W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 22:10   #2971
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Chyba mamy kandydatkę do założenia kolejnego wątku
Spoko, zgadzam się
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mam super przepis, jeśli chcesz to jutro mogę napisać
Też poproszę

Zaczarowana- no nie gadaj, że TŻ sam Ci takie ładne rzeczy wybrał
Aisog- luz, większość z nas jeszcze nie gotowa
Zazdroszczę siły na wystawianie na allegro. Ja wciąż nie mogę się zebrać..
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:15   #2972
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
dziekuje za wsparcie po tym jak wczoraj napisalam o "problemie", niestety to nawet nie jest mój "problem" wiec ja go sobie nie rozwiąże,chodzi o ciezka chorobe w najbliższej rodzinie meza
no ale nic na razie nie mozemy zrobić,pozostaje nam czekać na wyniki...

tyle tematow dzis poruszalyscie ze juz nic nie pamietam.
przypomnialo mi sie tylko o opiece tatusiów nad noworodkami...
zaraz po wyjściu ze szpitala,jak jeszcze maly nie chcial ladnie ssac probowalam mu dać mm z butelki,ooczywiscie nie chcial wiec dalam sobie spokój i dalej przystawialam pierś a ta butelka gdzieś tam na stole pól dnia lezala..wieczorem poszlam pod prysznic, wychodze a tu teść i maz zadowoleni bo nakarmili malego butelka i tacy dumni bo wypil wszystko...ja przerażona bo to mleko stalo pól dnia no i do tego zimne a oni cieszą...na szczescie za parę minut cale to mleko wylądowalo na dumnym tatusiu no i wtedy juz taki uśmiechnięty nie byl

jutro trzymajcie kciuki bo idziemy ze starszym do dentysty a to zawsze jest dla wszystkich trauma (niestety ma kiepskie zabki i musimy co jakiś czas wymieniac lekarstwo w jednej czwórce)
hehe fajna historia z karmieniem ale chęci były, a to najważniejsze
Stary 2014-06-03, 22:18   #2973
Optymistka26
Zadomowienie

Kasiuulad historia z butelka the best! Wyobrazilam sobie mine tego dumnego tatusia z mlekiem na koszulce
za dentyste

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:24   #2974
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Zaczarowana- no nie gadaj, że TŻ sam Ci takie ładne rzeczy wybrał
Powiedziałam żeby wziął to co mu się podoba wszystko oprócz tej pomarańczowej koszuli ( jest z neta ) jest z C&A

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:29   #2975
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
masakra ile stron wyprodukowalyscie, dzis mialam w domu tesciowa wiec nie mialam jak czytac ale jakims cudem udalo mi sie nadrobić. Oczywiście nie cytuje bo pisze z tel.
dziekuje za wsparcie po tym jak wczoraj napisalam o "problemie", niestety to nawet nie jest mój "problem" wiec ja go sobie nie rozwiąże,chodzi o ciezka chorobe w najbliższej rodzinie meza

co do plci to zastanawialam sie nad pójściem na dodatkowe usg ale raczej damy sobie spokój. Ciuszki mam i dla dziewczynki i dla chlopca wiec to nie problem,będzie najwyzej niespodzinka a moze na nast wizycie mój gin cos innego zobaczy..
tylko chlopcy byli juz nastawieni na siostrzyczkę wiec z nimi rozmawiam i tlumacze ze jeszcze nie wiadomo i moze będzie braciszek a moze siostra,starszy dzis stwierdzil"no dobra, moze byc braciszek" wiec mysle ze nie będą zawiedzeni
no a tak wgl to jestem ciekawa jak to jest z tym konfliktem...okaze sie juz niedlugo

tyle tematow dzis poruszalyscie ze juz nic nie pamietam.
zaraz po wyjściu ze szpitala,jak jeszcze maly nie chcial ladnie ssac probowalam mu dać mm z butelki,ooczywiscie nie chcial wiec dalam sobie spokój i dalej przystawialam pierś a ta butelka gdzieś tam na stole pól dnia lezala..wieczorem poszlam pod prysznic, wychodze a tu teść i maz zadowoleni bo nakarmili malego butelka i tacy dumni bo wypil wszystko...ja przerażona bo to mleko stalo pól dnia no i do tego zimne a oni cieszą...na szczescie za parę minut cale to mleko wylądowalo na dumnym tatusiu no i wtedy juz taki uśmiechnięty nie byl

jutro trzymajcie kciuki bo idziemy ze starszym do dentysty a to zawsze jest dla wszystkich trauma (niestety ma kiepskie zabki i musimy co jakiś czas wymieniac lekarstwo w jednej czwórce)
he he, ale sie uśmiałam jego minka musiała być bezcenna Od razu sobie wyobraziłam, że mój pewnie by podobnie postąpił, he he Ach ci faceci, jak by nie było sa kochani
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:30   #2976
justa_1978
Rozeznanie

