówka dla córci! Pokaż te ubranka I dzięki za opinie o tych podkładach itd. Miałam kupić dwa Belli i jedne Canpola, ale w takim razie kupię tylko te drugie. A jakie szczotki do włosów polecacie? Lepsze nożyczki czy cążki? Pewnie kupię komplet, chociaż bardziej jestem za cążkami. Cytat:
Lekarz przecież nie postawi Ci miernego za brak pracy domowej Nie ma się co stresować I dziś już odpocznij od nauki! Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ten miesiac zjadlam tylko raz bulke z dzemem ![]() tak to na sniadanie staram sie jesc bulke z wedlina i pomidorem ogorkiem i serem ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- leciala tak ze nacisnelas i byla czy ze mialas slady na koszulce ? bo mi leci od 20 tc w sensie na poczatku byly kropelki a teraz jak nacisne jedna lub druga to widze taka zoltawa masc i jasna a wiem ze nie mozna naciskac moj Tz to wariat bo sie mnie pyta ciagle czy juz sprobowalam laktatora elektrycznego jeszcze jak bym zobaczyla jakie to uczucie to mleko by mi sie zaczelo saczyc chyba ze to tak nie dziala
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Mi jeszcze nic nie leciało, w 1 ciąży też nic nie wyciekało a po porodzie nie było problemu z karmieniem.
Wczoraj stwierdziłam że koniec z ustępowaniem w przyszłości zbowidom miejsc!!! Byłam zmuszona wracac z pracy komunikacja miejską -pierwszy raz od ok 3-4 miesięcy. Wchodę do autobusu i zero miejsc wolnych. Wszystkie miejsca zajęte przez zbowidy -same baby w wieku od 50paru do 70lat. Żadna mi miejsca nie ustapiła a nie było jakoś tłoczno i wszystkie mnie widziały z brzuchem. I miałam jeszcze w rękach 2 torby. Jechałam tak 20 minut stojąc. Obczajać to mnie obczaiła kazda ale jak skierowałam głowe w ich strone to wszystkie automatycznie wzrok w szybę Nie oczekuję że 70-letnia babcia z laską ustapi mi miejsca bo i tak nie miałabym sumienia zająć jej miejsce ale takie baby 60-letnie siedzące z 1 torebeczką przerzucona przez ramie to mnie wkurzyły. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

za dentyste
Ach ci faceci, jak by nie było sa kochani

Wciaz sie odwadniam. Zgage mam od dawna ale juz mam dosc narzekania. W ostatnim czasie zycie dalo mi ostro w kosc wiec zgaga nie jest tematem no.1.

A dzień długi, jeszcze się poprawi!