I znowu zgaga... ciekawe czy dzisiejsza noc tez bede lazic po domu...???? Nawet deszczowa pogoda mnie nie nastraja do snu... czuje sie tak, jakby moj organizm przestal potrzebowac snu... to jakis obled! Nie czuje zmeczenia.... niby zmiewam, ale jak poloze glowe na poduszce, to koniec ze spaniem...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:39   #2977
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
ECH ja to sie chyba dzis zamecze na amen...Jak mi biegunka przeszla to mam mega wzdecie ze az brzuch mnie od tego boli Glowa to chyba boli w gratisie.
Mam juz dosc, szkoda ze nie moge usnac i tego przespac. Wypilam miete i leze jak kloda calutki dzien i sie mecze.
A ja mam znowu zgage
Powiem Ci ze to ja nawet chciałabym mieć biegunkę bo mam straszne problemy ze zrobieniem tego

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Myślałam, że na chorobowym zanudzę się w domu i będę tęsknić za pracą, a tu się okazuje, ze nie mam czasu nawet do nich zadzwonić W ubiegłym tygodniu przyjechały meble do sypialni, więc tato znosi mi po 3 pudła ze strychu i sobie układam i układam i końca nie widac.... ech obrosłam w te wszystkie ciuchy i inne pierdoły..... Trochę wystawiam na Allegro bo kasa potrzebna No i tak mi leci dzień za dniem. Mąż w delegacji i muszę sobie jakoś radzić. No i czekam jeszcze na drzwi, bo jak by były to bym zaparła i przynajmniej by mi się nie kurzyło wszędzie a tak to zmuła (rodzice robią teraz remont na dole).... więc Wy macie już widzę łóżeczka pościelone w pokojach a ja nawet nie mam ciuszków popranych. wózka nie mam, butelek i jakiś tam rzeczy osobistych na połóg.... masakra...;/ mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim.

PS Zaczarowana - do twojej kuchni widziała bym połączenie mięty i lekkiego brązu (kawa z mlekiem) może jakieś pasy, lub jakiś duży kwiat na tej ścianie za stołem? poza tym kuchnia śliczna, bo jasna
A poza tym jak się czujesz?
To kochana tylko uważaj bo widzę ze strasznie zapracowana jestes a trzeba znaleźć też czas na odpoczynek

na pewno zdążysz z wyprawką

A co do kuchni to już mi się odwiedziło bo i tak za rok się wyprowadzamy wiec szkoda czasu i kasy na malowanie

Cytat:

Najważniejsze że nie jesteście rozczarowani

Haha historia z butelka mega
a podobno liczą się chęci

Mocne

Bardzo mu przykro z powodu choroby w rodzinie, mam nadzieje ze wyniki będą obiecujące i wszystko skończy się dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 22:52   #2978
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Chyba, że macie jakiś inny pomysł
super pomysl

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Miałam dziś za free i w ręke, nie bolało a spodziewałam się wielkiej igły i końskiej dawki leku
380zł to masakra!!

Byłam pewna, ze wkleiłam link wczesniej

http://www.facebook.com/l.php?u=http...a2&h=CAQE0cdrF

Ja nie mam pojecia jakie wkładki, ostatnio oglądałam na necie. Nie wiedziałam, ze są nawet wielorazowe - bawełniane lub bambusowe.
Poleca któraś takie, czy lepsze takie jednorazowe.??

Poddałam się w cytowaniu po dwoch stronach, a jeszcze mi 3 zostaly. Jak wy to od rana zdołałyście zrobić, ze tyle stron do nadrobienia?
Poźniej poczytam reszte

Byłam u poloznej, w sumie nic nowego. Dostalam zastrzyk, posluchalam serduszka, macica na wysokosci prawidłowej - 28cm.
pati mnie reka bolała wieczorem dopiero, a wkładki mi kolezanka polecila tommee tippee
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:53   #2979
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zamówiłam sobie dwa staniki do karmienia mam nadzieje ze będą dobre i tak to już wszystko mam do szpitala

Z wyprawki zamówiliśmy termometr z Brauna do ucha miał dobre opinie ,kosz na pampersy ,wypełnienie do kołderki i poduszki, poszewki dwie na poduszkę i kołdrę , baldachim ochraniacz, i inne drobiazgi .

To ostatnie takie większe zakupy.

Resztę ciuszków których brakuje i przybory do mycia i pampersy kupimy na początku lipca i będzie juz wszystko

Fajnie ze sami sobie daliśmy radę z wyprawką ale powiem wam że z jednej wypłaty jest ciężko

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 23:31   #2980
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Trzeba bylo otworzyc okno i krzyknac do BOR-owca, zeby sie juz uspokoili i przestali sie tak krecic, bo Ty usypiasz male dziecko!
Bardziej helikopter mi przeszkadzał; mogłam spróbować

Cytat:
A duzo tego idzie? Jedna mini tubeczka wystarczy czy kupuje sie potem kolejna?
Raczej zamowie w aptece bo jak mi zostanie to idealnie zadziala na moje suche lokcie wiec sie nie zmarnuje nawet 100g.
Miałam małą tubeczkę i część z niej mam nadal

Cytat:
gosia ja zazwyczaj też od razu nie zasnę Zrobię sobię herbatę albo kawę, zjem jakieś kanapki, pooglądam czasem tv i później idę spać Czasami jak mi się nie chce to od razu kładę się do łóżka ale wtedy się kręcę długo zanim zasnę

Ja ogólnie i tak bym wstawała razem z tż-tem, żeby go chociaż wyściskać, wycałować i wogóle
Jak byłam w poprzedniej ciąży, na zwolnieniu, też wstawałam o 5 z TŻ i robiłam Mu kanapki, potem coś oglądałam, czy robiłam na laptopie i czasem zasypiałam, czasem nie... Szkoda mi było dnia.
Teraz nie ma mowy, żebym tyle snu miała tracić! Kanapki Mu robię, ale wieczorem, rano śpię, dopóki Krzyś mnie nie obudzi (g. 8-9 na szczęście ).

Mama kupiła Ani kocyk z Biedronki - milusi, choć strasznie śmierdzi Krzyś już go wyściskał i wyprzytulał
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 23:47   #2981
Optymistka26
Zadomowienie

Zaczarowana Rozumiem ze to wszystko uciazliwe jest dla ciebie ale wierz mi ze takiej bieguny bys nie chciala...tak bolalo ze sie balam ze 3ci raz mam w ciazy jelitowke albo zaczne rodzic ale przeszlo uff.
Ogolnie to od stycznia/lutego mam na zmiane biegunki i zatwardzenia niezaleznie od tego co jem Wciaz sie odwadniam. Zgage mam od dawna ale juz mam dosc narzekania. W ostatnim czasie zycie dalo mi ostro w kosc wiec zgaga nie jest tematem no.1.

Ciekawe czy usne dzis przed porankiem

Stary 2014-06-03, 23:53   #2982
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Hej dziewczyny
Ja dopiero po pracy
Słuchajcie, ja nie wiem czy wszystko jest ze mną ok, ale strasznie mi leci z cyców... Co rano mam mokrą koszulkę, cały czas dwie okrągłe plamy

Dzięki za kontakt lilka vanilka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 00:00   #2983
Optymistka26
Zadomowienie

Drugi dzien ogladam pokoiki dzieciece - mam nadzieje ze jutro/pojutrze cos wybierzemy i hurtowo zamowie tekstylia wyprawkowe

Wahamy sie jeszcze nad wozkiem czy kupic lepszej firmy uzywke ale wytrzymalszy i ciezszy czy tanszy nowy ale lzejszy, natomiast po roku uzytkowania co z nim bedzie to trudno przewidziec. Musza byc na pompowanych kolach wiec i tak beda mialy min 13kg
I kolorek niebieski-turkusowy lub czerwony hmmm szary mi sie tez podobal

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja dopiero po pracy
Słuchajcie, ja nie wiem czy wszystko jest ze mną ok, ale strasznie mi leci z cyców... Co rano mam mokrą koszulkę, cały czas dwie okrągłe plamy

Dzięki za kontakt lilka vanilka
Masz gwarancje dobrej laktacji i tyle. To jest ok. Moze nakladaj biustonosz miekki i wkladki laktacyjne na noc.

Aaaa wlasnie Uzywalyscie takiego cuda jak muszla laktacyjna i czy mozecie to polecic? Widzialam roznych firm i nie wiem czy sie oplaca je kupowac, czy warto i czy to wygodne taki silikon ze zbiorniczkiem miec na sobie zamiast wkladki jednorazowej.

Czy kupujecie oslonki na sutki? Nie do konca wiem po co sie je stosuje i jak dobrac rozmiar hmm
chodzi mi o cos takiego:

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-04 o 00:14
Stary 2014-06-04, 00:10   #2984
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana Rozumiem ze to wszystko uciazliwe jest dla ciebie ale wierz mi ze takiej bieguny bys nie chciala...tak bolalo ze sie balam ze 3ci raz mam w ciazy jelitowke albo zaczne rodzic ale przeszlo uff.
Ogolnie to od stycznia/lutego mam na zmiane biegunki i zatwardzenia niezaleznie od tego co jem Wciaz sie odwadniam. Zgage mam od dawna ale juz mam dosc narzekania. W ostatnim czasie zycie dalo mi ostro w kosc wiec zgaga nie jest tematem no.1.

Ciekawe czy usne dzis przed porankiem

Całe szczęście ze przeszło i oby nie wróciło
Ja wymiotuje od listopada i od tego momentu mam problem z wyproznianiem może dlatego że mało jem? Sama nie wiem.
wiem tyle ze mam już dosyć bycia w ciąży i chciałbym juz urodzić

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:

Wahamy sie jeszcze nad wozkiem czy kupic lepszej firmy uzywke ale wytrzymalszy i ciezszy czy tanszy nowy ale lzejszy, natomiast po roku uzytkowania co z nim bedzie to trudno przewidziec. Musza byc na pompowanych kolach wiec i tak beda mialy min 13kg

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Masz gwarancje dobrej laktacji i tyle. To jest ok. Moze nakladaj biustonosz miekki i wkladki laktacyjne na noc.

Aaaa wlasnie Uzywalyscie takiego cuda jak muszla laktacyjna i czy mozecie to polecic? Widzialam roznych firm i nie wiem czy sie oplaca je kupowac, czy warto i czy to wygodne taki silikon ze zbiorniczkiem miec na sobie zamiast wkladki jednorazowej.
ja bym wolała kupić używany lepszej firmy
zawsze to jakaś pewność
mi osobiście podoba się szary kolor jakoś kolorowe wózki to nie dla mnie

muszla ?
pierwsze słyszę

Ja mam wkładki z Aventu jak się będą kiepsko sprawdzać to z chęcią sprawdzę to

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja dopiero po pracy
loooo dopiero ? bo

A czym się zajmujesz ?

Mi leci tylko jak naciskam juz bardzo długo

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 00:27   #2985
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze moj maz mowil, ze jak bedzie w pieluszce kupka, to on sie wypisuje i za zadne skarby nie zmieni! Ale jak mala przyszla na swiat, ja bylam po cc, to nie bylo czasu, zeby sie zastanawial czy w pieluszce jest niespodzianka! Nie zapomne takiego obrazka... budze sie rano i widze jak maz kladzie mala na przewijaku, ciucia, gada i cwierka do niej i zmienia jej pieluszke, bo byla przesikana... w tym czasie uwolniona pupcia corci zaczyna wypuszczac niespodzianke ... Nigdy nie wiedzialam, zeby ktos w takim tempie potrafil "wypatroszyc" kupke! I tak umiejetnie przebral niemowlaka!!!
Słodko

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Następnym razem tak zrobię .Tylko mi zawsze tak głupio . Ależ kurcze ja już nie mam siły stać w tych kolejkach.
Walcz o swoje! Jeszcze zasłabniesz...

Cytat:

Ok. numer rozesłałam. Gdyby któraś nie dostała, to dajcie znać. Ja wyślę smsa tej drugiej osobie
Ja nie dostałam...
Pewnie dlatego, że jestem na liście "mamuś zaginionych"... The Fall, dopiszesz mnie do normalnej listy? Już się odnalazłam! No i córeczka Ania będzie, też można dopisać

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A tak zamierzam sie stroic w szpitalu

Fajne!
I przyda się tyle na wypadki kupkowo-ulewaniowe

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Jak idę z synkiem to zawsze ludzie uśmiechają się na jego widok a teraz mam wrażenie, że uśmiech jest jeszcze mocniejszy ze względu na mój brzuch
To tak, jak u mnie

Cytat:
ECH ja to sie chyba dzis zamecze na amen...Jak mi biegunka przeszla to mam mega wzdecie ze az brzuch mnie od tego boli Glowa to chyba boli w gratisie.
Mam juz dosc, szkoda ze nie moge usnac i tego przespac. Wypilam miete i leze jak kloda calutki dzien i sie mecze.
Zdrówka, Kochana! Ty to biedna jesteś...

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:

Czy kupujecie oslonki na sutki? Nie do konca wiem po co sie je stosuje i jak dobrac rozmiar hmm
chodzi mi o cos takiego:
Muszli nie używałam, ale osłonki na sutki miałam. Stosuje się je wtedy, gdy masz podrażnione, pogryzione i obolałe sutki - zakładasz i karmisz piersią. U mnie nie zdało egzaminu, Krzyś nie chciał tej gumy brać do buzi, płakał, chciał cyca i koniec Jakoś przemęczyłam te 2 cholernie bolesne miesiące, potem było duuuużo lepiej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 05:06   #2986
pentuerka
Rozeznanie

Witam się w nowym dniu.

Pisałyście o problemach ze spaniem, cóż po raz kolejny obudziłam się o 3 rano. Tym razem bez powodu, bo dziecko spi smacznie.

Katar córci przerodził się w przeziębienie. W poniedziałek wezwałam do domu lekarza. Na szczęście okazało się, że to tylko kaszel, katar, gorączka - 38. Sytuacja jest już opanowana.

Dziękuję za troskę - Twin Maide, Zaczarowana i Mamamarta i przepraszam jeśli kogoś ominęłam

Optymistka współczuję rozłąki z mężem i dolegliwości. Masz prawo w tej sytuacji pożalić się. Oby się ułożyło po Twojej myśli.

Justa i Papryczka i inne mamy dotknięte zgagą. Współczuję. Mnie dopada kiedy się za dużo schylam lub przemęczę pracą. Baaardzo nieprzyjemne uczucie.

Mając dziecko w domu nie da się tak zupełnie nic nie robić.

CO do wagi mi stoi w miejscu, ale teraz bardziej przejmuję się cukrami niż wagą +6 kg. Po mimo małej wagi, zrobiły mi się boczki i mam buzię jak księżyc w pełni.

Wczoraj cały dzień odbierałam paczki z wyprawką dla córeczki. Kurier za kurierem ;-)

Przyszło też zamówienie od R_p77 - wszystko super i miły kontakt. Mam pól pokoju zawalonego kartonami. Muszę to ogarnąć. Do tego stos ciuszków. Wszystkie nowe.

Te ciuszki są obłędnie słodkie. Szczególnie tych marek z wyższej półki (kupionych po -70% w TK MAX).

Poza tym niechcący wynegocjowałam pakę ubranek (całkiem niezłe używane ciuszki) za 13 PLN.
Nie liczyłam jeszcze tego, ale wiem, ze brakuje mi tylko samych śpiochów.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Bardziej helikopter mi przeszkadzał; mogłam spróbować
Hihih dobre Justa. Swoją droga Tasia miałaś ciekawie w związku z tą delegacją ;-)

Cytat:
Drugi dzien ogladam pokoiki dzieciece - mam nadzieje ze jutro/pojutrze cos wybierzemy i hurtowo zamowie tekstylia wyprawkowe

chodzi mi o cos takiego:
U mnie te nakładki na brodawki nie sprawdziły się. Kupiłam te mini i tak były za duże a dziecko nie chciało ssać tej gumy.
Miałam bardzo obolałe piersi i pamiętam, że pierwsze dni to był mega ból. Teraz mam maść bepanten i zastanawiam się na ta maścią z Ziaji.
Tego bólu nie zapomnę. Później było super. Sama przyjemność.

O muszlach nawet nie słyszałam.
Co do podkładów pod materac to mam z canpola zakupione u R-P77 za ok. 9 PLN. I wygląda tak samo jak na zdjęciu Kasi Rudej.

Ma do tego jedno nie przemakalne prześcieradło frotte i mam zamiar jeszcze kupić 2 bawełniane (bez tej warstwy nieprzemekalnej) dlatego zakupiłam tą ceratkę.

Podkłady poporodowe i majteczki jednorazowe kupiłam canapola i wyglądają zgrabnie. Mają super opinie na bangla.babyonline.pl

Zaczarowana - mąż ma dobry gust. Gratuluję

RudaKasia wydaje mi się, że mieszkasz gdzieś na Gocławiu, bo własnie taki obłędny widok na Warszawę - jak opisujesz - widziałam z mieszkania na 10 p. mojej koleżanki. Nocą widok bajka.

Pisałyście o stanikach. Jak fajnie, że nie jestem osamotniona, zawsze byłam jedna w gronie z dużym biustem. Obecnie 75G, wczesniej 75 F.

Grunt to dobrze dobrany. Nauczyłam się nie przepłacać. Bo mam takie po 250 i też takie po 60 PLN. Polecam hurtownie i ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ Chciaż ja wolę jednak hurtownię bo mogę przymierzyć większą ilość. Biust mam dosyć trudy, muszę mieć miękkie i na fiszbinach.

Swoją drogą polecacie jakieś dobre biustonosze do karmienia?. Te bez fiszbinów odpadają, bo nie utrzymają mojego biustu.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:02   #2987
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal jestem sucha jak pieprz ani kropli. Moze powinnam sie zaczac martwic czy bede mleko miala?
Dzis za to pospalam dluzej, ale i tak wstalam przed siodma, bo sie szykuje powoli do okulisty. Mam badanie dna oka dzis o 12:45. Cala jestem zestresowana.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:45   #2988
Optymistka26
Zadomowienie

Witam sie z rana.

Czuje sie lepiej Wczoraj kopniaczki dziecka byly tylko zwiazane z bolem a dzis z przyjemnoscia je powitalam. Moze nie jest jeszcze idealnie ale w porownaniu do wczoraj ogromna ulga i oby tak zostalo.
Jesli dam rade pojde dzis moze do sklepu dziecego na 15minut obejrzec posciel - sklep jest na przeciwko bloku jak nie to trudno. Grunt by juz tak nie bolalo

Stary 2014-06-04, 09:19   #2989
anius_7
Wtajemniczenie

dzień doberek

ostatnio mam niewiele czasu dla Was, jak wpadam to tylko nadrobię i już nie daję rady pocytować.

Pomysł z wymianą numerów świetny! Gdybym tu zawitała wczoraj to też bym się zgłosiła na ochotnika, tym bardziej, że ja mam odległy termin, ale widzę, że już mamy dwie chętne

Dzisiaj jedziemy na zakupy. Liczę na to, że wybierzemy wózek. Póki co waham się pomiędzy Bebetto Luca, Bebetto Flavio i Tako Laret, ale chciałabym je wypróbować na żywo. Musimy też kupić prezent dla 4 miesięcznej dziewczynki, bo znajomi do nas wpadają w piątek i poznamy ich córeczkę Nie wiem tylko jaki rozmiar kupić, ale chyba 74 wezmę. Będzie ok?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:26   #2990
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

chodzi mi o cos takiego:
Wózek kupiłam używany za 1/2 ceny i byłam z tego zakupu bardzo zadowolona. Wydałam 500zł a teraz moje 2 dziecko będzie w nim jeździć

Nie używałam ani osłonek ani muszli laktacyjnych.

Cytat:
Witam sie z rana.

Czuje sie lepiej Wczoraj kopniaczki dziecka byly tylko zwiazane z bolem a dzis z przyjemnoscia je powitalam. Moze nie jest jeszcze idealnie ale w porownaniu do wczoraj ogromna ulga i oby tak zostalo.
Jesli dam rade pojde dzis moze do sklepu dziecego na 15minut obejrzec posciel - sklep jest na przeciwko bloku jak nie to trudno. Grunt by juz tak nie bolalo
Cieszę się, że u Ciebie lepsze samopoczucie.

Pentuerka, dobrze, że córce nic poważnego nie dolega

Mojemu synkowi katar po 2 dniach prawie minął za to dziś ma kaszel :/ ja obudziłam się z katarem:/ nie śpię od 5, bo synek wtedy postanowił zacząć dzień i mam już wszystkiego serdecznie dość.
Stary 2014-06-04, 09:31   #2991
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana.

super ze u Ciebie lepiej

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
CO do wagi mi stoi w miejscu, ale teraz bardziej przejmuję się cukrami niż wagą +6 kg. Po mimo małej wagi, zrobiły mi się boczki i mam buzię jak księżyc w pełni.

Wczoraj cały dzień odbierałam paczki z wyprawką dla córeczki. Kurier za kurierem ;-)

Przyszło też zamówienie od R_p77 - wszystko super i miły kontakt. Mam pól pokoju zawalonego kartonami. Muszę to ogarnąć. Do tego stos ciuszków. Wszystkie nowe.

Te ciuszki są obłędnie słodkie. Szczególnie tych marek z wyższej półki (kupionych po -70% w TK MAX).

Poza tym niechcący wynegocjowałam pakę ubranek (całkiem niezłe używane ciuszki) za 13 PLN.
Nie liczyłam jeszcze tego, ale wiem, ze brakuje mi tylko samych śpiochów.
a jak cukry?
dalej tak skacza ?

Mi to ostatnio chyba w pupe poszlo

No to czekamy z niecierpliwoscia az sie pochwalisz swoimi zdobyczami

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Dzisiaj jedziemy na zakupy. Liczę na to, że wybierzemy wózek. Póki co waham się pomiędzy Bebetto Luca, Bebetto Flavio i Tako Laret, ale chciałabym je wypróbować na żywo. Musimy też kupić prezent dla 4 miesięcznej dziewczynki, bo znajomi do nas wpadają w piątek i poznamy ich córeczkę Nie wiem tylko jaki rozmiar kupić, ale chyba 74 wezmę. Będzie ok?
Mam nadzieje ze jakis kupisz dzisiaj ktory w 100 % bedzie Ci odpowiadal

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 09:41   #2992
Moni 26
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
naszło mnie wczoraj na naukę wieczorem i jestem strasznie wyczerpana....
i zła, bo wczoraj miałam pobrać mocz, ale jak wiecie usnęłam i dopiero po 10 sie obudziłam, wiec poszłam dziś, myślałam że już będzie na jutro do wizyty....wiec zapytałam pielęgniarki czy jutro już będzie wynik, powiedziała ze ok 14 a ja mam kuźwa wizytę o 10:45....
ja to jak zawsze musze sie zamotać (ale na wszelki wypadek sie jutro zapytam może bedzie wcześniej) teraz jeszczę bardziej stresuje się wizytą, ...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:44   #2993
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

hej dziewczyny !

u mnie kolejna malo przespana noc
nie wiem jak dlugo jeszcze tak pociagne
bo strasznie mnie to meczy ze mimo tego zmeczenia nie moge zasnac

jutro o 8.30 mam wizyte u dentysty
a potem wizyte u ginekologa
nie robie sobie nadziei ze zobacze mala bo mialam robione usg 2 tygodnie temu ale moze zrobi jak jej powiem ze ostatnio brzuch mi twardnieje i pobolewa

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 10:14   #2994
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Mama kupiła Ani kocyk z Biedronki - milusi, choć strasznie śmierdzi Krzyś już go wyściskał i wyprzytulał
Śmierdzi strasznie, ale to chyba przez to plastikowe opakowanie.

Cytat:

chodzi mi o cos takiego:

ja dzisiaj w koncu zamawiam wózek, i też chyba zdecyduje się na szary;-)

Kupiłam te oslonki w roz S ti zależy jak duże i wystające masz sutki. To koszt około 9 zl. Wiec jak nie użyje to szkoda nie będzie.
Te S ki i tak są za duże.

Cytat:

Mi leci tylko jak naciskam juz bardzo długo
A mi jeszcze nic nie leci. Nie wiem czy to dobrze czy źle.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja nadal jestem sucha jak pieprz ani kropli. Moze powinnam sie zaczac martwic czy bede mleko miala?
Dzis za to pospalam dluzej, ale i tak wstalam przed siodma, bo sie szykuje powoli do okulisty. Mam badanie dna oka dzis o 12:45. Cala jestem zestresowana.

Powodzenia na badaniu. Mi też jeszcze siara nie leci.

Ja dzisiaj mam wizytę na 18 jupiiii juz nie mogę się doczekać ;-).

Cytat:
Witam sie z rana.

Dobrze że czujesz się już lepiej. Obys mogła iść na zakupki. Trochę się odstresujesz.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-04 o 10:15
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:20   #2995
TheFall
Zadomowienie

Mi siara leciała od ok. 24 tc, a teraz od 2 tygodni nic.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:22   #2996
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
i zła, bo wczoraj miałam pobrać mocz, ale jak wiecie usnęłam i dopiero po 10 sie obudziłam, wiec poszłam dziś, myślałam że już będzie na jutro do wizyty....wiec zapytałam pielęgniarki czy jutro już będzie wynik, powiedziała ze ok 14 a ja mam kuźwa wizytę o 10:45....
ja to jak zawsze musze sie zamotać (ale na wszelki wypadek sie jutro zapytam może bedzie wcześniej) teraz jeszczę bardziej stresuje się wizytą, ...
moze bedzie juz wynik, tego Ci zycze bo u mojej ginki wyniki sa zawsze z rana

nie stresuj sie , nie ma czym, glowka do gory

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 10:24   #2997
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana.

Super wiadomość! Oby tak dalej!
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Mojemu synkowi katar po 2 dniach prawie minął za to dziś ma kaszel :/ ja obudziłam się z katarem:/ nie śpię od 5, bo synek wtedy postanowił zacząć dzień i mam już wszystkiego serdecznie dość.
To Cię załatwił A dzień długi, jeszcze się poprawi! wracaj do zdrowia!

Pentuerka - zdrówka dla córci! Pokaż te ubranka I dzięki za opinie o tych podkładach itd. Miałam kupić dwa Belli i jedne Canpola, ale w takim razie kupię tylko te drugie.
A jakie szczotki do włosów polecacie? Lepsze nożyczki czy cążki?
Pewnie kupię komplet, chociaż bardziej jestem za cążkami.
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Moni masz chyba po prostu niefartowne dni Lekarz przecież nie postawi Ci miernego za brak pracy domowej Nie ma się co stresować Mój mi się kazał zapisac na dziś na USG a potem do niego na wizytę, ale niestety do rejestracji poszłam o dzień za późno i zapisy były już tylko na 13.06.. więc mój gin też nie będzie zadowolony

I dziś już odpocznij od nauki!
Cytat:
hej dziewczyny !

u mnie kolejna malo przespana noc
nie wiem jak dlugo jeszcze tak pociagne
bo strasznie mnie to meczy ze mimo tego zmeczenia nie moge zasnac

jutro o 8.30 mam wizyte u dentysty
a potem wizyte u ginekologa
nie robie sobie nadziei ze zobacze mala bo mialam robione usg 2 tygodnie temu ale moze zrobi jak jej powiem ze ostatnio brzuch mi twardnieje i pobolewa
Biedulka.. koniecznie zapytaj gin o coś na sen i o jakąś dietę! Strasznie się o Ciebie martwię, bo tak mało jesz, a jak jeszcze pomyślę, że Twoj organizm najchętniej przyswaja dżem..
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:29   #2998
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Biedulka.. koniecznie zapytaj gin o coś na sen i o jakąś dietę! Strasznie się o Ciebie martwię, bo tak mało jesz, a jak jeszcze pomyślę, że Twoj organizm najchętniej przyswaja dżem..
A tu Cie zaskocze !
przez ten miesiac zjadlam tylko raz bulke z dzemem
tak to na sniadanie staram sie jesc bulke z wedlina i pomidorem ogorkiem i serem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
leciala tak ze nacisnelas i byla czy ze mialas slady na koszulce ?

bo mi leci od 20 tc w sensie na poczatku byly kropelki a teraz jak nacisne jedna lub druga to widze taka zoltawa masc i jasna

a wiem ze nie mozna naciskac
moj Tz to wariat bo sie mnie pyta ciagle czy juz sprobowalam laktatora elektrycznego
jeszcze jak bym zobaczyla jakie to uczucie to mleko by mi sie zaczelo saczyc chyba ze to tak nie dziala

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 10:39   #2999
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
A tu Cie zaskocze !
przez ten miesiac zjadlam tylko raz bulke z dzemem
tak to na sniadanie staram sie jesc bulke z wedlina i pomidorem ogorkiem i serem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

leciala tak ze nacisnelas i byla czy ze mialas slady na koszulce ?

bo mi leci od 20 tc w sensie na poczatku byly kropelki a teraz jak nacisne jedna lub druga to widze taka zoltawa masc i jasna

a wiem ze nie mozna naciskac
moj Tz to wariat bo sie mnie pyta ciagle czy juz sprobowalam laktatora elektrycznego
jeszcze jak bym zobaczyla jakie to uczucie to mleko by mi sie zaczelo saczyc chyba ze to tak nie dziala
Samo leciało, musiałam wkładki nosić. A że nie naciskam to nie wiem czy by teraz coś poleciało.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:40   #3000
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mi jeszcze nic nie leciało, w 1 ciąży też nic nie wyciekało a po porodzie nie było problemu z karmieniem.

Wczoraj stwierdziłam że koniec z ustępowaniem w przyszłości zbowidom miejsc!!!

Byłam zmuszona wracac z pracy komunikacja miejską -pierwszy raz od ok 3-4 miesięcy.
Wchodę do autobusu i zero miejsc wolnych. Wszystkie miejsca zajęte przez zbowidy -same baby w wieku od 50paru do 70lat. Żadna mi miejsca nie ustapiła a nie było jakoś tłoczno i wszystkie mnie widziały z brzuchem. I miałam jeszcze w rękach 2 torby. Jechałam tak 20 minut stojąc. Obczajać to mnie obczaiła kazda ale jak skierowałam głowe w ich strone to wszystkie automatycznie wzrok w szybę I udawały że nie widzą.
Nie oczekuję że 70-letnia babcia z laską ustapi mi miejsca bo i tak nie miałabym sumienia zająć jej miejsce ale takie baby 60-letnie siedzące z 1 torebeczką przerzucona przez ramie to mnie wkurzyły.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości